The Bridesmaid Dresses

 
I forgot to tell you that I have found the perfect bridesmaid dresses. I have been looking at hundreds of them, different models and colours, but it was on our vacation in Cyprus that we decided on what colours the wedding should have. When I say "we" I meant that I suggested and Jan didn't have any objections. So it's gonna be white, mediterranean blue and pearls. Some flowers will of course also play a part in the decorations and I was thinking of white and red roses. Or pearly white. It depends on what we can find in Cyprus. A funny detail if we mix some red into it we will have the colours of the Norwegian flag. And we're going to get married on Norway's Independence Day 17th May.
 
Well. Back to the bridesmaid dress. When I was searching for blue dresses I stumbled upon a beautiful godess-like dress. I am not an evil bride. I want my bridesmaids to be the most beautiful bridesmaids the world have ever seen. And therefore I have to find the perfect dress for them. And I did. So I think I will order one in the smallest size (yes my bridesmaids are thin with gorgeous curves on the right places) and then they could try it on and if it fits I will order one more. It's not too early to order their dresses. Hell, I've already bought my wedding dress months ago!
 
 
 
This is the dress and the colour
 
 

Hello Miss Kitty

 
 
Min nya fina plånbok med plats för mynt (något jag saknade med förra plånboken)
 

 
Min nya fina väska med plats för datorn och uppsatsmaterial
 

 
Mina nya fina örhängen som Jan hittade till mig
 

 
Love And Art - Packat Och Klart
 
Och snart fyller min söta brorsdotter hela 3 år och hon älskar Hello Kitty (undrar var hon fått det ifrån)
samt prinsess-grejer, så jag har köpt två rosa jättefina presentpåsar som jag fyllt med Hello Kitty-saker
samt en glittrig liten prinsesskrona som hon kan sätta fast i håret utan några problem.
 
 
 
 

The Last Day

 
I feel a little bit sad when I realize that this is our last day here in Larnaca. It has been a wonderful vacation and I will miss the warm days and nights, all our friends, Jans parents, the ocean and the beach. But I knew that this will come to an end and I am prepared to go back home to Sweden - the land without summer. On Sunday I will finally meet my dear cats. I am a crazy cat lady and I've been missing them all along. And Cyprus is full of cats and kittens so I've been reminded of my own babys all the time. I hope they have been well taken care of during these three weeks.
 
Now I will go to bed and get some sleep. When the sun rises we will have one last day at the beach, one more beer at Bar Code and one more dinner in a nice restaurant with ocean view. But this will not be the last time we're in Larnaca. Far from it. In december, a couple of days before Christmas Eve, we will come back for two whole weeks. When I think about that it dosesn't feel so bad to fly home on Saturday.
 
Thank you, all my dear friends and family, for an unforgetable vacation!
 
 

Ops

 
 
I bought something beautiful today...
 
 

Ayia Napa Once Again

 
Försökte sova men det gick inte. Kröp till och med ner i sängen före nio men icke. Solen tar ut sin rätt men samtidigt är man ibland allt för uppe i varv inne i skallen för att kunna somna. Men snart så kommer nog sömnen krypandes. Imorgon blir det uppstigning i tid så vi hinner med tio-bussen till Ayia Napa. Vi ska hälsa på Bollan och Jörgen, kolla lite i affärer (om det finns några sko-affärer kvar att kolla i då jag nyss fick en sms från Boel att hon köpt ytterligare ett par skor). Så nu är vi faktiskt uppe i lika många skor. Och jag har ändå varit här bra mycket längre än henne. Känns bra att jag är någorlunda återhållsam.
 
Imorse var vi nere på beachen redan klockan tio. Aldrig har jag varit uppe så tidigt sedan jag kom ner och aldrig har jag legat i gassande sol och jobbat på min solbränna. Aldrig trodde jag att det skulle ske. Jag avskyr fortfarande att sola. Det är trist, man blir varm och huden bara klibbar. Hade det inte varit för att Medelhavet låg ett par decimeter från min solstolen så hade jag inte solat alls. Men jag måste faktiskt säga att jag är otroligt nöjd över att ha en gyllenbrun, jämn färg över hela bysten. Vet inte hur det blir imorgon med stranden i Ayia Napa. Misstänker att skuggan kan vara ett bra alternativt för vissa personer i sällskapet.
 
Nej, för bövelen. Nu ska jag försöka sova. Lång dag imorgon. Blir taxi hem sent på kvällen effter Los Bandidos. Behöver all sömn jag kan få. Har inga bilder från dagen eftersom jag inte tog med den när vi badade, men imorgon ska den med. Man får bada i omgångar helt enkelt. Må så gott, kära läsare. Snart är jag tillbaka i vardagen, men inte riktigt än. Jag har några goa dagar kvar att njuta av. Och sen är det inte långt kvar till jul då vi ska tillbaka hit i två veckor.Tanken på julresan gör att jag inte alls har något emot att det blivit höst och att det förekommer frost på marken hemma i Sverige.
 
Satt och kikade på gamla julkort från början av december. Tagna på Cypern för ett par år sedan. Då var det minsann 25 grader i skuggan. I december. Självklart kan det bli kallare, men jag behöver i alla fall inte tänka på snöstorm. Är faktiskt eld och lågor över att vi ska fira på Cypern i år. Vilket julpynt de har här i Larnaca. Kommer ta massa kort! Älskar ju julen och allt som har med pynt och julstämning att göra. Förra året fick jag och Jan en traditionell svensk jul. I år ska vi fira utomlands. Det kommer göra gott för själen.
 
 

Photoshoot & Shopping

 
Vilken dag! Våra vänner från Sverige anlände strax efter elva. Vi tog oss en öl och därefter fick männen roa sig bäst de ville medan jag och Boel löpte som små tornados genom Larnacas alla skobutiker. Och som vi shoppade! Bollan köpte tre skor i den första affären. Då jag redan hade tjuvstartat med två par så försökte jag behärska mig, men det blev två nya högklackade pumps samt ett par låga ballerinaskor. Helt galna priser. Ett par skor som jag trodde kostade motsvarande 400 svenska kronor var på rea så jag fick mig en glad överraskning framme i kassan när expediten sa att det var halva priset. Tjoohoo! Som taget! Ja, det var sannerligen en helt fantastisk shoppingdag.
 
Mellan shoppingturerna hann jag visa Bollan och Jörgen vigsellokalen, middagslokalen och lite andra locations inför bröllopsbilderna. När vi var inne i vigsellokalen så skämtade en av de som arbetade där att han kunde viga oss på studs. Vi hade ju två vittnen och så började han rabbla de vanliga fraserna när man ingår äktenskap. Jag fick panik och skrek "No! I must have my wedding dress!" Hahahaha. Så här efterhand inser jag ju så klart att han inte kunde viga oss på riktigt eftersom vi ännu inte fixat alla papper som behövs för en vigsel utomlands.
 
På eftermiddagen gick vi hem till Jans föräldrar för lite iskalla förfriskningar innan vi skulle dra till platsen för vår photoshoot. Det var skönt att fylla på med lite bubbel. Koppla av en stund på den härliga terassen innan vi hastade vidare i en taxi. I över 30 gradig hetta får man tänka sig lite för när man stajlar sig till en plåtning. Jag körde på grundsminkning och pudrade bara ansiktet så gott jag kunde precis innan vi drog till plåtningen. Men trots att jag fräschade upp mig så var jag rätt svettig när vi väl satte igång. Grym plats Jan hade hittat. Och jag har fått se RAW-bilderna från minneskortet och det blev verkligen ASCOOLT! Riktigt dramatiskt. Sedan tog vi lite poolbilder samt kort till bröllopsinbjudningarna. Även om man är en smula chubby så kan både bikini och försök-till-fashion-bilder bli ruskigt bra. Så nöjd över bilderna.
 
Vid åttatiden hade vi beställt bord på Panos. Och jisses vad bortskämda vi blev. Så mycket god mat och dryck. Top notch som alltid. Nästa gång vi alla är samlade där blir på vår bröllopsmiddag. När jag satt och tänkte på hur lycklig jag var så tittade jag upp på månen och fick se det vackraste stjärnfall jag någonsin skådat. Stjärnan föll sakta nedåt precis bredvid månen för att sedan slockna långsamt. Det var magiskt. Nästan så att det gjorde ont i hjärta. Jag önskade mig självklart något som jag håller för mig själv. Ikväll kommer jag sova gott. Nöjd och lycklig över en fantastisk dag med familj och vänner. Imorgon ska vi möta Bollan och Jörgen vid stranden klockan tio på morgonen. Blir toplessbad och allmän chillaxing. Får ladda lite inför torsdag. Då ska jag och Jan in till Ayia Napa och hälsa på Bollan och Jörgen under dagen. Senare på kvällen kommer Jans föräldrar och goda vänner för att äta en middag på Los Bandidos. Vi blir ett härligt sällskap på åtta personer. Kommer bli
 
 
 
Bollan laddar inför shoppingturen
 

 
Bollan är i paradiset - skor OCH rea
 

 
Ett av våra köp
 

 
Dagens första skoköp
 

 
Dagens andra skoköp
 

 
Bollans lilla sminkväska
 

 
Så här roade är fotograferna i väntan på att modellerna ska bli klara
 

 
Häftig location vi hittade att plåta på
 

 
Modellerna redo
 

 
Kvällssolen tittade fram
 

 
"Jag är väl försäkrad?" frågade Jörgen innan han klev ner i poolen med sin kamera
 

 
Tusen tack älskling för helt fantastiska bilder!
 
Ni läsare kommer självklart få se dem sen
 

 
Kärlek
 
 
 
 
 
 

The Husband Day Care Centre

 
Åh, vilken underbar dag det varit! Hängt på stranden och helt givit vika för solen. Lessnade på de fula ränderna jag fick efter bussresan så jag gjorde som så många andra här på Cypern - kastade bikiniöverdelen åt fanders och körde på topless. Vilken befriande känsla att få sola och bada utan att förvärra de redan brunblekta ränderna jag hunnit få. Några dagar till så tror jag nästan att jag kommer få bort dem. Visst, jag blir asbrun på köpet, men jag får väl erkänna att det är rätt snyggt. De färggranna klänningarna man har ser så mycket bättre ut ju brunare man är. Men imorgon blir det nog inte någon strand, utan det får vänta någon dag.
 
