Teaser


Imorgon får ni se den allra senaste glamourbilden som jag fick för några minuter sedan av Göran. Och bilden, ljuset, retuschen och alla detaljer är så läckra att jag kommer visa hela bilden. Det är skandal att beskära den, men jag ger er en liten teaser så länge. Ett flertal av våra glamourbilder är faktiskt alldeles för snygga för att beskäras och censureras men jag har hittat en perfekt lösning. Återkom imorgon så får ni se något riktigt snyggt! Nu ska jag natta sängen. Upp tidigt imorgon och plugga inför seminariet.


Postermodels Release


Release av www.postermodels.nu

Welcome!

December 1st and release of Poster Models website.

Finally the site is up and running and we are pleased to give you free galleries with some of the coolest cars and the hottest models there is. There is a lot more to come on the site. The webshop will open early next year and we will work hard to get you a lot more pictures in the free galleries. In the meantime please enjoy! 

I made it


Woohoo! Jag klarade dagen galant, mycket på grund av att Fotbollsspelarn satt bredvid mig och höll mig vaken. I vår föreläsningssal kan man antingen ha ljuset tänt och då ser man knappt bilderna eller helt släckt. Då ser man visserligen bilderna men det tar inte lång tid innan ögonen börjar bli ganska trötta. Vi hade två nya föreläsare idag. Övertandläkarn var en mycket intressant filur. Han var underhållande trots att han talade om tänder. Värre var det med entomologi, antropologi och botanikdelen. Verkligheten är inte alls lika spännande som Bones.

Imorgon är det Överläkarn som har hand om oss hela dagen, förutom när vi ska till Polishuset för några timmars undervisning i kriminalteknik. Morgondagen börjar med seminarie klockan ett och därefter föreläsning om termiska och elektriska dödsfall. Polishusbesöket är det sista på onsdagsschemat. Måste upp tidigt imorgon och läsa på inför seminariet. Urk. Nu ska jag göra mig en kopp te och sedan ska jag ta min dagliga kvällsdusch. Jag duschar två gånger om dagen när det är så här kallt. Morgon och  kväll. För att få upp värmen.


Så jäkla osugen


Det är kallt. Fruktansvärt kallt. Jag är så jäkla osugen på att bege mig ut i kylan men jag måste ju. I Umeå är det dock inte värre än minus 9 grader fast det känns som att det lika gärna skulle kunna vara minus 20. Luften här uppe verkar vara mer plågsam än nere i Uppsala. Att gå utan vantar eller mössa är helt uteslutet. Långkalsongerna är för tillfället min bästa vän. Jag ser redan fram emot att ta en lång och varm kvällsdusch efter alla föreläsningar. Den här dagen kommer att bli tung.

På schemat idag är naturliga och onaturliga dödsfall, rättsodontologi, forensisk entomologi, botanik och antropologi. Kanske inte de mest upphetsande ämnena inom rättsmedicin men de måste genomlidas. Såg att Överläkarn inte håller i några av kvällens föreläsningar och det känns lite trist. Han har verkligen en förmåga att fånga åhörarnas intressen och hitills har inga av de andra föreläsarna ens kunnat mäta sig med Överläkarn. Men nu ska jag inte vara för snabb på att döma. Jag kanske blir positivt överraskad. Vi hörs ikväll!
[ Jag tycker inte alls om kylan - inte det minsta ]

I ♥ Christmas


Jag hann få upp allt julpynt förutom granen innan jag åkte till Umeå. Nu vet jag att hela min lägenhet är julmysig när jag kommer hem på lördagkväll. En städad och pyntad lägenhet - vad mer kan man begära? Mitt favoritrum under juletider är nog köket. Det är litet men mycket ombonat och med julgardinerna uppe kan det inte bli bättre. När julgranen är klädd och ljusen tända ligger nog vardagsrummet och köket på en delad förstaplats över favoritrum. Nästa helg åker granen upp.
[ Julgardiner, stjärna, julduk, adventstake och tomtar ][ Storebror och Lilla Lull en jul för måååånga år sedan ][ Skyltfönster på samma gata som mitt gym - här var det tomtar i överflöd ]

High-class-göran-glamour


Som en liten tröst i vinterkylan fick jag precis två helt underbara färdigretuscherade glamourbilder från Göran. Jösses. Han är sannerligen en mästare på glamour. Jag kommer aldrig sluta säga det. Min hy fullkomligen glänser och poserna är häftiga och samtidigt mycket eleganta. Det finns glamour och så finns det high-class-göran-glamour. När man plåtar med Göran får man bilder som skiljer sig från mängden, som sticker ut men ändå alltid behåller det där stilfulla som jag gillar. Det får inte bli vulgärt och inte heller för mainstream. Jag är mer än nöjd med vårt senaste samarbete. Ska bli så spännande att få se hela glamoursessionen när den är retuscherad.
[ Bilden är beskuren av mig - "bloggcensurerad" ]

Den långa färden


Äntligen framme i Umeå! Har redan hunnit ansöka om reseersättning från SJ på grund av tågförseningen. Jag kom hit strax efter sju - stelfrusen. Såg ut som en liten eskimå och hade knappt några fingrar eller tår kvar. Kändes det som. Och jag hade ändå tagit på mig långkallingar, den varmaste yllekofta jag kunde hitta, yllemössa och uppdragen huva. Men det är svårt att hitta en mössa till näsan. Nu har jag fått ett varmt mål mat (Värdens berömda bacon och pastarätt) och i skrivande stund lyxar jag till det med riktigt kaffe - Gevalia Monsoon Storm. Jag ska landa en liten stund till och sedan slänga mig in i duschen. Ikväll kan jag vara uppe rätt sent om jag skulle vilja det. Första föreläsningen börjar inte förrän 15.00 imorgon.
[ En sliten liten eskimå ]

Vimmelbilder


Jag hittade några jättefina vimmelbilder på oss cocktailbrudar. Vi ser faktiskt riktigt fräscha ut trots en herrans massa drinkar och champagne. I vanliga fall brukar man inte ha så mycket koll när fotografen knäpper av. Jag hade faktiskt totalt glömt bort att fotografen var framme och plåtade. Det var när Värden nämnde något om att han själv fastnat på vimmelbilder från en utekväll i Umeå som jag själv kom på att vi minsann också poserade så vackert framför kameran. Varsågoda!

[ Skål och välkomna ][ Champagnebrudarna ][ Mooremodellen och Lilla Lull ]

Förbannade jävla vinterhelvete


Min minutiösa planering gick käpprätt åt helvete eftersom vinterhelvetet ställde till med tågförseningar till höger och vänster. Efter en timmes väntetid på stationen är jag äntligen på väg - första bytet i Sundsvall. Jag förutsätter att SJ löser detta smidigt och smärtfritt så jag kommer fram i någorlunda hyfsad tid. Nu har jag större förståelse för Stockholmspendlarna som måste genomlida detta helvete varje vinter. Tur att jag alltid har för vana att åka en dag i förväg. Föreläsningarna börjar inte förrän imorgon eftermiddag.

Tanken var att jag skulle sitta och tentaplugga på tåget, men just nu lägger jag alll fokus på att kväva min irritation över alla förseningar samt få tillbaka värmen i fingrarna. Får sitta uppe en stund ikväll när jag kommit fram. Efter att jag tagit en lång och varm dusch. Jag hann med att julpynta lägenheten igår och städa upp allting efter lördagens fest. Det var inte så farligt mycket städning, mest pyssligt.

Jag vill passa på att tacka alla underbara tjejer som dök upp i lördags och bidrog till en oförglömligt rolig afton. Ni var alla så snygga i era cocktailfodral och alla värmande ord på Facebook får mig att skina som en sol. Förlåt för att jag var tjurig förut över återbud hit och dit. När jag tänker efter så är det ju alltid folk som inte kan komma men att det ändå alltid är rktigt bra uppslutning till mina fester. Ska jag vara ärlig så var 14 pers alldeles perfekt. Jag ska komma ihåg det till nästa gång; att inte bli stressad när folk sjukanmäler sig. Nu var det ju egentligen ingen stor fest, värre är det när man har bordsplacering och dylikt för då kan det verkligen strula till sig om folk blir sjuka i sista sekund.

Nej, nu ska jag försöka döda tre timmar på tåget med lite internetsurf. Det borde gå fort. Sitter och pratar lite med Doktoranden på msn. Han gav mig en länk som ska få mig att komma ihåg vad han egentligen sysslar med på KTH. Jag fattade nada. Hans projektbeskrivning är följande: Fundamentals of aqueous corrosion and inhibition elucidated at the microscopic scale by scanning electrochemical and surface chemical probe techniques. Översätt det korrekt om ni kan! I dare you!

Bjussar på lite fler galna (ful)bilder från lördagens fest:[ Snittar upplagda och redo att förtäras ][ Första fulbilden ][ När det är fest måste man kunna bjuda lite på sig själv ][ Fina flickor ][ Finare flickor ][ Tack för alla fina vinflaskor! ][ Jag och söta Svägerskan ute på dansgolvet ][ "Please don't eat my banana" says the monkey. Och Svägerskan asgarvar ][ Hela drinkbordet gör en fuling ][ Vi röjer ute på dansgolvet ][ Snyggingar ][ Jag blev så glad för dessa fina ord! ]

Tack för den här gången, tjejer! Nästa år är det Girls Night Out - Pink Edition!
En liten snabbis


Jag hinner inte blogga så utförligt ikväll om gårdagens fest. Får bli en liten snabbis. Måste hänga upp mina julgardiner och sedan blir det fortsatt adventsmys med P. Åker till Umeå tidigt imorgon och kommer hem nästa lördag. Får helt enkelt blogga på tåget. Men jag bjussar på några härliga bilder från cocktailfesten. Bilderna är sjukt uppskattade på Facebook. Har fått över 40 kommentarer, tummen upp och dylikt den senaste timmen. Fast sen var vi ju också 14 brudar så det är nog inte så konstigt att man har lite åsikter om bildpubliceringen. Hehe. Vi hörs imorgon. Chipp!
[ Cocktailbrudarna ][ Och här är jag med mina tjejer ][ Champagnen står framdukad och väntar på att bli uppdrucken ][ På dansgolvet ]

Dagens alla måsten


Det var inte länge man fick ligga och dra sig imorse. Min kropp är helt enkelt inte skapt för att ligga och slöa - om man kan kalla tillståndet dagen efter en blöt utekväll för att slöa. Nu ska jag snart börja röra mig hemåt. Måste städa lägenheten, göra lite styrelsearbete i form utav utdelning av lappar till hälften av höghusen på Djäknegatan, därefter packa inför Umeåresan och sist men inte minst ska jag smälla upp julpyntet. Granen får dock vänta tills nästa helg när jag kommer hem från Umeå. Känns inte riktigt hundra att ha en fullt klädd gran i lägenheten med mina katter. P ska visserligen sova där några nätter men inte alla. Har fortfarande bilden i skallen av när Frezze klättrade högst upp i granen och välte den.

Fullt ös för mig idag med andra ord. Men ikväll blir det adventsmys med kärleken och jag ska på begäran laga yam wonsen. Smaskens! Thaimat och tända ljus - mysigare än så kan man knappast få det. Bilder från cocktailfesten kommer jag slänga upp ikväll. Ni kommer märka att jag jobbade väldigt mycket med fin respektive fulbilder. Av erfarenhet blir dom korten allra bäst och man skrattar sig alltid fördärvad när man ser bilderna. Vad jag kan säga lite snabbt är att gårdagens fest blev hur lyckad som helst. Det var inte så farligt med några återbud för det dök ändå upp 14 festklädda tjejer och vi drack upp hela alkoholförrådet. Vad jag måste komma ihåg till nästa gång är att tjejer inte äter lika mycket som killar. Någon som vill komma hem till mig och äta upp snittarna som blev över? Obygdsjuristen kanske? Hehe.

Ledsen i ögat och full av hat


Jag hatar sjukdom! Alla former av sjukdom. Speciellt när man anordnar fester och gästerna blir sjuka. Jag är inte arg på gästerna, jag blir bara lite ledsen i ögat när flera stycken lämnar återbud till samma fest. En eller två bortfall får man räkna med men när man är uppe i fem återbud börjar man bli nervös att vi bara ska bli färre och färre. Egentligen gör det ingenting men man försöker ju beräkna med alkohol och snittar, drinkbord och taxiresa. Även när man bara anordnar en liten tillställning som ikväll känns det ändå ganska snopet när feber, magsjuka och diverse andra åkommor ska förstöra för mina gäster. Jag bestämde mig för att blogga av mig min ilska och sedan ska jag inte tänka mer på saken. Men nu vill jag inte ha fler återbud!

Nej, nu ska jag fortsätta med mina snittar och fokusera på de övriga gästerna som kommer på kalaset. Det blir en väldans massa alkohol för oss att dricka upp... Men hellre för mycket än för lite, eller vad säger ni? Man ska försöka tänka positivt och ha en bra inställning så ordnar det mesta upp sig!

