Inte Bara Bröllop

 
Vi gifter oss den 17:e maj, på Norges nationaldag. Väldigt passande med tanke på att min blivande man är så norsk som det bara går att bli. Haha. Och vår son är ju givetvis halvnorsk. Men det är inte bara bröllop och Norges nationaldag, utan även vår treårsdag samt Norges 200-års jubileum (200 år sedan som Norge fick sin egen grundlag). Färgtemat på vårt bröllop är inte bara inspirerat av Medelhavet, utan vi har även de norska färgerna i åtanke. Rött, vitt och blått. Idag har vi beställt alla blommor till bröllopet. Dvs. brudbukett, tärnornas buketter, corsage till brudgum och bestman samt blommor till bordsdekoration. Åh, kommer bli SÅ fint! Ska bara inom blomaffären och säga att blommorna till oss i bröllopssällskapet ska levereras till hotellet. Resten av blommorna körs direkt till restaurangen. 
 
 

Mamma Har Tränat

 
Gud så skönt det var i morse att gå längs med strandpromenaden. De hade tyvärr inte byggt klart den så jag kom inte så långt. Men en powerwalk på 30 minuter blir det i alla fall. Bättre än ingenting. Och så hemmaträning på det. Säkert bara inbillning men kände mig genast piggare och gladare efter att jag fått min promenad. Och det VAR riktigt skönt att gå alldeles själv för en gång skull. Fick verkligen upp farten. Blev ingen längre vistelse idag på stan då pappa Jan dragit en visdomstand. Vi är hemma i lägenheten och busar. Snart är det väl dags för Neo att ta sig ytterligare en tupplur. Mycket intryck så nu brukar han sova tre gånger om dagen.
 
På fredag morgon ska jag lämna klänningen och slöjan för ångning. Det var svårare än vad jag trodde att hitta ett ställe som kunde göra det. Bara kemtvätt som finns här omkring och inget proffs som vågar sig på att ånga min bröllopsklänning. Men det är så det är. Bara att gilla läget. Nödlösningen fick bli en pubägares frus kusin som kan göra det, då hon gjorde i ordning hans sons blivande frus bröllopsklänning. Hänger ni med? Hahaha. Blir nog bra. Imorgon är det helgdag även här så det mesta är stängt, men blir en promenad i alla fall och kanske ett pubstop. Sitta inne en hel dag är det i vart fall inte tal om. 
 
 
Japp, måste köra på tubtop även när jag motionerar. INGA RÄNDER HÄR INTE!
Vill inte få smisk av bröllopsfotografen. Hehehe.

 
Nyvaken i pappas famn.
 
 
Sugrör är smaskens tydligen.
 
 
Busar på strandpromenaden med pappa, bestefar och bestemor.
 

Egentid På Riktigt

 
Imorgon ska jag få egentid på riktigt. Jag ska klä på mig träningskläder, plugga in hörlurarna i öronen, sätta på min mp3-spelare, fästa stegräknaren vid byxlinningen och verkligen powerwalka längs med hela strandpromenaden. Fram och tillbaka. Alldeles själv. Bara jag, musiken och havet. Förhoppningsvis kommer jag upp i 10.000 steg. Detta ska jag göra VARJE dag. Har inte motionerat ordentligt på snart en vecka. Och det märks i både kropp och själ. Denna mamma behöver riktig motion, annars mår hon inte bra och orkar ingenting. Jag hade gärna gått med Neo i vagnen om vi haft vår vanliga vagn, men den är hopplös att ha på Cypern. Den lätta lilla vagnen vi använder här nere är inte gjord för snabba powerwalks. Så därför måste jag lämna Neo med pappa.
 
 
Skiljer sig en aning från Kransmossens motionsrunda...
 

When In Cyprus

 
Vi har ännu inte hittat ett ställe där vi kan lämna in bröllopsklänningarna för att ångas, men det löser sig. På något vis. Finns en del kontakter att fråga och det är ju inte första gången någon gifter sig här på Cypern eller ska ha brudklänningar i tipp topp inför den stora dagen. Bröllopstårtan tar också lite längre tid att ordna. Tydligen är de inte alls vana vid att ha sådana tårtor vi har i Sverige. Vi önskar en tårta med moussefyllning men här har de någon konstig variant med russin och fikon. Lite som amerikansk eller engelsk christmas cake. Och det är vi inte ute efter. Så det blir ett fortsatt projekt.
 
Restaurangägaren skulle ringa runt om tårtan, höra sig för om priser och sedan ta oss till de ställena där de gör tårtorna så att vi får det vi önskar. Eller åtminstone i närheten av vad vi önskar. Som sagt, when in Rome. Eller i detta fall "when in Cyprus". Har blivit väldigt chill när det gäller att inte kunna ha kontroll på allt. Man får släppa kontrolltänket när man blivit mamma. Bordsplaceringen kommer i alla fall bli perfekt. Fem personer vid honnörsbordet och sedan resten av gästerna i en hästsko. Vi har dock inte börjat med att placera ut alla än men det kommer. Ska sätta mig med namnkorten senare i veckan och börja dekorera dom.
 
 
En slagen hjälte.
 

Första Dagen Avklarad

 
 
Första detoxdagen avklarad och det är verkligen inga problem att "bli vegetarian" i två veckor
när det finns så mycket alternativa godsaker att mumsa på här på Cypern.
Jag kör ett litet träningsprogram på lekmattan med knäböj, situps och armhävningar.
Imorgon blir det powerwalk, fast till kemtvätten.
 
Måste tänka på att ha axelbandslösa klänningar och linnen nu så jag inte får ränder.
Min brudklänning är ju axelbandslös och det blir inte snyggt på bild med solränder från bh-band.
Vilka i-landsproblem. Visst är jag en dålig förebild för all världens människor?

Dessa Tröttsamma Pekpinnar

 
Fick en kommentar idag på bloggen angående min viktresa:
 
"Tur att du inte fick en tjej, tänk på vad du signalerar till andra unga tjejer när du skriver att du var en tjockis då du vägde 61kg! Inte alls okej tycker jag, vad ska man säga, vi vuxna ska vara förebilder för alla barn och unga och jag tycker du ska ta och fundera lite innan du skriver tjockis nästa gång."
 

Till dig (som så klart väljer att vara anonym): Har du ens någon koll? Jag är 155 cm och vägde 61 kg. Det ger ett BMI på över 25, vilket klassas som övervikt. Hälsan är något som vi alla borde lyfta fram. Jag mår bättre både fysiskt och psykiskt när jag tar hand om min kropp (och det tror jag alla gör). Jag kommer leva mycket längre och finnas till för MITT BARN. Är inte det ett sunt tänk och en bra förebild? Jag VAR en liten tjockis, det är väl inget att sticka under stolen med? Ska vi alla gå omkring och låtsas vara något vi inte är? Vad sänder DET ut för signaler tycker du? Vill man vara en tjockis får man så klart vara det, det säger jag inget om. Signalen jag sänder ut är att man kan göra något åt det om man ger sig fan på det!
 
Förresten, varför blanda in könet på mitt barn? Övervikt har inget med kön att göra!
 
 
 

Allt Är Under Kontroll

 
Vi har haft en heldag på stan. Neo har sovit, busat, ätit och busat ännu mer och sedan sovit världens längsta vila medan vi gick in i affärer och vilade på pubar. Han har varit hur go som helst. Lite protester när vi var inomhus men sedan somnade han gott i vagnen. Jan har ytterligare två trista morgnar kvar hos tandläkaren med en visdomstand som måste dras och en annan som kräver fyllning. Men vad gäller bröllopsplaner är allt under kontroll. Vi lämnade in alla papper och fick godkänt av Civil Marriage Hall, musiken fungerade som den skulle och vi fick den information vi behövde. Imorgon ska vi beställa bröllopstårtan och blommorna samt träffa restaurangägaren för diskussion om hur vi ska placera borden.Sedan återstår bara gravering av ringana och lämna in klänningar och slöja till kemtvätten för steaming. Ser ut att bli ett fantastiskt bröllop!
 
 
Pappa är ändå vid rätt gott mod efter dagens tandläkarbesök. Kanske beror på rusdrycker. Haha.
 
 
Utsikten från restaurangen där vi kommer ha vår bröllopsmiddag är lika vacker varje gång.
 
 
Älskade unge. Alldeles nyvaken och vill vakna till i mammas famn.
 
 
Åh, vad jag längtar till den stora dagen!

Svårt Att Ta In

 
Senaste Cypernresan (i januari) vägde jag 61 kg. Nu väger jag 51,5 kg. Jisses. Känns sjukt bra. Har aldrig vägt så här lite på någon av våra Cypernresor. Kommer känna mig riktigt smal och fin lagom till bröllopet. Det är så nära 50 kg nu så jag hoppas att jag kommer nå det till bröllopsdagen. Tänk vilken härlig känsla - att ha tappat 30 kg på ett år. Men om jag inte skulle nå 50 så är det verkligen inte hela världen. Skulle bara vara lite roligt. Hehe. Ska få in lite hemmaträning och låna Neos mjuka lekmatta för armhävningar, situps och dylikt. 
 
