Kost Och Träning Under Semestern

 
Jag har fått ett nytt träningsschema för semestern och så länge jag håller mig till 1800 kcal om dagen får jag äta vad jag vill. Helt okej deal för min del. Ska bli så skönt att få åka bort en stund med familjen och skapa lite sköna semesterrutiner i ett land där det inte finns lika mycket kyla som här och dessutom har helt fantastiska råvaror. 
 
 
 
Kosttillskott och omega 3 nerpackat. Fotar innehållsförteckningen på respektive burkar ifall det skulle bli några frågetecken på flygplatsen.
 
 

Grattis Till Negativt Test

 
"Grattis till negativt graviditetstest och ha en trevlig resa till Cypern," var läkarens smått humoristiska svar efter en timmes gråt och smärtor från min sida. Det är inte meningen att vara kryptisk men jag ville ha läkarundersökningen avklarad innan jag berättade vad som varit på gång. Slutsatsen är i alla fall att inget preventivmedel är utan komplikationer. Jag har haft min kopparspiral i snart fem år och skulle ta ut den för några veckor sedan. Rutingrej enligt barnmorskan. Efter flera försök och av två olika barnmorskor hade de ingen framgång och fick remittera mig upp till sjukhuset. Det är där jag varit idag. För ultraljud. Den satt fast i livmodern. Till slut fick en överläkare komma in. Tårarna bara sprutade av smärta när de försökte ta ut den. Jag tror jag klämde ihjäl Jans hand. Värsta jag varit med om efter Neos mardrömsförlossning. Vi fick ta en paus så jag kunde återhämta mig lite. Ångesten var så nära. Den där panikartade känslan. De gav det sedan ett sista försök och skulle det inte gå väntade operation. Skräcken för mig. Så helt plötsligt var den ute. Jag var helt mörbultad därnere. Läkaren kunde konstatera att den suttit fel från början och det var ett under att jag inte blivit gravid. Men sen kom nästa besked. Han hade sett något på ultraljudet som gjorde att han insisterade på att jag genast skulle lämna ett graviditetstest. Alltså den spända väntan jag och Jan kände när vi satt och väntade på besked. Vi vill verkligen inte ha fler barn. Och den lättnaden jag kände när testet var negativt. Obeskrivlig. Det som visats på ultraljudet kunde ha varit någon typ av blödning. Men ofarlig. Nu kan jag ta semester på riktigt. Skönt att det inte är badväder på Cypern och att jag slapp operera mig. Tänker aldrig mer stoppa in sån skit i kroppen igen. 

Den Där Känslan

 
Den där underbara känslan när man ska gå till jobbet med vetskapen om att det är sista arbetsdagen innan semestern. Priceless! Inga höga ambitioner idag. Lite administrativa grejer att fixa innan jag checkar ut. Sen upp till sjukhuset vid halv två. Inga cellförändringar fick jag veta igår så det är i alla fall ingen cancerböld som växer. Blev så glad! 
 
 
Dagens outfit. 

En Redig Omgång

 
Rumpan och magen fick sig en redig omgång ikväll på min PT-träning. Får nog stå upp och jobba imorgon. Men jag bad om det. Fy fan. Att hoppa med den där förbannade bulgariska sandsäcken är nog min nya hatövning. Förutom träningen gjordes en ny vägning. Trodde det skulle visa på horribla siffror pga sjukdom, pms och nästan ingen träning den senaste veckan. Fick min PT att svära av förvåning. Jag har aldrig haft så bra resultat. Minskat 2,7% i fett, ökat 1.1 kg i muskelmassa, ökat viloförbränningen, minskat min metaboliska ålder från 20 år till 16 år samt minskat mitt bukfett från 3 till 2. Summa summarum: kroppen behövde verkligen vila och bygga. Inte träna för hårt. På Cypern blir det mycket lågcardioträning. Min motivation har fått en nytändning. Känns så kul! 
 
