Looking For My Abs

 
 
Det går åt rätt håll. Fast en smula långsamt. 
 
 
Och jag letar fortfarande efter mina magmuskler. 
 

Trött Som F

 
Efter en heldag i Göteborg är det så djävulskt skönt att vara tillbaka i Borås. Är så tacksam att slippa leva ett liv som pendlare. Och att vår arbetsplats inte är i samma storlek som de kontor vi fått besöka idag. Älskar lilla Borås! Storstadslivet är ingenting för mig men jag kan förstå att mina kollegor som kommer från Göteborg gärna vill slippa pendlingen. Nu ser jag extra mycket fram emot att gå till jobbet imorgon. Och snart får jag en hel helg ledigt. Efter 12 dagars jobb utan en enda vilodag. Fast först blir det aw på fredag! 
 
 
 
 

Det Perfekta Jobbet

 
Bra dag på jobbet med intressanta case. Jag känner mig som Nicke Nyfiken och vill veta ALLT. Inser till min förvåning att jag börjar känna mig varm i kläderna och det känns så bra. Att liksom komma över det där stadiet av total förvirring och rädsla för att göra fel och faktiskt kunna jobba någorlunda självgående. Men min trivsel på arbetet hänger också på de jag jobbar tillsammans med och det är ett gäng sköna kollegor som verkligen förgyller tillvaron. Trots att jag många gånger går upp innan fem på morgonen (de dagar jag tränar på gymmet) kan jag inte låta bli att vakna med ett stort leende, oavsett hur trött jag är. Jag har det perfekta jobbet för min livssituation. Helt rätt i mitt lilla livspussel med familj och barn. Och jag tänker njuta av den känslan för jag VET att det säkerligen kommer komma dagar då man frågar sig vad sjutton man sysslar med. Men just här och just nu är allt precis som jag önskat mig. Imorgon får jag en liten paus från kontoret då vi nyanställda är inbokade hela dagen i Göteborg. Ska bli spännande!
 
 
Efter-jobbet-selfie. Har aldrig håret utsläppt på jobbet.
Mitt hår är ett enda stort burr. Behövs verkligen rakpermanent när vi drar till Cypern i sept.

Tillfredsställande

 
Aldrig har jag känt mig så glad över att kunna betala räkningar som jag gjorde igår. Det känns så tillfredsställande att äntligen ha ett heltidsjobb att gå till. Och att tjäna pengar och bidra till hushållskassan. För det tär en hel del på en att känna att man inte kan bidra rent ekonomiskt. Det har varit den jobbigaste biten. Men nu när vi har två inkomster ser framtiden genast mycket ljusare ut. Vi har ju i stort sett levt på en inkomst fram tills nu. 
 
Jag jobbade mina sista arbetspass på restaurangen i helgen. Sorgligt att lämna mina kollegor som man kommit så nära men samtidigt fantastiskt skönt att slippa helgarbetet. Men jag kommer så klart gå dit och hälsa på när jag får tillfälle. Apropå kollegor fick jag frågan på mitt nya jobb hur jag trivs med alla och jag kan på fullaste allvar säga att jag trivs oförskämt bra. Ibland undrar jag hur jag kunnat haft sådan tur. 
 
 
 Dagens selfie innan jag skulle iväg till jobbet. 

Kämpar

 
Jag kämpar verkligen nu. För att orka. Kroppen och knoppen går på reservbatteri. Det är vansinnigt mycket för tillfället. Blandade känslor. Sorgligt att lämna mina kollegor på restaurangen samtidigt som det ska bli skönt att slippa helgarbetet. Vet inte riktigt hur jag ska överleva den kommande arbetsveckan på kontoret. Får ta en dag i taget. Lär inte vara den enda som är sliten med tanke på midsommarhelgen,  men jag har jobbat och inte festat. Ska ta igen festandet och återhämtningen nästa helg. Tänkte gå på mitt första riktiga aw på fredag. Verkligen dra dit direkt efter jobbet och bara slappna av. Njuta av en GT eller två. 
 
 
Dagens selfie kl 06.30 imorse. 

