En Lång Jävla Vecka

 
Så var äntligen veckan slut. Känner mig helt färdig. Irriterande lång arbetsvecka. Den tycktes fortsätta i all oändlighet. Jag har haft en del små ångestattacker men det har varit hanterbart. Inget som påverkat sömnen i alla fall. På tisdag ska jag till psykologen och hon kommer säkert vilja analysera min senaste vecka. Jag fick någon typ av hemläxa från förra besöket. Har för mig att det handlade om acceptans för mina känslor men att inte lyssna på mitt kritiska jag. Och att känslor oftast inte speglar verkligheten. Jag har mått bra väldigt länge och trots min dipp denna vecka har mitt självklander varit näst intill obefintlig. Det liksom underlättar att bara säga till mig själv att "okej, nu mår jag så här. Det kommer gå över." Och det gör det ju alltid. 
 
 

En Bättre Balkong

 
Maken och svärfar har slitit som djur med att lägga nytt trägolv ute på balkongen och satt upp tak som täcker hela balkongen. Ett projekt som vi skjutit upp länge. Men blev så fint! Jan ska bygga vidare på grillbänken och fixa lådor samt några hyllor. Jag ska surfa runt och se om jag kan hitta någon mysig belysning till sittgruppen. Belysningen över grillen lämnar jag till Jan eftersom det är hans domän aka arbetsplats. Längtar till helgen. Blir mycket balkonghäng och grillat. 
 
 

Tennis

 
För andra gången i mitt liv tog jag plats på tennisbanan i en timme direkt efter jobbet. Riktigt kul! Men denna gång hade vi bokat en inomhusbana. För att slippa sopa hela banan som vi gjorde förra gången. Haha. Vi skulle spelat fyra stycken men fick ett avhopp. Fast det gick bra ändå. Blev lite mer spel än förra gången. Ju mer man spelar desto bättre blir spelet. Förhoppningsvis. Hehe. 
 
 

AW I Göteborg

 
Slog följe med pendlarna på kontoret och åkte till Göteborg direkt efter arbetsdagens slut för after work/födelsedagsfirande/avsked till kollega som snart försvinner ett halvår på föräldraledighet. Fantastisk eftermiddag och kväll. Jag är lika förvirrad som vanligt av kollektivtrafiken men hade bra guider och tålmodiga busschaufförer. Hahaha. Vi blev ett skönt gäng på 10 pers som lapade sol och Cava. Kunde inte önskat mig en bättre eftermiddag. Var hemma i Borås igen till halv tio. Har ju faktiskt en arbetsdag imorgon samt en tennismatch att spela. 
 
 

Hoppas På En Bättre Dag

 
Finns inte så mycket mer att göra än att lägga sig tidigt och hoppas på en bättre dag imorgon. Gillar inte alls mig själv just nu. Men det är nog en kombo av störda hormoner och ingen semester inom en snar framtid. Det ena är förvisso självvalt men det hjälper inte att få mig på bättre humör. Peta på mig och jag kan antingen börja grina eller skälla på dig. 
 
 
Barn är exceptionellt söta när de sover. 

Motivation

 
Lite problem med motivationen och orken just nu. Med 10 veckor kvar till semestern kändes det extra motigt att börja en ny arbetsvecka idag Jag är helt slut. Försöker hitta några små guldkorn i vardagen men de håller sig väl gömda. Får ta en dag i taget. 
 
 

Wonder Woman

 
Wonder woman. Grymt bra. Gå och se den på bio. Mycket trevligt avslut på helgen med middag och biobesök med min man. Får passa på när man har barnvakt. Det är inte ofta. Känner mig hyfsat utvilad inför en ny arbetsvecka. Men det är långt kvar till semestern. Lite jobbigt att se alla kollegor gå på långledigt. Försöker hålla humöret och orken uppe så gott det går. Veckorna går ju ändå väldigt fort. Men jag längtat mer och mer efter dagar då jag kan vakna upp på morgonen utan några måsten. 
 