Ser fram emot morgondagen för då blir det sko-shopping med Boel efter att vi lämnat Jan och Jörgen på the-husband-day-care-centre (aka på puben). De bor i Aiya Napa men skulle ta bussen till Larnaca direkt efter frukost. På eftermiddagen blir det photoshoot och avslutningsvis en brakmiddag på Panos Steak House (restaurangen där vi kommer ha vår bröllopsmottagning. Oh, happy days! Blir tidig kväll ikväll så man orkar med att hålla igång imorgon. Kommer bli en del spring mellan alla affärer misstänker jag.
 
Jag var inte alltför sliten idag med tanke på hur yr i bollen jag blev igår på båten. Vi tog oss en tur till marinan för att lyssna på Tony Francis igen. Kan inte få nog av alla härliga swing-låtar han sjöng. Av någon mycket märklig anledning blev jag askalas eller snarare pissed as a parrot or drunk as a skunk efter bara en liten Keo, ett glas vin och en halv gin & bitter lemon. Har varit på Cypern i drygt en vecka och igår kväll var första gången jag blev full. Väldigt lustigt. Men ack så trevligt vi hade det igår. Underbar kväll. Slänger upp lite bilder jag tog innan vi gick ut igår.
 
 
Älskar denna underbara färg och modell
 
 
Mitt hår har blivit riktigt långt och det kommer icke klippas innan bröllopet!
 
 
 

En Annorlunda Tur

 
Förmiddagens busstur var ju minst sagt lite udda. Och det är ett väldigt snällt betyg. Förutom värmen så hade de tydligen kopplat in en väldigt högljudd och dålig stereo som på högsta volym nästan gav oss tinnitus. De spelade hög, grekisk musik där tonerna riktigt skar in i våra stackars öron. När den cypriotiske bussguiden skulle prata i mikrofonen hörde vi inte vad han sa på grund av den taskiga engelskan han pratade. Han började med att varna oss för något som var very very dangerous men vi hörde varken vad han sa före eller efter varningen. Turens bästa stopp var den gamla moskén där profeten Mohammeds moster tydligen ramlat ner från en åsna och kolat. Vad som gjorde det så bra var dock inte moskén. Bönemattor och allt med religion ger mig för det mesta kalla kårar. Nej, det bästa var alla katter som chillaxade i skuggan. Kattungar, gravida katter, gosiga katter, pratsamma katter - det fanns alla sorter. Till och med en Sigge-katt som reagerade när vi ropade Sigge efter honom. Fotade som en galning.
 
Dagens bästa citat från den cypriotiske bussguiden: "Here is nothing to see because there is nothing. All is empty. There is nothing. All is rubbish."
 
 
 
 
 
En liten misse följde med Jan in i moskén.
Spann och trampade på mattorna när Jan gosade med honom.
 
 

Dagens Outfit

 
 
Snart ska vi iväg tre timmar på en utflykt runt Larnaca för att se massa spännande platser.
Jag har en förkärlek till gamla byggnader så en av världens äldsta städer ska nog kunna erbjuda mycket.
 

Snart Får Vi Besök

 
På måndag landar Boel och Jörgen på Cypern och på tisdag kommer de till Larnaca. Sa precis till Jan hur mycket jag längtade. Har kikat ut många bra affärer som jag ska ta Boel till så hon kan shoppa järnet. De stannar över en natt så vi hinner även fota lite. Jan har sett ut en riktigt grym location med pool. På torsdag åker vi till Ayia Napa och gör massa skojiga saker. Shopping, pubing och middag på Los Bandidos. Åh, det riktigt pirrar i magen av förväntan! Och så får jag inte glömma bort att visa dem vilka miljöer som skulle passa bra när det blir dags att ta bröllopsbilder. Sen ska jag och Jan fixa en grej till bröllopsinbjudningarna och då behöver vi lite assistans. Men mer än så kan jag inte avslöja.
 
 
Hittade ett par bilder på oss från Boels blogg som är tagna från bröllopet i Öregrund.
 
 
Jan försökte ta paparazzibilder på Jörgen och Jörgen tog i sin tur bilder på Jan.
Vad ska man säga? Fotografer alltså....

Wedding Reception And Wedding Planning

 
På eftermiddagen gick vi tillsammans med min blivande svärfar ner till Larnaca Marina för att kika lite på olika alternativ till var själva bröllopsfesten ska vara. Tidigare hade vi funderat på att hyra en lokal pub, men Jans far kom med ett otroligt lockande förslag som jag nästan med allra största säkerhet tror vi kommer nappa på. Att hyra en yacht eller något liknande som tar oss och hela bröllopssällskapet ut på havet efter bröllopsmiddagen. Att dansa, dricka och fira en av de mest minnesvärda dagarna i våra liv ute till havs vore sannerligen något speciellt och utöver det vanliga. Men än så länge kan vi bara kika och inte bestämma eller boka något. På Cypern vet man nämligen inte om en pub, restaurang eller företag kommer finnas kvar. De kommer och går i ett rasande tempo. Vissa ställen har konkat bara några veckor efter att de öppnat. Eller så går de så bra att grannrestaurangen blir sotis och sätter eld på konkurrenternas restaurang. Det har hänt ett antal gånger.
 
Men restaurangen där bröllopsmiddagen ska vara är ett nästan hundraprocentigt säkert kort. Det skulle vara det här med grannproblematiken, men förhoppningsvis vågar ingen tutta eld på det då ägaren är rätt tajt med Larnacas polischef. Då och då sitter hela poliskåren och äter mat på restaurangen. Och min blivande svärfar känner både restaurangägaren och polischefen. Men även om vi skulle mötas av oförutsedda händelser under vår bröllopsplanering får vi aldrig glömma bort det mest betydelsefulla. Vad som än sker så är det själva vigseln och det den symboliserar som är det viktiga - min och Jans kärlek för varandra och löftet om att spendera resten av våra liv tillsammans. Jag vet och har sett att det är lätt att irra bort sig när bröllopet närmar sig. Det kommer vara nervositet inblandat och att stressa över något som ändå med allra största säkerhet kommer lösa sig (även om det inte blir som man tänkt sig) är bara bortkastat. Måste erkänna att det känns väldigt skönt att bröllopet är planerat till 2014. Vi har gott om tid att se över alternativ och andra lösningar om något skulle gå snett. Eller om vi skulle få en liten tillökning i familjen.
 
Vi åt en sen lunch på Panos idag och när vi var klara fick vi gå upp på andra våningen till lokalen som vi tänkt abonnera för bröllopsmiddagen. Åh, det var så vackert. Så perfekt. Med utsikt över havet. Den där magkänslan som säger att detta är det rätta stället infann sig på en gång. Så mycket potensial. Och större än vad jag hade föreställt mig. Maximalt rymmer lokalen ca 50-60 personer. Antalet inbjudningar i nuläget ligger på runt 80 stycken. En bröllopsfest är inte som en vanlig fest så jag kan inte helt och fullt förlita mig på statistiken från tidigare festarrangemang. Men på en vanlig stor fest brukar man kunna räkna bort hälten av de inbjudna. På ett bröllop kanske bortfallet i vanliga fall ligger på runt en tredjedel. Lägg till det faktum att vi ska gifta oss på Cypern. I maj. Inte alla som kanske har möjlighet att ta en vecka ledigt. Men vi får se. Kanske måste vi ta det säkra för det osäkra och banta ner listan ytterligare. Time will tell.
 
 
 

Something To Cherish

 
I have an extra family here in Cyprus. They are giving me so much love and warmth that I can feel it every day in my heart. And I'm not just talking about Jans parents, though they give me and Jan so much. I'm also talking about all our friends that we meet everytime when we're out in Larnaca. I'm talking about our norwegian friends, our swedish friends, our irish and english friends. The day we celebrate our wedding here will be a day filled with so much love and happiness that I most certainly will burst into tears with joy every other second. Me and Jan have a beautiful life ahead of us and it's just going to get better. Never in my life have I been so well taken care of and spoiled with love. This is truly something to cherish. And I will do so until the day I die.
 
 

The Shoe, The Dress & The Love

 
Det blir ett snabbt och hastigt blogginlägg detta. Ville bara säga att Larnaca här ett shopping-paradis. Särskilt när det är rea. Har hittat ett par helt fantastiska skor för motsvarande cirka 200 kr. Och en lika fantastisk klänning för 87 kr. En helt ny festlig outfit för drygt 300 svenska kronor. I vilket universum skulle det ens vara möjligt? Jo, här i denna underbara lilla stad! Gud, vad jag är glad just nu. Att handla fina kläder och skor gör vem som helst glad, men när man fyndar så som jag gjort idag kan det inte beskrivas som annat än dubbel glädje. Här kommer lite bilder på dagens kap. Jan räknas som mitt livs kap - inte dagens kap.
 
 
The Shoe
 
 
The dress
 
 
The Love
 
 

Lille Kattepus

 
Som den galna kattmänniska jag är kan jag inte låta bli att ta kort på alla cypriotiska katter. De senaste gångerna har jag haft turen att få se små kattungar som nyfiket smyger omkring i bakgrunden av de större katterna. Saknar mina egna något så förfärligt mycket. Jan med. En kväll satt vi bara och tittade på gamla fotografier på Sigge och Frezze. De är verkligen våra små bebisar. Vi har så mycket kärlek att ge dem och vi får så mycket tillbaka. Kan inte tänka mig ett liv utan djur. Jag hoppas att de har det bra på kattpensionatet. Det kändes väldigt bra, men klart man är nervös då det är första gången de bor på ett pensionat. Har det gått bra så kommer vi använda oss av dem igen.
 
 
Den här bilden tog jag igår. Lille kattepusen blir tvättad av den store kattepusen.

Drömsemester - Valsafari I Nordnorge

 
Att resa med Jan, skapa minnen och fotografera tillsammans är något som för alltid kommer vara en stor del av våra liv, med eller utan barn. Förra våren när vi precis hade börjat träffas åkte Jan tillbaka till Andenes i norra Norge, där han är född. I en vecka var han där och fick uppleva något som i princip aldrig inträffat - strålande väder och sol dygnet runt sju dagar i rad. Han fick uppleva midnattssolen (något jag bara drömt om att få göra), att behöva gå omkring med solglasögon klockan två på natten och ta del av en natur som hämtat från en fantasyvärld. Jag har lagt in ett önskemål om att nästa års semester ska innefatta en vecka i Nordnorge.
 
