Lite Extra Blond Idag

 
Jag har varit lite extra blond idag. Fråga mina kollegor. Hahaha. Men jag är glad och så mycket mer mig själv än vad jag varit på så många månader. Tänkte inte på det förrän några av mina kollegor påpekade att det var så roligt att se mig glad igen. Och det är jag verkligen. Jag kommer fortsätta kämpa mot att inte gå in i väggen igen. Sätta upp rimliga mål för mig. Jobbar upp en bra balans. I lugnt tempo. Men ibland är det svårt att göra sig av med gamla demoner. Jag behöver nog bara landa lite på den nya arbetsplatsen och försöka få ordning och reda på skrivbordet. Sen ta ett djupt andetag och fokusera på en sak i taget.
 
 

Det Nya Kontoret

 
Jag har flyttat alla mina grejer till det nya kontoret, fått en laptop och nu återstår det bara att packa upp allting samt bo in sig lite. Är väldigt nöjd med min plats och det är min feng shui också. Haha. Känns riktigt bra detta. För kännedom. Att koppla ihop skärmar med datorer och fatta vilken sladd som är vilken är inte riktigt min starka sida. Jag förklarade för en från administrationen att min tekniska okunskap ligger på nivån "hur ser en nätverkskabel ut?" Hahahaha. Och laptopen skulle man tydligen ha i någon form utav docka (stavas det så?) och sen skulle massa sladdar kopplas till dockan. Jag blev bara sjukt förvirrad. Men fick igång datorn i alla fall. Med lite hjälp. 
 
 

Six Inch Heels

 
Sicken start på veckan. Efter jobbet blev det två timmar på gymmet (styrketräning och kondition) samt en timme burlesque. Japp. Dansträningen har kickat igång nu. Men kör definitivt en vilodag imorgon. Och så aw på onsdag. Torsdag blir väl nästa träningstillfälle. Nu blir det hem och käka, duscha och däcka. Over and out. 
 
 

Välkomnar En Ny Vecka

 
Jag ser fram emot veckan som kommer. Imorgon ska jag dansa burlesque då en ny termin kickade igång förra måndagen. Jag låg som bekant hemma med världens förkylning men nu är jag frisk och taggad på dans. Jobbmässigt har jag två arbetsdagar kvar innan flytten. Så förväntansfull! Blir nog en liten aw med kollegorna på onsdag. Får passa på då det är sista gången jag får dricka alkohol innan operationen. 
 
 
11 dagar kvar...

Nostalgi

 
Jag var på jakt efter en gammal skolkatalog från mellanstadiet men hamnade på en sjukt nostalgisk resa från när jag var Uppsalas luciakandidat, min strutsridning i Sydafrika, bevis på mitt ack så bristfälliga intresse för nyckeltal och företagsvärdering under juristutbildningen, glädjen när jag vann min första överklagan i tingsrätten, alla festliga juristbaler man varit på och alltid glömde bort att bita av snapsen, vilket i sin tur ledde till att man givetvis var dyngrak innan huvudrätten. Det var tider det! Har ännu inte hittat den där katalogen jag letar efter så vi får väl se vad för annat skojsigt jag hittar imorgon. 
 
 
Vilka vansinnigt intressanta uppsatsämnen man fick.
 
 
Tentamensuppgifter.
 
 
Affärsjuridik har aldrig intresserat mig. Anteckningarna talar sitt tydliga språk. 
 
 
Min första av många baler under juristutbildningen. 
 
 
Strutscertifikat är något alla borde ha på CV:T. 
 

Ingen Återvändo

 
Jag har äntligen bokat tid hos frisören. Nästa lördag kl. 11.30 ryker mitt hår. Ja, inte allt men mer än hälften. Ska bli så skönt och spännande att få en helt ny frisyr som jag kan stajla. Och tänk att jag vågade ta steget. Efter alla dessa år. Kommer känna mig som en ny människa. Känns dessutom bra att korta ner håret markant innan operationen. Inte lika mycket hår att stoppa innanför den där operationshättan. Haha.
 
