Blahaa Blahaa


Sorry för urusel uppdatering. Lika bra att jag ber om ursäkt några gånger till eftersom jag nog inte kommer bli så mycket bättre. Jag vet inte riktigt vad som hänt med mitt blogg-engagemang. För det mesta har jag ju oändligt mycket att skriva om, men på sistone har det liksom inte funnits någon ork. Min hjärna är nog fortfarande rätt överhettad av för mycket jobb och plugg. Ska försöka tvinga mig själv att ta det lite lugnare. Då kanske jag blir lite roligare. Sen har det nog en hel del att göra med att jag befinner mig mitt uppe i helvetesveckan.

Breakdown


31 arbetstimmar fick jag ihop denna helg och sjuhelsikes mycket plugg. Jag har ingen aning om hur jag lyckats med allt men det gick. Nu kan jag slappna av både mentalt och fysiskt. Frågan är bara när jag kommer få mitt sammanbrott. Jag känner min kropp alltför väl. Även om jag inte alls känt mig stressad så brukar min bedrövliga migrän säga till ifall jag stressat för mycket. Har än så länge inte haft några känningar och man ska väl inte måla fan på väggen. Går jag omkring och väntar på migrän så är det väldigt lätt hänt att det blir en självuppfyllande profetia. Nej, nu ska jag tänka positivt och kasta mig in i en ny härlig vecka.

Veckans schema:

Måndag: Föreläsning 10.15-12.00, Plugg 13.30-16.00, Spinning & Core 17.30.

 

Tisdag: Crosstraining & Stryrketräning 06.30-07.30, Plugg 09.00-16.00, Möte inför modevisning 20.00.

 

Onsdag: Aerobics & Core 07.00-08.00, Föreläsning 10.15-12.00, Plugg 12.30-16.30, Möte Bröllop 17.00.

Torsdag: Crosstraining & Styrketräning 07.00-08.00, Plugg 09.00-16.00, Bio med P på kvällen.

Fredag: Eventuellt jobba, annars plugg hela dagen och träning.

Lördag: Modelljobb i Stockholm.

Söndag: Jobbar 07.00-20.00.
[ Min och Görans glamoursessa klättrade raskt upp i toppen ]

Good Morning And All That


Jag börjar inte jobba förrän klockan sju, vilket innebär att jag inte behövde kliva upp förrän kvart över sex. Kan ni gissa när jag vaknade? Klockan fem! 05.00! Efter elva timmars hårt jobb tycker min kropp inte att jag ska sova mer än till fem. Ibland blir jag faktiskt förvånad över min egen morgonpigghet. Får väl se hur länge den sitter i. Jag har ett monsterpass framför mig på tretton timmar. Kommer hem efter nio ikväll. Jag har sagt till mig själv att ta sovmorgon imorgon. Min föreläsning börjar inte förrän klockan tio, men känner jag mig själv rätt så kommer jag lik förbannat vakna runt sex. Nu ska jag fixa min matlåda! Ha en skön söndag.
[ Selamat Pagi ]

Alive And Kickin


Jag lever. Har bara haft så mycket att göra den senaste tiden att jag inte haft tid att blogga och det säger en hel del för jag brukar ju alltid ha tid för min älskade blogg. Denna helg kommer jag ha jobbat över 30 timmar. Och inte bara det, jag har även lyckats plugga på mina raster så jag till och med ligger före i planeringen vad gäller mina juridikstudier. Woohoo! Det jag däremot inte hunnit göra men som jag måste ta tag i är att titta igenom resten av modellbilderna jag fick av Tony. Ögonaböj. (Förlåt för att jag inte hunnit ännu).

Apropå modellgrejer så kan jag berätta att jag har två roliga saker att se fram emot. På tisdag ska jag på ett litet möte med stylist och makeupartist och annat folk inför en kommande modevisning i mars. Ska bland annat visa smycken för butiken Cameo Design. Klicka HÄR ifall ni vill se ursnygga saker som ni även kan handla via deras nätbutik. Och nästa lördag ska jag till Stockholm igen för att jobba som modell på en fotokurs med Janne. Lite nostalgisk över det då det säkert var över två år sedan som vi plåtade tillsammans. Mycket roliga saker att se fram emot! Och välbehövda små slantar som trillar in till min lilla Bali-kassa.Shape Me Up

Dags för träning på Sats.

Jag spyr på förvaltningsrätt och förvaltningsbesvär!

Kolla vad jag hittade i garderoben - min Indonesian college-tröja.

Nu ska jag forma till min svullna kropp.

Tjingeling!

ResponsRespons på mitt senaste inlägg:

Men Sussi, jag trodde du visste hur singelkillar ser på tjejers tillgänglighet:

Har ett förhållande -> Praktiskt taget singel
Förlovad -> Hon har bara inte insett
Gift -> Än finns det chans
Barn -> Ger upp

Tack Slaktarn! Bra att du påminde mig!

Så här ser jag det:

Har ett förhållande -> Inte intresserad.

Förlovad -> Skulle inte tro det och inte intresserad.

Gift: Är du helt jävla dum i huvudet?! Inte intresserad.

Barn -> Dags att ge upp nu, grabben. Du är ju bara patetisk. Inte intresserad.

 

In A Relationship


Jag har funderat att skriva detta inlägg under en längre tid men aldrig riktigt tagit mig tiden. Men på sistone har det dykt upp så mycket konstigheter att jag bara är tvungen att blogga av mig för att få det ur världen. Det handlar inte om att boosta mitt eget ego genom att visa er beundrarmail. Tro mig - jag skulle föredra total tystnad från mina "fans". När man är i en underbar relation med en fantastisk kille finns det liksom inga andra av intresse. Jag vill bara avreagera mig och spy lite galla över alla grabbar därute som tror att jag är ute efter Facebook-ragg. Att en kille skulle ge komplimanger till en främmande tjej handlar så klart inte bara om att vara snäll. Boys will be boys och det finns ALLTID en baktanke. Det spelar ingen roll hur mycket någon försöker förneka det. Så naiv är jag inte längre. Jag har varit, men inte längre och tur är väl det. Jag måste ju även påpeka att jag inte fick några beundrarmail från främlingar före min tid som modell. Jag antar att grottmänniskorna därute associerar glamour med tillgänglighet, trots att jag är så in i helvete off the market som det bara går att vara.

Jag har som princip att aldrig svara på mail från okända killar. Varför skulle jag? Att svara ens med ett tack är i princip som att uppmuntra dom att fortsätta kontakten. Jag är inte intresserad av att nätverka om det inte är med potentiella uppdragsgivare, fotografer, andra modeller, stylister och makeupartister. Men det är jävligt lätt att genomskåda när det bara handlar om ren och skär internetraggning. Så förbaskat genomskinligt. Även på MB förekommer det att jag får helt värdelösa mail som inte har något att göra med modellandet. Jag har speciellt en person som lite då och då brukar skriva men jag ignorerar det. Finns ingen anledning att svara.

Några roliga exempel från Facebook:

1) Hej Kristian här, 35- årig brandman, du har vackra ögon. Ring eller smsa mig om du vågar.

2) Du är lätt min drömtjej!

3) Har någon idag berättat för dig att du är så grymt vacker?

4) Hey, oh gosh! You are soooo hot and sexy. My heart beats got stuck. Are you single? I am an 24 year old indian guy living and studying in Uppsala. Wanna be my friend?

5) Hej Sussi hoppas du är singel, du är väldigt vacker.

6) Hi, I like you soooo much!

7) YUMMI!

8) Marry me!

9) Finare än alla Barbiedockor.

10) Hur mår du? Gör du för kul du? Snygg du är.


Min favorit måste nog vara nummer 9. Den har jag faktiskt aldrig hört förut.

Klassisk GlamourOch en sak till innan jag förkovrar mig i förvaltningsrätten....

Nu finns min och Görans senaste glamoursession uppe på MB.

Så för er som är nyfikna och vill se lite klassisk glamour när den är som bäst - klicka
HÄR. 

Var inte rädda för att lämna en liten kommentar.  
Lingerie


God morgon kära vänner. Det blev en sen kväll igår. Tog sista tåget hem till Uppsala och kunde nöjd, mätt och belåten krypa ner i min säng strax efter halv ett. Har precis fått bilderna från plåtningen igår av Tony, men jag får gå igenom dom ikväll eftersom jag måste fokusera på mitt tråkiga plugg. Det blir hemmastudier idag. Känner mig väldigt förkyld och lite småhängig. Är fullständigt övertygad om att det är vädret som tar kål på mig. Det är inte okej att bo i ett land där det är minus 20. För det var det igår när jag kom hem. Om inte mer. Fy tusan.

Vad jag gillade med gårdagen sessa var att vi plåtade mot en väldigt ljus och clean bakgrund. När jag kikar i min modellportfolio så har jag inte många sådana sessioner. Alltid roligt att kunna bidra med något nytt. Och den här gången blev det en underklädesplåtning så jag kommer kunna visa upp bilderna här på bloggen när dom är retuscherade. Roligt! Något jag störde mig på hos mig själv var att helvetesveckan börjar när som helst, vilket alltid varenda förbannade gång resulterar i att jag sväller upp som en ballong. Minst ett eller två kilon. Oerhört drygt. Speciellt när man tränar hårt och försöker tajta till sin feta lekamen. Men strunt samma. Kilona kommer rasa så fort helvetet gått över.

Nej, nu kan jag inte sitta här och svamla längre. Jag har förvaltningsrätt att flörta med. Bjussar på två backstagebilder från igår. Tony fotade som bara den och ibland blir det bilder där man är helt oförberedd på att kameran är igång. Kan bli väldigt roliga bilder. Det är alltid viktigt att ha roligt tillsammans under en plåtning. Att skratta och skämta vill jag göra jämt med fotograferna. Personer som inte kan dra på smilbanden blir ganska tråkiga att jobba med i längden. Skönt att jag inte stött på några trista dönickar under min tid som modell. Eller så kanske jag gjort det men inte minns just för att dom var så tråkiga. Det är ju också en möjlighet. Tjingeling!
[ "Hmm....vad ska jag hitta på med den här stolen då?" ][ "Jag skulle ju bjuda på mina finaste grimaser." ]

Tack Tony för en rolig och lyckad plåtning!

Ett Mysigt Litet Kontor


Hallojsan! Jag är i Stockholm och förlänger min vistelse här några timmar. Plåtningen med Tony gick galant och det blev en hel del fina bilder som jag verkligen ser fram emot att få visa senare. Alltid lika härligt när man träffar fotografer man klickar med. Kommer definitivt bli fler samarbeten med honom. I skrivande stund sitter jag på VD:ns kontor och väntar på att hon ska bli klar på gymmet. Sen blir det middag på Fridays klockan åtta. Man måste ju passa på att träffa sina vänner när man ändå är i Stockholm. Hade det inte varit för att jag knappt hittar i centrala Stockholm skulle jag lätt kunna tänka mig bo här. Jag gillar tempot och utbudet av allt möjligt här. VD:ns kontor är väldigt mysigt, men det känns lite skrämmande att sitta här. Har så svårt att tänka mig in i situationen att ha ett riktigt jobb. Huua. Läskigt.

Photoshoot In Da Big City


Då var man redo för en plåtning i Stockholm med Tony. Ska träffas på Sergels Torg för jag förstod ingenting av vägbeskrivningen till studion. Och det var inte på grund av att det var en dålig beskrivning, utan mest för att jag suger på att hitta till ställen jag aldrig varit på förut. En gång stod jag vid Åhlénshuset i Stockholm och var tvungen att fråga en förbipasserande åt vilket håll stationen låg. Han stirrade på mig som om jag var helt galen, pekade åt ett håll och upplyste mig om att jag var cirka 200 meter från stationen. Ops. Ja, vad ska man säga? Det är inte lätt när det är svårt.

Jag tänkte ta tåget som går vid tre så ingen panik än så länge med tiden. Jag hatar panik så därför ser jag till att alltid vara redo för avfärd en timme i förväg. Nu kan jag slappa och göra ingenting. Blogga hann jag ju med att göra ändå även fast jag har haft fullt upp i dag. Lustigt att jag alltid hittar tid för bloggen. Fick i alla fall en hel del gjort imorse på pluggfronten. Har börjat lösa seminarieuppgifterna och jag har även hela dagen på mig imorgon. Kommer nog hem vid niotiden och har jag ingenting bättre för mig så kanske jag pluggar lite ikväll också. Kanske...
Freakin Cold


Vaknade imorse och trodde att förkylningen slutligen knäckt mig. Men skam den som ger sig. Jag steg upp och bytte om till träningskläder och knatade iväg till gymmet. Det är ju helt omänskligt kallt ute! Burr. Träningen gick hyfsat bra. Som sagt, jag tycks alltid ha förkylningssymptom när jag vaknar upp på morgonen och det sitter i några timmar innan det släpper. A wee bit under the weather kände jag mig under aerobicspasset men jag härdade ut. Nu sitter jag och äter frukost samt dricker mitt goda gröna te med honung. En dusch på det och sen är jag nog i fin form för lite juridikstudier.

