Glad Påsk!


Jag tar tiotåget till Stockholm. Kommer säkert somna på tåget. Känner mig en aning trött. Jag gick upp och gjorde något så galet som att träna på Sats halv sju imorse. Nåväl, det blir ju ingen mer träning under påsk eftersom jag åker till Paradiset imorgon. Jag har däremot övertalat P att ta långa härliga morgonpromenader under vår vistelse på hans släktgård. Fast han behövde inte så mycket övertalning. Vi älskar att promenera. Ska bli så skönt att få komma bort. Och jag börjar redan idag med en litet besök i stora stygga staden. Glad Påsk!


Vapengalningens återkomst


Igår mellan 18.00-20.00 hade jag min första teorilektion inför krutskyttet. Nu börjar allvaret och det ska bli ruskigt spännande när teorin är över och vi ska börja skjuta med kaliber .22. Jag och Skattejuristen hade bestämt sedan tidigare att ta samma buss ut till skjutbanan. Det var långt ute i skogen och vi gjorde misstaget att tro att det skulle gå bra att gå från hållplatsen där vi blev avsläppta fram till skjutbanan. Vi var verkligen mitt ute i ingenstans. Det enda vi träffade på var ett par förbipasserande bilar samt en polisbil. De lånar något fält i närheten av skytteklubben för att träna sina hundar. Efter ett evigt lunkande i duggregnet stannade dock en barmhärtig samarit och sa åt oss att hoppa in. Det visade sig vara en av killarna som jag skjutit med tidigare. Nu har vi bestämt att köra samåkning varje gång vi ska ut för att gå är det inte på tal om. På vissa ställen hade vägen nästan försvunnit.

Första lektionen var väldigt översiktlig och mycket information att ta in. Alla fick varsitt utbildningshäfte som vi ska plugga in och kunna som ett rinnande vatten inför teoriprovet som man måste klara för att erhålla pistolskyttekortet. Pistolskyttekort är alltså ett krav för att så småningom få tävla. Det var en salig blandning med människor och till min fasa kom Vapengalningen insläntrandes och gjorde bort sig totalt. Han har verkligen ingenting där att göra. Insåg att jag hade hoppats förgäves att han skulle tröttnat de två tidigare terminerna men icke. Jag ska inte upprepa alla dumheter han kom med men det var ungefär lite som: ge mig ett skjutvapen så jag kan visa upp för mina homies i Gottsunda. Vidriga människa! Som tur var märkte alla inklusive intruktören att den här killen verkligen inte har alla hästar i stallet och jag hoppas inte att han får någon vapenlicens. Inte så länge jag går i den gruppen i alla fall. Glöm att jag tänker stå bredvid honom när vi ska skjuta skarpt. Never in a million years!

[ På den här ensliga vägen vandrade vi ][ Skjutbanor ][ I klubbhuset där teoriutbildningen genomförs ][ Min skyttebibel som ska pluggas in ][ Vapengruppsindelning - våra pistoler är från grupp C. kaliber .22 ]

En Stockholmsdag


Jag har magkatarr. Det är inte roligt. Har en konstant molande smärta och mår illa. Det finns medicin som jag tar men ingen medicin kan ta bort alla symtom. Hoppas på bättring imorgon. Då ska jag till Stockholm och som vanligt vill jag hinna med att träffa så många vänner som möjligt. Har aldrig varit mycket för att planlöst driva omkring i en stad så jag ser till att fullteckna min kalender.

Vid elva har jag en lunchdejt med en tjej jag träffade på Djursholmsfesten. Tänkte äta thaibuffé på Pong Asian. VD:n tog dit mig en gång och hon hade helt rätt i att det var en av de godaste bufféerna i Stockholm. För säkerhets skull kollade jag upp var det låg på kartan och det var inte alls där jag trodde det skulle ligga. Nåväl, vi får väl se om man hittar dit utan några missöden.

Klockan halv två har jag en annan dejt vid Sturegallerian. Ska möta upp Juridikstudenten och vara moraliskt stöd när hon ska klippa sig. Det var verkligen evigheter sedan vi sågs. Hon har precis börjat läsa juridik vid Stockholms universitet och skrev alldeles nyligen den första tentan. Är väldigt nyfiken på att få höra hur deras undervisning går till. Har fått för mig att det inte är lika stora tentor i Stockholm som vi har här i Uppsala. Och att det till och med någon gång varit multiple choices-tentor. Intressant.

Därefter har jag ytterligare några timmar att slå ihjäl innan jag ska infinna mig hemma hos Fröken Lassbo för att fira hennes 30-årsdag med champagne och buffé. Ska försöka hitta till henne också utan att gå vilse alltför mycket. Det hör nästan till att Lilla Lull går vilse åtminstone en gång när hon är i Stockholm. Det är tradition. Vet inte riktigt hur sen kvällen kommer att bli men eftersom jag avskyr att stressa hem med elvatåget har jag fått leta sovplats. Antingen blir det hos VD:n på Regeringsgatan eller hos Mr Big i Solna. 

På torsdagmorgon blir det till att stressa tillbaka hem till Uppsala för att ta sitt pick och pack, som jag för övrigt måste ha klart ikväll, och bli upplockad av svåger inför en långresa ner till Paradiset. Jag åker bort över påskhelgen och kommer hem nästa vecka. Förhoppningsvis mår min mage bättre av lite ledighet, fast vägen dit är kantad med potentiella stressfaktorer. 

Uppdatering: Ahaa, tydligen finns det två Pong Asian restauranger. Jag tro att jag och VD:n var på den som låg på Drottninggatan och dit hittar jag i alla fall. Fick för mig att den låg åt det hållet så det förklarar min förvåning när jag såg att restaurangen även fast på en gata helt i motsatt riktning. Frågan är bara vilken som är bäst. Eller om dom har lika god mat på båda ställena. Rimligtvis, men man kan aldrig veta. Någon som vet?


 

Människans idioti


Somliga människor tycks tro att de står över lagen, att deras handlande inte medför konsekvenser. Jag tänker inte låta det passera obemärkt och det borde ingen. En del situationer kräver ett visst mått av civilkurage. Att bara låta det vara finns inte riktigt i min värld. Principer är till för att försvaras, så även mina medmänniskor. Vet inte vad det innebär för min vecka att starta måndagen med att än en gång förfasas över människans idioti. Det ska nog gå bra. Ska bara samla mig lite. Idag blir det full fokus på EU-rätt.


Helgens bilder


Jag ska väl skriva några väl valda ord innan ni kikar på bilderna. Eftersom mitt syfte inte är att hänga ut någon så har jag valt att publicera någorlunda städade bilder från gårdagens festligheter. Mig själv kan jag hänga ut hur mycket som helst och även merparten av mina vänner, men släkten är en annan sak. Som alltid är man som finast i början på kvällen och sedan blir bilderna sämre och sämre. Fast kanske snarare så att ens fotoförmågan försämras drastiskt ju högre promillehalt man har i blodet. Ett kort blev totalt misslyckat. Jag skulle fota min svägerska som satt vid bordet bredvid. Det blev bara en massa sudd.

Apropå min svägerska kom jag att tänka på en rolig anekdot som jag inte vet ifall jag berättat för er. Och har jag gjort det får ni höra den igen. Jag dansade balett när jag var liten och när jag och P precis blivit tillsammans så visade jag ett kort på min balettklass. På bilden var jag kanske sju år. P pekar på en annan liten flicka på bilden och säger: där är min syster. Det var lite otippat. Han berättade vidare att han var och såg ett uppträdande när vi hade haft någon slags avslutning. Så med andra ord satt han i publiken och såg mig studsa omkring på scenen utan att veta om att vi tjugo år in i framtiden skulle bli tillsammans. Ganska häftigt.
[ Då var vi framme ][ Gentlemannen - min bordsherre ][ Revisorn / Romantikern ][ Ett misslyckat försök att ta en paparazzibild på min svägerska ][ Baren ][ En nyfunnen vän - från Indonesien - på onsdag ska vi luncha i Sthlm ][ Imorse när jag vaknade hittade jag mina stövlar i duschen... ][ Dagens outfit - på väg ut för att köpa bakislunch ]

Djursholmsfesten


Lilla Lull blev en aning överförfriskad igår. Efter två glas bubbel, ett glas vitt, två glas rött, en cognac samt två gin och tonic. I början var det lite nervöst att komma in i den enorma festlokalen bland så mycket folk så när första glaset bubbel serverades slank det ner ganska fort. När det sedan bjöds på påfyllning under minglet tackade jag inte nej. Blev presenterad av P för en mängd släkt och vänner, sysslingar och pysslingar och allt vad det heter. Det kändes ändå rätt tryggt att P har en stor kärnfamilj för då kände man sig inte lika vilse i början. Vi var tio personer i sällskapet men blandades snabbt upp bland resten av gästerna.

Är djupt imponerad över den goda maten, valet av vinerna och avec. För att inte tala om hela arrangemanget med bordsplaceringar. Att ha en fest för 80 personer kan inte vara det lättaste. Jag vet, för jag höll ju på att jobba ihjäl mig för 27 personer. Det var en salig blandning med folk från alla generationer och många namn och ansiktet att hålla ordning på. Till slut koncentrerade jag mig i stort sett endast på mitt eget bord. Hamnade bredvid två oerhört trevliga herrar. På min vänstra sida satt Gentlemannen och på min högra satt Revisorn. Vid samma bort satt även Juristkusinen och jag minns att vi hade en livlig diskussion om äktenskapsförord. Revisorn påstod sig tillhöra den romantiska skolan och var oerhört skeptisk till detta, medan jag och Juristkusinen såg det som en självklarhet. Jag har nog aldrig träffat på en jurist som inte förespråkar äktenskapsförord. Det är inget fel med att vara realist.

Efter avecen blev det dans och öppen bar. Min svägerska och jag lade snabbt märke till att det fanns ingredienser för att blanda sig en riktigt god gin och tonic, vilket vi gjorde. När den tog slut minns jag att jag fick en till. Sedan stod jag ute på golvet resten av kvällen och dansade med mina svägerskor och svågrar. P däremot hade minglat vidare men jag hade så roligt att jag inte lade märke till det förrän han imorse konstaterade att det inte hade blivit någon dans för honom. Taxiresan hem till Uppsala vill jag däremot bara radera ur mitt minne. Jag hade en Holmlundspåse där jag förvarade mina partyskor. När jag klev ur taxin var påsen oanvändbar.

Summan av kardemumman; fantastisk fest!

(Bilder kommer senare)

Framstupa sidoläge


Jösses Amalia vilket dunderkalas det var igår. Jag håller fortfarande på att återhämta mig och som ni vet vid det här laget så brukar inte lite alkohol kvällen före hindra mig från att vara uppe med tuppen. Men idag är jag sänkt. Framstupa sidoläge. Jag blev ordentligt i gasen igår men det var de flesta andra så jag hoppas att det inte märktes alltför mycket. Idag känns det som om allting är upp och ned. Det var inte jag som var uppe och stekte ägg och bacon och serverade min smått slitna pojkvän. Nej, imorse fick jag frukost på sängen av världens bästa. Trots att jag känner av gårdagens fantastiska kalas känner jag mig otroligt nöjd med tillvaron. Nu ska jag krypa ner i sängen igen. Fler blogginlägg om Djursholmsfesten kommer senare.

Uppdatering: Jag börjar sakta komma tillbaka men nu är en viss herr P helt sänkt istället. Vi byter av varandra. Vet inte riktigt hur resten av dagen kommer se ut. Gymmet stänger klockan åtta ikväll så jag har några timmar på mig att kvickna till. Jag har inte ens klivit upp ur sängen fastän klockan är halv två på eftermiddagen. Total dekadens, mina vänner.Kvällens festoutfitJag tror väldigt ofta att jag behöver mer tid på mig att fixa i ordning smink och hår, men jag får alltid tid över. Det är underbart då jag avskyr att stressa. Stressa är inte min grej. Planera och vara ute i sjukt god tid är hela min personlighet. Nåja, nästan. Har provat partyklänningen med tillhörande accessoarer och allting passar perfekt. Jag har nya stilettskor som jag är sugen på att prova men eftersom jag vet att det ska bli dans så valde jag istället ett par väl ingångna partyskor. Det är samma svarta pumps som jag hade när jag gick modevisning på Berns. Sammanlagt åtta timmars repetition, visning samt efterfest. Klarade mina fötter den utmaningen så kommer skorna helt klart inte vara ett problem i afton.

Mina nya pumps får jag helt enkelt spara till min och Butikschefens middag på Birger Jarl. Vi kommer sitta ner större delen av förkvällen och det är ett perfekt tillfälle att gå in ett par nya skor. Man får inte vara dum. Fast för säkerhets skull kommer jag ta med andra skor utifall att. Som sagt, planera och förbereda är a och o för att en utekväll inte ska förstöras på grund av onda små fötter.
[ Kvällens outfit - ber om ursäkt för den skitiga spegeln ][ Partypumps ]

Torbjörn Ingvarsson - en flickidol?


Jag har aldrig fallit för de typiska flickidolerna under min uppväxt. Pojkband har aldrig intresserat mig och när Backstreet Boys började bli populära väckte jag förskräckelse bland mina jämnåriga klasskamrater då jag aldrig ens hade hört talas om medlemmarna. Andra flickebarn suktade efter de klassiska pojkidolerna medan jag i den åldern faktiskt var hemligt förtjust i Tomas Bodström.

När jag var mellan sexton och sjutton år fick jag en galen idé om att testa på lumpenlivet. Eftersom jag vuxit upp till havs så var marinen det självklara valet. Det blev till att åka ut i Göteborgs skärgård och leka militär och åka stridsbåt 90 i några veckor. Vi var konstant ute i naturen och eftersom jag precis fått veta att jag hade pollenallergi så var jag inte riktigt beredd på den allergichock jag drabbades av efter ett par veckor. Hamnade på sjukhuset och fick andas in lite grejer som underlättade andningen. Efter den lilla incidenten blev jag tvungen att åka hem och vila. I väntan på tåget bodde jag på hotell och när jag kom ner på morgonen såg jag till min förvåning att Tomas Bodström stod framme vid receptionen. Vilken lycka! Jag kom hem till Uppsala och var mäkta stolt över att ha bott på samma hotell som Bodström.