 

Återhämtning & Städning

 
Finns ingen bättre känsla än den man känner efter att sista diskmaskinen är påsatt och lägenheten är städad efter gårdagens festligheter. Jag går runt i pyjamas och bara myser! Blir inte många knop denna helg. Imorgon ska jag och Jan iväg på bio. Det ser jag verkligen fram emot. Har velat se Wonder Woman hur länge som helst!
 
 

Midsommarafton 2017

 
Vi blev ett lagom gäng på 13 pers igår på årets midsommarfirande. Med långbord i vardagsrummet och en gigantisk midsommarbuffé som stod uppdukad var det inte hela världen att det började regna. Satt och myste med filtar på balkongen till långt efter midnatt. Kidsen somnade i soffan efter intensivt busande. Jag var uppe till halv tre inatt och städade. Kan aldrig lämna hemmet i skicket det är i efter en fest. Men Neos rum har jag sparat till idag. Hur kan barn stöka ner så mycket? Det är fascinerande.  
 
 

Utmana Sig Själv

 
Ibland måste man kliva ur sin comfort zone och utmana sig själv. Och det var exakt det jag gjorde idag när jag mötte upp Cassandra utanför Borås tennishall. Om jag spelat tennis förut? Nä. Jag har väl på sin höjd hållit i ett tennisracket när jag var liten men aldrig i vuxen ålder. Det var askul! Grymt bra träning. Vi hade bokat en utomhusbana och kunde inte bett om finare väder. Jag lärde mig serva och lite spel fick vi ändå igång. Blir definitivt fler gånger! Men vi ska försöka få med oss två till som vill spela. Any takers?
 
 

Helt Okej

 
Helt okej måndag. Det var en del mail att gå igenom efter förra veckans frånvaro men känner mig back on track. Jag fick som vanligt sömnproblem igår natt. När jag varit borta flera dagar från jobbet pga vab eller sjukdom triggas en del stressfaktorer ingång och jag kan ligga vaken mitt i natten. Men som tur är har jag medicin att ta för det så jag fick sova några timmar. Efter jobbet körde hela familjen styrketräning och ett kortare sparringpass. Precis lagom dos med träning efter förkylningen. 
 
 

Ont Om Tid

 
Det är inte bara arbetsinkomst man förlorar när man varit sjuk mer än en halv vecka. Även träningspass har gått förlorade. Med bara 12 veckor kvar innan deadline och åtminstone 5-6 kg att bli av med börjar jag känna mig en smula stressad. Tack, jag vet att folk ser på mig och säger att jag inte behöver gå ner i vikt eller att jag redan ser bra ut, men det får mig inte att må bättre. För jag mår rent ut sagt skit över min nuvarande kroppsform. Och det sitter inte bara i huvudet. Hela min garderob är en ständig påminnelse att jag måste tappa några kilo för JAG KAN INTE HA MINA KLÄDER LÄNGRE. Känns som om jag har svårare och svårare att hitta motivationen men just mitt välmående känns som en bra sporre. Finns väl inte en jävel som mår bra när man gått upp så mycket i vikt att alla kläder blivit för små. Eftersom jag är så liten märks det så tydligt när jag lagt på mig vikt. Bara ett par kilo syns med en gång. Planen för veckans träning är powerwalks, tennis och styrketräning på hemmaplan. 
 
 
Rumpan, magen och överarmar har expanderat till en smått oroväckande storlek. Detta får fungera som en före-bild. Om 12 veckor hoppas jag kunna se en tillfredsställande förändring. Vikten ligger på 56 kg.

Sista Dagen

 
Sista dagen som gräsänka. Imorgon kommer Jan hem från Norge. Och jag har lyckats att inte försumma vår fantastiska son under de dagar jag varit helt utslagen av febern. Idag var första dagen sen i måndags som jag gick utanför lägenheten. Vilken känsla. Blev en liten utflykt till Ica Maxi, Burger King och Åhaga. Sen hem och grädda våfflor samt få i mig lite mat. Har knappt haft någon aptit. Men den är på väg tillbaka vill jag lova! Kände att jag var så värd något alldeles extra. Så jag gick till fiskdisken. 
 