 
Today's office wear. Minus blusen då Neo råkade kleta yoghurt på den så jag fick byta....

Typ Frisk

 
Jag är (typ) frisk så imorgon ska jag in på kontoret och ta igen tre förlorade arbetsdagar. Haha. Vi får väl se hur det går med det. Fick gjort en hel del i måndags innan jag blev sjuk så kan nog bli färdig med några case innan helgen. Nästa vecka arbetar jag två dagar innan det är dags för att flytta till mitt nya kontor som ligger på en annan våning. Längtar! Tråkigt att lämna en del kollegor men vi är ändå ett glatt litet gäng som ska flytta. Dessutom sitter vi fortfarande i samma hus. Och snart får vi nya kollegor. Spännande tider och jag känner mig väldigt positiv. 

The Good Wife

 
Det finns inte mycket annat att göra som sjukling än att ligga i sängen, titta på Netflix och slumra till. Börjat kolla på The Good Wife och blivit riktigt hooked. Inser dock att jag blivit en smula arbetsskadad för jag saknar jobbet när jag ser kontorsmiljöer och öppna landskap. Haha. Måtte jag bli frisk snart. 
 
 

Det Började Bra

 
Det började bra men vid arbetsdagens slut satt jag vid mitt skrivbord med frossa och huvudet snurrade. Bara att acceptera. Jag är sjuk. Jobbigt att erkänna för det är faktiskt mer rofylld atmosfär på jobbet än hemma med en busig 3-åring som aldrig kan vara tyst. Men imorgon är det sängläge som gäller om jag ska bli frisk någon gång. Och eftersom jag är sjuk kan Neo vara på förskolan. Ser inte fram emot att slösa bort en dag i sängen. Helt värdelöst. 
 
 
Missar både gymmet och dansträningen idag. 
Det suger.... men ingen träning när jag är sjuk. 

Jag Ska Klippa Mig

 
Imorgon efter jobbet ska jag boka tid för klippning. Japp. Jag har äntligen tagit beslutet att klippa mig. Åtminstone hälften av håret ska ryka. Och jag vill ha en snygg frisyr som jag kan ha utsläppt utan att riskera att fastna i saker för att det är så långt. Hahaha. Här är några inspirationsbilder jag tänkte visa frisören. Vill att den nya frisyren ska funka både med rakt hår och med stajlade lockar. 
 
 

Helg I All Ära

 
Helg i all ära. Ibland är det faktiskt mer avkopplande att vara på jobbet. Jag förundras över hur någon som är så liten kan låta så mycket och så länge. Så här på söndagskvällen kan jag erkänna att jag längtar till mitt kontor. Att få sätta sig med en kopp varm te framför datorn, slå på lite klassisk musik eller någon operaaria och bara njuta av 8 timmars arbete.
 
 
Leker stridspilot. 

Från Och Med

 
Från och med 8 februari kommer jag hålla till på den här bloggen i några veckor:
 
www.minandraoperation.blogg.se 
 
Opererar mig den 9 februari så jag räknar med att vara rätt borta i skallen hela den dagen på grund av all smärtlindring. Men kommer nog skriva några tankar dagen före. Det är endast 18 dagar kvar innan jag åker till Jönköping för operation. Tiden har gått sinnessjukt fort! 

Saturday Workout

 
Var på gymmet imorse. Riktigt skönt att ha det avklarat. Tror jag är på väg att bli sjuk också. Galet trött, sprängande huvudvärk och en envis hosta. Neo är förkyld så jag har en aning om varifrån jag kan ha fått bacilluskerna. Nåväl. För mig blir det vila resten av helgen.  Vill verkligen inte bli sjuk nu när det känns så bra med jobbet. 
 