Nu har min idoldyrkan för Sveriges förre justitieminister svalnat markant och jag vågar påstå att mitt idolhjärta bankar för en endaste man. Nämligen Torbjörn Ingvarsson. Han är ju heeeeelt fantastisk. Vilken underbar personlighet! Alla hans små anekdoter skulle jag vilja ha inspelat så jag kan lyssna på dom om och om igen. Är det någon jag kommer minnas från min utbildning så är det Torbjörn. Jag vet att åsikterna om denne eminente man går vitt isär på juristutbildningen men jag är och har alltid varit ett Torbjörn-fan. Andra favoriter är Olle Lundin och Richard Wessman, men Torbjörn ligger helt klart i topp. Det ser ut som att min kille ska ha honom som handledare under examensarbetet och jag måste ju erkänna att jag är ruskigt avundsjuk. Avtalsrätt är inte min grej men det är nästan så att man överväger att göra det till sin grej bara för att få handledas av Torbjörn, den främste av alla avtalsrättare. Förutom hans vansinnigt imponerande kunskaper inom avtalsrätten så är han en man av klass. Det märks på sättet han uttrycker sig, hur han klär sig och den karisma han utstrålar. En riktig man kan sina viner och lyssnar på klassisk musik.

Några Torbjörn-citat hämtade från Facebookgruppen Torbjörnz:

"Jag har inget emot barnfamiljer men de ska inte använda Nationalmuseum som regnskydd!" - Lektor Ingvarsson är djupt kritisk mot fria entréer till statliga muséer.

"En kopp är en kopp och kallas för kopp eftersom det är en kopp och det finns ingen anledning till att kalla den något annat än kopp om det är en kopp".

(Vid val av studietid inför nästkommande termin). "Ja, jag brukade alltid välja den tid som passade mig sämst för att pressa mig själv till att få längre studiedagar. Jag hade många galna upptåg för mig under min tid som juridikstudent."

Angående ingrepp i bostadsrättslägenhet - "Det här med förbudet att göra ingrepp i bärande konstruktion blev ju väldigt aktuellt i och med att det blev så trendigt att ha öppen planlösning. Man skulle helt plötsligt inte ha några väggar någonstans. Personligen är jag inte så mycket för det där. Jag tycker helt enkelt inte att det är så praktiskt att ha stekos i hela vardagsrummet - men det finns det ju uppenbarligen folk som gör."

"Det här är juridik, mina vänner. Det ÄR inte rättvist!"
En perfekt start


Kära blogg. Idag har jag lyckats ligga kvar och mysa i sängen med P till klockan åtta. Sedan fick jag myror i benen och gick upp. Ville skämma bort oss lite på morgonkvisten och gick iväg till affären för att inhandla nybakat bröd. En perfekt start på dagen är en riktigt god frukost. Butikschefen ringde mig medan jag handlade och jag hörde på hennes röst att hon hade hoppats på att jag kanske var nyvaken. Ack så besviken hon lät när jag berättade att jag redan var uppe och i farten. Ska försöka hinna träna innan lunch och sedan är det nästan dags att göra sig i ordning för Djursholmsfesten.
[ Rökt skinka, tomat, rödlök och basilika på nybakat bröd ]

Avundsjuka?


Jag fick av en arbetskollega reda på att dom sålde den nya Twilight-filmen New Moon till ett skandalöst billigt pris. 49 kronor! Helt otroligt! Och den första filmen såldes ut för 79 kr. Jag bad Biffen, som jobbade ute på Media Markt, att köpa dom åt mig idag eftersom jag själv jobbade till åtta. De hade tydligen gått åt för när han skulle köpa fanns det inte så många kvar. Nu har jag de två första dvd-filmerna i Twilightsagan och jag behövde bara betala 128 kronor! Underbart!


Plåster på såren


Blogga om gårdagens poliskonferens? Nä, det orkar jag inte ikväll! Men jag orkade logga in på Facebook och såg till min förtjusning att jag blivit inbjuden att skåla in Fröken Lassbos födelsedag på onsdag. Det blir som plåster på såren eftersom jag missar hennes kalas nu i helgen. Men kalas kommer det ändå bli för min del för imorgon är det Djursholmsfesten. Är rädd att det kommer kunna utvecklas till en blöt afton vilket gör mig lite smånervös. Det är en fest som anordnas för att fira P:s kusin som har gift sig och hennes mor som fyllt 60. Fester brukar inkludera alkohol och jag tror inte denna fest är något undantag.

Jag har aldrig någonsin druckit stora mängder alkohol när jag umgås med min pojkväns familj just därför att jag är oerhört lättpåverkad. Saknar ju det där enzymet som normala nordbor har, vilket gör att jag inte bryter ner alkohol lika fort. På släktmiddagar ute i Sunnersta föredrar jag hellre att dricka av barnens alkoholfria cider eller läsk. Gjorde misstaget att dricka ett glas vin och en snaps när jag var på min egen familjs släktmiddag och jag blev kanonkalas. Väldigt pinsamt. Men jag hatar ju inte att dricka. Vi får se hur det utvecklar sig. Om alla andra släpper lös imorgon kanske det inte märks om man vinglar efter ett halvt glas vin.
[ Rockfesten - 21 mars 2010 min födelsedagsfest ]

Skadade juridikstudenter


Jag brukar försöka korrekturläsa mina blogginlägg för jag avskyr felstavning och syftningsfel. När man är upprörd struntar man högaktningsfullt i allt vad rättstavning heter. Det jag däremot upptäckte är hur jag väljer att formulera mig. Det är rätt pinsamt när jag tänker efter och kommer av bara farten. Jag och Amanuensen hade en väldigt givande msn-konversation där vi försökte hitta alla ord i mitt senaste inlägg som tyder på att jag blivit ordentligt skadad under min tid som juridikstudent. Och värre lär det väl bli antar jag. Eller? Har ni yrkesverksamma jurister märkt av någon förändring i ert språkbruk?


Låt mig dra ett exempel. När Amanuensen började på juristprogrammet blev jag oerhört glad för vi hade inte setts sen gymnasiet. Ganska snabbt bestämde vi för att luncha ihop och han frågade när jag kunde komma till den valda lunchrestaurangen. Jag skickade ett sms till honom och skrev: jag torde vara framme kvart i tolv. Torde?! Vem sjutton skriver torde i ett sms? Eller överhuvudtaget? Här kommer lite fler ord och ordföljder som man sällan skulle använda om man inte är en skadad juridikstudent: förvisso inte ett oskäligt pris, vidhåller, åsamkat, skäligt vore, huruvida, eljest, culpöst. Ja, listan kan nog göras oändlig. Fyll gärna på!
[ Lilla Lull får två små kaninöron av Mooremodellen ]

Tekniska problem


Idag har jag haft tur med tekniken, vilket så gott som aldrig händer. Det är ju mycket tekniskt som gått fel den senaste tiden. För det första så dog min mp3-spelare utan någon som helst orsak (ja, jag är teknik-och framtidsfientlig och använder fortfarande mp3) och för det andra så fungerade inte mina tv-kanaler som de ska. Jag har vant mig vid ett visst kanalutbud hemma hos min pojkvän och när jag är hemma blir jag så ledsen när jag inser att jag inte har tv4 fakta. Kan således inte kika på alla intressanta kriminaldokumentärer eller Bondi Beach. Så jag tecknade Viasat Silver och blev lovad att kanalerna skulle börja fungera på måndag. Men icke. Jag avskyr när tekniska apparaturer inte fungerar som de ska just för att jag inte riktigt förstår dom. Även om jag ringer till kundtjänst så är det knappt att jag vet till exempel vad bredband är för något. För det har väl att göra med internet va? Som sagt, jag är tekniskt handikappad. På allvar.

När jag packat ihop för dagen och traskade hemåt efter allt läsande tog jag vägarna förbi Clas Ohlson. Pappa hade inte lyckats hitta kvittot för mp3-spelaren (det var han som hade köpt den till mig) och garantin hade med största sannolikhet gått ut. Kändes som om förutsättningarna för reklamation inte var så goda men jag rabblade 23 § i Konsumentköplagen för mig själv i huvudet och visste att den i vart fall var köpt inom tre år. Bara det att jag inte riktigt hade något kvitto som kunde styrka inköpstillfället. Hur som haver, jag blev glatt överraskad när damen i kundtjänstdisken knappade lite på datorn och gav mig ett tillgodokvitto på ett par hundra. Det var senast kända pris för just min produkt. Nu hade den modellen utgått men det fanns en nästan likvärdig som jag ska inhandla när lönen kommit. Vad skönt att dom är så snälla och tillmötesgående på Clas Ohlson.

När det gällde mina uteblivna tv-kanaler krävdes det bara ett snabbt telefonsamtal och så fick jag löfte om att de skulle finnas där imorgon. Det hade bara blivit något missförstånd om avtalet. Vilket flyt jag har idag. Små små saker som kan göra mig glad. Men nu har jag kraschlandat på soffan och tar mig inte upp. Skulle egentligen hälsat på hemma hos Mooremodellen ikväll men jag sms:ade och sa att hon gärna fick komma hit. Själv är jag helt död. Varför blir man så slut i kolan efter flera timmars juridikstudier? Gaaaah. Det är nog lika bra att jag tar det lugnt ikväll och inte rör mig ur fläcken (förutom när jag ska lämna tillbaka nycklarna). Imorgon ska jag upp tidigt för registreringen börjar klockan åtta och jag hatar ju inte att vara ute i god tid.

Schema för morgondagen:

08.00-08.30 Registrering

08.30-08.45 Konferensen öppnas

08.45-09.20 Vem blir beroende av droger och vem blir våldsverkare? - Fred Nyberg

09.25-10.00 Seminarium 1. Polisjuridik - Ingrid Helmius

10.00-10.30 Kaffe

10.30-11.05 Våld i nära relationer - Gun Heimer

11.10-11.45 Seminarium 2. AFA och vit maktvärldens syn på och strategier gentemot polisen - Heléne Lööw

11.45-12.45 Lunch

12.45-13.15 Tal av justitieministern - Beatrice Ask

13.15-13.50 Seminarium 3. Pågående rättsmedicinsk forskning m relevans för polisiär verksamhet - Ingmar T

13.55-14.30 Seminarium 4. Religionens nya synlighet i samhället - Anders Bäckström

14.30-14.50 Kaffe

14.50-15.25 Seminarium 5. Barn som brottsoffer - Elisabet Näsman

15.30-16.05 DNA i kriminaltekniken - Marie Allen

16.05-16.20 Avslutning - rikspolischef Bengt Svensson

Sedan ska jag ila till stationen för att ta tåget till Stockholm och se min favoritmusikal på Oscarsteatern tillsammans med kärleken. Vad sjutton ska jag ha på mig? Det måste ju vara lagom tjusigt för kvällens afton på teatern och samtidigt smälta in lagom bra på konferensen eftersom jag inte kommer hinna hem och byta om. Nåväl, något läckert ska jag nog kunna skaka fram ur min garderob. Köpte en riktigt snygg och sofistikerad klänning för ett par månader sedan som jag inte hunnit använda ännu. Imorgon vore ett ypperligt tillfälle att provköra den.
[ Trött liten Lull ]

Paradiset


Jahopp. Nu börjar koncentrationen tryta. Men jag ska försöka köra på en timme till. Funderar på att träna på fredag istället. Tidigt på morgonen. Jag har mer energi då än vad jag har just nu. I så fall blir det fredag och lördags-träning, morgonpass båda gångerna eftersom jag ska åka till Stockholm på lördag. Min mp3-spelare har gått sönder vilket gör det lite tråkigare att träna. Vill ha min egen musik i öronen, inte gymmets dunka-dunka.

Stressigt slut på veckan. Men roliga saker som händer. Imorgon ska jag på konferensen och direkt efter måste jag skynda iväg till stationen för att ta första bästa tåg till Stockholm. Det var länge sedan jag var på musikal. Ska bli helt fantastiskt, det är jag övertygad om. Intressant att se ifall den svenska uppsättningen håller måttet. Såg att Johan Rheborg spelar en liten roll. Han är rolig.

Och snart är det påsk och lov för somliga men inte för mig. Har massvis att plugga. Men jag och P kommer ändå åka bort till Paradiset. Vi åker den första april på skärtorsdagen och blir borta över påskhelgen. Ska bli så otroligt skönt att få byta miljö. Har bara varit där under sommarmånaden så det kommer bli mysigt att få se Paradiset under en annan årstid. Jag hoppas att våren är lite längre gången där än här hemma i Uppsala. Börjar bli lite lagom trött på snön.
[ Paradiset ]

Taggad för en långkörare


Sådär ja. Nu har man installerat sig på juridiska biblioteket och är taggad för en långkörare. Men givetvis måste jag blogga så här på morgonkvisten så att ni vet att jag fortfarande lever. Jag och Amanuensen ska vara riktigt flitiga idag. Kommer nog bli många uppdateringar i pauserna. Pauser måste man ta när man läser så många timmar i sträck. Annars blir man koko i kolan. Nu dyker jag ner i lite mer folkrätt. Nu kör vi! Ciao!

Uppdatering: Urk. Vilken lunch! Sushibuffé är farliga grejer. Man känner sig som en säck potatis efteråt och nu var jag tvungen att ta en bloggpaus. Sakta men säkert känner jag att maten börjar omvandlas till energi och jag kommer orka sitta här några timmar till. Det är skönt och fridfullt på biblioteket idag. Sitter nere vid kopiatorerna där man får vara ifred från Top Model-wannabees och deras klapprande stiletter. Nu ska jag köra igen. På återseende!

Dagens citat: Jag tycker synd om er elever som bara har ett seminarium på er att lösa en rättsfråga som somliga sitter med hela livet / Hovrättsfiskalen
[ Lilla Lull och Amanuensen ]

Home sweet home


Då var man hemma efter ett lagom slitsamt arbetspass. Imorgon ska jag upp i ottan för att infinna mig på juridiska biblioteket. Det blir en långkörare från nio till fyra hade jag tänkt. Därefter ett efterlängtat träningspass på Sats och klockan sju ska jag lämna tillbaka nycklarna till festlokalen. Förhoppningsvis finns det inga anmärkningar och jag kan få tillbaka mina tusen spänn som jag lämnade i deposition. Hutlöst mycket pengar men sedan var lokalen visserligen hutlöst snyggt renoverat. Nej, nu ska jag koppla av innan jag kryper ner i sängen. Tjingeling!


Såg precis att...


