On My Way

 
Jag är grymt nöjd och imponerad av hela upplägget på utbildningen. Två dagar gick väldigt fort men det var riktigt givande och det var roligt att träffa medarbetare från hela Sverige. Över 500 personer medverkade så vi var ingen liten skara. Men allt flöt på bra. Nu återstår att se ifall hemresan med tre tågbyten flyter på. Jag är skeptisk. 
 
 

Utbildning & Hemfärd

 
Utbildningens sista dag och sen är det dags för hemfärd. Dagens föreläsningar kommer bli intressanta. Särskilt spännande med öppningstalaren. 

Pinchos

 
Så har man blivit av med Pinchososkulden. En riktigt bra och smakfull upplevelse. Haha. Imorgon börjar utbildningen halv nio. Så inte lika lång sovmorgon som imorse. Favoritföreläsningen från idag måste nog ändå varit omvärldsanalysen. Vansinnigt intressant. 
 
 

Paus

 
Paus. Men snart drar det igång igen. 
 
 

Fullspäckat

 
Redo för dag 1 i Norrköping. 
Fullspäckat schema! 

Utvilad

 
Kände mig helt förvirrad när jag vaknade imorse. Trodde jag var hemma i Borås i min egen säng så det tog en stund innan jag förstod var jag befann mig någonstans. Nu kikar jag på nyhetsmorgon och njuter av lugnet. Vetskapen om att bara behöva rå om mig själv på morgonen ger mig en helt stressfri morgon. Underbart! 

Checkat In

 
Checkat in på hotellet. Nu hänger vi i baren.
Imorgon väntas en lång dag. 
 
 

Mot Norrköping

 
Sista bytet i Katrineholm och sen är jag framme i Norrköping. Frågan är när. Tåget är försenat. No surprise there. Men trevligt sällskap och alkohol gör resan rätt behaglig. Två dagars utbildning för nyanställda är det vad jag ska vara med på under onsdag och torsdag. Sen en arbetsdag på kontoret och därefter vankas det aw med jobbet på fredag. Den här veckan kommer gå rekordfort.
 
 

Me And My Girls

 
Som jag har saknat burlesquen! Kropp och själ mår ju så fantastiskt bra av att dansa. Vi började på koreografin idag. Kommer bli awesome! Glömde dock mina högklackade dansskor. Får komma ihåg det till nästa vecka. 
 
 

En Produktiv Dag

 
Känns bra att man började arbetsveckan med en produktiv dag, särskilt när man ska på utbildning och är borta från kontoret i två hela arbetsdagar. Imorgon hinner man med nästan en hel arbetsdag innan tåget går. Blir mycket nytt för mig imorgon. Har tackat ja till ett uppdrag som jag vet kommer bli en utmaning tills man fått in rutinerna för det. Men väldigt roligt att ha blivit tillfrågad. Man ska inte vara rädd för nya utmaningar. 
 
 
Måndagsselfie. 

En Bra Söndag

 
Jag fick gjort allt som stod på söndagslistan och fått en nyklippt son! Det har varit en bra söndag. I förmiddags var vi på fika hemma hos Ida och Neo fick äntligen busa med sin stora lurviga kompis Eros. Han har tjatat i över ett dygn om att få hälsa på Eros. Haha. Och imorgon är det måndag och jag känner mig helt okej med det. Kanske för att arbetsveckan kommer gå fort då jag åker till Norrköping på tisdag. Aldrig varit där förut. Det blir nog skoj. 
 
 

Helg

 
 
God mat och familjemys. Det är skönt med sådana helger. Särskilt när jag ska vara borta större delen av nästa vecka. Kommer sakna min fina familj. Tror inte att jag varit borta så länge från dom. Men arbetsveckan kommer gå fort i alla fall. 

Välkommen Till Arbetslivet

 
Min mage har kraschat, jag känner av magkatarr och jag vaknar alldeles för tidigt och börjar tänka på jobbet. Tror jag måste arbeta väldigt aktivt med att få bukt med detta innan det eskalerar och blir värre. När jag var juridikstuderande ignorerade jag alla fysiska symtom vilket resulterade i ett akutbesök med blödande magsår. Jag är expert på att förneka att något är fel. Expert på att tänka att det nog löser sig av sig själv. Men om det inte gör det då? Det är fan inte värt att chansa.
 
 

Ge Mig Lite Ork

 
Efter en arbetsdag hämtas Neo från förskolan strax efter halv fem. Sedan ska det lagas middag och efter middagen är det nedvarvning och nattning för Neo. Så fort jag kommer innanför dörren ser jag allt kaos här hemma. Tvätthögar, leksaker och disk om vartannat. Och jag orkar inte ta tag i det! Jag är så trött. Kan någon ge mig lite mer ork? Snälla! Och när helgen närmar sig har jag alltid så storslagna planer på att styra upp allt. Hur bra tror ni att jag håller den planeringen? 
 