All in och lite till


Dags att bege sig ut och handla det sista inför Cocktailfesten Girls Night Out som äger rum imorgon klockan 19.00. Snittar ska lagas och alkohol ska kylas. Och min lägenhet ska storstädas. Idag blir det en härlig pyssel och städfredag. Vill ju att lägenheten ska vara skinande ren då jag även ska smälla upp allt julpynt på söndag. Från partylya till jullya. När allt är fixat och klart ska jag lyxa till det med att krypa upp i soffan, tända några ljus och fortsätta läsa min nya Nora Roberts roman Dödligt villospår. Mord och kärlek - vad mer kan man önska sig av en bok?
[ Morgondagens alkohollager ]

Ett djävulens påfund


Lilla Lull, Mooremodellen och Arbetskollegan körde hårt på dagens Shapepass. Vilket duktigt gäng vi var! Det var andra gången jag gick på det passet och jag gör alltid samma misstag. Själva uppvärmningen är ganska lugn och nästintill behaglig. Så behaglig att man invaggas i en falsk trygghet att man kanske faktiskt överlever 55 minuter Shape med Mooremodellens bror. Men sen börjar helvetet och man påminns ganska omgående exakt hur osmidig man är. De där djupa knäböjen från en steplåda med en femkilosplatta framför sig måste vara ett djävulens påfund. Men skam den som ger sig. Träning ska ju vara svidande och smärtsam - annars tränar man på fel sätt.

Imorgon blir det zumba och hör och häpna; jag har lyckats lura med Mäklarn att testa på. Han hade först ingen aning om vad zumba var för något. Min förklaring: det är som en utekväll på krogen fast utan alkohol. Asroligt! Jag lovar dig! Och nu har Mäklarn alltså lovat att svänga sina lurviga imorgon med mig på Sats. Han kommer faktiskt inte vara den enda killen där för det brukar vara åtminstone två killar till. Så det så. Om han inte bangar i sista sekund så ska jag ta mej tusan bjuda honom på öl nästa gång jag springer på honom ute på krogen. Karlar som låter bli att ursäktar sig med att zumba inte riktigt är deras grej (en liten hint till dig, Smiley) förtjänar minst en bärs.[ Ungefär så här såg man ut på kvällens träningspass på Sats - jobbigt värre! ]

Så här snygg har ni aldrig sett mig


FANTASYPLÅTNINGEN[ En tuppkam börjar ta form ][ Mycket spray och så lite föning på det ][ Sminkad och klar - visst ser jag smått galen ut? ][ Kolla in höjden på min tuppkam ][ Så här ser mitt hår ut efter tupering och tuppkam ][ Kollar in lite andra häftiga frisyrer ]

Ska bli obeskrivligt spännande att se vad grafikern hittar på med bilderna!

Äntligen


God morgon världen! Jag har varit dålig och försummat min träning. Fast egentligen inte av ren och skär lathet som förr i tiden utan det har helt enkelt varit mycket att bolla med, främst på modellfronten. Men ikväll hinner jag äntligen med att träna häcken av mig på Sats. Någon som ska med? Jobbar först ett härligt pass från 07.00-15.00.

Efter jobbet lovar jag att lägga upp bilder från gårdagens fantasyplåtning. Ni kommer inte känna igen mig! I alla fall inte om ni jämför med glamourbilden jag publicerade för någon dag sedan. Apropå det - tack alla fina för era underbara kommentarer och likes, både här och på Facebook.

Redo för plåtning


Nu är jag redo för plåtning. Totalt osminkad och håret i ett rufsigt virrvarr. Jag tänkte att eftersom de ändå ska frisera en tuppkam på mig är det faktiskt ingen idé att jag står och plattar håret. Känns mest som slöseri med tid. Och likaså smink. Jag har på känn att det inte direkt kommer bli en glamoursminkning. När jag tittar ut genom fönstret är jag ganska glad över att slippa smink idag, åtminstone tills jag kommer till studion. Vilket skitväder! Både hår och makeup skulle bli förstört på nolltid om man vistas utomhus idag.

Det ska bli så spännande att se hur jag kommer se ut. Gissningsvis inte som mig själv. Är dock alltid lite nojjig över sminkningen eftersom jag är mörkhyad. För att smink ska synas på mig krävs det ganska starka nyanser. Jag kan till exempel aldrig bara gå och köpa vilken ögonskugga som helst, utan måste alltid välja den mörkaste nyansen. Och ibland räcker inte ens det. Hoppas jag får en mörk och ganska stark sminkning i eftermiddag. En bra sminkning skulle underlätta för mig att komma in i rollen som en läsklig liten alv.

Ska försöka ta backstagebilder som ni kan få kika på ikväll. Auf wiedersehen!
[ Hoppas hoppas jag får alvöron ]

En liten sak till


Jag hittade en söt liten klänning som passar perfekt till en kommande plåtning med Torgny J i början på december. Vad tycks? Kan ni gissa vilket tema? Hihi. Kommer även köra ett annat tema som jag inte tänker avslöja förrän plåtningen är gjord. Lite hemligheter måste man ju få ha. Nej, nu ska jag lägga mig och sova. Jag lovar. Nattinatt kära blogg. Vi hörs imorgon.
[ Klänning från Stuffy ]

Stockholmsplåtning


Tjohoo! Imorgon blir det Stockholm och kalenderplåtning. Spännande tider! Ska se till att få rejält med sömn och håller tummarna att jag inte vaknar upp med migrän eller något liknande. Idag har det varit ännu fler besökare på bloggen. Kul att så många gillar min och Görans bild från lördagens glamourplåtning. Det kommer mera. Nu ska jag krypa ner i sängen och fortsätta kolla på crime night. Återkommer imorgon - förhoppningsvis med lite coola backstagebilder. Tjingeling!


Guld, glamour och romantik


Jag fick precis första glamourbilden från Göran. Love it! Perfektion! Och nu menar jag inte bara mig själv som modell för det vore ju en aning förmätet. Jag menar att hela bilden fullkomligen utstrålar guld, glamour och romantik. Den söta babydoll-klänningen passade alldeles förträffligt bra till sekelskiftesmiljön. Och jag är mäkta nöjd över att jag beslöt mig för att sätta upp håret istället för att låta det hänga fritt. Hela ryggpartiet och kroppens alla former kommer fram mer när man inte har ett långt hår som döljer. Ska bli så spännande att få se de andra bilderna.

Sooo not me


Jag fick precis reda på att hårstylisten vill göra en tuppkam på mig inför morgondagens plåtning. That's sooo not me men vad tusan - det kommer bli hur coolt som helst. Man måste ju förnya sig lite. Hahahaha. En mörkalv med tuppkam. Det blir nog en intressant syn. Hoppas grafikern ger mig alvöron. Har alltid velat ha halvöron.

Jag är jättespänd inför plåtningen, fast på ett bra sätt. Ska bli så kul att få göra något helt annorlunda men ändå så förbaskat häftigt. Jag är en liten fantasynörd innerst inne så den här plåtningen är verkligen något alldeles extra. Vi modeller ska plåtas buck naked, gissningsvis för att grafikern ska ha lättare att få fria tyglar senare. Det enda vi ska ha på oss under själva plåtningen är svarta stövlar.

Tar ett-tåget till Stockholm imorgon. Helt osminkad och laddad. Kan inte låta bli att undra hur jag kommer se ut på vägen hem sen. Förhoppningsvis kan jag dölja tuppkammen och sminka av mig innan jag sätter mig på tåget till Uppsala. Annars får jag väl låtsas vara en emo/goth-unge. Sådana uppenbarelser finns ju lite här och var.
[ Fantasy-alv ]

Dagens iakttagelse


Det är förståeligt att min blogg inte blir lika mycket läst på helgerna - folk har ju faktiskt annat att göra än att läsa min blogg stup i kvarten. Fast att ändå få besök av runt hundra unika läsare en lördag är inte illa pinkat. Måndagar är däremot tydligen lite mer intressanta - då brukar min besöksstatistik skjuta i höjden och idag var inget undantag. Det är roligt att ha er här. Att få höra att jag roar er och inspirerar. Fast ibland är jag inte ett dugg rolig och ni får vara med på dom turerna också. Härligt är det i alla fall att jag lyckats fånga ert intresse - om det så gäller träning, modellandet, studier, fester eller bara den vardagliga tristessen. Nu ska jag sova men återkommer imorgon - pigg och utvilad.

Jag laddar för fullt


Jag laddar för fullt inför första advent och den stundande julen. Ingenting ska få förstöra julefriden för mig. Hur mycket julångest jag än känner när jag tänker på julklappar så försvinner den känslan så fort jag tänker på julpynt och pyssel. I helgen följde jag med mina päron till Plantagen för att köpa lite julbuskar (läs enar) och jag fick en jättefin ljusstake för värmeljus, en röd liten lykta och ett halmhjärta att hänga på dörren. Jag har väldigt snälla föräldrar.

Kunde inte låta bli att testköra ljusstaken och lyktan. I samma stund som jag tände ljusen svepte julefriden över mig. Om man bortser från att jag kommer vara ganska sliten efter lördagens cocktailfest så ser jag verkligen fram emot att få julpynta hela min lägenhet. En liten gnutta bakfullhet borde inte hindra mig från att göra julefint i lägenheten. Desto värre kommer det kanske vara att dela ut hyresgästinbjudningar till alla höghusen på Djäknegatan. Jag kommer nog ta hissen.
[ Juuul, juul, strååålande jul ][ Mitt fina halmhjärta ][ Bästa julkalendern ever - fr o m 1 december ska jag titta på ett avsnitt varje dag ]

Ett efterlängtat besök


Äntligen fick jag och Amanuensen lite kvalitetstid tillsammans. Det var evigheter sedan vi sågs - känns det som i alla fall. Men det är skönt att vi är så nära vänner att det inte spelar någon roll hur lång tid som förflutit - när vi väl ses så är det bara mysigt. Är så tacksam över att ha en sådan fantastisk vän som Amanuensen. Det finns verkligen ingenting som jag inte skulle kunna prata med honom om. Och vi kan verkligen prata. Flera timmar. Om allt. Ikväll halkade vi in på hur lite tid man egentligen har över för att träffa alla sina vänner. Och att det kan ställa till med onödiga konflikter.

Jag gillar till exempel inte personer som blir tjuriga över att man har ett liv. För att ta ett exempel: Person A blir sur på person B för att person B har mycket att göra och inte har så mycket tid över för att träffa person A. Person A slutar därför att höra av sig mest för att markera att person A är sur på person B. När person B har tid över och väl hör av sig vägrar person A att svara för att person A är sur för att person B inte hört av sig tidigare. Person A och person B avslutar sin vänskap.

Istället för att bete sig som en omogen liten barnrumpa kan man faktiskt kommunicera med sina vänner. Är man en person som kräver att ens vänner konstant ska höra av sig får man väl ta och klämma ur sig det. Att skicka iväg ett sms eller ett mail tar inte många sekunder. Men att tjura som en liten unge är så jäkla lågt. Personligen förespråkar jag en sådan relation som jag har med många av mina vänner - en förståelse för att var och en har sitt eget liv men när tid finns så träffas man och uppskattar varandra istället för att gnälla på varandra.

Jag blir aldrig sur över sådana petitesser som att den och den aldrig hör av sig, kanske för att jag själv vet hur det är att ha för många järn i elden. Men jag önskar ofta att det fanns mer tid över till att bara vara social och umgås. Eftersom jag har en ganska stor vänskapskrets så är det näst intill omöjligt för mig att träffa alla så mycket som jag skulle vilja. Därför anordnar jag alltid fester varje år - och hitills har det fungerat alldeles utmärkt. Alla mina nära och kära träffas och har asroligt tillsammans. Lördagens tjejfest är ett alldeles ypperligt tillfälle att träffa nya och gamla vänner, släppa alla bekymmer och bara ha kul ihop.


Det vackraste jag gjort


Jag kan inte låta bli att lite då och då studera bilderna jag och Göran tog i lördags. Många av bilderna är något utav det vackraste jag gjort i glamourväg. Visade några stycken för Mooremodellen och hon fullkomligen älskade dom. Inte behöver du någon retusch, sa hon till mig. Kanske inte så mycket, men det är lite småjusteringar som ska göras innan de är klara. Har bett Göran att först och främst retuschera två stycken "bloggvänliga" bilder som jag kan visa för er läsare. 

Jag tycker det är så mycket roligare att visa bilder för personer som verkligen kan uppskatta dom. För att citera Mooremodellen: Jag vet ju vad allt handlar om - det är konst. Sen finns det alltid folk som ska peka finger åt saker dom inte vet så mycket om, mest för att dom fått för sig att det skulle vara något fult med nakenhet. Man behöver inte alltid gilla det men man kan åtminstone respektera att andra gör det och lägger ner mycket tid och planering på en plåtning. 

