Stay Positive

 
Vabbar sen i måndags och fortsatt vab imorgon, jag har inte fått någon sjukpenning från Försäkringskassan, är fortsatt halvtidssjukskriven vilket innebär halv lön, Ericssonvarslet i Borås är nu officiellt och framtiden är oviss MEN jag försöker behålla en positiv anda. Jag är tacksam över min fina familj, att vi har tak över huvudet och att jag faktiskt har ett jobb som jag vill gå till och trivs med. Vi har det riktigt bra trots allt. Det är lätt att fokusera på det dåliga. Ska försöka sluta med det. 
 
 

Resultat

 
Kul att se resultat efter bara två veckor. Det ger mig motivation att fortsätta kämpa. Fyra sockerfria dagar förra veckan. Jag har mycket kvar att jobba med på den fronten men lättare när helgen är över. Har insett att helgargumentet ofta förekommer. "Ja, men det är ju helg så lite gott kan jag unna mig." Måste inse att gott inte behöver vara lika med socker eller annat skräp. 
 
 
Minus 1,4 kg på vågen efter två veckor. 

Så Mycket Kärlek

 

Pepparkaksbakning

 
Idag har vi bakat pepparkakor och städat hela lägenheten. Puh. Jag börjar bli förkyld men efter en Snip (cypriotisk förkylningsmedicin) kändes det mycket bättre så jag körde på med hembestyren. Lägenheten är helt färdigpyntad inför jul och det är skönt att för en gångs skull starta en ny vecka med ett städat hem.
 
 

Indonesisk Julfest

 
Sedan Neo föddes har vi varje år åkt till Göteborg på den indonesiska julfesten. Han har alltid varit skeptisk till tomten men i år var rädslan som bortblåst. Kanske ivern efter en julklapp tog över. Hahaha. Sen fick vi förklara att tomten inte kommer igen förrän på julafton. Efter julklappsutdelningen ville Neo hem och pynta överallt. Vi har sannerligen fått en liten julälskare. Så nu är hela hemmet pyntat och imorgon ska vi baka pepparkakor. Första gången jag gör pepparkaksdeg från grunden så vi får väl se hur gott det blir.
 
 
Alla tomtar, ugglor och möss har hittat sina platser här hemma. En explosion av julstämning. 

Att Minska På Sockret

 
Att minska på allt socker har verkligen gjort underverk för magen och figuren. Efter nästan två veckor ser jag en markant skillnad. Hade min cheat day igår och suget efter sött är inte alls lika stort nu. Vi ska på indonesisk julfest om några timmar och vi får se om jag kan undvika sockret. Kanske blir lite fusk idag med. Men vi får se. 
 
 

Julgransköp

 
Neo har tjatat i veckor om att få köpa julgran och idag var det äntligen dags. Den förra hade sett sina bästa år efter en julgransklättring av katten Frezze. Nu är han för fet och lat för att välta någon gran. Han lägger sig hellre under granen. Vi kan inte köpa någon riktig gran för Frezze äter allt levande från växtriket. Och lite julgransglitter. Det gör han varje år. 
 
För övrigt har min son ärvt julentusiasmen från mig. Han var SÅ lycklig när vi klädde granen att han föreslog att vi skulle ta ner allt pynt för att få pynta granen igen. Jag sa vänligt men bestämt nej till den idén. Imorgon åker vi till Göteborg för den årliga indonesiska julfesten. Ska bli så roligt. 
 
 
Välja gran. Vi köpte sista exemplaret av den granen vi ville ha. Fler som är ute i god tid på Black Friday. 
 
 
Efter julgransshopping blev det sushi. 
 
 
Busungen! 
 
 
Så duktig. 
 
 
Taadaah. 

En Bättre Dag

 
Jag gillade verkligen dagens utbildning tack vare en väldigt kunnig och engagerad föreläsare. Offentlighet och sekretessbestämmelserna kan vara snåriga men upplägget var helt i min smak. Vi fick caseövningar och det blev bra diskussioner. Lite som att vara tillbaka på juristutbildningen. Idag var en bra dag. Nu tar jag helg och förbereder hemmet inför adventspynt.
 
 

Ur Balans

 
Jag har känt mig ur balans hela dagen idag men försökt hålla god min. Det har ju känts bra att vara på jobbet och arbeta halvtid, så att återigen känna hur gamla tankebanor smyger sig på gör mig nästan arg. Jag skäller faktiskt på mig själv. I mitt huvud. "Men vad bra då! Ska du börja må skit igen när du klarat dig så länge utan att bryta ihop?!" Öronen har börjat tjuta och jag känner oro i kroppen. Kanske visar att läkaren gjorde en korrekt bedömning av att jag behöver mer vila och återhämtning. Jag tror nästan det. 