 

Jag Är Inte Tjock

 
Jag är inte tjock men jag skulle verkligen vilja bli av med så mycket underhudsfett som möjligt. Det är ett långsiktigt projekt som kräver riktigt mycket jobb men det är inte omöjligt. Jag har vänner och bekanta som lyckats med bravur. Så sjukt imponerad. Styrketräning is da shit! 
 
Inspirationsbilder från instagram 
 
 

Att Må Bra

 
Jag mår bra. Riktigt bra. Så där lite äckligt bra. Och det beror på att jag inte längre känner mig sönderstressad. Jag får inte längre panik och hjärtklappning. Jag vaknar inte upp flera gånger mitt i natten och tänker på jobbet. Jag kan andas. Jag kan ta till mig kunskap och utmaningar utan att få ångest över att svåra case tar längre tid. Jag känner att jag fått struktur på jobbet och effektiviserat mitt arbetssätt, men samtidigt tagit mig tid att hjälpa de nya kollegorna.
 
Jobbet känns roligt igen och det gör mig väldigt lycklig. Jag ska göra allt i min makt för att hjälpa andra att inte hamna där jag var. Det sker stora förändringar på jobbet och jag har fått chansen att vara med och starta upp något nytt. Vi är alla rörande överens om att vi ska ta vara på den här chansen och skapa en miljö där alla trivs och stöttar varandra. 
 
 

Bästa Veckan

 
Jag känner mig ruskigt nöjd över mig själv och mina arbetsinsatser den här veckan. Vi har många nya kollegor och fler lär det bli. Riktigt kul! Och att verkligen känna att det finns tid att hjälpa sina kollegor på alla sätt och vis utan att känna stress är fantastiskt. Jag satt i möten hela förmiddagen, men fick ändå gjort det jag skulle och hunnit hjälpa andra. Man blir extra motiverad när man får chansen att starta upp något riktigt bra och då känner man sig kanske extra alert. Vad vet jag? Längtar som fanken tills vi ska flytta in på det nya kontoret. Första februari känns så långt bort. Men imorgon är det fredag och det kommer bli en bra dag!
 
 
Jobbat, tränat och firat kollegan som ska gifta sig. 

Back On Track

 
Jobbmässigt skulle jag våga påstå att jag är back on track. Blev klar med ett case idag som jag jobbat en hel del med. Ny lagstiftning kan vara klurig och det är mycket att ta in och förstå, men jag tycker verkligen det är roligt att lära mig massa nytt. Så länge man slipper känna negativ stress. Det ska vara roligt och samtidigt utmanande att gå till jobbet. Men det ska inte suga livsglädjen ur en. 
 
 

Shame On You

 
När man har tittat för mycket på Skam och drömmer om att en kompis är bipolär och efter en blöt utekväll messar och säger att hon vaknat upp på Kreta och är på väg att gifta sig med killen hon hookade med kvällen innan för han var såååå deilig. Och vad gör man när man har ett problem man inte kan lösa? Jo, tydligen kontaktar man några kollegor på mitt jobb. Vaknade innan jag hann få några bra förslag. Lagom panikslagen. To be continued... 
 
 

Mitt I Veckan

 
Imorgon är det onsdag. Mitt i veckan. Jag gillar onsdagar. Då är det inte långt kvar till torsdag och på torsdag kan man säga att det snart är fredag. Haha. Missförstå mig inte. Jag älskar verkligen mitt jobb och mina kollegor. Men jag har märkt att jag uppskattar helgerna mer sen jag började jobba. Mår verkligen så mycket bättre nu. Börjar få in bra rutiner. Även om saker och ting kanske tar längre tid känner jag att det är på väg åt rätt håll. Jag försöker att inte vara för hård mot mig själv. 
 