... Fröken Lassbo har skrivt ett väldigt roligt inlägg om helgens Rockfest. Fast kanske roligast om man själv var där. Eller om man råkar vara Obygdsjuristen, Affärsjuristen eller juristernas kompis. Jag får mig ett lika gott skratt varje gång jag ser på de helt galna bilderna. Jag är så glad att jag har vänner som verkligen satsar när man bjuder till maskeradfest. Det är då det sannerligen blir en fröjd att ordna fester för nära och kära. Klicka här om ni vill läsa.
[ Bild lånad från Fröken Lassbos blogg ]

Min älskade vän


Vänner kan man aldrig få för mycket av. Jag har en hel uppsjö med vänner och många som står mig nära. Det finns dock några som ligger mig extra varmt om hjärtat och en av dom är Butikschefen. Vi har känt varandra i sju år och aldrig någonsin bråkat med varandra. När folk frågar mig hur jag lärde känna henne säger jag alltid lite skämtsamt att jag raggade upp henne på nätet, men så långt ifrån sanningen är det faktiskt inte. Hon var det absolut vackraste jag någonsin sett och det tycker jag fortfarande att hon är. Varhelst hon än är så lyser hon upp hela tillvaron. Jag har sett folk bokstavligen talat tappa hakan och vrida nacken ur led när hon kliver in i ett rum.  

Butikschefen är den person som jag med hundratio procent vet alltid kommer stå vid min sida och jag vid hennes. Hon är den jag vill ha som brudtärna när/om jag skulle gifta mig, hon är den jag vill ha som gudmor till min dotter, hon är den syster jag aldrig haft och hon är den vän som jag kommer älska livet ut. Jag vill visa henne hur mycket hon betyder för mig men eftersom vi bor i olika städer och lever ganska så olika liv (hon har sin underbara lilla familj och jag har mina underbara juridikstudier...) hinner vi inte träffas så ofta. Därför har jag bestämt mig för att bjuda henne på en helkväll med trerättersmiddag på Birger Jarl den 10:e april samt övernattning på hotell Lilla Lull (dvs hemma hos mig). Ord räcker ibland inte till för att beskriva mina känslor för min älskade vän. Då får man visa det på andra sätt.
[ Min älskade vän ]

Ett gott skratt

 

Uppdatering:


Jag fick mig ett gott skratt när jag knäppte igång min webcam alldeles nyss och fick se bildarkivet. Tydligen hade två av mina festdeltagare suttit och haft roligt framför camen. Inte särskilt nyktra är en mycket snäll beskrivning. I vart fall såg de inte ut att vara det. Jag ska inte publicera bilderna men jag tänkte ha kvar dom som minne. Roligt hade jag i alla fall när jag såg dom. Vissa blev faktiskt rätt bra. Sen såg jag att söta Mooremodellen också hade ett par riktigt fina bilder i arkivet men det kanske hon glömt bort? Nåja, bara att komma förbi och kika på dom någon dag.

Nu är jag färdigduschad och redo att möta dagen. Chefen ringde igår och jag ska hoppa in på ett arbetspass från klockan ett idag. Har inte jobbat nästan någonting i mars så ett eller två pass kan vara välbehövt. Man vet aldrig vad det kommer för oförutsedda utgifter längre fram. Men hela morgondagen går åt till tentaplugg. Jag utmanade Chrille att infinna sig på juridiska biblioteket imorgon bitti klockan nio. Vi tänkte ha en gigantiskt stor läsdag och jag gillar ju att börja så tidigt som möjligt så jag föreslog när dom öppnade. Hoppas han inte bangar. Hehe.
Lite till åren


Det märks att man blivit lite till åren när det behövs tre dagar innan man är helt återställd. Jag var rätt borta idag. Men imorgon borde jag vara fullt återställd. Tog en liten tupplur i eftermiddags och vaknade brutalt av att mobilen ringde. Tydligen ska jag få min nya spis installerad imorgon någon gång mellan åtta på morgonen och fyra på eftermiddagen. Visst måste man bara älska installatörer? Men ska bli härligt med en ny fräsch spis med häll. Nytt golv och ny spis. Min lägenhet är snart i toppskick. Sover hos P ikväll men hann städa och göra riktigt fint i min lilla lya innan jag stack. Det bästa jag vet är att komma hem till en nystädad lägenhet. Och nu när jag har så fina blommor som jag fått på min födelsedag är det extra roligt. Funderar på att köpa blombuketter lite då och då för det är så fantastiskt vackert med färska blommor.
[ Vackra tulpaner och blomsterarrangemang ][ Den här lilla ängeln gör mig också otroligt glad ]

Helt otroligt


Eller kanske inte. Älskling gick upp tidigt imorse för att jobba och jag bestämde mig för att ligga kvar i sängen och sova ut. Kände igår kväll att jag är mer sliten än vad jag trodde. Var helt övertygad om att när jag vaknade en andra gång skulle klockan vara åtminstone tio. Men icke! Kvart i sju! Och min kropp säger åt mig att jag är utvilad nu. Nåväl, det kanske inte är så otroligt längre. Bara att acceptera att jag definitivt inte har samma definition på sovmorgon som alla andra lite mer normala. Men huvudsaken är ju att man känner sig utvilad.

Så god morgon på er alla. Jag ska mjukstarta dagen med lite bloggande och planering. Fick ett mail igår om kursstarten inför krutskytteutbildningen. Nu är det allvarliga grejer. Inte för att det inte var det förut men med farlighetsgraden kommer ökat krav på säkerhet och utbildning. Nästa måndag börjar utbildningen med tre teorilektioner där bland annat säkerhetsregler, vapenhantering, vapenkännedom, tävlingsgrenar, tävlingsregler och skjutteknik ingår. Utbildningen avslutas med ett skriftligt prov. Därefter omfattar utbildningen 10 veckors praktisk skjutträning utomhus. Är riktigt taggad!

[ Yeeeeah! ]

Dags att landa


Det är verkligen en fröjd att fylla år när allting har varit så underbart. Otroligt fina presenter, god mat, underbar familj och alla nära och kära som man fått fira med. Känner mig väldigt lyckligt lottad. Som Butikschefen sa efter att ha gett mig det där vackra pärlarmbandet i present: självklart ville jag ge dig mer men det är svårt att ge någon mer när hon har allt. Jag funderade på det hon sa och det stämmer verkligen. Kärleken finns överallt omkring mig. Och inte bara från min familj och min pojkvän. Vännerna är helt fantastiska. Nya som gamla.

Men imorgon är det måndag och det är dags att landa. Att sväva i ett lyckorus tre dagar i sträck tar ut sin rätt. Jag är vansinnigt trött men ack så nöjd. Ska försöka hitta tillbaka till vardagslunket med juridikstudier och träning. Men jag har små guldkorn varje helg fram till sista april. Oerhört uppbokad såg jag när jag kikade i min kalender. Känns fantastiskt roligt. Och på torsdag är det polisforskningskonferensen och direkt efteråt åker jag och P till Stockholm för att gå på Singin in the rain.

Uppbokade helger:

- 27 mars: Djursholmsfesten

- 1 april - 5 april: åker till P:s vackra släktgård över påsken

- 10 april: Kvalitetskväll med Butikschefen

- 17 april: Mr Big bjuder på restaurang i Sthlm

- 24 april: P fyller år och kommer att firas på hemligt ställe

- SISTA APRIL: Inga planer gjorda än
[ 27-åringen ]

Min födelsedag


Vilken underbar början på min födelsedag! Fast den började ju redan i fredags med rockfesten. Men idag är man alltså 27 år på riktigt. Har inte så mycket mer att skriva om så här tidigt på morgonen. Jag gick faktiskt precis upp. Det har ju blivit lite brist på sömn det senaste dygnet så inte så konstigt att man tog sig en liten sovmorgon. I eftermiddag ska jag ut på födelsedagsmiddag hos familjen och äta trerättersmiddag. Härlig söndag! Ska bli mysigt att få träffa lilltjejen också. Hon har vuxit otroligt mycket sen dopet. Det är så roligt när barn växer upp och får lite mer personlighet. Min brorsdotter har varit ett energiknippe sen dag ett så ska bli spännande att få träffa henne nu när hon är lite mer än ett halvår gammal.

Och apropå härligt så har jag en väldigt underbar och uppmärksam pojkvän. Han behöver aldrig fråga vad jag önskar mig för han snappar upp saker som jag själv glömmer bort att jag sagt. Vi har pratat lite om en hund någon gång lååååångt i framtiden och vad hade han köpt om inte en riktigt fin hundbok. Han bad mig slå upp sidan om whippets och där fanns min andra present. På torsdag ska vi gå och se min favoritmusikal på Oscarsteatern i Stockholm. Singin´in the rain. Det var också en sådan sak som jag sagt i förbifarten men aldrig räknat med att han skulle snappa upp. Men vid det här laget har jag lärt mig att han är oerhört observant. Tur att jag har minne som en guldfisk för då blir jag alltid lika glatt överraskad.

Lite presenter:

[ Tårta på morgonkvisten - fick en sång också! ][ Butikschefen gav mig ett armband heeeelt perfekt för mig - tusen tack! ][ Sigge lade sig demonstrativt vid hundboken ][ VD:n prickade helt rätt när hon och gänget köpte denna mix ][ Bacardi Mojito från Fröken Lassbo och härligt bubbel från Angie och Rob ][ Min äldsta vän Kemisten känner mig väl. I sommar blir det grillfest! ]

Första modellbilden


Jag fick den första bilden av Edwards från vår senaste plåtning. Vet inte om ni också kommer se det men jag tänkte direkt på mina läppar. Dom är superfina! Verkligen glittrar. Tänk vad man kan göra med lite retuschering. Önskar att jag också kunde ha visioner när det gällde sådana saker. Men jag har absolut noll koll på vad som kanske skulle se bra ut när det gäller val av färger och bildstil. Det överlåter jag åt fotografen och sedan talar jag om ifall jag gillar det jag ser. Enklast så. Och roligare för fotografen som fritt får experimentera med bilderna. När man jobbar med en duktig fotograf behöver man aldrig oroa sig för ett dåligt slutresultat.

För övrigt måste jag vara synsk. Jag sa ju till Mooremodellen att i samma stund som jag återupptar modellplåtningarna så kommer kackerlackorna krypandes och mycket riktigt. Föga överraskande från någon bitter liten hyena i Filippinerna. 99 % av alla elakheter som skrivits på mina bloggar kommer från asiatiska tjejer. Tragiskt att dom ska behöva vara så osäkra i sig själva att enda möjligheten att må bra är att trycka ner andra asiatiska tjejer. Hata på om det får er att må bättre men ni gör er själva en otjänst. Själv står jag över sådana sandlådefasoner.
[ Cherry lips ]

En trött liten Lull


Lilla Lull är så där behagligt trött just nu. Men jag vill inte sova än. Imorgon blir det ju presenter och jag vill verkligen sova och bli väckt hellre än att vakna och låtsas sova och vänta på presenter och sång. Fast eftersom jag tycks ha någon form utav störning som gör det omöjligt för mig att sova länge på morgnarna så kommer väl jag vakna likt förbannat. Måste repa mig snabbt över helgen vad gäller sömnen för i veckan är det hårdplugg som gäller. Nu finns det inga ursäkter längre. Ska få tag i Bella i början på veckan och kopiera lite nya anteckningar.

Nästa helg blir det fest i Stockholm och för en gång skull behöver jag bara fokusera på mig själv. Att få komma till en fest där någon annan är värd eller värdinna är riktigt lyxigt. Även fast jag själv älskar att vara värdinna. Det ska bli så skönt att bara få roa sig utan att behöva oroa sig över mat, dryck och att gäster har roligt. Apropå roligt måste jag bara säga att alla mina vänner och vänners vänner är helt fantastiska. Det är jättemånga som klickar och vi blir som en enda stor familj en gång om året då vi samlas på min födelsedagsfest. I love you guys!

Nu ska jag mysa med universums underbaraste pojkvän!

[ Kan man se mer sliten ut? Svar: NEJ ]

Succé


Det finns bara ett ord för att beskriva gårdagen: succé. Efter nästan ett dygn börjar saker och ting sakta sjunka in. Hela festen klaffade in i minsta detalj från början till slut, maten räckte och jag fick så mycket beröm att jag måtte rodnat som en tomat. Efterrätten framkallade nästintill orgasmliknande upplevelser hos middagsgästerna och alla kunde bli mätta och belåtna. Vilken fantastisk kväll! Det finns inget bättre än att få förgylla tillvaron för ens nära och kära med god mat och dryck. Tävlingen gick strålande och mitt och Obygdsjuristens hemliga lilla uppträdande mottogs med jubel.

Jag älskar känslan av en lyckad födelsedagsfest! Tredje året i rad nu och jag tänker inte lägga av. Visst, det var oerhört mycket och väldigt slitsamt att laga all mat själv men jag har bevisat för mig själv att jag klarar det. Nästa år har jag lärt mig (förhoppningsvis) att hantera stressen lite bättre. Folk som inte befann sig i min närhet dagarna innan festen hade nog ingen aning om vilket nervvrak jag var. Men nu är det över och det är lite svårt att förstå. Just nu ligger det uppe 133 bilder på Facebook men jag tänkte bara lägga upp ett axplock här. Några godingar.

Jag ber om ursäkt att jag inte kan blogga lite mer utförligt. Det beror på att efterfesten slutade halv fyra och jag kom i säng vid fyra. Jag sov tre fjuttiga timmar och gick upp för att städa festlokalen från sju till tolv. Eftersom jag är morgonpigg oavsett om jag druckit kvällen innan så hade jag inte mage att väcka de andra som låg och sov. Butikschefen och hennes kille samt min P. Därför smög jag ner och körde järnet i tre timmar och var så gott som klar när P kom nertassandes och hjälpte till med det sista. Jag är så sjukt nöjd över mig själv. Börjar nästan tro att jag är övermänsklig. Men ikväll orkar jag inte blogga. Måste vila för imorgon ska jag hem till familjen och fira. Imorgon blir jag 27 år på riktigt.