Permission To Die


Det måste vara ett bra betyg på en sjuhelsikes träning med en härligt skoningslös instruktör om man redan nu börjar känna av träningsvärken. Ett tag trodde jag nästan att jag var på väg att kräkas av ansträngning. Sweet! Jag tror dock att jag kan ge järnet ännu mer nästa gång. Första gången kändes lite stapplande eftersom man testar på något nytt. Då gäller det att lära sig rätt teknik och hålla rätt tempo. Och att det handlade om högintensiv intervallträning kan jag sannerligen intyga. Det var en utmaning som hette duga!

Imorgon blir det tidig uppstigning. Börjar dagen med aerobics och core. Sen hem och duscha samt förbereda inför plåtningen i Stockholm. Men jag måste hinna plugga däremellan. Det är därför jag kliver upp så tidigt så jag hinner med både träning och plugg. Kommer nog hem vid niotiden imorgon kväll så ha överseende med ifall jag inte bloggar på en stund. Jag lovar att återkomma med updates och kanske någon liten backstagebild. Nu ska jag städa lägenheten i två timmar och sen ska jag försöka sova. Tjingeling!
[ Svettig men förbaskat duktig ]

Permission To Laugh


Det är inte särskilt ofta jag får hit konstiga typer som gör väsen av sig. Finns säkert en och annan tveksam individ därute som läser min blogg men inget jag direkt störs av. Idag fick jag dock lite lustiga kommentarer på några modellbilder. Kommentatorn gav mig lite schizo-vibbar. I ena stunden berömmer han mig för mitt utseende och vill ha mitt telefonnummer (LOL) och i nästa sekund rackar han ner på mina korta ben. Hur ska han ha det egentligen? För iakttagelsen att jag har korta ben var väl ändå inte menat som en komplimang. I så fall behöver han gå en kurs i vad man inte säger. Sen fattar jag inte riktigt. Varför i hela fridens namn skulle jag någonsin ge ut mitt nummer? Skulle aldrig hända. Inte ens om jag var singel.

Ganska intressant hur frispråkigheten bara tycks explodera hos människor när dom sitter vid en dator. Det är ungefär som om jag skulle gå fram och säga till en vilt främmande människa hur fet och ful jag tycker personen i fråga är. Jag kanske tänker det om jag är på dåligt humör och ser en fet och ful människa, men jag skulle aldrig öppet säga det. Men med ett tangentbord och en skärm att gömma sig bakom kan man tydligen säga vad som helst, när som helst, hur som helst och ändå komma undan med det. Fan vad fegt. Patetiskt, svagt och ynkligt. Det tokiga är att folk som beter sig på detta sätt verkar helt sakna insikt om hur patetiskt det egentligen är. De har liksom ingen skam i kroppen. Det enda man kan göra då är att be dom dra åt helvete och sedan bryr man sig inte mer om det. Testa det ifall ni råkar ut för jubelidioter med psykopatitendenser. Du kan dra åt helvete! Känns riktigt skönt att säga. I promise you.

Jag skriver saker som jag står för. I alla fall här och nu. Om jag skulle ändra mig så har jag faktiskt förmågan att säga det. Jag är inte perfekt. Stundtals försöker jag inbilla mig själv att jag är det, men jag har aldrig varit en särskilt bra lögnare. Jag har fördomar om folk och fä precis som alla andra, men jag kan erkänna när jag har fel. Åtminstone vill jag tro att jag kan göra det. Däremot har jag slutat tro gott om människor. Att ingen föds ond kan jag kanske köpa, men ingen föds god heller. När man föds är man bara ett tomt och tämligen meningslöst skal. Det är uppväxten, omgivningen och livserfarenheterna som gör oss till bra eller mindre bra människor. Och det egna valet. När du sitter bakom din dator och tänker massa elakheter så kan du faktiskt välja om du ska hålla det för dig själv eller inte.
Paus


Vad skönt det är att komma hem och bara vara. Inte göra någonting alls i ungefär 1,5 timme. Sen ska jag iväg på det där omtalade passet som jag tjatat om. Kommer bli vansinnigt spännande. Har höga förväntningar att det kommer vara galet jobbigt. Jag hoppas faktiskt på det. Trots att min träning går riktigt bra nu så saknar jag utmaningen med nya träningsformer. Personligen tränar jag bäst om jag känner att jag hela tiden utmanas. Och jag är inte så bra på att utmana mig själv när jag tränar för egen maskin, men i grupp kommer man liksom inte undan. Man tvingas köra lika hårt som alla andra annars är man ju helt värdelös.[ Njöt av tystnaden i min lägenhet - sen blev det catfight bakom min rygg ]

En Produktiv Dag


Jag har några timmars studier kvar. Hängde på låset imorse igen och stationerade mig i mitt favoritbås på biblioteket. Plöjde igenom alla seminarieuppgifter mellan halv nio och halv elva. Därefter körde jag en pensionärslunch och praktiskt taget slängde i mig min matlåda. Klockan elva knatade jag iväg till en tvåtimmars-föreläsning som även denna gång hölls av Fru Björk. Mycket kompetent inom förvaltningsrätt. Väldigt speciell och med skön humor. Sånt gillas. Jag hästar några timmar till. Sen ska jag hem och förbereda mig för träningspasset från helvetet. So I've heard. Tjingeling!

Måndagens Träning


Idag blev det blev styrketräning med fokus på armar, ett spinningpass samt ett corepass. Härlig start på veckan! Efter sju (!!!) timmars studier var det riktigt skönt att träna arslet av sig. Men måndagsträningen ser jag ändå lite som en mjukstart. Imorgon lägger jag i en högre växel. McCharmy utmanade mig att testa på Crosstraining. Vad jag förstått är det sjukt jobbigt. Högintensiv intervallträning. Precis vad jag behöver. Men jag är övertygad om att jag kommer dö på kuppen. Må så vara. Jag bangar ogärna på en utmaning. Jag säger som Barney: Challenge accepted!


Missnöjets Fula Tryne


Jag är missnöjd. Missnöjd över Strömbergs bok i Allmän förvaltningsrätt som hänvisar till lagrum som inte längre gäller eftersom det är nya lagar på området. Jippie-kay-ey! Lagen.nu är för tillfället min bästa vän. Dagens största irritationshändelse inträffade när Amanuensen upptäckte att en ny PBL träder ikraft den andra maj i år. Men för seminarieuppgiften jag försöker lösa måste man tillämpa gällande lag, vilket känns så fel när man vet att bestämmelsen ändras i och med nya PBL:s ikraftträdande. Mycket irriterande. Vidare är alla hänvisningar till RF felaktiga eftersom vi vid årskiftet fick en ny grundlag och likaså lagrumshänvisningarna till SekrL. Numera heter det ju OSL! Ska det vara så jäkla svårt att revidera bokhelvetet så att det man läser stämmer överens med gällande lag?! Skärpning for f-sake!


Ett Bombnedslag


Nu talar jag om mitt hem. Det ser ut som en jäkla bombnedslag. När jag kom hem i eftermiddags hade visserligen min underbara pojkvän diskat, men det ingen av oss lade märkte till förrän jag kommit hem var att kattjäveln hade lagt en spya på min sovrumsmatta samt mina sockor som jag av någon anledning slängt på golvet. När man är helt slut efter att ha jobbat sen klockan sju imorse är man inte på humör att torka spyor. Dessutom hade jag slut på tvättmedel och kunde således inte slänga in den nedspydda mattan i tättmaskinen. Det fick bli handtvätt i duschen samt en flaska Vanish.

Mitt lilla badrum ser ut som hej kom och hjälp mig. Den långa mattan ligger tvärs över golvet och jag avskyr när saker inte ligger på sina rätta platser. För att stöka ner ännu mer beslutade jag mig för att frosta av frysen. Lika bra att passa på nu när man inte har någon mat hemma. Alltid knapert veckan innan löning. Sagt och gjort. Jag stängde av frysen, tog ut alla lådor och det lilla i matväg jag hade kvar och satte en plåt under frysen för att samla upp allt vatten. P hjälpte till att då och då tömma ut stora isklumpar som lossnat. Förhoppningsvis är all is borta innan tolv inatt. Jag har aldrig frostat av frysen och jag har bott i min lägenhet sen 2007. Det var på tiden. Hittade en påse shitakeesvamp som var helt insluten i is och man var tvungen att hacka loss påsen med en skruvmejsel. Sexigt värre.

Som om det inte var nog beslöt sig min ena katt för att testa mitt tålamod lite till. Jag hörde ett gigantiskt brak från mitt sovrum och en låda full med ömtåligt julpynt föll i golvet. I det ögonblicket tackade jag gudarna att jag inte hade barn. Jag kan svära åt en katt, men jag skulle aldrig säga fula ord till mitt eget barn eller någon annans barn. Jävla ungjävel, vad fan håller du på med? Känns inte riktigt okej att säga. Men katten förstår inte ord utan den hör mest på mitt tonfall att jag är mäkta missnöjd. Det är väl egentligen mest för min egen skull som jag svär när saker går tokigt. Att säga fula ord är av någon underlig anledning väldigt tillfredställande i vissa situationer.

The Perfect Picture


Jag har fått en del frågor från nära och kära angående Görans bilder. Dom vill veta hur han får till det snygga ljuset och färgerna och om han retuscherar mig väldigt mycket. Jag har visat före och efterbilder för en del modellkollegor för att dom själva ska få bedöma och de säger att jag som modell inte är i närheten av att bli retuscherad till oigenkännlighet. Självklart märks det vissa små förbättringar med retuscherade bilder, men inte alls i den utsträckning att det känns fejk. En tjej sa till och med att jag ser lika snygg ut i verkligheten som på bilderna. Sådant känns ju väldigt roligt att höra.

Retuschering är ungefär som makeup. Man ska endast förstärka det som är snyggt och försöka diskret att dölja det som är mindre vackert. Det bästa med Görans efterarbetning är just att han aldrig retuscherar sönder bilden, men han är otroligt noggrann och duktig på att hitta de rätta färgerna för att få fram en speciell känsla. Och under själva plåtningen är ljussättningen a och o. Jag har aldrig jobbat med en fotograf som är så noga med ljuset och som ni säkert märkt vid det här laget så är det bland annat ljuset som gör hans bilder outstanding.

Här kommer ett par nya glamourbilder från Göran. Denna gång satsade vi verkligen på klassisk glamour. Rosa, lila och lagom mycket naket. En ganska stor kontrast mot våra förra sessioner då färgerna var mycket mer dämpade. Hoppas ni tycker om denna sessa. Alla bilder kommer så klart även finnas tillgängliga på MB när hela sessionen är färdigretuscherad. Hope you like it. I love it!
Ett Arbete På Heltid


Som student är min vardag otroligt förutseende och inrutat med studier, jobb och träning. Jag trivs alldeles förträffligt med att ha det så. När jag kommer hem på kvällen är jag helt färdig. Jag har kanske energi att laga mat och mysa lite med pojkvännen, men i övrigt är jag färdig för skroten. Verkligen helt färdig. Om jag då rent hypotetiskt skulle lägga till föräldraskap i den ekvationen kan jag för allt i världen inte förstå var jag skulle får min ork ifrån. Helt ärligt. Hur orkar mammor och pappor som har ett heltidsjobb med allt vad det innebär, komma hem och fortsätta sitt heltidsjobb som förälder? Är det verkligen sant att allt det positiva som barn innebär väger upp det som skulle kännas jobbigt? (Nu finns det säkert några därute som inte kan komma på något alls som är positivt med barn så ni kan bortse från den sista frågan.) Jag kan köpa hela det där "det-är-värt-det-resonemanget" om man har en snäll bäbut med glatt humör, men när man inte har det då? Hur man orkar att efter en hel arbetsdag komma hem till ett eller flera barn som lever satan och definitivt inte lyssnar på mamma eller pappa är något som ligger långt utanför min fattningsförmåga.