Färdig För Skroten

 
Kropp och själ är färdiga för skroten efter en intensiv arbets - och träningsvecka. De dagar som jag och Emelie gymmar tillsammans kliver vi upp före fem på morgonen. Sen går vi till stan och får samtidigt vår uppvärmning. Så när vi kommer till gymmet är det bara att köra styrketräning. För tillfället har jag en djävulsk träningsvärk som säkerligen kommer pika imorgon. Men det är okej. Jag lär röra mig ovanligt mycket till helgen eftersom jag jobbar. Ett stillasittande kontorsjobb för en träningsfreak som jag bidrar till viss rastlöshet i benen. Ska bli gott att springa av sig lite. 
 
 

Midsommarfirande

 
Midsommarfirande på Neos förskola. Givetvis regnade det. 
Ingen svensk midsommar utan regn.
 
 
Men lite regn hindrar inte Neo från att busa. Han tycker faktiskt om regn.
Det gör inte jag. Jag gillar sol och värme. 

Learning By Doing

 
Utbildning, möten, självstudier och utredningar om vartannat. I ett härligt intensivt tempo. Det är så vardagen ser ut för mig. Jag är snart klar med den andra introduktionsveckan och börjar känna mig en aningen mer självsäker. Varje dag lär man sig något nytt och det är mycket spännande grejer som händer på rättsområdet så det gäller verkligen att hålla sig uppdaterad. Nästa vecka ska vi jobba ännu mer självständigt och så blir det en tur till Göteborg med några andra nyanställda kollegor. Ska bli kul att få lämna kontoret för en stund. 
 
 
Office wear. 

All Of The Above

 
 
 
 
Ibland verkligen avskyr jag att vara kvinna. Särskilt när jag drabbas av migrän. Det hände idag mot slutet av arbetsdagen. Jag är inte ett dugg förvånad för jag uppfyller alla ovanstående punkter. Minns inte att jag hade lika mycket besvär innan jag fick barn. De där jäfla hormonerna kan verkligen ställa till med ofog. Men jag ska försöka följa läkarens ordination vad gäller kosten. Mer fisk och skaldjur. Om man bortser från kryssningen i lördags har jag varit bedrövligt dålig på att äta mat från havsriket. Skärpning på den punkten. Fick lämna kontoret vid tretiden, sätta mig på bussen hem och i samma stund som jag klev innanför dörren var jag tvungen att kräkas. Urk. Och vet ni vad som gör mig så förbannad? Det är att jag känner mig svag. Som människa. Jag ville inte kasta in handduken idag. Jag kämpade en timme med att försöka få bukt med migränen men icke. Önskar ofta att jag kunde göra mig av med alla hormoner och skit. Jag ska ändå inte ha några fler barn så att behöva må som ett rövhål och vara extra känslig för stress en gång i månaden känns så förbenat värdelöst. 

Can't Decide

 
 

En Tuff Vecka

 
Jag förbereder mig mentalt på en tuff arbetsvecka. Medan resten av svenska befolkningen säkerligen har storslagna midsommarplaner kommer jag jobba mitt sista pass på restaurangen fredag - söndag. Och så har jag ju mitt vanliga jobb måndag - torsdag. Kroppen behöver piskas i form också, särskilt efter helgens festligheter, så det blir morgonträning hela veckan. Satsar på en tidig kväll ikväll. Jag är lite sliten. 
 
 

Skaldjurskryssning I Göteborg

 
Efter första arbetsveckan på nya jobbet var det läge att fira. Det gjorde jag med en skaldjurskryssning ombord på båten MS Trubaduren i Göteborg. Och vilket firande det blev! Förutom maten, alkoholen och sällskapet bjöds vi på en fantastisk show. Det är något alldeles extra när serveringspersonalen spexar och sjunger mellan varven. Och vilka sångröster! I was blown away! 
 
 
Kan tillägga att min gode vän Pelle som jobbar på båten men var ledig ikväll hade skvallrat 
för sina kollegor att jag var där och firade mitt nya jobb. Så ni kan ju tänka er min
minst sagt förvånade min när mitt namn helt plötsligt ropades upp och jag blev 
ombedd att komma upp på scen. Där bjöds det på skönsång och avklätt. Haha. Skrattade så jag grät. 

