Senaste glamourplåtningen


Nu finns min och Görans spegelplåtning uppe på MB så ta er en titt och kommentera gärna. Och för er som inte hängt med så är alltså MB en sida för modeller och fotografer så ni andra som är nyfikna får helt enkelt nöja er med de censurerade bilderna på bloggen. Jag är i alla fall supernöjd över studioplåtningen. Det blev precis som jag hade tänkt mig. Rosa och speglar överallt. Underbart snyggt.

Varning för starka bilder


Woohoo! Jag har äntligen fått boken jag beställt till kursen i rättsmedicin! Det tog inte många minuter innan jag kastade mig över den och skummade igenom hela boken. Jösses Amalia så spännande det kommer bli. Helt obeskrivligt roligt. Ny stad, ny kurs och nya studiekamrater. Det enda som varit som ett mörkt moln på min annars så klarblå himmel har varit bostadsfrågan, men det ser ut som att även den kan komma att lösa sig. Jag tog rådet som Amanuensen gav mig och skrev in mig på en sida som heter Couchsurfing. Har kommit i kontakt med en kille som är moderator för Umeågruppen och det verkar som att jag kan bo hemma hos honom. Håller tummarna att det fungerar för annars har jag inga fler idéer.

Men hörrni. Rättsmedicin. Hur galet roligt är inte det? Jag känner mig som ett barn på julafton. Så ivrig att få börja suga i mig kunskap och djupdyka i ämnen jag alltid funnit fascinerande. Var dock inte riktigt beredd på de brutalt verkliga bilderna som finns i min kurslitteratur men efter ett tag vande man sig. Har man lätt för att bli äcklad av döda människor och dylikt är det dags att sluta läsa min blogg. Det kommer nog dyka upp en hel del morbida saker framgent. Här kommer ett litet smakprov på vad boken har att bjuda på:
[ Snitt på kroppens framsida som inledning till den inre undersökningen vid obduktion ][ Skador efter träff av hagelsvärm avfyrad från 6 meters håll ][ Självmord genom självbränning ][ Dubbel hängningsfåra högt upp på halsen ][ En illa sargad kropp efter en flygolycka ][ Min bibel under höstterminen ]

I can see clearly now


Imorse verkade det som om mina synrubbningar försvunnit. Jag är väldigt försiktig med att ropa hej för tidigt eftersom jag för tillfället fortfarande har lite migränkänningar någonstans bak i huvudet. Men jag och P klarade i alla fall av en helt fantastisk höstpromenad i det soliga vädret. Det behövdes efter att ha tillbringat två dygn i en mörklagd lägenhet. De kommande dagarna måste jag ta det väldigt lugnt. Jag jobbar ett kort pass imorgon mellan sju och två och jag får absolut inte stressa upp mig för någonting. Ska förklara läget för mina arbetskollegor så de inte tror att jag latar mig i onödan. Vanligtvis jobbar jag väldigt effektivt men imorgon måste jag medvetet tänka på att ta det lugnt.

Det var skönt att röra på sig i förmiddags. Har inte kunnat gymma på en vecka. Men så fort jag känner mig återställd till hundratio procent ska jag köra igång igen. Det nya målet är att bli av med 6 kilo på 7 veckor och den vikten försvinner inte över en natt. Ska lägga i en högre växel vad gäller kondition och förbränning och öka styrketräningsvikterna samt repetitionerna. Maten har jag som bekant redan fått kontroll på och den nya regeln är att jag får unna mig godis och andra onyttigheter bara på helgen - alltså lördag och söndag. I veckorna är det proteiner, frukt och grönt som gäller. Och vansinnigt mycket grönt te och vatten. Om drygt 7 veckor är det dags för glamourplåtning och då vill jag gärna ha en stenhård mage. Nu på lördag kör jag invägning och sedan väger jag mig varje lördag fram till den 20:e november. Jag får köra min egen variant av biggest loser.


Den perfekta cocktailklänningen


Klänningen har länge varit mitt favoritplagg just för att den passar till alla tillfällen. Den absoluta favoriten måste ändå vara cocktailklänningen. Snygg, stilren, sofistikerad, moderiktig och alldeles alldeles underbar. Närmast på festagendan om man bortser från Juristbalen är VD:ns födelsedagsmiddag i Stockholm, Butikschefens födelsedagsfest, min cocktailfest och min årliga julfest. Till alla tre tillfällen passar det utmärkt med ett tajt litet fodral. Favoritstilen är helt axelbandslös och gärna figursydd. På Asos kan man hitta ursnygga skapelser och det är även där jag hittat den perfekta cocktailklänningen som jag kommer använda många gånger om. Det finns inte ett enda festligt tillfälle som den klänningen inte passar till. Bröllop, nyår, cocktailpartyn. You name it. And I love it!
[ Favoritklänningen från Asos ]


Några modellfavoriter


I brist på vardagliga egobilder bjuder jag på lite fler bilder från plåtningen med Första Fotografen. Eftersom han inte är aktiv på MB kommer jag nog inte publicera några bilder där så detta är vad som erbjuds. Håll till godo. Nästa gång jag publicerar modellbilder blir det förhoppningsvis från min och Edwards fashionplåtning. Pirrigt men härligt utmanande att försöka sig på en annan stil. Det verkliga kruxet blir att få till bilder som inte avslöjar hur kort jag egentligen är. Mycket att tänka på. Poser, skor, vinklar och ljus. Allt ska klaffa. Minspelet har jag heller inte hunnit fundera på. Ska jag vara högdraget allvarlig eller lättsamt leende? Eller kanske en blandning? Får se vad som känns bäst. Beror mycket på miljön och stämningen. Somliga kläder går kanske bättre ihop med ett lite mer uttråkad sofistikerad look medan en annan outfit fungerar bättre tillsammans med ett lekfullt minspel. Att mixa och testa sig fram är ju hela tjusningen. Antingen kan det bli klockrent eller medelmåttigt. Man vet inte förrän man provat. Spännande ska det i alla fall bli! Om drygt två veckor kör vi igång.
Som ett nyktert fyllo

God kväll. I eftermiddags fick jag tid på ögonmottagningen. Citerar ögonläkaren: jag hittar inget fel på dina ögon - felet sitter nog i hjärnan. När han sa det lät det ganska komiskt men jag förstod vad han menade. Eftersom jag haft ett migränanfall misstänker han att det fortfarande är syncentrum i hjärnan som inte riktigt är i sitt esse. Trots att jag haft migrän i 10 år och aldrig tidigare haft så här mycket problem med synrubbningar är det mest sannolikt att det försvinner av sig själv efter ytterligare några dagars vila. Men det är frustrerande. Resten av kroppen är helt och fullt frisk. Inga symtom från vare sig käkledsinflammationen eller förkylningen. Så typiskt att migränskovet skulle vara det längsta jag någonsin upplevt.

Jag vet inte riktigt om jag kan förklara för er vilka problem jag upplever just nu men tänk er att ni har ett fönster framför ögonen som någon häller vatten på - så suddigt har jag sett hela dagen idag. Och eftersom jag inte kan fokusera så blir jag yr och känner mig snurrig dygnet runt. Det är ungefär som att vara ganska full men samtidigt vara helt nykter. Hängde ni med? Oehört obehagligt är det i alla fall. Nu kan jag inte äta mer migränmedicin heller då jag överskridit dosen. Jag ska snart försöka mig på det enda återstående alternativet: sova bort synrubbningarna. När jag vaknar ímorgon hoppas jag att min syn är helt återställd och är den inte det så får jag helt enkelt finna mig i att gå omkring som ett nyktert fyllo.


Halvblind och tokfrustrerad


I skrivande stund är jag halvblind och har stora svårigheter att fokusera blicken. Jag ville bara skriva ett kort litet inlägg så ni vet att jag lever. Drabbades av synbortfall och ögonflimmer igår kväll runt nio. Knaprade i mig två migräntabletter och kröp ner i sängen. När jag vaknade vid sju imorse förväntade jag mig att det skulle vara borta och till viss del hade jag rätt. Huvudvärken och illamåendet fanns inte kvar vilket var skönt. Jag avskyr att spendera dagen med att ha huvudet i en hink och iaktta mina egna spyor. Fast nu frågar jag mig själv ifall det inte hade varit att föredra. Då skulle jag veta att det åtminstone hade ett slut. För tillfället vet jag ingenting.

Jag ligger i min soffa och kan inte göra någonting. Min förmåga att fokusera blicken är som bortblåst. Hela mitt synfält är ett enda suddigt virrvarr. Att jag kan skriva på dator är inga svårigheter eftersom jag har lärt mig skriva utan att behöva se på skärmen. Men om det skullle dyka upp ett och annat stavfel så vet ni varför. Min förkylning är borta och de andra migränsymtomen har i stort sett gått över - det är bara min förbannade syn som inte vill komma tillbaka. Har tagit två tabletter till och inser att jag snart kommer överdosera om det inte blir bättre snart. Vad frustrerande det är att inte kunna göra någonting annat än att vänta.

Hela min lägenhet är mörklagd och jag försöker att inte stressa upp mig. Egentligen har jag inte tid att slösa bort ännu en dag på sjukdom men det finns inte så mycket annat att göra. Att dansa bachata ikväll är uteslutet så länge synen håller på att jäklas med mig. Men bättre att alla former av sjukdom drabbar mig nu än i helgen. Vill verkligen inte missa balen.

En smygande panik


Om två veckor ska jag vara i Umeå och jag har fortfarande inte hittat någonstans att bo. Nu har jag mailat runt folk på Facebook och även till kansliet för medicinska i Umeå. Eftersom jag inte kan registrera mig på kursen förrän den 10:e oktober kan jag inte få studiemedel från CSN än så jag är ganska begränsad när det gäller den ekonomiska biten. För att få studiemedel måste man först vara registrerad. Jag har surfat runt på olika billiga vandrarhem i Umeå men jag skulle ändå hamna på en boendekostnad runt tusen spänn. Det är tusen spänn som jag inte har råd med just nu.

Allt jag är ute efter är tak över huvudet. En soffa eller ett hårt golv spelar ingen roll bara jag slipper kylan. Finns det inte någon bloggläsare där ute som kan tipsa om gratis boende? Jag har till och med varit inne på sajten couchsurfing men feg som jag är vågar jag inte riktigt registrera mig eftersom man tydligen skulle skriva ut sin egen hemadress.

Nu börjar paniken komma smygandes. Eftersom jag inte vet om jag hittar någonstans att bo har jag inte bokat tågbiljetter ännu men det måste jag göra den här veckan även om jag inte hittat boende. Kan inte någon snäll själ därute hjälpa mig? Jag är ingen galen seriemördare utan en ordningsam smått överambitiös juridikstudent som ska läsa en ynka kurs i rättsmedicin. Kom igen. Det handlar bara om tre nätter. Och jag kommer vara borta om dagarna eftersom det är en massa föreläsningar och seminarier så jag är inte ivägen på något sätt.

Var finns den barmhärtiga samariten?

Fashionplåtning


Första fashionplåtningen är bokad till den 9:e oktober på Uppsala Konserthus. Edwards har varit i kontakt med UKK och det var inga problem att smälla upp fotoutrustning. De erbjöd sig till och med att hjälpa till med eluttag. Nu gäller det för mig att hitta inspiration till lite poser och se över vilka klänningar och skor som ska vara med. Tänkte mig en sexig men samtidigt oerhört sofistikerad stil. Ska bli kul att jobba med Edwards igen!

Mirror mirror on the wall


I helgen har jag fått flera retuscherade bilder från Göran. Studioplåtningen med speglarna tillhör en av mina absoluta favoriter och bilderna blev helt fantastiska. Rosa och alldeles underbara. Men det är mycket jobb som ligger bakom när man har speglar med i bilden. Jag kan avslöja för er att det gick åt mycket fönsterputs under plåtningen och trots det finns det alltid ett och annat finger- eller handavtryck som man kanske missat. Det kan krävas en hel del jobb i retuschen för att få spegelytorna skinande rena, men det har Göran så klart fixat galant.

Jag bjuder på ett par bilder där jag har beskurit dom ganska hårt för att inte väcka anstöt hos somliga läsare. Men alla färdigretuscherade originalbilder kommer finnas uppe senare i veckan på MB. Och till er som undrar varför jag inte lägger ut alla glamourbilder på bloggen kan jag återigen säga att det faktiskt inte är värt det. MB är en sida för fotografer och modeller där de flesta faktiskt vet hur mycket jobb det ligger bakom en plåtning. Vissa bilder vill jag faktiskt inte publicera här eftersom det alltid finns någon därute som rynkar på näsan och ska ha helt irrelevanta åsikter om mitt val av fotogenre. Självklart finns det rövhål som florerar även på MB men där har man mycket större svårigheter att gömma sig bakom anonymitet eftersom man måste vara registrerad och i många fall betalande medlem.


[ Spegelbilden är en av mina favoriter - lite annorlunda och häftig ]Lördagens bilder


Måndag idag men jag har inte haft så mycket ork att reflektera över det. Håller mig inomhus och försöker bli frisk från min förkylning. Dricker litervis med honungste i hopp om att få bukt med min värkande hals och till middag ska jag laga en riktigt stark räkrätt med färsk chili och vitlök. Jag skjuter upp måndagsångesten tills imorgon. På så vis har jag en dag till på mig att bara vila och ta det lugnt. Det blir nog lite mys i soffan och en hyrfilm senare ikväll.