Kanske För Tidigt

 
Kanske för tidigt att säga men jag tror att det går åt rätt håll. Det känns så i kroppen. Är mer beslutsam nu att klara fler sockerfria dagar. Schemat jag kryssar i varje dag hjälper verkligen! Men jag kämpar stenhårt med träningen. Inga genvägar. Har även en ny medicin som inte ska påverka vikten i samma utsträckning som den första gjorde. Den första är tydligen ökänd för viktuppgång. 
 
 
Översta bilden är tagen den första veckan. 
Nedersta bilden är från idag. 

Långa Dagar

 
Långa dagar med utbildning denna vecka men grymt kul att lära känna sina arbetskollegor från en annan våning. Dagen har bjudit på många skratt och diskussion om vilken våning som har det minst sämsta kaffet 😂

High Heels

 
Ja det är ju tänkt att vi ska dansa i högklackat. Det gör vi varje termin. Men det är ju en smula läskigt även om jag trippar runt i högklackat på kontoret varje dag. Hur mycket jag än vill gå omkring och dansa på arbetstid så är det inget man gör. Om man inte levde i en musikal. Det skulle varit något det. Bryta ut i spontansång och dans så fort man hade något att förmedla. Skulle säkert vara bra för stressen. Kanske borde lägga det som ett förbättringsförslag. Hahaha. Nåja. Drömma kan man ju. Fast inte på arbetstid förstås. 
 
 
Benvärmare under dansbyxorna. Har så lätt för att dra på mig benhinneinflammation om jag inte är försiktig.

Spegel Spegel

 
Jag försöker att inte låta mig nedslås alltför mycket av min spegelbild. Särskilt inte den här veckan då jag är som mest svullen och vätskefylld. Men jag längtar tills dagen då jag faktiskt kan se synbara resultat av min träning. I nuläget känns bara alla kläder för små. Det är ingen rolig historia. 
 
 
Har ni reflekterat över att speglarna på gymmet gör så att musklerna ser större ut än vad de egentligen är? 
Jag undrar om det stämmer på resten av kroppshyddan. Man kan ju alltid hoppas...

Ett Rungande Nej

 
Jag var hos läkaren idag och berättade att jag tänkte gå upp till heltid. Fick ett rungande nej på den. Det var alldeles för tidigt. Så fram till jul är jag fortsatt halvtidssjukskriven. Förvisso ett klokt beslut men fan vad det svider ekonomiskt. Med de nya reglerna från Försäkringskassan innebär det att jag inte får något besked om sjukpenning förrän sjukskrivningen är slut. Och eftersom Försäkringskassan ska göra sin egen bedömning kan det i realiteten innebära att jag inte får en spänn. Det är inte mycket hjälp man får i Sverige längre. Man får i alla fall aldrig bli sjuk. 

Förbättringsområde

 
Jag kan väl lugnt konstatera att jag äter för mycket socker. 2 av 7 dagar har jag varit helt sockerfri. Det är under all kritik. Lingonveckan har ju inte direkt gjort det lättare att stå emot sötsuget. Men ny vecka och nya tag. Hoppas suget blir mindre. Får jag ordning på det kommer jag nog kunna nå mitt mål i tid. Kosten är helt klart det allra viktigaste om man vill gå ner i vikt. 
 
 

Work It

 
 
Två timmar på gymmet och jag känner mig allmänt tillfreds med livet. Mediciner i all ära, den sköna känslan som infinner sig efter träningen är bra mycket bättre. Nu ska jag hem och stoppa i mig lite proteiner och umgås med min fina familj. 
 
 
Har satt upp delmålet. Tre kg i taget. 
Första målet är 53 kg. Hoppas jag når det om några veckor. Har 11 veckor kvar att träna riktigt hårt innan det blir dags för operation. 

Färdig

 
 
Så skönt att få ordning i garderoberna. 
Första bilden är på mina jobbkläder. Blusar, kjolar och kavajer som jag använder på kontoret. Sen är det alla övriga kläder. Mestadels klänningar. Hittade även min indonesiska kebaya som jag köpte i Indonesien år 2008. Den hade jag glömt bort. 