 

Sparlåga

 
Jag går verkligen på sparlåga nu. Onormalt trött, ont i kroppen, ständigt frusen och ingen ork. Två arbetsdagar kvar innan 10 dagar semester. Fast går strax efter lunch på torsdag. Då ska jag upp till sjukhuset för ultraljud. Om jag förväntar mig det allra värsta så kanske jag blir positivt överraskad. Det är väl en bra plan? Jag är nervös. Hatar sjukhus. 
 
 

Vilat Klart

 
Hade det inte varit för att Qia tvingade upp mig på scenen för att köra en koreografi med henne på kvällens zumbapass hade nog kroppen aldrig vaknat till liv. Men hon har ju helt rätt i att jag "vilat" färdigt 😂 Det var så kul att vara igång igen MEN det märks att man inte hade en vanlig förkylning för i vissa stunder värker lederna fortfarande så jag körde verkligen på ett riktigt lågt tempo. Kylan utomhus gör det inte bättre. Tar nog en extra vilodag imorgon. På onsdag har jag PT-träning och de passen tar nästan död på mig i friskt tillstånd. Bäst att vila upp sig ordentligt. Haha. 
 
 

På 12 Veckor

 
Det har gått tolv veckor mellan bilderna. Magen har minskat och enligt min läkare har jag knappt något fett att tala om runt magen men däremot en del lös hud. Tror inte det kommer dra ihop sig mer men det hindrar inte mig från att fortsätta träna magmusklerna och stärka upp inifrån. Jag känner mig stark inombords även om jag inte kommer sträva efter att lyfta tunga vikter på gymmet. Det är inte mitt mål.
 
 

Finally

 
Så lycklig just nu! Varit på mitt gym. Jag har dansat (uppvärmning med egen koreografi som var en salig blandning mellan burlesque, salsa, bachata och jazz), kört ett kortare benpass samt mycket benstretch. Har en bit kvar tills jag är nere i spagat men trodde jag skulle vara stel som en pinne efter nästan en veckas sjukdom. Men min kropp överraskar. Tänkte först köra armar men dagsformen sa ben (och rumpa). Var väldigt noga med att känna efter hur mycket kroppen klarade av och la mig strax under maxnivån bara för att vara på den säkra sidan. Skynda långsamt. 
 
 

Dansa

 
Jag var tvungen att känna efter hur mycket min kropp klarade av utan att överanstränga den efter sjukdom, så jag dammade av mina gamla salsaskor och körde en enklare koreografi. Åh, vad kroppen saknat fysisk aktivitet! Men det gick bra. Insett att dans är en väldigt bra träning för att få kroppen varm och rörlig. Utan att bli alltför andfådd. Men det beror på dansstil och tempo givetvis. Imorgon vågar jag mig till gymmet igen. Trappa upp långsamt med ett kortare styrketräningspass för armarna. 
 
 

Inga Förväntningar

 
På onsdag träffar jag min PT för vägning. Förväntar mig inga strålande resultat med tanke på att jag inte satt min fot på gymmet sedan jag åkte på influensan. Men det blir en bra dag för vägning innan semestern. Något att jämföra med när jag är tillbaka från Cypern. Jag kommer behöva hålla igång även under de 10 dagar jag är borta. Blir av förklarliga skäl inte lika mycket styrketräning men jag får anpassa träningen efter de förutsättningar jag har. 
 
 

Ingen Vacker Syn

 
Jag och maken hade en diskussion imorse kl. 06.00. Den av oss som är minst närmast döden får lämna Neo på förskolan. Jan blev sjuk igår men var ändå uppe inatt och hjälpte mig med inhalationer och såg till så att jag kunde andas något sånär. Så jag lämnade imorse. Men det var svajigt. Kroppen känns helt misshandlad. Undra hur lång tid det tar innan man är helt återställd. 
 