Nästa vecka blir det utbildning i Norrköping. Åker på tisdag eftermiddag efter jobbet och kommer hem torsdag kväll. Får lite studentkänsla tillbaka när jag tänker på alla föreläsningar. Men det ska bli kul att få lämna kontoret i ett par dagar. Och veta att jag kommer få sova två hela nätter utan att bli väckt klockan tre-fyra på natten.
 
 
Imorgon är det fredag! 

The Best

 

Nya Tider

 
Fokusera, prestera och producera. Vissa dagar är det extra svårt. Jag kallar det hädanefter för låga dagar. Men det finns grymma kollegor på kontoret som ger ett fantastiskt stöd. Och motiverar och inspirerar på helt rätt sätt.
 
 

Monday Morning

 
Måndag och första hela arbetsveckan efter semestern. 
Det känns...märkligt. Men jag har fått sova inatt. Yey.

Neos Lekland

 
Med en överenergisk treåring blir det inte mycket vila för en trött mamma. Klockan tio imorse åkte jag och Neo till Leos lekland för att möta upp Chris och Putin. Tre på eftermiddagen var vi hemma. Och då skulle det tvättas, städas och förbereda middagen. Jan har snickrat och målat här hemma och först nu halv sju på kvällen önskar vi lite lugn och ro. Haha. As if. Neo springer runt som en tornado. Tjoar och sprider ut alla sina leksaker lite till. Jag behöver semester. Kan jag få det? 
 
 

Wake Up Work Out

 
Jag är inte skapt för att sova mer än 6 timmar per natt. Sover jag mer vaknar jag med huvudvärk. Som imorse. Däckade redan vid niotiden igår kväll och klev upp halv åtta. Drog i mig en kopp kaffe och sen blev det 5 km intervallträning i skogen. Har tappat 1 kg sedan i onsdags. Mestadels vätska men det går i alla fall åt rätt håll. Ett resultat av nada alkohol, vardagsmotion och bra kost. Kroppen tackar mig. På måndag blir det styrketräning och dansträning efter jobbet. 
 
 
Köpte nya träningsbyxor på Cypern. Me like! 

Fredag

 
Fredag! Vilken fantastisk känsla! Skönt med en mjukstart efter semestern. Två arbetsdagar är lagom. Min hjärna befann sig helt klart i semestermode när jag försökte öppna dörren på jobbet imorse utan att visa tjänstekortet. Eller när jag glömde bort tiden för morgonmötet. Haha. Men nästa vecka ska nog även hjärnan vara med. 

The Office Season One

 
Returning to the office after two weeks vacation. That's a challenge. After three months employment at my new job I feel that I cannot really use the newbie card any more. I am a case officer who's suppose to know what I am doing. It feels a wee bit scary but at the same time empowering. I really enjoy my work and my fellow co-workers. Most of them are a bunch of competent, down to earth people. But the work environment is constantly changing and sometimes it takes many leave-me-alone-so-I-can-breath-moments to get back on track. 
 
I still have a lot to learn especially in the different work relating situations that occurs. For example: how to handle the stress in a productive way with out letting it consume me. You should have seen me the last day at the office before I left for my vacation. I was a freakin mess. Mostly because of that damn cold I got from Neo. One of the executive officers had to talk some sence into me, which I am really grateful for. She made me realize that it's not worth it. To push myself as hard as I was doing. Of course I want to do my very best and I am doing my very best. I just have some minor struggles when it comes to letting go of my thoughts about work and just chill. But I'm getting there. 
 
 

Bort Med Semesterkilona

 
Nu ska alla spår efter semestern utrotas. Förutom solbrännan för den kan jag inte göra något åt. Och mitt glada humör vill jag givetvis också behålla. Imorse gav jag mig ut på mitt första motionspass runt Kransmossen och mötte Neos förskola som blev mäkta imponerande över att jag ägnade min sista semesterdag åt att träna. Jag gjorde bara det min kropp längtat efter under väldigt lång tid. 
 
Vid lunch promenerade jag och Neo ner på stan. Var uppe en sväng på kontoret och träffade alla goa kollegor. Neo somnade i vagnen på väg ner mot stan och blev jättesur när han vaknade och insåg att han inte fått träffa mina arbetskollegor. Haha. Nu håller vi på att laga matlådor för de återstående arbetsdagarna. Sen ska jag vika tvätt och städa upp här hemma innan vi tar kväll. Imorgon börjar vardagen på riktigt med jobb och förskola. Och jag känner mig taggad! Återkommer imorgon om jag fortfarande känner mig lika taggad. Hehe. 
 