 

På't Igen

 
Och så blev det måndag igen. De sista timmarna på arbetsdagen var riktigt tunga på grund av magsmärtor (dock ingen stressmage som tur är). Det första jag gjorde när jag kom hem från jobbet och hämtningen från förskolan var att lägga mig på soffan och ta en Ipren. Skitvecka. Men bara på't igen imorgon. Jag är tacksam över att ha ett kontorsjobb som inte kräver så mycket fysisk ansträngning. Så länge man känner sig klar i knoppen funkar det att jobba trots att man då och då grimaserade rätt illa på grund av magont. Sucks to be a woman. 
 
 
Måndagsselfie.

Neos Helg

 
Vilken helg! Massa Neo-vänliga aktiviteter mestadels utomhus i snön. Burr. Julgransplundring, sushibuffé, första besöket på badhuset och massa tokigt bus med bästa polaren Chris. Hela helgen! Jag är helt slutkörd. Haha. Men vad gör man inte för sitt barn? Nästa helg får jag nog ta och prioritera min egen vila. Men ser fram emot att få kicka igång en ny arbetsvecka. Har en helt annan inställning nu. 
 
 
Redo för en ny arbetsvecka!

Fredag

 
 
Ljuvliga fredag!
Så skönt med helg efter en fullspäckad arbetsvecka.

En Bra Vecka

 
Tänk att imorgon har jag överlevt min första heltidsvecka efter sjukskrivningen. För mig är det stort. Och det känns så förbaskat bra. Jag har haft en bra vecka och har kunnat lämna kontoret med ett leende på läpparna. Behöver dock jobba lite mer på mitt självförtroende. Jag klarar nog mer än jag tror. Imorgon har jag möte med kollegorna från nya kontoret. Det ska bli kul!
 
 

Bromsa In

 
Idag på eftermiddagen fick jag bromsa in på mina egna prestationskrav. Jag har fått gjort asmycket under de tre dagarna jag varit på kontoret, men började känna att det inte var tillräckligt. Tog en paus och reflekterade över vad jag faktiskt hunnit göra. Det är lite som att dalta med mig själv. Komma med tysta peptalks emellanåt. Om ni bara kunde höra mina inre monologer. Allt för att inte bli utbränd igen. 
 
 
Den vackra utsikten från kontoret...

Fitness

 
Med risk för att verka tjatig. Jag har ju tidigare sagt att mitt mål är att vara i mitt livs form när jag fyller 35 och det står jag fast vid. Hittade en riktigt grym och motiverande fitnessbild. Jag har tagit förebilder på min nuvarande form men de tänker jag inte visa förrän jag nått mitt fitnessmål. Förhoppningsvis i mars 2018. Haha. 
 
 

Sakta Men Säkert

 
Bra dag på kontoret. Lagom med utmaningar och jag känner att jag sakta men säkert är påväg tillbaka till mitt positiva och glada jag igen. Låter inte mig själv bli stressad på samma sätt som förut. Nu gäller det bara att hålla fast vid mitt stabilare, sundare jag.
 
 

Back At The Office

 
Var på kontoret strax före åtta imorse och gick hem halv fem. Semestern är definitivt slut. Det känns som om min hjärna har sprungit ett maraton. Jisses så ovant det är att jobba heltid igen. Men jag är lättad över att jag klarade det. Mycket nytt som händer på arbetsplatsen. Vi expanderar och jag kommer från och med februari sitta på ett nytt kontor. Samma arbetsuppgifter men med både gamla och nya kollegor. Riktigt kul. Gick på ett snabbt "studiebesök" på den nya arbetsplatsen idag och det kändes bra. 
 
 
Office wear. 

Back To Reality

 
Imorgon är jag tillbaka på kontoret på heltid efter ca 3 månaders halvtidssjukskrivning. Det känns nervöst men ändå sjukt bra. Älskar rutiner. Så tillbaka till matlådor, hårdträning och kontorsjobb. Är positiv inför framtiden men vill fanimej inte hamna nere på botten igen. Nu vet jag hur varningssignalerna ser ut och jag kommer inte ignorera min magkänsla eller kväva mina känslor. Den första timmen imorgon lär väl gå åt till att läsa igenom alla mail man fått under semestern. Alltid lika spännande att se hur många man fått.. 

