Genialiskt

 
När maken har avskedsförfest med 10 kollegor i vår lägenhet och jag är fortfarande sjuk, lite småbitter, allmänt osocial och inte har någon som helst lust att spendera fredagen begravd i flaskor och ölburkar 😂😆 genialiskt och väldigt svenskt! Men det funkade och köket ser sjukt städat ut och alla män har dragit vidare ner på puben.

Inhalera Mera

 
Min hals är helt förstörd och mina magmuskler värker av allt hostande. Och värst är det på nätterna. Jag försöker vara uppe en del för det underlättar andningen men på nätterna går jag ogärna omkring. Då vill jag helst sova. Som alla andra. Jag inhalerar med syrgasmask och hela kittet när det blir för tufft. Det resulterar i att jag kan somna om. Tills nästa hostattack. Men skönt att ha en sådan maskin tillgänglig i hemmet. Sparar många turer till akuten. Febern har gett med sig men jag är helt slut i kroppen. Svag. Yr. Trött. Och allmänt less på eländet som aldrig tycks ge med sig. Men snart vänder det nog.
 
 

U Gave Me Fever

 
Jag har haft feber till och från större delen av dagen. Säkerligen samma bacillusk som Neo hade förra veckan. Ser inte för mig att jag hinner bli tillräckligt frisk för att gå till jobbet än. Men Neos karantän är över och han kan släppas iväg till förskolan imorgon. Mitt huvud börjar snurra av tankar på vad jag måste ta tag i först när jag kommer till kontoret och jag märker hur kroppen inte trivs med att bara ta det lugnt. Jag har på riktigt allvarliga problem med att släppa alla måsten. Även fast jag vet att hälsan går före allt. 
 
 

Kämpa No More

 
Inte nog med att man kickar igång veckan med vab. Man får själv feber och en förkylning från helvetet. Och för att göra tillvaron extra överjävlig har man dessutom förkylningsastma, svår pollenallergi och mensvärk. Känner mig veeeeeerkligen high on life. Vill helst av allt lägga mig under en sten och bara försvinna. Men en sak är väl bra mitt i all skit. Just denna gång känner jag mig inte ett dugg stressad. Trodde jag skulle göra det men det går nog inte att känna sig mer eländig än vad jag gör just nu. Japp. Jag vältrar mig i självömkan just nu. Det skulle du också göra om du hostat så mycket att middagen kommer upp. 
 
 

Skaldjur & Bubbel

 
Våren är kommen och sommartiden är ett faktum. Igår blev det vårfint ute på balkongen och jag firade min födelsedag med skaldjur och bubbel. Med våren kommer dock pollenallergin. Något jag lyckats förtränga fram tills nu. Så fort vi vädrar här hemma börjar jag nysa som en tok. Klart man vill vädra för att få in frisk luft men jobbigt när luften gör mig dålig. Nåväl. Bara hålla ut. Imorgon börjar en ny vecka. Med vab. Orkar inte ens bli stressad över det. På riktigt. Jag. Tänker. Inte. Stressa. Upp. Mig.
 
 

När Jag Är Onykter

 
När jag är onykter får jag cravings efter karaoke, Spice Girls-låtar och Tomas Ledin-klassiker. Tack världens bästa kollegor för en grym after work! Ni är awesome! Vi är awesome och det är förbaskat roligt att arbeta tillsammans. Och till världens grymmaste praktikant som gjorde sin sista dag: vi saknar dig redan!
 
 
 

40 Graders Feber

 
Hemma efter en spännande dag på jobbet. Tyvärr inte lika spännande med en liten sjukling här hemma. Efter två feberfria dagar trodde vi att Neo kunde gå till förskolan men så ringde dom efter lunch och sa att Neo hade över 39 i feber. Väl hemma vandrade febern upp till över 40 grader. Nu sover han oroligt och jämrar sig över att han har ont överallt. Stackars liten. Önskar jag kunde kyssa honom frisk men han vill helst inte att man ska röra honom för att han har så ont i kroppen. 
 
 
Jan tyckte att jag såg ut som en präst idag. Haha.
Bjuder på den.
 

Orolig Sömn

 
Neo somnade vid halv åtta men har vaknat upp många gånger och jämrat sig. Ingen idé att lämna honom själv för då måste man ändå springa fram och tillbaka. Nu sover han jämte mig och jag hoppas verkligen att natten blir lugnare. 
 
 
Mamma älskar dig så mycket!