Självklart finns det bättre och sämre glamour. Fotar man med Göran får man det bästa. Jag nöjer mig inte längre med mindre. Efter vår förra glamourplåtning fick jag en hel del seriösa och några oseriösa förslag från diverse fotografer. Ett snabbt sätt att bli av med oseriösa amatörfotografer är att tala om vad det kostar att plåta med mig under ett par timmar. Det är inga hutlösa summor men man kan i alla fall sålla bort bottenskrapet.

Nu har jag bara härliga plåtningar med duktiga fotografer att se fram emot. Jag har ju plåtat en hel del och känner att jag blivit mer och mer kräsen. En fotograf ska helst kunna tillföra något nytt i min portfolio. Och med något nytt behöver det inte alltid betyda en helt ny idé utan jag tittar mycket på fotografernas bilder och retuschering. Det finns vansinnigt mycket duktiga fotografer därute som har en sådan speciell stil att man verkligen kan se att det är deras bilder. Sen fotar jag mer än gärna med fotografer jag jobbat med förut och som jag vet alltid kan leverera. Om tre veckor ska jag till exempel plåta med bikinidesignern Rolfsson. Även fast jag gjort det några gånger förut så skulle jag kunna plåta tusen gånger till med honom just för att hans bikinis är så förbaskat snygga och speciella. Me love Rolfsson!


Cameo Design


Ska strax ställa mig och baka min berömda chokladtryffeltårta. Har gjort klart fyllningarna till crostinin, rulladerna och crustaderna. Amanuensen kommer förbi lite senare ikväll och provsmakar. Behövde bara en liten paus. En så kallad nyttopaus där jag passade på att skriva klart drinkskyltarna till cocktailglasen. Eftersom min lilla lägenhet kommer fyllas av 16 galanta damer på lördag som alla kommer gå omkring med identiska cocktaildrinkar kan det vara en bra idé med namnskyltar på drinkglasen. Då slipper man fundera över vems glas man egentligen tog och vart ens egen drink tog vägen. Jag hittade ett par jättesnygga stjärnformade i silver från den trendiga inredningsbutiken Cameo Design på Drottninggatan i Uppsala.
[ Jag älskar festpyssel ]

Fullspäckad vecka


Uppdatering: Självklart åkte man på någon migränliknande huvudvärk efter morgonpromenaden. Tycks nästan vara standard för mina måndagar - att få en bedrövlig huvudvärk. Ytterligare ett inställt träningspass. Suck. Börjar faktiskt fundera på om jag inte ska ta kontakt med min läkare för att se om det uppdaterats något på migränmedicinfronten. Har hört att det ska finnas lite olika piller att knapra i sig varje dag i förebyggande syfte. För mina migräntabletter som jag tar precis när jag känner att ett utbrott är på gång hjälper ju inte att förhindra det - bara lindrar symptomen något.

Denna vecka har jag sjukt mycket att göra. Förutom rättsmedicinsplugg som måste göras hela veckan lång är det mycket annat som ska styras upp. Idag ska jag till exempel baka en tårta och förbereda snittar och crustader till pappas födelsedagsfika som är imorgon. Jag måste ner på stan och leta present. Klockan halv tolv idag har jag bokat in ett träningspass med Arbetskollegan. Det blev lite sisådär med träningen förra veckan. I alla fall i slutet. Men nu är det ny vecka och jag är peppad.

På onsdag blir det Stockholm för den coola fantasyplåtningen. Jag ska försöka ta mig till studion utan att åka vilse. Jag och tunnelbanan - aldrig en bra kombination. Men det ska nog gå bra. Har fått en vägbeskrivning så om jag inte är helt tappad bakom en vagn torde jag åtminstone hitta till rätt hållplats. Ska bli spännande.

Torsdag är den enda dagen jag inte har något inplanerat. Det blir antingen en helkörare med tentaplugg eller om jag kan få ett arbetspass. Jag är i stort behov av fler pass. Fredag är stora städdagen. Dels inför min cocktailfest som är på lördag och dels inför julpyntet på söndag. Ser verkligen fram emot lördagen. En helkväll med tjejerna och bara kunna koppla av och ha kul. Inte tänka på dumma saker. Vi får se hur jag mår på söndag men jag måste göra lite styrelsejobb som involverar en herrans massa fysisk rörelse. Vi ska snart ha hyresgästmöte och det är inbjudningar som ska delas ut.

På måndag åker jag till Umeå - sista gången för den här kursen. Jag har egentligen inte råd, det är verkligen sinnessjukt dyrt att åka, men efter att ha kikat på schemat så insåg jag att jag definitivt inte vill missa alla föreläsningar som Överläkarn ska hålla. Det är otänkbart. Nej, nu ska jag borsta tänderna och bege mig ut på en powerwalk med P. Perfekt start på dagen och veckan. Tjingeling!

Santa Baby


Jag har varit och handlat lite julpynt idag. Så underbart med julen! Stämningen, julbak och allt pyssel. Nästa söndag (första advent) kommer min lägenhet vara så mysig att jag aldrig kommer vilja kliva utanför dörren. Julgardiner, juldukar, stjärnor, adventsstakar, tomtar och gran. Rubb och stubb ska upp. Eftersom jag är en äkta julfantast så gör jag som resten av affärerna. Smäller upp allt på en gång. Men jag har inget försäljningssyfte utan gör det enbart för att kunna njuta av pyntet extra länge. För många är det ju tradition att klä granen och julpyssla dagen före dopparedagen, men jag har min egen tradition och pyntar på första advent. När julafton är över är det ju inte lika roligt med alla dekorationer så då måste man passa på att njuta så länge det bara går!
[ Bjussar på den bästa jullåten ever - fast originalet med Eartha Kitt är oslagbart ]

Glamour vs Fashion


Jag är definitivt ingen fashionmodell men jag tycker det kan vara kul att testa på saker man vanligtvis inte sysslar med. Vad som är svårt med fashion förutom att försöka komma på innovativa poser är att hitta en passande attityd. När jag ser fashionbilder är det inte sällan modellen fullkomligen utstrålar dryghet, nonchalans och en viss överlägsenhet. Eller som Modellväninnan brukar uttrycka det: utstrålning som en död docka. Ha det i åtanke när ni framöver får se mina fashionbilder och se ifall jag lyckas få till död-docka-looken.

Kommer nog aldrig riktigt fastna för fashiongenren. Glamour är och förblir min grej. Det öppnar upp för mer minspel och attityder. I en glamoursession kan man hitta både söta, sensuella, flirtiga och dryga miner - det går att leka på ett helt annat sätt. Igår lyckades jag verkligen med att få till alla varierande attityder i en och samma plåtning. Det är annars väldigt lätt att fastna i ett och samma minspel, men på något vis fick vi till bilder som var olika som natt och dag. Allt ifrån docksöt till sensuell pinuppa. På en av mina favoritbilder fick jag till en dryg och nästan fashionlik min. Asgrymt!
[ En bild från en av mina allra första glamourplåtningar - kurvor är A och O ]

On location - backstage


Jag har precis kommit hem från en åttatimmars plåtning med Göran. Vilken succé. Två glamoursessioner och en fashionsession fick vi ihop och bilderna är något utav de snyggaste jag gjort. Vilket flyt vi har haft hela kvällen. Klockan fyra på eftermiddagen var allting riggat och klart för fotografering - sen körde vi på non-stop tills klockan slog tolv. Det är faktiskt första gången jag inte kör en tvådagars med Göran. Våra tidigare fotograferingar har alltid inneburit en tripp till Linköping och sedan intensiv plåtning under två dagar. Nu fick vi försöka klämma in allt som vi ville göra på en kväll. Och det gick verkligen galant. 

Snart dags att sminka av mig och krypa ner i sängen. Jag är helt slutkörd och ganska mör i kroppen. För er som aldrig någonsin stått framför kameran kan jag tala om att det verkligen inte är en dans på rosor. Att posera och att göra det på ett sådant sätt som ser bekvämt ut men som i själva verket får hela kroppen att krampa är inte det lättaste. Tur att jag börjat styrketräna för det är många muskler som jobbar. Inte en millimeter av kroppen är avslappnad när fotografen kör igång. Lägg sedan till det faktum att jag burit 14 centimeter höga stilettklackar under åtta timmar så kan ni föreställa er hur mina söta små fötter mår. But it was soooo worth it![ Underbar miljö ][ Den stora spegeln blev snabbt en favorit ][ Mina mördarklackar ]

Plåtning på gång


Göran är nu på väg från Linköping till Uppsala och jag hoppas att snön inte ställer till med några besvär. Jag är så gott som klar med alla mina förberedelser inför eftermiddagens och kvällens plåtning. Ångrade mig angående håret. Hade först tänkt ha utsläppt och lockigt men jag kom ihåg att aftonklänningen har en väldigt vacker snörning bak i ryggen som jag inte vill dölja med mitt långa hår. Det fick bli en kompromiss eftersom jag ändå ville ha med lite lockar. Frisyren är klassiskt enkel med en touch av sent 1800-tal. Kommer passa perfekt in i den sekelskiftesmiljön som vi hade tänkt plåta i. De sista lockarna som ska ringla över ena axeln får göras på plats.
[ Romantisk håruppsättning som passar utmärkt till både glamour och bal ]

Bright Sunshiny Day


God morgon sunshines! Eller kanske snarare god förmiddag. Kom precis hem från en fantastiskt uppfriskande powerwalk tillsammans med P. Promenader is da shit och man får även en lång och mysig pratstund med varandra. Kvalitetstid helt enkelt. Snart ska jag styra upp lunch och sedan blir det lite soffliggande innan jag drar iväg till jobbet. Har ett härligt kvällspass framför mig. Men efter jobbet blir det kräftfrossa och Spiderman 3. Jag har varit sugen på kräftor i en veckas tid och nu när det äntligen är fredag gick jag helt sonika och köpte ett kilo på ICA. Det är definitivt inte "säsong" men har man knasiga cravings så har man.

Jag ska se till att vara utvilad och peppad inför morgondagens plåtning. Fast peppad har jag varit i flera dagar, men jag måste vara pigg och alert. Bara mitt hår kommer ta säkert två timmar att locka. Men det kommer bli så fint! Hur jag ska frakta den långa vackra aftonklänningen är en annan femma. Som tur är skrynklar den sig inte så lätt så om jag packar ner den i en stor resväska borde det inte bli några problem. För glamoursessionen krävs det inte mycket utrymme i väskan.

Jag vet att jag fortfarande inte avslöjat var vi kommer fotografera och det håller jag hemligt tills bilderna är färdiga för publicering. Kanske inte avslöjar det ens då för om man hittar ett fint ställe är det inte alltid man vill dela med sig. Men det kommer verkligen bli en helt annan miljö än tidigare. Varken i studio eller utomhus. Ni får helt enkelt vänta och se. Och apropå plåtning drar jag till Stockholm nästa vecka för en kalenderplåtning. Fick mail häromdagen av uppdragsgivaren och allt är ordnat med mua och stylist. Lite nervös faktiskt. Hur kommer jag se ut som en ondskefull mörkalv egentligen? Haha - kommer bli så jäkla grymt!
 [ Rosa kommer definitivt inte vara temat på nästa veckas kalenderplåtning ]

The Wedding Planner


Jag har precis haft mitt första möte som bröllopskoordinator. Det fullkomligen kliar i festfixarfingrarna. Idag har jag och Bruden gått igenom vad som ska stå på inbjudningarna, när de ska vara klara och när de ska skickas. Bruden har fått i uppdrag att titta igenom lite olika förslag på inbjudningskort. Jag har även fått vara smakråd till förlovnings och vigselringar. Aaah, det finns inget ljuvligare än bröllop! Nyckelorden för bröllopet kommer vara stilrent och romantiskt. Note to myself: införskaffa en pärm för Brudens bröllop.


Fullt ös - medvetslös


God morgon mina vänner. Idag är det fullt ös som gäller. Jobbar mellan sju och halv tre. Därefter ska jag iväg på ett mycket ärofullt uppdrag. Har blivit tillfrågad att anordna en bröllopsfest nästa sommar. Hur smickrande är inte det? Jag älskar ju att anordna fester och ännu roligare är det när det är en god vän som ska gifta sig. Så det blir till att sitta några timmar med den blivande bruden och börja planera. Jag har redan tagit fram allt relevant material som jag har sammanställt genom åren i min bröllopspärm. (Har ni sett avsnittet från Vänner där den smått neurotiska Monica tar fram sin bröllopspärm som hon haft sen hon var liten? Det är en sådan pärm jag har. Fast jag har bara haft den i några år). Vadå? Jag älskar bröllop!