Här kommer lite bilder från i lördags:
[ Doktoranden anländer i tjusig kostym ][ Wall Street Premiärfest - Birger Jarl ][ Det bjuds på bubbel och snittar ][ Fördrink innan bion ][ På bion ][ Hela Spegeln abonnerad ][ På Flurran ][ Invigde dessa pumps - fötterna var rätt möra dagen efter ]


Talkin 'bout a revelation


Aldrig i mitt liv hade jag trott att jag skulle lämnat Birger Jarl för att gå till Flurran. Men det var precis vad som hände igår kväll runt tolvslaget. Både jag och Doktoranden insåg att vi hade de flesta av våra vänner på Flurran och att klientelet på BJ bara blir yngre och yngre - ergo så känner vi knappt igen någon längre. Men BJ ska ha en stående ovation för premiärfesten igår. Det var uppstyrt till tänderna med bubbel och snittar vid ankomsten, flatscreentv med en fejkad börs och det skulle även delas ut en plasmatv till den gästen som lyckades pricka in rätt tid på timmen och minuten för Birger Jarls egna börskrasch. 

Filmen Wall Street - Money never sleeps var riktigt bra. Jag har tyvärr inte sett första filmen men det ska jag genast åtgäda. Jag förstod inte så mycket av själva börssnacket förutom vissa termer som due diligence och hedgefonder, men den var helt klart sevärd. Det var en riktigt härlig syn att se hela biosalongen fullsatt med kostymnissar och galanta damer. Dresscoden var ju som sagt yuppie och det hade i stort sett alla respekterat. I en perfekt värld skulle alla män gå omkring i kostym.

Klockan var strax efter tolv när vi ställde oss i kö till Flurran. Det var löningshelg och kön var helt vansinnigt lång. Men sen är det också Flustret och jag kan säga er mina vänner att där vet dom hur man får in gästerna på kortast möjliga tid. Trots att kön slingrade sig lång var vi inne inom säkert åtta minuter. Åtminstone kändes det inte som längre. Väl inne insåg vi att vi tagit rätt beslut. Vi slöt upp med Teknikern och hans goda vän Stekarn. Strax efter ankomsten sprang jag på det ena bekanta ansiktet efter det andra. Eken, som av tiaran att döma firade sin möhippa, Åklagarn, en gammal kurskamrat till mig från juristutbildningen och så träffade jag även Mäklarn som var oerhört snyggt klädd i en grå kavaj.

Det var en perfekt kväll på alla sätt och vis. Och det var verkligen en uppenbarelse att jag blivit så till åren att Flurran är det enda rätta utgångsalternativet när man är hemma i Uppsala. Åldern på stället sträcker sig från 25 till 65. Men jag gillar det. Skön musik för de lite yngre på övervåningen och musiknostalgitrippar för den äldre generationen på nedervåningen. Jag fick inte i mig så mycket alkohol igår. För att vara ärlig mådde jag inte så bra förrän efter ungefär 20 minuter in i filmen. Kände mig betydligt mer sliten igår. Men nu har jag i alla fall insett att jag klarar av att köra en tvådagars - så länge jag håller mig lite mer städad en av dagarna.

Nästa lördag är det dags för den årliga Juristbalen. Tills dess ska jag hålla mig borta från allt onyttigt i både mat och dryckesväg. Imorgon är det en ny vecka och ny ångest. Måste lösa det här med tåg eller flygbiljetter till Umeå och jag har fortfarande inte hittat något boende. Jag har fan inte ens råd att bo på ett jäkla vandrarhem.

Och nu har jag gått och blivit sjuk. Men det var väl bara en tidsfråga. Lyckades i alla fall hålla mig frisk i fyra månader med hjälp av de nya medicinerna. Alltid något. Idag blir jag ompysslad med te av min underbara pojkvän. Hare gött!

Bilder kommer senare.

Jag bjussar på detta


Bilder från gårdagens utgång
[ Städad Sussilull på Oasia ][ Ostädad Sussilull på Flustret ]

Wall Street - nu kör vi!


Taxi beställd. Ett stycke Doktorand i kostym på ingång och en Sussilull i ett väldigt tajt sofistikerat fodral. Kvällen bjuder på premiärfest för nya Wall Street-filmen och Birger Jarl står som anordnare av detta mycket trevliga event. Klockan åtta är det mingel och bubbel på BJ och klockan nio börjar filmen på Spegeln. Efter visningen blir det tillbaka till BJ och dansa tills fötterna blöder. Av någon oförklarlig anledning tycks jag inbilla mig själv att jag fortfarande är 20 år gammal och orkar hålla igång två kvällar i rad. Jag återkommer imorgon och kommer definitivt må som jag förtjänar. Ses i vimlet!


Ändrade planer


Zumba my ass. Jag är tragiskt nog inte alls i form för träning idag. Det är ju bara dumheter att träna när man är opasslig efter en löningsfredag. Både jag och Arbetskollegan lägger ner den idén. Idag ska jag till Birger Jarl men vet inte om jag kommer få i mig någon alkoholhaltig dryck. Fast det är inte förrän vid åtta så man kanske hinner bli lite mer mänsklig. Ses ute i vimlet!

Bojkottning, pubrunda och AW


Efter två GT och ett glas vin är Sussilull rejält på pickalurven. Gårdagen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Jag har bestämt mig för att bojkotta Katalin. Maken till otrevligheter och omedgörligheter har jag aldrig stött på. Sats hade ju AW där för sina medlemmar och det skulle vara både mat och mingel för att fira 10-års jubileum. När jag och Arbetskollegan anländer blir vi helt plötslig stoppade i dörren och krävda på 75 kr i inträde. Jag är inte den som gnäller för en sådan struntsumma men till saken hörde att det skulle vara gratis för Sats-medlemmar och sen hade varken jag eller Arbetskollegan några kontanter på oss. Och vi hade precis köpt varsin drink och tagit ut pengar i baren till garderobsavgiften. Att behöva köpa ytterligare en drink innan ens den första var uppdrucken kändes lite too much.

Hur som haver, när jag vänligt men förvånat påpekade att det inte skulle vara inträde om man skulle på Sats-eventet fick man till svar: Ja, men jag är inte anställd av Sats och här kostar det 75 kr! Okej... Din jävla kärringjävel. Det var bara för oss att ta ut pengar. Eftersom jag trippade omkring på högklackat så var Arbetskollegan så vänlig och kilade iväg till bankomaten. Medan hon var borta råkade jag tjuvlyssna på lite andra Sats-människor som var lika missnöjda över Katalins behandling av gästerna som jag var. Och nu hade dom även höjt inträdet till 100 kr och maten var slut. Klockan var inte ens sex.

När Arbetskollegan kom tillbaka tog vi våra kläder och gick raka vägen till Flustret. Lite tråkigt att det blev som det blev för det hade varit kul att mingla med lite gymfolk. Jag ser Sats som mitt andra hem och det är alltid kul att träffa folk utanför gymmet. Har fått en hel del vänner och bekanta genom Sats. Nåja. Det är inte Sats fel att Katalin har otrevlig personal. Och jag tänker inte gå dit igen för jag vill inte stödja ett sådant ogästvänligt ställe.

Vi anlände till Flurran strax efter sex och räknade nästan med att någonting annat skulle skita sig. Men vi gick fram till den trevliga kvinnan i entrén, sa att vi stod på gästlistan, fick varsin drinkbiljett, ett stort leende och kommentaren: välkomna! Hahaha. Vilken kontrast! Sen gick vi raka vägen till buffén. Det enda som jag hade att klaga över var svårigheten att äta kycklingvingar utan att bli kladdig om händerna, men jag känner att det är ett klagomål som knappast ens är värt att kalla för klagomål. Maten var god, livebandet underhållande och stämningen på topp. Så är det alltid på Flurran. Opretensiöst, avslappnat och förbaskat roligt!

Efter middagen anslöt sig Arbetskollegans syster och vi bestämde oss för att gå vidare en snabbis för att sen komma tillbaka när det blivit lite mer folk. För att kortfattat summera gårdagens runda blev det alltså: Katalin, Flustret, Bullit, Flustret, Oasia, Bullit, och Flustret. Men efter andra vändan till Bullit drack jag bara vatten och höll mig till det resten av kvällen. 

Jag hade galet roligt igår fast jag märker att min hals har tagit lite stryk. Ska kurera mig med thailändskt te och sedan ut på promenad med vovvarna. I eftermiddag ska jag och Arbetskollegan till Sats och köra zumba. Just ja - jag tror det är Öppet Hus på Sats idag för alla som vill komma dit och provträna. Fast... har jag fel? Nej, jag har för mig att någon sa det till mig igår. Eller om jag kanske läst det någonstans? Haha. Nåja. Kom till Sats i Uppsala på Väderkvarnsgatan och kolla in stället. Det står nog någon skylt utanför som talar om ifall det är Öppet Hus eller inte. Nu ska jag äta frukost och jobba på att få bort den där otrevliga bakfyllekänslan som för tillfället genomsyrar hela min kropp. Och jag ber om ursäkt för alla felstavade och konstiga sms som jag skickade till bland annat MP, Charmknutten, Amanuensen och Kusinen. Det borde finnas alkolås på både Facebook och mobilen.

Bilder kommer lite senare.

Hemma-hos-glamour


Nu har jag fått de sista bilderna från Första Fotografen. Gillar dom riktigt mycket. Det är något visst med en hemma-hos-plåtning. Man får lite the-girl-next-door-känsla. Och apropå plåtning ska jag spana efter ett datum inför en efterlängtad fashionplåtning tillsammans med Edwards. Har säkert nämnt att fashion inte riktigt är min grej men för tusan - man måste ju utmana sig själv ibland. Spännande ska det bli!
[ Hemma hos Mooremodellen ][ Svårt att hålla sig för skratt när man plåtar med en väninna ]

Som en galning


Puh. Jag har sprungit runt på stan som en galning och fått allt uträttat som skulle uträttas. Och tvätten blev avklarad imorse. Precis när sista maskinen var klar fick jag mess från Arbetskollegan. Spinning? 11.30? Självklart! Jag är inte den som tackar nej till träning - speciellt inte nu när jag har ett nytt mål att kämpa för. 45 jäkla minuter satt vi på våra cyklar och svettades floder. Vilket härligt pass! Men bråttom blev det ifrån gymmet. Skulle iväg och träffa Rajsan på eftermiddagen och hade sjutusen olika saker att fixa innan dess. Bland annat beställde jag kurslitteratur inför rättsmedicinen. Den skulle dyka upp inom två till fem arbetsdagar. Spännande. När jag fått den i handen tänkte jag vara en duktig student och börja plugga i tid.

 

Nu har jag precis slängt i mig en pensionärsmiddag och ska strax ställa mig och platta håret. Ska på konsert ikväll med världens stiligaste karl. Efter att ha flängt omkring som en tok hela dagen så förtjänar jag att lyssna på lite klassisk musik. Chopin och Brahms. Finfina grejer det. Imorgon blir det jobb hela dagen och sedan ska jag och Arbetskollegan på Sats After Work på Katalin samt en sväng till Flurran. Hektiska men härliga dagar! Jag älskar att ha mycket att göra.[ Köpte en skitsnygg pärm till mina rättsmedicinpapper - 19 kr på rean ]

La dolce vita


Hoppsan. Över 170 unika besökare igår på bloggen. Vad trevligt! Ska man gå efter min bloggomröstning så är det troligtvis modellplåtningarna som lockar. De två alternativen som ni röstade allra mest på var fest och modellplåtningar. På en tredjeplats kom träning. Behöver dock inte medvetet tänka på att skriva mer om ovanstående kategorier eftersom det liksom kommer naturligt.

Det känns som att mitt liv är en enda stor fest. Jag går omkring med ett lyckligt förväntansfullt bubblande i min mage. Kanske är det för att jag precis fått nya bilder från Första Fotografen, kanske är det för att jag snart åker till Umeå på ett helt nytt äventyr eller för att jag känner mig både självsäker och positivt nervös inför framtiden. Jag känner mig i alla fall otroligt lycklig över tillvaron.

Till alla modeller och fotografer: nu finns min och Görans första session uppe på MB. Sex klockrena bilder från vår sommarplåtning i Linköping på ängen. Jag hade inte stått framför kamerna på över ett år men det märktes faktiskt inte. Har man en gång lärt sig cykla så glömmer man det inte. Jag antar att det även gäller för modeller. Jag och Göran har redan bokat in nästa plåtning som kommer äga rum i Uppsala om cirkus åtta veckor. Det kommer bli något utöver det vanliga. Från och med nu är det dags för mig att ligga i hårdträning. För om åtta veckor ska jag vara i bästa möjliga form inför plåtningen.Min nya favorit

Låt mannen bestämma


Jag måste komma ihåg att det är mannen som bestämmer på dansgolvet i pardans. Inte lätt ibland. Speciellt inte när man heter Sussi och gärna vill ha kontrollen. Hahaha. Bara att slappna av och låta mannen föra. Kvällens dansträning var så vansinnigt roligt. Jag döööör! Kommer definitivt fortsätta med bachatan. Det är nog den roligaste mest sensuella dans jag någonsin provat på. Helt amazing. Och att ha Junior som danslärare är verkligen en fröjd. Så sjukt duktig och lockar alltid till skratt bland deltagarna. I love him!

Nu får jag vänta en vecka tills nästa träning. Men jag och Amanuensen ska ta en dag och träna bachata. Och vals! Himmel. Vi ska ju snart på bal om bara två helger. Vi tänkte försöka oss på en kupp och fråga ifall dom kan spela bachata på Juristbalen. Hahaha. Misstänker dock att orkesten endast har koll på vals och foxtrot. Men om vi lyckas hitta en låt med rätt takt så kör vi bachata ändå. Fast fullt så nära och sensuellt kommer det nog inte bli i en stor balklänning med miljarder underkjolar.

p.s Det gick jättebra att dansa i nio centimeters klackar! Jag blev bra mycket längre och förvånade många av mina danspartners med min nya längd. De är annars ganska vana att få vika sig dubbelt för att nå ner till mig. Hehe.