 
Inget filter. Ingen makeup. Så sliten... 😂🔫

Ett Tufft Virus

 
Det senaste dygnet har jag hostat sönder mig och inte fått behålla någon mat. Kroppen värker så jag försöker få i mig tillräckligt med vätska. Jan fick ge mig två inhalationer igår kväll för att jag skulle kunna sova någon timme men sedan har jag vaknat av hostan och andnöd. Vid svårare förkylningar får jag alltid förkylningsastma och kan inte andas. Har fått mediciner och inhalator från Cypern så jag behöver inte åka in till sjukhuset längre. Hela morgonen idag har jag kämpat med att få luft. Andas lite bättre när jag sitter upp vilket gör att jag inte kan lägga mig ner och sova bort viruset. Har sån sjuk sömnbrist men att få luft prioriterar jag mer än sömn just nu. Blir inget jobb denna vecka. Förhoppningsvis vänder det snart så man kan börja leva igen. Och på måndag vill jag vara frisk och tillbaka på kontoret innan jag går på semester. 
 
Så här känner jag mig just nu.... 

Tankar På Och Vilar

 
Jag har haft turen att inte bli sjuk så ofta och så länge sedan jag blev med PT, men de gånger jag blivit det under våra träningsperioder har jag nog ställt samma fråga varje gång. Fast jag egentligen vet svaret. "Ska jag verkligen äta lika mycket även fast jag är sjuk och inte kan träna på flera dagar?" Kan ni gissa vad min PT svarar? "Håll kosten." Givetvis. Så jag har snällt masat mig ner i köket i mitt halvdöda tillstånd och ätit både frukost och mellanmål. Jag får försöka tänka att jag tankar på med bränsle och vilar ordentligt så när jag väl är tillräckligt frisk för att träna igen är kroppen verkligen redo. Kommer kännas märkligt att träna sen och inte ha träningsvärk. Brukar alltid ha det i någon muskelgrupp. För tillfället känner jag fortfarande av lite värk i rumpan men det kommer nog vara borta tills imorgon. 
 
 

Redan Tröttnat

 
Okej, nu har jag tröttnat på att vara sjuk. Det tog väl bara några timmar. Jag är inte gjord för att ligga utslagen i sängen och inte göra ett skit. Toksvettas dock så hoppas min kropp kickar ass med bacillerna. Men det kanske var bra att jag blev sjuk nu och inte nästa vecka när vi ska till Cypern. Man måste försöka se någon ljusglimt i tillvaron. 
 
 

Knockad

 
Kastade in handduken efter lunch idag. Totalt knockad av en förkylning som kom i rekordfart från ingenstans. Ingen träning och inget jobb imorgon. Bara äta, vila och sova så mycket som möjligt. Just nu känner jag ingen risk för att bli rastlös som jag brukar bli när jag är sjuk. Så illa är det. Som om hela huvudet är igenkorkat med massa gojs. Näsan rinner, ögonen rinner, halsen värker och jag orkar knappt hålla ögonen öppna. Jag är definitivt nere för räkning.
 
 

Egen Utmaning

 

Jag har insett att det finns en sak som jag slarvar rejält med och det är stretching. Men de senaste gångerna jag tränat har jag använt mig av en stretchingrutin som sitter i ryggmärgen från mina dansdagar. Inte bara är det fantastiskt skönt för kroppen utan det är nästan lite meditation för mig. Jag sätter på lugn musik och går in i mig själv. Stänger ute omgivningen, sluter ögonen och känner varenda muskel. Egentligen använde jag den rutinen när jag stretchade för att gå ner i spagat och det vore intressant om jag kan komma dit igen. Så det får bli min egna lilla utmaning. Fast endast på ena benet på grund av en gammal muskelskada som aldrig blivit riktigt bra. Nu blir det dock uppehåll med träningen ett par dagar för jag tror jag börjar att bli sjuk. Blä.

 

 

Andra Perioden

 
The complete training period with my PT is divided into two parts. The first part began in October 2017. We trained for 8 weeks and then we had a short break for  3 weeks over Christmas and New Year. The second part has just begun and it's 11 more weeks. The pictures are from the start of the first part and the start from the second part. In 11 weeks I will publish the last pictures and it will be so exciting to see the progress. 
 
(Sorry för engelskan. Orkade inte skriva om till svenska från mitt fitnesskonto på Instagram) 😂

Mycket Bättre

 
Ha! Träningsvärken var inte alls värre idag. Fortfarande mörbultad men jag kunde i alla fall ta på och av mig på överkroppen helt på egen hand. Körde ben, rumpa och mage idag. Imorgon blir det endast cardio och dans. Inväntar med spänning mitt nya träningschema. 2,65 kg fett som ska väck på 11 veckor. That's a challenge! 
 