Efter bröllopsfestmötet har jag styrelsemöte med hyresgästföreningen klockan halv sex. Mötet brukar pågå i ett par timmar så jag kommer inte hem förrän sent ikväll. Då kommer jag vara rätt slutkörd. Ingen träning idag, vilket kan kännas ganska befriande när man har ett sådant fullspäckat schema. Kroppen behöver vila ibland. Imorgon bitti tänkte jag ta en kvalitetstidspromenad med kärleken och det är ungefär vad jag hinner med i träningsväg tills nästa vecka. Jobbar fredag kväll och lördagen går åt till plåtningen och söndag är antingen vilodag/tentapluggsdag eller jobbdag om det krisar.

Fullt ös - medvetslös.

Så äckligt nöjd


Tidigare tränade jag nästan alltid själv. Med tiden blev det ganska tråkigt. Nu har jag upptäckt tjusningen med att träna tillsammans med en kompis. Så äckligt nöjd över utbudet av träningskompanjoner. Jag har Arbetskollegan, Mooremodellen, Benassi och idag sprang jag på Mäklarn som tydligen börjat träna på Sats. Var inte sen att ragga upp honom som min nya boxpartner. Har aldrig testat på box men jag har en känsla av att det är sjukt jobbigt. När jag tränade thaiboxning för en herrans massa år sedan upplevde jag en träningsvärk som inte var av denna värld. Nu har jag ingen aning om vad för tempo eller svårighetsgrad det är på Sats boxpass men jag tror det kan vara ganska tufft. Ska boka in ett pass nästa vecka och tvinga med mig Mäklarn.

För att hålla träningsmotivationen uppe gäller det att variera så mycket som möjligt. Träningen får inte riskerar att bli enformig och tråkig. Det ska hela tiden vara utmanande så man peppas till att konstant höja ribban. Till exempel skulle jag aldrig tidigare orkat med ens en halvtimmes enkel spinning. Men nu klarar jag av att köra 55 minuter och till och med 75 minuter. Fast mitt 75 minuterspass var egentligen ett misstag. Jag var lite sömnig och inte så uppmärksam när jag läste schemat och trodde att jag befann mig på 30 minuter vanlig hederlig spinning. Döm min förvåning när instruktören inleder passet med: Välkomna till 75 minuter spinning! Det gick inte att smita iväg från den situationen på ett snyggt sätt, utan det var bara att bita ihop och köra på. Och jag klarade det.

Postermodels Release


Den 1:a december i år lanseras den nya sidan Postermodels. Gillar ni dyra, fräsiga bilar med tillhörande snyggt poserande modell så är det definitivt något att klicka sig in på. Det var den sidan jag plåtades för i Stockholm när jag fick gnugga rumpan mot världens snyggaste Lamborghini. Ett minne för livet ska jag säga. Jag har fortfarande våta drömmar. Så håll koll på ovanstående datum. Jag kommer dock med största sannolikhet påminna er igen.

[ Fotograf: Calle S. ]

Jag överträffar mig själv


Varje gång jag kör spinning tycks jag överträffa mig själv med antal liter svett som droppar ner på golvet. Note to myself: ta inte på dig ett vitt linne om du hade tänkt svettas som en övergödd sugga. Svettfläckarna som dyker upp runt brösten är ganska iögonfallande. Man lär sig något nytt varje dag.

Fy helvete vad jag har tränat bra idag. De första femton minuterna var riktigt jobbiga men så är det alltid. Efter första kvarten lossnar det och man får ny energi i ungefär en kvart. Sedan när man kör de allra sista tempo och intervall-ökningarna känns det som om hjärnan ska explodera av ansträngning och benen likaså. Och när man äntligen rullar i mål fylls hela kroppen med världens skönaste känsla och man tänker bara en tanke: satan i gatan vad bra jag är!


Blod, svett och tårar


Tjenixen! Ikväll ska det tränas 55 minuter spinning med Mooremodellen och Benassi. Därefter ska jag köra 30 minuter core. Ska försöka få med mig de andra på det också. Jag brukar allt som oftast kombinera spinning med någon form utav magträning. Det är så jäkla bra. Magen börjar se riktigt fin och platt ut sånär som på en liten utbuktning. Några månader till och sen torde den vara borta. Under tiden kör jag på som vanligt med både kondition och styrketräning. För att få synliga magmuskler krävs det en hel del blod, svett och tårar. Till Beach 2011 ska magen vara rock hard. När den är färdigskulpterad ska jag visa er före och efter-bilder. Jag kommer slå er med häpnad.
[ Det här är mitt gymansikte - lite småpurken och väldigt beslutsam ]

Off to work
God morgon bloggen!
I'm off to work. Sen blir det gymmet.
Slimma till det allra sista innan plåtningen på lördag.
Talk to you later.
Tjingeling!

God Julångest!


Snart är det första advent och då förvandlas min lägenhet till ett härligt ombonat julpyntigt hem med julgran, julgardiner och massvis med tomtar. Jag älskar julen för den höga mysighetsfaktorn. Att laga och äta god mat tillsammans med familj och vänner i ett kärleksfullt hem. Men det finns en sak som verkligen kan förstöra hela julstämningen och det är den förbannade julångesten. Vanligtvis brukar jag inte känna av den men i år känns den av någon anledning ofrånkomlig. Att ge bort presenter, slå in dom fint och hitta på julrim har jag absolut ingenting emot. Själva ångesten ligger snarare i att hitta bra presenter till alla och samtidigt kunna ha råd att överleva december månad. Mina icke likvida tillgångar begränsar möjligheten att hitta presenter som man verkligen vill ge och det finns absolut ingenting jag kan göra åt det.

Egentligen skulle jag klara mig utan julklappar för julen handlar inte längre om att få presenter utan att få vara tillsammans med dom man älskar och bryr sig om. Oavsett om man skulle bestämma att inte ge varandra presenter så är det alltid någon som inte kan hålla sig och man vill inte riskera att stå där som idioten som inte handlade något, så då köper man i alla fall. Jag kan förstå spänningen och betydelsen av julklappar om man har barn eller är barn - jag var ju själv lika förväntantsfull på julafton när jag var liten. Nu tycker jag däremot att julen definitivt inte ska kretsa kring det materiella. Fast jag kanske skulle ha en annan syn med en fet plånbok.


Plåtning på lördag


På lördag kommer Göran hit ända från Linköping för en plåtning med mig. Vi har pratat om just den här plåtningen i månader och det kommer bli så otroligt roligt att äntligen få genomföra den. Ska bli lite extra spännande då vi inte bara ska plåta glamour utan även testa en fashioninspirerad plåtning i aftonklänning. För att hitta lite inspiration och komma i rätt stämning får jag kika i min bröllopspärm. Och om ni undrar vad det är för något så kommer jag berätta det någon gång. Håret ska i alla fall vara lockat i romantiska korkskruvar och högst upp på huvudet ska jag ha en liten tiara. Precis som en prinsessa. Fabulous!
[ Denna midnattsblåa skönhet ska jag ha på mig på lördag ]

Knasiga cravings


Vet ni vad jag gör för att hitta lite extra energi efter ett migränanfall? Jag köper coca-cola och ostbågar. Det är så förbaskat gott. Ett glas och en liten skål och sedan tänder kroppen till. Ett bevis på att kroppen någon gång ibland faktiskt behöver en sockerrush. I alla fall min kropp. Sen kanske det även har att göra med att helvetesveckan närmar sig med stormsteg. Då kan det dyka upp knasiga cravings. I vanliga fall dricker jag aldrig coca-cola och äter ytterst sällan ostbågar men nu kände jag behovet. Tränar man hårt och i övrigt äter bra är det inga som helst problem att släppa på tyglarna. Det kan vara så vansinnigt gott att svulla ibland.


Naturnörden


Efter att ha legat i sängen hela dagen igår kände jag mig ganska rastlös när jag vaknade imorse. Men jag hade sovit dåligt och mått illa så idag fick också bli en sån där lugn och värdelös dag. Strax före lunch vågade jag mig utanför dörren och tog en lång skön vinterpromenad i solskenet tillsammans med P. Idag har vi varit tillsammans i ett år och tio månader. Visst är jag fånig som räknar månader? Men jag kan inte rå för det. Så är det väl när man är kär. Lite småfånig.

Det är fantastiskt härligt att få kvalitetstid tillsammans med älsklingen. Vi gick vår vanliga runda på ungefär sju kilometer. När vi promenderade längs ån fick vi syn på ett gäng ornitologer som spanade på ett träd alldeles vid åkanten. Som den djur och naturnörd jag är kunde jag inte låta bli att undersöka vad dom spanade på. Jag hade ingen kikare men jag kunde tydligt urskilja tre orörliga stora skuggor som satt helt blickstilla i ett träd. Till min stora glädje var det ett gäng hornugglor som tydligen satt och slumrade på varsin gren. Hur ofta får man se något sådant?! Inte ofta! Ugglor är så coola.

Vårt lilla promenadstråk är sannerligen en guldgruva för fågelälskare. I somras när vi gick den sträckan nästan varje morgon kunde vi både se och höra den oansenliga men ack så skönsjungande näktergalen. Jag hoppas den kommer tillbaka nästa år igen. Att promenera i naturen och få se och höra djur av alla de slag är verkligen något som kan få mig på så otroligt bra humör. En annan skulle kanske rycka på axlarna men jag blir så uppslukad av djurupptäckter att jag knappt kan fokusera på något annat.
[ Hornugglan ]

Det värsta är över


Äntligen har min fruktansvärda migrän släppt. Jag hoppas att en god natts sömn ska få mig på fötter igen. Hela dagen idag har jag legat i sängen och lidit av smärtsamma värkintervaller. Dessvärre hade jag glömt min migränmedicin hemma i väskan och det fanns inga värktabletter här. I ett sista desperat försök tog jag en Citodon. Jag tror inte det är den bästa medicinen mot just huvudvärk men en halvtimme efter var det som om betongblocket längst bak i huvudet lyftes bort. Nu är jag helt symptomfri men väldigt trött och svag.Som om huvudet ska sprängas


Till mitt stora förtret vaknade jag upp med en fruktansvärd migrän imorse. Hur många gånger jag än försökte sova bort det värsta så lyckades jag inte förrän nu. Hela dagen är förstörd och jag kan inte göra annat än att ligga kvar i sängen och vila. Ingen träning, inget plugg, inget ansträngande alls. Trots att den jobbigaste smärtan gått över är det ändå som om någon lagt in ett ton bly i bakre delen av skallen. Jag kommer inte vara helt återställd förrän någon gång imorgon. Om det nu inte blir en tvådagars som jag hade senaste gången. Vidrigt.

Slänger upp ett par bilder från 30-årsfesten i lördags. Jag måste verkligen berömma Mr Bigs matlagning. Fantastiska pajer, snittar, sallader och knytten. För att inte tala om den smaskiga bålen. Har inte ätit så mycket god mat på evigheter. Är sjukt imponerad. Bad om ingredienserna till laxsnittarna för de tänkte jag laga till min cocktailfest den 27:e.

Cocktailmeny - snittar (Minnesnotering så jag kommer ihåg vad jag ska bjuda på)

Mr Bigs snittar: rökt lax, philadelphiaost och skagenröra (hålls ihop med tandpetare)

Sussis entrésnittar: räkor, ägg, majonnäs, pepparrot och dill (dekoreras med svart rom och rödlök)

Crustader: Sussis romsås (dekoreras med räkor, röd rom och dillkvist)[ Som den rutinerade festfixare jag är förstår jag verkligen allt jobb som ligger bakom ][ Obygdsjuristen och lilla Lull ][ Lull, Slaktarn och Obygdsjuristen ]

Tack för mig! Nu ska jag gå och lägga mig igen.

Härliga söndag


Jag körde ett intenstivt härligt spinningpass med Mooremodellen i förmiddags. Har aldrig sett så mycket deltagare på ett spinningpass förut, men det kan bero på att det tydligen var rocktema. Grymt skönt musik såsom Iron Maiden, Guns n´Roses med flera. Jag blev verkligen aspeppad och träningsendorfinerna fullkomligen flödade. Aldrig har jag svettats så mycket på ett pass förut.

Resterande dagen har varit lugn. Gratulerat pappa på Fars Dag och därefter åkte jag hem till P för lite söndagsmys. Även fast det inte blev en särdeles sen kväll igår har jag varit ganska trött. Snart dags för den där dåliga veckan och min kropp och mitt psyke genomgår alltid vissa mindre charmerande förvandlingar. Till exempel har jag haft plågsamma smärtor i ryggen - det känns ungefär som att någon kör in en sylvass kniv och vrider om i några sekunder. Sådant gör mig rätt handikappad och inte så lite lättretlig.

Återkommer imorgon med bilder och uppdatering från Mr Bigs fest.

Veckans finaste kommentarJag blir så glad och peppad när jag får sådana här fina kommentarer:

"Du är verkligen en inspiration till att leva hälsosammare."