[ Bachata ]

Dåligt samvete


Jag har så dåligt samvete för att jag inte svarat på förfrågningar från olika fotografer de senaste månaderna. Det finns inget annat att skylla på än att jag helt glömt bort att svara och nu känns det lite för sent att skicka tillbaka ett svar. Ber tusen gånger om ursäkt. Usch. Jag som svor på att aldrig bli en sån där dålig modell som inte ens kan skriva ett kort svar. Min MB-sida har legat vilande ganska länge nu och eftersom jag själv inte varit så aktiv har jag liksom inte tänkt på att svara på mailen som dykt upp. Men det ska bli ändring på det nu. Jag har sett att jag missat många tillfällen att jobba med duktiga fotografer bara för att jag inte varit aktiv och skött om min sida. Dumma mig. Vill bara sparka mig själv där bak och dunka mitt huvud i väggen. Men nu när jag snart får en hel drös med nya modellbilder kommer jag känna mig mer taggad att bli aktiv på MB igen. Första Fotografen hörde av sig idag och meddelade att bilderna vi tog hemma hos Mooremodellen är på gång. Roligt!
Dansa i högklackat


Ikväll är det dags för den tredje danslektionen i bachata. Varje onsdagkväll är lika underbar. Under en timme försvinner jag in i dansens underbara värld och glömmer bort tid och rum. Helt klart veckans höjdpunkt. Den där svettiga, sensuella och dansanta timmen ger mig så mycket glädje och energi att jag skuttar hem efter träningen. Vilken lyckokänsla! Jag kan verkligen varmt rekommendera alla att lägga en timme i veckan på någon form utav dans och gärna pardans. Hur kul som helst. När man känner sig redo kan man gå ut och svänga sina lurviga på Uppsalas salsaklubbar.

Vår dansgrupp är en så kallad öppen grupp. Det finns folk som har dansat tidigare och en del som aldrig någonsin tagit ett danssteg. I alla fall om man ska gå efter hur de rör sig. Men alla är ändå där gemensamt för en kväll och dansar järnet. Det är jämna par än så länge och eftersom man hela tiden byter partner får man prova på att dansa med alla. Somliga smälter man bara samman med och andra dansar som om dom hade en pinne uppkörd i röven.

Något som jag stört mig på under varje danslektion är att jag är så förbaskat kort. Eller så är det majoriteten av de manliga dansarna som är galet långa. När jag får en danspartner som är typ två meter lång ber jag alltid om ursäkt för att jag är så kort. Men ikväll har jag tänkt prova att dansa i högklackat. Jag blir åtminstone några centimeter längre och mina partners behöver inte böja sig ner så fånigt mycket. Visserligen ska man alltid anpassa sig efter den korta danspartnern men det känns bättre om jag själv kan bidra med lite extra längd. Har aldrig testat att dansa bachata i högklackat förut. Det får bära eller brista. Men har jag klarat av att gå modevisning i elva centimeters klackar så klarar jag nog en timmes bachata.
[ Peppad inför kvällens bachata - första gången i högklackat - antingen går det super eller åt helvete ]

Fler bilder på gång


Nu har Göran börjat retuschera bilderna från vår studioplåtning på spegelgolvet. Verkligen en av mina absoluta favoriter. Jag har tidigare sett sessioner som andra glamourmodeller gjort med Göran på det där ursnygga spegelgolvet och eftersom jag tyckte det såg så förbenat snyggt ut ville jag också ha en sådan sessa i min porfolio. Självklart kommer det dyka upp människor som säger något i stil med det där har vi sett förut, kom med något nytt osv, men de har totalt missat hela poängen. Bara för att man använder en liknande studiomiljö så blir det aldrig tal om att exakt kopiera någon annans fotoidé. Det är det som är det fina med hela modellgrejen. Att man som modell är helt unik. Jag vet att det alltid kommer finnas bitterfåglar som dag ut och dag in sitter och kritiserar glamourplåtningarna på MB. Det kommer man aldrig ifrån. Konstruktiv kritik omfamnar jag gärna men vissa kommentarer är verkligen helt uppenbart överflödiga.


Indonesienträffen


I lördags var jag i Stockholm på Indonesienfest. Vi är ett gäng på fem familjer från Stockholm, Uppsala, Gotland, Söderköping och Sundsvall som träffats i snart 30 år. Alla med barn från Indonesien. Det var ett bra tag sedan som vi träffades men det kändes genast familjärt och välbekant. Enda skillnaden var att vi blivit lite äldre och att några av oss har fått barn. Nästa träff har vi satt preliminärt till 2012.

Att träffa Indonesiengänget väckte många roliga minnen till liv. Jag minns vid ett tillfälle på Gotland då vi ungdomar begav oss ut i egen bil och låten Mr Vain spelades högt på stereon. Och vad jag kommer ihåg så tyckte man den låten var riktigt bra. Eller när jag för första gången såg Den galopperande detektiven - också på Gotland. De vuxna satt utomhus efter middagen och sjöng medan vi ungdomar gick iväg för att slippa höra dom och satte på en film istället.

Vi skiftade plats varje år så att alla fick vara värdfamiljer någon gång. Som liten tyckte jag det var roligt att vara i Stockholm för det innebar oftast ett besök på Gröna Lund. I Sundsvall minns jag att vi åkte skidor och för mig var det nog första gången jag provade på slalom. Nu har jag glömt allt. På Gotland fanns det alltid medeltidsveckan och den underbara gotländska miljö, men den klart häftigaste övernattningsplatsen som jag kan minnas var när familjen Söderköping bodde på ett slott. Uppsala var inte så roligt men det var för att jag själv bodde här och ville hellre åka till andra platser.

[ Indonesiengänget ][ Massa god mat ][ Förrätt - Sussis snittar ][ Söderköping & Uppsala ][ Sundsvall & Gotland ][ Fördrink ][ Dukat och klart ]

Lite ur gängorna


God morgon mina vänner. Idag är jag uppe och igång. Har en hel del att fixa idag men bara tråkiga saker. Handla, boka tandläkartid, CSN, räkningar och liknande. Sen måste jag se till att röra på mitt feta arsle. Nu är det slut på slappardagar. Det mår man ju inte bra av i längden. Månadens jobbigaste dagar är över så nu har jag ingenting att skylla på längre. Fast gym och dans är de aktiviteter som håller humöret uppe i veckorna. Känner mig bara lite ur gängorna för tillfället eftersom jag inte tränat på tre dagar. Men det blir snart bättre. Så fort jag handlat tar jag min träningsväska och kör ett styrketräningspass på Sats. Om inte jobbet ringer.

Boende i Umeå sökes


Om tre veckor åker jag upp till Umeå för att börja läsa rättsmedicin. Jag har varit i kontakt med rättsmedicinska enheten de senaste dagarna och fått kartor och förklaringar så nu borde jag hitta rätt på campus. Det är faktiskt ganska spännande men samtidigt lite nervöst att åka till en främmande stad jag aldrig tidigare satt min fot i. Visste faktiskt inte ens att det låg ännu längre norrut än Sundsvall. Men ack så fel jag hade. Det blir långa tågresor för mig men jag kommer ta med mig min laptop så jag kan blogga järnet.

Det jag måste styra upp förutom att boka tågbiljetter är att hitta boende. Är det någon av er kära läsare som kan tipsa om något billigt boende eller om ni själva har kontakter eller bekanta som kan rekommendera något nära Umeå Universitet? Behöver verkligen fixa detta så snart som möjligt. De datum som är relevanta och som jag måste ha någonstans att bo är följande:

11 - 14 oktober

1 - 4 november

29 nov - 4 december

Maila mig: missasia83@hotmail.com eller skriv till mig på Facebook.Absolut ingenting


Idag har jag gjort absolut ingenting. Är hemma hos P och bara vilar. Jag har sovit väldigt mycket och försökt njuta av att ha en helt ledig dag. Mer ledigt behöver jag inte ha i veckorna för att ladda batterierna. Jag är fortfarande inställd på att jobba så fort mobilen ringer men än så länge har jag inga arbetspass bokade. Desto mer har jag inbokat på kvällarna. Imorgon är det dansträning och på torsdag ska jag och P på konsert - Chopin och Brahms. Kommer bli helt fantastiskt, det känner jag på mig. Chopin tillhör en av mina absoluta favoriter. Extra mysigt att gå med P. Vi har inte hunnit vara iväg på så mycket opera och konserter de senaste månaderna så det är verkligen på tiden.

På fredag ska jag och en arbetskollega iväg på after work. Vi tränar på samma gym och Sats bjuder medlemmarna på mat och mingel på Katalin för att fira 10-års jubileum. Och på lördag ska jag och P iväg på premiärfest och bio. Birger Jarl anordnar eventet och har hyrt hela Spegeln och filmen Wall Street - Money never sleeps - visas. Dresscode för kvällen är yuppie, hur man nu ska tolka det. Kostym för killarna antar jag, men jag har ingen kvinnlig kostym i min garderob. Fast något snyggt kommer jag nog hitta. Sist men inte minst har jag styrelsemöte på söndagen. En hel del kvällsaktiviteter uppbokade framgent. Härligt!


Agree to disagree


Vi lever i ett land där alla ska ha rätt till sin åsikt. Vi lever i ett land där folk inte ska bli förföljda, hotade eller misshandlade för sin politiska åsikt. Oavsett om den är högervriden eller vänstervriden. Jag vill tro på människans fria vilja. Jag vill tro på att människan kan respektera det fria valet. Därför mår jag lite illa över hela den här SD-hajpen. Förstå mig rätt nu - jag gillar inte att dom lyckats nässla sig in i riksdagen men det är ändå en liten del av svenska folket som har röstat in dom. Så är det bara. Alliansen och de rödgröna får helt enkelt ta sig lite extra i kragen nu och verkligen visa var skåpet ska stå de kommande fyra åren så att folk inte röstar på ett främlingsfientligt parti nästa val.

Jag kan känna mig ganska besviken på min omgivning när folk inte tänker längre än näsan räcker. Vad hände med respekten för yttrandefriheten egentligen? Oavsett vad man själv tycker så måste man respektera att andra tycker olika. Jag skulle aldrig fysiskt hoppa på någon annan för att hon eller han tycker annorlunda. Att jag har rödgröna vänner är någonting jag accepterar och respekterar. Jag låter dom ha sin politik ifred och försöker inte ändra på dom att tycka annorlunda. Det finns liksom någonting outtalat mellan oss. Vi kommer helt enkelt överens att vi tycker olika och låter det vara.

Däremot måste jag få ventilera mig på bloggen när det är någonting som gör mig upprörd och det politiska våldet är en sådan sak. Är det bara jag som blir mörkrädd av det? Jag nämner inga namn men att få höra att den där SD-anhängaren förtjänade att bli misshandlad är ungefär som att säga: han förtjänar att bli misshandlad för han tycker annorlunda. Det är fan inte okej! Med det synsättet är Sverige inte bättre än Nazi-Tyskland.

Käkledsinflammation


Jag har fått en diagnos - käkledsinflammation. Det var väl ungefär det jag trodde och hoppades på. Har fått medicin utskriven som jag ska äta i 10 dagar. Sedan ska det tydligen gå över. Så fantastiskt skönt! Men ett tandläkarbesök kommer jag inte ifrån. Doktorn till och med beordrade mig att uppsöka tandläkare bara för att vara på den säkra sidan. För det kan tydligen vara en visdomstand som spökar i kombination med inflammationen. Jag har lovat mig själv att ringa till tandläkaren imorgon och boka en tid. En fullständig kontroll. Och sedan ska jag se till att gå på regelbundna tandläkarkontroller en gång om året. Minst. Resterande dagen har jag spenderat i sängen. Sovit i flera timmar. Det var sannerligen välbehövt.

Alliansen sitter kvar


Det är helt klart beklagligt att SD kom in i riksdagen men jag kan ändå känna glädje över att Alliansen sitter kvar. Alla är förlorare säger många efter årets valresultat, men det hade faktiskt kunnat vara ännu värre - om de rödgröna tagit hem segern. Då skulle jag inte vilja bo kvar i Sverige.

Det var ett spännande val. Jag satt och valvakade hela kvällen och natten igår. Förfasades över vissa politikers barnsligt förenklade analyser och resonemang. Jag har inte mycket till övers för rabiat politik. Intressant var att samtidigt följa alla statusuppdateringar på Facebook. Majoriteten är så klart djupt besvikna och förbannade över SD:s seger men eftersom jag inte hade väntat mig annat så blev jag knappast förvånad. 

Det politiska spelet i Sverige kommer bli mycket intressant att följa. Jag längtar redan till nästa val och hoppas innerligt att SD kastas ut och Alliansen får majoritet. Men det återstår att se. Spännande tider.
[ Valvaka med kräftor och snittar ]

En liten paus


Jag utgör nog en rolig syn när jag måste trycka in maten i munnen eftersom min stackars käke inte vill öppna sig tillräckligt. Satan vad ont jag har. Har knaprat alldeles för mycket smärtstillande känner jag. Urk. Efter att ha samtalat med sjukvårdsupplysningen fick jag order om att kontakta öron-näsa-hals på Akademiska Sjukhuset imorgon bitti. Det behöver ju faktiskt inte vara visdomstanden som spökar utan tydligen kunde man råka ut för olika käkinflammationer och dylikt. Hellre en käkinflammation så man blir botad med lite antibiotika än att lägga sig i den där helvetesstolen och bli uppsprättad av en osympatisk tandläkare.