Storslagna Planer

 
Ser fram emot morgondagen. Jag har storslagna planer. Tänkte gå i pyjamas hela dagen, sy upp ett par kostymbyxor, sy i en knapp som lossnat från en blus, stryka mina kläder och färgkoordinera mina kontorskläder i garderoben. Living on the edge! Hahaha. Och så blir det väl den sedvanliga städningen av lägenheten. 
 
 

Fotografering & Thaimat

 
Så skönt med helg!

Äntligen Helg

 
Har checkat ut från jobbet och ser fram emot en tämligen lugn helg. Barnfotografering ikväll och middag med goda vänner. Vi slår två flugor i en smäll. Men sen är det lugna puckar. Det enda jag har inplanerat är att stryka mina arbetskläder. Hahaha. Alla dessa blusar och pennkjolar som enbart kan tvättas i 30 grader. Nåväl. Det måste göras. Kan inte gå i skrynkliga kläder på kontoret.
 
 
Avslutar arbetsveckan med ett litet styrketräningspass. 
Trevlig helg kära läsare! 

Svårare Än Jag Trodde

 
Alltså. Detta med att vara sockerfri. Går ju så där. Till exempel idag på kontoret när jag skulle hämta ut mitt nya tjänstekort. Min kollega bara råkade ha väldigt goda karameller vid sitt skrivbord. Och vips hade jag stoppat in en i munnen. Men i samma stund jag gjorde det tänkte jag "damn it!" Visst skulle jag kunnat spotta ut karamellen men det hade ju bara varit otrevligt. Nåja. Shit happens. Träningen går i alla fall bra. Är inne på fyra styrketräningspass plus promenader denna vecka.
 
 
 På gymmet Onyx. Mitt andra hem de kommande 12 veckorna. Fem kilo att bli av med nu. Uff. Det är en jäfla kamp ska jag säga er. 

Kämpar På

 
Hela dagen har gått i trötthetens tecken. Men bara kämpa på. Med jobbet, familjelivet och träningen. I vanliga fall skulle jag tagit något sött att äta för att piggna till men jag är ute efter det där krysset på mitt schema. Vill göra en bra vecka. 
 
 
Deprimerande när man känner att kläderna börjar sitta trångt men förhoppningsvis är det ett icke-bekymmer om 12 veckor.... 

12 Veckor

 
 
Då testar vi en ny metod i projekt "Bli av med medicinkilona". Ett kryss betyder att jag gjort en viss aktivitet den dagen. Kolumnen "sockerfri" syftar på att jag låtit bli godis, chips, läsk, fikabröd och all annan skräpmat. Projektet ska pågå i 12 veckor. Och jag tänker dela ut guldstjärnor till mig själv om jag varit exceptionellt duktig en viss vecka 😆 Listan är uppsatt bredvid kylskåpet.

Läkare Nummer Tre

 
Om en vecka ska jag till läkaren igen för diskussion om min medicinering och sjukskrivning. Det blir stafettläkare nummer tre. Vårdcentralen beklagade så mycket att jag haft oturen att få så många olika läkare. Jag förstår att arbetsbelastningen är hög och allt finns ju dokumenterat men det är påfrestande att ha så många olika läkare. Vore inga problem om de läste på i journalen men jag har insett att det sällan är något som hinns med. Nåväl. Bara att acceptera. 
 
 
Bjuder på en gammal regnig modellbild. 
Passande med tanke på det nuvarande vädret i Borås.

Go Bananas And Then Quit

 
Jag har verkligen gått bananas på allt möjligt skit i helgen. Godis, chips, läsk, skräpmat och allt man inte ska förstöra kroppen med. Det känns verkligen som att kroppen ropar efter snällare föda. Med en viss lättnad välkomnar jag en ny arbetsvecka. Måndagar funkar fint när man vill starta med ett projekt.
 
Jag tänkte dra nytta av mitt smått sjukliga beroende av att skriva listor i ett försök att hitta tillbaka till mina hälsosammare dagar. Fick ett tips på en träningssida som föreslog att man kryssade i varje dag under en viss period vad man åstadkommit gällande kost och träning. Och så klistrar man upp den synligt någonstans i hemmet. Jag tänkte smälla upp listan bredvid kylskåpet. 
 
Vecka 46         Mån Tis Ons Tors Fre Lör Sön 
Promenad 
Styrketräning 
Dans
Sockerfri 
 
Kanske ska investera i några guldstjärneklistermärken för de dagar och veckor jag varit extra duktig. Jag har gett mig själv en tidsperiod på 12 veckor. Det är den tid jag har på mig tills jag inte kommer kunna träna ordentligt på några månader.
 