Träningsvärk From Hell

 
Jag mådde helt okej i början av arbetsdagen men allt eftersom tiden gick blev träningsvärken allt värre. När det var dags att gå hem fick jag ont av att bara lyfta armarna. Och nu har värken lamslagit både röven och låren. Jisses. Ingen träning förrän på måndag. Ska faktiskt bli skönt att vila kroppen över helgen. Sen är det nya tag igen. Jag och Emelie traskar hemifrån efter fem och powerwalkar till gymmet. Kör styrketräning någon timme innan vi drar till jobbet. Det är planen i alla fall. 
 
 
Nu finns Neo med mig på kontoret. Älskar den bilden som vi tog förra sommaren. 
 
 
Vågade ta på mig kjolen idag trots blåmärken. Living on the edge! Haha. 

WTF

 
Drog från jobbet halv fem idag och gick raka vägen till Onyx (mitt gym som ligger snett över gatan från mitt kontor). Tänkte börja lugnt eftersom jag inte tränat på drygt en vecka. Men någon ass hat hade tagit 4-kiloshantlarna så jag fick ta 5-kilos. Trodde att jag skulle bli tvungen att minska antalet reps men min kropp hade inte alls blivit svagare efter sjukdomstiden. Den körde på med en energi som inte var av denna värld. WTF? Styrketräning, löpbandet och poledance. Drygt 2,5 timmes träning blev det. Jag mår toppen nu. Frågan är hur jag kommer må imorgon. Benen har dessutom fått nya blåmärken och brännskador. Som vanligt efter poledance. 
 
 

Min Belöning

 
Min belöning efter dagens mastodontworkshop i förvaltningskunskap är egentid på gymmet. Det känns som om jag lyckats tappa alla mina muskler under de veckor som jag inte kunnat träna. Nu skriker kroppen efter styrketräning och det ska bli så förbaskat skönt att bara få kötta järnet efter jobbet. Plugga in hörlurarna och gå in i min egen värld. Längtar! 
 
 
Min smått kaotiska viktstatistik. 
Det går i alla fall inte uppåt vilket jag nästan väntar mig efter att jag fick 
ett stillasittande kontorsjobb. Nästa vecka ska jag försöka träna innan jobbet. 

Vansinnigt Mycket

 
Jag längtar till den dagen då jag kommer hem från jobbet och det inte känns som om hjärnan är på väg att sprängas av all information. Det är vansinnigt mycket att ta in på en gång och det lär nog dröja ett tag innan allting faller på plats. Men konstigt nog gillar jag det! Imorgon väntar en lång dag. Tänkte gymma efter jobbet och sen är det poledance på kvällen. Vågar äntligen träna efter min megaförkylning. Men det blir ett lugnt tempo. Orkar nog inget annat efter en heldags utbildning i förvaltningskunskap.
 
 
 

Förvaltningsrätt All Over Again

 
FL, OSL, RF, TF und so weiter. Idag fick jag uppleva termin 6 på juristprogrammet all over again. Åtminstone kändes det så när arbetsdagens första timmar ägnades åt självstudier. Fortsatt korvstoppning och genomgång av de huvudsakliga systemen jag kommer jobba med. Imorgon blir det en fördjupad utbildning i ett av dessa samt heldagsworkshops torsdag och fredag. Puh. Sen tar jag en välbehövlig miniweekend i Göteborg och åker på skaldjurskryssning. Woho! 
 
 

Uppe Med Tuppen

 
Min kropp har tydligen ställt in sig på att inte sova längre än till fem på morgonen. What's up with that? Men jag antar att det är bra för jag hade ändå tänkt träna på gymmet innan jag går till jobbet. Så fort jag känner att jag kommit in lite mer i rutinerna på kontoret. Och när schemat ser mindre hektiskt ut. Har haft drygt en veckas uppehåll med all träning pga sjukdom och det är klokt att låta kroppen läka ordentligt innan jag hoppar upp i sadeln igen. Men jag saknar min styrketräning som fanken. 
 
 
Dagens outfit. 
 