Snart ska jag tillbaka till jobbet. Har en liten paus på ett par timmar eftersom jag jobbar delad tur. Jag valde att inte stödrösta utan röstade på det parti som låg mig varmast om hjärtat. Och till kommunfullmäktige röstade jag på en gammal kurskamrat. Hoppas han kommer in! Klockan åtta ikväll kommer jag sitta bänkad framför tv:n och äta snittar och skaldjur. Tur att stjärten på kräftan är så liten och att man i stort sett bara suger för jag hade verkligen inte klarat av att äta någonting större. Nu tänker jag inte äta mer Citodon. Man blir så vimsig i skallen av den medicinen och jag behöver vara klar i kolan om jag ska klara av att valvaka. Spännande tider!


Måla fan på väggen


Jag ska inte måla fan på väggen men jag gör det i alla fall. Min tandvärk ger mig sådan oerhört smärta att jag håller på att krevera. På måndag är jag så illa tvungen att ringa tandläkaren och jag har på känn att ett smärre ingrepp kommer vara nödvändigt. Om det nu inte är något som kan botas med lite antibiotika. Det gör konstant ont och blir värre när jag gapar. Nu vill det sig till och med så illa att smärtan är på väg ner i halsen. Jag måste ta mig igenom arbetsdagen. Har inte råd att vara sjuk. Men jag mår verkligen inte bra. Den här värken kommer tyvärr inte gå bort av sig själv. Jag hade hoppats på det men icke.

Det finns ett problem. Om jag kommer till tandläkaren och ett kirurgiskt ingrepp av något slag är nödvändigt måste jag sövas. Det finns inget annat alternativ. Vad jag hört är tandläkare inte så himla heta på att söva folk men då har dom nog aldrig träffat på mig. Jag har säkert berättat för er om den gången på sjukhuset då läkaren tvingades droga mig halvt medvetslös för att jag skulle gå med på en gastroskopi. Jag vill minnas att jag skrek att jag godkände till misshandel bara någon slog mig medvetslös. Smått hysterisk med andra ord. Så trevlig är jag att ha som patient.

Ni kommer definitivt få följa med på den här smärtsamma resan jag har framför mig. Jag håller verkligen tummarna att det inte ska vara annat än en inflammation i tandköttet, men att den sitter PRECIS där min visdomstand är gör mig inte särdeles hoppfull. Det här behövde jag verkligen inte. Jag har på känn att jag kommer behöva tampas med många envisa tandläkare innan jag hittar någon som går med på narkos. I värsta fall får jag åka till Stockholm. Har för mig att det ska finnas någon klinik där i krokarna som verkligen förstår sig på människors skräck och kan erbjuda ingrepp under narkos. Tyvärr kostar det en redig slant men vad finns det för alternativ? Skulle jag sätta mig i den där stolen och någon skulle närma sig min mun med en spruta eller liknande tar det inte lång stund innan jag börjar fäkta med armarna, skrika och gråta hysteriskt för att slutligen rusa därifrån i skräckslagen panik.

Grey is da shit

[ Kvällens outfit - grå klänning och svart bolero - klädd efter humöret ]

Min allra bästa vän


Citodon. Min allra bästa vän. Åtminstone för stunden. Jag har proppat väskan full så jag har en chans att överleva den här tandvärken och den kommande kvällen. Fy helvete. Helst av allt vill jag bädda ner mig i sängen och dö för en stund. Kan jag inte få göra det? Urk. Och imorgon jobbar jag från morgon till sen kväll och måste springa iväg och rösta på rasten. Jag har väl egentligen inte bestämt vilket parti som ska få min röst. Ska jag stödrösta eller inte? Det kommer jag nog inte bestämma förrän i sista stund.

Efter mitt monsterarbetspass imorgon kommer jag och P sitta uppe och valvaka. Vi har laddad med färska svenska kräftor att mumsa på, snittar och lite annat smått och gott. Det kommer bli en mycket spännande vaka - det känner jag på mig. Hoppas svenska folket tar sig i kragen. För att citera Catrin Mattson: "Bästa sättet att både undvika kommunisterna i Vänsterpartiet och rasisterna i Sverigedemokraterna är att ge Sverige fyra år till med med Alliansen i en majoritetsregering."
[ Heja Alliansen! ]

With a smile on my face


Idag åker jag till Stockholm för en Indonesienfest. Vi träffades alltid varje år när vi var yngre men nu har det inte blivit av på länge. Ska bli riktigt roligt att träffa alla igen. Mentalt är jag laddad men rent fysiskt faller jag i bitar. Min förbannade visdomstand håller på att driva mig till vansinne. Ska halva munnen behöva värka så förbaskat? Det har varit så i två dagar nu. Smärtan är värst när jag ska försöka tugga någonting. Jag har inte försökt med det idag utan har fått i mig en ynka kopp te. Det vore ju roligt att kunna äta något ikväll men jag vet bara inte riktigt hur det ska gå till. Just nu känns det som att jag kommer bli tvungen att klistra på ett leende när jag innerst inne bara vill gallskrika. Och glöm att jag frivilligt går till tandläkaren. Det kommer aldrig hända. Får helt enkelt proppa mig full med Citodon. Det borde ta bort den värsta smärtan i alla fall.

GI-mat


När det är helg och även när det inte är helg kan jag köpa mig en godispåse och njuta av den. Men i veckorna äter jag nästan bara GI-mat. Eftersom jag vant mig vid den kosten så behöver jag inte längre göra listor eller tänka på vad jag äter. Det sitter liksom i ryggmärgen och det var det jag eftersträvade hela tiden. Att äta mat som smakade gott och kändes naturligt att äta. Sen vet jag inte om det är jag personligen som hellre föredrar kyckling, fisk och skaldjur framför kött eller om kroppen råkat vänja sig av vid köttet. Jag FÅR ju äta kött nu men jag har bara inte känt något sug efter det.

Hur som haver. Jag tänkte sammanställa en liten lista på matvaror som har noll GI till alla dom som ännu inte lyckats vänja sig vid den nya kosten och har svårigheter att veta vad man ska handla. Varje gång ni går till affären och handlar så ska ni välja från listan. I alla fall om ni kommit en bra bit på väg vad gäller viktminskningen. För i början kan jag säga er att man definitivt inte ska dricka alkohol eller äta kött. Men det beror i och för sig på vilken diet ni valt att följa. Jag körde ju som bekant jetset-rivstarten och då var kosten väldigt spartansk i ett par dagar. Och sedan följde ett strikt matschema som man skulle hålla tills man nått sin målvikt, vilket jag har gjort. Nu kan jag njuta för fullt av god mat, vin och ostar utan att få dåligt samvete. Life is good!

Exempel på livsmedel med GI 0

Avokado
Bacon
Broccoli
Camembert
Fetaost
Fläskfilé
Gräddfil
Gurka
Isbergssallad
Keso
Kycklingbröst
Lammkotletter
Oxfilé
Paprika
Räkor
Rödvin
Salami
Spenat
Squash
Tomat
Tonfisk (i vatten)
Vispgrädde
Vitt vin
Ägg

Det vidrigaste jag sett


Okej. Jag har varken haft ork eller lust att smälla upp flera inlägg om dagen. I vanliga fall brukar jag vara ganska flitig med det men nu är det tvärstopp. Det går i perioder sånt där. För tillfället känner jag att mitt humör så sakteligen blir allt dystrare för var dag som går. Snart blir jag så där härligt rabiat som jag alltid blir en gång i månaden. Härliga tider. Men så länge ingen eller inget trycker på mina knappar så borde jag kunna undvika att dampa på bloggen. Gudarna ska veta att det blivit en hel del förbannelser över diverse triviala händelser bara för att det varit fel tid i månaden.

Jag försöker hålla mig inomhus och inte utsätta mig för människor i onödan. Det kanske var dumt av mig att vara nere på stan igår under SD:s torgmöte. För tillfället håller jag på att bita mig i tungan för att inte skrika högt åt alla idioter som tror att SD kommer få mindre stöd bara för att SD-motståndare tar till våld, hot och trakasserier. Det är så jävla smutsigt att använda sådana metoder. Jag vill verkligen inte att SD kommer in i riksdagen, men OM dom gör det kommer jag peka finger åt alla förbannade huliganer som trodde sig göra något bra när dom kastar ägg, misshandlar och hotar SD-anhängare. Jag skulle nästan kunna gå så långt som att påstå att det är på grund av dom som SD fått ökat stöd.

När ska meningsmotståndare förstå att det inte är acceptabelt att ta till våld och trakasserier bara för att en annan människa inte delar deras åsikt? Ändamålet helgar inte alltid medlen. Jag skäms faktiskt när jag ser på nyheterna vilka äckliga metoder somliga tar till för att visa sin avsky för SD. Det är som att deras hat helt förblindar dom och de inser inte själva hur de beter sig. Snacka om att gå flera steg tillbaka i utvecklingen. Välkommen till stenåldern! Demokrati - vad är det? Min avsky för huliganfascisterna är faktiskt större än min avsky för SD. Deras sätt att attackera yttrandefriheten är sannerligen det vidrigaste jag sett på länge.

XOXO / Fröken Rabiat[ Äggkastare grips av polis ]

Demonstrationer


Nu är dom köpta! Biljetterna till Juristbalen 2010. Lovely! De kommande två veckorna måste jag jaga efter vita långa balhandskar och en vit sjal. Finns inte så hemskt mycket sådana butiker i Uppsala. Någon som har tips på bra affärer i Stockholm? Eller kanske någon internetbutik? Jag kan tänka mig att det ibland är skönare att vara kille. Amanuensen har sin frack fixad och klar. Det enda som behövs för hans del var att putsa upp finskorna. Men jag måste ränna runt efter de perfekta accessoarerna.

Efter biljettinköpet tog vi oss en liten tur ner på stan. Det var stort hallaballo på gågatan eftersom Sverigedemokraterna har möte. Men jag tror inte det gick att se några intresserade åhörare för hela gatan var full med motdemonstranter. Vuvuzelamusikanterna hade blivit förpassade ett antal meter bort och övervakades av poliser. Det var förresten poliser överallt. Nästan fler poliser än demonstranter. Jag kan förstå att folk blir upprörda, men tyvärr får SD mer uppmärksamhet ju fler som protesterar och för väsen. Gissar på att SD resonerar som så att all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet. Det går inte att tiga ihjäl dom och det går tydligen inte heller att väsnas ihjäl dom.
[ Motdemonstranter ]

Ett riktigt spektakel


Det florerar en evenemangsinbjudan på Facebook som heter Stoppa Sverigedemokraterna från att förstöra min vuvuzela-konsert. Detta har anordnats med anledning av att några representanter från SD kommer hålla ett torgmöte i Uppsala imorgon. Nästan 800 personer tänker ansluta och föra så mycket väsen som det bara går i syfte att överrösta SD:s tal. Jag har valt att inte delta i spektaklet. Vuvuzela-konserten alltså. Det spelar ingen roll att skaparen säger sig fått tillstånd av polisen att hålla låda - personligen är jag emot sådana fjanterier. I det här landet ska det råda åsiktsfrihet. Jag ställer mig inte på stan och blåser i en jävla trumpet för att störa kommunistidioternas intelligensbefriande föredrag. I hemlighet spottar jag på dom men jag låter dom säga sina åsikter. Sverigedemokraterna och Kommunistiska Partiet är lika vedervärdiga - två ytterligheter på varsin sida. Men åsiktsfrihet har även dom i detta avlånga land.

Första omgången modellbilder


Nu har Göran retuscherat alla bilder från årets plåtning ute på ängen. Bilderna kommer upp nästa vecka på MB. Det är rätt kul att jämföra med bilderna vi tog förra sommaren. Rent kvalitetsmässigt håller de samma höga standard, men när det gäller min kropp och utstrålning måste jag nog säga att årets bilder är snäppet vassare. Det syns tydligt att jag är mer tränad nu. Även fast jag vet att det skiljer några kilon från förra året så är det skillnad i muskelmassa. När man vet att man är mer tränad så tror jag att man både medvetet och undermedvetet känner sig säkrare framför kameran och har större chans att leverera bättre bilder. Jag kan bara föreställa mig hur förbaskat bra vår nästa plåtning kommer bli. Då jäklar ska jag visa upp ett sexpack. Hahaha. Inte riktigt då, men mer muskler på magen satsar jag stenhårt på.[ Bild från förra årets modellplåtning i Linköping - lite grövre armar hade man på den tiden ]

Lite mänskligare


För andra gången på en vecka har jag vaknat runt åttatiden på morgonen. Helt otroligt. Jag börjar kanske bli mänsklig. Fast med största sannolikhet beror mitt ökade sömnbehov på jobbet och min träning. Lyckas helt enkelt driva mig själv till utmattning om dagarna. Idag har jag varit ledig. Har legat i P:s säng hela dagen och läst en vansinnigt bra deckare som pappa köpte till mig igår. Ska strax iväg på middag hos svärföräldrarna och senare ikväll blir det dansträning. Imorgon väntar jobbet på mig igen från 13.00-21.00. Fredag blir matlagningsdag inför Indonesienfesten i Stockholm på lördag. Söndag morgon är jag återigen tillbaka på jobbet 8.00-21.00.

Stönande stånkande karlar


Jag kan inte låta bli att känna irritation över dessa stönande stånkande karlar som lyfter så mycket vikter på gymmet att de måste väsnas för kung och fosterland. Höll nästan på att tappa mina egna vikter när en gubbe i maskinen bredvid gjorde högst obehagliga läten. Men lätta på vikterna då för i helvete. Det var inte bara jag som blängde på gubbfan. Fast svensk som jag är höll jag käften och försökte koppla bort hans äckliga stön. Skulle jag vara på ett annat humör är det fullt möjligt att jag nästa gång knackar honom på axeln och ber honom lyfta lite lättare vikter så jag slipper få min hörsel förstörd.