 

Överkörd Av Tåget

 
När man kört en träningsform man inte är van vid känns det som att ha blivit överkörd av tåget dagen efter. Träningsvärken jag har idag efter Christoffers boxningspass är fan inte av denna värld! Kan knappt använda mina armar och så fort jag vrider ryggen åt något håll känns det rejält. Men armarna är värst. De är helt ur funktion. På riktigt. Att lyfta eller försöka öppna saker är värst. Och jag har spenderat större delen av dagen med att hänga tvätt och plocka ner julpynt. Score. Tänker inte använda överkroppen till någonting imorgon. Bara benövningar och rumpövningar imorgon. Glöm marklyft. 
 
 

Lärdom Inför Framtiden

 
Åk inte till Leos lekland med en energisk 4-åring direkt efter ett mördarpass på gymmet. Känner att det blev lite väl mycket igår. Att klättra, krypa, hoppa, studsa och cykla runt på leklandet var bara det ett satans träningspass. Haha. Kroppen är helt mörbultad idag. Att lyfta armarna för att ta ut något från översta hyllan i kylskåpet är smärtsamt. Vilodag deluxe är vad som står på schemat idag. Och göra massa matlådor utefter koständringarna. 
 
 

Första Passet

 
Hur många gånger har jag inte drömt om att få slå på min PT efter alla smärtsamma träningspass han pushat mig igenom. Och idag fick jag möjlighet att göra det. Jag säger inte att jag lyckades för han är tamejfan stark som en oxe och stadig som ett jäfla berg. Men jag gjorde mitt bästa när vi sparrades idag. Satan vad mycket teknik och kondition det krävs!
 
Jag inbillar mig inte att jag är stark i mina slag i jämförelse med gemene man men jag är heller inte ute efter att knocka folk. I början av passet körde vi säck och han stod och höll säcken och pushade och flinade. Ja, tänk om jag hade råkat slinta och träffat hans retsamma nuna. Meeeeeen, det gjorde jag inte 😁
 
 
Alltså jag är så skrattretande kort bredvid Christoffer 😂

Ny Tid Ny Strid

 

Då har det officiella startskottet gått för PT-period 2 som avslutas vecka 12, dagen innan min 35-årsdag. Dagens vägning och mätning visade följande:

 

Vecka 1

 

Kg 53,4
Fettprocent 25,6
Muskelmassa 37,7
Vattenprocent 51,3
Viloförbränning 1206
Metabolisk ålder 20
Bukfett 3

 

Höger arm 27
Rygg och byst 93
Midja 66,5
Höft 80
Rumpan 88,5
Låret 51,5
Vad 32

 

Jag har dessvärre minskat lite i muskelmassa så min PT har gjort ändringar i min kost och jag ska även börja knapra kosttillskott. Har satt ett ganska klurigt mål under period 2. Som jag tidigare nämnt vill jag ner till 20 i fettprocent med bibehållen eller ökad muskelmassa. Rumpan är även en muskel som jag vill lägga extra krut på för det känns som om den försvunnit. Armarna fixar förhoppningsvis till sig när jag minskat i fett och fortsätter styrketräna. Nu jävlar kör vi!

 

Nästan Förträngt

 
Jag har nästan förträngt hur brutal min PT kan vara under våra träningspass men på grund av det stundande träningspasset vi bokat in imorgon börjar minnet så sakteligen komma tillbaka. Och jag kommer inte få bestämma ett skit. Känns i vanlig ordning lite jobbigt för mitt kontrollbehov. Men klarade jag åtta veckor utan att försöka strypa honom (som om jag ens skulle ha en chans) så fixar jag denna gången med. Kan hända att jag är lite kaxig nu för jag lär säkert krypa från träningen imorgon. 
 
