Some Kind Of Crazy

 
Kvart över fem imorse smög jag ner till receptionen och frågade nattreceptionisten om han visste var man kunde få tag i kaffe. Jag var ombytt och redo för att träna men gymmet var inte öppet. Men jag fick både kaffe och erbjudande om att öppna gymmet för mig. Ni anar inte den lyckan jag kände! Vilken service! Givetvis tackade jag ja och hann med både löpning, styrketräning och boxning. Jag hade även avtalat med en kollega om att möta mig på gymmet och kl. 06.00 joinade hon mig. Bästa starten på dagen. Efter träningen blev jag hungrig som en varg. Måhända är det lite crazy att träna så tidigt men jag hade inga problem att vakna tidigt. Väckarklockan hann inte ens ringa. Var så taggad på att träna!
 
 
Vi som nyligen haft semester. 

Stenungnsbadens Yacht Club

 
Vilka intensiva dagar det varit och det har inte blivit mycket sömn efter gårdagens festande. Jag höll dock mitt alkoholintag rekordlågt eftersom träning var inplanerad imorse. Det var väldigt uppskattat att komma bort från kontoret ett tag. Bästa föreläsaren var i mitt tycke en norsk inspiratör. Så. Otroligt. Awesome. Och gav mig en och annan tankeställare. Skrattade för övrigt så mycket att kinderna började värka. Han berättade med sådan stor inlevelse och humor att jag lätt hade kunnat lyssna på honom en hel dag. 
 
 
Blev så imponerad av Stenungnsbaden att jag vill ta hit min familj nästa gång de har familjedagar. Dvs när även barn får plaska i poolerna på spa-avdelningen. Och frukostbuffén var SÅ smarrig! Maten var överlag väldigt god. Kan verkligen rekommendera hela stället. 

Den Ultimata Utmaningen

 
Föreläsningar, workshops, god mat och mingel är vad som väntas under två dagar då vi ska till Stenungnsbaden imorgon med jobbet. Många frestelser i matväg och jag har äntligen börjat få rätsida på min vardagsträning och kost, vilket hittills resulterat i en viktnedgång på 1.5 kg sedan starten. Jag vill verkligen inte sabba det. Träningskläderna ska packas ner och jag kommer inte rucka på mina träningsrutiner tidigt på morgonen. 
 
 
 Stenungnsbaden Yacht Club 

Läsarfråga

 
"Brukar du någonsin känna dig rädd när du är ute och powerwalkar så tidigt? Menar att det måste vara ensligt och tomt på vägarna?"
 
Det är en fullt legitim fråga och svaret är att jag medvetet valt en promenadrutt nära hus och trafik och jag känner mig trygg på den vägen. Inte bara jag som är uppe med tuppen. Busschaufförerna är igång tidigt och andra människor cyklar eller kör till jobbet. Men visst har jag funderat på om jag kan skrika högt nog för att folk ska kunna höra mig om jag blir överfallen. Och jag skulle hellre vilja promenera i skogen men där är det definitivt ensligare så det gör jag inte när det är mörkt. Så jävla trist men man gör vad man kan för att undvika att bli överfallen även om man måste begränsa sig vad gäller platser att röra sig på när det är mörkt.
 
 

Komma I Kläderna

 
Projekt komma i kläderna kickade igång imorse kl 04.30 med en powerwalk. Ett kg tappat första veckan. Sju kilo kvar. Lång resa. Puh. Men billigare att gå ner än att köpa en ny garderob. 
 
 
Skillnad mellan powerwalk på Cypern och Borås. 

Back At The Office

 
Då var man tillbaka i arbete igen. Åtminstone fysiskt. Tar en stund att gå igenom alla mail och vidta behövliga åtgärder. Två dagar kvar på arbetsveckan och det hade nog behövts lite längre tid att få igång den tänkande delen av hjärnan. Haha. Min närmaste kollega fick stå ut med frågor som: Var har Lyncen tagit vägen? Japp. Så skarp är jag. 
 
 

Landat I Norge

 
Resan hem kunde inte gått bättre. Neo var så duktig och charmade järnet som vanligt. Han kan, utan att ens anstränga sig, få den bittraste passkontrollant att le stort. Neo somnade innan take off och vaknade cirka 40 minuter innan landning. Nu är vi hos tante och onkel. Jan behöver några timmars sömn innan vi kör hem till Sverige. God natt.
 