Vad gäller min egen träning märker jag efter ett antal månader att min styrka så sakteligen börjar byggas upp. Fick öka viktmotståndet på en hel del maskiner idag och jag kände mig mäkta biffig när jag såg mina egna biceps i spegeln. Hahaha. Vilken tönt jag blivit. Träningstönt. Men det är så skönt att träna. Och otroligt befriande att inte behöva vara så viktfokuserad längre. För tillfället pendlar min vikt mellan 50-51 kilo och jag hoppas kunna omvandla några fler kilon till ren muskelmassa. Men det krävs ytterligare några månader till. Skam den som ger sig.

A dream come true


Stackars Amanuensen. Jag plågar honom med bilder på tiaror, balklänningar och ett evigt svamlande om balen. Haha, ska du förverkliga din prinsessdröm nu? var kommentaren han gav mig för en liten stund sedan. You bet! Det är ju inte alla gånger som man går på bal. Jag kommer vara eld och lågor i flera veckor. Kommer dock försöka fixa frisyren själv. Då vet jag att det blir precis som jag vill ha det. Funderar på uppsatt men med några enstaka korkskruvar över ena axeln. Det är nog mycket roligare för oss tjejer att gå på bal vad gäller klädval, accessoarer och frisyrer. Grabbarna har ju bara fracken att välja på. Vad som återstår för mig att fixa är vita långa handskar och en passande väska. Det där med väskan kommer bli knepigt. Den bör ju vara tillräckligt stor för att rymma väsentliga saker men samtidigt vara liten och smidig så man kan dansa utan att det ser knäppt ut. Nåväl. Ut på stan och kolla i bröllopsbutiker. Woohoo!

 [ Min tiara med pärlor och kristaller ]

Tillbaka framför kameran


Det är fantastiskt roligt att vara tillbaka framför kameran igen och leverera. Nu börjar det dock klia i kreativitetsknölen och jag vill testa på lite andra saker. En fashionplåtning skulle inte sitta helt fel. Lär ju bli en hel del research vad gäller poserande eftersom glamour och fashion är rätt så långt ifrån varandra. Kan bli riktigt intressant. Tänkte låta Edwards gå lös med sin kamera. Tillsammans kommer vi nog lyckas sätta en hel del bra bilder. I alla fall om man ser till vårt tidigare samarbete.

Ett annat eventuellt samarbete har jag diskuterat med en god vän som börjat ta upp fotograferandet och behöver en portfolio. Vi hade tänkt oss ett humoristiskt tema. Eftersom ingenting är spikat ännu kan jag inte avslöja för mycket, men blir det av kommer det definitivt vara både sexigt och roligt på samma gång. Förhoppningsvis. Måste bara kolla så att jag kommer i min outfit som jag köpte i Thailand för en herrans massa år sedan. Thailändare har så sjukt mycket roliga kostymer. Ångrar lite att jag inte shoppade loss ännu mer.

För att ha haft ett uppehåll med modellbilder på över ett år tog det förvånansvärt kort tid att känna sig bekväm igen. Nu känner jag mig inte ett dugg ringrostig. Tvärtom. Jag är säkrare än någonsin. Jag vet vad jag vill ha och vilka jag vill jobba med. Jag vet vilka oseriösa fotogfrafer jag inte ens skulle vilja ta i med tång och jag vet vilka som är riktigt grymma. Sedan har jag även börjat utveckla en förmåga att kunna känna igen folk som har en otrolig potensial. Som Edwards till exempel. Han är ganska ny men redan så mycket bättre än många andra. Och framför allt har jag lärt mig att alltid lita på min magkänsla.
[ Fotograf Göran Magnusson - beskuren av mig ]

En bal på Stocken


Amanuensen var förbi på middag idag och frackprovning. Och den satt alldeles utmärkt. Det blir alltså Juristbalen för oss på Stockholms Nation den andra oktober. Kommer bli galet roligt! Jag hatar ju inte att klä upp mig som en snofsig liten prinsessa. Jag behöver väl knappast säga att jag kommer ta vansinnigt mycket kort på hela tillställningen. Det är några veckor tills dess men det passar bra för vi måste öva lite på valsstegen. Man kan inte gå på bal utan att dansa vals. Åh, så alldeles alldeles underbart det kommer bli att gå på bal!

En aning utmattad


Ibland förvånar jag mig själv. Fyra minuter över åtta vaknade jag imorse och förfärades över hur mycket klockan var. Visserligen somnade jag inte förrän runt klockan ett igår natt så jag har egentligen inte fått mer än sju timmars sömn. Jag antar att min kropp var en aning utmattad efter att ha jobbat onsdag till söndag. Får se om kroppen tagit stryk på andra sätt. Hitills har jag ju klarat mig ganska bra mot alla förkylningar men när jag vaknade idag kände jag hur ont jag hade i halsen. Ska ta och dricka lite te och se om jag blir av med det.

Det är alltså måndag idag. Jag har vissa svårigheter att skilja dagarna åt eftersom jag jobbar vardag som  helg. Har gått och känt mig lagom småförvirrad. Inte riktigt uppfattat att det är helg. Nu har jag inga fler arbetspass inplanerade denna vecka men det kanske trillar in så småningom. Ska försöka kurera mig och ta hand om kropp och själ. Träna lite lagom och fortsätta äta sunt och dricka mycket grönt te. Jag har pistolskytte ikväll men jag får avvakta och se hur jag mår. Halsont är inte att leka med. Senaste gången jag hade ont i halsen slutade det med stämbandsinflammation, talförbud och ingen röst i tre veckor. Så vill jag inte ha det igen så jag är lite nojjig när halsen börjar strula.

Årets minsta kräftskiva

[ Kräftskiva med mamma och pappa ][ Förra årets snapshäften fungerade lika bra i år ][ Kräftpyntet fick självklart vara med ]

 

Bara för att man är få behöver det inte vara mindre festligt med mat, dryck och dekoration!

I drömmarnas värld


Första gången jag vaknade och var inställd på att gå upp och jobb visade klockan på 03.58. Efter att ha konstaterat att jag kunde sova minst två timmar till föll jag i en orolig sömn. Jag drömde en vansinnigt stressande dröm. Jag, VD:n och två av hennes väninnor befann oss på någon obskyr ö. Charmknutten och resten av grabbgänget bodde i en egen stuga och vi tjejer i en annan, men vi skulle alla gå ut tillsammans och festa på ortens lilla ölhak. Stressmomentet var att vi damer (och speciellt jag) aldrig hittade något att ha på mig. Killarna hetsade oss till vansinne genom att skriva på Facebookchatten och säga att vi var urusla och att vi låg efter, det vill säga, dom hade redan börjat kröka medan vi stod i timmar och aldrig hittade rätt klädsel. Klockan tickade, timmarna gick och för varje plagg jag provade var det någonting som inte kändes bra. Till slut vaknade jag av att mitt mobillarm ringde.

Drömtydning är inte min specialite. Men det krävs kanske inte ett geni för att förstå att jag nog är rätt stressad. Och att jag drömde om VD:n är inte så konstigt heller. Vi har inte setts på evigheter. Så det är nog mitt undermedvetna som smyger sig in i drömmarnas värld. Nu känner jag mig dock ganska utvilad. Laddar mentalt för ett arbetspass från 08.00-21.00. Med en drygt tvåtimmarsrast däremellan då jag ska sticka till gymmet och träna. Det blir däremot bara överkropp. Mina knän värker något så förbaskat. Hoppas ni haft en härlig helg. Imorgon är det måndag. Tjoflöjt!

Nu rasslar det till


Nu rasslar det till i inkorgen. Göran är på g och gör ett fenomenalt jobb. As always. Fick precis ett par färdigretuscherade bilder från vår utomhusplåtning och vilket underverk han gör med ljuset. Den där lystern som min hud får på Görans bilder är sannerligen något exceptionellt. Och med lite hjälp från babyolja förstås. Förutom Görans bilder har jag även fått se bilderna jag och Mooremodellen tog igår. Det fanns många godbitar att välja på men jag hittade snabbt mina favoriter. Lite surt att blixtarna krånglade precis när Första Fotografen och jag fick till de allra hetaste bilderna. Nåväl. Det får vi nog till en annan gång.

Vad som var annorlunda, utmanande och stundom ganska svårt under plåtningen med Första Fotografen var att försöka sluta tänka på poser. Han plåtade på ett lite annat sätt än vad både jag och Mooremodellen är vana vid. Jag vet inte hur jag enklast ska kunna förklara det men hela sessionen plåtas som i en serie. Ungefär som att man agerar i en film och rör sig hela tiden medan fotografen plåtar. Efter ett tag så tog ju fantasin slut och då fick man ta en liten paus och börja om på nytt. Det gällde att få till det där speciella flytet. Några gånger fastnade jag därför att jag helt enkelt tänkte för mycket.


Jag gillar utmaningar och jag ger mig aldrig. Därför blir det nog en plåtning till med Första Fotografen. Vi måste ju ta revansch på de där satans blixtarna. För övrigt var det rätt så nostalgiskt att samarbeta med den allra första fotografen man plåtats för. Knyter ihop säcken mycket fint. När jag fått alla retuscherade bilder ska jag göra ett fotoalbum. Samma sak ska jag göra med Görans glamourbilder.
[ Fotograf Göran Magnusson - beskurna av mig - originalen får ni se på MB ]

Kraschlandning


Sussilull är trött. Hon har ont i ryggen, värk i benen och fötterna och fick precis sendrag i lilltån. Livet leker med andra ord. Nu ska hon sluta skriva om sig själv i tredje person. Det blir ju bara jobbigt i slutändan.

Jag har precis kraschlandat i soffan och tar mig inte upp. Det har gått bra att jobba idag men det börjar kännas att man slitit arslet av sig sen i onsdags. Och imorgon jobbar jag från 08.00-21.00 fast med 2,5 timmes rast däremellan. Men det blir ändå ett riktigt monsterpass. Men det är bara att bita ihop. Ska försöka klämma in ett styrketräningspass på rasten eftersom jag inte varit på gymmet under fyra dagar. Har helt enkelt inte hunnit med det. Men vågen klättrar så sakteligen neråt. Dagens vikt låg på 50.6 kilo. Ganska bra kört om man tänker på att jag vägde 61 kilo för några månader sedan.

På måndag kanske jag ska ta det lite lugnt. Fast ringer jobbet så är det bara att hoppa på tåget. Jag gillar ju faktiskt att jobba och vila kan jag ju göra någon annan dag. Ikväll blir det lugna puckar. Mina föräldrar kommer över på skaldjursfest och jag tänkte snart lyfta på min sladdriga bakdel och göra iordning lite romsås, pynta köket och duka bordet. Snapsen är på kylning och mor tar med sig alla tillbehör. Det går ju inte att äta kräftor utan snaps. Sen blir det fotografivisning. Päronen tycker alltid det är så roligt att se kort från mina fester och hur jag fixat och donat. Och jag tycker det är roligt att visa dom.

Nej, nu ska jag nog ta världens snabbaste powernap och sen ska jag upp och fixa. Trevlig helg på er allesammans! Jag ser att ni fortfarande hänger kvar. Ni är så välkomna så. Och fortsätt gärna att rösta genom att klicka här.
[ Gosestund med kissemissen ]

Snart dags igen


... för ett härligt tidigt arbetspass. 07.00-16.00. Sen ikväll blir det en liten kräftskiva med mor och far. Fast far äter inte skaldjur så det blir egentligen bara jag och mor som mumsar kräftor. I Uppsala är det Kulturnatten idag. Det är riktigt kul men jag kommer inte närvara. Jobbar imorgon bitti igen från 08.00 - 21.00. Härligt. Nu ska jag äta frukost och därefter off to work. Toodles!

Uppdatering om dagens photoshoot


Jag har precis öppnat mailet med råkopior som Första Fotografen skickade på min första session. Jag döööööör, vilka snygga bilder! När jag får tid och inte känner mig så stressad ska jag gå igenom dom i lugn och ro och välja ut vilka som går vidare till retuscheringen. Men Jesus. Vansinnigt snygga! Nu kan jag verkligen sova gott inatt. Det vill säga efter att jag städat klart i lägenheten och fått undan all disk. Men jag kommer nog titta på bilderna en gång till innan jag går och lägger mig. Gillade verkligen den gulliga touchen med en nallebjörn i bakgrunden under första plåtningen. Gulligull och sensuellt på samma gång. Awesome!

Kommer bjussa på någon eller några bilder framgent. Efter retuschen. Upptäckte att jag lyckats få ett gigantiskt blåmärke på ena skinkan efter min kräftskiva förra lördagen. På något vis lyckades jag väl gå emot en bordskant. Fult som stryk är det i alla fall. Blåmärket, inte skinkan. Nej, nu ska jag sluta blogga för ikväll och fortsätta städa. Nattinatt. Jo, en sak till. Den senaste veckan har jag i genomsnitt haft över 150 unika bloggläsare varje dag. Det är sannerligen awesome. Ni är ju för goa![ Yeeeaah! ]

Thailändsk nudelsoppa


Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag älskar verkligen att laga mat och jag älskar att så många av mina läsare uppskattar mina recept och mattips. Därför bjuder jag på en gammal goding från förr. Se det som helgens middagstips. En thailändsk nudelsoppa som jag lärde mig tillaga efter upplärning av den thailändska Mästaren från Sundsvall. Hon har lärt mig göra många goda rätter. Till exempel de thailändska vårrullarna som har blivit lite av min paradrätt när jag lagar thaimat. Nu blir det dock nudelsoppa för hela slanten. Den godaste som går att få tag på. Vassego!