Andenes ligger längst norrut på ön Andöya. Sedan lång tid tillbaka har man ägnat sig åt fiske och är fortfarande än i dag ett av Norges största fiskelägen. På senare tid har man även satsat en hel del på turism och anordnar bland annat valsafarin. Att få se en val på nära håll är något jag velat göra sedan barnsben. På Andenes beräknas chansen att få se en kaskelot ligga på 95 %. 
 

Fakta/ Kaskeloten

Tillhör tandvalarna och är den tredje största valen. Hannarna blir cirka 20 meter långa och väger 60 ton, honorna cirka 12 meter/18 ton. Livslängden är 80 år.

Helt fredad numera. Endast en liten folkstam i Indonesien får döda ett par om året, då valjakten ingår i stammens rituella tradition. Det finns i dag runt två miljoner kaskeloter.

Finns i nästan alla världshav. Honorna håller till i varma tropiska vatten medan hannarna lever ungkarlsliv närmare polerna och simmar ner vintertid för att para sig med honorna.

Mästerdykare som kan gå ner så djupt som 3 000 meter.

Valsafari i Norge, Andenes, ungefär 70 grader nord. En timme utanför fiskebyn kan du se kaskeloterna 25 maj-15 september. Turerna varierar mellan fyra och fem timmar och kostar cirka 700 kronor per person (halva priset för barn). Lunch ingår. Höst- och vintertid kan du också åka på valsafari, då för att se späckhuggare i Tysfjorden nära Lofoten, och då och då även en övervintrande kaskelot. Pris: ungefär 600 kronor (barn halva priset). Lunch och sjösjukepiller ingår.

 

Fakta/Andenes

Därför valsafari: Det är en helt otrolig upplevelse att se de magnifika djuren i dess naturliga miljö. Naturen är vild och vacker, med spetsiga berg, djupa dalar, tät skog och det svarta havet som aldrig tar slut.

Bästa tid: När som helst. Sommartid kan du se kaskeloter i Andenes, vintertid späckhuggare i Tysfjorden.

Med vem? Någon som inte är rädd för hårt väder. Bra för par, eller familjer med större barn som uppskattar naturen. Kräver tålamod, man kan få vänta länge på att få se en val. Många åker ensamma, man hittar alltid någon att prata med.

Äta/dricka: I Andenes finns det förvånansvärt många ställen att äta på: Andenes Mat & Vinhus, Moby Dick Kafe, Norlandia Andrikken Hotel, Jeppes Pub & Pizzabar, China House Restaurant, Nye Kafeteria, Lysthuset gatekjøkken, Sørvesten Bistro, och Howlidstua. Men det är dyrt att äta i Norge, minst 120 kronor för en middag och 70 kronor för en enkel lunch. Specialitén är valbiff.

Göra/uppleva: Förutom valsafarin - inget.

Ute sent: Man är inte ute sent i Andenes. Det finns inte ens en nattöppen korvkiosk.

Shoppa: Finns ingen shopping i Andenes.

Bad: Det finns flera fina sandstränder i området, men dessvärre är vattnet alldeles för kallt för att ta sig ett dopp. Om man inte gillar vinterbad mitt i sommaren, vill säga.

Folkmängd: 3 000 (Norge: 4,5 miljoner).

Funkar mobilen: Ja, där bergen inte är för täta.
 
 
Fotograf Jan Monsen
 

Efter Två Veckors Semester

 
Snart har vi haft semester i två veckor och jag kan verkligen säga att jag känner mig helt utvilad. Har tagit mig tid till att läsa, sova ut, ligga på stranden, bada, strosa längs med strandpromenaden och äta gott. Är inne på bok nummer tre av fyra och njuter av varje sida som inte innehåller någon som helst juridik. Tiden går långsamt nu, vilket är ett tecken på att jag lyckats varva ner totalt och bara ta dagarna som de kommer. Inga måsten, ingen stress eller press. Mina semesterregler som jag satte upp har jag hållit stenhårt på. Att helt och hållet stänga av mobilen under tre veckor är nog det bästa jag gjort. I början märktes det att man var en smula skadad, för då ryckte man till varje gång man hörde en mobil med samma ringsignal. Sedan kom man på sig själv med att sluta leta. Nu reagerar jag inte alls när det ringer.
 
Det är Fredriks sista dagar nu. Han åker hem till Norge på lördag. Men redan på måndag anländer våra vänner Boel och Jörgen till Cypern. På tisdag kommer de till Larnaca för att hänga med oss. Då blir det sko-shopping! I alla fall för oss kvinnor. Männen parkeras på närmaste pub. Ska även passa på att visa dem lite olika bröllopslocations så de vet hur omgivningarna kommer se ut på vår stora dag. Någon dag nästa vecka ska jag och Jan ta ännu en tur till Ayia Napa och Los Bandidos. Då blir vi ett lite större sällskap på åtta personer. Men innan dess ska jag och Jan iväg på en liten utflykt runt ön. Vi åker på söndag förmiddag och blir borta i tre timmar. Det ser jag verkligen fram emot, som den historienörd jag är.
 
 
 
Jag har för länge sedan gett upp mina försök att undvika solen.
Nu är jag brunheten själv.

I'm In Napa Bitch

 
Vi drog på en liten utflykt till Ayia Napa igår runt två-tiden. Det är lagom att åka dit över en dag. Skulle aldrig palla att bo mitt bland allt folk. Trots att det är fina stränder så är det rätt mycket stress, fulla högljudda engelsmän och högt partytempo. I'm too old for that shit. Men att dra dit över en kväll är helt okej. Först checkade jag av vilka skoaffärer som fanns och jämförde priser. Kan konstatera att skorna i Ayia Napa var grymt snygga, men kostade dubbelt och ibland tre gånger så mycket som skorna i Larnaca. Även om man hittar coola skor så blir man inte lika sugen när ett par kostar mellan 500-700 kr. Not worth it.
 
Nackskott i arslet på alla de som går omkring med de horribelt fula linnena I'm in Napa Bitch, tryckta med diverse neonfärger så det riktigt lyser überturist om dem. Blev inte ett dugg imponerad av dessa vulgära t-shirts, men det impar väl på en liten 18-åring som åker på sin första suparresa. Hade det däremot stått Pacta Sunt Servanda skulle jag köpt ett linne utan att tveka. För övrigt är det rätt underhållande att sätta sig på en bar eller pub och bara iaktta allt roligt folk som passerar förbi. Den ena mer rosa än den andra. Väldigt lätt att urskilja vilka hudtyper som absolut inte borde befinna sig i direkt solljus. Merparten av till exempel engelsmännen har just en sådan likblek/ljusrosa hudfärg som inte är anpassad för solen.
 
Klockan sju hade vi bokat bort på en av de bästa och mest populära restaurangerna i Ayia Napa - Los Bandidos. Jag beställde de goda camarones calientes, en sallad och guacamole. Grabbarna satsade på lite mer manlig mat och fick ribs från typ en hel gris och pommes. Kan avslöja att det var en pärs för dem att få ner allt i slutet. Men sedan drack man sig rätt mätt på husets fenomenalt goda Frozen Strawberry Margaritas. Servicen är top notch. Ägaren kom och ursäktade sig att han inte var där när vi anlände, sen fick vi tre gigantiska och makalöst goda Strawberry Margaritas on the house. De vet sannerligen hur de ska ta hand om sina gäster. Och fantastiskt god mat lagar de också. När vi gick därifrån var det kö utanför restaurangen för att få bord.
 
När vi kom hem till strandpromenaden i Larnaca kände vi hur befriande skönt det var i jämförelse med Ayia Napa. Lugnt, avslappnat och lagom håll i gång. Vi gick och satte oss på The Old Country Pub och varvade ner efter dagens äventyr. När taxin åkte längs med strandpromenaden kände jag att det var skönt att vara hemma. Ja, det är faktiskt så det känns. Som hemma fast en smula varmare. Det känns verkligen helt rätt och som om det inte finns något annat alternativ än att ha mitt och Jans bröllop här tillsammans med släkt och vänner.
 
 
På bussen till Ayia Napa
 
 
Strosar omkring i Ayia Napa och fotar tokigheter
 
 
Min framtida bil
 
 
Godaste Frozen Strawberry Margaritas får man på Los Bandidos i Ayia Napa
 
 
Och vill ni smaka på en riktigt god guacamole ska ni också komma hit
 
 
"Hur sjutton ska jag lyckas äta upp allt detta?"
 
 
"Jag förstår vad du menar. Detta kan bli övermäktigt."
 
 
Min portion är visserligen stor men lite mer low carb. Räkor och mycket sallad.
 
 
Margaritas on the house.
 
 
 
 

Mye Mat Å Spise

 
Det blir mycket mat att äta på semestern. Eller rättare sagt, det finns så mycket mat man vill äta för att det är så gott. Att överäta gör man väldigt lätt. Men ikväll satsade vi på en middag hemma. Vi var förbi affären och köpte lite plockmat. Hettan har nästan varit olidlig idag, vilket påverkar både hungern och orken. Men Jan slängde på lite gott kött samt några färska tigerräkor på grillen, gjorde i ordning en smarrig tomat och halloumisallad och sedan var det klart. Förutom stripsen jag åt från donken igår när vi var ute sent på puben har jag lyckats hålla mig borta från friterat och sansat mycket på färska grönsaker. Det är i alla fall en början.
 
När jag kommer hem blir det andra bullar. Att starta något typ av viktnedgångsprojekt på semestern har jag bestämt mig för att slopa helt. Dessutom har värmen gjort att jag förutom min övervikt svullnat upp till en marshmallow. Men när vi är tillbaka till vardagen är både jag och Jan väl medvetena om att vi behöver gå ner runt 10 kg var för att ligga på en någorlunda hälsosam nivå. Tills dess fortsätter vi njuta av det goda livet gett oss: en underbar familj, fantastiska vänner, en oförglömlig semester och ett andra hem här på Cypern.
 
 
Dagens frukostutsikt från The Meeting Pub i Larnaca
 
 
Kvällens smarriga middag
 
 
Lite plockmat
 
 
Är så avundsjuk på hur den fina basilikaplantan frodas i värmen hos mina svärföräldrar

I Couldn't Help Myself

 
 
200 kr på rea. I'm in shoe heaven.