Mr Bigs födelsedagsfirande


Snart bär det av till Stockholm för lite festligheter. Det är Mr Big som ställer till med födelsedagskalas. Jag har precis lagt sista touchen på sminket och klänningen är uppdragen och boleron på plats. Trist med vintern eftersom man aldrig kan gå med helt bara ben till en klänning. Eller visst kan man men det är inte rätt. Det ser så fel ut när man ser tjejer trippa omkring i kort klänning och bara ben när det är nollgradigt och snö ute. Nej, nakna bruna ben får man spara till sommaren. Fast jag är nog rätt sugen på att bryta mot bara-ben-regeln när jag ska ha min cocktailfest. Det ser verkligen inte lika snyggt ut med tjocka strumpbyxor till en cocktailklänning. Ikväll kommer jag undan med det eftersom jag har svarta strumpbyxor och en svart klänning. Jag tänker inte frysa.
[ Kvällens outfit ]

A Walk Down Memory Lane


God morgon, världen. Loggade in på Facebook och fick se lite nygamla bilder från Juristbalen. Satan vilken kul kväll. Ett galet partaj, härliga människor, sång och dans. Och så stilig Amanuensen var i frack. Alla karlar blir stiliga när de klär upp sig i högtidskläder. Det var en minnesvärd kväll.

Och ikväll blir det Stockholm och 30-årsfest. Åker med femtåget hade jag tänkt. Ska försöka få lite tentaplugg gjort innan jag drar. Ingen träning idag för min kropp behöver verkligen vila. Av ren nyfikenhet ställde jag mig på vågen. Har tappat ett kilo under veckan som gått. Lite lustigt eftersom jag känner mig tyngre, starkare och sjukt mycket mer vältränad. Förhoppningsvis är kroppen i färd med att omvandlas till ett enda stort muskelpaket. Typ.  
Fotograf: Cornelia E för Juridiska Föreningen i Uppsala.[ Underbar bild - ser ut som att Amanuensen kör roboten ][ Väldigt classy av mig - ölflaska och balklänning ][ Amanuensen - klockren min ]

Mat för en champion


Jag har inte tid att laga gourmetmiddagar när jag tränar så mycket. Direkt efter ett pass känner jag ett behov av att äta mycket mat så fort som möjligt. Jag blir alltid så sjukt hungrig vilket säkert är bra för det betyder att jag gjort mig av med energi och behöver fylla på med ny. Den enklaste maten kan ibland vara den godaste. Ikväll blev det grillad fläskfilé, grillad halloumi, kokt majskolv och brysselkål. Och för att festa till det fixade jag hemmagjort kryddsmör. Smaskens!


Zuuumba


Hej och hå. Det har inte blivit mycket bloggande idag inte, vilket kanske tyder på att man har gjort annat än att hänga framför laptopen. För tillfället sitter jag och mumsar i mig en stadig makrillsmörgås och laddar inför kvällens zumbapass. Det är den enda dans jag hinner unna mig på hela veckan. Bachatan är slut för terminen och jag har varken tid, råd eller lust att gå ut på krogen och dansa. Jag får helt enkelt blunda och låtsas att jag svänger höfterna på något latinamerikanskt danshak.

Mooremodellen klagade över en smärre träningsvärk i låren, men jag har ändå lyckats övertala henne att hänga på kvällens träningspass. Att dansa till sköna latinpoprytmer är en ganska skön avslutning på veckans tuffa träning. Finns dock en liten risk att det blir styrketräning imorgon bitti. Arbetskollegan var dessvärre inte i form imorse så PT-program nummer 3 får vi ta eventuellt på lördag.

Så vad händer annars då? Några roliga helgplaner? Själv drar jag till Stockholm imorgon på Mr Bigs 30-årsfest. Ska bli riktigt kul att få träffa hela "familjen" igen. Annars blir det lugna bananer. Måste tentaplugga resterande tiden och få ordning på alla miljarder föreläsningsanteckningar som är knappt läsbara. Jippie. Idag fascinerades jag över hur mycket man kommer på att det finns att städa när man egentligen borde tentaplugga. Tänk att man finner städning så mycket roligare - då är det på gränsen till tragiskt.


 

 

Jävlar i min låda


Jag kan varmt rekommendera Sats Shapepass även fast det stundom var riktigt plågsamt. Redan nu känner jag av en smygande, brännande träningsvärk i låren. 55 minuters funktionell styrketräning med den egna kroppsvikten, vikter och gummiband. Kvällens pass var vad som krävdes för att verkligen pusha min kropp till max. Mooremodellens bror var kvällens instruktör och han var ruskigt bra. Tydlig och klar. Och inget lall. Vissa instruktörer känns ibland lite för snälla när dom leder ett träningspass. M:s bror hade en tuffare attityd. Sånt gillar jag.

Är alltid en smula nervös när man testar något nytt, speciellt när man använder olika redskap och vikter. Men det var inga som helst problem att komma in i träningstempot. Däremot höll jag på att ropa hej lite för tidigt. Under uppvärmningen tänkte jag faktiskt först det här var ju inte så farlig, men när träningen verkligen kom igång blev det en hel del lågmälda svordomar från min sida. Att man kan få muskler att bränna som eld är ganska fascinerade. Jävlar i min låda vad det tog! Kommer helt klart köra fler Shapepass framgent.

Imorgon kommer jag ha en vansinnig träningsvärk i benen. Jag har ju kört 45 minuters spinning idag före lunch och tillsammans med alla sjukligt jobbiga utfall under kvällens pass har jag verkligen tränat benen. Får se hur bra det kommer gå när jag och Arbetskollegan kör veckans sista styrketräningspass imorgon klockan tio. På kvällen tänkte jag testa zumba igen och under helgen blir det till att vila och låta kroppen återhämta sig. Lördag den 20:e november har jag en superviktig glamourplåtning med Göran som kommer hit ända från Linköping. Vill köra stenhårt med träningen en vecka till så jag verkligen är i toppform inför plåtningen. Och med min fart är det inte ett omöjligt mål.

[ Bra kört idag på träningen! ]

Before and after - bilder


Jag har länge lovat att publicera före och efter-bilder från min viktresa och innan det faller i glömska så tänkte jag hålla mitt ord. Ber om ursäkt för den skitiga spegeln på förebilden. Där vägde jag alltså runt 61-62 kilo och det var den 26 maj 2010. Tre månader senare - den 20 augusti - vägde jag 10 kilo mindre.

Till alla som kämpar med vikten (och jag vet att det är en hel del som läser denna blogg) säger jag bara att ingenting är omöjligt. Bara man ger sig fan på det och inte fuskar så kommer kilona rasa. Men det har inte varit lätt. Stenhård träning och kontrollerad kost är nyckeln till viktminskning. Sedan gäller det att hålla fast vid bra matvanor och regelbunden träning. Fast jag kan lova er att om ni tränar lika flitigt som jag gjort kommer ni så småningom bygga upp ett träningsberoende, men ett bra sådant. Att röra på sig och pressa kroppen till max ett par gånger i veckan är så sjukt tillfredsställande.

Och det bästa av allt är att jag äntligen kan kalla mig själv för normalviktig! Vad folk än säger om min tidigare vikt så låg jag klart över min BMI-gräns, vilket märktes när jag var tvungen att göra mig av med kläder som blivit för små och när jag inte klarade att springa mer än fem minuter på ett löpband. Under tre år lyckades jag gå upp 15 helt onödiga kilon och den utvecklingen bådade inte gott för min framtida hälsa. Men nu är det problemet ur världen och jag känner mig friskare än någonsin. Har jag nämnt att jag inte varit sjuk en endaste gång sen jag började träna? Ni minns säkert hur sjuk jag jämt var och att jag blev så vansinnigt deprimerad av det. Not anymore!
[ Före: 61-62 kilo ][ Efter: 51-52 kilo ]

Vinterns skönaste cocktailfest


Det börjar dra ihop sig till vinterns skönaste cocktailfest. Lördagen den 27:e november fylls min lilla lägenhet med glamourösa brudar i läckra cocktailklänningar. Spotifylistan är så klart redan klar - tre timmars blandad partymusik. Hitills är det 17 galanta damer som tackat ja. Ska bli kul med en tjejfest. Sen blir det givetvis utgång. Har inhandlat extra cocktailglas men behöver nog köpa några stycken till. IKEA is da shit när det gäller billiga glas. Man kan köpa mängder utan att få ett stort hål i plånboken. På cocktailmenyn är det givetvis Cosmopolitan som gäller och en och annan Mojito. Och två sorters snittar. Måste ladda med mycket snittar för vi damer kan minsann äta.[ Min favoritklänning ]

Fun Fearless Female


Laddar med en halv kopp kaffe. Här skare spinnas! Rensade garderoben för ett par dagar sedan och hittade en oerhört peppande träningströja. Fun Fearless Female. Det är jag idag och alla andra dagar. Hoppas på att få svettas floder under passet. Jag har ganska svårt för att svettas när jag tränar och det känns lite trist för jag har fått för mig att det är bra att svettas mycket. Att det tyder på att man verkligen gett järnet. Om jag inte börjar svettas även fast jag toktränat känns det lite snopet. Av någon underlig anledning kan jag bara svettas på spinningpass. Alltså svettas så pass mycket att det rinner. Önskar mig lite sånt idag.

Och sen har jag bestämt mig för att skippa vågen och köra på mått. Jag har mätt mig idag och sedan tänkte jag mäta mig igen om fyra veckor. Vill ha åtminstone en månad på mig att shapea till det sista på kroppen. Det tar tid - det där allra sista. Får avvakta med att mäta lår och armar. Behöver assistans med det. Förresten, om man ska mäta överarmen - ska man göra det i "slakt" tillstånd då? Rent spontant vill jag spänna bicep men det blir kanske lite missvisande. Spänner ju varken magen eller röven när jag mäter omkretsen.

Dagens mått:

Byst:
86 cm. Midja: 65 cm. Stuss: 88 cm

Good morning and all that shit

 

Tjoflöjt! Jag mår förhållandevis bra för att ha druckit sex eller sju Cosmopolitans hemma hos Kollegan igår. Cosmos som bara tycktes bli starkare och starkare för varje gång. Mycket trevlig inflyttningsfest. Vi var ett glatt gäng på åtta personer som bara råkade jobba på samma arbetsplats men olika avdelningar. Alltid kul att umgås med folk även utanför jobbet. Ovant att se somliga utan arbetskläder. Jag blir lätt förvirrad i vanliga fall och när folk inte befinner sig i den miljön jag är van att se dom glömmer jag lätt bort ett namn eller ansikte. Men jag klarade mig ganska bra igår. Goa tjejer hela bunten. Och go kille.

What's up annars då undrar ni säkert. Inte mycket. Det vanliga. Träning och studier. Spinning med Arbetskollegan klockan halv tolv och rättsmedicinsplugg hela dagen. Lovade Mooremodellen att köra ett pass med henne på kvällen, vilket kan vara skönt när man suttit och pluggat hela dagen. Förhoppningsvis blir det inte så mycket styrketräning idag. Gudarna ska veta att jag är mör. VM i träningsvärk. Nej, nu ska jag äta lite frühstück. Auf wiedersehen![ Startar morgonen med lite spontandans till en skön gammal dänga ]

Inflyttningsfest


Riktigt schysst lya Kollegan fått tag i med en härlig utsikt över Fyrisån. Hon sprang ner till affären för att inhandla det sista medan jag sitter inomhus i värmen och känner mig som hemma - hennes order. Hehe. Jag är lite kluven inför ikväll. Tänkte inte dricka alkohol idag eftersom jag har modellplåtningar och träning att tänka på men jag känner hur den lilla djävulen på min axel säger: bara ett litet glas.

Fy mig. Det må vara infyttningsfest men det är ju för sjutton gubbar en vardag. Nåja. Vi får se hur kvällen artar sig. Imorgon ska jag i alla fall köra spinning med Arbetskollegan och shape med Mooremodellen. Blev övertalad av hennes bror (som jobbar som PT på Sats) att testa hans pass. Jag har ingen aning om vad jag ger mig in på men det ska nog gå bra. Kul att testa lite olika träningsformer.

Nej, nu ska jag lägga ner bloggen för ikväll. Eventuellt in i dimman. Tjingeling.

Uppdatering: Kollegan blandar en Cosmo till mig....

[ Jag och Mooremodellen leker kineser ]

You can call me superman


Jag kände av träningsvärk i magen från gårdagens träning, men var tämligen nöjd med att inte vara helt förstörd i resten av kroppen. Det nöjda leendet försvann i samma ögonblick som Arbetskollegan visade dagens utfallsövningar med hantlar. Aldrig har jag varit så nära tårar. Det brände, sved och smärtade något ohyggligt. Träningsvärken som jag trodde uteblev i armarna slog tillbaka sjufaldigt. Och vi var bara i början på det dryga en timmes långa styrketräningspasset.