Sist men inte minst vill jag tacka alla underbara vänner och vänners vänner som kom på min födelsedagsfest. Jag älskar att anordna ordentliga fester för folk som uppskattar det. Blir alldeles varm i hjärtat. Jag hoppas vi ses nästa år igen! Tusen kramar och pussar från en förväntansfull födelsedagsflicka. Imorgon får jag presenter och öppna dom presenter jag glömde öppna på festen igår.
[ Äkta rocker! ][ Lilla Lull goes ROCK! ][ Tilltugg till bålen ][ Kyckling, paj och köttfärsbiffar på värmning ][ Hell yeaaah! ][ Rock on! ][ Mooremodellen och Lull ][ Kolla in Butikschefens häftiga dödskalleväska! ][ Här har vi storsatsarna! ][ The Family of Rock ][ Buffén ]

 

[ Mr Big förvandlas från städad jurist till prince of darkness ]

 [ VD:n, Butikschefen och Tussilull ][ Rocktårta ][ Pris för bästa kostym tilldelas fröken Lassbo och Obygdsjuristen ][ Mooremodellen och Charmknutten - aka Brun och Vit ][ Frisk luft ][ Hårda grabbar på efterfest][ Dags att städa ][ Vågade inte smälla alla ballonger ]

 

 

Före festen - lite bilder

[ Kryddar kyckling ][ Festlokalen - håller på att dekorera ][ Statuslappar - frivilligt ][ Bordsplaceringsdesign ][ Fått göra om bordsplaceringen MÅNGA gånger ][ Min plats ][ Bålhörnan ]

Taggad till tusen


God morgon alla! Gick upp halv sex och bakade den sista tårtan. Vilken tur jag har som bara behöver sex timmars sömn för att bli utvilad. Nu ska jag hoppa in i duschen så jag verkligen blir pigg och fräsch. För ikväll är det fest. Årets coolaste rockfest och det är fortfarande en hel del pyssel kvar att göra. Återkommer senaré!
[ Yeeeeeaaah! ]

Kvällens musikvideo[ She - Georgia Karabinis ]

Inte lika mycket åt helvete


Förlåt för mina utbrott. Nu känns det bättre. Kalsongmodellen och hans kompis kommer gärna på festen. Det ska bli kul att få umgås lite med honom. Faktiskt riktigt roligt! För övrigt känns det skönt att veta att det inte bara är jag som lider av festirritationer när man arrangerar större fester. Fröken Lassbo har sin fantastiska födelsedagsfest nästa helg som jag tyvärr missar. Ska visserligen till Stockholm men på Djursholmsfesten. Jag tror hon och jag är väldigt lika när det gäller vett och etikett i festsammanhang. Hennes status skulle lika gärna kunna vara min egen. " är inte direkt förvånad över att det mestadels är såna som själva aldrig har arrangerat ett stort party som inte lyckas 1) Höra av sig och tacka för inbjudan. 2) Tacka ja eller nej inom utsatt tid. 3) Betala festavgiften innan sista betalningsdag." Enda skillnaden är att jag aldrig tycks lära mig att det blir likadant varje år. Det är jätteroligt att arrangera stora fester och efter en lyckad fest så har man bara det roliga kvar i minnet. Men just nu så här dagen innan festen är det fortfarande lite för mycket orosmoment som hindrar vägen till fullständig lycka.

Åt helvete


Jag måste bara få blogga av mig lite så kanske jag mår lite bättre. För det första så är det snart dags för besök av den där otrevligheten som vi kvinnor får en gång i månaden, för det andra har jag stressat omkring som en galning hela dagen och lagat mat och fixat och för det tredje så är jag vansinnigt trött. Kanske kan ovanstående vara en förklaring till mitt irrationella beteende just nu. Jag VET att folk absolut inte kan rå för att dom är sjuka och det är så tråkigt att jag inte får träffa dom på min födelsedagsfest, men när jag får flera återbud dagen innan så känner jag bara för att strejka. Just nu vill jag bara grina och skrika och definitivt inte göra två tårtor till. Men jag måste. Och jag ska försöka fokusera på det roliga. Att det faktiskt kommer folk som lyckligtvis inte blivit sjuka. Jag ska försöka tänka positivt. Mer sprit och  mat till oss. Fast innerst inne hade jag helst velat ha mina sjuka vänner hos mig. Med önskan att dom hade varit friska och krya förstås. Jävla vinter! Jävla kyla! Och jävla vandrande smittohärdar, vilka ni nu kan tänkas vara! Så! Nu känns det genast mycket bättre. Dags att baka en tårta eller två. Och ta sig en stänkare kanske.

En snabbis
[ Det här håller jag på med just nu ]


 

Cheewin kommer över. Snälla goa bästaste Cheewin. Hjälper till och bär över lite mat så jag kan få plats i mitt kylskåp för lite fler tårtor. Han kommer vid nio och förhoppningsvis har mängden köttfärs hunnit minska radikalt. Det lär knappast råda någon brist på biffar imorgon. Så alla köttätare får hugga in ordentligt! Hade det varit mitt på dagen skulle jag gått till lokalen själv men så här på kvällen känns lite obehagligt. Det var svinkallt och rören gav ifrån sig läskiga ljud. Jag är extremt lättskrämd av mig så jag pallar inte att gå dit när det är mörkt alldeles själv. Moget va? Nu ska jag steka vidare. Kastade bara in ett snabbt litet inlägg. Taataaa!

Årets rockfest


Jag gick upp halv sex imorse för att jag vaknade då och var pigg. Nu har jag stått i köket i flera timmar och har en liten lunchpaus. När jag sätter mig ner börjar det pirra i magen. Jag känner mig nervös inför morgondagen. Fast på ett spännande och bra sätt. Positiv nervositet. Än så länge är jag i fas med min tidplan. Efter lunch ska jag och P till festlokalen och möblera bord och stolar. Jag ska göra klart dukningen och bordsdekorationen idag. Det som återstår av maten är att göra pajerna och köttfärsbiffarna. Kommer av förståeliga skäl inte kunna uppdatera min blogg så mycket idag. I alla fall inte med mer än korta panikliknande inllägg. Imorgon smäller det! Årets rockfest! Mooremodellen skulle försöka komma lite tidigare och hjälpa mig blåsa upp ballonger. Tur det för skulle jag vara tvungen att göra det själv skulle jag tuppa av. Blåsa ballonger är inte riktigt min specialité. Det behövs någon med lite större lungor.

Uppdatering:
Jag har varit uppe sen halv sex imorse och bara festfixat. Nu börjar jag känna mig en aning trött men kvällen är inte över än på långa vägar. Men det tar sig. Fick lite halvpanik när jag och P skulle möblera i lokalen. Det fick ju inte alls plats ett långbord om man är så många som vårt sällskap. Vad göra?! Bestämde mig för att ställa borden i en hästskoform. På så vis hänger hela bordet ihop och det är klart att föredra när man lagt ner lite tid och tanke på bordsdekorationen. Självklart fick jag och P sitta och göra om bordsplaceringen så här på eftermiddagen men jag tror vi fick till det hyfsat. Men inte som det var tänkt från början. Vad jag har kvar att göra idag innan jag går och lägger mig är följande:


- Baka två tryffeltårtor (har redan bakat den första men måste flytta tårtan till festlokalens kök för det är ont om plats i mitt kylskåp)


- Steka två kilo köttfärsbiffar


- Göra en paj (den första är snart klar och även pajerna måste förflyttas till lokalen)


- Skriva ut nya tävlingsstenciler eftersom jag var tvungen att göra om lagen


- Vika servetter (jag har en liten specialvikning som jag gör som tar lite tid) och lägga ut bordsplaceringskorten

- Måla naglarna svarta


Sista skytteträningen


Trots att jag är ganska stressad inför festen så sprang jag iväg på sista träningen. Det märktes på tavlorna att jag var en aning disträ men i slutet fick jag in en hel del bra träffar. Om en och en halv vecka börjar teoriutbildningen för pistolskyttekort som pågår under tre tillfällen. Därefter kommer vi börja skjuta med krut tio lektioner på utomhusbana. Grymt! Kommer bli nervöst och spännande. Riktigt kul! Kruxet är bara att ta sig ut dit för tydligen ligger utomhusbanan någonstans långt ute i skogen. Men det löser sig. Får åka någon lantisbuss.  

Var tvungen att gå tidigare från träningen för att hinna hämta ut nycklarna på kontoret och nu har jag stressat klart för idag. Nästan. Som tur var fick jag tillgång till lokalen imorgon för att duka och dekorera. Hade det inte gått att lösa skulle det varit kört för min del. Så in i helskotta mycket mat jag ska laga. Vad tänkte jag på egentligen? Men det löser sig. Jag har redan börjat förbereda en hel del och imorgon har jag hela dagen på mig. Nu ska jag varva ner i soffan med P, äta glass och kika på senaste avsnittet av How I Met Your Mother.

Lite lagom kaos


Nu puttrar tomatsåsen på spisen. Satan i gatan vilken tid det tog att skala, kärna ur och hacka två kilo tomater. Visst, jag kunde köpt på burk men när jag ändå lägger ner så mycket krut på att laga maten från scratch kan jag lika gärna göra tomatsåsen från grunden. Nu får den koka ihop innan basilikan ska i. Mitt kök är lagom kaotiskt. Det är så litet att råvarorna ligger staplade på varandra. Vilken utmaning att gömma maten på ställen med rätt temperatur samt där katterna inte kommer åt den. När jag tinar räkor till exempel måste jag lägga upp dom på en plåt och lägga dom inne i ugnen. Mina missar älskar räkor och att dom är frusna har aldrig hindrat dom från att sno åt sig en liten bit. Nej, nu ska jag tillbaka till köket och övervaka såsen. Tjingeling!
[ Matlagning på gång ][ I världens minsta kök ]

Kommunistens återkomst


Kan ni gissa vad jag fick inslängt i brevinkastet idag? Jajamensan, kommunistpropaganda! Av samma kille som de tidigare gångerna. Den här gången ville jag gärna höra hans ursäkt. Han vet att jag inte vill ha in skiten men ändå fortsätter han trots upprepade tillsägelser. Jag sa att jag överväger att polisanmäla honom och då skulle han börja tjafsa om att det inte står skyltat på min dörr att jag inte vill ha hans kommunistreklam. Vilken blind jävel! Jag pekade på skylten som satt alldeles under brevinkastet, fullt synligt och fick praktiskt taget bokstavera för honom att det stod ingen politisk reklam. Och gissa vad han sa då? Oj, jag såg inte. Jag ber om ursäkt. Det krävs ju inte ett geni att förstå att även den bäste kommunist kan vara dum i huvudet, blind och analfabet. Egentligen handlar det ju inte om att han inte ser skyltarna. Han vill bara bråka med mig. Han vägrar se sin politik som någonting dåligt och drar sig inte för att pracka på andra hans snedvridna åsikter. Nåja, jag gnuggar händerna inför nästa omgång. Lilla Lull strikes back!

Att utnyttja dagen till fullo


Gick och la mig tidigt igår för att ladda upp batterierna inför dagens agenda. Halv elva kröp jag ner och kanske lyckades somna till elva. Klockan fyra vaknade jag upp efter en orolig sömn men låg och drog mig till fem. Sedan klev jag upp och gjorde lite te med honung. Bra för min hals som alltid är lite sisådär på morgonkvisten. Gymmet öppnar snart och jag ska vara först på plats. Det gäller att utnyttja dagen till fullo när man har mycket att göra. Det blir handling efter träningen, städning av lägenheten, matlagning, pistolskytte och hämta ut nycklar. Mucho to do med andra ord. Och på söndag fyller jag 27. Herre jösses. Men det är roligt att fylla år när man har en massa underbara vänner att fira det med. Är så glad att så många kommer på fredag.

Under kvällen kommer P med sin dator för jag måste använda den på festen för musiken. Min laptop är ju lite kajko efter den där monsterstöten i förra veckan som stängde av hela datorn. Tänkte testa om mina medelmåttiga högtalare räcker att ha i lokalen eller om jag måste panikleta efter någon som har ordentliga högtalare. Imorgon blir det alltså soundchecking. Det vill säga om det inte är några perser som hyrt lokalen på torsdag också. Nästa år ska jag vara ute ett halvår i förväg så att de inte hinner sno min födelsedagshelg igen. Varje år är det likadant kring min födelsedag. Bandyfinalen och persiskt nyår. Varför måste dom ha det på MIN födelsedag?
[ Fotograf Oscar Edwards Obs! Oretuscherad bild ]

Viktras


Nåja, det var väl kanske att ta i. Men jag har gått ner tre kilo och nu talar vi inte en massa vatten. Jag har fått kämpa jäkligt hårt och kämpar fortfarande. Att nå sitt första delmål verkar genast inte så omöjligt. Målet är att ligga på samma vikt jag hade förra sommaren innan årets sommar börjar. Och sedan ska jag definitivt inte lägga av med träningen utan fortsätta tills jag når ner till min normalvikt igen. Kan ni tänka er att när jag och P lärde känna varandra för fyra år sedan vägde jag ynka 46 kilo. Det ni! Vältränad och slimmad till tusen. Platt och fin mage. Att få tillbaka den formen igen är väl endast en dröm men jag ska som sagt åtminstone nå ner till min normala vikt. Jag har ju hela året på mig om jag ska gå efter mitt nyårslöfte. Imorgon ska jag upp tidigt och träna på gymmet och resten av dagen går åt till förberedelser inför all matlagning som ska göras de närmaste dagarna. Hinner skynda iväg till terminens sista skytte innan krutskyttet startar i slutet på mars. Sedan ska jag springa till hyresgästföreningens kontor för att hämta ut nycklarna till festlokalen. Det blir mycket att göra imorgon mina vänner!
[ Dagens skönhet från min garderob ]

Fördomar


Fördomar finns överallt och dom tycks man aldrig kunna bli av med. Mest påtagligt är det i bloggvärlden där så många fördomsfulla människor kommer i kontakt med just sådant som alla helt plötsligt ska ha en åsikt om. Jag kan läsa många olika typer av bloggar mest för att jag är nyfiken av naturen. Det är både kändisbloggar och vänners bloggar. Allt negativt man snubblar över som andra skrivit får man lära sig att bara stänga av. Nu har jag inte fått ta sådan skit på länge vilket jag fortfarande tror beror på att jag la alla modellplåtningar på is i ett halvår. För i Sverige får man ju inte sticka ut eller stoltsera med någonting. Man ska vara som alla andra. Inte synas och inte höras. Den förbannade jantelagen. 

När jag läser andras bloggar ger jag alltid positiv respons till personer som jag beundrar. Om de är glamourmodeller, jurister eller småbarnsmammor spelar ingen roll. Vänlighet är någonting man inte ska snåla med. Det är skönt att stöta på människor som är likasinnade. Jag tycker det är väldigt energikrävande och trist med bittra människor som inte kan glädjas åt andras framgångar. Eller att folk inte kan acceptera att alla är olika och har olika mål i livet. Att så många människor ute i bloggosfären inte är bekanta med vanligt hederligt folkvett gör mig fortfarande lite mörkrädd.