 
 

Dancing

 
Hinner slänga iväg ett snabbt blogginlägg innan jag ska in på ett danspass. Haft en skitdag på jobbet. Inte varit lika klar i skallen som jag brukar när jag arbetar. Men en timmes styrketräning med ashög hiphop och rnbmusik i öronen fick den värsta irritationen att släppa. Nu ska jag äntligen få dansa en timme. Som jag har längtat!
 
 

Följ Med På Resan

 
Vill ni följa med på min 12-veckor långa fitnessresa kan ni följa mig på instagram: sussisfitnessfight. Jag är i stort sett inaktiv på min privata instagram under denna tid. Känns bekvämare att dela med sig av träningsrelaterade inlägg på fitnesskontot där man redan hittat många likasinnade runt om i världen. Superkul! Kan däremot säga att eventuella raggningsförsök inte uppskattas. Jag har inte tid för sådana fjanterier. Jag är en upptagen, lyckligt gift, heltidsarbetande småbarnsmorsa som har fullt upp med att få livspusslet att gå ihop. 
 
 

It's On Baby

 
På fredag kl.10.00 ska jag infinna mig på Arena Fitness för att träffa min PT Christoffer Björk. Invägning och officiell start på period 2. Deadline: 12 veckor. Mål: bli fit som f*n. Okej, det kommer lite mer konkreta mål efter vägningen för då vet vi vilken utgångspunkt vi har att jobba med. Till exempel vilken fettprocent jag ligger på. Jag är så grymt taggad! 
 
 
Dagsformen. Vikt: 52.1 kg.
Vikten är förvisso inte avgörande i detta skede.
Det är fettprocent och muskelmassan som räknas. 

Acceptera Dagsformen

 
Är inne i en period då jag vaknar flera gånger per natt. Det händer lite då och då. Jag ser till att anpassa mig efter hur jag mår vad gäller prestationer. Både på kontoret och på mina träningspass. För att förhindra stresskänslor. Jag kan slappna av så mycket bättre rent psykiskt när jag accepterar min dagsform och slutar förneka hur jag mår. Just nu är jag bara trött. Men ett benpass på lunchen idag i lite lugnare tempo gav mig förnyad energi. Det är fascinerande vad bra och regelbunden kost i kombination med träning gör för orken. Kan knappt minnas senaste gången jag kände långvarig ångest. Eller senaste gången jag lät stressen ta över. Nu inser jag verkligen vad läkaren och psykologen menade med att motion motverkar stress. 
 
 

I Love It

 
Nytt år och tillbaka till vardagen. Så skönt att återgå till rutinerna utan alla frestelser. Maken släppte av mig på gymmet efter att vi lämnat våra fantastiska nyårsvärdar. Trots en ganska stor sömnbrist efter nyår grejade jag ett styrketräningspass och 50 minuter zumba. Armarna får vila imorgon medan benen kommer få jobba. Då blir det bland annat marklyft och utfall. Inte många dagar kvar tills PT-period 2 kör igång.
 
 

Food Prep

 
Om några timmar är det dags för träning och sen hem och göra matlådor inför arbetsveckan. Det är cirka 12 veckor kvar till min 35-årsdag så det är den tidsramen jag har att arbeta med. Inget socker. Ingen alkohol. Endast bra bränsle till kroppen så den kan fortsätta bygga muskler. Jag vet att det inte kommer vara några problem eftersom jag innan jul och nyår fixade 8 veckor. Att lägga till 4 veckor känns inte särskilt svårt. 
 
 

Nyårsfirande

 
Vi har haft en fantastisk nyårsafton med goda vänner där vi även övernattat. Neo har haft det så roligt och själv är man fortfarande mätt efter gårdagens otroliga festmåltid. Jag hade nog historiens största cheat day. Ja, jag vet att jag både är gluten och laktos känslig men förutom att vara lite svullen mår magen bra.
 
Känns riktigt peppande att påbörja det nya året. Jag känner mig både inspirerad och motiverad. Inget särskilt nyårslöfte utan jag fortsätter med min PT ett tag till. I eftermiddag ska jag till mitt gym och dansa in den första dagen på det nya året. Kan inte bli bättre.
 
 
Min profilbild

Sök i bloggen