 
Det tar emot att visa detta men den vänstra bilden är från idag och den högra är målet plus mer magmuskler. 

Helgen Försvann Alldeles För Fort

 
Sista kvällen i Uppsala och imorgon åker vi hem till Borås. Hela söndagen går åt till bilresan. I stort sett. Helgen försvann alldeles för fort. Men nu blir det inte fler resor på ett tag. I alla fall inte för vår del. Vi har förvisso uppbokade helger lite här och var fram till jul men de flesta är på hemmaplan. 
 
 
Kvällsmys med mitt hjärta. 
 
 

Magisk Musikal

 
När de första tonerna spelades och den enorma takkronan hissades upp fick jag gåshud över hela kroppen. Vilken magisk föreställning! 
 
Nu sitter vi i taxin hem till Uppsala.
Imorgon styr vi kosan hem till Borås. 

På Äventyr I Stockholm

 
Snart dags för den bästa musikalen i världen!
Kommer bli magiskt. 21 år sedan jag sist såg den i Stockholm. Men äntligen är den tillbaka i Sverige. 

Käpprätt Åt Helvete

 
Vaknade imorse med kraftigt flimmer framför ögonen och visste exakt vad som skulle komma. Migrän. Stapplade upp ur sängen och tog mig ner till medicinskåpet. Fick i mig tabletterna och lade mig i sängen igen, fullt medveten om att min produktiva fredag fick åka käpprätt åt helvete. Blev irriterad över att jag måste besegras av min egen kropp. Jag fattar inte varför min kropp sviker mig.
 
Några frågetecken att reda ut med min läkare: Hur länge ska jag medicinera nu när jag fått ordning på sömnen? Varför får jag fortfarande migränanfall trots att jag inte alls känner mig negativt stressad? Visst, migränmedicinen jag fått dämpar symptomen men den hindrar ändå inte anfallet och en hel dag blir förstörd. 

Den Där Vikten

 
Efter att jag började med min medicinering har kilona tickat stadigt uppåt. En väldigt vanlig biverkning. Men nu tror jag att jag lyckats vända på det. Eller åtminstone stabiliserat vikten som igår imorse låg på exakt 54 kg. Sett till årstiden är det inte så farligt. Brukar lägga på mig lite extra kring vinterhalvåret. Men min trivselvikt ligger på 50-52 kg och det är det jag strävar efter. Med ett stillasittande kontorsjobb och ett familjeliv är det dock inte alltid orken finns, trots läkarens ordination om att öka träningen markant under tiden jag äter mediciner. Lathet och dålig självdisciplin är i nuläget definitivt anledningen till att jag ökat i vikt. 
 
 
Fick endast till två styrketräningspass denna vecka. 

Lugn & Fin

 
 
Jag fick ställa in mig på energisparläge idag. Finns mycket som skulle kunna trigga igång den negativa stressen men lyckades kväva det. Nästa vecka är min sista vecka som deltidssjukskriven och sedan blir det uppföljningsmöte med läkaren och Försäkringskassan. Jag kan i alla fall säga att jag känner mig bra mycket bättre nu än vad jag gjorde för en månad sedan. Vill aldrig hamna i det där mörka hålet igen. 
 
 

Bekantar Mig Med Ny Lagstiftning

 
Det har varit en givande dag på kontoret. Bekantat mig med ny lagstiftning och skrivit beslut. Jag lär mig något nytt hela tiden och framför allt så tycker jag det är roligt igen! Men jag är på min vakt. Jag får inte pressa mig själv för hårt. Så fort jag känner att det blir för mycket får jag ta en paus. Göra något annat. Det är en balansgång. Och inte jämföra mig med andra. Jag måste utgå från mig själv och vad kroppen säger att jag klarar av. Men det är underbart att kunna le ett äkta leende när jag är på kontoret. Det var länge sen. 
 
 
Onsdagsselfie och allvarsam min.
Bedrövlig valutgång för USA och världen. 

Hjärnan Börjar Jobba

 
Hjärnan börjar jobba igen och saker som tidigare känts som hinder har förvandlats till roliga utmaningar som inte känns helt oövervinnerliga. Jag lämnade kontoret idag med enbart positiva känslor. Ser fram emot morgondagen. Det är ett enormt framsteg i min värld. 
 