Jag har svårt att ta in hur mycket vikt det är eftersom jag ser mig själv varje dag. Inte förrän jag kollar på bilder och jämför kan jag liksom greppa vilken förändring som skett med min kropp och min vikt. Min dallriga mage är dock en annan historia. Känns som att endast tiden kan råda bot på den. För hur många kilon jag än gått ner och hur mycket jag tränat så vill liksom huden inte dra ihop sig där. Ännu. Kanske får räkna med några år innan jag kan stoltsera med en helt platt mage. Ni som fött barn tidigare - hur lång tid har det tagit för er att få tillbaka magen?
 
Rotade fram några tjockisbilder från förra resan.
 
 
Syns väldigt tydligt i ansiktet att man loosat i vikt. Här hade jag nästan två hakor.
 
 
Var inte så noga med vad jag käkade. Pommes - ja tack!
 
 
10 kilos skillnad syns rätt bra i mitt redan så runda ansikte.
 
 
Den där irriterande degen som kanske aldrig försvinner hur mycket man än tränar.
 

Då Kör Vi En Detox

 
Då kör vi en två veckors detox med start imorgon. Har inhandlat frukt, grönt och andra nyttigheter. Ska rensa kroppen på alla eventuella gifter så att jag även invändigt är fräsch inför bröllopet. Missade dock lördagens grönsaksmarknad men får gå dit nästa helg istället och shoppa på mig lite gott. Det ser jag verkligen fram emot! Kan inte riktigt beskriva vilken skillnad det är på smak vad gäller grönsakerna här och hemma i Sverige. Här smakar det verkligen något och inte bara vatten. Kan sitta och mumsa i mig en gurka eller tomat och förundras över att det verkligen smakar gurka och tomat. Frukt och grönsaker utomlands är sannerligen det godaste som finns.
 
Tanken är att jag ska äta en kost som är utrensande och full av antioxidanter, samt utesluta så många gifter som möjligt, så att min kropp rensas från gifter och slaggprodukter. Det svåraste kommer vara att skippa kaffet, men med morgonsmoothien på färska jordgubbar, bär och banan kan jag nog komma över mitt kaffesug. Kände att det inte är mer än rätt att även ge min kropp semester ett par veckor så den får en chans att återhämta sig. Vad gäller vardagsmotionen kan jag lite sorgset konstatera att det nog tyvärr inte kommer bli några 10 000 steg om dagen. I alla fall inte med barnvagnen som är svårmanövrerad på de icke-barnvänliga trottoarerna. Funderar på att lämna Neo och vagnen hemma någon dag och se hur många steg jag kan få ihop på en powerwalk ner till havet.
 
 
Ett annat alternativ är att vi går ner tillsammans på stan och sedan får jag motionera i fred en timme
medan pappa och Neo hänger på puben. Eller om bebisen passar på att sova sin förmiddagsvila.
Det upplägget vore ju perfekt!

Hem Ljuva Hem

 
Cypern känns som hemma för oss. Det ÄR hemma. Att få gå omkring i sol och värme och längta till dagen då alla våra vänner kommer ner för att fira vår bröllopsdag känns nästan overkligt underbart. Vi gör dagliga turer ner på stan och sitter på puben vid havet. På väg hem stannar vi alltid på en annan pub där Neo kan krypa och busa omkring. Pappa njuter av öl medan jag njuter av antingen Virgin Mary eller Gin & Tonic utan gin och tonic med vatten, is och en gnutta citron. Hahaha. Håller låg profil vad gäller alkoholen tills efter bröllopet. Även om jag inte skulle gifta mig så är jag ingen stordrickare. Men det lär bli några alkoholhaltiga drycker dagarna innan bröllopet för att lugna mina nerver. Dagen innan själva bröllopsdagen ska jag och mina brudtärnor ha en sista kvalitetskväll tillsammans. Äta skaldjur, dricka drinkar och bara varva ner inför vad som komma skall.
 
 
Strandpromenaden i Larnaca. Här promeneras det dagligen.
 
 
Ge. Mig. Öl!
 
 
Jag fick ingen öl....
 
 
Men glad blir jag när jag får busa på bestefars och bestemors terass.
 
 
Att få kika ner från deras terass är inte helt fel det heller.Så mycket att titta på!
 
Vi är en väldigt lycklig liten familj.

Att Resa Med Bebis

 
Jag fick en liten förfrågan om att skriva ett inlägg hur det är att resa med en bebis, särskilt till varmare breddgrader. Kan säga så här i efterhand och efter vår tredje utlandsresa att jag givetvis oroade mig alldeles för mycket. Det går liksom alltid bra så länge man tar det lugnt. Till en början måste jag erkänna att jag var skitnervös när vi skulle ut och resa för allra första gången då Neo bara var tre månader. Ju mindre de är desto känsligare är de och svårare (för en nybliven mamma) att läsa av bebisen. Jag minns i alla fall att jag var fruktansvärt noga med att amma så ofta det bara gick. Det var till en början en smula obekvämt eftersom Cypern inte direkt är ett så pass amningsvänligt land som Sverige ändå är, men då vi till stor del känner pubägarna/restaurangägarna så kunde jag slappna av mer och fråga om ett avskilt rum eller en avskild del där ingen skulle ta illa vid sig. Annars funkar det även att vara diskret med en filt.
 
Något annat att tänka på är att inte låta barnet vara i solen och undvika att vara utomhus de varmaste timmarna på dygnet. När Neo var så yttepytteliten försökte vi även klä honom i heltäckande kläder. Alltså långärmade (tunna) bomullskläder som andades. Folk på Cypern kunde dock inte riktigt förstå varför och tyckte att han skulle ligga i bara blöjan i barnvagnen. Men även om vi hela tiden höll honom i skuggan är det ingen garanti för att han skyddas från starkt solljus som reflekteras lite här och var. Att smörja in de små liven med solskydd ska man försöka undvika så långt det går då deras hud kan vara känslig för de ämnen som finns i solskyddskrämerna. Även nu när han börjar närma sig året. Att tvinga på bebisen en solhatt kan man ju försöka. Antingen det eller keps eller någon variant man knyter under hakan. Med Neo är det i stort sett hopplöst. Har dock inte gett upp och ska spana efter en keps imorgon på Next.
 
 
Neo 3 månader på Cypern för första gången. Över 30 grader varmt men han klarade sig finfint.
 
 
På terassen låg han dock mest i bara blöjor och lekte. Ingen sol och skön fläkt.

Bordsplacering

 
Ah, bordsplacering inför bröllopsmiddagen. Alltid lika spännande. Hehe. Som jag ser det kan man välja att antingen gå efter vad traditionen säger, eller bara säga "fuck it" och placera gästerna utefter vad vi som brudpar tror kommer att bli bra för alla gäster. Vi går efter det senare. Det är vår bröllopsdag och då avgör vi vad som är bäst (läs: vi gör som vi vill). För er som inte har koll på vad traditionen säger så är det exempelvis att ju närmare släkt man är med brudparet desto finare placering. I sammanhanget betyder det att sitta så nära brudparet som möjligt.
 
Mina föräldrar kan dessvärre inte närvara vid bröllopet, vilket gör att jag istället vill ha mina närmaste vänner nära. Det är endast min moster och hennes man från min släktsida som kommer och de vill jag gärna placera med Jans föräldrar så att våra släkten har en chans att lära känna varanrda. Från Jans sida kommer det desto mer släktingar, medan jag har mycket vänner. Vi måste ta en dag och sätta oss ner med det roliga. Sedan har jag bordsplaceringskort att dekorera. Ja, det är lite pyssel kvar men det kommer bli bra i slutändan. Imorgon ska vi lämna in alla papper på Civil Marriage Hall. Spännande tider!
 
 
Här kommer middagen att vara. Honnörsbordet blir längst fram med plats för fem (om jag minns rätt).
Resten av bordet kommer ställas i hästskoformation.

Neo 11 Månader

 
Grattis Neo 11 månader idag! Så nyfiken du är på hela världen och dina knasiga ansiktsuttryck lockar till många skratt. Särskilt när du rynkar pannan och ser ut att vara allmänt pissed off. Mammas och pappas lilla teaterapa! Det bästa du vet är din pappa. Du vill bli buren av honom jämt och ständigt. Vägrar att släppa taget. Men på morgnarna och kvällarna uppskattar du mammamys. Vi firar din dag här på Cypern hos bestefar och bestemor som du till en början var lite skeptisk emot. Ni har inte setts på fyra månader. Men efter att de visat dig alla leksaker och busat bjöd du på skratt och massa leenden. Nu ska du vara utomlands en hel månad och du trivs verkligen att vara på resande fot. Värmen är inte fel den heller. Du slipper bråka med mamma och pappa för några tjocka kläder behövs inte för att gå ut.
 