Viss Förvirring

 
Att komma tillbaka till jobbet efter en dags vabbande kan skapa viss förvirring i min veckoplanering. Man liksom laddar hela helgen och vill göra en bra start på veckan och så blir det som ett antiklimax. Imorgon är det redan torsdag och det känns som om jag inte ens hunnit med hälften av vad jag hade planerat. Men det är en av mina största svagheter. Att jag stressar upp mig när saker inte blir som jag planerat. Och att jag för det mesta inte kan koppla bort jobbet. Hoppas innerligt att jag ska få de rätta verktygen för att jobba med det. Väntar ivrigt på min tid hos företagshälsan den 4:e april. Överlämnar det jag själv inte klarar av att fixa till proffsen. Jag har stora förhoppningar. 
 
 

32 Känns Bättre

 
32 känns som en bra ålder. Synd att det var två år sedan jag var 32 år. Tror jag slutade fylla år då eftersom svärfar fick påminna mig om att jag faktiskt var 33 senaste gången vi var på Cypern. Och idag fyller jag visst 34 år. Haha. Men ålder är bara en siffra eller hur? Vi hade planer på att gå ut på restaurang för att fira men det får bli en annan gång för idag är jag hemma och vabbar. Vi fick hämta honom igår från förskolan då han hade feber. Neo vaknade upp mitt i natten och sa med världens klokaste röst: Idag är det din födelsedag och då går man på restaurang. Men jag är sjuk så vi får ta det en annan dag. Ibland känns han klokare än sina 3 år. Älskade unge. 
 
 

Glädjande Besked

 
Idag fick jag ett glädjande besked om att svenska ambassaden i Nicosia på Cypern kan ta emot mig för ett besök i mitten av maj. Så spännande att få se hur det är att jobba på ambassad! Ja, jag kanske är lite arbetsskadad som mer än gärna ägnar en dag åt att nätverka ute i världen framför att dricka drinkar på stranden, men det är ju så intressant! Sitter man instängd på ett kontor hela dagarna kan det vara roligt att komma i kontakt med verkligheten. Hehe. Vet dock inte hur jag ska hitta till ambassaden i en stad jag aldrig varit i när jag inte ens klarar att ta mig från Korsvägen till Ullevi men det blir en senare fråga. 
 
 

Bus, Bio & Buffé

 
Skön lördag! Gått så in i helvete. Träningsrunda i skogen, promenad till och från stan. Middag och bio med tjejerna och en drink på det. Imorgon blir det chill. Och mer promenader.

Äntligen Fredag

 
Helt freakin amazing! Jag överlevde veckan trots att jag var halvt döende i en mastodontförkylning i början på veckan. Men jag liksom gav mig fasiken på att kämpa emot. Och jag ville absolut inte missa utbildningen i Göteborg. Idag hade vi sista utbildningsdagen och det var en riktigt givande utbildning. Och så otroligt roligt att träffa nya kollegor som man tidigare bara känt till vid namn. Även denna dag lämnade jag Göteborg med ett stort leende. Det ska bli fantastiskt skönt med helg. Men jag ser fram emot måndagen igen. Jag kanske har en skruv lös men saknar jobbet efter att ha varit borta i två dagar. Japp. Definitivt en skruv lös.
 

Kära Göteborg

 
Kära Göteborg. Du levererade verkligen idag. På alla sätt och vis. Vi ses imorgon igen. Fast jag tycker det är lite väl tidigt att börja kl. 8 när man måste åka från Borås. Men jag har förstått att det är sådant man får finna sig i som wannabe-pendlare. Dagens höjdpunkt var att få träffa gamla kollegor. Personer som verkligen knockar mig med deras kunskap och kompetens. Riktiga powermänniskor. Saknaden är stor och jag blir alltid lite sentimental när jag tänker på att jag inte träffar dom varje dag längre. 
 
 

Utveckling

 
Jag har haft en sån där bra vecka  (trots förkylning) då krångliga saker känts spännande och utvecklande. Det är väldigt givande med ett arbete som hela tiden lär en nya saker och gör mig duktigare i min yrkesroll. Riktigt kul! Att kunna identifiera problemen och hitta lösningar. 
 
 
Imorgon och på fredag är jag i Göteborg på utbildning. 

Ett Behagligt Tempo

 
Överlevde andra dagen på kontoret. Har hittat ett behagligt tempo och fått gjort förvånansvärt mycket. Och det känns väldigt tillfredsställande. Ska ta mig igenom morgondagen också och sen är jag i Göteborg både torsdag och fredag. Hoppas på en givande utbildning. Men oj vad min kropp behöver helg. För att bekämpa den här onda förkylningen. 
 