 

Det Börjar Vända

 
Ingen feber idag men fortfarande svag som en nykläckt kyckling. Imorgon ska jag försöka ta mig till affären för att handla lite mat. Förkylningsastman gör sig fortfarande påmind mellan hostattackerna så jag kan inte anstränga mig för mycket. Jan kommer hem på söndag men jag och Neo klarar oss fint här hemma, trots att jag är sjuk. Han är snäll och förstår att jag inte orkar leka. Ja, veckan blev inte alls som jag hade tänkt mig. En ynka arbetsdag i måndags och sedan vab i tisdags och så blev jag själv sjuk. Men sånt är livet. Nya tag på måndag. Och kort vecka då det är midsommarafton på fredag. Sen får vi finbesök från Cypern också nästa vecka. Jans föräldrar kommer och hälsar på under några veckor. Ska bli så roligt!

Feber

 
Andra natten med feber. Det här är ju helt värdelöst. Jag vaknar flera gånger om natten av flummiga feberdrömmar och vet inte riktigt var jag är. Trodde att kroppen skulle ta tillfället i akt och sova bort de onda bacilluskerna men tydligen inte. Jag har alltså legat sjuk sedan i tisdags kväll. Och än så länge ingen förbättring. Hade gärna sett att det skulle vända då jag kommer vara själv med Neo fram till söndag. Förhoppningsvis är Neo förstående. Han brukar vara det när jag är sjuk. Men jag måste ändå kravla mig upp ur sängen och laga mat till oss. Urk. Blir inga gourmetmiddagar när mannen är borta. Mammas starka nudlar. På sin höjd. 
 
 

För Ett År Sedan

 
För ett år sedan klev jag in på kontoret som skulle bli mitt första riktiga jobb efter min juristexamen. Jag blev mottagen med öppna armar och leenden. Så mycket har hänt sedan dess, både bra och tuffa erfarenheter. Men oavsett så har jag tagit lärdom och utvecklats mer än vad jag ibland ger mig själv cred för. Visst är jag säkrare i min yrkesroll än för ett år sedan. Men med ett jobb där lagstiftningen ständigt är under förändring och rättsläget ibland är oklart möts jag ständigt av nya utmaningar. Hur mycket jag än skulle vilja känna mig fullärd är det inte möjligt. För som min psykolog påpekade. Vad händer om jag en dag känner att det inte finns mer att lära? Skulle jag tycka det var lika roligt att gå till jobbet? Ett rungande nej på den frågan. Jag kommer trivas på mitt jobb så länge det är spännande och utmanande. Och det har än så länge inte gått en dag då jag haft tråkigt på jobbet. 
 
 

Det Gick Väl Bra

 
Trots kass sömn på grund av en liten gosse som hostade hela natten gick det väl rätt bra idag. Eller nej, det gick bra. Jag fick gjort mycket trots att vissa saker gav mig huvudbry. Men inte nu längre. Imorgon blir det vab. Känner att jag själv börjar bli en smula krasslig men det är inte så konstigt med en förkyld 4-åring här hemma. Bacilluskerna frodas. Så länge jag inte har feber klarar jag av att bortse från (eller förneka) att jag mår dåligt. Ska inte klaga. Vi har fått vara friska länge. Inte behövt vabba på över en månad. Måste vara nytt rekord! 
 
 
Imorgon har jag varit anställd i ett helt år. 

Den Där Ilskan

 
Har ni dagar då ni går omkring och känner er fruktansvärt arga utan att veta varför? Jag har en sådan dag idag. Egentligen har jag väl rätt många sådana dagar i månaden men då finns det oftast hormonella skäl. Just idag vet jag inte varför. Bästa sättet att undvika en explosion är att dra mig undan och hålla mig borta från folk. Förhoppningsvis kan jag sova bort ilskan så jag orkar med en hel arbetsvecka. Måndagar suger. Kanske därför jag känner mig arg. För att det är måndag imorgon. Fast det finns ingen logik i det. Jag gillar mitt jobb. På riktigt. Men det är också skönt att vara ledig. Semestertider för en hel del kollegor. Jag har dock 81 dagar kvar innan min semester. Suck. 
 