 
En bekymrad herre.
 
 
 

Landat På Cypern

 
Väskorna har jag packat upp, bröllopsklänningarna hänger på sina galgar i väntan på att bli ångade inför bröllopsdagen, jag har fått mat i magen, bebisen är nattad och själv har jag också krupit ner i sängen. Äntligen är vi framme på Cypern. Resan gick bra. Märks att Neo är en van resenär. Charmade järnet av de flesta förutom en bitter jävla bitch som hade en pytteliten bebis. Vi möttes på mitten av planet - dvs hon stod upp på sin sida - och när hon hörde att vi skulle längst bak i planet så fräste hon till och sa att de minsann hade sagt till att alla som satt på rad 15 och över skulle kliva på i bak. Jag fräse tillbaka och sa att när vi stod i kö för att komma in i planet fanns det minsann inte ens någon trappa upp till planets bakre ingång (den var försenad). Då höll hon käften. Men under resten av flygturen blängde hon på mig när jag och Neo lekte i gången. Hon fick blänga bäst hon ville - surkärring.
 
Hur som haver. Resan gick som sagt toppen men det kunde slutat i en smärre katastrof. Vi fick allt vår bagage men Jan såg av en tillfällighet att en gammal herre hade tagit en av våra väskor och lagt på sin vagn. Väskan som min FESTKLÄNNING låg i. Jan gick fram till mannen och förklarade att han säkert skulle se ljuvlig ut i min brudklänning, men det vore nog bäst att vi tog vår väska. Mannens fru som stod bredvid höll på att skratta ihjäl sig. Så ingen skada skedd. Puh. Nu ska jag varva ner, läsa lite bloggar och bara njuta.
 
 
Stora pojken hjälper pappa med väskan.
 
 
Min underbara brudklänning kom fram helskinande.
 
 
Svärfar hade grillade lammkotletter och godaste grekiska salladen redo till mig.
Åh, vad jag älskar maten på Cypern! Så fräscht och gott.
Till efterrätt blev det färska jordgubbar med grädde.
 

Jag Trivs I Min Kropp

 
 
Jag trivs verkligen i min "nya" kropp! Känns helt fantastiskt att vara smal igen.
Extra fantastiskt efter att man ändå fått kämpa en hel del.
 
 
Aldrig mer min gamla kropp!

Bebis Har Däckat

 
Neo slocknade för inte så länge sedan. Mycket intryck och nya grejer idag. Jag har inte tagit kväll men tar första "vakten" eftersom Neo har en förmåga att sätta sig upp i sömnen och göra lustiga kullerbyttor. Här sover vi i en säng som är högre än den han sover i hemma. Då får man vara lite mer på sin vakt. Funderar också på att ta en tidig kväll. Man vet ju aldrig hur mycket man får sova nu för tiden. Nackdelen är dock att jag inte är särskilt trött. Nickade ju till några gånger i bilen på väg hit. 
 
 
Att busa med pappa är det bästa som finns!

I Norge På Jessheim

 
Nu har vi kommit till Norge och mellanlandat hemma hos tante Eva och onkel Arnepå Jessheim. Precis ätit en tidig middag och vi håller på att trötta ut Neo på vardagsrumsgolvet. Resan gick bra. Han sov de första två timmarna och sedan gjorde vi ett längre stopp. Var inte helnöjd med att sättas i bilen efter att han vaknat, vilket jag kan förstå. Men vi var tvungna att köra på och fick stanna igen efter en timme. Då blev det lite shopping och efter stoppet sov han hela vägen. Imorgon ska vi ta det lugnt och invänta vår flight som avgår 14.25 från Gardermoen.
 
 
Tur att vi beställde en extra väska. Mycket packning för bröllop och Cypernvistelse en månad.
 
 
Pappa busar i bilen.
 
 
Vill oxå ha pappa!
 
 
Neo lever rövare inne på köpcentrumet.
Tunnan hade ju hjul så klart man ska dra omkring på den!
 
 
Vi köpte en bunad ( norsk folkdräkt för pojkar) till Neo att ha på bröllopet,
då vi misstänker att hans frack är en smula för stor. Bra att ha alternativ.
 
 
Han kommer bli så himla söt!
 
 

Jag Kallar Det Bröllopsresa

 
Det pirrar i magen av nervositet och förväntan. Snart bär det av mot sol och värme. Jag kallar det bröllopsresa för det är precis vad det är. Resan mot vårt bröllop. Den mer traditionella honeymoonen blir ett annat kapitel. Vi har siktet inställt på Bali men det får bli när Neo växt till sig. Och dessutom måste det sparas en massa slantar. Nu fokuserar vi dock på den stora dagen. Jag vet att vår bröllopsdag kommer bli en av de bästa dagarna i livet. Och att få fira det med så många vänner gör mig extra glad. 38 personer (inklusive mig, Jan och Neo) landar det på. Ett helt perfekt antal.
 
 

Norge - Cypern

 
Har SJUKT mycket kvar att göra och börjar känna mig en smula stressad. Väntar mig ett migränanfall när som helst. Får alltid det när det är som mest olägligt. Neos mage strulade igen så ingen av oss har fått sova inatt, vilket gjorde hela dagen försenad. Tur att man åtminsone har listor att gå efter, för annars hade vi yrat omkring här hemma som små höns. Nu är det inte många timmar kvar på det här dygnet och imorgon far vi först till Norge och sedan flyger vi vidare till Cypern på lördag. Vår lägenhetsinneboende kommer att passa lägenheten åt oss och katterna är iväg på SPA i en månad.
 
 

The Face & Body

 
 
 
Extreme makeover weightloss edition.

51,5 Kilo

 
 
Så här ser kroppen ut när vågen visade 51,5 kg idag. Nytt lägsta.
 
 
Ja, jag har Hello Kitty-trosor på mig.

Another Sneak Peak

 
Nu är äntligen festklänningen till mitt bröllop helt färdig. Har gått ner ett halvt kilo till men underbara Tori har sytt klänningen så pass skickligt att det inte gör något om jag skulle bli smalare. Snörningen sitter fortfarande precis som vi tänkte oss. Känner mig så vacker i den. Kan inte tacka Tori tillräckligt. Till en början var jag tveksam ifall jag skulle införskaffa mig en till bröllopsklänning, men efter de justeringar vi gjort så var det ett av de bästa beslut jag tagit i klädväg. Med denna klänning kan jag dansa utan att behöva oroa mig för ett långt släp, men samtidigt känner jag mig lika vacker som om jag skulle ha burit min vigselklänning.
 
 
Tusen tack fina Tori för allt ditt jobb med brudklänningarna!
 

Äntligen

 
 
Neo är snart 11 månader och har ÄNTLIGEN kommit över 8 kg.
Dagens vägning på BVC visade 8200 gram. Jippie!
 

Sista Dagarna På Kotten

 
Lite sorgligt att behöva skriva, men idag var det en av de sista dagarna på Kaffekotten innan vi åker till Cypern. Det blir en hel månad utan lek och bus med andra bebisar för Neo. Hur ska det gå? Undrar om han kommer sakna sin kompis Chris. Synd att man inte fick ta med sig några vänner i handbagaget. Då hade jag lätt tagit med Chris och hans mamma och pappa.
 
Blev riktigt rörd när Pernilla (hon som driver Kaffekotten) kom fram med en present till mig inför resan. Den ska definitivt med till Cypern. Tänkte hänga den i en kedja och ha runt halsen. Skadar inte när man ska ut och flyga. Det är ju fortfarande inte riktigt min favoritsysselsättning men jag får i alla fall inte gråtattacker och panikångest längre. Sedan är min fokus mest på hur Neo har det när han flyger. Min egen rädsla hamnar liksom i skymundan.
 
 
På väg till Kaffekotten. En bekymrad ung herre.
 
 
Men efter ett tag har bekymmerrynkorna minskat och det ska pekas på allt istället.
 
 
Inslagen liten present.
 
 
Tack finaste Pernilla! Vad skulle vi mammor och bebisar göra utan din fantastiska insats på Kotten?
 
 
Min första skyddsängel.
 
 
Så här trött blir man efter 4,5 timmes lek och bus på Kaffekotten.
 
Imorgon går vi dit till kl. 10 och sedan har vi BVC kl. 13.
Uppdaterar hur det gick där under kvällen.
 

Två Små Trollungar

 
 
Måste nog säga att Neo är helt klart en blandning av oss båda.
 
 
Det är så otroligt häftigt.
 