Man kan lugnt säga att jag inte är redo för mamma-pappa-barn-biten. Inte än på långa vägar. Jag är för mycket av en egoist just nu. Jag njuter av min frihet och valmöjligheten att bara kunna vara ifred och lyssna på tystnaden. Framför allt vill jag se mig omkring i världen lite mer och inte ha någon mer att ansvara för än mig själv. Men jag hade ju inte tänkt att gå omkring och vara barnlös hela livet. När bäst-före-datumet börjar ticka kommer säkert allt det jag känner nu inför tanken om barn ställas på sin ända. Men just nu är det så otroligt verklighetsfrämmande för mig att blotta tanken nästan ger mig rysningar. Och inte av det behagliga slaget. Nej, jag nöjer mig helt och fullt med att gosa med mina väninnors nytillskott. På så vis kan jag njuta av det bästa och slippa det värsta. Men jag måste ju faktiskt säga att jag är sjukt imponerad av alla mammor och pappor därute som lyckas balansera jobb, familj och personlig lycka. Det sistnämnda är minst lika viktigt som familjen. Man har bättre förutsättningar att ge ett barn en trygg och bra uppväxt om man själv är lycklig. Ganska självklart.
[ Här är jag cirkus ett år gammal - utklädd till knubbig tomte ]

Nightmares


Jag hade en fullständigt vidrig mardröm som resulterade i att jag var tvungen att fly. I drömmen alltså. Väntade på en taxi som aldrig kom medan jag i panik försökte packa mina saker. Men tydligen skulle jag inte fly så långt bort utan till Stockholm. Så mycket fantasi har jag. Vaknade med ett ryck klockan 05.39. När jag insåg att allt bara hade varit en dröm kände jag verkligen lättnad. Avskyr att drömma något så hemskt precis innan jag vaknar. Nu kommer jag få dras med den där drömmen hela dagen och fundera på varför jag drömde så. Urk.

I drömmen grät jag i stort sett hela tiden. Funderar på ifall jag inte grät i verkligheten också med tanke på hur svullna mina ögonlock är just nu. Det har hänt förut att jag gråtit på riktigt fast i sömnen. Ja, man gör så mycket tokigt. För några år sedan när jag inte mådde så bra pratade jag ofta i sömnen, men nu har det helt försvunnit vilket är ett tecken på att jag känner mig mycket lugnare och lyckligare med livet.

Det absolut konstigaste jag gjort i sömnen var när jag sov över hos P precis i början av vårt förhållande. Jag hade bara satt mig upp i sängen och börjat sjunga ABBA-låten One Of Us. One of us is crying, one of us is lying, in her lonely bed. Jag kan inte föreställa mig hur roligt P måste ha haft åt mig. Han förstod att jag fortfarande sov. Fast tydligen hade han bara börjat sjunga med mig. Staring at the ceiling, wishing she was somewhere else instead. Efter vår korta duett hade jag bara lagt mig ner igen och sovit vidare.  

Nej, nu ska jag dricka upp mitt morgonte och bege mig till jobbet. Hemma hos mig är det minus 17 grader. Absolut inte bra för min till synes latenta förkylning. Nyser som bara den. Hoppas att jag klarar av att jobba alla mina timmar idag. Hela morgonen och hela kvällen. Kommer vara helt död vid niotiden, men jag tänker hela tiden på Bali. Då känns det liiiite lättare.

Me So Tired


Jag jobbar. Väldigt mycket. Men det går bra. Man blir väldigt uppe i varv när man har sånt busy schedule. Fast jag gillar't. Full rulle hela tiden och alltid uppbokad på diverse aktiviteter. Känns riktigt kul att jag fick det där lilla uppdraget i Stockholm nästa vecka. Behöver något som bryter lite från vardagen. För pengarna har jag råd att köpa den nya lagboken. Woohooo!
[ Trött och stirrig ]

Livet Från Den Ljusa Sidan


God förmiddag mina vänner. Jag har varit på en mycket bra och intressant föreläsning i förvaltningsrätt. Innehållet var väl kanske inte så där superspännande men föreläsaren var så mysig och rolig att två timmars föreläsning känns som ett rent nöje. I alla fall än så länge. Kommer säkert komma mycket mer komplicerade föreläsningar framgent. Detta var endast en lite lättare introduktion om det nya rättsområdet som vi börjar med på måndag. Hon gick igenom några viktiga förändringar som skett i Regeringsformen (RF). Inte alla gånger det kommer en ny grundlag så det måste ju uppmärksammas.

Nu har jag suttit ett par timmar på biblioteket och börjat med måndagsseminariet. Kommer hinna klart det i helgen och därmed är jag ikapp och i fas. Till och med lite före eftersom jag kan börja med seminarie två redan på måndag. Kommande veckans träning, studier och jobb är redan inplanerat och jag har livet under kontroll. För stunden. På onsdag nästa vecka ser det ut som att jag drar till Stockholm på ett litet modelluppdrag. Ska bli kul! Nej, nu ska jag återgå till mina studier. Snart måste jag packa ihop för jag jobbar idag mellan 15-21. Ville bara säga hej och berätta att livet känns bra igen.[ På biblioteket ]

Ledsen I Ögat


Jag är lite ledsen i ögat efter att ha sett Svensk Maffia - en vansinnigt intressant dokumentärserie på tv4. Så bedrövligt, tragiskt och onödigt att sexton- och sjuttonåringar behöver ta till våld och ge sig in i grov gängkriminalitet för att hitta en identitet. Samtidigt som dokumentären försöker skildra hur dessa ungdomar kunnat hamna i gäng kan jag inte låta bli att tänka på brottsoffren. Det är en hån mot brottsoffren när gärningsmannen bara kan valsa ut från rättssalen för att bli bemött med uppskattande ryggdunk från polarna. Att de på fullaste allvar blir glada över att han kom undan med en vårdplan och 110 timmars ungdomstjänst. De är inte ett dugg upprörda över att deras vän precis blivit dömd för en grov misshandel. Det gör ärligt talat ont i hjärtat på mig när jag tänker på det.

Personligen tror jag inte på hämnd eller vedergällning när man ska besluta om påföljd för ett visst brott. Varken jag som anhörig till ett brottsoffer eller som brottsoffer skulle må bättre av öga-för-öga-resonemanget. Jag har läst fördjupningskursen Påföljdsbestämning under min juristutbildning så jag har en liten inblick i hur det svenska påföljdssystemet är uppbyggt. Principerna och målsättningarna är fina, men rent spontant så är det något som inte känns rätt i praktiken. Jag är jävligt kluven. Måste nog sova på saken innan jag försöker mig på en djupare diskussion om det svenska påföljdssystemet. God natt.


Great Work


Jag är äckligt nöjd över mina träningsrutiner. Känner redan att jag fått så mycket mer energi bara under den här veckan. Sats erbjuder verkligen ett brett utbud av träningsformer och olika klasser. Har insett för länge sedan att man får bäst resultat av träningen om man varierar den mycket. Dessutom hinner man aldrig trötta. Jag har som mål att träna 3-4 gånger i veckan och varva både kondition- och styrketräning. Sen ser jag alltid till att hålla powerwalktempo när jag promenerar 20 minuter till biblioteket och 20 minuter hem. Vardagsmotion kan också ge resultat.

Träningsschema för en vecka kan se ut enligt följande:

Måndag: Spinning 30 min + Core 30 min

Tisdag: Styrketräning 45 min + Bodycombat 55 min

Onsdag: Aerobics 30 min + Core 30 min + Zumba 55 min

Torsdag: Crosstraining 30 min + Shape 55 minCommon Sense


Idag hände något lustigt när jag satt på biblioteket och pluggade. Anlände strax efter halv nio för jag ville få en soffgrupp. På biblioteket har dom soffor med höga sidor så man sitter som i ett litet bås. Väldigt avslappnande och skönt med avskildhet. Jag väntade på att Amanuensen skulle göra mig sällskap och hade alla mina böcker utspridda över det lilla bordet. Då kommer det två tjejer - att döma av böckerna också juridikstudenter - och bara satte sig ner i soffan mitt emot mig utan att säga ett ord. I vanliga fall brukar man väl ändå fråga om det går bra att slå sig ner. Det brukar jag i alla fall fråga av ren hövlighet. Men inte ett pip kom från deras läppar. Jag tittade upp från min bok och sa att det gick bra att sitta där, men att det kommer en person senare. Då flyttade dom till ett annat bord. Konstigt beteende.

Fick mycket gjort idag och kan lägga IP-rätten åt sidan för stunden. Ska dyka ner i förvaltningsrätten från och med imorgon. Är Mycket nöjd över min studieinsats och mitt goda humör höll i sig ända fram till lunch. Det där tradiga juristsnacket mam hör från andra juridikstudenter börjar gå mig på nerverna. För att inte tala om den torra juristhumorn som somliga använder i alltför stor utsträckning. Men jag var väl likadan en gång i tiden. Nu trivs jag bäst med att sitta för mig själv och läsa. Är man fler än två som pluggar ihop känns det bara trångt.

Me So Happy
Jag vaknade utvilad och full av energi!
Körde en liten glädjedans i lägenheten till några 80-talsdängor.
Nu är jag färdigpiffad för en heldag på biblioteket.
Lovely!

See ya later alligator!

Up Close and PersonalNu finns min senaste glamoursession med Göran uppe på MB.


För att kika och lämna en kommentar kan ni klicka
HÄR.

[ Kräver medlemskap - of course ]
Welcome To The 80s

[ Det är ju lite 80-talsvarning på mitt hår just nu ][ But I like it ]

Vad passar jag bäst i? Lockigt eller rakt hår?

Häpnadsväckande


Så lustigt. Jag är uttråkad. Och jag tycker inte om känslan. Haha. Vad ovanligt. Det händer typ ... aldrig. Från att ha haft en fullspäckad dag till att komma hem och bara vara sysslolös. Om det inte vore för att jag bara behöver sex timmars sömn så skulle jag gå och lägga mig. Finns ju egentligen ingen idé att sitta uppe om man inte har något att göra. Men lägger jag mig nu och somnar kommer jag vakna fyra på morgonen. Känns inte klockrent. Jag vet, för jag har testa det förut. Att sitta och glo på tv i min ensamhet är inget för mig. Då stirrar jag hellre på dataskärmen och ägnar mig åt meningslöst Facebook-snokande.

Imorgon ska jag upp tidigt för jag tänkte vara på biblioteket halv nio när dom öppnar. Sista IP-seminariet och sen kan jag lämna skiten bakom mig för stunden. Ska bli så befriande. Men nästa vecka sitter jag väl och svär över diverse juridiska klurigheter i förvaltningsrätten. Redan på fredag 08.15 har vi första föreläsningen och sen tänkte jag faktiskt tjuvstarta. Första seminariet är redan på måndag och eftersom jag jobbar fredag, lördag och söndag måste jag läsa så mycket jag kan timmarna före fredagspasset. Alla timmar är värdefulla.

Jag kan vara sjukt nöjd över att träningen är igång igen. Det blir 3-4 träningspass i veckan och det är så skönt att man hittat tillbaka till träningsrutinerna. Hinner jag inte träna på kvällen så stiger jag upp tidigt på morgonen och går till gymmet. Allt handlar om planering och en gnutta självdisciplin. Imorgon tänkte jag köra Shape tillsammans med Mooremodellen. Känner mig väldigt nöjd över variationen på träningen denna vecka. Bodycombat, core, aerobics, shape och styrketräning. Bra skit.


 


 

Guldkant På Tillvaron


Jag avskyr det här vädret. Det förstör min hy, min hälsa och mitt humör. Man vissnar bort i det här gudsförgätna landet. Det enda som sätter guldkant på tillvaron är kärleken och vännerna. Utan dom skulle jag aldrig vilja kliva upp ur sängen. Nästa vecka ska P skämma bort mig med middag och bio. Känns alldeles fantastiskt underbart. Jag har varken haft tid eller råd att unna mig en riktig dejt tillsammans med kärleken min. Fast det är väl därför det känns så väldigt speciellt.

Sen har jag två datum att se fram emot då jag bara ska släppa alla tankar på plugg och jobb. Den 18:e mars blir det en hederlig utgång på krogen i goda vänners lag och jag planerar en riktig praktfylla. Den 26:e mars har jag min födelsedagsfest med tema Vilda Västern & Mexico. Kommer bli ännu en legendarisk fest, det är jag övertygad om. Speciellt med mina helgalna vänner som verkligen går all in på mina maskeradkalas. Obygdsjuristen har redan meddelat att han införskaffat den vinnande utklädnaden. Men exakt vad det är säger han inte utan det får bli en överraskning.

Februari månad är snart slut. Jag tycker tiden bara rinner iväg samtidigt som den står helt stilla. När det gäller studierna så tycks veckorna flyga förbi, men det är det vidriga vintervädret som gör att allting bara känns dystert och händelselöst. Så fort snön smälter bort och solen tittar fram kommer jag själv börja skina som en sol. I år känns det riktigt tungt att kylan aldrig verkar ge med sig. Jag hatar kylan. För att inte deppa ihop totalt tröstar jag mig själv med nostalgiska minnen från förra årets midsommarfirande. 
[ Jag dansar på klipporna till Dancing Queen ][ Grillat ÄR godast ][ Solnedgång vid havet ][ Love You Guys! ]Underbar vänskap och underbara minnen!