 
Lever på starka nudelsoppor i ett desperat försök att driva ut förkylningen med chili. 
 
 
Inte helt klar i blicken ser jag...

Bra Helg

 
Mellomys, god mat och dryck och gott sällskap. Vad mer kan man begära av helgen? Kanske att min förkylning kunde försvinna. Men man kan inte få allt här i världen. Jag har inte dukat under helt. Finns fortfarande en viss motståndskraft. Tar det jäkligt lugnt och vilar så mycket det bara går. Ska överleva kommande vecka med tre dagar på kontoret och två dagars utbildning i Göteborg. 
 
 

Smyger Sig På

 
Inga måsten denna helg trots ett kaotiskt hem. Tvätt, leksaker och grejer överallt där de inte ska vara men jag försöker att inte låta mig störas av det. Förkylningen smyger sig på och det gillar jag inte. Var ute efter något slags nysrekord igår. Vila och bara vara lördag och söndag, samt proppa mig full med cypriotisk förkylningsmedicin på måndag om jag inte mår bättre så fixar jag nog veckan. That's the plan. 
 
 

Kanske Lite Flummigt

 
Måhända var mitt förra inlägg en gnutta flummigt. Men som jag säkert tidigare skrivit har jag svårt att släppa tankarna på jobb när jag vabbar eller ligger sjuk hemma. Min första tanke är hur mycket jag halkar efter när jag inte är på kontoret. Att jag liksom måste jobba dubbelt så mycket när jag kommer tillbaka för att ta igen den förlorade arbetstiden. Ingen sätter sådan press på mig som jag själv gör. Inte nu längre. Det är helt upp åt väggarna galet att jag ens känner pressen, men troligtvis något som ligger kvar sen innan. Likt post traumatisk stress syndrom. Och det faktum att jag har en tendens att vilja ta på mig ansvar för något som jag inte borde ta ansvar för gör inte saken bättre. Fröken Duktig och Fröken Överambitiös blir i det läget mina två största fiender som gärna lägger krokben för mig. Jag behöver hjälp med att ändra mitt synsätt och hjälp finns att få. Om fyra veckor. 
 
 

Stanna Upp

 
Jag har varit tvungen att stanna upp, känna efter och sedan bara öppet och ärligt säga hur jag mår. Veckan har varit extra motig. Tankarna har snurrat tillbaka i gamla banor och det är svårt att bryta ett mönster. Men jag kämpar vidare, försöker sänka mina egna (stundtals orimliga) krav på mig själv och hoppas att jag snart kommer tillbaka till ett inre lugn där jag mår som allra bäst. För det finns därinne. Vissa perioder är det bara en kamp att hitta dit och hålla sig kvar. 
 
 

Usel Vecka

 
Migrän, illamående och allmän sjukdomskänsla. De senaste dagarna har inte varit de bästa ur ett hälsa-perspektiv. I vanlig ordning har jag svårt för att låta mig själv vara sjuk utan att känna dåligt samvete. Jag vill för mycket för mitt eget bästa. Men det är något jag själv måste jobba med. Idag är jag hemma och kurerar mig i hopp om att kunna ta mig till jobbet imorgon. 
 
 

Seg Start

 
Jobbig start på veckan. Efterdyningarna från gårdagens migränanfall kändes hela dagen men jag överlevde. Hoppas på en bra natt så att jag kan komma till jobbet lika energisk och positiv som jag brukar vara. Imorgon har jag möten på förmiddagen som jag inte vill missa. Jag håller tummarna att jag håller mig frisk och kry. Det är mycket förkylningar som florerar i omgivningen. Är tacksam för varje dag jag lyckas hålla mig frisk. 
 
 

Var Är Våren

 
Var är våren? Det snöar. Jag vill inte se mer snö. Jag vill ha sol, vårväder och blå himmel. Är det för mycket begärt? Tydligen om man bor i Sverige. Deprimerande. Enda fördelen är att man inte längtar ut när man jobbar på kontor hela dagarna. Men Neo är överlycklig givetvis. Jag räknar ner till Cypern. 64 dagar kvar. 
 
 
Maken grillade igår. Han bryr sig inte om vädret. Det ska tydligen grillas idag med. Älskar min makes entusiasm för grill och matlagning. Hahaha. 