Ingredienser att handla i vanliga butiker:

- 2 kg kycklingklubbor/lår
- färsk vitlök
- purjolök
- jordnötter
- socker
- salt
- peppar

Ingredienser att handla i asiatisk butik:

- risnudlar
- färsk koriander med stjälk
- böngroddar
- färsk chili och torkad chili
- thailändsk fisksås
- thailändsk svart söt soja

Låt kycklingen tina en smula så att du kan dela den i två delar med kniv. Lägg kycklingdelarna i en stor kastrull med vatten så att det täcker kycklingen och lite till. Krydda sedan med salt och peppar och pressad vitlök ca tre klyftor. Skär loss stjälkarna från koriandern och lägg i stjälkarna i kastrullen. Jag tar sedan lite färsk chili och vitlök och hackar efter behag och slänger i. Kycklingen ska sedan kokas i 1,5 - 2 timmar och vattnet ska sparas för det är det som blir den goda buljongen. När kycklingen är klar ska man väldigt lätt kunna skära loss köttet från benet.  Risnudlarna kan du lägga i ljummet vatten under tiden kycklingen kokar och sedan när den är klar kan du koka nudlarna någon minut. Mixa jordnötterna i en mixer eller krossa i en mortel. Hacka en massa vitlök och fritera sedan detta i olja. De är klara när de börjar bli lätt gyllenbruna. Hacka den färska koriandern och purjolöken.

Det bästa med den här rätten är att man blandar ihop själv sin egen soppa. Alla gillar till exempel inte stark soppa och då behöver man inte ta extra chili. Vill man inte ha en sötsyrlig soppa behöver man inte ta den söta sojan utan kanske ta en saltare soja eller hälla på lite fisksås. Som sagt, man får testa sig fram och blanda och smaka av. Jag har lärt mig vid det här laget vad jag gillar så det blir mycket chili och vitlök och mycket koriander när jag gör i ordning min nudelsoppa. Det är bara att blanda och smaka sig fram!


[Man blandar ihop sin egen soppa][Kycklingen kokar i mycket vatten][Fr. v: jordnötter, chili, socker, friterad vitlök][Böngroddar och koriander med stjälk]Smaklig måltid!
Kommande festligheter


Jag såg att omröstningen hitills visat att några bloggläsare vill att jag ska skriva mer om både modellplåtningar och fester. Ska försöka göra mitt bästa, fast jag kan så klart inte plåta och festa enbart för att tillfredställa mina läsare. Då skulle jag inte få mycket annat gjort. Har ju både jobb, träning och dans. Och om någon månad även rättsmedicinen. Allt konkurrerar om min tid. Tur att man är van vid att ha många järn i elden.

Det kommer garanterat bli en hel del bloggande om diverse festligheter. Helgerna blir uppbokade allt eftersom och min kalender börjar bli alltmer fulltecknad. Skönt att veta att man definitivt inte kommer gå sysslolös de kommande månaderna. Att jag satt och klagade över rastlösheten för några dagar sedan känns redan avlägset.

Så här ser det ut på festfronten:

18 september - Indonesienfest i Stockholm

25 september - Wall Street premiärfest Birger Jarl Uppsala

2 oktober - Juristbalen på Stockholms Nation Uppsala

16 oktober - VD:ns födelsedagsfirande troligtvis i Stockholm

23 oktober - Butikschefens födelsedagsfest cocktailparty Enköping

11 december - Min årliga julfest Uppsala
Bakom kulisserna - photoshoot


Hej alla underbara! Jag måste plita ner det här blogginlägget väldigt fort för jag ska alldeles strax springa iväg till jobbet. Och samtidigt försöker jag kasta i mig en sen lunch. Kom precis hem från Mooremodellen där vi spenderat större delen av dagen och hunnit med att plåta två separata sessioner var samt en gemensam. Slänger upp lite backstagebilder som ni får nöja er med så länge. Tjingeling!

[ Mooremodellen hjälper mig med korsetten ][ Strike a pose - snart dags för plåtning ][ Loving the shoes ][ Snyggare ben får man leta efter ][ Tack gumman för en vansinnigt rolig förmiddag! Och tack till Första Fotografen ]

On location


Härligt att man är morgonpigg när plåtningen är tidigt på morgonen. Ska snart börja göra mig i ordning och sedan kila över till Mooremodellen. Det är otroligt praktiskt att man i stort sett kan vara var som helst och fotografera. On location kallas det när man inte är instängd i en studio utan plåtar någon helt annanstans, antingen inomhus eller utomhus. Av tidsmässiga skäl kunde jag inte plåta i Första Fotografens studio. Jag är väldigt tacksam att han kunde ta sig till Uppsala och köra en on location plåtning hemma hos Mooremodellen. Kommer bli asgrymt. Nu har jag inte tid att blogga mer. Vi hörs senare och då ska jag uppdatera er hur det gått. Toodles!
[ Ett par gamla bilder från min allra första plåtning med Första Fotografen ]Pasta med lövbiff och kantarellsås
Ingredienser:

Färska kantareller
Gul lök
Vitlök
Kalvfond
Mrs Cheng´s mushroom soy
5 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar
Tagliatelle
Lövbiff

[ Hacka svamp, lök och vitlök och bryn lätt tillsammans i stekpannan ][ Stek sedan lövbiffen i rikligt med smör och salta och peppra efter behag ][ Häll grädden i en kastrull och tillsätt kalvfond och soja efter behag ][ Pressa färsk vitlök i såsen och tillsätt sedan redning efter behag ][ Koka upp vatten med lite olja och salt och lägg i tagliatellen ][ Sänk värmen efter att såsen kokat upp och låt den småsjuda på låg värme ][ Klart att servera - kan garneras med persilja eller basilikablad ]

Lycka till och smaklig måltid!Modellbilder på gång


Nu har Göran satt igång på allvar med retuscheringen av modellbilderna vi tog i Linköping. Ska bli riktigt spännande att se slutresultatet. Imorgon är det dags för glamourplåtning med Mooremodellen. Mycket på gång! Jag har egentligen inte något mer att blogga om just nu. Tänkte mest ta det lugnt och vara utvilad inför morgondagen. Plåtningen börjar klockan tio på morgonen. Ska försöka ta många backstagebilder. Nattinatt.


All work and no play


...makes SusyQ a happy girl. Jag tänker på Bali. För det är dit mina pengar ska gå. Om man bortser från levnadskostnader och räkningar. Alla slantar som blir över från jobbet ska jag spara till flygbiljetterna. Nästa år ska jag åka på mitt livs äventyr. Därför blir jag så glad när jobbet ringer. Som imorse. Jag ska jobba idag mellan 12.00-20.00 så det blir inte mycket mer bloggande än detta.  

Fortsätt gärna rösta ni som vill. Än så länge är rösterna lika vad gäller fester och modellplåtningar. Intressant. Pinsamt nog hade jag glömt en och annan kategori. I min förra blogg hade jag matlagning som en separat kategori. Jag har nu fått önskemål om att skriva mer om min smarriga mat och lägga upp recept. För tillfället så kan jag nog inte komma med några nya kulinariska maträtter eftersom jag fortfarande äter mycket begränsat, men det jag däremot kan göra är att slänga upp lite gamla middagstips. Det får bli mitt nästa bloggprojekt.

Matlagning är verkligen sann glädje och jag skäms lite över att jag glömt bort det i den här bloggen. Men det ska bli ändring. Jag lovar! Det är fler som efterfrågat mer lunch och middagstips och er önskan är min lag. Typ. Jag skriver mer än gärna om mat, trodde bara inte det var efterfrågat. Snart är det höst och då kommer jag satsa mycket på höstgrytor av olika slag. Jag har en hel del otroligt lyckade grytor på lager som jag mer än gärna delar med mig. Enkelt, gott och inte så hemskt onyttigt. Skulle väl vara grädden då, men till vintern behöver vi väl alla lägga på oss lite fett så man håller sig varm. Vi kan säga det i alla fall. 

Tjingeling!

 [ Tummen upp för jobb - mer jobb åt SusyQ! ]

Första bloggomröstningen


Ibland undrar jag vilka alla är som läser min blogg därute. Jag tror att det är både vänner och obekanta, fotografer och modeller, familj och släkt och säkert ett och annat rövhål. För några dagar sedan klättrade den nästan till 200 unika besökare, vilket nog har sin förklaring i att Fröken Karolina Lassbo recenserade min kräftskiva. Lite då och då kan jag få kommentarer och frågor om allt ifrån viktminskning till juridikstudier. Somliga tittar förbi för att följa mig i mitt liv och andra är mest intresserade av just en särskild kategori. Jag snickrade ihop en liten omröstning bara för att kolla läget vad ni egentligen är mest intresserade av. Och vad ni helst vill att jag ska skriva mer om. Röstningen görs givetvis anonymt. Har aldrig testat att ha med en omröstning i bloggen så vi får se hur det går. Varsågoda!

Och tycker ni det är bra som det är behöver ni ju självklart inte rösta. Jag skulle haft det som alternativ men när jag väl fyllt i och klickade på skapa omröstning så förstod jag inte hur jag skulle lägga till det svarsalternativet. Nåja, det går så här med.Omröstningen Vad vill Ni att jag skriver mer om? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa snabba enkäter!

 

 

Biverkningar


Jag är trött. Galet trött. Misstänker att det har med gårdagens blodgivning att göra. Får vara väldigt försiktig idag med både jobb och träning. Helst av allt skulle jag bara vilja lägga mig ner och sova. Jobbet kan jag inte missa men däremot kanske jag hoppar över gymmet för att sova några timmar innan bachatan. Tur att jag valde en lugn dans och inte salsa. Då hade jag dött. Nej, nu ska jag borta tänderna och sen är det dags att jobba några timmar. Tjingeling!

Biggest Loser Sverige


Det här kommer vara väldigt lätt för mig att säga eftersom jag aldrig varit läskberoende, men jag förstår verkligen inte hur man kan dricka flera liter läsk om dagen. Eller att äta pizza, hamburgare och kebab inte bara en eller två gånger i veckan utan i stort sett varje dag. Året runt. Jag skulle tröttna efter första eller andra portionen och min kropp skulle få en fettchock. Majoriteten av deltagarna i Biggest Loser Sverige har både läsk och snabbmat som normalkost varje dag i veckan. Har precis sett klart första delen och känner mig ännu mer peppad att träna och äta hälsosamt. Man behöver inte vara överviktig för att uppskatta programmet. Jag gillar att se hur dom kämpar och när de inser att deras fetma kan besegras med hård träning, kostomläggning och självdisciplin. 

Jag är väldigt spänd på att se hur den största av dom, en kille på 24 år som väger över 200 kg, kommer klara sig. Förhoppningsvis ända in i mål. Man ser hur dom lider av sin övervikt. Hur den ena killen som är singel klandrar sin övervikt och taskiga självkänsla för att han aldrig någonsin haft ett förhållande med en kvinna. Vilken egoboost det måste vara om de lyckas loosa all fetma. Håller tummarna att det går bra. Och jag hejar även på tjejerna. Nästan alla kvinnliga deltagare väger över 100 kg. Det är heeeelt galet! Man får se filmklipp när de sitter hemma och vräker i sig chips och snickers. Och en av dom har en fyraårig dotter som börjar bli alltmer överviktig för att hon tar efter sin mor och äter det som serveras hemma. Skönt att se att mamman äntligen förstått att hon måste skärpa till sig. Både för sin egen skull och sin dotters.[ Biggest Loser USA - kan hon så kan väl alla andra kan man tycka ]

En bra start


Sådär ja. Nu är tvätten igång och jag ska precis till att avnjuta en GI-frukost. Det finns absolut ingenting godare än att starta dagen med en fräsch smoothie. Färska bär är ett måste om man vill få ut maximal smak och sötma utan att tillsätta massa socker eller annat tjafs. Jordgubbar och mjölk är allt som behövs. Smaskens. Och det gröna teét är ett måste om man vill komma i form. Morgon och kväll.

Till lunch idag blir det kokt kyckling. Men inte kokt hur som helst utan på de godaste sättet man kan koka. Med korianderstjälkar, färsk vitlök och chili. Bara att hacka eller lägga ner hela i vattnet och låta det koka upp. Sedan ska kycklingen koka i mellan 1,5 - 2 timmar och därefter har ni den saftigaste kyckling som går att få tag på. I vanliga fall gör jag nudelsoppa på buljongen som blir över men eftersom jag skärpt till mig vad gäller kolhydratsfronten får jag tyvärr frysa in den och använda vid ett annat tillfälle.

Idag blir det fullt ös medvetslös. Ska jobba ett kort pass mellan två och halv fem. Vid sju ska jag på spinning, core och styrketräning. Sist men absolut inte minst ska jag dansa bachata med Amanuensen mellan halv nio och halv tio. En härligt fysiskt krävande dag. Me like a lot. Jag ska nå mitt viktmål. Nu är det endast 5-6 kilo kvar innan jag gått ner alla mina 15 kilon som jag lagt på mig de senaste tre åren. Jag har lyckats gå ner 2/3 av den totala övervikten. Helt jäkla amazing! Nu gäller det att inte tappa fokus. Dags att lägga i en ny växel. Och ha tålamod. De sista kilona är alltid svårast. Har jag hört.[ Boken och tidningen fick jag i present på kräftskivan - helt i min smak ][ Kokt kyckling med koriander, chili och vitlök ]

Juristbalen


Det var flera år sedan jag var på bal, men när jag gick förbi juridiska biblioteket igår såg jag affischeringen för årets Juristbal och blev eld och lågor. Jag kastade mig på luren och ringde upp Amanuensen som kom och mötte mig i stan. Med huvudet på sned tittade jag upp på honom med mina bedjande bruna valpögon och plutade lite extra med läpparna och frågade snäääälla söta rara, vill du gå på Juristbalen med mig? Och vet ni vad? Han sa ja! Woohoooo! OM fracken som jag har i åtanke passar honom. Ska hem till mina föräldrarna i veckan och låna hem den.