Senaste gången jag hälsade på hemma hos Mooremodellen sa jag till henne att det inte skulle förvåna mig om elakheterna kommer tillbaka i samma stund som jag återupptar mina modellplåtningar. När jag går tillbaka till min gamla blogg som jag stängde ner på grund av alla bittra små råttor förstår jag inte ens hur jag orkade lägga energi på att bemöta sådan befängd kritik. Somliga tycker om att hacka på andra och är inte ett dugg intresserade av att föra en dialog. Då är det inte ens lönt att försöka. Varför ska jag behöva försvara mig för människor som jag inte ens känner? Vad sjutton spelar det för roll vad dom tycker om mig? Huvudsaken är väl att mina nära och kära älskar mig för den jag är.

Detta gjorde mig glad idag. Jag blev totalt överraskad. Georgia Karabinis är enligt mig en av Sveriges i särklass vackraste modeller som plåtar både mode och glamour. Hon finns att beskåda på bland annat nelly och bubblerooms sidor. Verkar vara en mycket ödmjuk tös med båda fötterna på jorden. Sånt gillas!
[ Bild lånad från Georgias hemsida ]

En liten rocker


Sitter och lyssnar igenom min nyskapade rockplaylist på Spotify och inser till min förvåning att det är sjukt många Iron Maiden låtar jag kan utantill. Brorsans fel. Jag har växt upp med hårdrocksmusik. Bodde vägg i vägg med elgitarrer och monsterhögtalare. Snacka om att ha blivit indoktrinerad utan att man tänkt på det. Det kanske inte är det första man tänker på när man ser mig. Att jag kan texter från låtar av Iron Maiden, Metallica, Black Sabbath, Hammerfall och allra bäst Europe. Vilken udda talang jag har. Men det bor en liten rocker i oss alla.
[ Glamourrock - varför inte? ]

Världens coolaste

[ Frezze leker i kartongen från bolaget ]
Mitt kylskåp är proppat med ingredienser och dricka till festen. Frysen är full och skåpen likaså. Tur att jag inte behöver laga monsterbufféer varje dag för då räcker inte mitt lilla kök. Imorgon ska jag hämta ut nycklarna till festlokalen och jag hoppas att ingen har hyrt den på torsdag för då kan jag smita dit och dekorera och pynta så mycket jag hinner. Det verkar som att vi kanske blir 28 gäster då det kom en på efterkälken. Men nu är det verkligen överfullt. Än så länge känner jag mig inte sönderstressad men det kan explodera när som helst om något skulle gå fel eller någon dum idiot säger fel saker. Därför ser jag till att hålla mig inomhus de kommande dagarna. P har nu utökat sina ansvarsområden till att gällla även brödet. Eftersom jag behöver färskt till bruschettan måste det inhandlas tidigast på torsdag. Dagen innan festen. Det hinner jag inte göra så det får han göra. Tur att man har en andra hälft som ställer upp så mycket han kan och så mycket jag tillåter. För jag ser ju helst till att göra så mycket som möjligt själv för då vet jag att det blir gjort på det sätt jag vill. Mitt kontrollbehov när det gäller matlagning är snudd på ohälsosamt.

Ny plåtning på gång


Jag fick definitivt blodad tand igår när vi körde porträttfotograferingen. Nu har jag och Edwards bokat en ny plåtning. Eftersom jag har min rockfest på fredag så passar det alldeles ypperligt att köra en rockplåtning helgen efter. Ska försöka få till en tuff och kaxig attityd och defintivt inte se sockersöt ut. En lite större utmaning. Kommer bli asgrymt! Som vanligt. Måste bara försöka få tag i riktigt kolsvart ögonskugga. Det är lättare sagt än gjort för vad som svart på vitingar blir oftast knappt ens grått på min mörka hy. Men det ska nog gå och lösa. Rock on!
[ Fotograf Oscar Edwards Obs! Oretuscherad bild ]

Med åldern kommer visdom


Juridiska biblioteket har inte förändrats ett dugg. Stajlade små nippertippor i högklackat som klapprar irriterande högt i läsesalarna. Hur dom lyckas trippa omkring i sådana självmordsskor när det är glashalt ute övergår mitt förstånd. En gång var jag likadan men det känns som om jag vuxit ifrån det där nu. Med åldern kommer visdom heter det ju. Själv tar man bekväma gympadojjor, jeans och skjorta och flyr ner i källaren för att undkomma catwalken i stora läsesalen. Om juridikstudenten försöker ragga eller plugga är den ständiga frågan. Jag fick i alla fall vansinnigt mycket gjort idag. Nu har jag huvudvärk men ska försöka bli kvitt den genom lite hårdträning på gymmet. See ya!
[ Lilla Lull hästar igenom lite internationell rätt ][ Rajsan har tenta på fredag och har lite större hög att läsa igenom ][ Utanför juridiska biblioteket - tentaångest? ]

Måndag morgon


Aaah. Måndag. Lovely. När jag stod och väntade på bussen imorse började jag känna mig riktigt hajpad inför fredag. Hela veckan måste planeras in i minsta detalj för att allting ska klaffa. Jag får för guds skull inte glömma bort att tina köttet. Två kilo köttfärs ska förvandlas till köttfärsbiffar för 27 personer. Imorgon måste det sista inhandlas såsom färska kryddor och grönsaker. Antingen imorgon men troligtvis på onsdag ska jag ställa mig och göra en jättesats pastasås. Men idag mina vänner ska jag bosätta mig på juridiska biblioteket och plugga så ögonen blöder. Därefter blir det ett monsterpass på gymmet. Precis som en vanlig måndag.Modellplaner


Jag visade ett par bilder från porträttfotograferingen för Mooremodellen och hon konstaterade att de var otroligt söta. Tack så mycket gumman. Ganska olikt de glamourplåtningar jag tidigare gjort. Men det är roligt att variera sig. Vi har pratat om att göra en gemensam plåtning hon och jag men det får också vänta till sommaren. Då blir det troligtvis en klassisk glamourplåtning. Kommer bli mycket att tänka på då. Det är alltid svårare att plåta två modeller. Kruxet att få till snygga poser. Dessutom är vi rätt olika både till utseende och längdmässigt. Men det kommer bli roligt! Planen är att åka ut till Edwards stuga när det blivit riktigt varmt ute. Där finns det tillgång till både vatten och fantastisk natur. Helt avskilt från nyfikna blickar. Tänk att vara där en hel helg och bara plåta järnet. Grymt! Nu har jag verkligen en morot att tänka på när jag svettas och sliter på gymmet.

[ Fotograf Oscar Edwards Obs! Oretuscherad bild ]

Back in the game


Det kändes härligt att stå framför kameran igen trots att det "bara" handlade om porträttbilder. Extra kul är det att se hur mycket fotografen brinner för sitt intresse. Grejar med ljus och blixtar om vartannat för att få till det perfekta ljuset. Jag iakttar fascinerat och blir imponerad av allt man måste ha koll på som fotograf. Jag och Edwards fungerar riktigt bra ihop. Vi har en hel del fotoidéer att genomföra. Bland annat skräcktemat ute vid gamla psykhuset som inte blev av förra året. Kommer att bli en makalöst häftig plåtning och Edwards är grym på retuschering. Men innan vi kan genomföra det måste snön smälta bort. Och till sommaren ska vi plåta glamour.

All eyes on me


Så var det snart dags att ställa sig framför kameran. Känner mig riktigt peppad och laddar med lite Lady Gaga. Det gäller att verkligen vara i perfekt sinnesstämning inför en plåtning. Är man trött, grinig och osugen kan man lika gärna stanna hemma. Ska jag vara ärlig så har jag ingen aning hur det kommer gå för mig. Jag är rätt kräsen av mig när det gäller bilder. Man har lärt sig att bli det med tiden. Är rädd för att jag ska se på bilderna och tänka vem sjutton är det där fettot? För även om vi inte ska plåta min kropp så syns det i ansiktet. Nåja, det får bli dagens utmaning. Att hitta snygga kameravinklar där min viktökning inte syns så påtagligt.

För övrigt var jag på gymmet imorse när det öppnade klockan tio. Körde en snabb uppvärmning på löpbandet och sedan tränade jag mycket rumpa och lår. Det är där allting sitter. Faktiskt inte så mycket mage längre. Men röven och benen är verkligen ... stabila. Ser fram emot morgondagens träning. Då blir det spinning, core och bodycombat. Jag har fått tillbaka min träningsmotivation. Tidigare veckor när jag kände av förkylningen gick jag bara för att jag var tvungen. Men nu känns det roligt igen vilket alltid är en fördel när man kämpar för att gå ner i vikt. Det är fan inte lätt.Första plåtningen på ett halvår


God morgon alla underbara! Jag är mycket nöjd idag. Mest för att Göteborgsjuristen var så vänlig att ge mig en Spotifyinbjudan till mig vilket medför att jag kan skapa en playlist med alla de rocklåtar jag inte lyckats få tag i. Sweet. Nu har jag musik både till festen och efterfesten. Tusen tack! Som jag sagt förut så kommer jag kicka ut den gäst som sätter på någon annan musik än rock. Rnb, pop och house är definitivt strictly verboten.

I eftermiddag har jag min allra första plåtning på över ett halvår. Jag vette tusan om jag fortfarande har det. Men det visar sig. Ska kila till gymmet en snabbis nu på morgonen och sedan hem och raka, skrubba, smörja och plocka. Även om allting inte kommer synas på bilderna så är det känslan av att vara snygg som påverkar. Ingen idé att plåta om man inte känner sig snygg och självsäker. Självklart har det just idag poppat upp ett par finnar på ostrategiska ställen (läs ansiktet) men jag hoppas att det går att sminka över och i annat fall retuschera bort.

Det är skönt att jobba med en ung och lovande fotograf. Stämningen är avslappnad och man jobbar mot samma mål. On locaton - plåtningar är riktigt sköna och perfekta för en hobbymodell som legat på latsidan. Jag ser fram emot eftermiddagen med förväntan! Tjooflöjt!
[ Fotograf Oscar Edwards ]

Vilken skam


Melodifestivalen är ingen tävling - det är en jävla skam för hela landet! En bräkande brölande brud med en horribelt darrande röst som knappt förtjänar att kallas sångröst. Good luck i Norge säger jag bara. Fy fan. Vidrigt bidrag. Jag kommer inte rösta på Sverige i alla fall. Nu hoppas jag till och med att det går superdåligt för Sverige så att svenska folket lär sig rösta på begåvningar och inte tondöva små flickebarn. Gör om, gör rätt!

Ett nödvändigt ont


Jag har rensat och lagt undan massvis med klänningar. Det var plågsamt men ett nödvändigt ont. Nu återstår endast 40 klänningar i min annars så välfyllda garderob. Fick begrava en hel del skönheter på grund av min kurviga figur. Lilla Lull är lite ledsen. Men som tur var kunde jag fortfarande ha många sommarklänningar. Det är ju sommaren jag fokuserar mest på nu och eventuellt en utlandsresa. Att åka utomlands i kläder man trivs i förgyller hela semestern. Jag har dock endast gått igenom min klänninggarderob. Den andra garderoben är inte lika jobbig. Mest toppar, tröjor, koftor, blusar, kjolar och ett helt gäng med partylinnen och korsetter. Jag vet dock inte om jag orkar mer idag. Har ungefär femtio ton kläder att stryka innan jag kan koppla av. Tvätten är i alla fall fixad. Nu återstår bara det roliga jobbet att hänga in och vika de rena kläderna.
[ Kaotiskt ][ Frezze hittar ett nytt favoritställe - ni ser väl katten va? ]

Ett litet urval ur min garderob. Den helröda sommarklänningen fick jag för några dagar sedan av Mooremodellen. Älskar färgen. Helt uppenbart så är klänningen mitt absoluta favoritplagg. Jag använder knappt något annat. Den går ju att ha vid så många olika tillfällen. En klänning passar i alla lägen. Bara man väljer rätt typ av klänning. Jag har sett till att ha en jämn fördelning mellan vardagsklänningar, festklänningar och mittemellanklänningar. Mittemellan är precis som det låter. Kan användas både till vardag och fest. Beror lite på hur man väljer att accessoera. Pumps, sandaler, väskor, smycken och sjalar kan lyfta en hel outfit och få även den simplaste klänning att se partypimpad ut.

Good morning


God morgon mina vänner. Varför sova bort en underbar lördagmorgon? Klev upp halv sju och nu ska jag alldeles strax sätta igång och tvätta kläder. Sen blir det träning på gymmet igen och därefter eventuellt lite tentaplugg. Har en hel del tid att döda eftersom P inte kommer förrän vid femtiden. Ikväll blir det tacos och schlager för hela slanten! Tjoohoo! Hoppas ni alla får en fantastisk helg. Imorgon har jag photoshoot. Första gången på ett halvår. Pirrigt men ack så roligt!

Ändrade planer: Efter att ha öppnat min garderob och sett över klädkaoset som råder har jag beslutat mig för att göra en omvärdering. Idag kommer jag ägna lördagen enbart åt mina kläder. Jag måste gå igenom och lägga undan plagg jag inte längre kan ha. Kommer ni ihåg? De klänningar som jag blivit för fet för men som jag har som mål att en gång kunna ha igen. Mitt psyke är så pass stabilt just nu att jag klarar av lite tjockisångest. För vem kan påstå att det är roligt att prova kläder för att se ifall man tjockat på sig så mycket att de inte längre går att använda? Nu ska jag ner till tvättstugan. Tjingeling!


Springbreak casting 2010


Fick mail om casting till årets Springbreak 2010. En modevisningen som Forumgallerian anordnar varje år här i Uppsala. Men bara för att man kom med förra året garanterar inte det någon plats i årets modevisning. De vill säkert också få in lite nytt fräscht blod. Men självklart vill jag prova igen. Hade så grymt roligt förra året och fick jobba med underbara människor. Så obeskrivligt galet kul vi hade! Tyvärr kan jag inte gå på castingen i år för den krockar med min födelsedagsfest. Man kan inte få allt här i livet. Castingen är på lördagen klockan två och vid den tidpunkten har jag precis städat klart festlokalen jag hyrt. Mår gissningsvis inte särskilt bra efter allt födelsedagsfirande och att gå på casting i det läget är inte att tala om. Dessutom har jag gäster här hemma som bor över i min lägenhet. Dom varken kan eller vill jag lämna. Attans att det skulle vara just den helgen. Vill ju så gärna!

