Missnöjd

 
Hoppades på att få vakna upp i morse och känna mig bättre från förkylningen, men icke. Väldigt missnöjd över det. Låg med feber igår kväll och hade feberdrömmar och svettningar hela natten. Urk. Leker så gott jag kan här hemma med Neo, men jag vill verkligen bli frisk snart så att han får komma ut och aktiveras. Fick avboka all egen träning i helgen. Nu är det bara fokus på att bli bra. Sömn, vila och bra mat är det enda jag kan och orkar koncentrera mig på. Fast de två första sakerna är helt beroende på Neo. Jag kan inte bara gå och lägga mig. Neo är som ett litet yrväder här hemma. Kryper iväg och busar överallt. Han stannar inte längre där vi är utan kan i en rasande fart krypa iväg till ett annat rum. Och fort går det.

Min Älskade Familj

 
Från och med nästa vecka är Jan pappaledig fyra dagar i veckan. Jag är så lycklig över att få mer tid med min älskade familj. Nu kan vi hitta på massa mysiga saker tillsammans. Kaffekotten är ett måste. Tiden går ju så fort och nu när Neo är så medveten och behöver stimulans om dagarna blir det extra roligt när även pappa kan vara med på dagarna. Fram till veckan då vi åker till Cypern tar han ut fyra dagar i veckan, med undantag från en vecka då han måste jobba. Det här arrangemanget känns verkligen så himla rätt. Ser fram emot den här våren lite extra mycket nu. Glad, men fortfarande väldigt förkyld, mamma.
 
 

Kroppsscanning Avklarad

 
Så har jag haft besök av coachen och gjort en kroppsscanning samt diskuterat min kost. Jag åt överlag bra, MEN jag måste vara duktigare på att äta mellanmål och äta mer proteiner. Som det såg ut nu låg mitt dagliga proteinintag på ca 55 gram och det bör ligga på minst 80 gram. Scanningen visade bland annat på att min kropp bestod av 27,9 % fett. Jag låg bra och ungefär i mitten på skalan där jag borde ligga, men med träning och bättre kosthållning skulle jag kunna minska fettet och bygga mer muskler. Vikten är i detta sammanhang inte särskilt relevant utan man är ute efter att förändra kroppens inre vad gäller till exempel muskelmassa och fettprocent. Imorgon ska jag pallra mig till affären (om förkylningen tillåter) och handla på mig lite mer proteiner. Om ett par veckor ska jag scannas igen.
 
 
Fånigt nöjd över att min metaboliska ålder i nuläget ligger på 25 år.
 
 
Sträcket visar var jag ligger på skalan när det gäller kroppens fett.
 

Den Sjuka Familjen

 
Vi är sjuka allihopa. Dunderförkylda. Så jäkla bedrövligt. Huvudet sprängs snart i bitar. Helst av allt vill jag bara krypa ner under täcket och vänta på att det ska gå över, men det går inte när man har barn. Man ska sköta om honom precis som vanligt. Tycker synd om Neo. Han har mest enerig av oss alla men mamma orkar liksom inte aktivera honom eller gå långpromenader. Hatar verkligen detta. Lyckades söva honom i sängen på förmiddagen. Gick sedan upp runt tio. Men nu är det snart dags för Neos eftermiddagsgnäll hör jag. Och jag vet inte hur jag ska palla detta.

Neo 9 Månader

 
Idag blir vår lilla gutt 9 månader. Han har verkligen utvecklats och blivit en envis, busig, charmerande liten person. Ja, den där starka viljan har han nog ärvt från mig. Just nu är det rätt gulligt men vi får väl se om jag tycker likadant när han närmar sig trotsåldern. Haha. Neo kryper som aldrig förr. Märks tydligt att en helt ny värld öppnat sig för honom. Man hittar honom ofta under bord och stolar, pillandes på saker man råkat tappa under bordet. Hehe. Vill han ha något så är han skrämmande snabb. Det gäller att ha stenkoll på var han är och vad han håller på med. Vi får vänta en månad till innan vi vet vad han väger och hur lång han blivit. Då är det dags för 10-månaderskontrollen. Hoppas på att tillväxtkurvorna ser lika fina ut som tidigare. Jag tror han vuxit en del men inte jättemycket då han fortfarande har storlek 68.
 
 

Bollen Är I Rullning

 
 
Så spännande! Snart är vi man och hustru. Och delar samma efternamn. Jippie!
 

Vårt Lilla Stammishak

 
Idag har jag och sambon fixat med en del nödvändiga papper från Skatteverket för att kunna gifta oss utomlands. Skönt att ha det gjort. Fortfarande en del kvar att fylla i och skicka in men nu är bollen i alla fall i rullning. Efter bröllopsärendena gick jag och Neo till vårt lilla stammishak Kaffekotten. Alltid så himla mysigt där. Idag träffade jag på Angelica, en annan mamma vars blogg jag följt väldigt länge. Ni hittar den HÄR. Det är riktigt kul att få träffas IRL. Har mött många underbara mammor tack vare bloggen.
 
 

Let The Record Show

 
Ville inte vänta till måndagen med att avslöja att jag idag kommit under 56 kg. Det var ju så nära i förrgår. I morse klev jag på vågen och den stannade på 55,8 kg. Så här lite har jag inte vägt på cirka tre år. En bra känsla. Det öppnar sig en helt ny värld vad gäller mina kläder. Helt plötsligt har jag storlek XS och jag kan ANVÄNDA en massa undanstoppade linnen, kavajer, toppar, klänningar och kjolar som jag tidigare varit för tjock för. Vilken lycka! Men ännu återstår rätt mycket jobb med min kropp.
 
Jag vill bli av med överflödigt och onödigt fett. Degmagen är fortfarande kvar och kommer nog inte försvinna förrän jag börjar träna ordentligt. Det vill säga inte bara kör powerwalks, zumba och bodycombat. P.S För er som tycker jag väger lite redan nu så får ni inte stirra er blind på vikten utan även ta hänsyn till min längd. Jag är endast 155 cm lång. Jag kan till och med ligga under 50 kg utan att det skulle anses för smalt för min längd. Nu är det ingenting jag eftersträvar, utan först och främst är det fettförbränning och sedan styrka som är min absoluta fokus den närmaste tiden.
 
 

En Dag På Kotten

 

 
Stora barn är väldigt fascinerande.
 
 
Tittut säger Chris.
 
 
Allt med hjul på är av intresse.
 
 
Här sitter jag. Bara chillar lite.
 
 
Mammas lilla krypare.
 
 
Den där bilen älskar Neo att leka med.
 
 
Michaela var omåttligt populär idag bland alla barn.
 
 
Väldigt spännande när dörren öppnas.

Bodyscanning & Analys

 
Vet ni vad? På torsdag kommer det hem en coach till mig för att ge min kropp en bodyscanning samt analys av kosten. Blev tipsad av Tess som är med i en utmaning där man ska minska sitt kroppsfett så mycket som möjligt under 12 veckor. Jag hoppas kunna vara med i nästa utmaning för jag har på sistone verkligen känt att jag vill ha något nytt som peppar mig och bidrar till att jag behåller fokus vad gäller viktminskningen. Men vi får se. Vi åker ju bort en hel månad snart inför bröllopet och vet inte riktigt hur det passar in i utmaningen. Men jag och coachen skulle prata mer om det på torsdag. 
 