På något vis lyckades jag plåga mig igenom program 2. Jag kommer definitivt känna av träningen imorgon. Ingen styrka förrän på fredag. Mina stackars muskler måste vila en dag. Däremot trappar jag gärna upp på konditionsträningen och planerar in ett 45 minuters spinningpass med Arbetskollegan imorgon förmiddag. Idag är det 10 dagar kvar till plåtningen med Göran och jag vill gärna shapea till kroppen så mycket jag kan.

Jag bad Arbetskollegan att dokumentera några av dagens övningar med min usla digitalkamera. Det är många fler varierande övningar men jag visar er ett litet urval från morgonens styrketräning. Försök bortse från mina fula träningsminer - på gymmet ska man inte vara snygg. Men däremot kan man försöka tänka på vilken ljudnivå man ligger på. Självklart blir det lite lågmälda grymtningar och stön när man försöker leka Stålmannen - men idag var det en kylskåpsbiff som skrek och stönade så högt att jag tappade vikten. Det är fan inte okej. Visserligen tappade jag vikten på grund av mitt skrattanfall men jag kunde lika gärna tappat den i ren förskräckelse. Fick motstå lusten att läxa upp karl.

Till alla kylskåpsbiffar: sluta med vikter som får er att vråla som en porrfilmsskådis. Det är sjukt irriterande och man tappar lätt koncentrationen när man måste vika sig dubbel av skratt. Lite subtila stönanden klarar de flesta av men inte det där äckliga djungelvrålet.  
[ Min bicep ser biffig ut men det är bara en synvilla ][ Världens jobbigaste tricepsövning ][ En rygglyftsövning på boll som Arbetskollegan kallar för "Våldtäktsmannen" ][ Magövning med viktplatta - som jag tappade när jag hörde vrålet ]


I don't give a fudge


Måhända kan jag uppfattas som förmäten när jag säger detta - men jag fullkomligen älskar mina nya Postermodelsbilder. Bilarna, linjerna, poserna - allting känns klockrent. Målet var att ta snygga kalenderbilder med en läcker bil och tillhörande modell och det vill målet vill jag nog påstå att vi uppnått. Man får gå omkring och mysa när man är nöjd över en prestation. Nothing can rain on my parade. Nu finns bilderna även att beskåda på modellbilder så in med er och kommentera!  Avvaktar med MB-publicering tills hemsidan är lanserad. Ni får helt enkelt nöja er med att studera bilderna på min blogg.


Postermodels


Jag har fått fler bilder från plåtningen för Postermodels. Toppenbilder! Calle är sannerligen grym. Det är verkligen obeskrivligt roligt att få se resultatet från en lyckad plåtning. Imorgon ska jag gå igenom lite fler bilder som Peppe skickade från samma plåtning. Det var lyxigt att ha två duktiga fotografer att jobba med samtidigt. När jag ser de senaste bilderna blir jag ännu mer peppad att trimma kroppen och hålla mig i form. Det är en hel del plåtningar på gång framgent och en slimmad kropp skulle inte sitta helt fel. Jag har en bit kvar tills jag får mitt sexpack. Höhöhö. Nu ska jag få min skönhetssömn. Återkommer imorgon bitti efter ännu ett härligt träningspass med Arbetskollegan. Den här gången ska jag lägga in en lite högre växel vad gäller konditionsträningen.
Bring it on


Pratade med Mooremodellen tidigare idag och hon meddelade mig att hon införskaffat träningskort på Sats. Vi ska träna på torsdag efter lunch. Sweet! Skönt att ha många vänner som tränar på Sats. Det är alltid roligare att träna tillsammans. Till skillnad från vissa spännisar som florerar på gymmet och bara tycks mingla runt så tränar jag faktiskt med mina vänner. Och jävligt hårt. Det var på vippen att jag gav ifrån mig ett djungelvrål när jag gjorde mina sista chins men jag bet mig i läppen och uthärdade. Hur hårt jag än tränar tänker jag aldrig stöna så där störande som många grabbar gör på Sats. Over my dead body.

Jag satsar väldigt mycket på styrketräning för tillfället. Med Arbetskollegans PT-program får jag minst en timmes ordentlig träning vid varje träningspass och därefter kör vi valfri konditionsträning. Idag valde jag att löpa intervall i tjugo minuter. Detta ska självklart förlängas men eftersom det var första löpträningen med mina nya skor tog jag det lite lugnare. Andra konditionskrävande grejer jag föredrar är cross training och spinning. Till min stora förtjusning såg jag att de skippat dansaerobics och infört zumba på fredagar 17.30. Woohooo! Det är inte direkt konditionskrävande om man dansat sen barnsben, men så jäkla kul. Ska försöka få med Mooremodellen på veckans pass.Att återskapa en mörkalv


Den 24:e november klockan tre på eftermiddagen ska jag infinna mig i en studio i Stockholm för en plåtning till en fantasykalender. Jag har alltid varit fascinerad av fantasy. Att få sminkas och förvandlas till en varelse från den mörka fantasyvärlden är ännu en modelldröm som går i uppfyllelse. Senaste informationen om plåtningen är att vi modeller ska gestalta en mörkalv. Jag har väldigt lite koll på exakt hur en sådan figur ser ut men tacka vet jag google.

Måste säga att det verkar vara en ganska läskig filur. Blodtörstig och kallsinnig är inte mina främsta egenskaper, men det är ju det som är utmaningen. Att försöka förmedla något som man vanligtvis inte gör. Fast enligt alvwikipedian skulle man inte säga att en mörkalv är direkt ond utan snarare cynisk. Men tar man sig en titt i Warhammers fantasyvärld anses mörkalven vara den mest ondskefulla varelsen. Arrogans verkar i alla fall vara en grundläggande egenskap för mörkalven oavsett vilket uppslagsverk man använder. Superior to all and equal to none.

I love carbs


Woohoo!! Grymt träningspass idag med Arbetskollegan. Det märktes att man inte kört styrketräning på en vecka för det brände något överjävligt i armarna - men härligt var det. Imorgon tränar vi igen klockan tio och kör program 2 som jag inte testat på förut. Spännande. Jag hoppas på lite träningsvärk för jag tycker det är så skönt. Det borde jag få om jag inte rört på fläsket den senaste veckan. Men man vet aldrig. Jag är i rätt bra form nu rent allmänt så det krävs kanske lite mer för att jag ska bli knäckt.

Nu sitter jag med en varm skål thainudlar och gömmer mig för snöovädret som härjar utanför fönstret. Jag måste erkänna att jag verkligen älskar kolhydrater. Och jag kan äta det med gott samvete. Det bästa med GI-dieten är att man i slutändan inser att man inte måste äta usla kolhydrater hela tiden. Jag har blivit av med det farliga kolhydratsberoendet. Det är när man brutit beroendet som man vågar sig på att äta carbs igen.
[ Nytränad och snart mätt och belåten ]

Laddad till max


What's up? Jag gör mig redo för gymmet. Laddad till max. Lyssnar på Robyns skönaste låt Hang with me och börjar vakna till liv. Idag ska jag lyfta skrot, handla mat, plugga rättsmedicin och laga snittar till en inflyttningsfest som äger rum imorgon. Man kastas rakt ut i verkligheten igen och det är råskönt. Har aldrig varit mycket för mjukstarter. Men jobbet får dessvärre stå tillbaka nu de första veckorna eftersom jag verkligen måste fokusera på uppsatsen. Hörs lite senare. Tjingeling.


Borta bra men hemma bäst


Borta bra men hemma bäst brukar man ju säga. Ibland stämmer det och ibland inte. Just nu känner jag bara att det är skönt att vara hemma efter att ha varit på resande fot i lite drygt en vecka. Första träningspasset imorgon börjar klockan tio på Sats. Jag gillar att Arbetskollegan är lika peppad som jag. Det är alltid skönare att träna tidigt på dagen och slippa kvällsrusningen. Vi startar med första programmet som jag minns var sjukt jobbigt. Vad härligt det ska bli att få svettas och nästan kräkas av ansträngning.
[ Den här magen är mitt nya mål ]

Helgens bild


Det blir alltid någon form utav härligt trädgårdsarbete när man besöker Paradiset. Gården är stor och trädgården enorm. Lövkrattning och bortforsling av löven stod på helgens att-göra-lista. Till min stora förtjusning var det så mycket löv att de var tvungna att plocka fram den röda fina traktorn med tillhörande släp. Jag och Svägerskan gick tillbaka några år och landade i barnstadiet. Med ett lyckligt litet pip hoppade jag upp på lövhögen och skrattade förtjust när traktorn i maklig takt körde över gårdsplan.[ Jag och Svägerskan åker på flaket ]

Back to life - back to reality


Strålande sol och klarblå himmel. Det är sista dagen i Paradiset. Jag är alldeles nyvaken och nyduschad. Tänkte snart göra mig en kopp te, klä på mig ordentligt och sätta mig ute på trappan och bara njuta av tystnaden. Imorgon åker vi tillbaka till verkligheten. För mig innebär det rättsmedicin och uppsatsskrivning. Först och främst materialjakt. Kruxet är inte själva skrivandet utan det som tar tid är att hitta allt relevant material. Hitta och läsa igenom för att plocka ut allt av relevans. När man väl har börjat skriva brukar jag kunna spotta ut sidor ganska fort. Men det var länge sedan jag skrev en uppsats eller PM som det brukar heta på juristutbildningen. Känner mig lite ringrostig men det ska nog gå bra.

På tisdag är det hårdträning med Arbetskollegan. Är sjukt taggad. Hon har ju tre olika program som hon fått av sin PT och det är dessa hon kör med mig. Det känns faktiskt som att ha en egen PT för Arbetskollegan är vansinnigt duktig på att peppa mig när jag är på vippen att tuppa av av ansträngning. Sedan är det alltid extra roligt att träna med någon som är lika målinriktad som jag själv.

Jag vet inte om det framgått ordentligt av tidigare inlägg, men jag har beslutat mig för att lägga ner Project Biggest Loser Sussi. Som jag påpekat är det bara ren och skär idioti att fortsätta fokusera på vikten när jag inte längre är överviktig. Självklart vill jag fortfarande gå ner de sista fyra kilona men det är bättre att bara koncentrera sig på att träna och äta rätt. Vill kroppen göra sig av med det sista så är det upp till den. Själv tänkte jag ta någonting annat till hjälp för att se ifall jag uppnått önskat resultat. Nämligen spegeln. Jag ser till att träna hela kroppen och mitt personliga mål är att i huvudsak få en grym kondition och en stenhård mage.[ Greetings from the country side ]
[ I Lilla Huset är det kattungarna som regerar ]

Paradiset


Det är så fridfullt här ute i Paradiset. Så lugnt, tyst och alldeles underbart. Efter lunch tog vi oss en ljuvlig höstpromenad tillsammans med hundarna. När solen skiner är hösten inte så pjåkig i alla fall. Särskilt inte ute på landet. Snart ska vi ner till Stora Huset och äta middag. Imorgon ska jag in till Tranås och handla lite mat på thaiaffären. Vi ska fira Svärmors födelsedag och det vankas thaimat. Hoppas ni får en trevlig helg. Jag kommer inte vara så aktiv med bloggen den här helgen. Behöver vila upp mig och vara ute i den friska naturen.
[ Paradiset - Stora Huset ][ Underbart vacker höstpromenad på landet - perfekt medicin mot stress ][ Den vackra allén upp till Stora Huset ]

Tranås - here I come


På mindre än ett dygn har jag snart rest över 90 mil - från Umeå till Tranås. Jag börjar känna mig riktigt berest. Men jag blir alldeles matt i längden av allt flängande. Sov inte en blund igår under resans sju plågsamma timmar. Buss är sannerligen ett satans påhitt. Det borde förbjudas som transportmedel. Om några minuter bär det av till Paradiset. Ska bli skönt att komma bort. Men jag längtar ändå lite grann efter mina trygga, älskade rutiner - plugga, jobba och träna. På tisdag är allt precis som vanligt igen. Nu ska jag försöka fokusera på att vila upp mig. Stänga ute stress och press. Ses och hörs!

Jippie-kay-ey-motherfudger!


Så har man kommit till den sista dagen i Umeå. För den här gången. Om ett par timmar är det föreläsningar om fyndplatsundersökning, brottsplatsundersökning samt trubbigt våld. Direkt efter sista föreläsningen åker jag till stationen för att sätta mig på bussen till Sundsvall. Fyra timmars bussfärd dit, sen vänta 1,5 timme på att få sätta sig på Uppsalatåget i tre timmar till. Jippie-kay-ey-motherfudger!