 

A Little Sunshine

 
Igår fick man äntligen lite sol. Det blev en riktigt lyckad grillkväll där maken fick testa hur mycket som faktiskt ryms på hans nya grill. Och det blev en hel del godsaker som fick känna på glöden från Mr Kamado Big Joe. Hahaha. Matlagning och grillning är något min man vekligen brinner för. Och jag klagar inte även om jag med glimten i ögat påpekar vissa likheter med Fredde i Solsidan. 
 
 

Kulturvandring & Boule

 
Idag har man varit kulturell och blivit guidad på en skulptur och konstvandring runt om i Borås. En nätt liten promenad på två timmar och tio minuter. Och det regnade inte på oss. Sedan blev det gemensam lunch med alla kollegor på kontoret. Efter lunch drog vi till boulebanan där mitt lag tog sig till final. Aldrig spelat boule förut och lyckades klå det lag som tycktes vara mest erfarna. Lite extra kul då. Haha. De såg en smula sammanbitna ut mot slutet av omgången. Avrundade fredagen med några glas bubbel. 
 
 

Comeback

 
Mitt gym är en plats jag verkligen gillar. Men jag har inte varit där på över en månad. Det har inte känts lika givande att hänga där när jag inte kunnat träna överkroppen och när skogspromenader lockat mer. Men efter en dag med ösregn kände jag att det inte gick att försumma mitt gym längre, så idag tog jag min friskvårdstimme och lämnade kontoret kl. 15. Första riktiga styrketräningspasset på evigheter. Och jag tränade överkroppen med lätta vikter. Tyvärr är jag inte helt återställd efter operationen så jag kan ännu inte ge 110 procent. Får öka successivt helt enkelt. Imorgon blir det ben och rumpa. Suckar en smula uppgivet när jag ser mig själv i spegeln. Det är rätt många kilon att bli av med men måste komma ihåg att det är ett långsiktigt projekt och inte förlora hoppet. 
 
 

Nationaldagsfirande

 
Hej hej hallå dagboken! Jag har haft en awesome helg. Drog ut till Hofsnäs på picknick med grannfamiljen för att fira Sveriges nationaldag. Det fanns orkester och kossor och gräsmattor som kidsen kunde leka av sig på. Rätt blåsigt men en riktigt lyckad dag! På kvällen invigde vi Jans nya grill tillsammans med grannarna. Grillat är godast!
 
 

En Dag På Landet

 
I samma sekund som Neo vaknade har han tjatat om att hälsa på Evelina. Sagt och gjort. Det blev en härlig utflykt ut på landet. Glass, bus, Tequila-pussar och såpbubbeljakt i Vårgårda och Neos dag var gjord. Blåsigt men stundtals härlig sol. Någon somnade gott i bilen på väg hem till Borås. 
 
 
Tack för att vi fick komma och hälsa på!

Lördag I Pyjamas

 
Inga måsten, sovmorgon och familjemys.
Gillar't!

Pinchos

 
After work med familjen efter jobb.
 
 

Good Enough

 
Idag har varit en lärorik dag på alla plan. Satt hos psykologen en timme imorse och grävde runt i min hjärna. Jag har en del att jobba med. Min självkritik när det kommer till mina egna prestationer är enligt henne helt obefogad. Tydligen ska jag öva på att erkänna när mitt kritiska jag visar sitt fula tryne (min formulering) men lära mig att inte tro på vad den säger. Ha någon form utav inre dialog där jag medvetet försöker vinna en argumentation med mig själv.
 
Min självkritik är tydligen inte alls förankrad i verkligheten utan styrs enbart av mina egna högt uppsatta krav på mig själv. Jag behöver hitta en good enough-nivå helt enkelt. Eller enkelt är det ju inte. Jag har alltid haft högra krav på mig själv. Och mål som jag förr eller senare alltid uppnått och kunnat bocka av. Det är lite svårare nu med ett jobb där det inte spelar någon roll hur mycket man betar av för det kommer alltid mer.
 
 

Statistik

 
Plockade fram lite statistik över min vikt det senaste året. Den är minst sagt föränderlig och målet är ju att dels nå min trivselvikt och sedan ligga kvar där. Hitta en bra balans. Än så länge ett kilo ner sedan semestern. Bara fortsätta i samma spår. 
 
 
 
 
Min profilbild

Sök i bloggen