En Ung Brud

 
Gjorde en ny kroppsscanning och fick världens chock när min metaboliska ålder* gått från 25 år till 16 år (!!!) Jag är 31 år gammal. Så man kan väl säga att min sambo får sig en ung brud. Hahaha. (*Metabolisk ålder beror på din ämnesomsättning eller totala antal kemiska processer i kroppen, som är baserad på din hälsa. Om din ämnesomsättningsålder är lägre än din kronologiska ålder, är du i bättre hälsa än genomsnittet). Kan tilläggas att det inte var samma våg som förra gången så självklart kan det skilja en smula, men från 25 till 16 är ändå rätt så stort språng så gissningsvis har det ändå hänt en hel del sedan jag började styrketräna. 
 
Andra saker som hade förändrats var fettprocenten där jag gått från 27,9% till 23,6%. Bukfettt har gått från en 3:a till en 2:a (där 1:a är lägst). Men i muskelmassa hade jag dessvärre minskat ett halvt kilo. Den största förändringen i mitt fall är således fettet. Det är ju självklart gött att bli av med fett, men jag hade hoppats på att lägga på mig mer muskler. Fast det är en lång process och fem veckors styrketräning gör troligtvis mer för fettförbränningen än muskelökning. Visar dock på att det inte är så lätt att lägga på sig muskler. Vet att många tjejer uttrycker en viss oro för att bli stora och biffiga ifall de styrketränar mycket, men icke sa nicke. Inte än i alla fall.
 
Min fysiska gradering ligger på en 5:a. Dvs normal (har normal fettprocent men normal muskelmassa). Skulle jag få sätta ett mål vore det ju självklart att uppnå en 9:a (muskulös: har låg fettprocent men hög muskelmassa). Det är något att sträva efter men lär nog ta rätt många månader eller kanske upp till året. Snart är det dags för ett uppehåll i all träning och jag har bestämt mig för att göra en ny scanning efter Cypern. Kul att jämföra hur mycket kroppen förändrar sig rent fysiskt när man inte tränar på en månad. 
 
 

Ny Vägning På BVC

 
På onsdag är det dags för den där extravägningen av Neo innan vi åker. Han har sedan vi var där sist ätit ännu mer mat. Nu slukar han för det mesta en hel burk på lunchen och middagen, äter redigt med frukost, mellanmål och kvällsgröt (!). Plus amning. Självklart har vårt lilla busfrö sina dagar då aptiten är mindre men överlag äter han bra mycket mer. Men han har aldrig varit en storätare. Det kan ta lite längre tid att ge honom mat, men det är för att han inte vill sitta stilla. Finns ju en hel värld att upptäcka och krypa runt i. Eller varför inte bara studera sina fötter mitt under en måltid?
 
Ja, koncentrationen är väl lite splittrad när det vankas mat. Men det är bara att vara tålmodig. Vi har aldrig behövt tvinga i honom något, utan han gapar minsann med hela munnen efter mat, förvisso samtidigt som han gärna vill se vad som finns på golvet under matstolen. Så länge jag inte märker någon förändring i Neos allmäntillstånd och utveckling tänker jag inte oroa mig. Men klart jag är nyfiken på ifall han vuxit något den senaste månaden. Både på längden och bredden. Utvecklingsmässigt finns det dock INGENTING att oroa sig för. Jisses, vad fort det går nu!
 
 
Use the force....
 

Efter Allt Gottande

 
Måndag idag och på fredag åker vi. Vikten visade i morse på 52,1 kg. Inte illa efter allt gottande under påsken. Nu vill jag gärna hålla den trevliga vikten tills vi åker till Cypern. Och gärna ända fram till bröllopsdagen. Men det ska nog gå bra. Finns så fantastiskt goda, fräscha grönsaker och frukter utomlands. Det vattnas faktiskt i munnen på mig när jag tänker på det. Tänkte besöka frukt-och grönsaksmarknaden de brukar ha i Larnaca och köpa på mig lite gott. Funderar på att köra en hälsosam detox under två veckor. Med massa frukt och grönt. Vore perfekt eftersom jag inte kommer kunna styrketräna utan bara ta det lugnt.
 
Fördelar med detox:

Mer energi.

Lugnare mage.

Stärkt immunförsvar.

Bättre sömn.

Mindre celluliter.

Vackrare hy och glansigare hår.

 

 

 

 

 

Sjöbo Sommarstad

 
Familjen Monsen har haft en underbar dag tillsammans med Björn och hans familj i deras stuga. Det blev grillat för hela slanten och en syndigt god påsktårta till efterrätt. Neo älskade att vara utomhus. Slocknade med en gång vi satte honom i bilen och sov vidare i en timme i sängen här hemma. Åh, vad vi ser fram emot Cypern. Neo kommer verkligen trivas där. Fast det har han förvisso alltid gjort. Oroar mig inte ett dugg för hans rutiner nu när vi ska vara borta en månad. Det är så tacksamt att resa med Neo. Han anpassar sig alltid riktigt fort. Är oändligt glad att vi beslutade oss för att göra honom van vid att resa. Både flygresor och bilresor. Började tidigt och sedan har det bara flutit på.
 
 
Far och son har matchande jackor.
 
 
Underbart härlig varm dag.
 
 
Leker utomhus. Inte överförtjust i gräs ännu så det fick bli lek på filt.
 
 
Grabbarna hänger vid grillen.
 
 
Neo var ovanligt pappig idag.
 
 
Men lite grann klängde han på mamma.
 
 
Björn väntar på mat.
 
 
Mamma! Pappa pratar i telefonen och ger inte mig hundra procent uppmärksamhet.
 
 
Grillade burgare, korv och halloumi. Smarrigt!
 
 
Avslutningsvis: en påsktårta.
 
 
Och så här trött blir man efter en dag utomhus.
Tack Björn med familj för att vi fick komma ut till er mysiga stuga och grilla.

Oh Those Faces

 
 
 
 
 
 

Jag Hade Planer

 
Jag hade planer på att gå ut och promenera men Neo ville något annat. Och rätt ofta (särskilt vad gäller sömn och aptit) är det bebisens vilja som styr. Kan förvisso vara skönt att ta det lite lugnare idag. Träningsvärken smyger sig på allt mer. Jag fick verkligen min beskärda del av motion igår. Zumban var inställd och vi var rätt många besvikna motionärer som kände oss smått snopna. Fick inte veta det förrän vi stod där och väntade på instruktören. Men däremot kom en från personalen och sa att vi fick hoppa på cirkelpasset som pågick vägg i vägg. Eftersom jag redan var på gymmet (hade kört 45 minuter styrketräning innan) så tänkte jag att jag lika gärna kunde köra.
 
Åh, helvete vilken chock det blev för kroppen. Det var verkligen ett SKITTUFFT pass med kettlebells, burpees, tunga vikter, idiotjobbiga bollar man skulle slänga upp i luften samtidigt som man gjorde killersitups und so weiter. Men jag fick mersmak och älskar att utmana mig själv, så jag bokade in mig på ett till pass senare i veckan. Tyvärr är det omåttligt populärt så jag står typ som 20:e reserv. Nåväl. Jag vet vad jag ska boka in mig på när jag kommer hem från Cypern i alla fall.
 
 
I skrivande stund agerar jag alltså sovkudde åt Neo.
 

Satsar På Motoriken

 
Nu har Neo fullt upp med att jobba på motoriken. Han har ganska länge kunnat klättra upp på lite högre höjder men inte haft koll på hur han tar sig ner. Det har mest varit tekniken kasta-sig-huvudstupa-framåt-och-hoppas-på-att-komma-ner. Självklart har både mamma och pappa varit där för att försöka lära honom att man går baklänges med fötterna först, vilket jag för bara några dagar sedan inte trodde han någonsin skulle lära sig. Men i morse gjorde han det för första gången. Gick ner alldeles själv på helt rätt sätt. Och när han insåg att han gjort rätt började han klättra upp och ned hela tiden. Så himla stolt. Samma sak när han lärde sig klappa händerna förra veckan. Ler världens största leende, skrattar och bara blir så bedårande överförtjust över att han lärt sig nya grejer.
 
Igår när Neo lekte med pappa i vardagsrummet tog han två steg utan att hålla i sig. Fast han visste det nog inte själv. Han höll ena handen på pappas knä och sedan skulle han gå till vardagsrumsbordet och släppte taget. Tog två steg innan han fick stöd av bordskanten. Hela dagarna ser det ut som att han övar på att ställa sig upp och det är nog bara en tidsfråga innan han börjar gå på riktigt. Neo är så sjukt aktiv om dagarna. Fysiskt aktiv. Och äter mycket mer. Nu får han gröt både morgon och kväll. Och det käkar han. På onsdag har vi den där extra vägningen. Jag har sagt till mig själv att inte bli för orolig om han inte skulle gått upp så mycket. Han rör ju faktiskt på sig ännu mer nu än vid 10-månaderskontrollen. Hoppas dock fortfarande att han ska lyckas spränga 8-kilosgränsen.
 
 
Vadå? Jag har inte hittat något under bordet....
 
 
Eeeehhh.... fjärrkontrollen liksom bara hoppade in i handen på mig...
 