Crazy Cat Lady


Jag föredrar att sitta på biblioteket och plugga, men det kan vara rätt mysigt hemma när man har sina små bebisar som sällskap. Fast det är väldigt frestande att ta efter dom. Jag vill gärna kura ihop mig till en liten boll och sova middag på Bogdans bok. Så fort mina studieböcker åker fram lägger sig Frezze över alltihopa och liksom bara är ivägen. Undrar om han försöker säga mig något genom att göra så. Bogdans bok om svensk internationell privat-och processrätt = zzzzznark![ Jag är så jäkla crazy cat lady ][ Det går inte att motstå detta söta lilla ansikte ][ Bogdans bok som huvudkudde ]

Curly Sue


Dagens fråga: är man juristskadad när man blir överlycklig av att få börja med förvaltningsrätten på fredag? Troligtvis. Eller så är jag bara glad över att IP-rätten snart är slut. Jag har verkligen fått vansinnigt mycket gjort idag och börjar så sakteligen kravla mig upp ur min depphåla. Att börja dagen med ett aerobicspass och ett corepass klockan sju på morgonen gav mig en härlig energi som höll i hela dagen. Jag och Amanuensen är ett jäkligt bra team när det gäller att plugga ihop. Tror inte jag varit så här studieorganiserad under hela min utbildning. Eller så har jag bara förträngt det. Men jag är ju väldigt beslutsam när det gäller den här terminen. Muren ska rivas - så är det bara![ Utan plattång är håret bedrövligt lockigt - men jag orkade inte fixa till det ]

Untz-untz-untz


Jag tycker det är sjukt jobbigt att träna på gym när det spelas dunkadunk i högtalarna. Det enda jag får lust att göra när jag hör untz-untz-untz är att dra ut på krogen, ta mig en stadig sup och dansa arslet av mig. Att få höra Alors On Danse medan jag ligger på en matta och gör sidlyft känns så fel. Och apropå fel kunde jag inte låta bli att stirra på en kylskåpskille som hade överarmar lika stora som mitt lår. Det är faktiskt så fel på så många sätt. Människan är inte skapt att se ut så. Verkligen inte snyggt! Nu blir det dusch! Slutbloggat för ikväll. Over and out.

Lite Allt Möjligt


Ni är sköna. Vet ni det? Varje dag smyger ni in här och tar del av mitt liv. Att ha i genomsnitt 200 unika besökare om dagen är ganska mycket för en nobody like me. Och jag vet att det inte bara är för att ni får se lite naket. Har fått många mail och kommentarer om att min blogg bjuder på lite allt möjligt och det är just variationen som gör den intressant. Det är faktiskt en väldigt bra beskrivning på mig själv. Jag är lite allt möjligt. Hobbymodell, juridikstudent, träningsfreak, festkoordinator, matlagningsexpert och en sjuhelsikes bra flickvän. Många epitet att hålla reda på och jag försöker hitta en bra balans mellan alla mina olika jag. Ibland går det bra och ibland går det käpprätt åt helvete. Det är bara att bryta ihop och komma igen.


[ Fashionglamour - härlig blandning ]

Buns Of Steel

 

Motherfudger vad jag har tränat idag! Nyss hemkommen efter två timmar på gymmet. Fick med McCharmy på ett bodycombatpass också. Kul med sällskap. Det är mycket roligare att plågas tillsammans med någon än alldeles allena. Nu njuter jag av tystnaden. Ska svettas klart och sen hoppa in i duschen. Imorgon klockan 07.00 ska jag köra aerobics och core. Det kommer bli en sådan där härligt fullspäckad dag. Träning på morgonen, plugg med Amanuensen på bibblan fram till ett då det är dags för en två timmars föreläsning.

Efter föreläsningen ska jag ta en fika på Fågelsången med en fotograf jag jobbat med för länge sen som hade vägarna förbi Uppsala imorgon. Sen ska jag hem och äta för att därefter kila iväg till kontoret och hålla det öppet till klockan 20.00. Jag kommer vara död och se ut som en näve skit när dagen är slut, men förhoppningsvis kommer allt flyta på bra. Har fortfarande inte riktigt kommit ur min deppfas, men det underlättar när man har saker att göra.
Take A BowNågot jag kommit till insikt om när jag blickar tillbaka på mitt minst sagt händelserika liv är att jag har fått nog av drama. Och då menar jag drama på alla fronter. I vänskapskretsen, kärlekslivet, jobbfronten - överallt. Fast kanske främst vad gäller kärlekslivet. Somliga människor söker sig till drama och bekymmer. Jag försöker springa åt andra hållet. När man haft sin beskärda del av alla tänkbara eländigheter som livet kan kasta på en blir man ganska trött på skiten.  

Till min fasa har jag insett att mitt liv går att relatera till ett flertal av Rihannas låtar. Till en början gillade jag inte alls hennes nasala stämma, men när man gång på gång hör låttexter som man kan identifiera sig med är det väldigt svårt för mig att inte börja gilla henne. Och med tanke på hur hennes popularitet som artist bara växer och växer är jag nog inte den enda som faller för hennes låtar. Som sagt, rösten är verkligen inte outstanding men texterna och melodierna träffar mig rakt i själen. Töntigt va?

Så, boys and girls, låt mig få presentera delar ur mitt liv i kronologisk ordning - Rihanna Style:

Russian Roulette

As my life flashes before my eyes
I'm wondering will I ever see another sunrise?
So many won't get the chance to say goodbye
But it's too late to think of the value of my life 

Take A Bow

Don't tell me you're sorry 'cause you're not
And baby when I know you're only sorry you got caught
But you put on quite a show, really had me going
But not it's time to go, curtain's finally closing
That was quite a show, very entertaining
But it's over now
Go on and take a bow

Fading

You say you love me
Well, they feel like words to me
Well, this just ain't working
Stop thinking you can run over me
I'm drifting, I'm settling
Off to a foreign place
If I can't see what's in front of me
It's a mystery, well then apparently
Things just ain't the same
And I'm ready for a change

Unfaithful

Story of my life, searching for the right
But it keeps avoiding me
Sorrow in my soul because it seems that wrong
Really loves my company


California King Bed

Just when I felt like giving up on us
You turned around and gave me one last touch
That made everyting feel better
And even then my eyes got wetter
So confused, want to ask you if you love me
But I don't want to seem so weak

Hate That I love You

Most everything you do make me wanna smile
Can I not like it for a while?
I love you beyond the reason why
No one in this world knows me the way you know me
So you'll probably always have a spell on me

 

Dagens Längsta Mening"As regards the question whether the words and concepts used in the convention must be regarded as having their own independent meaning and as being thus common to all the member states or as referring to substantive rules of the law applicable in each case under the rules of conflict of laws of the court before which the matter is first brought, the appropriate choice can only be made in respect of each of the provisions of the convention to ensure that it is fully effective having regard to the objectives of article 220 of the EEC Treaty."


Utdrag fr. Case 12/76. aka Tessili v. Dunlop

Jag tycker inte om att läsa rättsfall på utrikiska och jag avskyr långa meningar. Ovanstående utdrag får mig att vilja rycka bort håret från rötterna och dunka mitt huvud i köksbordet. Känns som om jag verkligen är inne på rätt område. (IRONI!!!) Fy satan vad jag ska göra mig av med ilska och frustration idag på gymmet. Sen har jag god lust att dränka mina sorger i någon form utav alkoholhaltig dryck men jag vet att jag kommer avstå. Att tröstdricka bara för att det känns lite motigt på pluggfronten är ett lågvattenmärke jag defintivit inte tänker nå. Inte än i alla fall.
Glamoooour


Att få ursnygga färdigretuscherade glamourbilder kan få mig på bra humör. I alla fall en liten stund. Göran är klar med nästa session som vi plåtade i studion och bilderna blev så klart sjukt fina. Vår första sessa som publicerades på MB i söndags klättrar stadigt uppåt på glamourlistans topp 10. Kul! Och vi har fått väldigt mycket fin kritik av diverse modeller och fotografer. Jag fotar ju enbart för min egen skull men det är alltid extra kul när det uppskattas av andra. Det ger en satans egoboost och en tämligen skön känsla av att ha åstadkommit något riktigt bra. Nu ska jag återvända till mina juridikstudier och förhoppningsvis kan jag känna samma känsla angående IP-rätten. Ikväll ska jag träna något så överjävligt i ett försök att rycka upp mig från min lilla deppfas.

 


Tack Göran för att du muntrade upp mig med snygga bilder!

Förbaskat


Termometern visar på minus 15 grader, men där Amanuensen bor visar den tydigen minus 21. Det är fan inte okej. Jag får problem att andas i den här kylan, det märkte jag igår när vi gick till affären. Min astma tycker inte om att jag bor i Sverige, åtminstone inte när det är så förbaskat kallt. Planen idag var att ta sig till biblioteket och promenaden dit på drygt 20 minuter brukar vara en ren fröjd, men inte idag. Jag håller mig hemma denna vidrigt kalla tisdag. Får sitta vid mitt tråkiga köksbord och traggla om domstols internationella behörighet och erkännande och verkställighet av utländska avgöranden. Kan ju faktiskt erkänna för er kära läsare att det aktuella rättsområde som jag läser nu inte är min grej. Alla dessa förordningar och konventioner hit och dit samt när de ska tillämpas och inte och när somliga bestämmelser tycks gälla parallellt gör mig fullständigt loco!

Jag känner mig lite deprimerad idag om jag ska vara helt ärlig. Tycker att ämnet jag läser nu är mycket svårt och jag har stora svårigheter att ta till mig allt. Jag läser och läser men blir bara mer förvirrad. Känner mig lite ledsen över det, särskilt när jag hela tiden jämför med hur bra det gick med folkrätten och även till viss del EU-rätten. Det är ju en ganska dum grej. Att jämföra. Måste sluta med det. Vet bara inte riktigt hur jag ska göra. Urk. Att behöva tampas med en förkylning, studiestress och ständigt ansträngd ekonomi kan få den starkaste människan på fall.
Sköna Måndag


Jag har fått mycket uträttat på denna kära hjärtanes dag. Fem maskiner med tvätt och en nystädad lägenhet. Jag och P bestämde oss för att köra en liten matiné efter lunchtid. Sen har jag lyckats ta mig igenom tre rättsfall som jag hade kvar sen förra veckans plugg och är lite mer i fas nu. Men har dessvärre fortfarande en hel del att ta igen. Jobbat hela helgen och vissa dagar glömmer jag bort hur trött man blir både fysiskt och mentalt efter ett arbetspass, så man orkar inte plugga så mycket. Nu har jag fyra dagars studier att se fram emot inklusive en föreläsning. Sen är det dags för förvaltningsrätten som börjar nästa vecka. Kommande helg är redan fullbokad med jobb. Busy girl as usual.

Nu ska jag och P ha en sista myskväll som start på veckan. Jag lagar indonesisk kyckling och till förrätt blir det skaldjurspaté med romsås. Sen fick jag äntligen tag i filmen Eat Pray Love. Den har varit uthyrd hur länge som helst så jag passade på. Insåg att jag tyvärr inte har tid att läsa boken och jag vill verkligen se filmen asap. Så efter vetenskapens värld kör vi ännu en film. Hoppas ni haft en bra start på veckan och en mysig dag med er käresta.


Att Välja Sina Strider


Jag har som princip att inte ta skit från folk. Men det är en ren konst att försöka avgöran när man ska gå i strid eller låta det vara. Med åldern och livserfarenheten lär man sig förhoppningsvis att välja sina strider väldigt omsorgsfullt. När jag stöter på en människa som tycks lida av någon form utav personlighetsstörning måste jag komma ihåg att det inte handlar om att vinna eller förlora. Bara att låta det vara. Så länge situationen inte blir helt ohållbar förstås. Det allra viktigaste är dock att lära sig mer om personlighetsstörningen så att man vet hur personen som lider av den ska hanteras.

Ta psykopaten som ett exempel. Jag har många års efarenhet av hur det är att leva med en psykopat så jag anser mig ändå ha lite lättare att känna igen människor som lider av liknande störningar. Vad jag lärde mig från det förhållandet var att försöka ha så lite som möjligt att göra med psykopaten i fråga, vilket till en början inte var lätt då de har en tendens att aldrig ge upp om det är något dom vill ha. Att säga till en psykopat att han/hon är sjuk är totalt verkningslöst då de oftast helt saknar insikt om att de har psykopatiska drag. Om man så skulle skriva det på näsan är det som om de har skygglapparna på. I deras värld existerar bara dom själva.

Vad jag nu stött på tycks vara ett skolboksexempel på någon som lider av psykopati. En person som aldrig tar ansvar, inte tål kritik och försöker sopa bort den eller skylla ifrån sig på andra. Varenda gång. Det som jag däremot kan tyckas lite lustigt är att personen hela tiden försöker ge intryck av att vara ansvarsfull, särskilt när det är andra i närheten, till exempel auktoriteter. Om något bra har hänt så känns det alltid som att personen försöker spela en större roll i det hela än vad som egentligen skedde, och går något åt skogen så beror det aldrig på psykopaten. Då är det alltid andra omständigheter eller andra människor som är anledningen till misslyckandet.