 

Hemma

 
Vi landade halv fyra imorse och hela lilla familjen är rätt trötta. Neo sov hela flygresan så det var ju skönt att det gick smidigt med honom, fast det brukar det göra. Sen var han dock vaken mellan fyra och tio på morgonen och skulle busa med ALLA sina leksaker. Jan fick sova ca tre timmar. Samtidigt som Neo hade däckat. Jag städade, dammsög och tvättade några maskiner. Har lite kvar att ta imorgon och packa upp det sista, men sen kan jag slappna av och njuta av den sista semesterdagen. Tog tag i kosten idag vilket min kropp verkligen tackade för. Och snart ska jag äntligen skämma bort min kropp med fysisk aktivitet. Två timmar balett imorgon kväll. Yey! 
 
 
Pigg unge klockan fyra på morgonen...

Om Några Timmar

 
Om några timmar kommer taxin för att köra oss till flygplatsen. Neo har inte sovit på hela dagen så han stensomnade nyss. Flyget går halv ett på natten så det gör inget att han sover nu. Då hinner han bli lagom trött tills vi ska resa. Vi hann få en fin dag på stranden idag. Alltid blandade känslor inför att åka hem. På ett sätt är det skönt att komma hem och till rutinerna men samtidigt är ju även detta vårt hem. Neo grät sig i stort sett till sömns medan han snyftade att han älskar mommo och dadda (bestemor och bestefar) och att han kommer sakna dom. Oj, så mycket känslor det finns i den lilla gutten. Mammahjärtat värkte en hel del.
 
Kan inte säga när han får träffa mommo och dadda nästa gång. I år är det egentligen meningen att vi ska fira jul på Cypern men jag tror faktiskt inte att jag kommer få ledigt från jobbet. Kan knappast förvänta mig att jag som nyanställd får två veckor ledigt när alla andra också vill ha ledigt. 
 
 
 

En Bränna Som Heter Duga

 
 
Med en solbränna som heter duga är vi snart redo att flyga hem till Sverige. Det blir lite packning ikväll och sen kör vi en sista tur på stranden imorgon förmiddag. Vi har 34 grader i skuggan så ett pissljummet dopp i Medelhavet passar bra som avslutning på semestern. Taxin tar oss till flygplatsen imorgon kväll kl. 22 och vi landar i Sverige kl. 04 på tisdagen. På torsdag är jag åter på kontoret för att gräva ner mig i arbetet igen. Awesome...Men skönt att mjukstarta lite och inte köra en hel arbetsvecka på en gång. 
 
 

Mätt För Hela Året

 
Kan man äta så mycket mat att det känns som om man inte behöver äta på typ ett år? Testa semester under två veckors tid i över 30 graders hetta i ett land där det finns så sjukt god mat och där dryckeskulturen är helt annorlunda mot vad man är van vid. Blir nog både mat och alkoholrehabilitering när jag kommer hem. Hahaha. 
 
 
Man växer snabbt på bredden här på Cypern...

Put On My Dancing Shoes

 
Jag ser verkligen fram emot ännu en ny termin med baletten och burlesquen. Det är min tillflyktsort mot alla former av stress och måsten. Mår så fantastiskt bra av att dansa. Det har jag alltid gjort. Kommer bli en lång och tuff höst och för att överleva den krävs det fysisk träning. När helst jag kan. Planen är att köra styrketräning på morgonen på måndagar och tisdagar innan jobbet. Sen har jag dans onsdagar och torsdagar. Kvällspass så antingen jobbar jag över tills dansen börjar eller så klämmer jag in mer styrketräning på gymmet. Hur som haver ska det bli skönt att röra på sig efter allt man ätit och druckit de senaste veckorna. Skrattretande hur mycket kroppen kan fallera på så kort tid. But it was all worth it!
 
 

Fem Dagar Kvar

 
 
Fem dagar kvar tills vi åker hem till Sverige. Blir mycket strandhäng idag och imorgon innan Björn och Fredrik drar hem. De åker ett par dagar innan oss. Jag är dock rätt mätt på stranden så jag ska bland annat gå tillbaka till vietnamesen och få mitt hår klippt. Har funderat på det ett tag nu och bestämt mig. Vill behålla så mycket som möjligt av längden men det slitna behöver kapas. 
 
Dagens bilder 
 
 

I'm In Napa Bitch

 
So not ready to get back to work! 

Fifty Shades Darker

 
Ofrivilligt kolsvart. Oh well. 
Idag blir det en tur till Ayia Napa! 