Svar Från Bara

 
Fick ett väldigt trevligt, uppriktigt och sympatiskt svar från restaurang Bara efter att jag skrivit min högst kritiska recension av deras service på Tripadvisor:

"Som ansvarig för restaurangdriften på hotellet är det djupt beklagligt att läsa om era erfarenheter från ert besök hos oss. Därför vill jag som första punkt börja med att tacka er för att ni tog er tid att dela med er av era erfarenheter, det är tack vare er feedback som vi kan utvecklas och förbättra oss. Som andra punkt så jag ber jag verkligen om ursäkt för att vi har misslyckats med att leverera den service som man som gäst skall kunna förvänta sig vid ett besök Grand Hotel. Som en första åtgärd kommer jag att stämma av med personalen varför ni inte fick den servicen som vi har som målsättning att alla våra gäster skall få, vidare kommer jag att se över våra arbetsrutiner och påbörja en internutbildning där jag verkligen belyser vikten av bra service och det goda värdskapet. Jag även haft personlig kontakt med er bestman gällande deras besök och vi har likaså rett ut händelsen gällande feldebiteringen av kortet. Jag skulle även vilja få möjligheten att kompensera er vid ert nästa besök hos oss så att ni får en möjlighet att avnjuta vår goda mat ännu en gång, tveka därför inte att kontakta mig via mail för ytterligare dialog."

Man kanske ska ge dom en tredje chans bara för att se om de VERKLIGEN tagit till sig av kritiken. För jag tycker verkligen det är beklagligt att servicen inte håller samma mått som maten. Självklart förstår jag att det inte är restaurangchefens fel att vi fått dålig service, men det är hans ansvar att det förbättras och jag hoppas innerligt hans personal gör sitt bästa för att ge restaurang Bara ett bra rykte. Jag kommer dock inte vara nådig ifall vi möts av dålig service för tredje gången...

Glad Påsk

 
 
Dukar inför påsklunchen.
 
 
Sambon bakade sitt fantastiskt goda GI-knäcke.
 
 
Lite mammamys innan vi får besök.
 
 
Ägghalvor med räkor - ett måste.
 
 
Älskar räkor!
 
 
Vårt lilla påskbord.
 
 
Grillade lammracks.
 
 
Fick finaste påskblomman av Emelie.

Äta Upp Mig

 
 
 
Okej, jag kunde inte låta bli att väga mig i morse då jag ändå höll på att ta måtten. KÄNDE mig smalare och fräschare och ibland är den där känslan inte helt fel ute. Nytt lägsta rekord. Men ska ta och äta upp mig lite nu i helgen med all god påskmat. Laddar med ägghalvor med räkor, majonnäs och stenbitsrom, hemmagjort GI-knäcke, lammracks, potatis, våfflor med hallongrädde och icke att förglömma: PÅSKMUST! Snart kommer våra gäster och då ska det frossas. 

Mina Mått Efter En Månad

 
Mina nuvarande mått efter drygt en månads styrkeräning:
 
Överarm: 27 cm (29, 31)
 
Midja: 68 cm (72, 75)
 
Stuss: 86 cm (89, 92)
 
Lår: 54 cm (55, 56 cm)
 
Tidigare mått står inom parentes.
 
Spännande att jag minskat mest runt midjan (- 7 cm) rumpan (- 6 cm) och armarna (- 4 cm). Inte så konstigt med armarna då jag medvetet lagt in mycket styrketräning med fokus på triceps och biceps. Rumpan har jag inte så många övningar för än, men promenaderna gör nog sitt. Midjan är inte heller någon överraskning för det fanns (och finns fortfarande) en del att ta av, fast rätt häftigt att jag tappat så många centimetrar. Låren är jag inte helt nöjd med. Bara en minskning på 2 cm. Ska skriva om mitt styrketräningsprogram efter Cypern och träna olika muskelgrupper olika dagar. Nu har jag mest kört igenom hela kroppen eftersom jag bara hade fem veckor på mig att styrketräna innan resan. Det kommer bli en utmaning att försöka hålla formen utan möjlighet till den styrketräning jag blivit van vid.
 
 
För fyra månader sedan såg kroppen ut så här i profil. Vikt: 61 kg.
 
 
Mycket som hänt på dessa månader. Vikt: 52 kg.Tappat sammanlagt 28 kg.
 
 
 Uppdaterar inte med nya mått förrän efter Cypern. Dvs om lite drygt en månad UTAN styrketräning.
Ska bli spännande att se om kroppen kommer tappa mycket i styrka och lägga på sig i centimetrar.
Förhoppningsvis kan jag hålla formen med bra mat och promenader även på Cypern.
Ny vägning på måndag och en sista vägning innan resan om en vecka.
 
 
Jämförelsebild på min kropp för en månad sedan.
 

Tjuvstartar Påsken

 
 
Spanar efter pappa.
 
 
Och njuter av vårsolen.
 
 
Pappa är hemma!
 
 
Tjuvstartar påsken med grillade lammracks till middag.
 

En Månad Kvar

 
 
Idag har vi varit tillsammans i 2 år och 11 månader.
1 månad kvar till bröllopet.

Vilken Hets

 
Det var sista gången jag handlar på Ica Maxi med barnvagn dagen innan påsk. Vet inte riktigt vad jag tänkte på. Kanske att folk jobbade och att de inte tagit påsklov ännu. Vilken hets! Och jag gick ändå tidigt på förmiddagen. Med endast fyra kasso öppna och halva Borås som skulle handla påskmat var det inte helt lätt att behålla mitt goda humör. Skriko vaknade när vi stod i kö så klart och blev asförbannad över att folk glodde tillbaka på honom när han lekte arga leken med dom. Suck. Stressad morsa var det här. Men när vi kom ut blev han nöjdare. Fick en Ellas och sedan var promenaden hem rena fröjden. Jag lyckades i alla fall handla mat till vår påsklunch imorgon. Blir lite lättare lunch. Inget avancerat. Ägghalvor med räkor, potatis, sill och våfflor med tillbehör. Emelie och Chris kommer förbi och så får vi även finbesök av den stora björnen. Om några timmar ska vi ner på stan och jag ska få träna. Ikväll kör vi grillade lammracks.
 
 
Kan själv mamma!
 
 
Hjälper mamma att packa upp varorna.
 
 
Köpte såpbubblor. Både bebis och katten roades.
 
 
Där skulle tydligen Neo förvara sina såpbubblor.
 
 
Snyggt....

Master Of Thieves

 
 
 
 
 
 

Kärlek

 
 
Älskar denna unge mer än livet!
 

En Jobbig Natt

 
Låg och kollade på Twilight igår kväll (den första av fem filmer som de sänder varje kväll kl. 21) och tänkte på att jag sovit väldigt bra den senaste tiden. Vilket betyder att Neo sovit bra. Självklart jinxade jag det och fick en jobbig natt. Tandsprickning och krångelmage kan hålla vilken bebis som helst vaken och grinig. Så det blev inte mycket sömn för någon av oss. Däremot fick jag världens bästa present. Efter frukost (Neo har börjat äta gröt på morgonen) gick vi tillbaka till sängen och lade oss. Somnade kl.09 och sov till kl.11. Det var LJUVLIGT. Egentligen skulle vi gått till Kaffekotten idag men stannade hemma. Vi behövde båda ta igen rätt mycket sömn. Nu har jag världens gladaste bebis här hemma som förvisso saknar pappa så till den milda grad att han kryper omkring och ropar efter honom. Sötnosen!
 
 
Underbara vårdagar i Borås.
 
 
Igår var vi på Kaffekotten. Så här trött blir man efter fyra timmars intensivlek.
 
 
Halv fem hämtade Jan upp Neo på stan och jag fick egentid med fem andra mammor.

Slutet Gott Allting Gott

 
Det löste sig med alla papper till sist. Vi scannade in mina papper med rätt stämpel samt Jans nyanlända födelsebevis från Norge. Sedan mailade vi allt till svärfar som gick ner till Civil Marriage Hall på Cypern (där vi hade tänkt gifta oss) och fick klart godkänt. Så enligt deras ord så ska det inte vara några problem nu att få till ett gällande bröllop. Vi anländer till Larnaca på en lördag och på måndag ska vi gå ner och lämna in allt. Kan verkligen pusta ut en stund och försöka njuta av de sista dagarna i Sverige. Har fått göra avkall på en del planer för det har helt enkelt blivit för mycket att tänka på inför resan. Till exempel små detaljer angående bröllopet. Jag vet att här i Sverige är det kutym på bröllop att snickra ihop trevliga små middagshäften som gästerna kan sitta och bläddra i. Men det hinns verkligen inte med. Vill de veta något om varandra får de helt enkelt prata med sina bordsgrannar. Eller fråga brudparet. Man får som sagt prioritera när man känner att tiden inte räcker till.
 
 
11 dagar kvar till avfärd och 32 dagar kvar till bröllopet.
 