 

Packat Och Klart

 
17.35 kg väger min resväska. Den är helt full. Jag och Neo är färdigpackade. Nu har vi hela dagen på oss att bara mysa. Taxin kommer 18.15 för att köra oss till flygplatsen. Vi landar halv ett på natten i Oslo och sover över hos Jans tante och onkel. Det är ju ändå några timmars körning mellan Gardemoen och Borås. Neo är taggad på att komma hem till Sverige till sina leksaker, Frezze och sitt hus. Det har han informerat oss. Haha. Vi har haft en fantastisk semester men jag tycker ändå det ska bli skönt med vardagsrutiner. Faktiskt.
 
 
Sista kvällen med familjen på Meeting Pub.

Inte Riktigt Som Planerat

 
Skulle på date night med maken ikväll. Precis innan vi ska ner på stan drabbas jag av en allergiattack. Sitter sedan och nyser i stort sett under hela restaurangbesöket. Dessutom tappade jag all förmåga att känna smak. Vi beställde in meze och det var så mycket mat som ställdes fram hela tiden. Jag kan tänka mig att det var gott. Snyft. Efter middagen hade vi tänkt köra några pubrundor och jag ville testa ett nytt cocktailställe men bara bortkastat när man inte känner någon smak. Och mitt huvud var helt väck och ögonen bara rann. Så blev taxi hem, allergimedicin och en kopp med te. Inte riktigt som planerat. 
 
 

Motivation

 
Det kommer bli tuffare att hålla igång motivationen när vi landar i Norge på lördag. Höstväder och säkerligen ingen sol. Men sedan jag kickade igång med träningen och bättre kostvanor i söndags har jag lyckats loosa nästan 1.5 kg på fyra dagar. Precis den start jag behövde för att vilja fortsätta hemma i Sverige. Både jag och maken är taggade på bättre kost där hemma. Här nere är det inte alls svårt att välja bättre alternativ för alla råvaror är så mycket bättre och godare. 
 
 

Be The Change

 
Jag kan inte sova. Klockan är snart halv tre på natten, cypriotisk tid. Tydligen börjar jag förbereda mig mentalt på att komma tillbaka till jobbet på måndag och det fick mig tyvärr att fundera och planera. Vad behöver jag göra först? Hur ska jag prioritera veckan? Kommer hösten bli stressig, inte bara arbetsmässigt utan även på grund av alla eländiga sjukdomar och vabbdagar som följer med vinterhalvåret? Är min sen länge kvävda ångest för evigt begravd eller finns risk för återfall? Finns min arbetsglädje och motivation fortfarande kvar? Tusen och åter tusen frågor som ploppar upp men jag har inget svar. Inget bra svar i alla fall. Jag befinner mig just nu mitt emellan semesterläge och komma-tillbaka-till-jobbet-läge. Och jag kan inte riktigt återvända till mitt semesterläge. Åtminstone inte mitt i natten. Min psykolog skulle nog bara skakat på huvudet åt mig och bokat in ytterligare fem sessioner. En sak är i alla fall säker. Jag vill leva efter visdomsorden: be the change you want to see in this world. 
 
 

Så Mycket Kärlek

 
Varje dag förundras jag över hur mycket kärlek som finns i Neo. Går inte en dag utan att han säger hur mycket han älskar mig och Jan. Men han känner nog mycket kärlek i vår familj och det känns så bra. Känslor är något man måste få visa. När han kommer upp i tonåren lär det nog bli annorlunda. Haha. Ser framför mig hur han revolterar och smäller igen dörrar. Fast det är några år kvar. 
 
 

The Camel Park

 
Underbar familjedag i kamelparken i Mazatos. Ett äventyr som Neo (och jag citerar) "känt sig såååå uppspelt över." Och det var ett perfekt utflyktsmål cirka 25 minuter från Larnaca. 
 