Fly Me To The Moon

 
En av fördelarna med att ha semester är att alla dagar är en helgdag. Att komma hem tre på natten en söndag har ingen betydelse, för på måndag kan man ändå sova ut. Gårdagens kväll började med ett besök på Larnacas Marina och Aquarium Bar där Tony Francis skulle uppträda med bland annat gamla Frank Sinatra-klassiker. A tribute to swing - helt i min smak. Kvällen var ljuvlig, sällskapet gott och musiken fick mig att vilja dansa. När Tony började sjunga Fly Me To The Moon som är en av mina Sinatra-favoriter bad jag min älskade fästman om en dans och vi, tillsammans med de övriga gästerna, dansade på däck och ett ögonblick kändes det som om man gjorde en tidsresa tillbaka till 40-talet. Det var magiskt.
 
Runt småtimmarna bjöds vi på BBQ som båtens personal hade stått och grillat, en väldigt uppskattad gest. De är måna om sina gäster och stämningen var sannerligen på topp. Inte ens en pårökt/överförfriskad kvinna som hela tiden tjatade på Tony om att han skulle sjunga en Ray Charles-låt (något som han vid upprepade gånger gjort klart för henne att han inte hade i sitt nummer) kunde dämpa humöret särskilt länge. Han svarade helt sonika med att sjunga swingversionen av Jump. Fy satan vad vi skrattade. Det är skickligt när de kan tackla besvärliga gäster med humor och professionalism. Och vansinnigt underhållande.
 
 
Vackra färger när solen är på väg ner
 
 
Älskade underbara
 
 
Tony Francis - fenomenal underhållare
 
 
The Aquarium Bar Café
 
 
Underbar miljö
 
 
De grillar till gästerna
 
 
När Dave - en vän till familjen - klev upp och började sjunga fick jag gåshud. Så bra!
 
 
Och så spatserar vi från marinan till strandpromenaden i sökandet efter ett vattenhål
 
 
Den som söker han finner - ett par manliga förfriskningar
 
En oförglömlig kväll med fantastisk live musik som jag kommer minnas länge.
 
 Några recensioner av Tony Francis och Aquarium Bar:
 
There is no place in Cyprus as relaxing as this boat,adding to this is a brilliant live act A Tribute to Swing performed by Tony Francis a top class entertainer with brilliant vocals
 
Excellent service and drinks, from coffee in the morning to something stronger in the evenings,
even better when the live music is playing
 
It's something else..it's romantic....it's exactly what you need to relax
 
 
 
 
 
 

Prognosen

 
Den kommande väderprognosen är inte att leka med. Blir bara varmare och varmare.
 

Too Hot To Handle

 
Vääääärmeslag! Det är så hett att jag nästan smälter bort. Eller brinner upp. Eller båda delarna. Imorgon måste jag nog svalka av mig i det pissljumna medelhavet. Större delen av denna dag har mest gått åt till att återhämta sig från gårdagen. Jag var i tämligen fin form, men vissa andra var lite mer slitna. Har kikat lite i affärer och fann en nydelig klänning som jag blev kär i vid första ögonkastet. Otroligt vacker färg mot min ack så bruna hy. Den kostade 157 kr. Som hittat. Ska spara lite på den tills vi går ut på restaurang i Ayia Napa. Det blir ju några turer dit för att gå på den fantastiska restaurangen Los Bandidos och dricka deras Frozen Strawberry Marguaritas.
 
 
Luftfuktighet och värme gör håret galet fluffigt
 
 
Feeling hot hot hot
 
 
Gott med färskpressad apelsinjuice
 
 
Till lunch: sea plate combo low carb style

Karaoke Night At Personality

 
Det var fredag igår. Oftast betyder det ett litet besök på Personality Pub där det bjuds på karaoke från stora som små. Jag gillar verkligen den sköna avslappnade attityden här på Cypern. Man går ut med familjen, tar en öl eller något annat förfriskande (barnen får juice) och så umgås man med goda vänner. Inget trams om att det ska vara tyst eller att någon måste gå och lägga sig, utan när det är helg så får även de små barna vara uppe med de stora. Barnbordet var fullt trots att klockan visade på över ett på natten. Har en känsla av att vi definitivt kommer ha med vårt barn på samma pub när den dagen kommer.
 
Jag håller mig ganska så lugn vad gäller alkoholen. Kanske är det värmen, men som oftast har jag mest lust på färskpressad juice eller vatten. Visst har det blivit en och annan gin & tonic och i går fick jag tag på en Bloody Mary, men annars ligger jag ganska lågt. Tror inte jag skulle orka bli bakfull i den här värmen. Idag har det verkligen varit hiskeligt varmt. Några av de andra i sällskapet stannade dock ute till sex på morgonen. De kom något sömndruckna till lunchdejten på Ocean Basket vid halv två tiden idag. Nu kör vi på en liten siesta så vi orkar med resten av dagen. Det är lördag idag. Så det kanske blir en till sväng ner på Personality. Vi får se.
 
 
Personality Pub - gångavstånd från mina blivande svärföräldrar
 
 
Kärleken min
 
 
Jans speciella shot "Brännmaneten". Hälften samboka, hälften tequila och massa tabasco...
 
 
Så här skeptisk ser man ut alldeles innan man ska dricka Brännmaneten
 
 
Mammorna sjunger och barnen tittar på
 
 
 
 
 
 

A Day At The Beach

 
Måste passa på att blogga mitt i natten för att komma ikapp eftersom jag är upptagen hela dagarna med att göra absolut ingenting. Tänkte visa lite härliga strandbilder och diverse annat smått och gott nu när bilduppladdningen tycks fungera igen. Har tagit rätt mycket bilder de första dagarna på allt och ingenting. Imorgon blir det inte lika mycket strandhäng eftersom min kära fästman bör vara borta från solen lite granna så att han inte bränner sönder sig de första dagarna. Så det får bli shopping i skuggan och ett och annat stopp på puben. Själv försöker jag hålla mig borta från alkoholen på dagarna. Dricker färskpressad apelsinjuice med is istället. Förbaskat gott!
 
Det här med shopping är ju en intressant sak. En del kollar på allt möjligt krafs. Jag har bara en sak i åtanke när jag tänker på shopping och Larnaca. Och det är skoooooooor! Vet inte om ni minns vilka snygga skor jag fick tag i förra gången jag var här, men de var sanslöst läckra. Och nu har jag sett att nästan alla affärer har rea. Det går att få tag i skor för 150-175 kr. Originella pumps med skyhöga klackar till kanonpriser. Boel och Jörgen kommer ner till Cypern den 27:e och jag hade tänkt spara mig tills dess för hon är lika skogalen som jag. Eller inte riktigt, men nästan. Fast har insett att jag inte kommer kunna hålla mig. Imorgon kommer nog min skosamling få en tillökning.
 
 
Tillbaka på den vackra strandpromenaden i Larnaca
 
 
Nyklippt och stilig
 
 
På semestern får man göra vad man vill precis när man vill
 
 
Härlig utsikt över medelhavet
 
 
Kärleken njuter för fullt
 
 
Passar på att ta lite paparazzi-bilder
 
 
Och avslutningsvis... en bild på skorean! Detta är bara en av fem affärer jag ska besöka.
 
Wunderbar!
 
 

En Fredagstur Till Puben

 
 
Kinäsen är redo för utgång på Personality Pub

Epic Fail

 
Jag hade förberedd mig för en dag på stranden i en utklädnad i samma stil som Joan Collins i Dynastin. Men tro inte att det hjälpte mot solen. Trots ständig vistelse i skuggan och med ett vitt ufo på skallen är jag skamligt brunbränd. Så nu är det nog lika bra att jag ger upp. Dag 1 i över 30 gradig värme och stekande sol. Till och med ett lik skulle få färg i den här värmen. Men ack så härligt vi haft det. Bara bad, god mat och gott sällskap. Ikväll blir det middag hemma, en dusch och sedan ner på Personality Pub för lite karaoke. Jag återkommer vid ett annat tillfälle med lite trevliga bilder från vår första dag på Cypern. Ha en underbar helg nu, alla läsare.
 

Independence Day

 
 
Congratulations To Indonesia On National Day 17th August
 

Jag Bara Njuter

 
Så har vi kommit till Cypern och Larnaca. Jag bara njuter av livet, familjen, vänner och kärleken. Vilken fantastisk dag. Och vi har bara varit här en kväll. Nu kan det bara bli bättre. Vi slängde i stort sett bara in grejerna på rummet hemma hos mina blivande svärföräldrar och därefter tog vi en taxi ner på stan och satte oss på The Meeting Pub. Därefter drog vi till Panos och åt en hejdundrande måltid. Givetvis beställde jag in lammkotletter. Trots att jag försöker undvika friterad mat så blev jag så olagligt mätt eftersom huset bjöd på diverse goda läckerheter såsom mangosallad och vitlökschampinjoner. Efter middag blev det ett snabbt besök på The Old Country Pub innan vi tog taxi hem. Satt en stund på terassen innan vi sade gott natt för denna gång. Imorgon är en helt ny strålande dag. Det blir definitivt en tur ner på stranden. Om det är 30 grader vid midnatt så kan jag slå vad om att det kan klättra upp emot 40 grader imorgon. God natt, kära vänner.
 
 
På planet till Cypern
 
 
Dags att landa i värmen
 
 
Panos fenomenalt goda mango och avokadosallad med riven parmesan
 
 
Vitlökschampinjoner kan jag äta i mängder
 
 
Mina älskade lammkotletter - och märk väl, inga pommes
 
 
Och min underbara fästman njuter av en semester som han verkligen förtjänat
 
Nu fortsätter vi njuta i två veckor till!
 
 

Next Stop Cypern

 
God morgon, världen. Om några timmar är det dags att åka mot flygplatsen för att sätta sig på flyget till Cypern. Som vi har längtat och gjort oss förtjänta av en riktig solsemester. Vi kommer snart lämna den norska sommarvärmen för lite cypriotisk tokhetta. Igår kväll var ingen bra dag. Hemma hos Jans Tante och Onkel bjöds vi på god mat (grillat och till efterrätt jordgubbar med grädde). Precis i början på kaffet kände jag hur det började flimra framför ögonen och jag tappade fokus alltmer.
 
Proppade i mig huvudvärkstabletter, men denna gång hjälpte det inte alls. Fick gå och lägga mig klockan åtta på kvällen. Kunde inte somna för värken och illamåendet var så påtagligt att jag nästan var på väg att kräkas så fort jag rörde på mig. Någon gång efter midnatt somnade jag och vid femtiden vaknade jag upp. Pigg som en mört, men med tungt huvud. Satt uppe några timmar och gick sedan och lade mig igen.
 