 
Lyckan över att ha gått ner så mycket i vikt att man kan knäppa sin kappa igen.

Pigg Mamma

 
 
Fått sova ännu bättre inatt. Känner mig rätt pigg. Det ni! Trodde jag aldrig för några dagar sedan.
Idag ska vi ner på stan för lunch och ett besök på Kaffekotten tillsammans med vänner.
 
 
Behöver mamma tvätta spegeln? Svar: ja. Särskilt när hon glömde torka av bebisens händer
efter att han ätit smörgås med philadelphiaost. Japp, han äter själv. Små bitar i taget.

Goda Nyheter

 
Åh, denna sommar kommer bli den bästa ever! Oavsett om det blir fint väder eller inte. Fick precis besked från handläggaren att jag kommer bli beviljad vårdnadsbidrag för de månader jag sökt, vilket innebär att Neo inte behöver skolas in på något dagis innan sommaren utan det blir till hösten som vi planerat. Jag kommer kunna vara hemma med lilleman HELA sommaren. Så glad just nu. Och sen håller jag och Jan på att spåna lite angående föräldraledigheten. Han känner att han vill vara hemma med Neo mer och när vi räknat på det tycks det inte bli någon ekonomisk förlust ifall han till exempel är pappaledig fyra dagar i veckan och jag tar ut tre. Förstår hans önskan till fullo. Händer så mycket i utvecklingen att man inte vill missa en sekund.
 
Som det är nu och har varit tidigare har jag tagit ut alla dagar i veckan. Jag är väldigt positiv till mer delad föräldraledighet och det känns skönt att han själv kände det behovet. Trodde att han skulle blivit avskräckt efter helgens bökigheter. Det är ju inga problem att Jan tar mer ansvar för Neo eftersom Neo inte behöver ammas dagtid och tar flaskan. Om det nu blir så att vi delar mer lika så får jag se till att backa undan lite. Alltså låta Jan ta hand om Neo mer. Det är ju lite på rutin att jag alltid gör det mesta som har med lillen att göra, eftersom jag tagit hand om Neo under så lång tid. Men det får jag släppa på om pappa är hemma mer. 
 
 
Idag hjälpte Neo mamma att vika tvätt...
 
 
Strumporna tyckte han inte var tillräckligt rena så han tvättade dom igen...

Tack För En Bra Natt

 
Efter att modellerna hade åkt hem igår tog Jan med sig Neo och körde omkring. Lilleman hade sovit gott i bllstolen. Jag drog ner persiennerna i sovrummet, kröp under täcket och slocknade på en sekund. Sov som en stock i 1,5 timme och när jag vaknade satt Jan med Neo i köket och gav honom middag. Neo hade sagt sitt andra ord! Pappa. Och jag hade precis missat det. Men det var det värt för den sömnen. Lustigt hur mycket energi man kan få tillbaka på en förhållandevis kort tupplur om man jämför med hur lite jag sovit de senaste dagarna. Men jag mådde BRA. Resten av kvällen fick jag ligga i sängen med bebisen. Jan sprang fram och tillbaka till tvättstugan och körde tvätt-racet denna gång.
 
Neo somnade utan gnäll i min famn och sov gott hela natten. Han vaknade som vanligt för en slurk på tutten men för mig upplevde jag natten som något hämtat ur en dröm. Framåt småtimmarna gnälldes det på grund av täppt näsa men när jag flyttade upp honom på kudden somnade han om. Han är fortfarande rätt tät vilket man hör när han ammar, men jag fick SOVA. Runt halv sju vaknade han upp och ville busa. Nu väntar vi på att klockan ska gå och sedan är det dags för promenad på Kransmossen med Emelie och Chris. Ska nog bli en bra vecka trots allt.
 
 

Kroppen Ville Annorlunda

 
Eftersom jag både fuskat i helgen med tårta och kakor samt blev tvungen att avboka söndagens bodycombat förväntade jag mig ingen viktnedgång på dagens vägning. Visst, jag har promenerat flitigt som vanligt men inte kört något riktigt förbränningspass. Men kroppen ville annorlunda och det är jag innerligt tacksam för. Med åtta veckor kvar till avresa väger jag nu 56,2 kg. (Förra måndagen vägde jag in mig på 56,6 kg). Nästa helg lägger jag in en lite högre växel och kör träning både lördag och söndag. Kosten känner jag att jag har koll på och behöver inte lägga så mycket mer energi och fokus på att få rätt. Vad och hur mycket jag äter fungerar helt uppenbarligen på min kropp eftersom jag fortsätter att gå ner trots att jag egentligen kanske borde stå till. Det var ingen stor viktnedgång men ändå. Nästa måndag kanske jag vågar hoppas på att ha kommit under 56 kg. Vore en skön känsla.
 
 

Jag Är Så Utmattad

 
Det finns föräldrar som har det värre. Det är jag fullt medveten om. Trots det måste jag få skriva av mig när jag har det tufft. Har inte sovit bra på några nätter, men att bete mig som en människa när jag sovit max fyra timmar på två dygn är lite väl kämpigt. Så jag blottlägger mig själv här och erkänner att jag är knäckt. Just nu försöker jag bara fungera så pass att jag kan ta hand om Neo utan att råka tappa honom på grund av tröttheten. Faktiskt tacksam att han kan krypa. Inbillar mig att han är en smula nöjdare när han kan ta sig fram själv. Jan jobbar en stund till och när han kör modellerna till stan tar han med sig Neo så att jag åtminstone kan få möjligheten att sova en liten stund. Jag har gråtit till och från större delen av dagen. För att jag är så utmattad. Det har aldrig förut varit så här tufft med lilleman. Skönt att man bara behöver göra det här en gång. Och med "det här" menar jag småbarnsåren.
 
 

Uppe Till Fyra På Morgonen

 
Uppe till fyra på morgonen. Fick en timmes sömn.
Orkar inte blogga mer just nu.

Tortyr

 
Tortyr att inte få sova. Ännu mer att höra sambon snarka, men han har plåtning imorgon hela dagen så denna natt kör jag solo. Neo halvslumrar i min famn efter över 12 timmars vakentid i sträck. Han har skrikit till och från hela kvällen. Fått Alvedon men kan ännu inte komma till ro. Vaknar fortfarande med jämna mellanrum och gråter. Denna knäckta mamma får spendera resterande natt sittandes med en bebis i famnen. Fick två timmars sömn igår natt. Denna gång får jag noll. Har fått avboka morgondagens alla planer. Mitt första och enda fokus just nu är Neo. Sedan måste jag på något vis få ihop några timmars sömn. Men när vet jag inte. 

Det Går Undan

 
 
Det går undan här hemma. Svårt att fånga honom på bild.
 
 
Krypa krypa krypa.
 
 
Och DÄR tog han en liten paus....
 
 

Två Timmars Sömn

 
 
Redo för barnkalas på 2 timmars sömn. Puh. Tur att det serveras kaffe och godsaker på kalaset.
Kanske får sockerkick i alla fall. Eller så kraschar magen. Vilket som - vaken lär jag ju bli.
 

Lax Med Blåmögelost

 
 
Dagens lunch fick bli laxsallad med blåmögelost.
Precis vad jag var sugen på efter morgonens powerwalk.