Här är lite oförglömliga bilder från förra årets Springbreak:[ Kalsongmodellen och Lilla Lull på repetition ][ Vackraste ][ Fular oss under klädprovningen ][ Provar ut kläder ][ Poserar ][ Sigge och Sussi ][ Showtime - bakom kulisserna ][ Sista modevisningen på krogen Birger Jarl - gänget ][ Den eminenta koreografen Lisa till vänster ][ Efterfesten - partypinglorna ]

The Twilight Saga - Eclipse Trailer

Stundom rätt fyndig


A whole lot of lovin


Jag har gått ner ett par kilo men det går segt. Har ännu en gång lyckats undkomma en förkylning och idag ska jag för första gången på flera veckor köra ett konditionspass på gymmet. Jag trotsar de otroligt obekväma cykelsadlarna och ska köra spinning ikväll för att sedan avsluta med ett härligt och välbehövt corepass. Min mage krymper sakta men den är inte på långa vägar redo att se offentlighetens ljus. Åtminstone inte på någon beach 2010. Om jag ska jämföra, vilket man så klart inte ska göra men ändå gör, så väger jag lika mycket som min gravida väninna och hon är ungefär i femte månaden om jag inte har fel. Och jag är inte gravid! Bara lite överförtjust i att äta. Hehe. Min lilla kärleksmage innehåller inget litet knyte. Bara en hel del överflödiga kärlekskilon. Jag lovar att lägga upp en efterbild den dagen jag når min normalvikt igen. Alldeles efter jul och nyår tangerade jag faktiskt på överviktsskalan enligt BMI-tabellen. Det var ganska skrämmande.

Uppdatering: Jag måste bara ge mig själv en ordentlig klapp på axeln. Vilket träningspass! Lovely! I'm back baby! Först startade jag med 30 minuter styrketräning, därefter ett 30 minuters spinningpass (for the record så avskyr jag spinning för sadeln är förbaskat obekväm för min rumpa) och avslutningsvis blev det 30 minuter core. Träffade PT:n på gymmet som förvånades över att jag tyckte de små sadlarna på spinningcyklarna var obekväma för jag har väl (and I quote) en väldigt köttig rumpa. Hahaha. Jag gillar han! Lugn och sansad. Påminner mig alltid att ha tålamod med min viktminskning. En finfin kille det där. Så är det någon som vill ha en grym PT kan jag rekommendera honom.
[ Kärleksmagen ska bort ]

Packad och klar


Det var helt galet mycket jag handlade igår och jag har fortfarande färskvaror kvar som jag måste inhandla nästa vecka. Tror vi kom hem med nio kassar. För att inte tala om det jag tog hem från bolaget. Det är kanske inte så mycket om man slår ut det på 27 personer men för lilla mig var det mycket. Vanligtvis räcker det för mig att lukta på en kapsyl öl så är jag färdig för skroten. Det är därför jag helst inte dricker så mycket. I varje fall inte på familjemiddagar och dylikt. Jag har upplevt pinsamma tillfällen då jag sitter och är full som en alika efter ett glas vin. Men nästa fredag ska det inte sparas på krutet. Det var lite så jag kände också när jag bestämde mig för att anordna hela festen själv. Min första egenhändigt komponerade fest vill jag inte snåla med något. Det jag däremot insett är att jag helt klart sprängt min festbudget för länge sen. Det är ta mig tusan mycket billigare att abonnera krogen och låta dom sköta all matlagning och dryck. Men det är inte lika roligt. Och man har större möjlighet att bestämma dekoration själv när man hyr egen lokal. Jag gillar att bestämma och jag gillar kontroll. Nåja, en gång kan man slå på stort.
[ Alkohol ][ Matkassar i mängder ][ Missarna bara softar medan jag stressar omkring i lägenheten ]

Nästan 30


Nästa söndag fyller jag alltså nästan 30. Det har nog ingen bloggläsare kunnat undgå på grund av alla mina tokiga festförberedelser och planeringar. Men det jag däremot inte skrivit något om eller ens haft tid att reflektera över är hur det känns att fylla år. Rent spontant så är det egentligen ingen big deal. 27 år är bara en obetydlig siffra. Egentligen. Men när jag börjar fundera lite mer så inser jag att det bara är tre år kvar tills jag fyller 30. Det känns...overkligt. Jag vet inte varför jag hänger upp mig vid just 30. De flesta av mina vänner är däromkring och äldre, min kille är åtta år äldre än jag och personligen så tycker jag ju att det faktiskt inte är någon som helst skillnad mellan att vara 27 och 30.

Det är väl allmänt vedertaget att någonstans mellan 30 och 35 bör man som kvinna tänka på att skaffa sig någon form utav avkomma. Om man så vill. Och det vill jag ju. Men inte nu. Och kanske inte än på många år. Jag har alldeles för mycket att ta tag i först innan jag kan lägga all min tid och fokus på en bäbut. Så säger i alla fall mitt förnuft. Men det förnuftet tycks som bortbåst när jag blir omringad av blivande mammor. Helt plötsligt är hela världen full av gravida. På jobbet är det två arbetskollegor som har fina små bebismagar och två av mina vänner väntar bäbut.

Gaaah, jag vill inte! Eller? Idiotklocka! En liten tröst är i alla fall att jag definitivt inte ser ut att vara äldre än 23. Tack gode gud att jag föddes som asiat. Vi är ju förunnade lyxen att åldras med lite mer behag än många andra nordbor. Så länge man tar hand om sig själv och inte äter, dricker eller röker för mycket. Men rätt som det är kan det vända. Om tre år kanske jag ser ut som en utarbetad gammal gumma. Vem vet vad livet har i beredskap för mig? Fast det är rätt skönt ändå att framtiden är oviss. Skulle allting vara utstakat vore tillvaron så mycket tristare. När jag var 13 år trodde jag på fullaste allvar att jag skulle gifta mig när jag var 24 och ha minst två barn. Vilken tur att det inte blev så. För det är inte jag. I alla fall inte just nu.


Festa till fördärvelse


Bordsplaceringen klar, tävlingslagen klara, inköpslistan klar, alkoholinköpslistan klar och jag är mäkta nöjd över alltihopa. Jisses vilket jobb det är att anordna en fest från grunden. Jag har utsett P till kaffe och pastaansvarig så jag blir lite avlastad. Mamma hälsade på mig igår och jag berättade om allt jag planerat och inhandlat. Hon tyckte att jag nästan borde strunta i juridiken och påbörja en karriär som festfixare. Eller kanske inte. Men hon såg hur mycket jag brann för det jag gjorde och det är just ett sådant jobb jag vill hitta så småningom. Det är inte så dumt att vara mångfacetterad.

Jag älskar att laga mat och jag litar på mina vänner när dom säger att jag är riktigt grym på det. Det vore bara fånigt ifall jag skulle anamma någon falsk blygsamhet när det gäller min matlagning. Jag vet att jag är ruskigt duktig på att laga mat. Inte på samma sätt som min bror Kocken. Han har matlagningen i fingertopparna och för att använda ett musikuttryck kan man säga att han har absolut gehör när det gäller matlagning. Jag däremot behöver lite tid att planera och fundera på vilka smaker och rätter som kan passa ihop medan min bror säkerligen skulle kunna sno ihop en gourmetmiddag på nolltid med bara några få ingredienser.

Alla förberedelser för min födelsedagsfest nästa fredag är således helt klara. Det känns fantastiskt bra. Vi blir 27 gäster varav 15 hanar och 12 honor. Mycket bra och jämn fördelning. Eftersom det blir ojämnt antal så har jag bestämt för att sätta mig själv ute på kortändan. På så vis kan jag ha full överblick över långbordet. Oj, nu blev det en tautologi. Tjusigt. Hur som haver, jag hoppas att alla gäster håller sig friska och krya annars måste jag göra om bordsplaceringen och lagen och det vill jag icke göra. Vi ses nästa fredag och då ska vi festa till fördärvelse. Tjoohej!

Ny kategori


Nu har jag skapat en ny kategori som jag döpt till dumheter. Där samlar jag alla mina inlägg som skapats på grund av irritation och ilska över dumma människor, irriterande händelser och övriga saker som kan gå fel i tillvaron. Samt inlägg som tillkommit från mitt förakt mot kommunister och högerextremister. Råkar någon av er läsare vara något utav det ovanstående och känner er träffade får ni trösta er med att ni inte behöver komma tillbaka hit. Är du en dum människa tycker jag att du borde ta och bli snäll. Livet känns så mycket lättare då. Jag lovar.

Photoshoot


På söndag har jag photoshoot on location med fotograf Oscar Edwards. Jag har inte stått framför kameran på ett halvår och jag måste erkänna att det känns både spännande och nervöst. Vi har pratat om något porträttliknande tema, eventuellt med bara axlar. Men resten av kroppen håller jag fortfarande dold. Jag har gått ner ett par kilo sen jag började träna och slutat vräka i mig så mycket mat, men är fortfarande inte tillräckligt bekväm med mina kurvor för att låta dom fastna på bild. Visst kan man retuschera och ha sig men bättre att känna sig självsäker och snygg från början för då blir bilderna bättre än att bara lita på att fotografen gör ett bra retuscheringsjobb. Ska bli så spännande att få se resultatet. Är man naturligt snygg från början behövs det ju inte så mycket retuschering.


Rena rama galenskaper


Jag har i tidigare inlägg skrivit om problemet med mina nya golv. Att de genererar statisk elektricitet och inte så lite heller. Alldeles nyss havererade min dator på grund av detta. Det slår gnistror och ger mig inte särskilt behagliga stötar om vartannat. Jag ringde till hyresvärden och påpekade att detta var oacceptabelt. Ingen annan har anmält några problem med detta men dom kanske inte påverkas lika mycket. Hon skulle luska lite i detta och återkomma.

Jag praktiskt taget bor vid min dator och det är rena rama galenskaper att jag ska behöva sitta och oroa mig för nästa stöt.
Förhoppningsvis kan det åtgärdas med någon form utav golvpolish som avleder den statiska elektriciteten. Tills vidare kan jag inte göra mycket mer än att gå omkring barfota här hemma och hoppas på att jag inte laddar upp mig.


Lite hjälp på traven

 

Jag fick lite tips från Obygdsjuristen igår efter att han läst mitt inlägg om bordsplaceringen. Frågan är om man skall ta hans råd på allvar eller inte. Han har ju faktiskt rätt i mycket, även om han lägger fram det med en speciell jargong. Tur att många av mina vänner redan träffat på honom annars skulle dom nog få en smärre chock. Han är den största, mest glupska och osmidiga vän jag har. One of a kind. Men ack så underbar! En fest utan OJ är inte en riktig fest. Där har ni i alla fall någon som satsar. Förra året vann han en Oscarstatyett för bästa kostym och jag tror minsann han är sugen på seger i år igen. Men vi får se. Jag har hört från en annan källa att det kommer finnas konkurrens. Rockfesten kommer vara en sådan fest där tjejerna kan klä sig någorlunda sexigt medan grabbarna kommer se så charmigt osexiga ut i tajta trikåer och 80-talsfrisyrer. Det vill säga, de som orkar klä ut sig. Jag hoppas att de grabbar som vill och vågar verkligen passar på att spöka ut sig så mycket som möjligt. Det kommer bli grymt och vi andra gäster (läs: sexiga rockbrudar) har något att skratta åt.


Obygdsjuristen: Du ska få lite hjälp på traven.

Par bör få sitta bredvid varandra, om inte annat för att minska risken för att en singel hamnar mellan två upptagna nissar eller nissor. Vidare är ju varannan kille och tjej en bra tumregel. Kompisar behöver inte nödvändigtvis sitta bredvid eller mittemot varandra, men det är ju kul om man samlar kompisgäng vid samma del av bordet iaf, så man kan ha viss kontakt.

Själv känner jag inget behov av att sitta bredvid Mooremodellen - no offence - då hon ändå är upptagen. Försök istället hitta något kjoltyg som förstår min briljanta humor och som inte räds min person i allmänhet och glupska aptit i synnerhet.

Och givetvis måste ju jag och mitt make kunna konversera så vi kan liva upp stämningen med lite samordnad bitterhet och cynism!

Slutligen kommer bordsplaceringen funka i max en halvtimme, sen börjar sedvanliga rockader och allmänt tumult. Du kan ju försöka hålla hårt på att rotation företrädesvis sker åt höger, från vilket håll man för övrigt bör låna mat när ens egen tallrik är tom.

Frågor på det?
[ Förra årets vinnare - Darth Vader och Lara Croft ]

Bordsplacering


Jag kommer att ha ett enda långbord på festen men jag har ingen aning om hur jag ska placera alla gäster. Finns det någon handbok eller officiella regler vad gäller bordsplacering? Det måste jag ta reda på. Jag vet i alla fall att man inte ska separera på par. Om man nu inte råkar vara gift. Då är det tydligen okej av någon anledning att sitta på olika platser. Men jag ska luska lite mer i det där. För övrigt ser det ut att bli en ganska jämn fördelning mellan par och singlar. Kanske en aningen mer par men inte mycket. Och sedan föredrar jag att försöka sätta varannan kille och tjej men det kommer ju heller inte att hålla för man vill inte splitta på vänner helt och hållet. Fast på en fest ska man lära känna lite nytt galet folk. Sedan tror jag faktiskt att det blir aningen fler killar men jag är inte säker. Har inte partypärmen här så jag kan inte kolla. Men imorgon ska jag sätta mig ner och se över bordsplaceringen. Det börjar ju dra ihop sig.

Det kommer säkert sluta med att jag inte orkar med en alltför genomtänkt bordsplacering. Egentligen ska man ju ta hänsyn till gemensamma intressen och se till så att gästen sitter bredvid åtminstone en obekant person. Men de flesta känner varandra och har varit med många gånger på mina tillställningar. Sedan vill jag ju inte heller att det känns stelt och formellt. Vill man byta plats så varsågod. Jag kommer inte stå där med piskan om det byts och smusslas. Det är ju en rockfest, inte ett bröllop, så bordsplaceringen är inte så väldans viktig. Föga förvånande har det kommit många önskemål från singelgrabbarna att bli placerade bredvid Mooremodellen. Ni får slåss om saken. Men jag kan inte klandra dem. Ögongodis är alltid trevligt.
[ Mooremodellen ]

Min nya nästan granne


Läste till tre idag och sedan hälsade jag på hemma hos Mooremodellen. Det var evigheter sedan vi sågs och vi hade mycket att ta igen. Ibland glömmer jag bort hur härligt det är att bara sitta i flera timmar och prata strunt med en tjejkompis och speciellt med någon man inte hunnit träffa på länge. Fick en supersöt sommarklänning av henne som hon köpt i Thailand. Hon tyckte den var mer min stil än hennes. Jag älskade både färgen och formen. Nu längtar jag ännu mer till sommaren. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och sedan tog vi självklart lite kort. Hon är lika fotogalen som jag. Det är roligt att hon flyttat så nära mig från att ha bott ute på landet. Ser fram emot att få sitta på hennes balkong när värmen kommer och bara njuta av livet.