Vilken Dag

 
Att få kliva in på en arbetsplats och mötas av kollegor som nästan trängs för att få komma fram och hälsa, det ger en riktigt bra känsla. Leenden överallt och trots det gigantiska berg med information jag fått idag känns det inte omöjligt. Nu väntar fyra intensiva introduktionsveckor. Fullspäckat med möten och workshops. Jag har redan hunnit bo in mig vid mitt skrivbord och dekorerat en av mina två datorskärmar med post-it-lappar. Detta känns så förbaskat rätt! 
 
 
Fotograf Therese Alégroth. 
 
 
Dagens outfit. 
 

The D Day

 
Jahapp gott folk. Dags för att lägga den sista pusselbiten i det stora livspusslet. Imorgon börjar jag mitt nya jobb. Jag är nervös, spänd, förväntansfull, ivrig, lycklig och djupt tacksam för att jag äntligen kommer ha ett arbete att gå till. Ett heltidsjobb på kontorstid! Det finns inget bättre för en småbarnsförälder.
 
 

Klättrar På Väggarna

 
Jag är verkligen inte gjord för att hålla mig i stillhet men jag måste för att kunna bli helt frisk. Den envisa hostan är fortfarande kvar och även om andningen är bättre kan det fortfarande bli riktigt jobbigt efter en hostattack. Insåg till min fasa att jag sovit 6 timmar på två dygn. Inte konstigt att jag nästan ser dubbelt. 
 
 
Fixade mina naglar själv. Fransk manikyr. 

Svårt Att Sova

 
Det är fortsatt svårt med andningen. Men jag har inte behövt inhalera än och det är ett gott tecken. Fast minsta lilla pulshöjande aktivitet, som att röra sig fort eller lyfta något tungt, förvärrar andningen på en gång. Det är väl tur att mitt nya jobb är på ett kontor. Anledningen till att jag har svårt att sova denna gång beror faktiskt på det nya jobbet. Eller snarare på alla tankar kring jobbet. Jag kommer på mig själv med att ställa frågor som jag omöjligen kan få svar på förrän måndag morgon. Som till exempel: Hur kommer min första arbetsdag se ut? Kommer introduktionsperioden bli maffig? Ska jag förbereda mig på korvstoppning av all ny information? Hur kommer mina nya kollegor vara? Och var ska man gå för att käka lunch? 
 
Ja, som ni kan se är det många frågor som snurrar runt i skallen på mig. Somliga mer befogade än andra. Även om jag måste vara beredd på en tuff och intensiv start i arbetslivet så känns allting riktigt spännande och jag är så motiverad. Förhoppningsvis hinner jag få min förkylning helt under kontroll. Eller (som min handledare påpekade) så kanske det är bra att vara lite bedövad de första dagarna på jobbet. Haha. Ja, vi får se hur det blir. Givetvis håller jag er uppdaterade. 
 

Och Sjukstugan Fortsätter

 
Det är precis som att andas genom ett sugrör. Och man kan inte göra något som är det minsta ansträngande för då får jag andnöd på riktigt. Att till exempel lyfta upp Neo är det inte tal om. För övrigt kände jag mig inte det minsta bättre imorse när jag vaknade. Men jag blev väldigt glad när jag såg att jag hade fått en ny modellbild i min inkorg. Therese är verkligen fenomenal på att fotografera i naturligt ljus. Jag är mest van vid studioljus så det var riktigt kul att testa något nytt. 
 
 

A Little Bit Of Light

 
När man ligger hemma i sängen och tycker synd om sig själv känns tillvaron genast lite ljusare 
när man får en sådan här underbar bild från Therese. Tycker verkligen om denna stil! 

Det Var Väl Väntat

 
Jag har dukat under för en nedrig monsterförkylning. Inte så lägligt men nästan väntat. Neo har gått omkring och hostat ett bra tag så det var ju bara en tidsfråga innan jag själv åkte på det. Nu väntar några dagar med vila och andningssvårigheter. Cocillana kan jag inte längre ta då jag drabbades av en allergisk reaktion senaste gången jag var sjuk. Så jäkla typiskt för det hjälpte mig verkligen. Nåja. Det är som det är. Jag släpper tankarna på att jag verkligen inte har tid för att vara sjuk. Bara acceptera läget och lyssna på kroppen. 