Jag slits mellan valet att plugga eller sova. Buss och tåg är sövande och lyckas man somna kan resan fortlöpa ganska smärtfritt. Men om det finns pratglada medresenärer brukar sömnen inte bli särskilt långvarig. Jag ser inte direkt fram emot att komma fram till Uppsala tre på natten. Fast vid den här tiden imorgon är jag nog på väg ner till Tranås. Det är en trösterik tanke i alla fall.
In the middle of the night


Mina sista föreläsningar för den här gången börjar inte förrän klockan ett imorgon, men jag borde ändå inte vara vaken mitt i natten eftersom jag har en lång resa att se fram emot. Men jag kan inte rå för det. Att vara uppe sent på nätterna menar jag. Jag gillar't. Ensamheten. Mysigheten. (Kan man säga så?) Ni förstår nog. Förresten är jag inte själv. Jag har en liten Mara här som gosar med mig. Det är Värdparets ena kissemiss. Nu har hon hoppat ner från min famn och skuttat iväg till sin korg. Kanske en hint att jag också borde skutta ner i sängen. Då gör jag det. Hoppas ni haft en bra vecka hitills. Ni hänger med bra här i alla fall. Det är alltid roligt.

En sista sak jag måste få ur mig innan jag somnar. Jag saknar träningen. Riktigt mycket. Från att ha kört stenhårt tillsammans med Arbetskollegan och hennes PT-program från helvetet, till att bara sitta stilla flera timmar om dagen och lyssna på föreläsaren och studera morbida bilder får det att klia i kroppen på mig. Men på tisdag ska vi köra igen. Det känns extra roligt att hålla sig i form när man har så mycket modellplåtningar inbokade.

Tror däremot inte att det kommer hända så mycket på viktfronten. Min kropp är ju faktiskt normalviktig nu till skillnad från ett halvår sedan. Eftersom det egentligen inte finns någon övervikt för kroppen att göra sig av med funderar jag på att sluta upp med invägningarna. Det känns liksom inte riktigt sunt och faktiskt ganska meningslöst. Allra bästa är ju att fortsätta träna som jag gör, med fokus på styrketräning och få till starka och slimmade muskler. Givetvis vill jag förbättra min kondition, det har varit målet hela tiden, och samtidigt hitta en träningsform som passar mig. Och det här med fria vikter var inte alls dumt.  

Vad gäller kondition har jag ett mål som innebär att jag vill klara av att springa ett visst antal kilometer under en viss tid. Men jag har långt kvar tills dess. Just nu är det musklerna som är första prio. När ekonomin säger ja och jag har kommit en bit in i styrketräningen tänkte jag faktiskt själv anlita en PT. Behöver någon som skräddarsyr ett träningsprogram för att jag ska kunna uppnå mitt löpmål. Och efter vad jag fått testa på av Arbetskollegans program kan jag verkligen säga att PT is da shit.


Tjofaderittan lambo!


Någon hörsammade mina böner och det damp ner ännu en bild från bilplåtningen men denna gång med Lamborghinin. Så freakin snyggt! Vilken bil. Och den har jag fått fota med! Jag ska på fullaste allvar förstora upp, rama in och hänga upp bilden i mitt rum. Inte nog med att jag fick en läcker bild, jag har även bokat en plåtning med bikinidesignern Rolfsson i mitten på december. Det blir tredje gången vi plåtar men det var verkligen evigheter sen sist jag var i hans studio. Att befinna sig i hans studio är som att släppa in ett litet barn i en godisaffär. Ögonen nästan ploppar ur sina hålor av allt snyggt som finns där. Den mannen kan verkligen designa unika och snygga bikinis. För att kika på och eventuellt köpa något av hans mästerverk kan ni klicka här. Woohooo! Nu händer det grejer. Gillar't. För övrigt är det Rolfsson som designat min blogg och tagit modellbilderna.
[ Fotograf: Calle S för Postermodels och L-event ]

I väntans tider


Plugg och föreläsningar. Intressant och lärorikt, men när det är över blir jag fort rastlös. Vill att det ska hända något snart. Och jag vet ju att det kommer göra det men jag är bara otålig. Jag vill plåta. Planera. Posera. Agera. Det är så roligt! Har pratat lite med Torgny J som jag ska plåta med i början på december. Jag ska vara tomtenissa i en session och sen blir det nog ett försök att driva lite med sig själv i en jurist vs glamoursession. Blir det lite tid över så kör vi en vanlig hederlig underklädesplåtning. Jag har hittat en perfekt liten tomtenissababydoll-outfit som skulle passa utmärkt till julsessionen.

Nej, nu ska jag börja packa mina grejer. Jag åker ju från Umeå direkt efter föreläsningen imorgon klockan sex på kvällen. Buss till Sundsvall där jag ska möta upp en kompis för en fika eller något att äta på gamla hederliga Max. Tåget till Uppsala går inte förrän halv tolv på natten och jag blir kvar i Sundsvall i 1,5 timme. Lite drygt men så kan det bli ibland. Inte som att jag inte känner mig som hemma eftersom jag bott där en gång i tiden. 03.00 är jag framme i Uppsala och får ta taxi till min pojkvän. På fredag förmiddag hämtas vi upp med bil för att åka cirka 30 mil ner till Paradiset. Ett satans flängande men det ska bli skönt att få komma bort och andas riktig luft.
[ Denna söta lilla tomtenissadräkt blir det nog på julplåtningen ]

Halva priset på reapriset


Finns det något ljuvligare för en tös att gå in i en aftonklänningsaffär där det är halva priset på reapriset? Nej, skulle inte tro det. Jag och Värdinnan var inne i en butik i Umeå som snart ska upphöra. Till vår stora förtjusning var det i princip total utförsäljning. Jag pratar inte om några små fladdriga sommarklänningar utan riktigt vackra aftonkreationer. Det tog inte lång stund innan jag föll för en midnattsblå klänning med glittrande pärldekor. Kärlek vid första ögonkastet. Och priset? Från 3 499 kr till 875 kr. Larvigt billigt! Aldrig i helgonland att man skulle kunna hitta en lika fin aftonklänning till det priset.
[ Midnattsblå är en färg jag aldrig burit ][ Klänningen skulle behöva läggas upp men det är ett smärre problem ][ Värdinnan köpte en ljuvligt vacker champagnefärgad klänning ][ Vi upptäckte precis att klänningarna vi köpte var samma som på affischen fast andra färger ][ Jag har dött och kommit till himlen - tenderar att göra det ganska mycket på sistone ]

Tack Umeå för den underbara klänningen! Nu är jag inte lika upprörd över bussarna.Looks do kill


Ikväll får jag äntligen se den supersnygga halvvietnamesiska skådespelarbruttan Maggie Q i rollen som den dödligt farliga Nikita. Jag kommer sitta bänkad framför kanal 5 klockan 21.55. Wouldn't miss it for the world. Det får inte ni heller. Serien tycks ju verkligen ha allt - agenter, vapen, intriger och riktigt mycket action. Helt i min smak. Sen blir det nog till att streama resten av första säsongen, men jag tycker om att se pilotavsnitt på en vanlig hederlig tv.

Mindre mysiga föreläsningar


Enligt schemat ska vi ha en ny föreläsare idag som ska tala om DNA i rättsväsendets tjänst, drogrelaterade dödsfall, barn och kvinnomisshandel samt sexuella övergrepp. Alltså mindre mysiga föreläsningsämnen. Men det är bara att koppla bort det obehagliga och fokusera på att lära sig någonting. Jag hade ju tänkt att mitt uppsatsämne ska behandla det värsta av det värsta - sexuella övergrepp på barn. För att skriva en hyfsad uppsats får man inte låta känslor och annat mjäk påverka. Det är bra att folk kan skriva och föreläsa om skiten, hur obehagligt det än må vara.[ I lurarna spelas min powerlåt Hot - Inna. Får alltid igång mig på morgnarna ]

En perfekt start


Yrvaken. Fem timmars sömn och sedan ville min kropp gå upp. Strax efter sju vaknade jag med ett ryck. Så nu sitter jag här med en varm kopp kaffe och njuter av morgonen. En kopp kaffe är lika med en perfekt start på dagen. Ska springa iväg och handla lite på morgonkvisten. Tänkte laga västerbottenpaj till herrskapet som dom kan äta ikväll och pajen smakar bäst om den hinner stå och gotta sig några timmar. Föreläsningarna idag börjar inte förrän klockan tre. Nu på förmiddagen är det några andra grupper som har likbesiktning, därav min sköna sovmorgon.

Insomnia - eller nått


Klockan är för mycket. Jag är fortfarande uppe. Har väl fått insomnia eller något liknande. Kom på en idé som jag bara måste skriva ner så jag inte glömmer bort den. Var inne och kikade i min modellportfolio på MB. Det har blivit en del plåtningar under de korta år jag varit aktiv som modell. Jag har jobbat med många olika fotografer och lyckats samla på mig en hel del fina bilder. Det vore ju helt fenomenalt ifall jag kunde ta mig tid att framkalla alla mina bästa bilder och samla dom i ett album. I kronologisk ordning förstås så man kan se hela utvecklingen. Jag kommer säkert plåta i några år till och hinna samla på mig ännu fler bilder.

Tänk så kul att kika i det där albumet när man är gammal och grå. Tänk vad roliga minnen som kommer ploppa upp. Möten med människor, resor och utmaningar. Jag måste få lite ordning på allt. Har en liten hårddisk där jag gör backuper lite titt som tätt. Där ska det ligga en hel del modellbilder. Sen har jag i någon låda en massa cd-skivor med bilder. Även dom måste sorteras. Det är inte roligt när allting bara är ett enda virrvarr. Jag vet inte när jag ska få tid för det projektet men någon gång måste det göras.

[ Kram och god natt ]

The Swedish Chef


Jag är trött. Övertrött. Vet ni varför jag vet det? Därför att jag kollar på en videoklassiker (se nedan) och garvar halvt ihjäl mig. Kan titta på den om och om igen och fortfarande tycka att den är lika rolig. Somliga säger att figuren är baserad på en svensk dalmas som skulle laga mat i amerikansk tv, men var så nervös att han bara mumlade för sig själv halvt osammanhängande på svenska.


Fröken Otålig


Jag känner mig som ett litet barn på julafton som bara sitter och väntar på tomtens julklappar när jag tänker på alla fina modellbilder som väntar på retuschering. Edwards, Peppe och Calle. Snart är det plåtning med Göran, därefter ett fotojobb i Stockholm för en fantasykalender och slutligen en riktigt rolig plåtning med Torgny. Och eventuellt ska jag fota igen med Rolfsson någon gång i december. Han fortsätter göra obeskrivligt snygga bikinis som alla vill ha. Åh, det är så mycket roligt och så lite tid. Men jag ska få det att gå ihop.

Fashionplåtningen med Edwards blev riktigt lyckad men det är en hel del jobb före mina bilder så jag måste vänta lite till. Det gör absolut ingenting. Jag om någon vet hur det är att ha för mycket att göra så förståelse har jag i överflöd för alla fotografer som sitter i flera timmar och retuscherar. Jag är inte heller den som tjatar men jag kan ändå inte låta bli att längta efter att få se det färdiga resultatet. Och lördagens bilder blev ju bara så sjukt snygga. Så klart man vill visa er det färdiga resultatet. Det har inte ens gått en vecka och jag dör av iver. Men den som väntar på något gott heter det ju. Jag har i alla fall fått sjukt mycket positiv respons efter bilplåtningen. Och jag är så glad över att ha träffat nya härliga fotografer och andra kontakter som man i framtiden kan samarbeta med igen.
[ En mycket sällsynt modellbild på mig - jag försöker mig på att le ]

Måttligt förbannad


Umeås busshållplatser är inte av denna värld. Här upplyser man inte resenären om när bussen anländer till hållplatsen utan här står endast tiderna när den avgår från ändhållplatsen. Det är jag ju inte ett dugg intresserad av! Jag vill ju veta när bussen kommer till hållplatsen jag befinner mig på. Ska det vara så vårt att förstå? Det finns ingen som helst logik i Umeås nuvarande system. Blev måttligt förbannad ikväll efter föreläsningen när jag fick stå och vänta i en evighets ovisshet som senare visade sig vara en halvtimme innan bussen kom.

Om man bortser från mitt fördömande över Umeås stadsbussar så har jag haft en väldigt givande dag sett ur ett kunskapsmässigt perspektiv. Föreläsningarna som började klockan tre och slutade åtta ikväll var så intressanta att jag inte höll på att somna en endaste gång. Överläkarn är sannerligen en underhållande prick. Jag skulle kunna sitta och lyssna på honom i timmar när han berättar sina smått morbida anekdoter.