 

Måndag

 
Den här måndagen föredrar jag framför nästa veckas måndag då jag är tillbaka på kontoret efter tre veckors semester. Fast det känns inte så ångestfyllt att komma tillbaka. Jag gillar ju mitt jobb och mina arbetsuppgifter. Dessutom blir det en mjukstart med tre arbetsdagar och sedan ska jag till Stenugnsbaden Yacht Club med alla kollegorna. Och snart är det jul. Haha. 
 
 

Chillin N Relaxin

 
 
Idag har jag försökt stajla mitt korta hår själv. Blev INTE som hos frisören. Suck. Behöver öva mycket på det här med kort hår och frisyrer. Fixade naglarna själv och det är åtminstone något jag är grym på. Har bara chillat hemma idag. Förutom powerwalk på morgonen och ett styrketräningspass på kvällen. Men imorgon blir det beachen. 

Mrs Big

 
Precis kommit tillbaka från min 7,5 km långa runda längs med stranden. Galet mycket jag gått upp i vikt nu. 8 kg på ett år. Det är inte okej. Men jag vet ju varför. Mycket stillasittande, ingen träningsmotivation, rätt usel kost och alldeles för mycket socker i form utav alkohol och annan skit som kroppen inte behöver. Jag har helt enkelt njutit av livets goda lite för mycket och för ofta. Det behövs en förändring. På riktigt. Och inte en förändring som bara håller en vecka. Men varifrån hittar man energin, tålamodet och motivationen att ta sig i kragen? Jag måste nog bara ha tro på mig själv. Det underlättar i alla fall att det är strålande väder här på Cypern. Så jag passar på att hämta in så mycket D-vitamin som möjligt. 
 
 

Adjö Onkel Fredrik

 
Igår var vi ute på restaurang och hade en sista utekväll med Fredrik som flyger hem till Norge ikväll. Art café 1900 är i särklass den mysigaste restaurangen i Larnaca med rustik inredning och hederlig smakrik cypriotisk mat. Det blev en riktigt fin kväll och är så stolt över Neo som alltid uppför sig exemplariskt ute på restaurang även om han är trött. Han säger till när han vill lägga sig i vagnen och sova. Där däckar han trots hög rockmusik och massa ljud. Så tacksamt. 
 
 

Short Hair

 
Äntligen kapat det mesta av mitt hår. Så ljuvligt! Tänk att för ett år sedan hade jag hår långt nedanför rumpan. Crazy long. Men är så nöjd över min nya frisyr. Och kostade knappt 150 kr. I Borås fick jag punga ut med över 800 kr. Nästa gång vi är på Cypern blir det rakpermanent och klippning. Torde bli någon gång i juni 2018 hade vi tänkt.
 
 

En Svaaaaan

 
Gårdagen bestod av strandhäng och provtur av vår nyinköpta svaaaaan. Jan hade blåst upp den kvällen innan för att se hur stor den var och lät luften vara kvar för det var inte helt lätt att blåsa upp besten. Så när vi skulle ner till stranden igår fick han en hel del leenden och skratt. Jag kan förstå varför. Hahaha.
 
 

Ayia Napa

 
Den årliga turen till Ayia Napa blev en riktigt mysig tur. Om än en smula varmt med 37 grader i skuggan. Men trots värmen kan Neo uppföra sig helt exemplariskt på alla pubar och restaurangen. Kan inte låta bli att känna mig löjligt stolt över hur stor han blivit. Att det liksom inte är jobbigt att han är med oss vuxna. 
 
 
Los Bandidos. 

Älskar Semester

 
Lata dagar. Inga måsten, ingen stress.
Fantastiskt skönt.

Beachin All Day

 
Vi blev en smula överförfriskade igår men hela lilla gänget tog sig ner på stranden rätt tidigt. När klockan slog tolv köpte vi öl. Viktigt att följa bestämmelserna i den tidsbegränsade semesterlagen.
 

Träder i kraft 2017-09-01. Upphör att gälla 2017-09-24.

 

Allmänna bestämmelser
Paragraf 1. I denna lag finns bestämmelser om semesterfirande och skall tillämpas under hela semesterperioden. Om det föreligger synnerliga skäl kan undantag från lagens bestämmelser göras.

 

Fotografering
Paragraf 2. Fotografier föreställande mat, alkohol, strand, hav och selfies ska publiceras på sociala medier. Om samtycke föreligger får även groupies publiceras.