Jag har försökt ge mig in i en diskussion med denna människa och hela tiden vetat att jag haft rätt. Men det är tyvärr lönlöst. Det är som att prata med en person som inte ens är medveten om alla lögner och förnekelser som kommer ur dess mun. Lögner som är så löjligt genomskinliga särskilt för mig som känner igen hela beteendet så väl. Själva lögnen är något som kännetecknar en psykopat. Vet man vad man ska hålla utkik efter så märker man ganska snabbt att psykopaten skapar sin egen värld och drar sig inte för att manipulera och ljuga för att gynna sina egna syften. 

Vid första anblick kan man missta en psykopat för att vara otroligt trevlig och som har bra hand med människor. Tills man kommer dom nära. Det är först då som personlighetsstörningen gör sig gällande och de negativa effekterna av detta är något som hela tiden finns där. Om man inte kan avskärma sig från psykopaten gäller det bara att ligga lågt. När denne inte får som den vill eller känner att människor jobbar emot dom kan de ta till alla möjliga hot eller hämningsaktioner. Än så länge har jag personligen inte fått vara med om det, men en god vän till mig fick sig en dos av vad människan är kapabel till.

Tänk att jag hitills i mitt liv lyckats snubbla över två olika människor som båda tycks lida av en psykopatisk personlighetsstörning. Vad är oddsen för det? Nåväl. En erfarenhet rikare som säket kan komma till användning dit jag är på väg i livet. Jag är inte ensam i det hela utan det är många som är medvetna om problemet. Och det är tyvärr det enda man kan göra i detta läge. Vara uppmärksam och medveten och försöka ligga lågt. Självklart kommer jag käfta emot om psykopaten försöker sig på några dumheter med mig igen, men man behöver inte alltid ta det längre än så. Det beror helt på omständigheterna. Ibland kan man tyvärr inte göra sig av med problemet på ett enkelt sätt och för att inte förvärra situationen måste man tänka på att välja sina strider.


A Bit Of A Pickle


Jag ska gå på två bröllop i sommar och mina tankar kretsar redan kring vad jag ska ha på mig. Självklart vet jag vad som gäller när det kommer till klädkoder. Jag kommer definitivt ha klänning, men vilken färg ska jag välja och vilken modell? Ingen aning. Jag känner bara att jag inte har något i min garderob som skulle passa. Eftersom det är bröllop finns det tre färger som för min del är helt uteslutna. Dessa är vitt (brudens färg), svart (sorgens färg) och rött (syndens färg). Det där med rött är i och för sig en myt, men jag skulle bara gå omkring och tänka på myten hela tiden och inte kunna slappna av. Nej, det blir absolut ingen röd klänning för mig!

Det absolut viktigaste är dock att respektera brudparets önskan. De kanske inte har specifika önskemål om vilka färger man får ha på kläderna men de litar nog på att gemene man har koll på vett och etikett. Och har gemene man inte det är det nog dags att skaffa sig lite kunskaper. Personligen skulle jag bli väldigt besviken om någon kom på mitt bröllop i en svart eller vit klänning. När man är bjuden på bröllop är det inte mer än rätt att man får anpassa sig. Det är inte bröllopsgästerna som ska skina, utan bruden och brudgummen.

Personligen tycker jag inte att vett och etikett är utdöende som somliga påstår. Dessa somliga är främst unga, ouppfostrade människor som tycker att de får göra hur dom vill, hur som helst och var som helst. För mig handlar det om att respektera varandra och att alla har olika traditioner. Bara för att du tycker att något är okej behöver det inte betyda att omgivningen gör det. Det är extra viktigt att komma ihåg när man är bjuden på middagar, bröllop och andra festligheter. Jag skulle aldrig få för mig att slänga upp fötterna på bordet hemma hos någon annan bara för att jag kan göra det hemma på mitt låga soffbord.

Nu är det slutpredikat! Tack och bock!

Fast As Lightning


Göran är snabb som blixten. Har redan fått första bilden från vår andra plåtning. Lite mer urban och inte fullt så mycket fashioninfluerat som den första sessionen. Skulle säga att denna bild känns lite mer up close and personal. Men fortfarande självklart glamour. Den tredje sessionen kommer vara i klassisk glamouranda med mycket rosa och fluffiga kuddar. Väldigt roligt hur man kan variera sig i glamourgenren och hela tiden utmana sig själv med att försöka hitta nya influenser. Sen finns det ju alltid folk som älskar att dra all glamour över en kam.

Det är inte sällan man fått höra av nakenhatare att glamour är billig porr. Då kan jag inte låta bli att undra vad sjutton dom har stött på för glamour. Jag kan absolut hålla med om att det finns bra och dålig glamour. Det beror ju på fotografen och vem som står framför kameran. Kastar man av sig kläderna och inte lägger någon större eftertanke i själva poserandet kan det mycket väl se förbaskat billigt ut. Men att själva nakenheten i sig skulle vara porr har jag svårt att förstå.
The Man U Love

På Lånad Tid


Varje morgon när jag vaknar tror jag att loppet är kört. Det känns som om jag lever på lånad tid. Har haft den här överhängande förkylningen i flera veckor och det känns som om det kommer bryta ut när som helst. Men jag har klarat av att arbeta hela helgen och det är jag tacksam för. Nu har jag veckans plugg att se fram emot och nästa helg hoppas jag på att få fler arbetspass inbokade. Ledighet - vad är det?

Nu till något roligt. Min och Görans sessa finns nu uppe på MB. Medlemmar kan klicka här och lämna gärna en liten kommentar. Mitt huvud arbetar redan på högvarv inför en fotoidé som jag vill göra med Göran. Vi pratade lite löst om det när jag var nere i Linköping, men det krävs en hel del som måste klaffa. Först måste jag höra mig för om tillstånd att fotografera i den miljön jag hade tänkt mig, sen ska jag få tag i en makeupartist och en hårstylist som kan samma tider. Jag har en makeupartist i åtanke och när jag var hårmodell för Wella fick jag förtroende för frisören som fixade mitt hår. Hon kunde absolut tänka sig att göra den håruppsättning som jag vill ha till plåtningen. Men som sagt, mycket jobb att styra upp innan det går att genomföra och just nu hinner jag inte greja med det. Får bli i framtiden.

I veckan väntar jag hem två fotoleveranser. Jag fick ett tips om att testa Fuji Direkt då deras A4-foton var ganska mycket billigare än det jag beställde från Crimson. Crimsons pris låg på 20.50 kr för en A4 med måtten 20x30. Fuji tog 9 kr men måtten var lite annorlunda - 20x27. Det enda man kan göra är att beställa hem och sedan jämföra både kvaliteten och storleken. Om det skulle visa sig att Fujis bildkvalitet är minst lika bra som Crimson eller bättre så ska jag nog fortsätta beställa ifrån Fuji. Att det skiljer 3 cm kanske inte gör så mycket. Jag ska sitta med förstoringsglas och lupp när bilderna kommer.[ Den här bilden valde jag för fotoframkallningen med Fuji ]

Vad har ni läsare för erfarenheter av fotoframkallning via internet?

Vilka har bäst kvalitet och valuta för pengarna?

Fuji? Crimson? Photobox? Något annat tips?

Jag Blir Tokig!


Jag blir tokig! Varför ska saker och ting aldrig vara lätta att förstå? Håller på och kikar runt på sidor där man kan framkalla sina modellbilder. Fick tips om att testa Crimson och Photobox. Mina krav är inte omöjliga. Jag vill skriva ut mina modellbilder i A4-format för en rimlig penning. Jag började med Photobox. Efter flera försök fick jag nog. Alldeles för mycket krångel med säkert jättelätta saker, bara det att jag inte förstod hur man skulle göra. Klickade och grejade och valde men det blev inte alls som jag ville. Det gick inte ens att välja formatet 20x30 cm. Jag hittade det i alla fall inte.

Efter Photobox-misslyckandet gick jag vidare till Crimson. Det var mycket lättare. Efter cirka tre klick så hade jag gjort en första testbeställning. Och det gick att välja rätt mått också. Men jag är rädd för att jag valde något som var onödigt dyrt. För en bild i A4-format fick jag betala 20.50 kr. Är det för mycket eller normalpris? Har som sagt ingen aning om vad det kostar i vanliga fall eftersom jag inte framkallat några modellbilder utan bara förvarat dom i min dator. Jag borde få bilden i veckan. Ska bli spännande att se om kvaliteten håller.

Valde att testa med en av Rolfssons bikinibilder då dessa var de enda modellbilder jag hade i stort format.
Har ju gjort en massa backuper och rensat datorn så resterande modellbilder ligger på min externa hårddisk som jag inte orkade koppla in. Men som sagt, ni läsare får gärna svara på ifall jag betalat ett överpris för en framkallning av en färgbild i storleken 20x30 cm. Och har jag det får ni gärna tipsa om andra sidor som har enkla instruktioner. Jag är verkligen helt värdelös på detta!

Good Night, Darlins!


Nu är det dags att gå och lägga sig. Jobbar 07.00-16.00 imorgon. En mycket tråkig nyhet är att jag börjar bli sjuk igen. Jag kände av alla förkylningssymtom när jag jobbade idag. Nu försöker jag bara hålla ut och få mina mycket välbehövda arbetstimmar denna helg. Att jag kommer ligga sjuk den kommande veckan är tyvärr ganska givet. Trist när man äntligen började komma igång med träningen. Men huvudsaken är i alla fall att jag inte halkar efter med plugget. På söndag slutar jag redan klockan ett och efter det tänkte jag läsa ikapp . Orkar min förkylda hjärna med det så är allt frid och fröjd. Jag kommer hålla tummarna och hoppas på att förkylningen inte slår ut i full styrka.[ Nu ska jag drömma om värme, sol och stränder ]

Good Night, Darlins!

This Is It


Jag har fått de sista bilderna av Göran från en av våra sessioner. Den riktigt häftiga sessan. Nu har vi sammanlagt sju starka bilder att så småningom publicera på MB. Är så otroligt nöjd över vårt senaste samarbete. Man blir aldrig någonsin besviken när man plåtats av Göran. Nu lovar jag mig själv att verkligen ta tag i ett litet projekt som egentligen borde blivit klart för länge sedan. Jag ska framkalla alla bilder som jag och Göran tagit tillsammans och sammanställa dom i en glamourportfolio.

Tänkte framkalla varje bild i A4:a storlek så det blir riktigt stort och häftigt att titta på. Ska nog dra till Stockholm någon dag och leta reda på en fotoaffär för framkallning. Känns inte riktigt som att jag vill stövla in i en affär här i Uppsala. Visserligen finns det sidor på internet man kan använda för att framkalla fotografier men då måste man först testa med en bild. För man vet aldrig riktigt hur färgerna och kvaliteten blir när man låter någon annan skriva ut bilderna. Har ni tips på några bra sidor på internet för fotoframkallning? Har fått tips förut men glömmer så fort bort webbadresserna...[ Black And White ][ Lite mer färg ]

Håll utkik på MB i helgen!

Veckans Topp 10 Övrigt

[ Har ni sett vem som ligger etta på topplistan? - JAG! ]

Dinner And Wine


Lite mysiga bilder från gårdagens middag på Snerikes:
[ Farligt lättdrucket vin till rödspättan ]

 [ English dricker flitigt med vatten medan mitt vattenglas (till höger) glöms bort ][ Appletini är en mycket manlig drink ][ Efter middagen blev det en liten promenad genom Uppsala - Domkyrkan ][ Vackra Gustavianum ][ En frusen English i snöovädret ][ Fyrisån by night ]

Thank you darlin för en helmysig kväll!

Ärligt Talat


Jag skriver direkt från hjärtat. Jag skriver oavsett vilket humör jag än är på. Ibland får mina inlägg spegla mitt humör och det kan både ha sina fördelar och nackdelar. Men jag skriver ärligt och står för det. Ärlighet är något jag kommit att värdesätta högre än alla mina principer. Men tro inte att jag alltid varit ärlig. Det ligger inte i människans natur att vara det jämt och ständigt. Vi är egoister och det ligger i vår natur att handla efter egen vinning. Men man kan åtminstone försöka vara ärlig när man gör det så slipper man såra människor.

Men ärlighet sårar ibland mer än en lögn. Det jag skriver på min blogg är inte avsett att såra. Det jag skriver på min blogg har endast i syfte att tillfredställa mitt eget behov av att uttrycka mina känslor och tankar. Egoistiskt kanske men jag står för det. Att folk blir provocerade och upprörda beror oftast på att de inte håller med mig i mina åsikter eller det jag gör, men man kan inte alltid blidka alla. Jag skulle inte vara jag om mina inlägg bara handlade om att inte stöta mig med folk.

Rena Rama Skiten


Vilket helvetes jävla skitväder! Att pulsa på icke-skottade trottoarer i detta blåsväder med snö som letar sig in överallt trots att man har tjockaste vinterjackan med huva får mig på uruselt humör. Men nu är jag i alla fall hemma i min varma mysiga lägenhet. Har bytt kläder och åt precis en tallrik misosoppa. Nu börjar jag känna mig lite mer rofylld men ser inte fram emot att ta mig ut igen om ett par timmar när det är dags för jobbet.