Far & Son

 
 
Neo är inte helt olik sin far när han var liten. Bedårande pojkar!
 

Vi Älskar Att Grilla

 
 
Bankad fläskytterfilé med svarttryffelost och bresola får det bli i dag. 
Och det slänger vi så klart på grillen!
 

Dagens Vikt

 
 
Håller vikten ändå trots mycket fusk och gottegott i helgen.
Nu är det ny vecka och nya tag med styrketräningen.
På fredag ska jag ta mina mått igen.
 

Nya Saker Hela Tiden

 
Neo lärde sig att klappa händerna idag. Från ingenstans! Han blev lika överraskad som vi blev och sedan satt han och log hela kvällen samtidigt som han klappade händerna. Gud, mitt mammahjärta smälte. Det händer verkligen nya saker hela tiden och jag känner mig så lyckligt lottad som får uppleva det. Extra glad att även pappa fick ta del av det. I morse sa Neo sitt sjunde "ord". Det var efter att han upptäckt att båda katterna sov i hans säng. Sigge brukar han få klappa men Frezze kan vara lite svårare. När Neo såg Frezze pekade han på honom och sa: Ezze! Utvecklingen går fort nu. Vi hoppas dock att han lär sig att gå efter Cypern. Skulle kännas lite tryggare. Apropå språk så tror vi att Chris sa Neo igår när de var här på middag. Chris pekade på Neo och sa upprepade gånger: "Deo! Deo!" Så. Himla. Söt.
 
 

Min Andra Provning

 
Glömde berätta hur det gick på den andra bröllopsklänningsprovningen. Fenomenalt! Den första klänningen sitter verkligen helt fantastiskt. Tori gjorde ett toppenjobb med uppläggningen. Klänning nummer 2 (festklänningen) är en annan femma. Den fick hon nåla in ytterligare ett par centimeter då jag gått ner ännu mer i vikt sedan första provningen. Vilken tur att vi bestämde oss för en provning så nära inpå resan som möjligt då jag fortsatt att gå ner. Men nu FÅR jag inte gå ner mer i vikt för den andra klänningen kommer bli i stort sett helt omsydd för att passa min figur jag har nu. Den var så pass stor redan första gången att själva snörningen i ryggen bara blev till ett smalt streck. Fast med Toris magi har vi åtgärdat detta. Nu kommer det bli lika fint som på brudklänning nummer 1. Jag är innerligt tacksam att hon hjälper mig med klänningarna. Hon har sannerligen öga för detaljer och föreslog även en ändring som förändrade hela festklänningen till det bättre. Blev så snyggt. Tänk att en sådan liten sak kan ändra hela utseendet.
 
 
Festklänningen håller jag hemlig en stund till.
Ni får en close up på tiaran istället.

34 Dagar Kvar

 
Imorse (medan jag ammade Neo efter frukost) tog jag mig tid att räkna ut hur många dagar det är kvar till bröllopet. Ynka 34 dagar kvar! Kan inte fatta att det är så kort tid kvar. Men det är väl för att dagarna bara susar iväg. Särskilt när man har en fantastiskt go unge att underhålla hela dagarna. Just nu känns livet så underbart. Det är verkligen lyx att snart få spendera en hel månad med familjen. Jan är med oss hela tiden och ska inte iväg på jobb. Och Neos bestefar och bestemor. I ett land där solen skiner varje dag. Inte så konstigt att tankarna på bröllopet hamnar lite i skymundan. Även fast det (förutom dagen då Neo föddes) är den viktigaste dagen i en flickas liv. Men måste snart sammanställa gästlistan och börja skriva ut bordsplaceringsskyltar till bröllopsmiddagen. Mycket som ska hinnas med innan vi åker.
 
 
Igår somnade Neo så här. Världens sötaste!
 

I Goda Vänners Lag

 
 
Bästa polarna.
 
 
Kollar på när pappa grillar.
 
 
Ett gigantiskt grillspett snurrar på grillen.
 
 
Smarrigt värre. Chris med familj på besök. Har en dundermysig kväll!
 
 
Och lite efterrätt på det.
 
 
Slagfältet. Jag kommer vara pigg imorgon, men finns någon annan som inte kommer vara det. Hehe.
Våra trevliga grannar kom över och tog några shots så det är inte bara vi som festat ikväll.
 
Trevlig helg!
 

Äntligen Kom Födelsebeviset

 
 
 

Att Fortsätta Amma

 
Jag är så otroligt tacksam att amningen fungerat i stort sett utan problem sedan Neo kom till världen. Ja, det var en hel del jobb med att få mjölken att rinna till dagarna efter förlossningen och att se till att Neo hade rätt grepp. Vid ett tillfälle hade jag så ont av allt ammande de första veckorna och vid ett annat tillfälle kändes det som om mjölken var på väg att sina. Men nu känns amningen helt fantastisk. Han klarar sig utan bröstet under dagen, men har vi möjlighet att gå avsides om vi är ute och flänger och han absolut insisterar på att få sig en slurk så erbjuder jag honom det så klart. På eftermiddagarna/kvällarna är det vår mysiga stund tillsammans. Då kryper vi upp i sängen och bara bondar - mor och son. Jag kan inte riktigt beskriva känslan, men den är så stark att jag inte ens kan föreställa mig att vara utan den där stunden. Om jag varit iväg på till exempel träning så kommer Neo mot mig, skrattar och ler med hela ansiktet och säger tutte. Det är ett av mina favoritögonblick på hela dagen.
 
Har inte riktigt funderat på hur länge vi kommer amma. Jag tycker inte det är jobbigt att han vill ha bröstet morgon och kväll (och ibland på dagen). Som det är nu fortsätter vi så länge Neo vill. Det var även vad BVC och läkaren rekommenderade oss när jag berättade om våra planer på att försöka få pappa att natta Neo med välling eller ersättning. Eftersom Neo så tydligt visat att det inte är något han tycker om (han kan gallskrika i timmar utan paus) så är det ingen idé att försöka tvinga honom. En del BVC har en rätt stenhård linje att det bara är att köra på och inte bry sig om protesterna, men den inställningen hade alltså inte vårt BVC. Nu behöver man så klart inte följa deras åsikter till punkt och pricka, fast jag vill i detta fall göra det. Särskilt när det har att göra med Neo och vad han får i sig för näring. Han äter ju bra under hela dagen. Alla mål och mellanmål. Men dricker inte så mycket vatten till maten. Tror han fortfarande föredrar bröstmjölk framför någon annan dryck.
 
Det fanns en tid då jag tyckte det var jobbigt att han var så beroende av mig, men det tycker jag inte längre. Kanske för att han faktiskt inte använder mig som mänsklig napp på nätterna. Han sover över lag bra (om han inte är förkyld) och nöjer sig med att amma innan läggning och eventuellt några snabba slurkar om han vaknar upp innan midnatt. Jag går sällan och lägger mig innan midnatt så det är inga problem för mig att smyga in till honom och trösta. Det känns bra att jag kan finnas där för honom och får honom att komma till ro. Skickar ut en fråga till alla mammor: Hur många ammar fortfarande och tänker göra det ett bra tag till? Neo har som sagt ingen tanke på att sluta och mina bröst tycks aldrig ta slut på mjölk även om han inte skulle amma dagtid. Börjar tyvärr känna press från omvärlden att ha ett svar när jag tänker sluta för Neo blir ju bara äldre och äldre. Nästan som om det skulle vara "fult" att amma mer än 1 år. Jag vill verkligen inte stressa bort det men går omkring och känner mig ledsen för att jag ändå tillåter mig själv att känna stressen.
 
 

Mera Kolhydrater

 
Jahapp, då testar vi sambons och alla vettiga mammors råd om att introducera mer (nyttiga) kolhydrater i min kost för att se om energin kommer tillbaka. Kan ju inte träna och bli stark och fit om jag inte har någon energi att träna. Och energi att träna får jag av rätt typ av mat (samt gärna lite solsken). Jag vill absolut inte gå upp i vikt. Men att stå still är helt okej så länge måtten minskar och musklerna växer. Så någon form utav ny balans ska jag försöka hitta nu. Blir lite fullkornspasta med räkor ikväll till middag. MEN börjar vågen ticka drastiskt uppåt och mina mått inte minskar på grund av att jag lagt till mer pasta och dylikt så blir det nedskärning igen. Får i så fall ersätta det med mer grönsaker (som är rika på kolhydrater) och bönor.
 
 
Bra promenerat igår. Plus 45 minuters styrketräning.