Mer Om Midjemåttet

 
Att jag inte kommit på detta med att ta mina mått mycket tidigare. Är ju så mycket mer relevant än vad vågen visar. Bra att jag kom på det. Fast än så länge vill jag gärna se en minskning både vad gäller mått och vikt eftersom jag fortfarande har en hel del onödigt fett kvar på kroppen. Och det sitter lite överallt. Men helst av allt vill jag bli av med den svåra degmagen. Får ge det mer tid. Både fett och uttänjd hud som bidrar till degigheten. En sak som är betryggande är att mitt midjemått ligger på 75 cm. Om man är kvinna så ska midjemåttet enligt Världshälsoorganisationen (WHO) vara maximalt 80 cm för att man ska ha en hälsosam fettfördelning runt magen. För män ska måttet ligga på max 94 cm.
 
 
Man bör givetvis ta viss hänsyn till längden. Långa personer tillåts att ha lite högre midjemått än korta personer. Sedan finns det olika etniska grupper som har lägre normalvärden för BMI och midjemått jämfört med européer. Till exempel kineser och indier. Jag tillhör väl också den gruppen
 

Sagostund På Kaffekotten

 
Hej mina vänner. Idag traskade vi ner på stan i ösregn strax efter nio. Neo körde en böknatt och fick därefter upp mamma vid halv sju. Sedan höll vi igång här hemma tills det var dags att gå. Han slocknade i vagnen efter tio sekunder och sov tills vi var framme. Idag vankades det sagostund på Kaffekotten. Efter saga blev det mellanmål och massa bus. Det var en väldigt givande dag. Så roligt nu när Neo kan krypa. Han undersöker gärna ALLT. Och jagar efter bilar och bollar. Märks att han vågar mer och är inte alls lika mammig. Tror det är väldigt nyttigt och utvecklande för honom att vara på Kaffekotten en eller ett par gånger i veckan. Här hemma var det väldigt tydligt idag att han tröttnade på sina leksaker. Värmde extra gott i mammahjärtat när han fick stöka omkring bland alla roliga nya saker på kaféet.
 
Runt halv två packade vi ihop och efter alla intryck och lekar slocknade han efter ett par minuter. Det passade alldeles utmärkt eftersom jag var tvungen att kila i några affärer för att leta present till barnkalaset vi ska på imorgon. Gå i affärer i vaket tillstånd är väl annars inte Neos favoritsysselsättning. Efter shoppingen gick vi hem och han vaknade fem minuter hemifrån. Snart är det dags för middag och fredagsmys. Vi blir själva (jag och Neo) hela kvällen och säkert halva natten då pappa ska iväg på firmafest på Åhaga. Men tror vi går en promenad dit och hem så pappa får sällskap. Trevlig helg alla fina!
 
 
Idag fick vi sällskap av fina Michaela med barn på Kaffekottens sagostund.
 
 
Lyssnar på saga.
 
 
Klättrar lite på mamma under sagostunden.
 
 
Stora pojken kan äta själv. Har sugit i sig tre Ellas på egen hand nu. Två igår och en idag.
 
 
Mums! Äta klossar!
 
 
För jag har absolut inte fått hjälp av mamma att bygga detta torn....

Mina Mått

 
Kom på att jag inte tagit mina mått på evigheter. Kan ju vara roligt att se förändringar där med och inte bara på vikten. Jag mäter mig nu och sedan kör jag ny mätning i samband med magbilden i mitten på mars. Alltid spännande att suga lite på karamellen. Får dock inte bli besviken om vågen nu på måndag inte visar någon viktminskning utan kanske till och med en ökning. Snart dags för den där tiden igen då jag antingen står still eller går upp 0,5-1 kg. Men efteråt brukar det kunna bli ett härligt viktras.
 
Blev förresten jätteglad att Emelie och hennes sambo kunde sitta barnvakt åt Neo på söndag en timme. Jan har fotning så han kan inte passa, men jag lämnar Neo hos Em vid halv fyra och går in till stan för att köra bodycombaten som börjar kl. 16.20. Sen hämtar Jan Neo vid halv fem när han är klar med sin plåtning. Sitter här med ett fånigt leende på läpparna för jag var beredd på att det inte skulle bli någon träning i helgen. Vi har dessutom tvättid som börjar kl. 16, men kom ju på att det är sista passet så vi kan i stort sett tvätta hela kvällen om vi så vill och inte nödvändigtvis börja prick kl. 16. Ja, det verkar gå ihop detta. Det är lite mer pusslande när man har barn men det funkar. Tusen tack Em!
 
 
Överarm: 31 cm
 
Midja: 75 cm
 
Stuss: 92 cm
 
Lår: 56 cm
 
Ni som kämpar med kilona - vad går ni efter? Mått eller vikt? Eller kanske både och?

Bra Promenerat

 
 
Fått bra med motion idag. Jäklar, vad det har promenerats!

Sesambiff Till Middag

 
 
Tidig middag. Sesambiff med champinjoner, chili, lime och koriander. Tillbehör: kokt broccoli.
 

Detta Med Napp

 
 
Neo är inget napp-barn. Men den senaste veckan har han kommit på en annan funktion - tugga på den.
Här dansar han till en norsk barnsång samtidigt som han mumsar på nappen.

What's Up

 
Som bekant brukar vi få sova gott hela nätter men ibland bestämmer sig Neo för att böka. Inatt var en sådan natt. Han somnade vid sju igår kväll och sedan vaknade han upp kl. 02, 04 och 06. Vi gick upp strax efter sju i morse. Jag är halvdöd efter all avbruten sömn. Vet inte riktig vad han höll på med. Skulle "träna" som vanligt men förstod inte att han var för trött. Men jag kan så klart inte bli irriterad eller på dåligt humör. Förra gången han bökade lärde han sig att sätta sig upp själv. Neo är helt enkelt en sådan busig liten gosse som gillar att träna på sin motorik mitt i natten. Nu kanske han laddar upp för nästa grej i utvecklingen. Hoppas han inte börjar gå alltför snart. Måste ju först vänja mig vid att han kan krypa. Haha.
 
 
Mammas busungar.

Kryper Som Gollum

 
 
 
Neo kryper som Gollum. Han har precis vaknat så han är lite långsam. Sen när jag slutade filma
satte han givetvis igång och krypa fortare och röja omkring som en galning.

Fullt Ös På Kaffekotten

 
 
På väg in till stan i nya coola åkpåsen.
 
 
Massa roliga leksaker.
 
 
Röjer bland verktyg.
 
 
Mamma leker också - inte bara fikar.
 
 
Grabbarna bus.
 
 
Det ska klättras överallt.
 
 
Och krypa efter bilar.
 
 
Snälla gossar.
 
 
Emelie och Chris.
 
 
Förtrollade av en gnäggande leksakshäst.
 
 
Gissa om våra pojkar slocknade rätt omgående efter flera timmars bus och lek.
 

Neo Kryper På Riktigt

 
Nu ålar han inte bara. Utan idag kom han på hur man kryper. På riktigt. Men han kör en stil som är minst sagt speciell. Ser ut ungefär som Gollum. Typ släpar ena benet. Ser hysteriskt roligt ut. Fast han tar sig framåt. Och bakåt och åt alla andra håll han vill. Just nu försöker han få tag i sladden till datorn. Mindre roligt. Busunge! Eftersom det är rätt nytt detta med att krypa på riktigt så gör han det inte så mycket än. Han blir rätt snabbt trött. Alltid en liten tröst. Hehe. Men så stor han har blivit. Oj, nu fick han tag i sladden! Laters.
 