 

Alkoholförtäring
Paragraf 3. Kravet för en lyckad semester kräver minst en alkoholhaltig dryck om dagen. Vid temperaturer överstigande 30 grader föreligger ett minimikrav på två alkoholhaltiga drycker om dagen.

 

Påföljder
Paragraf 4. Om den som firar semester börjar att räkna kalorier vid förtäring av mat och dryck skall vederbörande bjuda övriga semesterfirare på en runda i baren.

 

Paragraf 5. Den som inte njuter av att vara ledig på semestern får, om särskilda skäl föreligger, åka hem.

 

 

A Good Day

 
 
Hemmafest och balkonghäng. Och 30 grader varmt.
På kvällen. Me like. Very much. 

Aj

 
Jag har ont i fötterna. Ovan vid att gå så mycket som jag gör på semestern. Nackdelen med ett stillasittande kontorsjobb. Inte mycket fysisk action. För övrigt känns det som om jag smälter bort i värmen. Men jag klagar inte. Vet ju vad som väntar hemma i Sverige. En lång, grå och kall höst.
 
 
En väldigt lycklig Neo på semester med sin nya katt vid namn Gullis. Ungen älskar katter! 

Gänget

 
Gänget är på plats i Larnaca. Så förbaskat kul när ressugna vänner kommer på besök hit. Blev några timmars strandhäng idag efter en sen start. Satt uppe till halv fem på morgonen efter att jag hämtat Sanna på flygplatsen så vi har inte fått särskilt mycket sömn. Men det tar vi snart igen. Blir nog en längre beachdag imorgon. 
 
 
Börjar bli brun. Och jag solar inte ens...

Men Serr

 
Okej. Man vet att man borde somna fort som fan eftersom man snart ska iväg till flygplatsen för att möta upp en kompis, men ligger givetvis klarvaken i sängen, nyss hemkommen från puben. Nu är det nästan ingen idé att försöka somna. Ska upp om en timme. 
 
 
Överlycklig Neo på puben.
Onkel har ju landat på Cypern. 

Life Is Pretty Awesome

 
Ikväll kommer onkel Fredrik och inatt åker jag och svärfar till flygplatsen för att möta upp min vän och kollega Sanna. Jag har fyllt upp kylskåpet med diverse alkoholhaltiga drycker. Man måste ju skåla in semestern oavsett om man själv redan haft semester en vecka. Jag är glad för alla som slipper det deprimerande vädret i Norden. Nu väntas det många slappa dagar med strandhäng och god mat. Och på onsdag drar vi till Ayia Napa för ett besök på restaurang Los Bandidos, stället med världens godaste strawberry margaritas. 
 
 
Jag och maken njöt av en barnfri dag på stan idag. Neo ville vara hemma och mysa med bestemor.
Sen somnade han på mig när vi kom hem.

Mörbultad

 
Powerwalk i en timme och femton minuter. Glömde bort att starta Runkeeper så vet inte riktigt hur långt det blev. Men får kolla imorgon. Jag känner mig härligt mörbultad. Träningen från igår börjar kännas. Kroppen vaknar till liv. Energin ökar. Det är en härlig känsla. 
 
 

Väcker Mina Muskler

 
Det senaste halvåret har verkligen varit katastrofalt ur ett träningshänseende. Känns som om min kropp helt förtvinat och musklerna ligger gömda bland flera kilon överflödigt fett. Min psykolog rådde mig att börja träna under semestern för att komma tillbaka frisk både till kropp och själ. Eftersom min halsfluss gått över och jag återigen är tillbaka på semester bestämde jag mig för att följa rådet. Väckte kroppen till liv med en timmes styrketräning, både hantelträning och den egna kroppen som träningsredskap. Det var en uppenbarelse. Hade nästan glömt bort att jag hade muskler som mår bäst av att få jobba. Trots smärtan och min egen svaghet kände jag nästan hur kroppen tackade mig för att jag bryr mig om den. Det är lättare att hitta motivation i strålande solsken och klarblå himmel. Utan stress och vardagliga måsten. 
 