Skönt att bara jobba till åtta ikväll. Då hinner jag med lite fredagsmys och På Spåret. Woohoo! Börjar dock bli riktigt irriterad på min rinnande näsa. Vet inte om jag ska skylla på vädret eller att någon annan smittat mig med ännu en vinterförkylning men störande är det. Nåväl. Bara att klä på sig varmt, hålla sig varm och äta något varmt. Kycklingen är i ugnen och jag ska göra mig en GI-riktig matlåda att ta med till jobbet. Träningen har gått så bra denna vecka och nu gäller det att få kontroll över matvanorna också.[ Nu blire kattgos ]

A Night Out


God morgon världen! Vill ni veta en hemlighet? Jag har inte klivit upp än. Ligger i P:s säng och myser fast utan P. Han gick precis ut i snöstormen för att pulsa iväg till jobbet. Själv börjar jag inte förrän klockan tolv men jobbar till sent ikväll. Jag passar på att kurera mig för jag känner mig en aning snuvig. Förhoppningsvis är det bara lite efterdyningar från gårdagskvällen. När man fått alkohol i sig märker man inte av kylan utomhus.

Förvisso blev det inte alls lika hårt som den kvällen då jag och Hammarhajen var ute på Snerikes, men det råkade bli ganska mycket alkohol. I alla fall i min värld. Det finns en anledning till varför jag ytterst sällan dricker alkohol på släktmiddagar och dylikt. Efter bara några glas vin var jag rejält på pickalurven. Förbaskade asiatiska defekt! Men jag gillar ju alkohol och särskilt drinkar. Så efter att vi ätit huvudrätten och druckit upp vinet blev det en liten drink.

Det var alldeles för länge sen som jag träffade English och det var väldigt roligt att träffas över en bit mat och samtala om livet. Han är en av mina äldsta vänner och lite då och då kommer man ifrån varandra på grund av studier, jobb och annat, men lyckas man bara få till en kväll ute eller en hemmamiddag så är det som om man aldrig varit ifrån varandra. Det är precis så det ska vara. Vänskapen. Trygg, okomplicerad och bestående.


 

[ Kräftskiva 2010 ]

 

 


[ Födelsedagsmiddag 2007 ]

Teaser


Jag har fått nya bilder från Göran. Ascoola bilder. Sjukt häftiga bilder. Ni kan få se lite grann. Bloggbeskurna av mig så att inte PK-kärringarna sätter kaffet i halsen. Ni andra som är lite mer tåliga och som är medlemmar på MB får se hela härligheten inom kort. Alla bilder är inte klara än, men med Görans tempo och skicklighet kommer det nog inte dröja länge till. Jag gillar verkligen att jobba med Göran för han leverar alltid förstklassiga bilder inom rimlig tid. Han besitter sannerligen alla egenskaper som krävs för ett lyckat samarbete.

Fast jag måste ju säga att jag verkligen har en bra magkänsla när det gäller val av fotografer. Så gott som alla jag jobbat med har jag klickat med. Personkemin är verkligen a och o. Det är så härligt när man kommer överens och tillsammans kan sträva efter att skapa något outstanding. Självklart har jag dragit ett par nitlotter när jag var ny och naiv i branschen, men man lär sig alltid av sina misstag. Nu gör jag inga misstag eftersom jag lärt mig att ställa upp krav. Det är lätt att bli lurad därute om man inte vet sina gränser.


Sakrättsligt lagval och annat trams


"Till yttermera visso är anknytningsmomenten olikartade genom att det tidsmässiga tilläggsrättsfaktum - den avgörande tidpunkten - inte är detsamma. I det äldre fallet är det sakens belägenhet, när sakrätten görs gällande. I det yngre fallet är det sakens belägenhet, när sakrätten stiftades."

God kväll. Jag fullkomligen älskar det juridiska språket. När man läser ovanstående text efter sju timmars konstant plugg kan jag inte göra annat än att brista ut i ett smått hysteriskt gapskratt. Det är nog tröttheten som gör sig gällande och det är ingen idé att försöka trycka in mer kunskaper idag. Men vilken stadig leverans jag kommer med idag då! Både på pluggfronten och träningsfronten. Tog visserligen sovmorgon imorse och var inte på gymmet förrän klockan sju. Styrketräning med fokus på ben eftersom jag hade en sjuhelsikes träningsvärk i både armar och rygg. Klockan tio var jag på bibblan och till min stora förtjusning kom Åskis dit för att plugga. Och strax innan lunch om Amanuensen. Två av mina favoritgrabbar! Vi har haft en riktigt mysig dag med juridikplugg och matlådor.

Snart ska jag bege mig ut i detta förbaskade väder som jag precis undsluppit. Middag på Snerikes ikväll. Och jag ska beställa in en liten GT. Eller kanske två. För man får det när man jobbat hårt både fysiskt och mentalt. Det behövs små belöningar även mitt i veckan. Någon helg blir det som sagt inte för mig på grund av alla jobbpass jag har inbokade. Och däremellan blir det mer plugg. Tjoohoo!


Wishful Thinking


Idag hörde jag på nyheterna att Mangamålet överklagats till Högsta Domstolen. Jag håller tummarna att HD visar var skåpet ska stå. Att tingsrätten fällde den stackars mannen för barnpornografibrott förvånade mig inte. Där sitter ju bara lekmän med noll koll. Men att hovrätten gick på tingsrättens linje gjorde mig grymt besviken. För straffbarhet krävs uppsåt och hovrätten har inte övertygat mig någonstans att uppsåtskravet är uppfyllt. Misstänker nästan att deras fattiga motivering berodde på att de räknade med att målet skulle överklagas till HD. Och nu är det gjort. I vanliga fall brukar jag inte heja på Silbersky men denna gång kan jag faktiskt göra ett undantag.

Kom igen nu, HD! Bevilja prövningstillstånd och ändra hovrättens absurda domslut!

Klicka här för att läsa domen.


Bojkottning


Nu ska jag vara kritisk. Ska försöka att inte direkt hänga ut företaget så jag undviker att nämna det vid namn, även fast jag är helt övertygad om att många av er läsare vet vilket det är. Strunt samma, jag måste få skriva av mig. För femtioelfte gången har jag blivit uppringd av ganska påflugna säljare som försöker pracka på mig ett erbjudande om gratis makeup och styling samt gratis fotografering för mig och vänner. Jag hinner inte få en syl i vädret utan tvingas lyssna på vad som känns som flera minuters säljsnack. Till slut när personen på andra sidan luren är tvungen att hämta luft kan jag säga att jag inte är intresserad och att de inte behöver ringa till mig i fortsättningen.

Jag vet att det kanske är en vän till mig som gett dom mitt mobilnummer i tron om att jag skulle vara intresserad, så därför går jag ut och säger det nu att jag verkligen inte är intresserad av deras erbjudande. Styling och fotografering må vara gratis, men jag vet att bilderna kostar en slant att köpa och för den kvaliteten på bilderna vill jag påstå att det är ganska så mycket överpris. Dessutom känns det helfånigt att jag skulle betala en massa pengar när jag har så många kontakter inom fotovärlden både vad gäller fotografering, makeup och styling där nivån ligger mycket högre än företagets.

Det är en hel del som går till detta företag för enkelhetens skull. Det är ändå ett lockande koncept som de erbjuder och det är inte alla som ägnar sig åt hobbymodellande och har kontakter. Själva affärsidén är helt uppenbart en succé med tanke på att de är etablerade i många olika städer runt om i landet. Det jag är kritisk mot är priset för ett ganska trist slutresultat. Folk betalar ju ändå pengar för att få snygga retuscherade modellbilder och då tycker jag faktiskt att företaget kan lägga lite mer arbete på att bland annat försöka variera sina studiobakgrunder. Jag har sett många som blivit plåtade för detta företag och alla får de samma typer av bilder med samma vanliga bakgrunder. Lite fantasi tack!

Jag bojkottar detta företag för jag tycker absolut inte att kunderna får valuta för pengarna. Jag har jobbat med amatörfotografer som tar hundra gånger bättre bilder.


You Can Call Me Superman


Vaknade 03.08 imorse efter exakt tre timmars sömn. Kände att det var i tidigaste laget att gå upp så jag tvingade mig själv att somna om. Kvart i sex gick jag upp och tio över sex var jag på gymmet. Styrketräning 45 minuter och veckans tredje träningspass. Börjar få en riktigt härlig träningsvärk efter gårdagens bodycombat. Mycket bra. Efter dagens morgonträning gick jag hem och duschade, städade och fixade matlåda. Halv nio gick jag hemifrån och klockan nio var jag på plats i biblioteket. Hästade på med internationella vårdnadstvister fram till tre och sedan sprang jag iväg för att handla middag. Skulle hälsa på Bror. Jag kom dit vid halv fyra, lagade mat till sex personer och gosade med lilltjejen (min fina brorsdotter). Först vid åttatiden på kvällen kom jag hem och jag är i skrivande stund helt slutkörd. Men grymt tidseffektiv.

Imorgon blir det ett liknande upplägg. Morgonträning, plugg till förbannelse men sen på kvällen får jag möjlighet att koppla av lite och bli serverad mat. Planen är nämligen den att käka middag på Snerikes med English. Länge sen vi hängde. Känner att det verkligen är läge för lite kvalitetstid. Och med nationspriserna kan man komma undan lagom billigt. Tycker faktiskt att jag förtjänat en avkopplande utekväll. Alla dessa förbannade matlådor är förvisso positivt för min bräckliga ekonomi, men i längden ganska tjatigt. Hoppas ni hitills haft en bra vecka. Snart är det helg. Fast inte för mig. Jag jobbar fredag, lördag och söndag. 23 härliga timmars arbete! Så ser min helg ut. Fasiken, vad jag ska lata mig på Bali. Kommer sannerligen ha gjort mig förtjänt av det.


Min Nya Hårfärg


Det var mycket spännande att vara hårmodell för Wella. Kommer definitivt göra om det ifall de söker nya modeller framgent. Nu har jag ett hår som känns mer levande än förut. Tänk att lite färg kan förändra så mycket. Men jag är fortfarande jag. Vågar ännu inte klippa av något av mitt långa hår så det var tur att det bara gälldde färgning. Fick en mycket duktig och kompetent frisör som annars jobbar för Salong Panczel i Uppsala. Hon gav mig fräscha, ljusa slingor i skiftande nyanser. Eftersom vi var där som hårmodeller för frisörernas skull så var man i deras våld, även fast de så klart frågade oss modeller vad vi tyckte om deras förslag. Men jag kände att jag var öppen för det mesta och det kunde vara roligt med lite förändring. Jag är väldigt nöjd med mitt hår.[ Förvandlingen ][ Wellas färgprodukter ][ Hårmodeller och frisörer in action ][ Resultatet - fast mitt badrumsljus gör inte hårfärgen rättvisa ]

Outstanding


Göran är inte bara en fantastiskt duktig fotograf, han är snabb på att retuschera också. Har redan fått tre bilder från en av våra sessioner. Så kul hur det kan bli. Vi var inte säkra på att vi skulle hinna plåta tre olika sessor och så slutade det med att den sista vi plåtade timmarna innan mitt tåg gick blev den starkaste av dom alla. Det var riktigt intressant att blanda glamour med lite fashion. Att få till ansiktsminen så där lagom dryg och blicken smått halvdöd var inte så svårt efter några försök. Fascinerande hur mycket det kan skilja mellan bilder beroende på vad för typ av min man bestämt sig för att göra. Att ögonen kan ge uttryck för så mycket (eller lite) är något man verkligen lärt sig efter alla plåtningar.[ Beskuren för bloggen av mig - originalet får ni se på MB ]

Sussilull - kamelryttaren


Visste ni att jag har en dold talang som kamelryttare? Hahahaha. Det absolut bästa med modellandet (förutom alla fina bilder man får till sin portfolio) är när man träffar så härliga människor. För att en plåtning ska bli en succé är det så viktigt att personkemin fungerar bland alla inblandade. Det gjorde den verkligen under min plåtning i Stockholm med fotograf Mats och makeupartisten Karin. Så satans roligt! Hoppas verkligen på fler sammarbeten framgent.

Mats skickade en galet rolig bild till min mail idag. Efter mitt önskemål om att jag ville ha en kamel under vår arabiska plåtning så har han alltså fixat till det riktigt bra. Så himla rolig! Och min knasiga min och pose var något han lyckades fånga mellan två poser. Ibland är det ganska roligt att fotografen tar massa smygbilder när man fular sig och lever om. Tack Mats för den fina bilden! Gud, vad jag skrattade när jag såg den.
[ Försöker få igång kamelen som bara ligger kvar på stranden och latar sig ]

Hårmodell för Wella


Wella efterlyste hårmodeller till färgningskurser som ska hållas i Uppsala och jag gick till uttagningen. Nu är jag hårmodell för Wella och imorgon förmiddag/kväll kommer det hända saker med mitt hår. Spännande tider! Ska bli en rolig upplevelse och särskilt för mig som aldrig gör något med mitt hår. Vem vet hur det kommer se ut. Men man måste våga lite. Det kan ju bli hur bra som helst. Och frisörerna vet nog vad dom gör.