Tack gumman för en supermysig eftermiddag!
[ Photoshoot på balkongen ]

Rätta looken

[ Testar rockkläder och lyckades omedvetet få till en 80-talsfrissa ]

Konferens


Var precis inne på min studentmail och såg att jag som juridikstudent har möjlighet att få gå på en konferens den 25 mars här i Uppsala alldeles gratis. Konferensen kommer bestå av många intressanta föredrag inom polisforskning. Jag var snabb på att läsa igenom vad för olika seminarium som fanns och det tog inte lång stund innan jag skickade iväg en anmälan. Är nu anmäld till fem olika seminarium som behandlar polisjuridik, AFA och vit maktvärldens syn på och strategier mot polisen i ett historiskt perspektiv, pågående rättsmedicinsk forskning med relevans för polisiär verksamhet, religionens nya synlighet i samhället samt slutligen barn som brottsoffer. Ämnena är ju rena rama himmelriket för mig. Det är inte så dumt att vara student.

På konferensen kommer bland annat justitiemininstern Beatrice Ask att dyka upp samt rikspolischef Bengt Svensson. Utöver dessa kommer en rad framstående professorer i bland annat psykologi, rättsmedicin och sociologi att medverka. Konferensen öppnar klockan 08.00 för registrering och pågår sedan till 16.20. Utöver seminarierna kommer det hållas föredrag om droger och vem som blir beroende och våldsverkare samt vad som sker i hjärnan, våld i nära relationer och DNA i kriminaltekniken. Detta kommer bli en helt fantastiskt intressant dag! Hoppas bara på att det inte råder platsbrist. Är ju ute i senaste laget.

Sista anmälningsdagen är 11 mars så finns det några fler juridikstudenter från Uppsala som är intresserade får ni gå in på Studentportalen och kika på aktuella meddelanden. Inlägget är upplagd av professor Bosse.Ett evigt gissel


Jag började plugga strax efter sju. Det gäller att passa på innan solen börjar sabotera. Nu skiner den rätt in i min lägenhet igen och gör det omöjligt för mig att sitta och föra anteckningar. Men jag hann med två timmar i alla fall. Jag får helt sonika lägga mig i sängen och läsa några kapitel i boken resten av dagen. Försöker få tag i pappa. Behöver verkligen få persiennen lagad. Tydligen ingår ju inte persienner i en lägenhet så hyresvärden har ingen plikt att se till att de fungerar. Jag råkar dock alltid ut för maximal otur och har inte haft någon fungerande persienn sen jag flyttade in i juni 2007.

Min förkylning är som den var igår. Ett evigt gissel. Fram och tillbaka. Riktigt illa somliga tider på dygnet och nästan frisk under vissa stunder. Nu mår jag lite sisådär. Ska som sagt fortsätta tentaplugga nu och sedan i eftermiddag ska jag hälsa på Mooremodellen som flyttade nästan granne med mig i helgen. Blev superglad när hon ringde igår för vi har inte setts på länge. Vore roligt att hinna umgås lite innan min fest för vem vet hur mycket jag hinner mingla med folk när kalaset är igång. Kommer nog springa omkring som en yr liten höna. Men i vart fall en riktigt cool hårdrockshöna.


[ En liten vilopaus från plugget ][ Lilla yrvädret ][ På promenad i det vackra vädret ][ I skogen ]

Bättre än ingenting


Lite plugg är bättre än ingenting. Jag läste bokens två första kapitel men det gick extra trögt, dels på grund av att den är författad på utrikiska och dels för att jag hela tiden ville sova. Kroppen reagerar så när jag har en kraftig förkylning. Imorgon ska jag göra ett nytt försök att plugga hemma. Önskar att vädret blir dåligt och mulet. Hann i alla fall med en timmes promenad idag med vovvarna. Det var skönt att komma ut och gå i solen. Frisk luft är alltid bra bara man har ordentligt på sig. Tog några härliga vinterbilder som jag får lägga upp imorgon. Just nu är jag hemma hos P och ska alldeles strax krypa ner i sängen. Förkylningen är som värst på kvällen och morgonen så jag mår inte alls särskilt bra just nu. God natt, kära läsare. På återseende imorgon.

Countdown


Jag håller på att dö. Dels på grund av min förkylning och dels av den fruktansvärda hettan i min lägenhet. Efter all kyla och uselt väder hade jag totalt glömt bort att mitt hem blir som ett krematorium när solen ligger på. Det finns inte ett uns skugga någonstans vilket gör det praktiskt taget omöjligt för mig att plugga. Får dra ut till Sunnersta om någon timme istället så jag slipper solen.

Idag blir det folkrätt för hela slanten. Har kopierat anteckningar från årets seminarium och ska försöka gå igenom dom samt läsa en hel del i Dixons bok. Jag gillar folkrätt. Rätt tandlös rätt men ändå väldigt intressant. 84 dagar kvar till tentan eller om man räknar veckor istället så innebär det 12 veckor med tentaplugg. Låter det mycket? Knappast om ni visste allt jag ska få in i min tjocka skalle. Sedan går det ju bort en hel del dagar på grund av annat. Man sitter ju knappast varje dag och läser, även fast jag skulle vilja.


Börjar bli nervös


Puh. Börjar bli lite nervös inför min fest. Nu är vi uppe i 27 anmälda gäster och jag ska laga mat till allihopa! Tacka vet jag buffé. Självklart kommer jag laga så mycket mat att jag drunknar men man kan laga lagom mycket av varje rätt. Och jag kommer behöva hela veckan till att förbereda allting. Det är snittar och tillbehör till fördrinken, sedan är det sju olika små italienska rätter med tillbehör samt chokladtryffeltårta och grädde till efterrätt. Jag har gjort små matskyltar vilket jag starkt kan rekommendera att man gör när man bjuder på buffé. På det viset underlättar man för gästerna och slipper en massa frågor. En annan viktig sak att tänka på är att slänga dit några rätter som även vegetarianer kan äta av. När det gäller italiensk matlagning är det ganska enkelt.

Till fördrinken:

- Entrérullar med svart stenbitsrom och räktopping
- Gratinerade kräftcrostini
- Grissini med parmaskinka och parmesan
- Ost- och olivflarn

Buffémenyn:

- Minipaj med oliver, tomat och parmesanost
- Vitlöksmarinerade scampi med citron och persilja
- Bruschetta med mozzarella och pesto
- Stekta champinjoner i vitlök och persilja
- Italienska köttfärsbiffar
- Florentinska kycklingvingar
- Zuccinitagliatelle

Tillbehör:

Tomatsås Marinara, parmesanost, oliver

 

Efterrätt:


Chokladtryffeltårta med gräddeÅterfall


Jag och mina planer. De får alltid ge vika för min sviktande hälsa. Som jag berättade fick jag stå ute och frysa rätt länge igår kväll och blev rejält nerkyld. När jag vaknade upp var det som om vinterhalvårets alla förkylningar slagit rot i min kropp. Sedan har symtomen kommit och gått under dagen. Självklart kändes det som värst när jag var på jobbet och ett tag trodde jag faktiskt att jag skulle dö. Så mina tentapluggsplaner imorgon blir lite annorlunda än vad jag hade tänkt mig. Kan omöjligt sitta på juridiska biblioteket och snora som jag gör. För att inte tala om mina nysattacker som aldrig tycks ta slut. Nej, den nya planen är att gå upp någorlunda tidigt, plugga några timmar här hemma i lägenheten och sedan åka ut till Sunnersta vid lunchtid för att vakta lite vovvar. Passa på att njuta av det vackra vädret samtidigt som hundarna rastas och sedan sätta mig med böckerna igen. Oavsett hur förkyld jag än känner mig har jag inte råd att ligga hemma på soffan och vila. Tentaplugg, here I come!Sawadee ka


Vi var en salig blandning av asiater på gårdagens förfest. Representanter från Thailand, Laos, Vietnam och Indonesien fanns på plats. Samt två svennebananer som bosatte sig i köket medan vi andra kacklande partypinglor bänkade oss framför tv:n och på önskemål från en av tjejerna tittade på Melodifestivalen. När jag insåg att de enda två svenskar som fanns på festen inte satt och följde Melodifestivalen (förutom jag då) blev jag full i skratt. Ombytta roller. För övrigt så var det riktigt usla bidrag och jag kommer inte titta på det igen.

Jag hade ju lagt upp det så bra och hade i förväg bestämt att jag skulle köra varannan vatten. Tyvärr blev det först en hel flaska vin som jag delade med Vietnamesen och när den var urdrucken kom jag på att vatten inte vore så dumt. Så runt niosnåret var jag rätt ordentligt i gasen och sedan höll det i sig en stund. Strax efter elva ringde vi på taxi för att åka ner till Flustret. Vi hade beställt en bamsetaxi eftersom vi var sju personer. Av alla taxibilar i stan fick vi en där chauffören hade drabbats av gula febern och blev helt till sig över att få en bil full med thailändare (eftersom han hörde majoriteten prata thai så tog han för givet att både jag och Vietnamesen också var från Thailand). Chauffören uttryckte på fullaste allvar att han gärna ville träffa en vacker thailändsk kvinna. För att smöra lite extra krämade han på någon thailändsk kärleksballad på bilstereon så man fick känslan av att befinna sig på en bar i Koh Phangan. Men det var ingen som föll för hans smicker.

Det var som sagt länge sedan jag var ute i Uppsala och speciellt på Flustret. En av vakterna konstaterade att han säkert inte sett mig på flera månader. Betyder det att jag var ute alldeles för ofta förut? Förmodligen. Sedan var det rätt länge sedan jag gick ut med ett helg gäng asiater och jag hade nästan glömt bort hur folk ute på krogen brukar reagera. Speciellt i Uppsala. Med folk menar jag män i åldersgruppen 25 år och uppåt. När man får höra kommentarer enkom med anspelning på vårt asiatiska ursprung säger det egentligen mer om personerna som fäller dom än om oss. Jag blev rätt förbannad och äcklad över hur en del män ser på asiatiska kvinnor. Majoriteten av männen ute på krogen ser alla kvinnor som villebråd, men att de sedan tar för givet att vissa kvinnor kan behandlas extra nedvärderande på grund av sexistiska fördomar som härrör från den utbredda sexturismen från bland annat Thailand är någonting jag aldrig kommer lära mig acceptera.

En annan fascinerande iakttagelse jag gjorde igår hade också med mitt asiatiska ursprung att göra. Det är lustigt hur män utgår från att jag är från Thailand och tycks tro att bästa sättet att imponera på mig är att säga sawadee kap. Wow, du kan säga hej på ett språk som jag inte ens pratar. Grattis. Sawadee ka på dig med, gubbe!
[ Laos och Indonesien ][ Äter självklart massa god thaimat ][ Cantik sekali ][ Hela gänget ][ Kvällens pose: Thai Airways ][ En liten vietnames i en väldigt liten hiss ]

Smala Sussi


1264 taggade bilder på mig på Facebook. Det är sjukt. Jag måste göra något åt det. Dags att rensa upp tror jag minsann. Hittade en tre år gammal bild på mig från tiden då jag vägde som minst. Det är nästan lite Nicole Richie varning över bilden. Jag skulle dock inte ha något emot att få tillbaka de fina välformade överarmarna. Undrar om det kommer behöva ta tre år för att gå ner till min normala vikt igen. Det visar sig.
[ Smala Sussi - 43 kg ]

Bortamatch


Det blev ett snabbt träningspass på gymmet. Höll på att somna, så trött är jag. Körde ju bortamatch. Missade bussen till P igår natt med en minut och fick vänta en timme på nästa. Var inte så nöjd. När jag väl kom fram var jag en frusen istapp. Det blev lätt minus tjugo grader så där kring tresnåret på natten. Var tvungen att slänga mig in i duschen för att tina upp. Annars hade jag nog gett P en hjärtattack. Så kall var jag. Nu har jag haft miljarder saker att göra ända sedan jag kom hem. Självklart låg vi kvar i sängen till ungefär halv ett och det gör lilla Lull enbart om hon varit ute och svirat kvällen innan. Men nu hann jag träna lite ben och i skrivande stund mumsar jag på thainudlar. Inte långt kvar tills mitt arbetspass börjar. Får blogga lite mer utförligt senare om gårdagskvällen samt lägga upp fler bilder. Har gjort många intressanta iakttagelser. Imorgon är det måndag och jag är nog den enda i världen som ser fram emot det.
[ Vet inte vad jag tittar på ][ Jag sitter bredvid värdinnan ]

Tjingeling


Hej alla glada. Lilla Lull har precis klivit upp. Vem sjutton skrev det där osammanhängande, föga genomtänkta blogginlägget från igår? Inte jag... *visslar oskyldigt* Man ska definitivt inte blogga när man har alkohol i kroppen. Det får jag komma ihåg till nästa gång. Ville bara göra ett litet livstecken ifrån mig. Återkommer senare med en full rapport. Med betoning på full. Det var riktigt kul igår. Saluhallen fick ge vika för Flurran. Kära gamla Flurran. Alltid lika speciellt. Nu ska jag lägga mig i sängen igen och äta frukost. Tjingeling.

Älskar, älskar inte


Älskar många. Vänner, familj, mannen i mitt liv, fest och vardag. Mycket och nästan allt. Men resten kan dra åt helvete! Era satans energitjuvar. I övrigt är livet på topp. Nu ska jag snart ut på krogen och dansa vidare i natten! Återkommer imorgon med föga smickrande bildbevis på kvällens bravader. Backstabbing fega små råttor kan ruttna i sina vidriga små kloaker. Nu ska jag ut och dansa vidare i natten. Sköt ditt eget liv och skit i resten. Ciao!