Tre Månaders Dokumentation

 
Alltså. Jag kan ju inte påstå att min viktkurva pekar spikrakt nedåt. 
Den är minst sagt varierande. Men idag har jag tappat 2 kg sedan startvikt.
Förhoppningsvis har man skaffat sig lite muskler. 
 

Dålig Tajming

 
Ingefärste, varma och starka soppor, hålla mig inomhus så mycket som möjligt, ingen träning och mycket sömn. Det är de kommande dagarnas ordination. Jag vet inte om det beror enbart på pollenallergin eller om det är en mix av pollen och en stundande förkylning. Ibland är det väldigt svårt att skilja symtomen åt då de liksom går in i varandra. Riktigt trist om jag skulle börja mitt nya jobb med att vara sjuk. Snacka om dålig tajming. Allergi är en sak, men när man har den där smygande förkylningen som nästan väntar på att få slå knock out på hela kroppen, då är det inte roligt. Gillar inte att gå omkring och vänta på tråkigheter. Som det är nu så är jag inte stanna-hemma-i-sängen-sjuk, men det är någonting som inte är som det ska. Det liksom känns i kroppen.
 
Är jag smart nu så lyssnar jag på kroppen och gör allting i ett lugnt tempo. Idag kan jag i alla fall göra det. Imorgon behöver jag skriva ut lite grejer på Arbetsförmedlingen och sedan är det väl dags att skriva ut mig därifrån. Tydligen så hade jag fått en ny handläggare (min tredje sedan jag skrev in mig i mitten på mars), men det hade jag inte blivit informerad om. Jag tyckte så bra om min första handläggare som tyvärr gick på föräldraledighet. Vi fick verkligen en bra och personlig kontakt och hon var väldigt positiv och inspirerande. Ville inte riktigt tro på henne när hon sa att jag var något av en drömkandidat. Aldrig i min vildaste fantasi kunde jag tro att jag skulle ha ett arbete tre månader senare. 
 
 
Tisdagsselfie.

När Pappa Jan Fotar

 
Bildbomb från Neos 3-årskalas.
Några lärdomar från helgens kalas:
1. Neo kan åka rutschkana hur många gånger som helst.
2. Det är svårt att åka rutschkana med en tunn sommarklänning.
3. Vid fint väder är det en ruskigt bra idé att ha barnkalas utomhus på en lekplats.
 
 
 Tack alla som kom och firade Neos födelsedag!
Han blev så glad för alla presenter och allt busande.
 

Dö Allergi Dö

 
Om en vecka börjar jag mitt nya jobb. Hoppas min pollenallergi taggar ner tills dess. Känner mig helt död. Betar av mina sista arbetspass på restaurangen. Gick till jobbet imorse .Tar nog bussen nästa gång. Just nu är det gräs jag känner av. När vi får lite bättre ekonomi ska jag undersöka möjligheten att vaccinera mig. Har hört att man kan göra det. 
 
 

En Strålande Dag

 
12 vuxna och 7 barn blev vi på Neos 3-årskalas. Det var fullt hus och fullt ös, men med en förvånansvärt lagom ljudnivå. Och vi hade ett strålande väder, vilket födde idén om att flytta kalaset utomhus efter grillningen. Sagt och gjort, alla barn tog på sig skor och vi flyttade festen till lekplatsen alldeles intill. Där dukades det upp till tårta och kaffe (för oss vuxna barn). Haha. Det var otroligt lyckat. Ungarna busade som aldrig förr och tårtan försvann i ett nafs. Känns som om det blir fler utomhuskalas om man får liknande väder. Vi vill verkligen tacka alla som kom och firade Neo idag. För att citera Neo: "Det är roligt med kalas mamma. Tack så mycket. Du är bäst!" Älskade unge! Tänk att du blivit 3 år. Stora pojken.
 
 
Balkongen - pyntad och klar.
 
 
Neo såg verkligen fram emot sitt kalas så imorse gick han runt med norska flaggan och
viftade för fulla muggar. Men tog en paus då och då för att hjälpa mamma hänga upp ballonger.
 
 
Drygt en timme innan gästerna skulle komma tog sig Neo en liten lur.
 
 
Jag passade på att göra mig kalasfin.
 
 
Och dekorerade dörren med det sista.
 