Fröken Duktig


Klockan åtta imorse var jag på gymmet för första gången på två veckor. Jag körde mycket styrka med fria vikter och det var förbaskat tungt. Räknar med viss träningsvärk imorgon. Jag höll på att börja grina när jag gjorde utfall med femkilosvikter som jag skulle hålla över huvudet med raka armar. Insåg ganska fort att jag absolut inte har kvar min styrka i armarna, så det finns mycket för mig att jobba på. Men så skönt det var att kliva över det där första hindret. Jag måste få tillbaka mina träningsrutiner. Nu blir det fyra veckors disciplinerad träning och kost. Tanken är dock att jag självklart ska hålla i gång tills jag når min målvikt men man måste börja någonstans. Fyra veckor är en rimlig tid att börja med. Efter första perioden är det dags att göra en utvärdering och se om det är något som behövs förbättras eller ändras med träningen för att uppnå mitt mål. 

Det som ligger högst upp på listan är att få ordning på min kost. Det har blivit lite för många undantag och lite för många oregelbundna måltider. Absolut inte bra om man vill gå ner i vikt. Frukosten är självklart mycket viktig men för att gå ner i vikt behöver jag äta något minst sex gånger om dagen. Det är bara att sätta igång med ätandet. I skrivande stund kokar mitt frukostägg och mitt thailändska te (aka bajste) är snart klart. Det sistnämnda är ett speciellt te som jag brukar köpa i thaibutiken som liksom rensar ut all skit ur kroppen. Brukar köra en sådan kur när jag känner att kroppen behöver avgiftning från diverse onyttigheter. Works like a charm!

The Asian Princess


Nu finns min senaste session uppe på MB!

Kika gärna och lämna en liten kommentar!

Klicka här.

Ingen Dans På Rosor


Första sessionen från Mats är klar och kommer upp på MB inom kort så håll utkik. Men för er läsare som inte är MB-medlemmar kan jag visa ett par bilder. Det var verkligen en annorlunda plåtning där mina gamla danserfarenheter var till stor nytta. Att posera framför kameran är absolut ingen dans på rosor. Dom som påstår något annat har nog aldrig stått modell. Idag känner jag av att det värker en aning i ryggen och i låren. Att stå på ett ben i vanliga fall kan vara knepigt om man inte fokuserar, men att stå på ett ben i 13 centimetersklackar och samtidigt spänna varenda muskel i kroppen för att få till en perfekt pose är en utmaning. Ibland önskar man att man vore lite starkare och lite smidigare. Men det kommer. Tids nog.I'm Going Home


Nu sitter jag på tåget och njuter av utsikten och det fina vädret. Jag känner mig full av energi och tycks bubbla av något som inte kan vara annat än ren och skär lycka. Det var länge sedan jag kände mig så rofylld och tillfreds med min egen tillvaro. Det har varit lite jobbiga motgångar som jag inte tänker dela med mig av just nu, men att få göra något konstruktivt och utmanande fick mig att slappna av helt och fullt. Förhoppningsvis stannar denna känsla kvar även när jag börjar med träningen och studierna igen. Att åka iväg till Linköping över helgen var nog det bästa jag kunde ha gjort i min situation.

Planen var ju att sitta och plugga på tåget, men jag hade inte räknat med min åksjuka. Ibland märker jag inte alls av den, men självklart slog den till i full styrka på vägen till Linköping. Nu vågar jag inte öppna böckerna igen av rädsla för att illamåendet ska slå till. Jag lyckades läsa de första rättsfallen till det första seminariet på vägen ner och därefter några sidor i boken, men sedan mådde jag så illa att jag inte kunde göra annat än att sova. Tur för mig att veckans seminarier inte är lika omfattande som tidigare. Det här ska nog gå bra. Taggad är jag i alla fall.Jag hoppas ni alla haft en underbar helg! Imorgon börjar allvaret igen.

Tack Göran för en fantastisk helg!

Spikat & Klart


Och klockan slog tolv och vi har precis spikat de sista bilderna. Jag kan inte ens beskriva hur häftig vår sista plåtning blev. Liksom som en blandning mellan glamour, fine art och fashion. Poserna är eleganta, vågade, annorlunda och givetvis nakna. Mixen av alla olika stilar resulterade i ett mycket spännande resultat. Vi plåtade mot en vanlig studiobakgrund utan särskilt mycket rekvisita förutom ett par högtalare på en av bilderna. Stilfullt till tusen.

Nu ska vi äta lunch och känna oss omåttligt nöjda över vårt samarbete. Jag tänkte packa i lugn och ro så att jag inte glömmer något. Hade visst lämnat efter mig en bikiniunderdel från i somras vilket jag totalt hade glömt bort. Men ingen katastrof ifall något blir kvarglömt. Vi kommer ju definitivt fortsätta plåta framöver. Finns redan några idéer som vi börjat spåna på. Jag ska kolla upp en dröm-location i Uppsala.

Kul att så många av er läsare har tittat förbi. Intresset för modellplåtningar är stort  vilket gör det extra roligt att bjuda på bakom kulisserna-bilder. Göran är så duktig på det han gör och jag har verkligen utvecklats det senaste året. Bilderna blir bara bättre och bättre, och så även mitt självförtroende. Att se hur man hela tiden växer och blir säkrare framför kameran är riktigt nyttigt för självkänslan. För att inte tala om hur roligt det är att knyta nya kontakter med andra modeller, fotografer, stylister och makeupartister.

 

[ Bjuder på en sista backstage-bild ]

Kram på er alla fina!

 

The Early Bird Catches The Worm


Vaknade strax före klockan sex imorse men tog sovmorgon till sju. Sen var det färdigsovet för min del. Hela natten drömde jag om att jag poserade så jag antar att hjärnan fortfarande är laddad. Den sista timmen då jag somnade om drömde jag lite oroväckande. Vänner som man trodde var personer som åtminstone kunde bemöda sig med att hälsa när man träffades ignorerade mig totalt. Sen utsatte dom mig för ett prank och skrattade åt mig. Jag blev så förbannad att jag gick raka vägen till gymmet och skulle köra ett boxpasss eftersom jag så gärna ville slå på något. Sedan vaknade jag.

Som den överanalytiska tös jag är kan jag inte låta bli att fundera på vad den där sista drömmen vill säga mig. Helt klart en pik om mina på senare tid icke-befintliga träningsrutiner, men det där andra vet jag inte. Tror inte jag har några vänner som skulle bete sig på det sättet. Det kanske mest var en reaktion jag behövde för att känna lite jävlar anamma inför träningen. I verkligheten tränar jag så sjukt bra när jag är fly förbannad. Nej, nu blir det frukostdags och därefter ska jag kasta mig in i duschen och göra mig klar för söndagens plåtning. Det kommer bli riktigt läckert, det är jag fullständigt övertygad om.
Greetings from Linköping!

FYI


Helgens glamourplåtning har verkligen fått mig att känna suget efter att börja träna ordentligt igen. Jag är i rätt bra form men kan bli ännu bättre - både konditionsmässigt och muskelmässigt. Det fanns vissa poser jag ville sätta men det blev inte riktigt klockrent. Behövs en aning mer magmuskler för att få till somliga av dom. Och magmuskler är ju något jag strävat efter i evigheter. Några kilon till som ska bort kring magtrakten och sen är jag redo att spika de där omöjliga poserna. På måndag morgon ska jag till gymmet. Mjukstartar med styrketräning och intervall-löpning. Huvudsaken är att jag startar och fortsäter. Efter två veckors uppehåll är det verkligen dags att komma igång.
[ Jag vill ha ett sexpack - typ ]

Celebration


Nu ska jag snart göra mig redo för att sussa. Vi blev klara med dagens sista plåtning runt tiotiden och vi har lyckats få ihop riktigt bra och starka bilder. Imorgon fortsätter vi plåta och jag vet redan nu att det kommer bli grymt. De sessioner vi hitills gjort är verkligen olika som natt och dag både vad gäller poser, attityd och ljussättning. Morgondagens plåtning kommer bli ytterligare något annorlunda. Känns extra roligt att man fått till så bra variation på alla våra sessor. Verkligen asgrymt! Hörs imorgon alla fina! Nattinatt.
[ Bakom kulisserna - mycket prylar att ha koll på ][ Trött liten tös men mycket nöjd ][ Firar lördagens succéplåtning - skål och god natt! ]

Backstage - Glamour


Hej alla fina! Nu har vi plåtat i cirka fyra timmar och det är dags att byta studiomiljö. Jag och Göran har verkligen hittat ett riktigt bra flyt. Passar på att blogga lite medan Göran fixar och trixar i studion. Vi har tagit otroligt fina bilder. Några som är blogganpassade och väldigt snälla och sedan självklart bilder som enbart är till för MB. Rosa och lila och vansinnigt girly. Me like a lot! Känns mycket tillfredställande att posera framför kameran, även fast jag nästan glömt bort hur tufft det kan kännas för kroppen när man plåtar glamour. Särskilt när man inte varit på gymmet på två veckor...

Att slappna av framför kameran är det inte tal om eftersom varenda muskel jobbar. Mentalt är det inga problem . Fysiskt sett är det dock väldigt mycket tuffare. Det ska spännas, svankas, vridas och putas i alla möjliga vinklar för att i slutändan få till ett resultat som ser fullt normalt och avslappnat ut. Jag lär få lite träningsvärk imorgon misstänker jag. Eller i alla fall ha en och annan muskel vriden ur led. Haha. Men vi har så fantastiskt roligt! Det här var verkligen vad jag behövde för att få ny energi.

 

[ Studion - rosa och fluffig ]

 

 

[ Här är den enda bilden jag slappnar av på ]

 

Trevlig helg, darlings! Nu ska vi fortsätta plåta!

Sweet Dreams - Next Stop Linköping


Det blev visst ett sista blogginlägg. Tänkte packa ikväll så jag slipper gå upp alltför tidigt imorgon. Mycket som ska med. Tur att man gillar att skriva listor. Då är det bara att bocka av och fort går det. Den här gången blev listan rätt lång av någon anledning, men bättre att ha för mycket med sig än för lite. Som det ser ut nu är det en ryggsäck och en rullväska. Att plåta glamour utan skyhöga pumps är ju otänkbartoch skor tar ju en hel del plats. Man vill gärna ha lite att välja på. Eftersom vi ska plåta glamour behöver jag inte packa så mycket i klädväg. Några underkläder och lite accessoarer and then I'm good to go. Vi hörs imorgon kväll!
[ Sweet dreams! ]

Dancing Queen


Jag fick några helt underbara bilder från Arabian Nights-plåtningen med Mats. Är fortfarande helt förälskad i kläderna. Önskar man kunde tagit med dom hem. Ska bli så spännande att få se resten av bilderna. Jag bjuder på två stycken och resten får ni vänta på. Det kommer upp en eller två sessioner lite senare på MB. Ser fram emot nästa plåtning. Vi har inte spikat något nytt plåtningstillfälle men han hade ett par riktigt häftiga och vansinnigt spännande idéer som jag verkligen skulle vilja genomföra. Om jag vågar.
Glamour i Linköping


Det blir lugna bananer ikväll eftersom jag ska upp tidigt imorgon bitti. Drar till Linköping över helgen för att plåta glamour med Göran. Tåget går 08.04. Måste packa och samtidigt vara utvilad eftersom jag tänkte plugga de där tre timmarna mellan Uppsala och Linköping. Både på ditresan och hemresan. Får definitivt inte hamna på efterkälken nu när det gått så bra med mina studier. På måndag har jag lovat mig själv att ta tag i min träning igen. Jag kan som sagt inte fortsätta vara så här "lat". Det mår jag bara dåligt av i längden.

Jag måste få balans på både mina studier OCH träningen. Det gick ju så bra de första veckorna. Bara jag ger mig fan på det och lyckas hålla mig frisk. Jag har bestämt mig för att försöka gå till gymmet på morgonen och plugga lite längre på eftermiddagarna. På så vis får jag ändå alla mina nödvändiga studietimmar. Kommer troligtvis inte hinna blogga något mer förrän sent imorgon kväll efter första plåtningen. Datorn ska med så jag kan lägga upp lite backstagebilder och hålla er uppdaterade. Nu ska jag laga middag med P och sedan blir det På Spåret och Criminal Minds. Fredagsmys!

Ajm Åff To Wööörk

[ Katt'n hitta en annan viloposition ]

Nu drar jag till jobbet! Toodles!