Jag gissar att det var kroppens sätt att säga att nu har jag verkligen slappnat av och har semester. Hoppas jag slipper fler migränanfall. Det vore ju förargligt att sova bort en hel dag på Cypern på grund av huvudvärk. Men det är verkligen en vidrig smärta som man på inga sätt kan undkomma när den väl slagit ut. Nu ska jag se till att njuta de kommande två veckorna. Ingen stress och ingen press. Bara ligga på stranden och läsa mina böcker. So long, my dear readers. Vi hörs framgent.
 
 
Nu drar vi på Cypern-semester!
 

I'm On A Boat

 
 
 
 
 
 
Helt plötligt verkar bilduppladdningen fungera normalt. Vi får se hur länge det varar...
 
 

Gangnam Style

 
 
 
Den i särklass roligaste musikvideon - över 30 miljoner visningar på Youtube.
Älskar dansen, humorn och dunka-dunka-beaten.

Good Morning, Norway

 
Vaknar till strålande solsken och med en underbar man vid min sida. Life is good. Veckan i Norge har sannerligen varit helt fantastisk och vi har hunnit med hur mycket som helst. Jag har fotat som en tok och fått många fina bilder. Tyvärr strular bloggen fortfarande med uppladdningen av bilder, men jag har kontaktat kundservice och väntar på att få höra vad de har att säga om problemet. Fick svar igår men då verkade kundservice tro att jag menade att det inte gick att ladda upp bilder från arkivet, som inte var tillgängligt på grund av underhåll. Men jag har ju inget intresse av att ladda upp gamla bilder från arkivet.
 
Fick skriva ett till mail där jag förtydligade att jag inte menade bildarkivet, utan att det var bilder från datorn som jag inte kunde publiera och sedan tog jag även ett kort på det felmeddelande som dyker upp när jag försöker ladda upp fler bilder. Bifogade det i ett mail. Har försökt googla problemet men har inte funnit något svar. Brukar aldrig har problem annars med bloggen, så det känns lite förargligt att det ska hända nu när jag har väldigt mycket bilder jag skulle vilja lägga upp. Nåja. Bara att vänta och se. Nu ska jag nog kliva upp. Packa och städa lite innan vi åker till Jessheim.
 
 
 
 

Next Stop Jessheim

 
Så har vi kommit till sista natten i Oslo. Imorgon åker vi till Jans tante och onkel på Jessheim för att hälsa på innan vi flyger till Cypern på torsdag. Det har sannerligen varit en händelserik vecka i Norge. Roliga dagar med många möten och äventyr. (OT: hade jag skrivit på norska rolige dager hade det betytt lugna dagar). Min norska har dock inte blivit så mycket bättre. Jag har svårt att hänga med när det går för fort och ser ut som ett enormt frågetecken om personen jag pratar med har en norsk dialekt jag inte alls är van vid. Hatar att vara oartig och hela tiden säga "ursäkta?" så allt som oftast står jag bara och nickar och ler.
 
Exempel på ord jag blandar ihop:
 
Rar = konstig
Rolig = lugn
Bärs = bajs
Glass = glas
Is = glass
 
Jag har vid ett tillfälle på en offentlig plats sagt att vi måste komma ihåg att lägga bärs i kylskåpet. Det kan ju misstolkas....

Leka Med Hasselblad

 
 
Idag fick Jan fota med en Hasselblad - kamera för drygt 200.000 kr. Dyra leksaker dessa fotografer har.
Tänk så mycket skor man skulle kunna köpa för den summan.

Photoshoot, Sushi Och Fika I Drammen

 
Jag känner mig riktigt bortskämd med alla dessa fina dagar. Vädret har verkligen varit på topp alla dagar som vi varit i Norge. Idag har det varit fullt ös från morgon till tidig kväll. Jan passade på att testa Hasselbladaren på en plåtning med en norsk modell. Blev några riktigt läckra bilder. Modellen var ursöt med långt, böljande blont hår, brunbrända långa ben och förtjusande leende. Ska bli kul att se resultatet efter att Jan fixat till bilderna, men det blir inte förrän efter semestern. Och snart är det dags för den riktiga semestern på Cypern. Norge är ju bara försemester. Snart ligger jag där på stranden med en bok och bara njuter. Så jääkla gött!
 
Efter plåtningen drog vi till Bragernes torg i Drammen där vi lunchade med en väninna som jag inte sett på flera år, också från Uppsala men hon har flyttat till Norge för att jobba. Vi åt fenomenalt god sushi. Tur det för jag tror priset nästan var det dubbla mot vad man betalar i Sverige. Runt fyratiden åkte vi hem till Michaela och Alex. Första gången jag träffat Kela sen hon fick en liten bebis i magen. De var så fina - både hon och magen. Ska bli så roligt att få se deras lilla tös om några månader. Tror den skulle se dagens ljus någon gång runt juletid. Mys!
 
 
 
Söta Mintra som jag inte sett på flera år har flyttat till Norge för att jobba.
 
 
 

Next Stop Drammen

 
Snart är det dags för oss att flänga iväg igen. Denna gång ska vi till Drammen för att träffa Mintra, en kompis till mig från Uppsala som är i Norge och jobbar, och därefter ska vi hälsa på Kela och Alex. Ska bli så roligt att få titta på hennes fina bebismage IRL. Men först ser det ut att bli en plåtning någonstans i Oslo. Karl hade en photoshoot inplanerad och ville ha lite tips från Jan så nu sitter vi och väntar på instruktioner vart vi ska åka någonstans. Vädret tycks vara med oss idag igen. Soligt och uppehåll. Härliga tider!
 
 
 
Dagens somriga outfit

Sightseeing I Oslo

 
 
Ännu en härlig semesterdag avklarad i Oslo. Denna gång fick min kära fästman visa mig runt i de centrala delarna av Oslo. Vi besökte typiska turistiga byggnader såsom slottet och nationalteatern. Hände en liten rolig incident vid slottet. Jag hade lust att ställa mig i ett av de där vaktbåsen, men vågade först inte förrän jag såg att de hade vaktombyte. Då passade jag på att ställa mig i båset fort som tusan och bad Jan knäppa ett kort. Efter att jag gjort det så började alla andra turister göra likadant. Det var kö till båset efter att jag varit där så jag råkade visst skapa en trend. Vet inte hur populärt det var bland vaktstyrkan. Fick för mig att vakten blängde lite surt på mig. Oops. Vi ilade iväg ganska så snabbt. Hahaha. Efter slottet hamnade vi på Aker brygge igen där vi tog oss en liten lunch på Friday´s.
 
Jag har insett att jag verkligen behövde semester. De senaste två dagarna har jag nämligen sovit till halv tio på morgonen. Har nog aldrig hänt under min livstid. Visserligen vaknar jag tidigt, men det tar inte lång stund innan jag somnar om. Dessutom händer det att jag tar mig små tupplurer i bilen när vi åker mellan olika ställen. Jag tror min kropp börjar gilla det här med sömn.
 
På Cypern hade jag däremot inte tänkt sova bort förmiddagarna. Vi hade tänkt börja dagen med en powerwalk på strandpromenaden och sedan direkt ner på stranden för att slänga sig i havet för ett avsvalkande dopp. Några simtag lär det nog också bli om det inte finns alltför läskiga fiskar. Sen ska jag ta mig an mina böcker. Oh, vad jag längtar till värmen och stranden. Solen bryr jag mig inte så mycket om. Har tagit med mig en gigantisk solhatt som jag ska försöka gömma mitt ansikte under så jag inte blir alldeles kolsvart.
 
 
 
 
 
 
 

Lycka

 
 
 
 
Lycka är att minnas gårdagen, drömma om morgondagen och att leva idag.
 
Nu väntar ännu en solig, underbar dag i Oslo tillsammans med mitt livs kärlek.
 
 

En Tur Till Aker Brygge

 
Nu är vi hemma i Fredriks lägenhet i Oslo. Utslagna, men oerhört nöjda över helgens båttur till Aker brygge. Strålande väder, god mat och dryck förgyllde hela turen. Det blev en smarrig middag på Big Horn och därefter gick vi vidare till Bar1 för mojitos ochen fenomenalt god strawberry daiquiri som hädanefter är min favoritdrink. Till och med snäppet bättre än gin & tonic. Härlig blandning på folk. Mest norskar så klart men jag hörde minsann en och annan svensk. Jag har dock lärt mig att beställa på engelska när jag är på krogen eller restaurang, för även om norrmännen förstår vad jag säger så fattar inte jag vad de svarar. Om jag pratar engelska från första början så blir det inga missförstånd. Eller så låter jag Jan översätta.
 
Ikväll blir det bara lugna puckar. Tänkte titta på film och äta något gott. Vi har fullspäckade dagar innan vi flyger till Cypern. Imorgon blir det sightseeing i Oslo och på kvällen ska vi till Frogner för att hälsa på en vän till Jan. Det blir nog lite grillning om vädret är fint. På tisdag ska vi till Drammen och hälsa på Karl som har studio och en plåtning under dagen, sedan på eftermiddagen har jag bokat in en sushi-dejt med Mintra och därefter drar vi hem till Kela och Alex. Fullt ös, men ack så roligt. Jag gillar verkligen att ha semester. Och snart får man njuta av riktig semestervärme och bada i havet. Och sjävklart äta massa god mat. Jag har inplanerat Panos, Ocean Basket, Friday´s, Los Bandidos och ett sushiställe jag inte hann testa förra gången.
 
 
Vi gör oss redo för avfärd
 
(Jag har så mycket mer härliga bilder men bloggen strular fortfarande så jag kan i princip bara ladda upp en)
 
 
 
 
 
 

En Smula Overkligt

 
Det känns som världens lyx att ha semester tillsammans med Jan i hela tre veckor. Förlovningsresan i april varade visserligen en vecka, men sedan slängdes man ut i vardagen direkt efter. Vi kom fram till Oslo igår kväll runt tio-tiden. Gjorde några stop på vägen i bland annat Uddevalla, men annars gick det rätt bra att köra. Det vill säga Jan körde och jag slumrade till lite då och då i bilen. Kan inte riktigt greppa att jag har ledigt. Tar nog några dagar innan jag landar på riktigt i semestern.
 
