Kraven

 
Vem bestämmer kraven? Kraven på att vara en bra mamma? Kraven på att vara en produktiv och duktig medarbetare? Kraven på att vara hälsosam? Kraven på ett fint hem? Kraven på ett vårdat yttre? Kraven på att vara stark i alla lägen? Vem bestämmer när kraven är tillräckliga? Vem bestämmer när good enough-nivån uppnåtts?
 
Jag har alltid ställt höga krav på mig själv. Klandrat mig själv när jag inte lyckas uppnå dem. Ifrågasatt var jag brustit i min planering. Alltid så självkritisk. Jag är less på det. Jag ligger på fullaste allvar i min säng, döförkyld för andra gången på en vecka, och undrar vad jag kunde gjort annorlunda för att inte bli sjuk. Jag övervägde på riktigt att gå till kontoret trots att jag inte är frisk. För att jag känner kraven på mig. De som finns i mitt huvud. Hur ändrar man på ett tänk som sitter så djupt rotat i mig? Är det ens möjligt?
 
Det är många jag inte vill svika eller göra besvikna. Ibland önskar jag att jag kunde vara mer egoistisk och inte bry mig så mycket om andra eller vad andra tycker eller tänker. Men saker som är bortom min kontroll har jag svårt för. Svårt att acceptera att det verkligen är utanför min kontroll. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Min profilbild

Sök i bloggen