 

For Every Breath You Took

 
 
Hur mycket jag än går ner i vikt kommer jag alltid ha mina märken kvar.
Det känns inte lika jobbigt när jag läser sådana här fina texter.
 

What Is Love

 
 
 
Neo är mätt och trött efter maten. Men ändå SKA han dansa till musiken.

Händer Inte Mycket

 
Det händer inte så mycket så bloggen känns lite fattig på inlägg. Vardagen liksom lunkar på. Regnar och är grått varenda eviga dag men det hindrar oss inte från att promenera lika mycket som förut. Går väl i snitt 16 000 steg om dagen. Känns bra. Vad som inte känns bra är att Neo har feber igen. Han fick feber förut en dag och sedan gick det över. Inga andra symtom. Förutom att han blir varm och extra gnällig. Fattar inte varför bebisar kan få feber bara så där och sedan går det över? Är det vanligt? Ovanligt? Ska det liksom bara vara så? Nä, nu ska denna mamma gå och trösta bebis. Och dricka kaffe. Kram på er.
 
 
Räcker man Neo nappen tar han emot den och stoppar den själv i munnen.
Men han tuggar mest på den. Ibland suger han.

Måndagens Vägning

 
Trumvirvel. 56,6 kg! Jag har 2,6 kg kvar till mål. Och det ska jag bli av med på 9 veckor. Piece of cake säger jag bara. Åh, vad glad jag känner mig. Jag KOMMER lyckas med det jag trodde var omöjligt. Bli av med både graviditetskilona och sambokilona innan vår bröllopsdag. Och troligtvis kommer jag väga MINDRE än vad jag gjorde när vi blev tillsammans. Det må vara väldigt ytligt allt detta med viktprat men jag tänker inte smussla med att jag vill vara vackrast och smalast på den stora dagen. Så är det bara. Och jag har fått slita och sliter fortfarande jävligt hårt för att komma dit.
 
 

3 Månader Kvar

 
Ynka 3 månader kvar till bröllopet. Helt ofattbart vad tiden går. Nu är det dags att börja med bordsplacering och middagsprogram. Sista osa-datumet var i fredags och antalet attendings är nu uppe i 35 personer. Jag kan inte riktigt förstå att vi snart är gifta. Känns som en dröm. Blir mer och mer nervös, fast jag inte egentligen har något att vara nervös över. Kan inte sätta fingret på exakt varför jag skulle känna mig nervös. Kanske är det mer en känsla av spänd förväntan. Och definitivt positiv nervositet. För det är inte att jag oroar mig för saker som kan gå fel, utan mer att stå framför vigselförättaren tillsammans med mannen jag älskar över allt annat. Det liksom pirrar i hela kroppen och mitt hjärta svämmar över av kärlek. Jag kommer med allra största säkerhet börja gråta av lycka. Ska förse mina brudtärnor med näsdukar som de kan ge mig när jag grinar så mycket att jag inte ser något.
 
 

Det Var Ljuvligt

 
Egentid på gymmet i eftermiddag. Det var ljuvligt. Gav järnet på bodycombaten och kände att kroppen hängde med rätt bra. Imorgon är det måndag och starten på en ny vecka. Älskar måndagar. Kör invägning som vanligt. Ska bli spännande att se om jag tappat något mer i vikt. 57,2 kg är ju hittills min lägsta vikt. För att göra det hela mer spännande tänker jag inte ta en ny magbild förrän om fyra veckor. Det var när jag hittade en bild jag tog på magen från januari månad och såg att dagens magbild är taget exakt fyra veckor från januaribilden som jag fick idén om att avvakta med fotodokumentationen. Man blir ju så jäkla peppad och stolt över sig själv när man verkligen ser skillnaden. Så nu ska jag låta bli magselfies och återkommer i mitten på mars för att se om det hänt något mer med kroppen. Fortsätter med mina promenader och bodycombaten.

Grymma Resultat

 
 
Jag blir på lite bättre humör när kroppen visar att all träning och kosthållning ger grymma resultat.
 
 
För exakt en månad sedan togs denna bild.

Inte Min Dag

 
Inte min dag idag. Och inte Neos heller verkar det som. Enda gången han inte gnällt var en timme på förmiddagen när jag och Emelie var ute och promenerade. Då sov han. Men efter det har jag inte haft någon nöjd bebis. Man blir liksom helt kocko i huvudet av konstant gnällande. Om en timme ska vi bege oss ner på stan. Förhoppningsvis kan han sova igen och kanske bli på glatt humör efteråt. Vid fyra möter Jan upp oss och tar Neo. Jag ska köra en timmes bodycombat i eftermiddag. Längtar särskilt mycket nu efter en sådan här dag. Min stegräknare registrerade inte stegen heller. Gjorde mig väldigt irriterad. Så jag nollade och lämnar den hemma. Vet inte om den hade hamnat fel i byxlinningen IGEN. Börjar bli less på att den ska vara så känslig. Eller så har jag bara skitdåliga träningsbyxor som hänger för slappt. Längtar till sommaren då man kan ha tajta plagg på sig och slippa lager på lager.
 
 

Powerwalks

 
 
Rätt nöjd med dagens promenader. Jäklar, vad man rört på sig idag!
Och i det värsta vädret någonsin. Snöblandat regn med ishagel som piskade i ansiktet.
 

Alla Hjärtans Dag

 
Kl.18 hade vi beställt bord på Grekiska Tavernan. Vi kom in till en näst intill fullsatt restaurang med en gnällig bebis som inte hade sovit på länge och skulle behöva sova. Hur ska detta gå, tänkte jag. Men döm min förvåning - det gick SÅ bra! Mycket tack vare att Emelie och hennes sambo kom dit med Chris. Bebisarna kan liksom underhålla varandra även fast de sitter på varsin ände av bordet. De spanar in varandra, skriker åt varandra och säger massa konstigt som vi inte förstår. Och busar och flörtar. Vi lyckades äta trerätters! Det ni! Nu har Neo varit vaken i över sex timmar. Han busar omkring i sängen. Får se när hans batterier tar slut. Har varit en otroligt mysig kväll. Så roligt att gå ut med andra vuxna också, även fast det blir rätt så mycket fokus på att hindra barnen från att riva bort bordsduken.
 
 
Gör oss redo för restaurangbesök.
 
 
Busar!
 
 
Neo checkar in sin look.
 
 
På restaurang.
 
 
Fina vänner.
 
 
Förrätt som heter duga.
 
 
Men vi delade på förrätten.
 
 
Vi fick vänta på en barnstol för tydligen var alla barnfamiljer ute och åt samtidigt.
 
 
Neo testar lantbröd.
 
 
Godaste lambracksen.
 
 
Deras chokladkaka var fantastiskt god.
 
 
Chillar en stund i baren efter middagen tillsammans med pappa.
 
 
En sexa bröstmjölk tack!

Den Lilla Svarta

 
 
Redo för Alla <3 Dag middag ute på restaurang. Fick på mig den lilla svarta. Lycka!
Länge sen man kände sig fin OCH smal. Men idag gör jag faktiskt det.
Vi får se sen efter middagen hur jag känner mig då. Hahaha. Det ska ätas gott ikväll.

En Liten Jämförelse

 
Har lyckats hitta några bilder på magen från ungefär samma vinkel.
Alltid kul att jämföra vad som hänt på dessa månader.
 