Nu sitter jag i Oslo på balkongen och njuter av strålande solsken. Frukost är på gång och sedan ska vi väl packa lite grejer och bege oss ut med motorbåten. Har aldrig varit i Oslo förut så ska bli riktigt roligt. Lite svårt att hänga med i norskan bara. De pratar ju så in i norden fort här i vårt kära grannland. Och Jan har ju slagit om totalt nu när vi är i Norge. Bara norska. Ska nog inte säga så mycket när vi är ute bland folk. Förstår ju ändå inte vad de säger till mig.
 
Bloggen jävlas lite med uppladdningen av bilder just nu, men förhoppningsvis löser det sig.

Vi Har Det Bra

 
 
Min norska älskling tvingade mig att posera med den norska flaggan. Inte mig emot. Hahaha.
 
Idag blir det en tur med båt till Aker Brygge i jakt på en pub. Det är strålande väder i Oslo och livet leker.
 
 
 
 
 
 

Velkommen Til Norge

 
 
Efter cirka tre timmar passerade vi riksgränsen och befann oss helt plötsligt i Norge.
Ibland undrar jag om Norge är ett parallellt universum till Sverige. Allt är så konstigt här.
Här heter Plantagen något så konstigt som Plantasjen.
 
 
 
 
 
 

Mot Norge

 
 
Dagens bil-outfit. Osminkad och oversized-klädsel. Gött.
Strax väntar många timmar i bilen, men ikväll är vi i Oslo!

Uppdraget

 
Sitter på balkongen i morgonrock med en kopp kaffe och lyssnar på regnets smattrande och njuter av första semesterdagen. Det ska bli fint väder i Oslo i helgen och nästa vecka är vi i den 30-gradiga värmen (igår nästan 40 grader) på Cypern. Tog en liten paus i husbestyren. Har lite packning kvar samt en hel del sopor som ska slängas innan vi sätter oss i bilen. Jan har en arbetsdag kvar att ta sig igenom innan han kan ta semester, men sedan börjar den officiella ledigheten för oss båda. Jag har gett mig själv ett uppdrag som jag ska genomföra under mina tre veckor. Uppdraget består i att läsa böcker. Alltså inga jäkla statliga offentliga utredningar eller rättsfall, utan riktiga böcker. Det är en lyx jag inte kunnat unna mig på över ett år.
 
I min bokhylla fann jag fyra böcker som jag köpt någon gång för att läsa, men det har aldrig blivit av. Blev überlycklig när jag hittade dem. Den första boken är en klassisk tantsnuskroman, dvs en Harlequin Historik med det klassiska damsel-in-distress-temat. Man behöver inte använda hjärnan särskilt mycket när man läser sådana böcker. Sedan fann jag en thriller av författaren Sandra Brown som jag skulle beskriva som en modern variant av damsel-in-distress. Mord, romantik och en stilig man som hjälper den utsatta kvinnan mot den fara som hotar henne. De två sista böckerna är vad jag brukar kalla för pappa-böcker. Riktiga deckare/thrillers med våld, mord och konspirationsteorier. Jag har med andra ord lyckats hitta en perfekt blandning av massa olika genrer.
 
 
 
 
 

Det Måste Bara Delas

 
 
 
 
 
 
Vad sjutton ska man hitta på till sitt eget bröllop då? Hehehe...

Semestern Har Börjat

 

Den 17 Maj 2014

 
Om en vecka är vi på väg till Cypern. Prognosen ger över 30 graders värme och 28 gradigt vatten. Ljuvligt. Jag har packat med mig en gigantisk solhatt som jag tänkte försöka använda under de värsta soltimmarna så jag inte blir alldeles kolsvart. Förutom att bara ha semester så tänkte jag passa på att se över alternativ till bröllopsfesten. Vi vet var, när och hur vi ska gifta oss och var bröllopsmottagningen ska vara, men just själva festlokalen är inte riktigt spikat. Eftersom det är ett tag kvar så är det ju inte så dumt att ha en plan B. Min blivande svärfar planterade en väldigt bra idé som jag tänkte kolla upp. Vore det inte helt underbart om man kunde ha festen på en båt ute på havet? Med utsikt över Larnaca.
 
En extra kul grej som sker på vår Cypernsemester är att vi får sällskap av våra kära vänner Boel och Jörgen som driver företaget Studiomix. (Klicka HÄR för att komma till deras hemsida). Ska bli roligt att få visa dem alla platser inför bröllopet. Blir ju lite som en bonus att bröllopsfotografen i förväg vet hur omgivningen ser ut, särskilt när man ska gifta sig utomlands. Men det jag ser allra mest fram emot är att få shoppa skor med Boel. Våra män tänkte vi lämna på någon pub, medan vi länsar skoaffärerna. Lika bra att handla med någon som är lika lyrisk som mig själv när det gäller skor. Jag älskar att shoppa med Jan för han är faktiskt väldigt tacksam att ha med, men den här gången får han koncentrera sig på att dricka öl istället.
 
En del kanske höjer på ögonbrynen över att vi är ute i så god tid med allting när det gäller bröllopet med tanke på att datumet är satt till den 17 maj 2014, men det är mycket mer som måste klaffa när man har vigseln utomlands. Till exempel vill vi ta hänsyn till att gästerna ska kunna boka flygbiljetter så tidigt som möjligt till så bra pris som möjligt. Eftersom vi vill gifta oss på vår årsdag så fick det bli om två år eftersom vi varken har råd eller möjlighet att ha bröllopet nu till våren. Sedan är det ju även den lilla detaljen att det kan finnas chans för en graviditet inom det närmsta året och då vill man ha möjlighet att hinna landa lite i det innan man står som brud.
 
Jag känner mig inte ett dugg stressad över bröllopet. Kanske för att jag och Jan är helt överens i alla planer som vi hitills gjort. Min bröllopspärm är uppdaterad med aktuella bilder och idéer, musiken är vald till vigseln och allt känns verkligen hur bra som helst. Inga frågetecken. Självklart kommer det behövas lite nogrannare planering under nästa år och säkert några sista-minuten-justeringar på gästlistan, men annars är det inget som behöver göras just här och nu. På Cypern tänkte jag att vi skulle ta lite bilder till bröllopsinbjudningarna. Först hade jag bara tänkt köra på traditionella inbjudningar, men sedan insåg både jag och Jan att vi tillsammans inte är så mycket för tradition, så det kommer bli lite annorlunda stuk på våra inbjudningar. Säger inget mer.
 
 
Bara tjuvtränar lite....
 
 

En Kärleksfull Man

 
Det var först när jag fyllde 28 år som jag visste vilka egenskaper jag önskade att min framtida man skulle ha. Förutom det rent utseendemässiga (han skulle ju självklart vara stilig som tusan) ville jag träffa en kärleksfull man som älskade mig över allt annat och vågade visa det i både handling, ord och beröring - helst varje dag. Jag önskade mig en man som aldrig skulle ta mig för givet och som respekterade mig. Jag hade dock aldrig kommit underfund med detta om det inte hade varit för mina tidigare relationer där jag blivit trampad på, förnedrad och behandlad som skit. För har man blivit illa behandlad så vet man vad man absolut aldrig vill vara med om igen.
 
När jag träffade Jan för första gången mådde jag nästan illa. Jag tyckte han var så vansinnigt snygg att jag fick ont i magen. När han såg på mig eller pratade med mig tror jag min röst gick upp i falsett av nervositeten och jag kände mig lika liten som en dvärghamster. Hans närvaro var så påtaglig och hans doft gjorde mig knäsvag. De första månaderna hade jag stora svårigheter med att titta på honom utan att börja rokrodna, vilket han självklart tyckte var hur roligt som helst. Jag kunde inte i min vildaste fantasi förstå att mannen som såg ut som en hybrid mellan McSteamy och McDreamy skulle bli min blivande man.
 
Varje dag inser jag hur lyckligt lottad jag är som har en sådan underbar partner. Som ger mig precis den bekräftelse jag behöver och som mer än gärna visar sina känslor. För första gången någonsin är jag i en relation med perfekt balans. Vi ger och får lika mycket kärlek, kommunicerar alltid med varandra, lyssnar och diskuterar. På så vis har vi kunnat skapa ett lugnt och harmoniskt hem utan onödiga tjafs eller bråk. Vi lyckades träffa varandra när vi båda var i rätt skede i livet. Vi har upplevt tillräckligt mycket i livet för att veta vilket liv vi vill försöka uppnå tillsammans som ett par.
 
 

Regler Under Semestern

 
Det finns mycket jag skulle kunna stressa upp mig och må dåligt över inför hösten, men det ska jag inte göra. På min tre veckor långa semester ska jag istället jobba på att bara njuta och lämna oroligheterna till senare. För det är ju ingen nytta med att ha semester om man inte kan koppla av. Därför har jag gjort upp ett par väldigt enkla regler. Träder i kraft 2012-08-10. Upphör att gälla 2012-09-03:
 
1. Jag kommer stänga av min mobil och inte slå på den förrän semestern är slut.
2. Jag kommer inte svara på några mail (om det inte rör sig om akuta saker såsom dödsfall eller dylikt).
3. Jag kommer inte blogga om vare sig bebisar, jobb eller examensarbetet.
4. Jag kommer inte svara på anonyma bloggkommentarer från samhällets bottenskrap.
5. Jag kommer blogga om fint väder, god mat och lyckliga tankar.
 
Inte så dumt att ha min semester kvar när de flesta börjar komma tillbaka från sina semestrar.
Och en till sak som gör mig väldigt glad - vi åker tillbaka till Cypern över jul och nyår.
 
 
 

Hello Kitty Close Up

 
Lite närbilder på de otroligt häftiga Hello Kitty-skorna jag fick av Jan.
Boel har designat dem med alla bling-bling detaljer.
 
 

Du Sköna Underbara Semester

 
På torsdag jobbar jag min sista arbetsdag och sedan är jag LEDIG i tre underbara veckor. Imorgon är jag också ledig och behöver göra en total rensning av min garderob. Kommer sortera alla mina kläder i två kategorier. Första kategorin kallar jag för kläder-som-jag-är-för-fet-för-att-kunna-ha och den andra kategorin får heta kläder-som-döljer-det-värsta-fettet-ganska-bra. Som ni förstår har jag definitivt ingen beachkropp och med tanke på att jag och sambon strävar efter att plantera en bebis i magen så kommer jag inte kunna få det heller inom den närmsta tiden. Däremot vore det inte så pjåkigt om jag klarar av att loosa 5-6 kg innan vi lyckas bli med barn, så man inte behöver kämpa så mycket efter att man klämt ut ungen.
 
