Bikini Och Böcker

 
Bara tre ynka dagar kvar till semestern. Den här veckan kommer flyga iväg. Och på lördag flyger vi till sol och värme. Börjar faktiskt få lite resfeber. Pirrar härligt i magen. Men jag har inte börjar packa än. Fast packlistan är ju givetvis redan skriven. Inte så mycket mer än bikini och böcker som ska med. Kanske några klädesplagg också. Livet!
 
 

Ingen Camping

 
Vädret suger. Att smälla upp vårt megatält och sedan få det att torka på vårt vardagsrumsgolv är inget alternativ. Vår campingresa får vi skjuta upp. Till nästa sommar skulle jag tro. Är så sugen på Norge. 
 
För övrigt är hemmet rätt kaotiskt. Vi har rensat och behöver egentligen åka till tippen några vändor. För att inte tala om alla leksaker vi rensat ut. För första gången i världshistorien måste jag nog acceptera att jag kommer behöva lämna hemmet i ett organiserat kaos när vi åker på semester. 
 
Fyra arbetsdagar kvar och alldeles för lite tid. Men så är det. Får försöka att inte stressa upp precis innan semestern. Tanken är ju att varva ner. 
 
 
 
 

Work Eat Sleep Repeat

 
Neo är hemma med halsfluss och äter antibiotika. Jag kämpar på med vardagen. Försöker hitta ett lagom tempo innan semestern. Det är så nära nu. Fem arbetsdagar kvar. Mycket att planera, prioritera och effektivisera på kontoret. Och nästa vecka har vi avtackning för två kollegor som fått jobb på annat håll. Men snart är det helg och då drar vi och campar. Ska bli riktigt spännande. 
 
 
Kräftor kunde Neo äta igår trots halsont. 
Sicken tur. 

Uppsala

 
Helgen börjar lida mot sitt slut och imorgon åker vi hem till Borås. Fått i mig alldeles för mycket god mat. I vanlig ordning. Haha. Men vi har haft en toppenhelg och Neo är så nöjd över att vara hos mormor och busa med morbror och kusinen. Jisses vilken energi! Jag och Jan har bildat klubb med våra trasiga ryggar. Det är verkligen på tiden att jag börjar ta hand om kroppen lite bättre. Särskilt ryggen. 
 
 

En Högre Växel

 
Hur brukar ni göra innan ni går på semester? Lägger ni i en högre växel för att hinna med så mycket som möjligt innan ni checkar ut eller drar ni ner på tempot och prioriterar det som absolut måste göras? Jag är lite kluven. Tidigare erfarenheter har förvisso visat att oförutsedda saker kan hända (jag tänker främst på sjukdom) och då har mina ambitioner att klämma ur det sista av arbetsenergin ändå gått åt skogen. 
 
 
Ikväll är vi i Uppsala hos Neos mormor. 
5,5 timme tog det med bil från Borås. 

Kraschlandning

 
Så. Fruktansvärt. Trött. Direkt efter arbetsdagen var det raka vägen hem för att påbörja nästa arbete. Hushållsarbetet. Jan pajjade ryggen så han var näst intill orörlig. Jag for omkring och tvättade, dammsög, städade och förberedde middagen. På en och samma gång. Och packade inför helgen då vi ska till Uppsala. Om Jans rygg blir bra. Det är först nu som jag kan slappna av i hela kroppen. Måste upp tidigt imorgon bitti för att tvätta håret. Orkade inte göra det ikväll. Kraschlandning.
 
 
När jag fortfarande hade lite energi kvar...

En Snabb Tur

 
 
Neo var bjuden på kalas idag så vi släppte av honom och drog ut i skogen en snabbis på jakt efter kantareller. Det blev en blygsam fångst men ack så stora och fina de var. Hittade en underbar gömma med två stora buketter med kantareller. Blev så lycklig. 
 
 

The Countdown

 
Det är 16 arbetsdagar kvar innan jag går på semester i tre veckor. Och helgerna kommer swisha förbi. Neo ska iväg på kalas både lördag och söndag denna helg, därefter blir det en tur till Uppsala och sista helgen innan vi flyger till Cypern ska vi iväg och campa. Nu kan jag verkligen börja räkna ner. 
 
 
Det första jag ska göra när jag kommer till Cypern är att klippa av mig det här barret. Kort ska det bli!

Havets Läckerheter

 
Så blev det dags för årets skaldjurskryssning i Göteborg. Det blåste som bara den men vi fick i alla fall solsken. Full fokus var ju givetvis på havets läckerheter även om en liten färskpotatis slank ner tillsammans med en bit lax. Personalen showade och bjöd på skönsång och många skratt. Det var en riktigt awesome afton. Hade kunnat leva på enbart skaldjur. Så gott!
 
 

Skogens Freakin Guld

 
Det finns inget vackrare än när man hittar små kantarellgömmor i skogen. Den lyckliga känslan som bubblar upp inombords är näst intill obeskrivlig. Jag älskar verkligen att vara ute i skogen och leta efter kantareller. Jan säger att det ligger i mina gener. Haha. Tror snarare det bero på att mamma alltid tog med mig ut på minst en ordentlig svamptur om året när jag växte upp. Mamma är fenomenal på svampsorter. Jag vågar mig inte på annat än kantareller. 
 
Idag blev det en dagstur tillsammans med grannfamiljen. Vi hittade en hel del guld. Förhoppningsvis får jag smaka på fångsten imorgon för ikväll ska jag iväg till Göteborg och skaldjurskryssning. 
 
 

Inte Helt Hundra

 
Märklig vecka. Migränanfall och feber mitt i veckan. Skrapade ihop 2.5 arbetsdagar. Känns väl sådär men så kan det bli. Nu är det exakt fyra veckor kvar till min efterlängtade semester. Börjar se ljuset i den långa regniga och mörka tunneln. Har firat makens födelsedag i tisdags, vilket verkar bli den enda fina dagen medans resterande dagar kantas av ösregn. 
 
 
Min profilbild

Sök i bloggen