 
3 månader efter förlossningen.
 
 
6 månader efter förossningen.
 
 
8 månader efter förlossningen.
 
Man kan se att det hänt väldigt mycket de senaste två månaderna.
Det är ingen tillfällighet. Är man snittad kan det vara bra att vänta minst 6 månader innan man hårdtränar.
 

Det Tog Emot

 
Snöblandat regn och oplogat spår. Det tog emot att bege sig ut på Kransmossen idag, men jag klädde på mig själv och grinig bebis och marscherade ut. Sicket motstånd det blir i snön. Särskilt med vagnen i uppförsbackarna. Träningsvärken från gårdagens crossfit kändes rejält i låren. Neo somnade på rekordtid. Efter några sekunder. Och jag fick väcka honom när det var dags att ställa in vagnen i förrådet. Inte en enda gång vaknade han till. Det är rätt ovanligt. Glömde berätta att igår kväll fick han blixtfeber. Helt plötsligt var han gnälligare än vanligt och tokvarm. 38,8 grader. Så det blev en del stök och bök. Men han har sovit ganska mycket och i dag har han inte haft någon feber. Den gick ned igår någon timme före midnatt. Vi har inga planer idag. Bara ta det lugnt. Pappa är borta på middag med arbetskollegor så vi blir själva hela kvällen med.
 
 
Tänk om han visste hur gott han har det där inne i vagnen.
 
 
 

Där Lossnade Det Igen

 
Tappat ett halvt kilo till. Vågen visade idag på 57,2 kg. Jag är helt förbluffad hur bra det går med viktminskningen. Och sjukt peppad. Ska försöka lägga till mer hemmaträning. Såsom squats, pushups och plankan. Fick inspiration efter gårdagens crossfit-pass. Inga problem att köra varje övning 12 gånger och så många varv som möjligt på 10 minuter. Det kan jag göra samtidigt som Neo leker på lekmattan. Med reservation för bebispauser. Och så har jag bodycombat på söndag. Måste lägga in en smula högre växel nu när jag ser att nya träningsformer ger resultat. Om jag når 54 kg innan vi åker till Cypern ska jag testa ett bodypump-pass. Men än så länge är det mest fokus på viktnedgången.
 
Sammanfattning av resultaten: På tre veckor har jag gått ner 3,3 kg genom reglerad kost, drygt en mils promenader om dagen, intervallträning (löpning med barnvagn) och bodycombat.
 
Jag har 10 veckor kvar att träna på innan vi åker. Bara att hästa på! Woohoooo!
 
 
En 57,2 kilos-mage.

Crossfit Funkade Inte

 
Testade crossfit introduktion ikväll en timme på mitt gym. Kroppen är dessvärre inte redo för det än. Trots att det gått 8 månader sedan förlossningen och akutsnittet så gjorde det ont. Men modifierade övningarna så det känns ändå att man tränat kroppen. Situps gick inte heller. I alla fall inte på det sätt man skulle göra under passet. Inte roligt med en träningsform som man inte kan träna fullt ut eller på korrekt sätt, så jag hoppar nog crossfit i fortsättningen. Men helt klart värt att testa.
 
Det som gjorde ont var när man skulle hoppa jämnfota upp på en (för mig) hög låda. Allt söder om snittet kändes som om det var på väg att gå i tusen bitar. Aj. Sådana hopp funkar inte för mig. Vet inte om det beror på foglossningen eller om bäckenet helt enkelt inte är tillräckligt starkt ännu. Men jag gick upp och gick ned istället för att hoppa jämnfota. Det kändes rätt tufft det med när man ökade tempot och när man gjort det ett par gånger. Marklyft med skivstång och vikter gick däremot bra. Jag har ju kört sådan här träning för några år sedan. Innan jag blev gravid. Men jag får helt enkelt hålla mig till bodycombat och kanske ett och annat zumbapass. När jag tappat lite mer i vikt tänkte jag även börja med bodypump för att få ordning på kroppens muskler.
 
 

Kaffekotten

 
Äntligen har det kommit ett fantastiskt barnvänligt café till Borås! Det har jag verkligen saknat. Idag var premiärbesöket tillsammans med Katarina och hennes två barn. Jag och Neo kom dit vid tiotiden när de precis hade öppnat. Han var en smula trött så blev en promenad in till stan och han vaknade lagom till öppningstid. Var nog bra att vi kom så tidigt som vi gjorde. Lugnast för Neo att liksom hinna spana in folket som kommer under dagen istället för att mötas av en massa främlingar på en gång.
 
Kan sannerligen rekommendera detta café. Gillar man lite lugnare tempo med inte så mycket barn/bebisar och föräldrar så är onsdagförmiddagarna sköna. Fredagar är tydligen "värst". Halv elva var det en mysig sångstund. Jag är inte mycket för att trängas med massa folk så för mig kommer onsdagar (och möjligtvis tisdagar) vara favoritdagarna. Tänkte gå dit nästa vecka med och ta med mig ett par nya mammor. Om ni är nyfikna på detta ställe så kan ni söka på "Kaffekotten". De finns på Facebook.
 
 
En alldeles nyvaken Neo på Kaffekotten.
 
 
Älskar inredningen. Glada färger och djur.
 
 
Neo spanar in Pernilla (hon som startat och driver caféet).
 
 
Allt som är blankt ska han norpa åt sig. Precis som en liten skata.
 
 
Skojiga leksaker som låter en massa.
 
 
Neo är fullt upptagen med att mula i sig majskrokar istället för att flörta med kameran.

Dagens Vikt

 
 
Dagens vikt: 57,7 kg. Inte vägt så här lite på många år. Känns galet bra!
Särskilt efter barnafödande. Då är det liksom lite extra beundransvärt. Tycker jag. Haha.

Fullbokad Dag

 
Vi har inte bara fått motion idag - jag och Neo - utan även umgåtts med Ellen och Collin. ÄNTLIGEN fick vi till en träff. Det är lite knepigt ibland att hitta en dag som passar när det är sjukdomstider. Men idag var mammor och bebisar friska. Så roligt att träffas och prata ikapp allt som hänt. Och att se hur fort våra barn växer. Snart jagar dom varandra istället för varandras leksaker. Haha. Efter lekdagen väntade vi på att Jan skulle sluta jobbet och sedan bar det av till Mölndal för möte inför Västkustträffen - en fototräff som vi är med och arrangerar. Härligt att träffa alla igen. Familjen Monsen fick dock bryta upp efter drygt en timme på grund av väldigt trött bebis som ville sova. Och det gjorde han i bilen på väg hem. Väl hemma slukade han en gigantisk portion spagetti, fick pyjamas, ren blöja, ammades, körde några vändor i sängen och somnade gott bredvid mig. Imorgon ska vi in till stan och möta upp Katarina med barn för att testa det nya barnvänliga fiket Kaffekotten på Södra Nybrogatan 4 i Borås. En utförligare recension kommer efter besöket.
 
 

Intervallträning Med Barnvagn

 
Testade löpträning med barnvagn för första gången. Körde intervall på raksträckor och lätta uppförsbackar. Mötte grannen i motionsspåret som utbrast: "Springer du nu?! Varför det?" Varpå jag ger ett svar som faktiskt förvånar mig själv: "Därför att det är skönt!" Och det var det. När man promenerar så mycket som jag gör når man någon gång ett stadie där man vill utmana sig själv mer och mer. Och det gjorde jag idag. Kör barnvagnen med en hand så går det bättre att springa. Och den stackars ungen slipper skumpa så mycket. Inte för att han märkte någon skillnad. Han sov som en stock hela rundan.
 