Hej Mitt Vinterland

 
Uppe på fötterna idag och röjde i lägenheten på förmiddagen. Det hade snöat under natten och Neo var så lycklig över det. Egentligen skulle jag velat hålla mig inomhus men jag känner att jag inte kan vara sängliggande mer än en dag. Barn måste aktiveras annars blir det inte roligt här hemma och definitivt ingen vila. Så bara på med vinterkläderna och ut i snön. Känner mig bättre även om jag inte är helt bra. Behöver nog en natts sömn till innan jag friskförklarar mig från förkylningen. Imorgon är sista lediga dagen innan jag går tillbaka till kontoret på heltid. Spännande tider!
 
 
Snögubben Martin, hunden Filur och katten Molly. 

Värdelöst

 
Sängliggande i monsterförkylningen från helvetet. Har bara varit uppe vid lunchtid och fått i mig lite thainudlar. Det är verkligen så värdelöst att vara sjuk. Man kan inte träna eller pyssla i hemmet. Ligger bara och snörvlar och hostar i sängen. Hatar det. Enda roliga som hände var när SVT visade en dokumentär om Drottningholms slott. Sedan har det bara varit skit på tv. Ska försöka koppla upp mig på Netflix men min mobil vill inte riktigt kommunicera med vår cromecast. Högst irriterande. Nu vill jag bli frisk, kunna känna smaker igen, träna och gå tillbaka till kontoret på måndag. Är det för mycket begärt?
 
 

Varför Inte

 
 
Varför inte avsluta semestern med världens manligaste förkylning? Börjar jobba på måndag efter drygt två veckors ledighet. Det är planen i alla fall. Vi får väl se om kroppen lyckas döda denna förkylning på tre dagar. Jag är inte så optimistisk.

Lycka

 
Lycklig unge i snön. Kastade sig på marken så fort han kom utanför dörren. Jag längtade efter att få komma in igen så fort jag öppnade dörren. Kyla och snö är verkligen ingenting för mig. Hatar det. Men bara klistra på ett leende och spelad entusiasm när lillbossen ska ut och härja. 

En Andra Blogg

 
Ni som vill följa med på min operationsresa kan kika in på min andra blogg: 
 
http://minandraoperation.blogg.se
 
Där skriver jag om tankar, funderingar, fakta och annat smått och gott. Tänker givetvis redogöra för själva operationen och sedan uppdatera under hela läkningsprocessen. Eventuella frågor besvaras i den mån jag kan och hinner. 
 
 

De Bästa Inspirationsbilderna

 
 
Skiljer 18 kg mellan bilderna. 
 
När jag ser vad jag faktiskt lyckats åstadkomma för inte så länge sedan blir jag övertygad om att jag kommer nå mitt mål. Kanske inte detta år men det är ett långsiktigt projekt. Jag räknar kallt med minst ett års hårdträning. Måste chocka kroppen om jag vill se några drastiska förändringar på fitnessfronten.  

Chasing The Perfect Body

 
Jag har inte gett upp målet om att vara i mitt livs form när jag fyller 35. I mars blir jag 34 år. Ser tillbaka på hur min kropp verkligen tagit sig igenom flera sjuhelsikes viktresor. Från 76 kg under sommaren 2013 för att därefter landa på 50 kg i maj 2014. Tangerade 48 kg under 2015 men därefter har jag pendlat mellan 52-54 kg. Förutom den lilla vikttoppen på 56 kg för några månader sedan när jag käkade mirtazapin. Idag 2 januari 2017 ligger jag på 53 kg. Är långt ifrån vältränad och jag vill satsa som fan nu detta år. Bli av med allt överflödigt fett och få fram musklerna. De finns därunder någonstans, det vet jag. 
 
 
 Dagens form. 
 
 
Inspirationsbilder. 
 
 
Min profilbild

Sök i bloggen