Cheeky Little Bastard


Fördelen med att sitta hemma och plugga är att man kan lyssna på Chopin samtidigt som man läser in sig på laglighetsprövning av nationella myndighetsbeslut och EU:s genomförandeåtgärder. Nackdelen är att jag faktiskt inte är själv utan har två katter som inte respekterar mitt behov av att plugga. De fåtal gånger jag suttit på hemmaplan och lagt upp mina böcker och block har en fräck liten kissemiss lagt sig tvärs över mina anteckningar. Det spelar ingen roll att jag flyttar på honom, han kommer ändå alltid tillbaka. Att ligga på mjuka saker är ingenting för mina hårdhudade missar. De föredrar att vila på Lissabonfördraget eller varför inte min materialsamling i EU-rätt. Knasiga pojkar!
[ Jag fick en kattröv på mina anteckningar - tack så mycket ]

Jobb & Jobb


Vad händer för spännande idag då undrar ni säkert. Jo, det ska jag tala om för er. Jobb och jobb och jobb. Och plugg. Och imorgon? Same same. Men snart är det helg och då drar jag till Linköping. Ska bli så skönt att sätta sig på tåget och åka långt bort. Har redan skrivit packningslistan och skrivit ut tågbiljetterna. Nej, nu ska jag städa lägenheten. Det ser ut som ett litet bombnedslag här hemma och jag kan inte koncentrera mig på studierna om det är stökigt. Tjingeling!

 

Kom Igen


Och när ska jag egentligen orka ta mig till gymmet? Ingen som helst jäkla aning. Det närmaste jag kommit Sats är när jag stressat förbi tidigt på morgonen på väg till biblioteket. Jag har i alla fall mina promenadskor på mig så jag får minst en timmes rask powerwalk om dagen. Men jag skulle vilja träna mer än så. Jag skulle vilja träna så hårt att jag får den där fantastiskt härliga träningsvärken flera dagar efteråt. När ska jag komma ur min träningssvacka egentligen? Snart hoppas jag. Mycket snart. Nåja, jag har i vart fall lyckats behålla min figur.


The Wedding Planner


Det är en spännande sommar jag har framför mig. Och då menar jag inte bara min Baliresa. I sommar har jag fått i uppdrag att dels vara bröllopskoordinator för en bröllopsfest i Dalarna och därefter har jag fått förfrågan om det mycket hedrande upprdaget att vara toastmadame på ytterligare ett bröllop i södra delen av Sverige. Jag känner mig väldigt smickrad då jag blivit efterfrågat till dessa uppdrag på grund av mina skickligheter som festanordnare. Att få vara med och se till att den viktigaste dagen i livet för mina vänner blir något riktigt minnesvärt är sannerligen en stor ära. Jag kommer sköta planeringen lika noga som om det vore mitt eget bröllop.

Jag vet inte riktigt när min fascination för just bröllop började. Har nog alltid funnits där. Jag känner inte till någon annan människa som bara av rent intresse för bröllop har en fet pärm där allt som är relevant inför ett stundande bröllop finns kategoriserat i bokstavsordning. Min bröllopspärm har jag haft i flera år. För att inte tala om alla bröllopsmagasin och böcker jag har någonstans i bokhyllan. Konstigt nog är jag inte den personen som drömmer om det perfekta bröllopet. Jag ser hellre att andra får en perfekt dag. Kanske är det därför jag så gärna bjuder mina vänner på så mycket kalas. Det är mitt sätt att visa min uppskattning och tacksamhet över att ha så fina vänner. 

Toastmaster
ToastmasterEn bra toastmaster är guld värd. Hon/han har talets gåva och styr bröllopsfesten.


Att vara toastmaster/madame är en av de viktigaste uppgifterna på ett bröllop. Det är viktigt att man i god tid hittar en person som passar för uppdraget, för helst ska hans/hennes namn och kontaktuppgifter finnas med på inbjudan. Anledningen till detta är att de som vill hålla tal under middagen, ska kunna anmäla sig i tid och underlätta planeringen för toastmastern/madamen.

En god idé kan vara att ha både en toastmaster och toastmadame som ansvariga för bröllopsfesten. Kanske kan något par bland brudparets närmaste vänner ta på sig ansvaret.

Det är värdfolket som utser en toastmaster/madame, naturligtvis i samråd med det blivande brudparet. Att bli utsedd till toastmaster/madame är ett hedersuppdrag. Det hindrar dock inte att man kan tacka nej, om man känner att tiden inte kommer att räcka till för alla förberedelser. Toastmasterns/madamens huvudsakliga uppgift är att fördela tal, sång, spex, telegramläsning och skålar under bröllopsfesten.

En toastmaster/madame väljs efter sina personliga egenskaper. Han/hon är en glad person som har talets gåva, är stresstålig och en mycket duktig administratör.

Häpnadsväckande


Vill ni veta något häpnadsväckande? Jag snoozade i nio minuter imorse! Det ni! För mig är det faktiskt värsta grejen då jag aldrig någonsin brukar använda snoozefunktionen på min mobil. Efter ett par timmars studier insåg jag att det fanns en anledning till att min kropp ville fortsätta sova. Jag har efter fyra veckors intensivt plugg gått in i en vägg. Fast förhoppningsvis handlar det bara om en EU-vägg för dagens uppgifter var lite kluriga. Ju mer jag läste desto mer förvirrad blev jag. Ibland vill hjärnan inte riktigt hänga med. Men så länge det bara inträffar någon gång behöver jag inte oroa mig. Känner att jag har koll på det grundläggande och sen är det bara att repetera. Repetitio est mater studiorum har man ju fått höra.

Nu har jag beslutat mig för att lämna EU-rätten därhän och sova på saken. Får ta upp det imorgon igen. Jag har några timmar på mig innan jag ska jobba. Kör ett välbehövligt arbetspass från 13.00-20.45 och på fredag från 07.00-14.30. Och under alla timmar jag inte jobbar så måste jag klämma in en massa plugg. På måndag startar ett nytt rättsområde som behandlar internationell privat-och processrätt. Vad jag minns av den delen var allt jäkla bök med att hålla reda på alla konventioner och förordningar. Måste starta redan i helgen. Skönt att jag har direkttåg till Linköping från Uppsala och samma tur på vägen hem. Det innebär att jag åtminstone kommer få sex timmars intensivt plugg. Härliga tider!


Plugg & Plugg

[ Pojkvänströjor är det mysigaste som finns ]

 

[ Nu drar jag till bibblan - hörs ikväll! ]

Avund


Det är från min egen erfarenhet (och till viss del några av mina vänners erfarenhet) som jag på fullaste allvar kan säga att kvinnors avundsjuka är något utav det fulaste som finns. Men jag tycker att det är något som borde komma upp till diskussion lite oftare. Varför har vi kvinnor så lätt för att känna avund? Varför kan vi inte glädjas åt varandras framgång och lycka? Är vi bara så jävla misslyckade som släkte att vi inte kan rannsaka oss själva och sluta upp med dumheterna? Ska det vara så svårt att bete sig som folk?  

Självklart känner jag också avund, men istället för att skriva elakheter och trycka ner mina medmänniskor så försöker jag istället bli inspirerad och använda inspirationen för att nå mina egna personliga mål. Att omvandla en negativ känsla till något positivt är en mycket viktig förmåga. Jag vill känna mig stolt över att vara kvinna, men när man fått erfara att så många av kvinnosläktet ägnar sig åt illasinnade förtalskampanjer och triggar varandra att vara värst vill jag bara dra något gammalt över mig. Jag skäms å deras vägnar.

Till alla bittra, elaka och avundsjuka kvinnor: ”du behöver inte släcka någon annans låga för att din egen ska lysa starkare”.


Crazy Asian Chick


Dagens dumhet kommer från en asiatisk brud på Facebook som troligtvis använder ett fejkat konto. Först får jag en vännerförfrågan från henne men eftersom jag inte känner henne så bryr jag mig inte om att svara. Liksom bara väljer att ignorera den. Ikväll börjar hon skriva elaka kommentarer, vilket förstärker min teori om att hon skapat en fejkad profil. För vem skickar först en vännerförfrågan och sedan börjar bete sig som en idiot? Bara en person som vill snoka och förpesta min tillvaro.

Troligtvis är hon en av de där galna asiatiska brudarna som trakasserade mig för något år sedan. Det är väl bara en tidsfråga innan hon börjar hänga här igen och spy galla för att slippa ta tag i sina egna tillkortakommanden. För det är ju bara att inse. Personer som mår bra av att försöka få andra att må dåligt har ganska många issues att ta tag i. Men tyvärr är de alldeles för svaga för att klara av det. Som tur var kommer evolutionen ta hand om dom i slutändan. De svaga och skadade djuren dör ju först.

When Times Are Rough


When times are rough så tänker jag på Bali. Har en känsla av att det kommer bli en ganska känslosam resa för mig. Förra gången jag var i Indonesien grät jag som ett litet barn när jag skulle åka därifrån. Jag är övertygad om att denna resa kommer sluta likadant. Men det betyder bara att allt är som det ska. Jag har alltid varit som ett enda virrvarr av känslor och skulle jag inte få tårar i ögonen över att stå på indonesisk mark igen vore det bara konstigt. Det är lite svårt att förklara men att åka till Bali är inte riktigt som att åka på vilken semesterresa som helst. För det första har jag drömt om att åka till Bali i hela mitt liv. Och för det andra så är det mitt födelseland. Alla ser ut som jag men på insidan är vi från två helt olika världar.

Det känns overkligt men samtidigt högst verkligt när man är i ett land både som främling och infödd. Ganska många tänk om dyker upp i huvudet på mig. Tänk om jag aldrig hade kommit till Sverige. Hur hade mitt liv sett ut då? Ganska annorlunda misstänker jag. Samtidigt som jag vet att jag kommer känna mig som hemma måste jag brottas med känslor som frustration och saknad. Frustration över att jag inte kan språket och saknad över vad jag måste lämna hemma i Sverige. Även fast det bara är en månads frånvaro från kärleken här hemma så kommer det kännas tufft. Men jag måste göra den här resan för min egen skull. Jag kan inte sätta ord på varför, men jag vet att den här resan är livsviktig.

Eat Pray Love

 

[ Tänkte läsa boken först och sedan se filmen ]

Still Going Strong


Jag tog en välbehövlig sovmorgon imorse och klev upp 06.40. Det var skönt. Åt frukost tillsammans med P i lugn och ro. Det är alltid viktigt med en ordentlig frukost men idag lite extra viktig eftersom jag skulle donera 4,5 deciliter blod. Fick lite ångestkänslor när jag var inne på blodgivningsavdelningen, men P gjorde mig sällskap och satt bredvid och försökte avleda min uppmärksamhet från den tjocka feta nålen. Efter cirka tio minuter var det över och jag var några deciliter blod fattigare. Nu ska jag knapra järntabletter ett tag och sen måste jag vänta fyra månader tills jag kan ge blod igen.

Efter blodtappningen gick jag hem till P för att plugga. Ville ha tillgång till en säng ifall jag skulle bli lite trött. Jag minns första gången jag lämnade blod. Då blev jag totalt sänkt. Men inga sådana trötthetsattacker inträffade denna gång och jag kunde sitta fem timmar i sträck och läsa EU-rätt. Hann precis klart alla frågor innan jag tog bussen hem till Rajsan för lite sushi och tjejsnack. I vanliga fall tycker jag inte om barn, men jag har sagt det förut och jag säger det igen; Rajsans dotter är så bedårande söt och alltid så himla glad och busig varje gång jag hälsar på. Man kan inte låta bli att bli fullständigt förälskad i busfröt.

Imorgon blir det ingen sovmorgon. Då ska jag vara på biblioteket klockan 08.30 och plugga inför det sista seminariet i EU-rätt. Klockan 13 har jag föreläsning i internationell privat-och processrätt och sen ska jag hem och plugga lite mer. Klockan 19-20 måste jag ta mitt styrelseansvar och hålla kontoret öppet tillsammans med en annan styrelseledamot. Efter det kommer jag vara färdig för skroten. Jag har börjat fundera på ifall jag ska planera in lite egentid. Där jag bara tänker på mitt eget välbefinnande. Ta ett varmt och skönt bad (fast lite svårt att göra när man bara har en dusch), kanske njuta av ett glas vin och passa på att läsa en skönlitterär bok. Gud, vilken lyx det skulle vara! Någon som har ett badkar att låna ut?

Eller så får jag vänta fem månader tills jag drar till Bali. Men vem orkar jobba och slita fem månader i sträck utan en paus? Misstänker att jag kommer bryta samman någonstans på vägen om jag inte tvingar mig själv att rensa hjärnan på juridikplugg, jobb och alla måsten. Fast det är fasiken inte lätt att bara släppa allt. Men jag ska åtminstone försöka se till att ha lite roligt mellan allt det seriösa. Det ska faktiskt bli jäkligt skönt att åka till Linköping i helgen, även fast jag är tvungen att plugga på tåget. Ett litet miljöombyte kommer nog göra mig gott. Och att plåta glamour med Göran kan få vem som helst på bra humör![ Fröken Trött ]

Paus
[ En liten paus men snart ska jag köra igång igen ]

Min profilbild

Sök i bloggen