 

Min Lilla Sömntuta

 
Det gäller att hänga med som morsa. De där bökiga nätterna vi hade förra veckan har blivit så mycket bättre. Visst förekommer det fortfarande en hel del akrobatiska konster i sömnen men inte alls i samma utsträckning som tidigare. Jag har fått sova riktigt gott de senaste nätterna. Nu verkar Neo gått och blivit en liten sömntuta. Eftersom han somnade så tidigt igår trodde jag han skulle vakna runt fyra på natten och vara pigg. Men icke. Kl. 07.15 vaknade jag bredvid en glad och utvilad bebis. Kikade lite på nyhetsmorgon och sedan gick vi upp. Runt halv nio tog vi vår morgonpromenad till Ica Maxi och han sov HELA vägen dit, under handlingen och tillbaka. Och nu när man kan tycka att han borde vara utvilad är han fortfarande trött. Jag tar en kopp kaffe till och försöker hålla honom någorlunda nöjd resten av dagen. 
 
 
Det är inte lätt att vara liten, morsan!

En Rastlös Kväll

 
Det händer inte ofta - att jag har en kväll då jag känner mig galet rastlös. Neo slocknade tidigt idag. Vid halv sju. Köket är städat och disken är bortplockad, alla leksaker ligger på sin plats i leklådan, det finns ingenting kvar att städa undan, ingenting att pyssla med och vore det inte för att Neo säkert vaknar om en stund och ska ha sista kvällsslurken hade jag gärna tagit en kvällspromenad. Det kanske inte är rastlöshet som jag känner. Det kanske är abstinens. Kan man ha promenadabstinens? Sitter framför datorn pigg som en mört och liksom längtar efter morgondagens promenader tillsammans med Neo och min nya stegräknare. Tokigt. Jan har jobbat hela kvällen. Med bilder. Han tog en tidig kväll framför TV:n. Jag klarar inte av TV:n just nu. Tycker inte det finns något värt att se och då blir jag bara otålig och får spring i benen. Trött är jag inte heller så det blir ingen tidig kväll för mig. Fast det kan nog hända att jag kryper ner i sängen ändå och luktar på bebis. Ja, så får det väl bli för jag kommer inte på något annat vettigt att göra. God natt mina vänner.

I Ur Och Skur

 
Våra bebisar somnade i sina vagnar och sedan började regnet ösa ner när jag och Emelie gick runt Kransmossen. Den långa rundan på över en timme. Som jag skrev i tidigare inlägget så lade ju min stegräknare av. Eller snarare den hade snott sig i linningen så den registrerade inget alls. Men tar jag de steg som Emelies räknare visade och plussar ihop med vad jag redan hade gått så hamnar jag på cirka 17 700 steg idag. Give or take. Det är sjukt bra. Det visar på att jag bör fortsätta med två promenader om dagen. Alltså en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Passar utmärkt ihop med Neos sovrutiner. Han var ruskigt grinig i eftermiddags innan han somnade i vagnen. Övertrött. Men skönt att han är överens med mamma och vagnen så att hon kan fortsätta powerwalka. Nu jävlar ska kilona fortsätta rasa.
 
 
Min polare Chris på besök idag.
 
 
För vi är så coola med våra vattenmuggar.

Stegräknare

 
4 sambokilon kvar att gå ner till bröllopet. Kände att det var dags att införskaffa en stegräknare för att peppa mig ytterligare. Minst 10 000 steg om dagen (helst mer) krävs för att hålla kroppen frisk och glad. Och för att få kilona att försvinna. Köpte en till mig och en till Emelie när jag var på Ullared. Vi promenerar ju så mycket tillsammans med våra bebisar. Varje dag. Vore kul att se hur många steg man tar om dagen. Sen är det ju ingen exakt vetenskap men roligt att få ett hum i alla fall. Jag har redan gått 8734 steg. Var iväg och handlade en sväng på morgonen och det är ju en stadig promenad till och från Ica Maxi. Återkommer ikväll om dagens totala stegantal. Sen får jag skämmas lite. Har totalt glömt bort plankövningarna. Fy mig. Måste bättra mig.
 
Uppdatering: Tyvärr hade stegräknaren glidit helt fel så den hade inte registrerat stegen från
senaste promenaden på över en timme som vi gick med Emelie. Får mäta om imorgon.
Viktigt att den hänger rakt ner och den hade snott sig i troslinningen.
 
 
Dagens vikt: 58,0 kg. (Ber om ursäkt - igen - för skitig spegel).

Ack Sköna Helg

 
Fick sova bra inatt. Neo vaknade strax före sju. Vi lekte i sängen hela familjen och såg på OS. Sedan somnade vi om. Märkte att pappa smög upp. Var borta länge. När jag vaknade igen var klockan strax före 10. Gick ner med Neo och såg att Jan hade städat hela köket, kokat kaffe och gratulerade mig på Mors Dag. Blev SÅ himla glad! Nu ska vi krypa tillbaka ner i sängen en stund och se på när Norge tar medalj. Och nej, vi har inte bara slappat. Här hemma grejas det för fullt med Neos rum. Nästa helg ska det målas.
 
 
En mamma som är 22 kg lättare. Känns gudomligt bra!
 
 
Blev lördagsmys igår med räkor och ostar.

Fyndat På Ullared

 
Blev faktiskt bara inköp som jag behövde/saknade.
Visar några fynd jag är extra nöjd med.
 
 
Ramar till Neos månadsbilder det första året samt familjebilder.
 
 
Förvaringslådor till Neos rum.
 
 
Bodys och byxor till Neo i storlek 74. Så han kan väl ha dom om några månader. Kanske.
 
 
Supermysigt överkast till Neos spjälsäng.
 
 
Bitringar och leksaksboll.
 
Jag ville köpa en massa mer saker men det kan vara bra att ha pengar kvar till resten av månaden.
 

En Dag På Ullared

 
Halv sju på morgonen gick jag hemifrån för att möta upp Tess och Michaela. När vi skulle hoppa in i bilen hade Tess en fantastiskt läskande överraskning till oss passsagerare. En flaska bubbel. Åh, så gott. Jag avvaktade en liten stund innan jag tog första klunken. Hade ju precis vaknat. Hehe. Efter nästan exakt en timmes körning var vi framme. Och vi fick parkering nära ingången! Det har aldrig hänt förut att jag fått. Men kommer man tidigt och inte under högsäsong så inträffar det mirakel även i Ullared. Kan verkligen rekommendera att man kommer ungefär en timme efter öppningstid. Vi kunde i lugn och ro strosa omkring ett par timmar innan det började fyllas på.
 
Känns så bra att Neo hade en mysig dag med pappa. Viktigt att de också får egentid tillsammans. I 9,5 timme var jag borta ifrån Neo. Oj, vad man saknar sin lilla bebis efter en hel dag. Kan tänka mig hur jobbigt det måste vara för Jan att gå till jobbet varje dag och lämna oss hemma. Jan hade i alla fall fått massa leenden och pussar under dagen. Ja, självklart blev Neo lite gnällig när han var trött eller hungrig (precis som han blir med mig), men inget som inte gick att åtgärda. De hade varit ute och flängt på stan och fått massa saker gjort. Innan dess hade de sovit en stund på morgonen när jag hade gått hemifrån. Nu behöver denna mamma inte få dåligt samvete över att vara borta från Neo. 
 