 
Givetvis en norsk flagga på framsidan.
 
 
Såpbubbelpistolen blev omåttligt populär.
 
 
Tänk att man kan bli så fascinerad av lite bubblor.
 
 
Blandad kompott från dagen som gått.
 
 
Här kommer mamma med tårtan!
 
 
Vi fick tända tårtan och låta Neo blåsa ut ljusen i det lilla tåget för annars hann vinden
blåsa ut ljusen och så kunde vi ju inte ha det heller.
 
 
Sommarskål för Neo och för att jag fått jobb! Jag fick lika många gratulationer som Neo
för att jag lyckats knipa mitt allra första jobb efter juristexamen. Och det tackar jag för!
 
P.s Om jag kommer på hur jag får ut minneskortet ur Jans proffskamera så ska jag
lägga upp lite fler bilder med MYCKET bättre kvalité.
 

Neos Favorit

 
Norsk blötkake efter svärmors recept. 

Idag Firar Vi Neo

 
Förberedelserna är i full gång. Neo är peppad! 
Fantastiskt väder för kalas och grillning. Kl. 14 kommer folket. 

Besegrad Av Hettan

 
Neo slockande vid halv åtta och Jan och Fredrik är iväg på whiskyprovning. Jag tänkte köra ett hårt träningspass men min kropp orkade bara drygt en halvtimme i hettan. Och det var inte ens i närheten av hur hårt jag tränar på gymmet. Fast lite är bättre än ingenting. Blir inte mycket styrketräning de kommande dagarna. 3-årskalaset för Neo är imorgon och på söndag blir det väl städ för hela slanten. På måndag jobbar jag på restaurangen och på tisdag morgon ska vi besöka den nya förskolan som Neo ska börja på till hösten. Får köra ett gympass efter min poledance på tisdag kväll.
 
 
Svetten bara rinner...

Ännu En Sak Att Fira

 
Efter att ha stått i kö i över tre år fick vi besked igår att en av Borås bästa förskolor erbjudit plats till Neo. Snacka om bra timing. Eftersom vi bor granne med den förskolan slipper man all stress på morgonen. Helt perfekt när jag ska börja jobbar. Apropå stress. Idag är det galet mycket saker att styra upp och det fort. Och på lördag är det Neos 3-årskalas. Det ska städas, handlas, pyntas och bakas innan gästerna kommer. Vi blir 10 vuxna och 5 barn. Om jag räknat rätt. 
 
 
Min outfit på intervjun.

Jag Har Fått Jobb

 
Firar denna dag med en ny modellbild som grymma Therese fotat. Mästaren på naturligt ljus. Superkul att testa en ny genre och denna bild tillhör mina absoluta favoriter. Så vad är det vi firar undrar ni kanske. Ja, med tanke på rubriken är det nog inte så svårt att gissa. Vilken resa det har varit. Och jag har verkligen kämpat häcken av mig. Fick ut min juristexamen i februari och efter drygt 3 månader med intensivt jobbletande möttes jag av total tystnad. Tills för någon vecka sedan. Då hände allt på en gång. Fick tre anställningsintervjuer på raken och befann mig i ett drömläge. Två timmar efter den första intervjun blir jag erbjuden den tjänst jag hoppades mest på. Allt kändes så rätt. Även under intervjun, trots att jag överraskades med ett arbetstest. Haha. Det var jag inte beredd på. Om 11 dagar börjar jag jobba och tar äntligen klivet ut i vuxenvärlden som jurist.
 
 

Jag Ger Mig Inte

 
 
Jag har lagt till fler magövningar i mitt träningsprogram.
Med 89 dagar kvar till Cypern får detta bli min före-semestern-bild.

Den Inre Styrkan

 
 
Träning ger inte bara god fysik. Den ger även en enorm inre styrka. Sitter väl i skallen men jag känner mig än mer självsäker efter ett hårt styrketräningspass. Liksom redo att möta världen och alla eventuella motgångar. 
 
 
Så här snygga ben får man av poledance. Man klämmer ju fast låren runt stången och ska bära upp sin egen kroppsvikt. Det gör fortfarande ont men man härdas. No pain no gain. Är det inte det man brukar säga? 
Min profilbild

Sök i bloggen