 

Måndagen Avklarad

 
Det gick bra. Att vara på jobbet omgiven av mina kollegor ger mig positiv energi och ork. Det trodde jag inte imorse. Men det gäller att övervinna den där första dagen på en ny arbetsvecka. Den här veckan tror jag till och med att jag klarar av att nå mitt produktionsmål. Bara en sådan sak. 
 
 
Efter jobbet blev det ett styrketräningspass. 

Samma Negativa Tankar

 
Känner av den där äckliga klumpen i magen inför en ny arbetsvecka. Klumpen som är en blandning av oro och frustration över att inte veta hur kommande vecka ser ut. Jag trodde att jag inte skulle känna så igen efter att ha klarat av förra veckan. Det kändes ju så jäkla bra i fredags. Och jag var så stolt över mig själv. Men så kom den där klumpen ändå. Fan vad jag avskyr den. Jag vill bara skaka av mig alla negativa tankar. Nästan så att jag känner mig arg på mig själv. Ja, det är så jag känner. Ilska. Fast ilska är bättre än ångest. Antar jag. 
 
 

I Made It

 
Arbetsveckan är slut och jag sitter på Viskan och avnjuter en chailatte innan träningen. Reflekterar över hur veckan har gått och kan konstatera att det känts riktigt bra. Ja, det har funnits tillfällen då jag nästan inte tagit mig till jobbet men jag har kämpat mig upp. Och väl på arbetsplatsen har dagarna rullat på. Det går inte fort men jag har vågat nosa på saker som jag inte orkat med tidigare. Bara en sådan sak är väldigt stort för mig. Har fortfarande stödhjulen kvar och de tar jag inte bort förrän sjukskrivningen är slut. Jag måste låta hjärnan komma ikapp och jag måste fortfarande låta kroppen återhämta sig. Men det går åt rätt håll. Och det är jag väldigt tacksam för. 
 
 

Det Ska Firas

 
Imorgon har jag avklarat en hel arbetsvecka. Alltså jag har varit på kontoret måndag-fredag. Det är så jävla stort. Ni anar inte. Det ska firas med ett välbehövligt träningspass på gymmet. Bara jag, vikter, träningsmaskiner och musik i lurarna. Längtar. Kanske lyxar till det med en chailatte innan träningen. Imorgon jobbar jag två timmar. Från åtta till tio. En halv halvdag. Varav en timmes morgonmöte. Det ska jag nog klara av. Eller vad tror ni? 
 
 
Dagens selfie. 

I Ärlighetens Namn

 
Vaknade tre inatt med sprängande huvudvärk. Gick upp och tog migränmedicinen jag fått och försökte somna om. Mitt i all smärta lyckades sömnen besegra mig lagom tills väckarklockan ringde. Och jag var inte på långa vägar klar med sovandet. Det tog all viljestyrka jag hade för att ta mig upp och in i duschen. Hela tiden upprepade jag mantrat: "ta dig till jobbet, ta dig till jobbet, ta dig till jobbet." Det fick bli ytterligare en värktablett innan jag åkte in till kontoret. 
 
I ärlighetens namn kan jag säga att när jag väl är på kontoret så känns det okej. Jag har haft några små bakslag men lyckats undvika väggen. Det kanske är svårt för en utomstående att förstå hur mentalt slut min hjärna är efter en dag. Idag försökte jag jobba i vanlig takt men tror det är lite för tidigt för jag har känt mig helt tömd på energi efter att jag kom hem från jobbet. Mer än vanligt. Orkade ingenting. Det är extra tufft att inte orka ett skit när man har en 3-åring att ta hand om. Imorgon behöver jag sakta ner. Jag balanserar fortfarande på en väldigt skör tråd. 
 
 

En Kraftansträngning

 
Det var verkligen en kraftansträngning att ta sig upp imorse. Väldigt olikt mig. Men jag försöker fokusera på små mål. Duscha, klä på mig osv. Största målet är ju givetvis att ta mig till jobbet. Viljan är lika stark. Jag vill ju faktiskt till kontoret. 
 
Men jag erkänner. Det är så fruktansvärt svårt att inte veta hur man kommer må från en dag till en annan. Att inte veta vad man klarar av,  när man kommer klara av det och framför allt att inte kunna planera. När vet man att man kan lita på sin hjärna igen? Jag vet bara att jag är inte där. Inte på långa vägar. Men det är bara att fortsätta. En dag i taget. 
 
 
Min profilbild

Sök i bloggen