Äntligen

 
Äntligen känns livet bra igen. Okej, jag sover inte mycket på semestern för jag har en son som är näst intill lika morgonpigg som sin mor. Men jag får njuta av dagarna. Att bara få ta tillvaron som den kommer. Umgås med min fina familj. Och det fantastiskt varma vädret. På fredag tänkte jag gå ut och powerwalka på morgonen innan det blir för varmt. Imorgon blir det en heldag på stranden men först frukost på Meeting Pub. 
 
 

Idag Började Semestern

 
Idag började semestern. På riktigt. Det första vi gjorde efter frukost var att ta en taxi ut till Jumbo, en affär som har massa leksaker, och Neo har varit så uppspelt. Han fick två nya robotar från bestemor. Lyckliga unge! Jag köpte på mig lite underkläder och strosade runt i lagom tempo. Det kändes lagom. 
 
 
Frisk vs sjuk. Mina två semesterselfies 😂

Inte Mycket Liv

 
Inte så mycket liv från mig ännu men snart kan jag förhoppningsvis återgå till min semester på riktigt. Medicinerna har hjälp eller i vart fall minskat sjukdomstiden. Imorgon ska jag på återbesök till läkaren som ville undersöka mig igen och se hur jag mår. Har spanat efter de där vita prickarna på mina halsmandlar som läkaren upptäckte i helgen men tror de är borta nu. Hoppas innerligt att jag får en godkändstämpel. 
 
 
Jag och Neo på flyget ner till Cypern. 
Har dåligt samvete för att jag inte kunnat bada och busa med honom på stranden som vi pratat om så mycket. Så fort jag mår bra ska det badas som bara den!

Storslagna Planer

 
När jag blir frisk ska jag bada i havet, dricka drinkar, äta god mat, shoppa, strosa, klippa håret, gå promenader längs med stranden, spela spel med Neo i spelhallen, chilla på pubar och NJUTA AV EN SEMESTER. Visst har jag storslagna planer? 
 
 
Neos viloläge får symbolisera hur jag känner mig just nu. Väldigt träffande faktiskt.

Och Värre Blev Det

 
Varför inte krydda till min halsfluss med ett migränanfall också? Det går så jävla bra för mig. Kroppen verkar liksom gett upp totalt och bara klappat ihop. Jag försöker tänka positivt men idag var det riktigt svårt. Trodde inte det kunde bli värre. Nåja. Bara fortsätta käka medicin och vänta ut eländet. På onsdag ska jag till läkaren igen för kontroll. 
 
 
Semesterfeeling? Not so much... 

Kurerar Mig

 
Det är verkligen frustrerande att bara vara inne i stillhet i väntan på att antibiotikan ska kicka igång och få mig att må bättre. Särskilt när man är utomlands och egentligen bara vill göra massa skoj med familjen. Neo och Jan fick gå ner på stranden utan mig idag. Tror inte jag kommer vara i någon vidare form imorgon heller men bara vänta och se. Cypriotisk medicin kanske är dunderbra. 
 
 

En Spruta I Rumpan

 
Andra dagen på semestern, bara någon timme efter att vi kommit hem till vår lägenhet på Cypern, är jag tvungen att uppsöka läkaren. Det började som förkylningsastma och slutade med en halsflussdom. I did not see that coming. Fick någon smärtsam injektion i rumpan, fyra olika tabletter och slutligen fick jag sniffa adrenalin för att öppna upp luftvägarna. De jobbar rätt effektivt här på Cypern. Jag lyckades äntligen somna strax efter midnatt utan att känna som om jag höll på att kvävas. 
 
Idag blir det sängen större delen av dagen. Vilket verkligen suger. Men ju mer jag vilar desto fortare blir jag frisk  (förhoppningsvis). Finns ju så mycket jag vill göra tillsammans med familjen men nu får de roa sig själva. Tur att vi har tre veckor här på Cypern. 
 
 
Medicincocktail var väl inte riktigt den cocktail 
jag tänkte starta semestern med....

Semester

 
En övernattning i Oslo hos Neos favoritonkel innan vi flyger till Cypern imorgon. Vi sparar ca 10.000 kronor på att flyga från Oslo istället för Landvetter. Galet. Onkel Fredrik kommer också till Cypern men först nästa lördag. Ska bli så fantastiskt att få uppleva riktig värme! Tre veckor ren och skär njutning. 
 
 
Min profilbild

Sök i bloggen