Målet imorgon med min garderobsrensning är även att hitta snygga och sköna kläder att ha med mig till Cypern. De ska vara lagom luftiga och inte sitta för tajt. Har varken lust eller råd att köpa en helt ny garderob bara för att jag lagt på mig ett antal kilon det senaste året. Något fint hittar jag nog i klädväg. Vet att jag ska ha en hel del sommarklänningar som är smickrande för en småknubbig figur. Ska även leta fram klänningar som fungerar att fota i. Jörgen och Boel kommer ju ner till Cypern vår sista vecka och det är ju inte helt otänkbart att vi kanske passar på att köra en plåtning eller två. Men vi får se hur det blir. Har en liten tanke om hur de kommande bröllopsinbjudningarna ska se ut och då kan det hända att man behöver lite bilder.
 
Men nu har jag alltså snart semester och det innebär iskalla gin & tonics och ganska mycket god mat. Jag ska däremot försöka se till att den goda maten inte alltid behöver bestå av så fet mat. Och sedan är det inte fel om jag ser till att röra lite på mig även om jag är ledig. Strandpromenaden i Larnaca är ju perfekt att gå några vändor och sedan är det bara att slänga sig i havet efter motionsrundan. Över 30 grader kommer det vara när vi kommer ner så det är inte säkert man orkar hur mycket som helst. Och stekande sol lär det väl vara så jag kommer bli tokbrun om jag är ute och motionerar, men det får jag väl leva med. 
 
Strandpromenaden i Larnaca:
 
 
 

The 70s Show

 
Lite sköna bilder som Jan tog på gästerna:

Perspektiv

 
När alla känslor lagt sig, när jag åter kan bli bästa vän med förnuftet, då kan jag få lite perspektiv på saker och ting. Det är skönt när den värsta känslostormen blåst över. När de där hormonerna som får mig att känna så mycket inte längre har tokparty i min kropp kan jag få kontroll över tillvaron. Nu kan jag känna mig lugn. Tillfreds med livet. Och jag känner mig oerhört tacksam över allt jag har och allt jag älskar. Vetskapen om att jag och min blivande man åker på en tre veckors semester om fyra dagar fyller mig med ett lyckorus som aldrig vill ta slut.
 
Att få spendera varje vaken och sovande minut tillsammans med personen jag älskar över allt annat kan inte göra mig lyckligare. Jag har sagt någon gång tidigare att vi får passa på att njuta av varandra medan det bara är vi två. Och det är ett väldigt klokt tänk. Den dagen vi blir föräldrar upphör vår tvåsamhet och vi kommer för alltid vara tre. All tid och energi kommer till en början läggas på vårt blivande lilla knyte. Vi kommer uppleva en trötthet som vi aldrig varit med om förut och våra liv lär vara helt upp och ned innan vi hittar balans. Men just för stunden ska vi bara njuta av livet och ta dagarna som de kommer.
 

Crayfishparty & Disco Inferno

 
Vi är så otroligt glada och tacksamma över alla vänner som kom på festen i lördags. Hela festsällskapet hade verkligen satsat på sina kostymer och det blev en hel del skratt. Den största överraskningen var när Tess och Martin ringde på och när jag öppnade dörren möttes jag av Darth Vader och prinsessan Leia. Jag älskar när folk tänker utanför lådan. Det var Tess mamma som sytt båda deras dräkter och det var så jäkla bra gjort! Annars var det mycket flowerpower och hippiestyle. Tror kvällens populäraste färg var brunt.
 
Blev en hel del galna bilder - särskilt när vi efter kräftskivan tog en taxi ner på krogen och tog över dansgolvet på en klubb i Borås. Vilken succcé vi gjorde. Det är rätt roligt att kunna bjuda på så mycket skratt och leenden. En av vakterna vågade inte kolla legtimation på Darth Vader, folk kom fram och ville ta kort, grabbarna fick jättemånga komplimanger för hur de såg ut och hur roligt det var att se dem. Jag bjuder på några bilder från festen och de fina gästerna. Återigen, vi är så glada att ni alla kom och gav oss så härliga minnen.
 
 
 
Långbord i vardagsrummet
 
 
Dukningen gick i flowerpower och kräftskivepynt
 
 
Min hippiekostym
 
 
Jan får ett jättefint collage. Svårt att tro att den välrakade mannen på bilden är den långhåriga hippien.
 
 
Kvällens original
 
 
Kvällens discoklädsel
 
 
Så sköna kostymer
 
 
Leia och Darth Vader
 
 
Balkonghäng
 
 
Kräftorna
 
 
Fyllde han 63 eller 36?
 
 
Dags för kräftskiva!
 
 
Smaskens
 
 
Sigge blev bortskämd och fick sig en hel del godsaker
 
 
Värdparet
 
 
Dags för lite discodans
 
 
Jans discoljus blinkade för fullt i takt med musiken
 
 
Danstävling
 
 
Jan utser Anders till vinnaren
 
 
Vinnare av ett nytt badlakan i 70-tals design
 
 
Och han fortsatte i 70-talsdansandet hela kvällen
 
 
Butikschefen kör solo på dansgolvet
 
 
Dags för sista shotsen innan utgång
 
 
Redo för Borås nattliv
 
 
Stayin Alive
 
 
Ett härligt gäng
 
 
Röj på dansgolvet i sann 70-tals anda
 
Tusen tack alla som kom och firade Jans födelsedag!
 
 
 

Ett Nytt Lågvattenmärke

 
Jag råkade ju sova rätt ordentligt mitt på dagen så nu kan jag inte sova, även fast jag är helt slut efter helgens födelsedagskalas och kräftskiva. Kommer inte blogga om själva festen i detta inlägg utan allt sådant kommer imorgon med tillhörande bilder. Gick in på bloggen först nu och fick se en hel del kommentarer. De flesta var peppande och helt underbara, men fortfarande dyker det upp en och annan tokstolle. Jag vet inte om jag varit extra störande den senaste veckan eller om det bara tycks gå någon epidemi, men man börjar ju undra. I vanliga fall är det inte så himla mycket action i kommentarsfältet, men folk tycks ständigt lyckas hitta nya lågvattenmärken.
 
Det senaste handlade om inlägget där jag skrev om hur jag kände mig angående att vi försöker få barn. Det gick ju inte andra gången heller. Jag skriver öppet och personligt för jag vill dela med mig av känslor och tankar då jag vet många därute som går igenom samma sak. Har fått många uppskattande mail om min öppenhet och ärlighet, vilket får mig självklart att vilja fortsätta blogga. Men när någon totalt okänslig idiot som verkligen borde skämmas ska fälla en kommentar om att jag kan väl skaffa en silikonbebis för silikon tycks ju löst mina problem tidigare (och syftade alltså på min bröstförstoring) då har man sjunkit riktigt lågt.

Celebert Besök

 
Igår fick vi celebert besök från Norge och Enköping - min brudtärna Butikschefen med fästman samt Jans bestman anlände runt sextiden. Jag hade tagit det lugnt hela dagen och kände mig väldigt mycket bättre till mods under kvällens gång. Känns stundtals fortfarande lite tung,t men nu har jag i alla fall orken att inte snöa in mig på det, utan blicka framåt. Ikväll smäller det. Då är det dags för Jans födelsedagsfirande och kräftskiva Disco Inferno. Har gjort i ordning snittarna under morgonen samt blåst upp 40 ballonger som i skrivande stund täcker hela köksbordet. Snart ska vi iväg och hämta de nybakade baguetterna och därefter blir det dukning samt dekorering av långbordet i vardagsrummet.
 
 
 
 
Det värsta som kan hända nu är att katten dyker in med klorna före i det enorma ballongberg som täcker hela köksbordet. Då kommer jag säga många fula ord.......
 

När Ska Det Bli Vår Tur?

 
Det kommer när det kommer. Slappna av. Tänk inte på det. Det blir vår tur snart. Snart finns det inget mer att säga. Eller höra. För jag har hört det så många gånger från mitt eget huvud, från vänner och från alla andra runt omkring att det kan ta tid. Att det är fullt normalt. Att det inte behöver betyda att något är fel bara för att det inte tar sig det första året. Som ni kanske förstår så blev det inte vår tur den här gången heller. Nu gråter jag ut min besvikelse och sen ska jag försöka lägga det bakom mig. Att det är helt normalt att det kan ta sin tid dövar dock inte den smärta man känner i samma stund som hoppet försvinner.
 
Jag vet att det är helt värdelöst att försöka förklara för någon som inte befinner sig i samma situation. Som inte känner den här sjukliga längtan efter barn. Att ha denna längtan i kombination med PMDS gör det extra tufft. Jag ger det några månader till. Blir det inte bättre eller får jag inte kontroll över det så får jag väl knapra Premalex. Med tanke på min stora motvillighet till alla former av mediciner borde det ge mig mer motivation att försöka hantera situationen på egen hand. Kanske blir det bättre när jag fått min semester. Man blir ju extra känslig för allt här i livet när man är trött.
 
 

Att Inte Ta Allting Bokstavligt

 
Dagens anonyma kommentar:
 
"Han ordnar överraskningsförlovning och resa till dig med sllt vad det innebär i förberedelser och kostnad och du köper bara en sån till honom. Det går väl inte att jämföra? Dessutom var det ingen överraskning eftersom du själv skrev att han sagt att han önskat sig en sån länge."
 
Okej. Jag måste bara klargöra en sak. (Känns som om jag fått klargöra mig hela tiden för ett fåtal av mina bloggläsare som hakar upp sig på saker, men inte mig emot). Inte någonstans i min lilla värld skulle jag på fullaste allvar jämföra en Intuos 5 Touch med Jans oförglömliga frieri och förlovningsresa. Att någon ens tror det känns helt uppåt väggarna galet. Ett förhållande handlar inte om att "bräcka" varandra med gåvor. Och definitivt inte om att försöka ge något som skulle vara likställt med ett frieri.
 