Neos Stora Idol

 
Det finns en person som Neo fullkomligen avgudar och det är onkel Fredrik. Så har det varit sedan Neo var en liten bebis. Den kärleken han har för onkel är speciell. Kan inte beskrivas med andra ord än idoldyrkan. Ni skulle sett hur stolt Neo var då Fredrik sjöng karaoke. Och jag förstår honom verkligen. Onkel har en fantastisk sångröst. 
 
 

And The Result

 
Före och efter. Riktigt nöjd! 

A Work In Progress

 
 Givetvis kommer ni få se före och efter bilder på mitt hår. Galet stor skillnad. Men ingen klippning. Har fortfarande svårt för att klippa mitt långa hår. 

Lätt Att Vara Efterklok

 
Tubtopp! Det borde jag ju givetvis haft från dag 1 på semestern. Då hade man sluppit märkliga solränder. Nåväl. Lätt att vara efterklok. Snart ner på stan för lunch på Panos med de andra grabbarna. Måste fylla magen extra idag om jag ska överleva alla timmar hos vietnamesen.  
 
 

En Vecka Kvar

 
En vecka kvar på semestern. Känns helt okej. Tänkte ägna mig lite mer åt shopping de sista dagarna. Har en lista  (så klart) som jag ska försöka beta av. Men först ska jag spendera 6 timmar hos vietnamesen. Dags för min årliga rakpermanent.
 
 
Bye bye burr!

Snart Får Vi Besök

 
Snart får vi finbesök av en norrman och en åklagare från Stockholm. Woho! Blir beachhäng imorgon och förhoppningsvis slipper dom syriska sandstormar denna gång. But you never know. Hehe. Jag ska försöka boka tid hos vietnamesen för rakpermanent av mitt hår. Ett litet projekt som brukar ta ca 5-6 timmar. Hoppas på att få en tid på måndag. På tisdag är vi barnfria efter lunch så då tänkte vi ungdomar dra till Ayia Napa. Kommer bli awesome! 
 
 
Nyvaken Neo och pappa pratar i telefon med Onkel Fredrik som är redo för avresa till Cypern. 

Helt Jävla Oacceptabelt

 
Är ni stolta nu restaurang Koh Pangan? Att ni efter den kränkande amningsincidenten fortfarande hävdar att det är mamman som missbedömt. Och i nyhetsmedia vidhåller att det måste röra sig om ett missförstånd. Det är helt jävla oacceptabelt att ni fortsätter driva den linjen och skuldbelägger mamman! Vad hände med att ta ansvar för er personal, ge servitören en fet varning, erbjuda kompensation och ett löfte om att det aldrig kommer hända igen? Då hade ni kanske sluppit hamna i blåsväder. Sättet som ni hanterat situationen är under all kritik. Min bojkottning kvarstår. 
 
Dagens artikel om händelsen. 

Älskar God Mat

 
Ja jisses vad mat man käkar när man är på semester. Vansinnigt mycket gott att välja på. Kommer få jobba bort det när semestern är slut men så värt det! Vad vore livet utan god mat och smarriga drinkar? Väldigt tråkigt skulle jag vilja påstå. 
 
 
Pork souvlaki. 
 
 
Strawberry daquiri. 
 
 
Avokado och mangosallad. 
 
 
Creamy garlic prawns. 
 
 
Calypso. 

Aldrig Mer Koh Phangan

 
En restaurang som är mån om sitt rykte och sina gäster borde sannerligen ställa höga krav på sina anställda. Serveringspersonalen är ju ändå restaurangens ansikte utåt. Det första man lägger märke till som gäst är ju vilket bemötande man får. Igår fick jag kännedom om en incident på restaurang Koh Phangan på Söder i Stockholm som fick mig att aldrig någonsin vilja sätta min fot där igen. En mamma som ammar sin 12 veckor gamla bebis får en filt lagd över sig och sitt barn av en servitör. När mamman, som givetvis blev djupt chockad, frågar om det är ett skämt får hon till svar att folk faktiskt sitter och äter. Hon svarar att hennes barn gör detsamma men enligt servitören är det inte samma sak.
 
Det är så in i helvete skevt att vi inte kommit längre än så här. Att en kvinna inte ska kunna få ge sitt barn mat enbart på grund av det faktum att maten kommer från ett BRÖST. Nej, bröst är ju som ni alla vet något som enbart är att ses som ett sexuellt objekt. Används det i något annat sammanhang är det äckligt, perverst och oaptitligt. Det är den signalen Koh Phangan sänder ut. Jag skulle vilja fråga servitören om han delar ut filtar till de kvinnliga gästerna som besöker restaurangen med djupa urringningar. För de exponerar än mer nakenhet än vad en ammande mamma gör. 
 
 
Jag bojkottar amningsfientliga restauranger!
Dela gärna detta inlägg. 
 
 
Min profilbild

Sök i bloggen