För egen del behöver jag inte bekymmra mig om vad jag ska ha på mig. Jag har nämligen två superfina balklänningar i min garderob. Jag tänkte faktiskt ha den fantastiska klänningen som en väninnas mamma sydde upp till mig för flera år sedan. Den är i röd siden med pärlor längst upp vid bysten. Jag minns att det var många som gav mig komplimanger för den klänningen senast jag var på bal. Kunde inte låta bli att prova den idag och den sitter som ett smäck. För några månader sedan kunde jag inte ens dra upp dragkedjan.

 

Däremot behöver jag köpa nya långa vita handskar. Och fundera på vad jag ska ha för snyggt till klänningen. En sjal kommer kännas lite för kallt misstänker jag. Balen är den 2:a oktober och det blir kyligt alldeles för fort. Det finns inte någon därute som har en päls eller liknande att låna till mig? Något som passar till en balklänning. Bara att hojta till i sådana fall. Vad gäller accessoarer har jag ett strass och pärldiadem att ha i håret. Nästan som en liten prinsessa. Det är urtjusigt men passar nog bäst till en uppsatt frisyr. Har inte alls tänkt på hur jag ska ha håret. Är väldigt sugen på att gå till frisören och få det ordentligt uppsatt. Fast samtidigt vore det fint med långa vackra lockar. Men vi får se. Fantastiskt kommer det att bli i alla fall! Hoppas bara fracken passar.

 

 

Orättvist

 

Nu har jag alltså lämnat blod och det gick hur bra som helst. Efteråt fick jag ligga kvar medan dom tryckte i mig en massa söt saft. Det var bara att släppa på GI-tänket. Apropå det så har jag märkt hur jag sakta men säkert ruckat allt mer på kosten. Och det är inte bra. Mest för att min mage inte riktigt längre pallar med att äta vissa saker och då är det rena rama idiotin att börja småäta på till exempel vitt bröd och dylikt. Från och med imorgon blir det skärpning på den fronten.

 

Nu får jag inte lämna blod förrän om fyra månader. Något om att järnet i blodet behöver komma tillbaka och massa annat som jag inte riktigt förstod. Men jag har fått järntabletter som jag ska äta. Känns dock lite orättvist  för killarna behöver bara vänta i tre månader. Nåväl. Nu kan jag återigen fokusera på kost och träning, jobb och bachata. Nada alkohol eller andra onyttigheter.


 

 

Bilder från blodgivningen

[ Den tjockaste nålen jag sett men det kändes nästan ingenting när hon stack mig ][ En stadig leverans - jag har blodgrupp O+ och kan ge blod till alla ][ Man fick välja bland olika presenter när man var klar men jag såg nallen och fastnade direkt ]

Strålande nyheter


Jag fick ett brev idag från Akademiska Sjukhuset med besked om att jag blivit godkänd som blodgivare. Det gjorde mig otroligt exalterad och fast besluten att redan idag låta mig tappas på 4,5 dl blod. Har en lunchdejt med Amanuensen klockan tolv men därefter tänkte jag ta mig till Ackis. Alldeles själv. Jag som har både sjukhusfobi och nålfobi. Men jag blev väl lite kaxig sen förra gången. Och att man gör det för en god sak får mig att bli extra stark. Så länge jag slipper se när som kör in den där stora nålen i min arm så är jag nöjd. Fast när den väl sitter på plats tänker jag nog tjuvkika. Till och med kanske ta lite kort till bloggen.

Under större delen av förmiddagen har jag gått och känt mig fruktansvärt frustrerad. Jag är till och med avundsjuk på Amanuensen som precis börjat termin 5 och får läsa skatterätt och associationsrätt. Urk. Men han har i alla fall att göra om dagarna. Min kurs i rättsmedicin börjar inte förrän 12:e oktober. I Umeå. Och under tiden vill jag verkligen jobba så mycket jag bara kan. Dessvärre verkar jobbpasset inte direkt hagla. Det är alltid så. När man har all tid i världen så finns det inget och när man är vansinnigt upptagen så kommer arbetspassen. Därför blev jag extra glad idag över blodgivningsbeslutet. Det ger mig något att göra. Rastlöshet är ta mej tusan det värsta jag vet.

Vad händer annars i mitt liv? Not much för tillfället. Som sagt, försöker fylla dagarna när jag inte får något jobb. Träningen går bra och den har blivit så vardaglig nu att jag knappt tänker på det längre. Det tillhör helt enkelt mina rutiner. Att alltid ha gymväskan färdigpackad underlättar när man ska bege sig. Något jag verkligen kommer se fram emot är att jag och Amanuensen börjar dansa bachata imorgon kväll. Jag blev helt såld på det när vi var på Uppsala Danscenters öppna hus. Sex veckor framöver ska vi dansa tillsammans. Och bli asgrymma på bachata.[ Jag vet inte riktigt vad vi försökte oss på här men imorgon kommer det se bättre ut ]

Ny plåtning på gång


På fredag plåtar jag med Första Fotografen. Ska bli riktigt kul! Sedan är det inte mycket inbokat förrän i slutet på november då jag och Göran Magnusson ska plåta i en riktigt häftig miljö som jag inte tänker avslöja. Lite spänning måste det ju få vara. Det är nästan tolv veckor kvar till den plåtningen så jag hinner fortfarande piska mig själv i bätte form. Apropå det så var jag på gymmet idag. Har inte satt min fot där på fyra dagar eftersom det varit fullt sjå med festförberedelserna. Men nu när jag inte har något sådant för mig längre kan jag återigen fokusera på träningen och mitt eget välbefinnande. Jag vill ha muskler. Snygga tonade muskler främst på magen och armarna. Men det är lång väg dit. Förhoppningsvis ser man resultat när jag står framför Görans kamera igen. Slänger upp en till bild från bikiniplåtningen så länge.[ Oretuscherad ]

Outstanding


God morgon världen! Jag är uppe tidigt (som vanligt) och tvättar. Om det var några av gästerna som i lördags märkte (vilket jag betvivlar) att min vardagsrumsmatta saknades kan jag avslöja att en av missarna hade kräkts på den samma morgon som festen skulle vara. Mer stress än jag redan kände behövde jag inte så jag gömde undan den tills vidare. Nu sitter jag i lugn och ro och njuter av morgonen. Jobbet ringde inte idag så klockan elva drar jag till gymmet.

Idag är en dag som är fulltecknad med småsysslor. Panta flaskor (det blev en hel del efter helgens fest), handla, köpa present till min brorsdotter som fyller ett år idag samt gå på hennes ettårskalas senare ikväll. Är dock lite besviken att jag inte fått jobba lika mycket som jag önskat. Hoppas det kommer bli mer jobb resten av månaden. Behöver ju pengarna om jag ska kunna leva som vanligt folk och ifall jag ska kunna köpa flygbiljetterna till Bali. Nåja, bara att avvakta och se. Under tiden fokuserar jag på hälsan och träningen.

Läste en väldigt fin recension från lördagens festligheter på Fröken Karolina Lassbos blogg. Det är alltid roligt att anordna stora fester men lite extra roligt att anordna det för likasinnande människor som vet vilket monsterjobb som ligger bakom. Hon och Lisat höll ett väldigt fint tacktal under middagen som gjorde mig varm ända in i själen. När man får så fin respons känns det som om jag aldrig tänker sluta som festfixare. Det är ett stort gäng sköna människor som jag omger mig med och att se alla komma överens, festa och ha så förbaskat kul tillsammans gör mig obeskrivligt glad.   

Jag lånade några bilder från Fröken Lassbos blogg för jag tyckte ljuset blev mycket bättre än på mina egna bilder.[ Buffébordet ][ Dukning och dekoration ][ Kräftfat ][ Snapsen räckte hela kvällen ]

Man måste bjuda


När jag anordnar stora kalas vill jag även underhålla mina kära gäster. Det innebär att man måste bjuda på sig själv. Genom åren har det blivit en hel del galna upptåg. På Pimp & Hoefesten körde jag bland annat ett Madonnanummer till låten Like a virgin iförd playboykorsett och babyblå tofsar i håret. På Hollywoodfesten uppträdde jag med den kända scenen från filmen Risky Business (Föräldrafritt) där Tom Cruise dansar i skjorta, kalsonger och strumpor. Förra årets Rockfest blev det en akustisk version av en Europelåt. På gårdagens kräftskiva bjöd jag på en Charlotte Perrelli-imitation med låten Hero. Jag hade införskaffat en blond peruk och mina bakgrundsdansare, Slaktarn och Obygdsjuristen, hade mörka peruker med rosa paljettband runt skallen. Succé. Alfahanen tyckte jag passade bra som blondin. Han måste ha något fel på synen. Hahaha.[ "Out of the light like a star like a hero love will survive" ]

I festens efterdyningar


Äntligen är jag klar med städningen! Jag fick så mycket hjälp av Doktorandens flickvän Ängeln. Utan henne skulle jag hållit på till sent in på kvällen. Men vilken underbar känsla som strömmar genom hela min kropp. Gårdagen blev fantastisk. Nu kan jag äntligen landa och bara njuta av allting. Det är faktiskt skönt att inte behöva tänka mer på festförberedelser. Befriande. Inte förrän i slutet på november då det är dags för julfesten. Hahaha. Nej, dags att äta lite middag. Kräftor! Jag fick faktiskt bara i mig två ynka kräftor men det berodde mest på att jag sprang runt och minglade eller körde igång snapsvisor. Ikväll får jag ha min egen lilla skiva. Men jag skippar hatten och snapsen.


Sussis kräftskiva goes XL


I väntan på att mina städassistenter ska hinna återhämta sig från gårdagens blöta afton kan jag lika gärna blogga om kalaset. I alla fall lite grann. Jag har precis överfört 152 bilder från kameran till datorn och som ni kan förstå kommer definitivt inte alla bilder visas här. Kvällen började 19.00 för gäster men jag hade jobbat stenhårt med matlagning och förberedelser i cirkus ett och ett halvt dygn så jag var redan ganska uppe i varv. Vid ett tillfälle slog min hjärna av helt och jag förlorade nästan förmågan att tänka och tala samtidigt. Hahaha. Här får ni ett gäng härliga festbilder från gårdagen.
[ Långborden dukat för 35 gäster ][ Snapshäfte, våtservett, kräfthatt, vin,öl och snapsglas - all in! ][ Kräftorna på bordet - lägg märke till specialinköpta Hello Kittyhattar ][ Släkten är bäst - Svägerskan och Sambon och Kusinen ][ Fullt hus - kö till bufféborden ][ Bättre än så här blir det ju inte - Lull och English ][ Många hattar ikväll ][ Överraskningsunderhållning - Charlotte and The Perrellis ][ Kandidat till Kvällens Bild? Vem skriker jag på egentligen? ][ Snickarn har spårat helt ][ Fullt ös på dansgolvet - Amanuensen djupt koncentrerad ][ Efterfest i min lägenhet - dansgolvet var riktigt hett ][ Morgonen efter ... ]

Som ni alla förstår har jag bara lagt upp en bråkdel. Det mesta blir på FB. Vissa kort kommer aldrig visas för omvärlden. Det är alltid dom korten som är roligast. Men de är dessvärre endast för privat bruk.

Tack för mig, jag skriver säkert mer lite senare. Tröttheten börjar komma ikapp mig nu.


Dagen efter...


Man vet att man haft fest när man hittar ölburkar inne på toaletten. För att inte tala om vad man hittar i köket. Jag mår förhållandevis ganska bra just nu. De sista gästerna gick vid halv fem imorse. Nu har jag börjat städa lägenheten. Golv som måste moppas och dammsugas, mattor som behöver tvättas, burkar som ska pantas, slängas och några oöppnade som ska skänkas bort och sedan har vi det roligaste kvar - disken. Endast två glas gick sönder igår. Har man fest får man räkna med lite olyckor. No big deal. Jag lovar att komma med ett längre och mer utförligt blogginlägg senare ikväll. Med fina bilder till. Batteriet i min kamera tog slut och laddaren kunde jag inte hitta. Tur var väl det för när efterfesten drog igång var alla så ordentligt i gasen att vi omöjligen kunde bli bra på kort. Tack för mig, nu blire fortsatt städ!
[ Kusinen och Lull - lägg märke till min smått coolare kräfthatt ]

Tonight's the Night


Är ni laddade?! Jag är tokladdad! Och allt har styrt upp sig till det bästa. Nu återstår bara efterrättstårtorna som ska bakas någon gång på eftermiddagen. För tillfället sitter jag bara och väntar på att Slaktarn och Slaktarfrut ska vakna upp ur sin skönhetssömn så jag kan springa över och fixa lite hemligheter. Obygdsjuristen anlände till Uppsala igår inför kvällens happening så honom hann jag träffa en snabbis igår kväll. För övrigt kan jag meddela att han laddade upp för kvällens matätning genom att smälla i sig ett kilo kött igår ute på restaurangen. Han påstår att det bara är uppvärmning. Nu återstår det allra sista att greja med som jag tyvärr inte kan avslöja för er. Jag misstänker dock starkt att det kommer finnas bildbevis imorgon. Då lär ni snabbt bli varse om vad jag fixade och trixade med. No biggie, men ibland måste man kunna bjuda på sig själv. Nej, nu ska jag fortsätta morgonen med att dansa av mig lite stress. Waka waka!