Dagens citat från Överläkarn:

"Till skillnad från våra kliniska kollegor som tror på allt patienten säger så tror vi rättsmedicinare inte på en käft. Snarare att vi försöker motbevisa patientens påståenden."
[ Det enda positiva med Umeås stadsbussar är att de är blå - blå är en fin färg ]

Det norrländska lugnet


Idag slogs jag av det fantastiska lugn som råder i Umeås centrala delar. Lunchtid i centrum är lika stilla som en tidig söndagsmorgon i Uppsala. Om inte ännu lugnare. Jag njuter av att bara vara. Ska iväg på kvällsföreläsning om knappt en timme. Rättsmedicinsk identifiering, skarpt våld och kvävning står det på schemat. Från 15.00-20.00. Det blir tufft. Min kropp är inte skapt för att sitta stilla så länge. Trots att det är Överläkarn som håller i alla föreläsningar finns det risk att jag kommer nicka till. Men jag hoppas han är frikostig med bensträckare.

Och nu till något helt annat. I diverse affärer har julpyntet redan kommit fram och det är faktiskt inte alls så värst tidigt då vi redan är i november månad. Jag och Värdinnan sprang in en snabbis på Åhléns före lunch och jag hittade världens sötaste flummigaste tomtar. För er som inte vet kan jag tala om att jag är tokig i julen och speciellt förtjust i tomtar. Man kan aldrig ha för mycket tomtar. Problemet som kan uppstå när man köper små lurviga tomtar i keramik är att de riskerar förvandlas till kattleksaker. Men jag kan inte låta bli att pynta under julen. Påsk däremot har jag helt bojkottat när det gäller pyntning. Mina små påskkycklingar som jag så fint hade ställt upp i fönstret försvann mystiskt och påträffades senare dränkta i katternas vattenskål. Och en annan fick huvudet avbitet.

[ Texten stod ovanför en kyrka i centrum och jag fattar inte kopplingen ][ Mitt senaste tomteköp ]

Let's get serious


Sådär ja. Nu har jag laddat med två koppar kaffe. Här hemma hos Värden och Värdinnan bryggs det riktigt kaffe. Inte sånt där blaskigt snabbkaffe som jag kör med hemma. Om en timme ska jag vara nere på rättsmedicin för likbesiktning. Den torde vara klar runt tiotiden och därefter ska jag möta upp Värdinnan. En lite tur i Umeås innerstad är vad som står på agendan idag mellan mina föreläsningar. Ska bli kul! Nej, nu ska jag fortsätta sörpla i mig det sista av kaffet. Ha en trevlig dag! Det tänkte jag ha.
[ Min seriösa sida ]

Hur Lull mått i veckan som gått


Har jag berättat för er att jag känt mig så sjukt stressad den senaste veckan? Jag blir det när jag inte får tid för mig själv att bara varva ner och koppla av. Det har varit jobb, jobb, jobb, plåtning och så Umeå. Däremellan träning och födelsedagsfester som inte varit mina egna utan mina kära vänners så de skulle jag aldrig i helvete velat missa. Jag har inte haft en endaste helg ledigt på flera månader, utan måste vänta fram till jul innan jag kan säga till er kära läsare att jag inte har någonting att göra en lördagkväll. Och innan den helgen kommit har jag säkert lyckats boka upp mig på något annat.

Jag har sagt att jag älskar mitt liv och alla tusentals järn jag lagt i elden, men ibland längtar jag bara efter lite lugn och ro. Det behöver bara vara en dag eller två. Därför ser jag fram emot några dagar i Paradiset. Visserligen kommer det bli fullt ös eftersom vi ska fira svärmor och jag måste även ta tag i min uppsats och läsa lite inför rättsmedicintentan. Men jag har möjlighet att bege mig ut på långa skogspromenader i total tystnad. Bara att ha den valmöjligheten fyller mig med ett behagligt lugn. 

Behöver stressa ner och det måste ske ganska omgående. Ni skulle inte känt igen mig för några dagar sedan. Jag hade i princip levt på endast fem stora koppar kaffe och jobbat som ett djur. Sedan skulle jag gå och träna med Arbetskollegan och var så speedad att jag kände mig oövervinnerlig. Visst hade jag ork att träna men dagen efter var jag mer än måttligt sliten. Jag vill inte offra något av det jag gör för allt är ju så roligt - däremot ska jag se till att ta några dagar ledigt från allt som börjar på "måste göra" och "borde göra".[ Ungefär så här har jag uppfattat mig själv de senaste dagarna på grund av för mycket kaffe och jobb ]

Upprörande


Jag tycker det är beklagligt att det finns modeller som inte behandlar sina medmänniskor med den respekt dom förtjänar. När en fotograf lägger ner tid och pengar på att anordna en plåtning så kan faktiskt modellen behaga dyka upp. Jag vet inte om det beror på divalater eller om det verkligen uppkommit allvarliga förhinder som en modell uteblir men någonstans fattas det hästar i stallet. Vet man inte hur man ska bete sig behöver man inte vara kvar i modellvärlden. No show-modeller tänker inte heller på att deras agerande ger andra modeller oförtjänt dåligt rykte.

Det finns två tillfällen då jag backat från en plåtning. Första tillfället var en plåtning med en fotograf som verkade vara seriös och normal vid korrespondans men när jag kom på plats var det för mycket varningsklockor som ringde. Modellavtalet han ville att jag skulle skriva på innan plåtningen var författat på obegriplig utrikiska och när jag frågade honom varför han inte hade en svensk version kunde han inte ens se mig i ögonen, utan mumlade något om att han mest jobbar med utländska modeller. Då bad jag honom förklara innebörden av några klausuler som var ytterst oklara men det kunde han heller inte göra. Jag skriver aldrig under något jag inte förstår.

Fotografen var undvikande, oklar och av någon underlig anledning obehagligt nervös. När jag försökte läsa igenom avtalet tittade jag mig omkring i studion och i ett hörn på golvet bredvid en bandspelare låg en hög med erotiska filmer. Där fick jag nog och gav tillbaka kontraktet, osignerat förstås, och sa klart och tydligt att det absolut inte kommer fungera. Sedan gick jag därifrån. Detta hände för fyra år sedan och fick mig att inte vilja fortsätta med modellplåtningar för jag trodde att alla fotografer var lika konstiga.

Men nu har jag så mycket mer skinn på näsan och tolererar inga dumheter. Det fick en annan fotograf erfara när han trodde sig kunna säga vad som helst till mig utan att bry sig om att upprätthålla en professionell ton. Jag har sagt det förut och jag säger det igen - jag värdesätter ett professionellt bemötande minst lika mycket som profesionellt tagna bilder. Och är det fotografer som inte är så erfarna kan jag ändå välja att jobba med dom eftersom de vet hur man ska uppträda.

Jag har slutat förvånas över människors brist på respekt. Det är tyvärr bara att acceptera att somliga för alltid kommer behandla sina medmänniskor som flugskit. Men jag vill tro på karma. Jag vill tro att folk i slutändan får vad de förtjänar. Själv är jag så otroligt tacksam över att jag fått äran att träffa så många härliga, duktiga och goa fotografer. Och att det aldrig uppstår några oklarheter. Jag jobbar efter mina principer men försöker alltid vara tillmötesgående och komma överens med alla. Så länge ingen försöker sig på några dumheter. Man lär sig av sina misstag och här har ni en tös som man inte lurar så lätt.

Ännu en dröm


Lördagens plåtning i Stockholm var sannerligen en dröm som gick i uppfyllelse. Nu strävar jag efter att uppfylla en annan dröm. Det finns vissa fotografer jag vill jobba med och vissa speciella plåtningar jag vill genomföra innan jag blir gammal och grå. Att plåtas tillsammans med fräsiga motorcyklar är en sådan där grej som jag bara måste göra en vacker dag. Enda kruxet är min längd. Jag är så vansinnigt kort att jag nog skulle behöva en stege för att komma upp på en hoj. Fast det hindret kanske man kan överbrygga med skyhöga klackar. Har ett par svarta lårhöga stövlar helt perfekta för en mc-plåtning. Ja, drömma måste man få göra. Skulle heller inte tacka nej till flera bilplåtningar.
[ Ännu en limegrön skönhet ]

Veckans hetaste


Kära blogg. Nu har jag äntligen kommit fram till Umeå och installerat mig hemma hos min modellväninna. Snart ska vi gå och handla. Tänkte laga yam wonsen till värdparet. Håller tummarna och hoppas på att det finns lime och koriander i affären annars är det ingen idé att laga den rätten. Tåg och bussresan gick bra förutom att det var en kärring på bussen mellan Sundsvall och Ö-vik som vägrade hålla käften. Hon snackade stup i kvarten och tycktes inte ens vara tyst för att hämta luft. Blablablablabla. Mina öron är så trötta just nu.

Imorgon börjar allvaret.[ Veckans hetaste: Miss Tila - kroppslig perfektion helt enkelt ]

Nästa plåtning


Jag har tre plåtningar bokade och eventuellt en fjärde innan året är slut. Nästa glamourplåtning är den 20:e november. Ska bli superkul att jobba med Göran igen. Tredje gången gillt. Kommer dock vara borta från gymmet och träningen i nästan en vecka så jag får försöka hålla mig i form genom vardagsmotion. Arbetskollegan har lovat att köra hårt med mig när jag kommer tillbaka till Uppsala den 9:e november. Då jäklar ska magen tajtas in i det sista. Kommer göra en snabb avstickare till Tranås nästa helg för att besöka Paradiset och fira min svärmor.

 

Känner mig riktigt nöjd över min comeback på modellfronten. Har kämpat som ett djur för att komma i form och nu kan jag skörda frukterna, utvidga mitt kontaktnät och leverera killerpics. Oslagbar känsla. Men nu lägger jag modellandet på hyllan i några veckor och sadlar om till min seriösa sida. Den här veckan blir det full fokus på rättsmedicin.

Imorgon ska jag på min första likbesiktning och det är precis vad det låter som. Jag kommer inte blogga något mer om detta med hänsyn till sekretessen, men jag vet redan på förhand att det kommer vara något utav det mest intressanta jag varit med om. När jag tänker efter lever jag ett ganska ombytligt liv. Från att ha stått och plåtats i bikini med miljonerkronorsbilar till att stå i en obduktionssal tillsammans med alla andra kunskapstörstande studenter. Och vet ni vad? Jag älskar det! Känslan av ett liv som, trots den ofrånkomliga fattigdomen som alla studenter genomlider någon gång, aldrig blir tråkigt eller enformigt. Som ständigt utmanar. Att leva ett förutsägbart liv måste vara höjden av tristess.

By the way - det märks vad ni läsare föredrar att läsa om. Besökskurvan går stadigt uppåt så fort jag varit iväg på någon plåtning. Det är kul att ni hänger med! Och det finns säkert några nya läsare som jag passar på att hälsa välkomna. Min blogg är mitt skötebarn och jag delar mitt liv, mina tankar och framtidsplaner.

Backstagebilder - som utlovat


Nu sitter jag på tåget till Umeå. Tyst avdelning. Får äntligen lite tid för mig själv. Det har inte varit mycket av den varan på sistone. Jag flänger runt för mycket känns det som, om inte rent fysiskt så i alla fall i tanken. Stressar säkert alldeles i onödan i många situationer. Men nu har jag ungefär sju timmar på mig att hämta andan. Det ska bli skönt att komma upp till Norrland. Nu finns det ingenting att oroa sig för eftersom jag faktiskt hittar till min modellväninna helt på egen hand. Otroligt.

Lovade er lite fler backstagebilder från Postermodels och L-eventplåtningen. Min kamera är ju inte riktigt lika häftig som fotografernas. Somliga bilder blir rätt suddiga om man plåtar utan blixt. Helst av allt skulle jag vilja ha en riktig proffskamera men det är ett sådant himla bök att ta med sig den. Och så mycket stryk som min lilla kamera åkt på är det en mycket dum idé att ha med sig någonting som kostar tiotusentals kronor. Min kamera fungerar en liten stund till. Bara man trycker ihop den innan man knäpper kort så brukar det gå bra. Det kanske är lite av backstagecharmen att bilderna inte ser professionella ut.

Hur som haver - här kommer lite bilder.
[ Jag har dött och kommit till himlen ][ Vi kollar in skönheterna ][ Dags för att möblera om bilarna inför plåtningen ][ Jag gjorde det jag är bäst på - att ta kort ][ Lamborghini Murciélago LP 640 ][ Först ut att plåtas - Ford Focus RS ][ Så här ska insidan av en bil se ut - och den fantastiska doften av skinn ][ Mina ombyten - bikini och skor ][ Jag testsitter - skulle aldrig våga köra en sådan dyrgrip ][ Limegrönt gör sig fint mot min bruna hy ][ Finns två av denna skönhet i Sverige - och jag petade på den ena! ][ Dags att plåta med Lambon ]

 

[ Vad tänker ni på när ni ser denna regplåt? ]

 [ Har ni en Lambo ståendes i garaget kan jag mer än gärna putsa på den ][ Sista bilen att plåtas med ][ Är ni sugna på att köra någon av bilarna: klicka här ][ En sista bild innan vi lämnar himmelriket ]

Innan jag dör ska jag våga sätta mig i en Lamborghini och trycka på gasen!

 
Min profilbild

Sök i bloggen