Bristande Motivation

 
Jag har nått en liten vägg tror jag. Känner mig trött och att det brister i motivationen vad gäller kost och träning. Men det kan bero på en lurig förkylning som bara tycks blommar ut på kvällarna. Neo har ju varit snorig i några dagar nu och nätterna har varit ganska kassa. Klart det tär på krafterna. Men jag promenerar som vanligt med Neo. Två timmar varje dag. Och så kör jag på med styrketräningen. Jag gör mitt bästa helt enkelt. Så långt jag orkar. Står still i vikt och det är ju faktiskt inte negativt. 53 kg är en mycket bra vikt. Särskilt när man som mest vägt 80 kg. Funderar på att ta en tidigare mätning bara för att se om det händer något med kroppen. Det är när man ser resultat som man får motivationen tillbaka. Ja, så får det nog bli. Jag kör en mätning om en vecka.
 
 

Grabbarna Bus

 
Promenader på Kransmossen, lunch och bus med bebisar hela dagen. Blev en riktigt mysig dag, även om våra grabbar betedde sig som vildingar. Haha, jisses vad jag och Emelie kommer få springa efter dom. De skulle givetvis ha samma leksak hela tiden. Bökade och stökade med allt och med varandra. Skratt, bus, gråt och gnäll om vartannat. Hahahaha. Men ibland blev det kramar och gos också. Imorgon kör vi en kottedag. Det är lite av vårt fredagsnöje. Hoppas vi ses där, gott folk! Nu är det helg för pappa kommer hem snart och är pappaledig fyra dagar i sträck. Woohooo!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
True bromance.

Konstiga Cravings

 
Från ingenstans kom konstiga cravings som jag inte haft på evigheter. Och jag gav efter för dom. Det har jag gjort nu i ett par dagar. Utan att skämmas. Munkar, hamburgare, chokladbollar och så vidare. I skrivande stund sitter jag och käkar en påse saltlakrits. Mycket märkligt. Sedan har jag knappt haft någon aptit på den mat jag vanligtvis lagar. Jag som annars älskar mat. Får liksom tvinga mig själv att äta eftersom jag tränar. Riktigt jobbigt. Men precis som man kan ha motgångar vad gäller träning så antar jag att man kan ha det när det gäller kost och matlust. Känns bara så icke mig. Ny dag imorgon. Och styrketräningspass på kvällen så jag MÅSTE äta ordentligt för att orka.
 

Ingen Sömn För Mamma

 
Plutten är förkyld och kommer inte till ro på natten. Fick vagga honom och hålla honom i upprätt position för att underlätta andningen. Han somnade en stund men när jag försökte lägga ner honom vaknade han igen. Jag kunde ju omöjligen stå och vagga honom hela natten. Ett tag fick han sova på min arm för att komma upp lite grann med huvudet. Han ligger inte kvar på samma ställe när man bullar upp med kuddar, men om han är i min famn så håller han sig någorlunda lugn. Hoppas på en lugnare natt inatt. Neo blir alltid så ynklig när han är förkyld. Ligger och gnyr i sömnen och till slut vaknar han och är ledsen och halvt panikslagen. Stackars liten. Men dagen har i alla fall varit mysig. Varit på öppna förskolan i Kristineberg.
 
 

Något Som Muntrar Upp Mig

 
Stannade hemma idag. Kände mig lite för utmattad och stressad för att träna.
Ikväll blir det familjemys. Något som muntrar upp mig är just kvalitetstid med Jan och Neo.
Passar på att bildbomba lite på min smått förkylda lilla ögonsten.
 
 
Stora pojken kan stå själv. Fast med lite hjälpmedel förstås.
 
 
Så här glad blir man efter att ha jagat iväg katten från bordet. Suck...
 
 
Gå längs med möbler är det nya fritidsintresset.
 
 
Oj, här sitter katten! Och där var mamma med kameran. Kanske ska låta bli att skrämma iväg Sigge.
 
 
Hej. Jag är lite förkyld idag.
 
 
Kladda på fönstret!
 
 
Åh, ett vägguttag.

Trouble In Paradise

 
En vacker dag kommer jag nog skratta åt detta, men just nu är jag nära ett nervöst sammanbrott. Vi var ute i god tid med alla papper inför bröllopet och var duktigt pålästa vad som krävdes, men på grund av ett par myndighetsmissar riskerar vi att inte kunna bli lagligt gifta på Cypern. Vi har alltså fortfarande inget födelseattest till Jan från Norge. Vi har försökt i MÅNADER! Utan det kan vi inte gifta oss på Cypern. Sen ska det ju även vara korrekt översatt samt ha korrekt stämpel från notarius publicus, något som vi definitivt inte hinner ordna om vi inte får dokumentet i tid! Jävla myndighetskrångel! Dessutom måste vi få en stämpel från någon fylkesman I NORGE som intygar att stämpeln från notarius publicus är korrekt, vilket vi troligtvis inte alls hinner med eftersom det tagit så lång tid. Gaaah, blir tokig på detta! 
 
Mina dokument hade fått fel stämpel från Skatteverket, något som min underbara vän Ida hjälpte mig med att ordna upp. Tycker att de borde meddelat oss om apostillestämpeln när jag var SÅ noga med att säga att vi skulle gifta oss på Cypern och behövde rätt stämpel som gör dokumentet giltigt inom EU. Imorgon har jag möte på en advokatbyrå som ska fixa det sista. Förhoppningsvis kan jag åtminstone få ordning på mina papper, men vad hjälper det om inte Jans papper hinner komma. Nu diskuterar vi vad vi har för alternativ och det är väl att ändå hålla någon form utav ceremoni därnere och sedan gifta oss hemma i Sverige. Fast... det ÄR ju inte samma sak. Jag VILL ju att det ska bli juridiskt bindande där och då och jag VILL ju gifta mig i Civil Marriage Hall på Cypern.
 
 

Envisa Unge

 
Att somna när man är trött är absolut ingenting som Neo är på det klara med. Nej, det ska protesteras och gnällas in i det sista. SEN totaldäckar han, ofta i sittande position. För det går ju inte att luta sig tillbaka i vagnen för då kan man ju missa något. Ja, jisses vad vår son har en vilja av stål. Envisa unge. Så mycket energi som bara måste komma ut innan han kan somna eller varva ner. Hans leksaker är inte så intressanta längre. Att gå längs med möbler är dock det roligaste som finns. Sätter mamma på gamla 50-talsdängor börjar han dansa. Elvis Presley är en storfavorit. Likaså Bill Haley. Det är inte helt otänkbart att han tar sina första steg innan bröllopet. Full rulle kommer det i alla fall bli på Cypern. Sitta still är inte ett alternativ, så under bröllopsmiddagen lär vi behöva rätt mycket avlastning med Neo ifall vi över huvud taget ska ha en möjlighet att få mat och lyssna på eventuella tal. Neo vill härja omkring och definitivt inte sitta still någon längre stund. Flygresan ner till Cypern kommer bli minst sagt intressant. Särskilt start och landning då man måste sitta fastspänd. Men det förstår ju inte han så det kommer bli livat vill jag lova. 
 
 

Vikten Stabiliseras

 
Jag har nu styrketränat i tre veckor. Vikten rasade ner till 52,3 kg men ligger idag på 53,0 kg enligt måndagens vägning. Men jag är inte ett dugg förvånad. Blir alltid så när jag börjar styrketräna. Troligtvis på grund av att blodmängden i kroppen ökar. (Fast jag hoppas att det även beror på att fett förvandlas till muskler. Hehe). De första veckorna jag tränar styrka brukar ibland även innebära en viktökning mellan ett och ett och ett halvt kilo. Kroppen får ju helt plötsligt mycket att göra och behöver mer energi. Energi kräver syre som ska pumpas runt i kroppen och mer syre kräver i sin tur mer blod.
 
Genom att äta och styrketräna på rätt sätt kan jag se till att en eventuell viktuppgång består av muskelmassa och att mer av viktnedgången består av fett. Så vad som ska bli mer spännande än måndagarnas vägning är måtten jag ska ta om två veckor. Japp, jag har ynka två veckor kvar av styrketräning innan vi åker till Cypern. Känns en smula sorgligt för jag har verkligen fått upp ögonen för detta med styrketräning. Förut sågs det som något tråkigt, men nu är det faktiskt det jag ser mest fram emot vad gäller träning och motion.
 

Tom Kha Gai

 
 
Till söndagmiddag blev det en thailändsk kycklingsoppa.
Tänkte först att Jan var sugen på fet mat eftersom han är bakis, men fick bli denna.
Och det blev lyckat. Gott, enkelt och nyttigt.

Hangover Sunday

 
Inte ett dugg avundsjuk att grabbarna mår som de mår. Hehe. Var iväg och handlade frukost tillsammans med Neo strax efter åtta. Jag och bebis hade en bra kväll igår. Han somnade vid halv sju. Sen kunde jag ligga och kolla på TV och käka godis hela kvällen. Det händer inte ofta. Så gött! Strax efter midnatt väcktes jag av ett samtal då Jan inte visste var han lagt sina nycklar. Fick gå ner och öppna och möttes av tre redigt berusade norrmän. Fniss. De hade haft riktigt kul i alla fall. Sumobrottning, gladiatorkamp, tjurridning och lasergame hade stått på schemat. Sedan relax och bubbelbad.
 