Break Your Heart[ Bjussar på ännu en cover från min favorityoutubesnubbe - Tyler Ward ]

Kämpar och sliter


Jösses Amalia om jag är trött just nu, men jag får inte känna efter för mycket. Jag har en omgång laxsnittar kvar att laga samt skala cirkus ett kilo räkor som jag ska ha till dekoration imorgon. Nu har jag slitit flera timmar med matlagning, dekoration och dukning av festlokalen samt att skriva kom-ihåg-listor så jag inte glömmer något på den stora dagen. Jag är galet ambitiös när det handlar om fester och det är bara sådan jag är. När jag ser hur alla mina vänner trivs och uppskattar hur jag lagar och fixar och ordnar så är det värt alla timmar av planerande och arbetande. Det är inte ens en uppoffring utan egentligen ett sant nöje. Jag är bara lite trött just nu och skulle behöva sova men det får jag göra senare. Vi hörs!

Dagens konversationKillkompis: Fan Sussi, jag ska på dejt på söndag. Hur ska det gå??

Jag: Haha. Du får förklara att du ska på kalas på lördag.

Killkompis: Jag har redan förberett att jag kommer vara sliten. Föreslog att hon också skulle supa till på lördag så vi kan vara bakfulla tillsammans. Lika bra att köra med öppna kort.

Jag: Fasiken, vad smart!

Killkompis: Eller hur!

Konsten att göra en bra playlist


Oh oh. Jag är mäkta stolt över mig själv. I all min otekniska härlighet lyckades jag ändå fixa en sån däringa offlineplaylist så även om internet inte fungerar i lokalen har vi musik hela natten lång. Spotify är mycket praktiskt. Tidigare visste jag knappt vad det skulle vara bra för och jag förstod inte alls meningen. Nu skulle jag inte klarar mig. Känns det som. Det svåra brukar vara att göra en playlist som passar alla vad gäller musiksmak. Självklart är det nästintill omöjligt att låta alla få sin vilja igenom, men jag har några bra riktmärken att gå efter.

Först spelas låtar som är riktigt heta för stunden och som alla känner igen. Det behövs till en början om man inte riktigt kommit igång. Därefter smyger jag in lite äldre låtar men som fortfarande är bra och dansanta. Kanske förra årets superhit men som ändå spelas frekvent på klubbarna idag. Allt eftersom kvällen går kan jag komma undan med mer och mer. När vi kommer till mitten av musiklistan har vi landat på riktigt schyssta 90-talsdängor. Då är folk så glada i kolan att nostalgimusik helt plötsligt blir det senaste. Men fortfarande ska det vara jäkligt mycket ös i låtarna.

Sist men absolut inte minst landar vi självklart på pojkbanden. Vid det här laget finns det ett fåtal brudar kvar på dansgolvet som minns den tiden då de trodde att grabbarna i varenda pojkband sjöng till just dom och ingen annan. Jag har aldrig varit förtjust i pojkband men likt förbannat kan jag alla texter utantill så jag kommer säkert stå där på dansgolvet imorgon och sjunga tills jag blir hes. Även om man skyr pojkbanden som pesten slutar det ändå med att man står med armarna om sina allra bästa vänner och vrålar unisont I want it thaaat waaaay!

Nu måste jag köpa mjöl. Jag hade en paj kvar att baka när jag upptäckte att det fattades 3 dl mjöl. Drygt.

Inte okej


Första gången jag vaknade idag var klockan 04.22. Jag hade drömt att folk bara hade strömmat in till min fest och jag totalt tappat räkningen på alla. Hahaha, vadå nervös? När jag såg vad klockan var blev jag nästan förbannad på mig själv. Kom igen, det är bara en jäkla festjäkel! tänkte jag för mig själv. Det här har jag ju gjort miljarder gånger förut. Därefter lyckades jag somna om men bara för att vakna igen strax efter 05. Då hade jag drömt att jag, Kusinen, Svägerskan och lite annat folk satt i en soffa och lyssnade på gamla klassiker, helt förstörda och smått apatiska efter allt hårt festande. Den sista låt vi lyssnade på var den låt jag hade på hjärnan när jag vaknade och nu tvingas jag ha den i mitt huvud heeeeela dagen. Lipps Inc - Funky Town. Oerhört irriterande. Klockan är nu 05.50. Pip. Nu skare bakas!


Smått & Gott
[ Snaps, vin, öl och annat smått och gott till lördagens kräftskiva ]

Trubaduren


Trubaduren gick precis. Vi har inte setts på över ett år. Underbart att få träffa honom igen. Nu kommer det dröja ytterligare något år för snart åker han tillbaka till Rumänien. Saknad har han varit i alla fall. Finns bara en Trubadur. Skönt att man har vänner som man alltid kommer klicka med oavsett hur många år som passerar. Come back soon my darlin!
[ Puss och kram - hare grymt i Rumänien! ]

Snart kör vi

[ Härligt med folk som har humor ]

En räddare i nöden


Tack English för att du kom och hjälpte mig ikväll. Vilken jäkla stereo jag fått låna av Åskis! Den är inte att leka med och då talar jag inte bara om vikten. Jag vet att den kan ge ljud ifrån sig eftersom det var den vi hade på midsommarafton ute i skärgården. Nu har jag den i alla fall i lägenheten och imorgon ska jag testa att koppla till min dator och högtalare. Nu känns det lite försent.

Efter stereohämtningen begav vi oss till systembolaget. English gick lös på alla möjliga olika ölsorter. Jag hittade dock den bästa ölen och fick en klockren bild till på köpet. Just smeknamnet English gav jag honom för säkert 14 år sedan. Och när jag i hyllan fick syn på ölmärket visste jag att jag hittat en klassiker. Kameran åkte upp i ett nafs och här har ni resultatet:[ Vi ses på lördag and God save the Queen! ]

Fröken Fest


Efter en lugn och stundom ganska tråkig förmiddag lyckades jag fixa en lunchträff med Mäklarn. Det är ju så störande att större delen av min bekantskapskrets bor och/eller jobbar i Stockholm eller annorstädes. Han räddade min dag. Kom på att jag var skyldig honom en måltid efter kräftskivan förra helgen då han betalade för fyllekäket. Så det blev sushi för hela slanten och jag kunde äta det vita goda riset med gott samvete. 10 kg minus efter tre månaders GI-kost och träning. Det ni. Dagens vikt är alltså 51 kg. Jag känner mig smal, smärt och vältränad. Överlägsen känsla!

Efter lunch blev det fika med P och hans gode vän. Därefter körde vi storhandling inför lördagen. Över 30 kg mat kom vi hem med. Då är inte ens kräftorna, brödet och spriten inräknat. Galet faktiskt. Men sen är det inte varje dag man ska mätta 35 munnar. Fast jag vet att det kommer bli käk över. Men hellre det än att snåla. Det har min kära mor lärt mig.

Nu börjar jag känna att min puls stiger. Att stressen kommer smygandes, men den där härliga partystressen. Den positiva stressen där man bara känner spänning och förväntan. Jag älskar att fixa fester. Och då menar jag inte att köpa ett par påsar chips och godis på närmaste Icaaffär. Nej, det ska vara genomtänkt. Allt från menyn till musiken och valet av servetter. Dekorationen är minst lika viktig som allt annat. Det är det första gästen märker. En bra dekoration kan lyfta hela festen.

För tillfället sitter jag som på nålar. Väntar på ett samtal som blir avgörande ifall jag kan åka och hämta stereon som jag får låna till lördagen. Den är tyvärr lite för stor för mig att kånka på själv så jag håller tummarna att min gode vän kan agera chaufför ikväll. Får jag grönt ljus kan vi dessutom köra en snabb sväng förbi bolaget och inhandla den sista ölen. Hoppas hoppas. Vill verkligen ha allting klart så det bara är att laga mat och testköra musiken imorgon. Att någonting görs i sista minuten finns inte ens i mitt vokabulär.

Och sen när jag sprungit arslet av mig ska jag försöka hinna med en kvällsfika. Trubaduren är tillbaka en snabbis i stan. Ni vet, min vältränade juristvän som fick för sig att dra till Rumänien för att plugga till läkare. Jurist OCH läkare. Impressive indeed. Har saknat honom som tusan. Hur som haver, jag hoppas verkligen jag hinner med allt ikväll. Kommer stupa i säng och förhoppningsvis är jag riktigt utvilad så jag orkar laga mat imorgon. Over and out - scream and shout. På lördag smäller det!

Gårdagen var magisk


Jag anmälde mig till bachatan som börjar nästa onsdag. Gårdagen var magisk. Dansade i två timmar i en fullsatt lokal som var lika het som Saharaöknen. Men vilken känsla! Att man kan kicka igång så mycket lyckokänsla av att dansa. Det har jag länge vetat men det var ett bra tag sen som jag verkligen kände det. Vi får se vad det blir idag. Kanske lite mer salsa. Men jag är sugen på att dra till gymmet också. Eller varför inte både och?
[ I slutet fick man dansa fritt - jag och Amanuensen tog en svängom i sann Dirty Dancing-anda ]

Lika barn leka bäst


Mooremodellen kom förbi en snabbis igår. Hon var vansinnigt nyfiken på mina nya modellbilder som jag och Göran tagit. Det är så roligt att visa någonting man gjort för någon som förstår hur mycket jobb som ligger bakom och som absolut inte håller på och pekar finger. Har tröttnat på den attityden och det är därför inga glamourbilder åker upp här på bloggen. Mooremodellen älskade i alla fall mina nya bilder och det fanns några som hon fastnade för direkt.

Både M och jag är helt galna i glamourgenren. Hade jag varit lång och galet smal kanske jag hade satt tänderna i mer fashionbetonade bilder, men nu råkar jag vara väldigt kort och kurvig. I glamourens värld behövs det kurvor för att det ska bli snygga bilder. Ett benrangel till glamourmodell skulle se ganska missanpassad ut. Men smaken är som röven - klöven. Fast för att utmana mig själv och se ifall jag kan bredda mig lite så har jag bestämt mig för att testa på mer modeinspirerade bilder. Jag har en idé i mitt lilla huvud och jag väntar bara på att fotografen jag har i åtanke ska få tid över.


Nästa fredag ska i alla fall både jag och Mooremodellen plåtas on location.
Passade på att fråga ifall hon var sugen nu när fotografen kommer till Uppsala. Det kommer bli hur kul som helst! Jag har länge velat plåta med henne och även om vi inte hamnar på samma bild så är det alltid roligt när man är två. Då kan man tipsa och peppa varandra om det skulle behövas. Med två omslag på nacken tror jag dock knappast att Mooremodellen behöver några tips. Hon blir alltid bra på sina bilder. Naturlig och med en fantastisk utstrålning. Bara äkta helt enkelt.[ VÄN - Vacker, Äkta, Naturlig ]

Bedrövliga jävla ungar


Alltså, jag är så galet trött efter mitt arbetspass. Sov bedrövligt inatt. Jag skulle lika gärna kunna vara småbarnsförälder. Eller bebisförälder eller vad man nu kan kalla det. Att ha katter är ungefär som att ha bedrövliga jävla ungar. Rätt som det är kan de leva om mitt i natten och jag får ingen sömn för jag är tvungen att springa upp och ner hela tiden och säga till dom på skarpen. Men det var kanske väntat att det skulle bli så. Jag har fått sova i flera månader utan att dom dampat en enda gång. Trist bara att det skulle vara natten då jag verkligen behövde sömn. När man ska jobba klockan sju på morgonen vill man gärna vara utvilad.

Men ikväll ska inte sömnbristen hindra mig från att dansa arslet av mig. Behöver bara slappa några timmar i soffan och sen torde jag vara fit for fight. Min trötthet blev inte mindre av att jag direkt efter jobbet städade lägenheten och därefter traskade till bolaget för att inhandla öl inför kräftskivan. Jag och mina klena armar orkade bara bära 10 öl. Det blir två turer till misstänker jag om jag inte hittar någon stackars sate som kan hjälpa mig. Nåväl, motion är bra. Får se det som ett kort men intensivt styrketräningspass.

Jaha gott folk. Det börjar verkligen dra ihop sig till årets fest. Det är fullbokat och det så kallade släppet öppnar bara upp för fem personer till. Jag har några vänner som vill droppa förbi efter kräftskivan när själva dansen sätter igång men jag har upplyst dom att det finns risk att de inte kommer in. 40 personer är vad festlokalen tillåter och jag tänker definitivt inte bryta mot den regeln. När det gäller säkerhet är jag lite av en paragrafryttare. Men efter midnatt blir det fortsatt fest hemma hos mig. Troligtvis har en del droppat av då så jag kan böka in lite nytt folk i den festglada skaran.

Imorgon blir det sista vändorna till systembolaget och storhandling på Willys. Det blir säkert också några extra vändor eftersom jag ännu inte hittat någon med bil. Jag har körkort men ingen bil. Så kan det vara ibland. Det hade verkligen underlättat med farkost när man exempelvis ska handla 45 ägg. Satt hela kvällen för någon dag sedan och räknade på hur många ägg jag skulle behöva. Det är ägg till pajerna, till snittarna och till aiolin. Gaaalet mycket. Men därför älskar jag Willys. Man slipper bli totalt ruinerad när man handlar käket där. Jag har stått lite i valet och kvalet vad gäller efterrätten. Jag vet att min chokladtryffeltårta blev omåttligt populär på min rockfest, men jag tycker inte om att upprepa mig alltför mycket. Så det får bli som jag sagt. Hallon- och jordgubbstårta.

Nej, nu har jag väl stressat av mig tillräckligt för idag. Dags att vila och förbereda sig på två timmars salsa och bachata. Ska bli kul att få dansa med Amanuensen och Åskis. Och alla andra som kan tänkas dyka upp. Hoppas ni alla har haft en bra vecka hitills. Vad jag förstått är det ganska många som är förkylda. Det tycker jag inte om. Kurera er! [ Tröttis ]

Min profilbild

Sök i bloggen