 
Cava till folket!
 
 
Shoppingparadiset.
 
 
Alldeles tomt i gångarna.
 
 
Vagnen börjar fyllas på.
 
 
Vilken lyx för en mamma att äta mat i lugn och ro utan bebis.
 
Imorgon bloggar jag om inköpen. Bättre att fota i dagsljus.

Hemma Från Ullared

 
Det kommer ett utförligare inlägg om Ullared lite senare. Och bilder på inköpen. Men just nu slänger jag bara upp en liten uppdatering om att allt har gått bra här hemma. Pappa Jan har varit ute på äventyr med Neo och haft en härlig dag tillsammans. Värmer gott i mammahjärtat att höra. Nu ska jag greja lite här hemma. Båda mina pojkar ligger och sover. Det är tröttsamt att ha roligt. Jag är otroligt nöjd över dagens shopping. Tusen tack Tess och Michaela för en underbar shoppingdag!
 
 
Bild från Jans statusuppdatering på Facebook.
 

Neo Avskyr Vatten

 
Ja, Neo är definitivt inget vattendjur. Brås väl på sin mamma. Haha. Vi har precis kommit hem från badhuset där vi var med Emelie och Chris. Vilken skillnad! Chris var som en liten fisk. Älskade att plaska omkring och riktigt njöt. Med Neo hann jag bara gå ner i poolen och sedan fick jag vända. Han avskyr verkligen vatten, men han älskade fläkten, speglarna och glasdörrarna så helt bortkastat var det ju inte. Hehe. Och så fick jag bada med Chris en stund medan Emelie tog Neo. Allt som allt var det en väldigt mysig utflykt. Apropå utflykt så ska jag snart gå och lägga mig i tid. Imorgon ska jag upp tidigt för då är det dags att dra till ULLARED med Tess och Michaela. Ska bli ljuvligt!
 
 
Jag ska vara på land! Så det så!
 

Och Bökandet Fortsätter

 
Jag hade inga större förhoppningar om att få sova sammanhängande inatt. Och när jag inte hade några förhoppningar så blev jag inte lika knäckt av allt bökande och stökande. Femte natten nu. Neo är helt vild i sömnen. Kan inte ligga still. Vänder sig hur många gånger som helst och väcker sig själv. Den här gången tog han sig från magläge upp till sittande. I SÖMNEN! OCh så deklarerar han högljutt att han inte vill sitta/ligga/rulla som han gör. Och jag får lägga ner honom. För tusende gången. Jag tror att han somnade om själv EN gång på mage. Varför kan han inte göra det alla de andra gångerna? Gäsp. Och varför kan han inte träna på detta på dagtid? Äsch, ingen idé att ställa frågor som inte kan besvaras. Det händer mycket nu i hans lilla kropp och det är en del av utvecklingen. Bara gilla läget och vänta på att det ska gå över. Nu ska jag hinka i mig lite kaffe så jag orkar med denna dag också. Blir en tur till badhuset i eftermiddag. Sweet.
 
 

Powerwalk På Kransmossen

 
Det var ljuvligt att komma ut på eftermiddagen och promenera runt Kransmossen med Emelie och Chris. Våra bebisar sov hela rundan, precis vad de behövde. Neo hade varit fortsatt gnällig under dagen men lyckades somna gott utan gnäll strax innan jag mötte upp Em. Efter drygt en timme hade vi motionerat klart, våra barn var vakna och vi styrde kosan mot det nyöppnade sushistället på Trandared. Världens sötaste lilla japanska som drev restaurangen och det var väldigt gott. Mest nöjd blev jag över att hon hade två barnstolar så att båda våra barn hade någonstans att sitta medan vi mumsade på sushin. Gillar inte att äta med ett barn i knät. För övrigt har jag nog aldrig varit tröttare i hela mitt liv. Känns det som. Måtte jag få sova bättre inatt. Snälla Neo.
 
 
Blir inte sista gången vi besöker sushirestaurangen.
 
 
Väldigt god sushi och frikostiga bitar.
 
 
Pappa fick sushi hemma (jag köpte med mig). Men här tror jag katten fått sig en smakbit.

Tålamod & Ork

 
Det är svårt att hitta tålamod och ork när man lider av sömnbrist. Särskilt när gnäll och gråt fortsätter hela förmiddagen. Inte ens i vagnen var Neo nöjd. Jag blir tröttare och tröttare och har allt närmare till tårar. Hur GÖR föräldrar som har så här i stort sett hela tiden?! En fet jävla applåd till er i alla fall! Har fått lite olika gissningar på tänder och/eller utvecklingsfas. Han är i alla fall INTE sig lik, min goa unge. Kaffe blev en liten räddning idag. Och halva promenaden då han inte gallskrek. Jag lyssnade på musik så att jag åtminstone fick 30 minuters frid i skallen. Efter promenaden försökte jag servera lunch. Slutade med att jag nästan hade lust att lägga ut Neo på Blocket. Så spelar dom "Thriller" på radio och Neo slutar gallskrika, ser fundersam ut och börjar sedan dansa i matstolen. Då ångrar jag mig. Ska nog behålla honom ett litet tag till....
 
 

Bökiga Nätter

 
Neo har bökat och gnällt 4 av 6 nätter den senaste veckan. Från att ha haft en bebis som sovit nätterna igenom till detta. Ja, vad ska jag säga? Jag jublar väl inte direkt. Vaknar var och varannan timme och får trösta Neo. Är helt död i skallen. Helt oförberedd på detta. Igår var Emelie och Chris över och jag i stort sett däckade på lekmattan. Haha. Tur att man umgås med andra mammor som är förstående. Vad mer är annorlunda? Jo, han äter sämre och är tjurigare på eftermiddagarna/kvällarna. Fler tänder på gång kanske? Inte vet jag. Det är ju bara att gilla läget och vänta på att det ska gå över.
 
På lördag är jag barnfri hela dagen. Då ska jag och två andra mammor åka till Ullared utan man och barn. Kunde inte kommit mer lägligt. Ska bli SÅ skönt att kunna gå i lugn och ro tillsammans med vänner och shoppa järnet. Vi blir upphämtade kl. 07.00 på morgonen vid Ica Maxi. Jag promenerar dit så jag får min dagliga motion. Nu ska jag gå och lägga mig igen. Om Neo vill det. Vi ska inte iväg någonstans förrän kl. 15 så tills dess ska jag ligga i sängen så länge jag bara kan. Min hjärna är helt mosig. Känner mig inte mänsklig någonstans. Denna natt var den värsta av alla böknätter. Från midnatt till halv sju gnälldes det.
 
 
Vadå? Stökar jag på nätterna? Nä, det skulle jag aldrig göra!

Chevresallad

 
 
Dagens lunch: chevresallad med gröna oliver och balsamicodressing.

Så Stark

 
 
Hur stark är Neo?
 
 
SÅ stark!