En Bökig Natt

 
Det är en envis hosta som Neo har. Han vaknade ett par gånger under natten och var jätteledsen. Jag försökte trösta men Neo är inne i en pappafas så först när Jan kom lät han sig tröstas. Han fick sova bredvid mig inatt då Jan inte fått någon vidare sömn på flera nätter. Ogillar verkligen hosta och förkylningssymptom. 
 
 
När Neo vaknar sätter han sig upp, gnuggar sömnen ur ögonen och säger "god morgon mamma." Sen får jag alltid en godmorgonkram och en godmorgonpuss som han kallar det. Bästa sättet att börja dagen. 

Lugna Puckar

 
Neos feber försvann igår och har inte kommit tillbaka. Han är lika energisk som vanligt. Jag tampas däremot med en märklig huvudvärk som har kommit och gått sedan i fredags. Försöker vila så mycket som möjligt innan en ny arbetsvecka kickar igång.  
 
 
Älskade unge. 
 
 
Jan förbereder middagen. 
Hel kyckling med någon form utav ölburk i rumpan. 
Och sen ska den ligga på grillen. Hahaha.

Gekås Fast Mindre

 
 
Jag har hittat en nyöppnad affär i Borås som är som Gekås fast mycket mindre. Och minus allt jobbigt folk. Men sortimentet var imponerande och priserna likaså. Särskilt mycket fint bland heminredning och festartiklar. Jag älskar ju maskeradfester så där kan jag gå omkring länge. Leksaksavdelningen imponerade dock inte särdeles men de höll på att packa upp så det kanske blir bättre. För alla boråsare därute vet ni kanske redan vilken affär jag menar. Det är Dollarstore som kommit till Borås. Den finns ju lite här och var i Sverige och vi brukar alltid stanna till på en Dollarstorebutik när vi åker upp till Uppsala. Men jag tycker nog att det var bättre utbud i Borås. Kanske för att det är nyöppnat. De öppnade förra fredagen. Jag fyndade världens skönaste sportbh i storlek L. För 60 kr! Får ju bara använda sådana tills jag är läkt, vilket bedöms vara 3-4 månader efter operationen. Jag måste nog åka dit och investera i några fler!
 
 
Mjukaste, skönaste ever!

Vård Av Barn

 
Vab idag och jag har i vanlig ordning förvandlats till en mänsklig kudde. Neo har hög feber och hostar så mycket att han spyr. Not so nice. Just nu ligger han helt utslagen på min mage. Det ser ut att bli en lång helg. Låter honom sova så mycket han vill. Man får det när man är sjuk. Önskar att jag kunde bära honom men tyvärr får jag inte lyfta så tungt ännu. 
 
 

Office Wear

 
Jag vill ha vår men helst sommar! Är så less på regn och rusk. Och att behöva ha strumpbyxor till mina pennkjolar. Men mest av allt avskyr jag att inte kunna använda mina pumps. De står där i hallen och mår dåligt över att inte få följa med till kontoret. Tycker så synd om dom! 
 
 
 Titta så ledsna de ser ut!
 
 
Älskar kjol! Och blusar. Och värme. 
Men just nu är det bara kyla.
Bedrövligt. 

Imorgon är Det Fredag

 
Vad hände med veckan? Imorgon är det fredag och det känns som om dagarna bara rusat förbi. Men det tyder på att man har mycket att göra på jobbet. Extra kul med alla nya som man hjälper och i samma veva inser man hur mycket man hunnit utvecklats själv. Och varje dag ställs man inför nya utmaningar. Jobbet blir aldrig tråkigt. Fick dock flexa ut lite tidigare idag på grund av huvudvärk. Även om man mår bra på jobbet kan det hända att kroppen säger till att man ska dra ner på tempot. Hur roligt det än är. Ska vila mycket i helgen. Försöka i alla fall. Är ju mamma också. Haha.
 
 

Grotta Ner Mig

 
Vilken känsla att faktiskt kunna grotta ner sig i lagtext, praxis och förarbeten utan att känna negativ stress över att det kommer ta lite tid när man tillämpar en ny lag. Det är just sådana här klurigheter som gör mitt jobb spännande, roligt och utvecklande. Apropå roligt så har vi fått 7 nya kollegor idag. Kommer bli riktigt bra detta. För mig är en bra arbetsmiljö en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb. Och jag är så tacksam att jag arbetar med kollegor och en chef som verkligen prioriterar detta. 
 
 
Min profilbild

Sök i bloggen