All öl gick åt i alla fall. Och så fyllde de väl på med annat när det tog slut. Jan var glad över gänget som han sa verkligen var ett lyckat svensexagäng. Jans vän Morten, som också är fotograf, tog bilder under kvällen, men de är fotade i sådant där komplicerat format så jag kan inte lägga upp dom än. Men hoppas på att kunna göra det så småningom så ni får se vad de egentligen pysslade med igår. (Det är verkligen hysteriskt roliga bilder - särskilt från sumobrottningen).
 
 
Neo busar för fullt med Sigge igår.
 
 
En trött liten gutt.
 
 
Fixade lite mer matig våffelbrunch.
 
 
Norrmän äter tydligen våfflor med brunost.
 
 
Smarrigt värre.
 
 
Bakisdag idag.
 
 
Så här ledsen blev Neo idag när han inte fick äta upp räkan som var till Sigge.
Behöver jag säga att han är expert på krokodiltårar?

Skärpning Restaurang Bara

 
Det är SKANDAL att restaurang Bara på Grand Hotell i Borås inte lärt sig av sina misstag. Maten håller måttet men servicen är USEL. Jag trodde att det som hände på min möhippa var en engångsföreteelse (då en av möhippetjejerna inte fick sin mat över huvudutaget) utan först när vi alla ätit upp. Och jag fick säga till och kräva en förklaring för det var det ingen som gav oss. Hennes mat behövde hon inte betala. Men nej, de har gjort det igen. Kan säga så här att INGEN i Jans svensexagäng pröjsade för maten för bestmannen satte ner sin norska bestämda fot och var helt paff över den dåliga servicen. Ja, de fick ursäkter från restaurangen men vad sjutton hjälper det när restaurangpersonalen helt uppenbarligen inte tar sig själva i kragen, sparkar de sömniga dönickarna som jobbar på stället och ser till att servicen håller samma klass som maten. Så skrattretande att det var lika dålig (om inte sämre) service för Jans svensexa gäng som för mitt möhippegäng. Skärpning Grand Hotell! Ni skämmer ut er själva.
 
 

Vår Söta Gnällspik

 
Neo sover oroligt, har svårt för att komma till ro på dagarna och har varit väldigt missnöjd med mamma. Men så kan det vara ibland. Bara att vänta på att det ska gå över. För några dagar sedan var han ju solstrålen själv. Det går ju inte att vara glad för jämnan. Även vi vuxna har ju bättre och sämre dagar. Kvällen har varit helt okej ändå. Efter middagen kunde Neo leka för sig själv en bra stund medan jag städade i köket, hallen och vardagsrummet. När vi gick upp på övervåningen var han inte lika nöjd. Men jag var tvungen att lägga fram sängkläder till Jans två övernattande vänner från Norge samt städa upp golvet från smutskläder. Ja, ibland orkar vi inte ens kasta våra egna kläder i tvättkorgen så det växer små högar här och var. Men nu är det ordnat. Ska försöka skärpa till mig på den fronten.
 
Jag fick Neo att somna vid halv sju. Han var så trött då han sovit alldeles för lite under dagen. Kanske lite i tidigaste laget för han lär väl vakna vid fem imorgon. Strunt samma. Jag behövde varva ner ikväll, särskilt när jag knappt fick sova igår natt och ingen avlastning lär ske förrän på måndag. Gissar att min blivande make kommer vara en smula sliten imorgon. Tänkte traska till affären imorgon och fixa så att de bakfulla norrbaggarna får våfflor till frukost/lunch. Enkelt och smidigt. Nu ska jag nog försöka passa på att sova lite. Man vet aldrig hur natten kommer bli.
 
 
Vår söta gnällspik ger pappa onda ögat.

Svensexa För Jan

 
Det är jobbigt att ljuga men jag lyckades få Jan att tro att jag skulle iväg på mammalunch så att han var tvungen att passa Neo under eftermiddagen. Men kl. 13 ringde det på dörren och det var inte mina mammakompisar som han trodde, utan ett gäng med sju grabbar som kommit för att hämta Jan. Och med sig hade de mängder med öl och diverse rusdrycker. Blir nog en blöt dag och kväll. Haha. Jan fick packa en väska med lite träningsgrejer och badbyxor. Honom lär jag väl inte se förrän imorgon bitti. Så nu ska jag och Neo försöka att inte gnälla ihjäl varandra. Neo har gett mamma en tuff natt och morgon.
 
 
Svensexagänget.
 
 
Ingen får ju gå törstig.
 
 
Tryggt hos pappa.
 
 
Tittut!
 
 
Hoppas ni får en fantastisk dag!

Kommer I Kavajen

 
 
Hittade en kavaj i garderoben som jag äntligen kan ha.
 
 
Det är en OBESKRIVLIGT bra känsla att kunna ha en massa kläder igen.
Mår så jäkla bra.

Zumba & Styrka

 
 
Powerwalk till och från gymmet: 30 minuter X 2, 45 minuter styrketräning och en timmes zumba.
Idag är en riktigt bra träningsdag. Lite grillat på det när man kommer hem och lyckan är total.

När Jag Når 50 Kg

 
Jag är nu två kilo från att nå 50 kg. Ser ut som om jag kommer lyckas med att tappa 30 kg på ett år. Jag tillhörde som sagt inte kategorin som loosade allt efter förlossningen utan jag fick verkligen slita röv för att bli av med graviditetskilona. Och sambokilona. Och nu tajtar jag till kroppen. Skulle inte trott det själv om någon sa det till mig för ett år sedan. Men när jag når 50 kg har jag ju sagt att jag ska ta nya modellbilder med min blivande make. Ja, alltså inte MED honom, men han ska få fota mig. Jag ska välja ut några klänningar som jag tidigare varit för fet för och låta mig fotas i dom. Har många fina favoriter att välja mellan. Men ack så ringrostig jag kommer känna mig framför kameran. Fast det blir nog bra. Jag och Jan brukar vara ett grymt team. Envisa och lite lagom perfektionistiska.
 
 
1 vecka EFTER förlossningen. 76 kg och ser fortfarande höggravid ut.
 
 
10 månader efter förlossningen: 52 kg.
 

Happy Baby Neo

 
 
 
Neos favoritsysselsättning: hänga vid bordet och trumma och dansa.

På Fel Sida

 
God morgon. Någon vaknade på fel sida. Börjar på b och slutar på ebis. Men det är okej. Mamma fick sova väldigt gott inatt så hon känner sig lite som en stålmorsa. Snart är det långledigt för pappsen och då brukar vår lilla busunge bli på riktigt gott humör. Gud, så skönt. Om en timme blir det sushilunch med Emelie och Chris. Sen en eftermiddagspromenad och bara hemmahäng. Har sjukt mycket att göra på min förbaskade lista och har inte ens börjat med det väsentligaste. Men tiden rinner iväg så det är väl bara att börja bocka av. Och försöka orka med en bebis som hänger i byxbenet.
 
 
Gnäääääll.
 
 
Äntligen somnade han. Sov hela turen till Ica, under handling och hela turen hem.

Börja Styrketräna

 
Vad man ska göra för att ge kroppen snygga former och samtidigt loosa vikt: börja styrketräna! Det är helt otroligt vilket resultat jag ser efter bara några veckor. Jag tränar fyra gånger i veckan och kör igenom hela kroppen. Ser till att ha en vilodag efter varje pass eftersom alla muskler behöver vila. Hade jag tränat olika muskelgrupper skulle jag kunnat träna varje dag, men det känns inte riktigt som att jag har tid med det. Visst, med "bara" promenader och god kosthållning har jag gått ner väldigt mycket i vikt, fast det är när jag körde igång med styrketräning som jag började se de där riktigt snygga tonade formerna både på armar, mage och rumpan. Nu längtar jag till slutet av månaden då jag ska ta nya mått. Så jäkla peppad!
 
Förresten så kom jag hem tidigare än beräknat från gymmet idag. Jag sprang in till stan. Vad f-n hände där?! Jag avskyr ju att springa. Men blev en smula otålig för det gick lite långsamt att "bara" promenera. Återstår att se om det upprepar sig eller om det bara var en engångsföreteelse. Fort gick det i alla fall och det var så vackert kvällsväder att jag glömde bort hur jobbigt det var. Imorgon kommer jag få träningsvärk i benen. För jag är inte vad att löpträna. Dessutom körde jag 90 kg i benpress på gymmet. Fy helskotta vad jobbigt det var.
 
 
Dagens promenader.

Random Selfies

 
Tog några random selfies idag när jag för en gång skull sminkat mig.
Kände mig ovanligt fabulous om man får säga så. Ja, i min värld får man det!
 
 
 
 
 

Gårdagens Promenader

 
 
Rätt bra promenerat igår måste jag säga.
Till gymmet, till öppna förskolan, hem och en runda på Kransmossen.
Min profilbild

Sök i bloggen