Vikten Bara Rasar

 
Känns som att vikten bara rasar nu och det känns SÅ härligt. Jag blir peppad för varje dag som går och för varje gång vågen visar resultat. Och i morse var det dags för ett nytt lägsta rekord. 57,9 kg. De strålande resultaten jag fått senaste veckorna ger mig så mycket energi att fortsätta min kost och mina promenader. Och är ett bevis på att jag hittat något som passar för mig och min kroppstyp. Det finns så många olika skolor som säger att man inte ska äta ditten och datten och undvika det ena efter det andra. Till exempel bananer. Varje morgon dricker jag min smoothie gjord på enbart mandariner, bananer och hallon. Och inte står jag still i vikt/går upp i vikt för det. Den ger mig en kickstart och är dessutom riktigt smarrig. Det jag medvetet undviker (egentligen mest för att min mage kraschar) är vitt bröd och för mycket mjölkprodukter.

Det Bästa I Mitt Liv

 
 
Ni är det bästa i mitt liv.
 
 
Obeskrivlig kärlek.
 

Promenader

 
Trodde att träningsvärken skulle blivit värre idag, men den är faktiskt på väg att gå över. Skönt. Den försvinner väl lagom till nästa pass på söndag. Hehe. Idag har det blivit en herrans massa promenader. Först på morgonen då vi gick till och från stan. Pausade i två timmar på Espresso House och fikade med vänner och deras barn. Sedan bar det av hem. Tappade min handske på väg till stan, men scannade av vägen och fann den ungefär halvvägs hem. Sweet. Betade av en mil sammanlagt. Sedan på eftermiddagen gick jag och Em en promenad runt Kransmossen med våra bebisar. Så minst 1,5 mil har det blivit denna fantastiska tisdag. Rätt skönt att röra på sig lagom mycket när man har träningsvärk.
 
 
Efter promenaden runt Kransmossen blev det kaffe för trötta mammor.
 
 
Men bebisarna röjde omkring en stund på golvet.
 

Ner På Stan

 
 
En dagens mamma.
 
 
Snart ska vi vandra ner på stan.

En Härlig Start

 
Träningsvärk är inte en legitim anledning för att skippa morgonpromenaden. Så det blev en liten runda till affären på ca 6 km tur och retur. Neo sov hela vägen dit och inne på Ica. Vaknade när jag skulle betala och höll sig vaken hela vägen hem. Sa inte ett knyst. Lekte tittut med filten och bjöd mamma på några busiga leenden, men inte ett endaste gnäll. (Det kom när vi var hemma igen). Jag är lyckligt lottad som fick en bebis som trivs så bra ute i friska luften. Och i sin vagn. Det trodde jag inte när han var två månader. Sen får man ju vara lite planerande och passa på att gå ut och gå när man vet att Neo börjar bli trött. Nu är han inne på sin andra tupplur för dagen. På lekmattan. Kan vara tröttsamt att leka med mamma. Särskilt när mamma alltid får agera klätterställning. Hehe. Hoppas ni har en härlig start på veckan. Det har vi haft.
 
 
 
 
 
 

Neos Små Gaddar

 
 
Inte lätt att fota men där är de två små gaddarna i alla fall.
Ska bli kul att amma sen när de har kommit upp helt. Eller inte. Hehehe.
 
 

Så Kan Det Se Ut

 
 
Mina lunch- och middagstallrikar består alltid till häflten av sallad.
Och vatten är huvudsakliga drycken. Dricker väldigt mycket vatten om dagarna.
Men fortfarande viktigaste av allt när det gäller kosten: det ska vara gott att gå ner i vikt!
 

God Morgon Träningsvärk

 
Kände redan när jag gick och lade mig igår kväll att jag skulle få träningsvärk efter bodycombatpasset. I ryggen, armarna och benen känns det mest. Jisses. Men vilken härlig smärta. Jag tänkte köra det passet varje söndag nu fram tills vi åker till Cypern. Och promenera som vanligt på veckodagarna. Mitt mål är nästan uppnått vilket har fått mig att vilja kämpa mot ett nytt mål. Jag har räknat ut att det är 12 veckor kvar innan vi reser. På 12 veckor ska mitt nya mål vara att nå 54 kg. Idag väger jag 58,5 kg. Det är inte helt orimligt att bli av med 4,5 kg under den tiden, men jag måste fortsätta vara väldigt disciplinerad.
 
 
Det var inte igår man stod framför spegeln med jättemagen. Fattar fortfarande inte hur jag kunde bli
så gigantisk när Neo kom ut och var typ världens minsta bebis på övertid.....
 

Bodycombat

 
 
Vilken KICK! Jag överlevde bodycombat! Och klarade passet med bravur till och med.
Märks att man blivit några kilon lättare. Så jävla pepp!
 

Vitlöksspäckad Fläskfilé

 
 
Smarrig söndagslunch.

Min Pappa Är Bäst

 
 
 
 
 
 

8 Månader Efter Förlossningen

 
Efterfrågades lite före och efterbilder så jag tog en på magen i morse samt letade fram en bild
på magen en månad efter förlossningen. Var ju rätt stor överlag en månad efter Neos ankomst,
men just dessa bilder visar magens förvandling.
 
 
8 månader efter förlossningen.
 
 
En månad efter förlossningen.

Ännu Ett Rekord

 
Helt otroligt. Inte bara besöksrekord på bloggen utan även ännu ett nytt lägsta rekord vad gäller vikten. 58,6 kg visade vågen i morse. Det är nästan en ren fröjd att väga mig. Känner mig SÅ himla peppad! Förstår verkligen att folk vill starta med utrensningsveckor och detoxmetoder för när man ser hur kilona försvinner pumpar adrenalinet. Fast i min värld har det varit en rätt så långdragen process. Ska bli spännande att se hur mycket jag lyckas bli av med på ett år. Snart kommer nog denna periodens viktminskning att stanna av lite. Brukar vara så. Det står still ett bra tag och sedan rasar det och så står det still igen och så lossnar det. Bara att hålla fast vid det där tålamodet. Fortsätter det så här är det inte helt otänkbart att jag kan nå 54 kg lagom till bröllopet. Det hade varit en jäkligt härlig känsla. Att veta att jag gått ner alla graviditetskilon OCH sambokilon lagom till den stora dagen.
 
 

Besöksrekord

 
 
Jag brukar ha mellan 200-300 unika besökare om dagen. Vad hände igår egentligen? Besöksrekord.
För övrigt tyckte Neo det var en alldeles förträfflig idé att vakna kl.02.30. Efter en timmes sövningsförsök gav jag upp. Så nu har vi suttit här på vardagsrumsgolvet sedan halv fyra på morgonen och lekt. God morgon.
 

Minus 21 Kilo

 
Fick en glad överraskning i morse från min vän vågen: 59,1 kg. Nytt lägsta rekord och bara 1 kg var tills det är dags för brudklänningsprovning. Tack och adjö till 21 kg på åtta månader. Och mer ska det bli. Detta är tack vare ihärdigt promenerande. Jag älskar att promenera. Det finns SÅ mycket fördelar med det. Man får motion, man sparar busspengar och man slipper vara beroende av busstider. Ja, det tar ca 40 minuter att traska ner på stan men det är en härlig promenad. Och när man ska hem slipper man böka och trängas med sura människor på bussen. Om jag känner så här nu angående promenader så kan jag tänka mig hur fantastiskt härligt det kommer kännas när våren och sommaren är här.
 
Förresten, är min blogg länkad någonstans? Har fått sjukt mycket fler besökare idag.
 
Min profilbild

Sök i bloggen