Ni ska inte ta allt jag skriver på allvar. Eller i alla fall inte bokstavligen. Försök läsa bloggen med en gnutta humor. Jag vet att det kanske inte är lätt när man inte känner mig, men i detta fall kändes det nästan som att det var en självklarhet att något materiellt inte ens kan eller bör jämföras med något så stort som ett frieri. Jag har på skoj sagt att hans födelsedagspresent nästan är lika bra som hans frieri, men det verkar inte riktigt gått fram till vissa. Verkar som att det är extra mycket gnäll på vissa bloggläsare nu för tiden. Har ni också PMS?
 
 

En Knäckt Liten Kinäs

 
Jag hann bara sätta mig i bilen efter jobbet innan tårarna började spruta. Sedan grinade jag hejdlöst hela vägen hem till Borås. Jan höll mig i handen och pratade med mig som vanligt för han förstod att jag bara behövde få ur mig alla känslor som mina jävla hormoner satt igång. Ett tag förstod jag inte riktigt varför jag grät men jag kände bara att jag var tvungen att göra det. Om jag inte är med barn så är det ta mej fan den värsta hormon-gråtattacken jag haft på väldigt länge. Och den här tröttheten är inte att leka med. Under hela kvällen gick jag omkring med illamående och yrsel. Jag skulle egentligen jobbat dag imorgon, men jag klarar inte det. Hade en fantastisk kollega som kunde hoppa in för mig imorgon. Jag är helt knäckt.
 

Veckans Citat - En Samling

 
Min kära fästman har en (o)vana att publicera diverse citat på Facebook som handlar om tokiga saker jag (eller Jan) har sagt. Efter första gången har det blivit lite av en tradition att vi båda bjuder på veckans citat. Här nedan är en liten samling på vad som tidigare blivit publicerat. Det bjuder jag på för ett gott skratt förlänger ju livet. En särskild omnämning får dock följande citat som Jan sade till mig en kväll när vi låg i sängen och skulle sova: "Jag vill gifta mig med dig, jag vill att du ska bli mor till mitt barn och jag vill spendera resten av mitt liv tillsammans med dig."
 
 
Jan: "Du är sååå rätt för mig baby och det tar liksom inte slut heller. Fascinerande."
 
 
Jag berättar för Jan att jag inte kan låta bli att känna mig lite avis på alla som är med barn eller fått barn, eftersom jag själv längtar så mycket. Jan svarar: "Jag vet att du är det baby, men det blir våran tur. Vi får njuta så länge vi är tjocka av naturliga orsaker."
 
 
Jag och Jan sitter och kollar på en modellbild. Jan: "Hon har ingen haka. Det stör mig lite."
Sussi: "Jag har två."
 
 
Sussi: "Kan man få huvudvärk över att älta saker?"
Jan: "Ja."
Sussi: "Varför då? Vad gör man med hjärnan då?"
Jan: "Man använder den. Du är inte van vid det."
 
 
Sussi ligger och sover djupt när hon plötsligt utbrister med skånsk dialekt: "Men Booooel!" och skrattar i två minuter efteråt. Allt sker fortfarande i sovande tillstånd. Sambon Jan skakar på huvudet och skrattar också i minst två minuter. Han är klarvaken och har väldigt roligt åt sin tokiga kinäs.
 
 
Sussi: "Du, känn här. Kan bröst få feber?"
Jan: "Sussi, dina tuttar är inte egna personer!"
 
 
Jan: "Det är en jävla massa skåningar på tv."
Sussi: "Ja, det vill man ju inte höra."
 
 
Sussi vill att Jan ska ta kort på henne hållandes i en ballong i snöre, varpå Jan frågar vart vi ska få tag i heliumballongonger. Samtalet vidare gick såhär:
Sussi: "Va?"
Jan: "Ja, det ser ju lite tråkigt ut om du håller i ett snöre fäst till en ballong som ligger på golvet."
Sussi: "Jahaaaa.. Hahaha." (ser allmänt förvirrad ut)
Jan: ......
Sussi: "Vadå?? Flyger inte alla ballonger?? Jag trodde alla ballonger flög..."
Jan: "Haha.. Nej!"
Sussi: "Neeej, det gör dom ju inte.. Hmmm.."
 
 
Sussi sitter och pratar med sin sambo via chatten när hon är i Uppsala och skriver uppsats. Sussi: "Skit också... jag har behov av att lägga av en brakare men det kan jag ju inte göra i ett dödstyst biblioteket."
 

Thaimat Hela Veckan

 
Har försökt äta upp så mycket som möjligt av det som finns i frysen för att jag skulle få plats med alla kräftor inför helgens kräftskiva. Jobbat en hel del kvällspass så jag har ställt mig och lagat storkok och gjort matlådor till förbannelse. Det enklaste, snabbaste och godaste i matväg är så klart thaimat. Jag har alla ingredienser hemma som behövs. Det har jag alltid. Slänger upp några matbilder. Är ni intresserade av receptet så hojta till. Men det blir som sagt inga bestämda mått. Man slänger ihop ingredienserna och smakar av efter eget tycke. Då jag gillar inhumant stark mat så brukar jag vara ganska frikostig med chilin, men när jag lagar till andra får jag försöka lägga band på mig själv. Är man ovan vid hetta så bör man starta med lite och sedan öka styrkan allt eftersom.
 
 
 
Kyckling i grön curry
 
 
Thailändska kycklingvingar
 
 
Tigerräkor i röd curry
 
 
 
 

Snart Är Semestern Här

 
Hann jobba en timme igår innan det välbekanta flimrandet framför ögonen började. Migränanfall. Igen. Men jag sade ingenting till mina kollegor utan proppade i mig två Alvedon och hoppades på det bästa. Kände att jag inte kunde/ville/hade råd att missa ytterligare ett arbetspass. Efter några timmar gick anfallet över. Jag hade lyckats få bukt med det i tid. Hade verkligen tur. Det gick jättebra att jobba och jag är rätt stolt över mig själv att jag besegrade anfallet denna gång. Slocknade nästan så fort jag lade huvudet på kudden. Blir så otroligt trött och matt efter ett anfall.
 
Man behöver inte vara en raketforskare för att förstå att jag behöver vila upp mig. Det är min kropps sätt att säga till mig att jag behöver semester. Och snart är den här. Min tre veckor långa semester. Nästa fredag sitter vi i bilen på väg till Norge. Och efter en vecka i vårt fina grannland är vi på väg till Cypern och värmen. Gud, så underbart det kommer bli. Känns ju verkligen som om man inte fått så mycket sommar här hemma i Sverige, vilket inte gjort så mycket då jag jobbat sen början på juni. Gött att ha sin semester kvar när alla andra kommit tillbaka.
 
 

Ny Header Till Facebook

 
 
Älskar min nya fina header till Facebook som Jan har fixat.
Jag har samlat lite modellbilder jag tagit genom åren med diverse fotografer. Supernöjd!

Peace, Love And Happiness

 
 
När jag har mina hormonstörningar kan jag bli ganska ful i mun. Jag kan svära  på bloggen och be folk dra åt helvete. Av någon underlig anledning är det precis i de lägena som det dyker upp otrevliga nötter som man med gott samvete kan be dra dit satan huserar. Nu när jag fått det ur världen så kände jag hur lugnet och friden riktigt sänkte sig över mig. Jag tog en påse jord och en spade, gick ut genom ytterdörren och gjorde i ordning blomlådan som hänger utanför vår ytterdörr. Det blev verkligen jättefint! De förra blommorna dog ganska så omgående. Men dessa kommer hålla sig länge. Köptes på Blomsterlandets rea i går. Tänkte det kan vara lite trevligt för gästerna att slippa mötas av uttorkade, döende växter.
 
Nu utstrålar både jag och lägenheten peace, love and happiness.

A Happy Birthday

 
Älsklingen fick sig en fin födelsedagsfrukost på sängen och sedan blev det paketöppning. Har försökt fixa och trixa i största hemlighet angående Jans present, vilket inte varit lätt. Han fick till exempel skjutsa mig till närbutiken när min beställning kommit men han fick absolut inte följa med in eller tjuvkika på paketet. Jag är så dålig på att hålla saker hemligt när jag vet att det är något som mottagaren verkligen kommer uppskatta. Nu sitter han och installerar sin present och kommer nog leka med den hela dagen. Hahaha. Gud, vad han är underbar!
 
 
Gratulerar på 29-års dagen älskling. Hahahaha.
 
 
Jans reaktion: ""Neeeeheee! Vet du hur många år jag sagt att jag ska köpa en sån här??!"
 
 
Sigge var mer imponerad av det prassliga inslagspappret. Han byggde sig en liten koja.

Dagens Anonyma Kommentar

 
Dagens anonyma kommentar:
 
"Vänta lite nu...så dina vänner måste betala pengar för att gå på fest hos dig för att du skall kunna titulera dig festarrangör i ditt CV och för att din kille skall få en rolig födelsedag? Trevlig liten prick du är!"
.
Det är inte det minsta konstigt att ta kuvertpris när man anordnar stora fester. I år slog vi ihop kräftskivan med killens födelsedag. Det är INGEN som måste betala pengar om de inte vill. Och till dig kan jag ju tala om att inte ens ett kuvertpris på en symbolisk summa täcker utgifterna för mat och alkohol. Eftersom du uppenbarligen inte känner mig eller ens är insatt i att det inte är ett dugg konstigt att man delar på kostnaden för en stor kräftskiva så kan ju du enbart ta och hålla käften. DU verkar vara en jävla dålig prick! Fortsätt simma omkring i slammpölen är du snäll!
 
Ibland blir jag bara så trött på folk. Särskilt på idioter som inte förstår sig på simpel matematik. Enbart ALKOHOLEN gick på över 2000 kr. JAG är fortfarande student och har ingen fast inkomst. Och även om jag hade haft det så förstår jag inte vad grejen är? Jag och killen var på en midsommarfest där värden fixade all mat och dylikt och så delade alla gäster på kostnaden. Det är INGEN i min bekantskapskrets (förutom min f.d vän och den anonyma kommentatorn) som tycker det är det minsta konstigt att man delar solidariskt för den mat och sprit man dricker. Man kommer faktiskt ganska billigt undan och det är väldigt bekvämt att bara komma till en fest där allt är uppdukat.
 
And for the record: Jag har ALLTID fått ta ett par tusen kronor från egen ficka, vilket är något jag inte berättat för någon, men nu är jag så jävla less på förutfattade meningar om att jag skulle sno pengar från mina vänner. ALLA pengar går till festen. Och räcker pengarna inte så jobbar jag arslet av mig för att kunna betala det sista.
 
Min profilbild

Sök i bloggen