Kvällens outfit


Vad tusan ska jag ha på mig? Klänning givetvis men jag har ingen aning om vilka jag kommer i eller inte. Har ju inte hunnit rensa ur mina garderober ännu så många av klänningarna är för små. Jag pallar inte att få tjockisångest några timmar innan jag ska iväg på fest. Det är inte särskilt bra för självförtroendet. Men jag tror jag satsar på nedanstående outfit. Volangerna döljer röven och magen. Boleron ger ett elegantare intryck än om jag hade varit barärmad samt döljer gäddhänget. Sen är det inte direkt säsong för att vara hur naken som helst även om man ska vistas i en svettig kroglokal. Håret ska jag givetvis göra något åt. Har inte hunnit ännu. Precis duschat och nu måste jag ner till tvättstugan för att hämta upp min nytvättade matta.
[ Provar partykläder ]

Partypolare


God morgon kära läsare. Ska snart kila iväg till jobbet. Det är härligt med en tidig start på dagen. Känns som att man verkligen utnyttjar dagen till fullo. Tycker ju inte om att gå sysslolös. Ikväll ska jag tydligen ut på krogen. Blev tillfrågad igår kväll så det kom verkligen i sista minuten. Men det ska bli kul! Länge sen jag uppgicks med mina partypolare. Ha en underbar helg! Taataaa!

Uppdatering: Kom precis hem och upptäckte att katterna invigd det nya golvet samt vardagsrumsmattan med två stycken spyor. Jippie... Men jag har fått skötselråd angående golvet uppsatta i städskrubben och kräkfläckarna gick bort med lite ljummet vatten och allrengöring. Mattan slängde jag in i tvättmaskinen. Nu sitter jag och laddar inför ikväll. Eller egentligen vilar upp mig. Har jobbat från sju och slutade ett. Sedan gick jag direkt till gymmet och körde ett väldigt bra träningspass. Upptäckte att jag inte tränat musklerna på lårens ovansida på evigheter. Intressant smärta.

Jag ser verkligen fram emot kvällens spontanutgång. Det var söta K som frågade om jag ville följa med henne på förfest i huset bredvid mig. Hon bor annars i Tierp och vi ses mest när vi är ute och festar. Senaste gången jag träffade henne var på thaifesten för några månader sedan. Jag har blandade känslor inför en utgång i Uppsala. Har inte varit ute på flera månader. De senaste krogbesöken har varit i Stockholm. Gillar utbudet därborta i stora staden. Men det kan vara välbekant roligt att gå ut i sin hemstad. Vi får se. Eftersom jag inte är van att dricka ska jag köra på varannan vatten. Förfest vid sextiden alltså och sedan ser det ut att bli ett besök på Saluhallen. Vi ses kanske ute i vimlet! Bjud mig gärna på en drink för jag är pank som en lus. Hehe.
[ Good morning! ]

Perfektion


Vilken härlig dag! Perfekt för en promenad med vovvarna i det vackra vintervädret. Solen värmde på riktigt bra. Jag och P skämtade om hur livet skulle se ut för oss när vi blev pensionärer. Promenader och kaffedrickande i soffan med klassisk musik i bakgrunden. Inte så tokigt. Strax efter fyra kom jag hem till Rajsan för en efterlängtad fika varvat med mycket tjejprat. Så fin hon är med stora vackra bebismagen. Man känner sig lite längtansfull. Men det är lätt att säga. Jag räknar ju inte riktigt med tröttheten och allt vad en graviditet innebär. Har faktiskt noll koll. Nåväl, ingen idé att tänka på sånt strunt när det inte är aktuellt på lääääänge.

Fredagkvällen blir lugn. Chefen ringde och jag ska jobba imorgon bitti klockan sju. Slutar tidigt, redan vid ett och därefter blir det träning på gymmet. Ska passa på att göra klart lite fler bordsplaceringsskyltar då jag fått osningar under dagen. 24 personer är vi uppe i nu. Väldigt lagom, men ännu är det inte det slutgiltiga gästantalet. Det kan droppa in sena anmälningar på grund av diverse andra saker som måste benas ut först. Jag har redan blivit informerad om detta så nu känns det i alla fall som att allting är under kontroll. Somliga har fortfarande struntat i att svara och dom ger jag blanka tusan i nu. Jag har varken tid eller ork att jaga efter dom.

För övrigt kan jag meddela att det luktar avlopp i min lägenhet. Ibland blir det så har jag märkt. Skulle till att göra rent duschavloppet för jag trodde det kanske blivit stopp men det fanns ingenting att göra rent. Har ingen aning om vad den vidriga lukten beror på men ska prova att skölja med allrengöring ner i avloppet. Mycket irriterande. Annars är lägenheten i perfekt skick. Det nya golvet verkligen lyfter hela stället. Om det bara slutar att lukta Thailand så skulle jag vara helt nöjd. Inget ont om Thailand men avloppslukten får mig att tänka på mina asienresor. Både i Filippinerna, Thailand och Indonesien möts man av en speciell odör då man kliver av planet. Varmluft blandat med kloakstank. Det blir väl lätt så i u-länder. Därför det känns lite frustrerande att min lägenhet luktar som ett u-land när det enligt vad jag kan se inte är något fel med avloppet.
Alla underbara


God förmiddag alla underbara! Fantastiskt väder. Ska strax röra mig ut till Sunnersta tillsammans med P och hundvakta ett par mysiga vovvar. Hoppas vädret håller i sig. Tänkte försöka ta lite härliga utomhusbilder. Det har jag nog inte gjort på år och dag. Vintern är inte så pjåkig ändå när solen tittar fram och man får busa med hundarna. Nu känner jag mig väldigt ivrig på att få komma ut i det fina vädret. Senare i eftermiddag ska jag äntligen träffa Rajsan. Måste ju kika på hennes fina mage.

I dag är sista dagen för att lämna besked om min födelsedagsfest. Så har ni inte gjort det, gör det. Jag vet att några kommer dröja lite längre med svar av lite olika anledningar men ni andra som bara inte orkat bestämma er får ta och göra det nu. Hitills har vi landat på tjugo personer och ur matlagningshänsyn är det ett perfekt antal. Det kommer dock bli några fler för jag inväntar några fler svar under dagen. Och alla är givetvis lika välkomna! Kommer bli en grym fest! Nästa helg ska jag ta mig an det stora uppdraget att handla maten och alkoholen till festen. Ska bli kul!Det gick bra


Vilken ångest jag får när jag befinner mig i sjukhusliknande miljöer. Men jag fick ett sympatiskt mottagande trots att paniken var så påtaglig att man kunde ta i den. Hon var skicklig. Hon som tog prover. Fick mig att prata om andra saker och vips var det klart. Så kan det gå. Ikväll har jag bara njutit av en god middag hemma hos P och vilat i hans säng. Imorgon ska vi ut och vara hundvakt och sedan ska jag försöka hinna hem till Rajsan för en fika. Hela helgen är obokad så jag ska se till att träna duktigt. Min förkylning är lite bättre. Tror jag.Min fina lägenhet

[ Nya fräscha golv - love it ][ Min hall och alla mina älskade pumps ][ Vardagsrummet ][ Köket med fokus på golvet ][ Sovrummet ]
Nu är alltså golvläggningen klar och det enda som återstår i dag är att dammsuga ytterligare en gång. Allt är frid och fröjd om det inte vore för min dator. Det är väldigt svårt att förklara men den tycks spraka till när jag rör vid den. Som ett litet knastrande och det känns väldigt olycksbådande. Igår trodde jag bara det berodde på att datorn varit påslagen lite för länge men imorse upptäckte jag samma sak. Då har den ju ändå fått sova i några timmar. Nej, det enda jag oroar mig för är festen. Jag är beroende av datorn eftersom jag spelar musik genom den. Vad vore en fest utan musik? Smart som jag är har jag tankat över alla rocklåtar till min mp3 och skulle det bli en datakrasch kan jag låna P:s laptop och koppla in mina högtalare till den. Men helst av allt vill jag ju inte att min dator ska gå sönder. Igen.

Uppdatering: Är det några tekniska problem finns det alltid en person att ringa. Pappa. Han är duktig på saker men glömmer ofta att jag fattar nada när det gäller teknik så hans förklaringar kan vara lite svåra att hänga med på. Hur som haver, jag beskrev problemet och pappa hade lite olika förslag vad det kunde bero på. Som av en ren slump kom vi in på att jag fått nya golv. Pappas teori gick direkt från en läcka i datorn till något så enkelt som statisk elektricitet. Han menade att de gamla golven till viss del kanske tidigare ledde bort elektriciteten medan jag snarare går och laddar upp mig när jag går omkring på de nya golven. Jag tyckte det lät lite väl spooky. Skulle jag vara uppladdningsbar? Den tanken fick mig att börja skratta. Hann inte prata klart med pappa för han var tvungen att kila men jag ska ta och googla lite på statisk elektricitet.Statisk elektricitet
uppstår genom kontakt, friktion och separation av material. Statisk elektricitet finns alltid i vår omgivning, på arbetsytor, golv, stolar, kläder, förpackningsmaterial, arbetsplatsutrustning mm. En person som går över ett golv eller arbetar vid en bänk kan bygga upp laddningar på flera tusen volt. Människan känner först en urladdning vid ca, 3000 volt och dom känsligaste komponenterna klarar idag endast 20-50 volt innan de skadas eller förstörs. Luftfuktigheten har även en stor inverkan. Torr luft medför att spänningar lättare uppstår och utgör en ökad risk för komponenterna.
 

Morgondagen


Imorgon ska jag ta cellprover. Bara en rutinkoll för att se om det skett några cellförändringar. Man vill ju inte att det ska utvecklas till cancer. Har skjutit upp det i ett par år redan så lika bra att ta tag i det. Typiskt mig att tro att så länge jag ingenting vet så är jag frisk. Jag hatar verkligen allt som har med sjukvård att göra. I alla fall om man själv är i fokus. Men om jag är riktigt duktig får jag någonting av P. Han följer med och håller mig i handen. Tur att man har en kille som har överseende med mina fånerier. Jag har extrem sjukhusskräck. Men jag tänker minsann inte tillhöra de där 3-4 % som det skiter sig för. Nu ska jag snart sova. Lägenheten är helt i ordningställd och städad sånär som på ett par odiskade glas i köket. Tror jag ska spara dom så att jag har något roligt att göra imorgon bitti när jag vaknar så där okristligt tidigt. Tjingeling!

 

Inga ursäkter


Jag håller på att städa upp det sista efter kaoset som rådde i ett par dagar. När allt är klart så har jag absolut inga ursäkter längre till att inte sätta mig ner på mitt lata arsle och plugga. Det är med skräckblandad förtjusning som jag inser att dagarna kommer se likadana ut ett bra tag framöver. Dags att plocka fram min eminenta självdisciplin. Tidig uppstigning och tentaplugg i timmar. Träning på det och sedan mycket sömn. Den första juni klockan åtta på morgonen till klockan ett skriver jag monstertentan från helvetet. Jag vill sätta den nu därför att jag vill inte spendera ännu en sommar med att tentaplugga. Och sedan vill jag läsa polisrätt i höst och det kan jag inte göra om jag inte sätter tentan nu i år.
[ Självdisciplin - where art thou? ]

Golvläggning dag nr 2


Jippie! Nu är hantverkarna här och grejar. De börjar med köket för det har jag lyckats tömma på alla möbler. Hoppas dom hinner klart idag. Vill verkligen ner på stan och träffa Rajsan. Men det kan bli tajt. Har ju skytteträning senare ikväll. Sitter för tillfället hemma i min favoritmjukisdress och fördriver tiden framför datorn. Missarna har jag stängt in i sovrummet. Får se hur lång tid det tar för dom att börja klösa på dörren. De kommer säkert kissa och bajsa på ställen de inte ska.

Jag undrar om det är roligt att jobba som hantverkare när man är kille. Gå omkring och se manlig ut hela dagarna, snacka sport, visa stjärtskåran och stoppa in en prilla var och varannan timme. Kanske borde fråga. Nej förresten, då förstår dom nog att jag tjuvlyssnat. Ofrivilligt så klart. Jag höjer nog volymen på bandit istället. Hahaha. Undrar exakt hur litet Uppsala är egentligen. Jag menar, hur stor är risken att någon av er bloggläsare känner killarna som för tillfället bökar runt i min lägenhet?

Uppdatering:
Jisus krajst! Nu sågar dom av dörren. Vilket jäkla ljud. Måste hålla för öronen. Men dom var tvungna eftersom golvet höjer sig en bit nu och det gick inte att stänga dörren till sovrummet. Men nu ska det nog fungera. Det är ganska skitigt i min lägenhet för tillfället. Måste ta reda på det ögonaböj. Eller så fort dom är klara. Annars lär jag åka på allvarliga andningssvårigheter misstänker jag. Ska försöka fladdra lite med ögonfransarna och fråga snällt om dom vill hjälpa mig bära in bokhyllan i sovrummet igen. Är det fixat borde jag kunna sköta resten själv.


Modellplåtning på gång


Jag har ju sagt att jag lagt plåtningarna på is ett bra tag framöver på grund av juridikstudierna samt min rätt så stadiga viktökning sen i somras. Men häromkvällen blev jag så fasligt sugen på att plåta någonting igen och tog kontakt med en av mina favoritfotografer. Vi hade ett fantastiskt samarbete i somras då vi fotograferade en 50-talsinspirerad session. Bilderna från den plåtningen tillhör mina favoriter. Jag älskar allt som har en historisk touch. Nu blir det däremot en inomhusplåtning med fokus på porträtt. Ska försöka locka till mitt långa hår så det får ett riktigt snyggt och romantiskt fall. Vi har preliminärbokat nästa helg. Ser verkligen fram emot det!
[ Fotograf Oscar Edwards ]

Tillbaka till oredan


I dag har jag svettats, burit och släpat möbler. Dammsugit miljarder gånger och skurat golvet nästan lika mycket. Jag fick njuta av en kväll med någorlunda ordning men nu bor jag alltså åter i oreda. Usch. Men imorgon vid halv åtta kommer hantverkarna tillbaka för att lägga de sista golven i mitt sovrum och i köket. Det har gått förvånansvärt smidigt ändå att flytta sakerna. Men jag har varit tvungen att lämna kvar större möbler i rummen för de får inte plats ute i lägenheten. Så kan det gå när man bor litet.

Nu vill jag bara att allt blir klart så jag kan ställa i ordning alla möbler. När saker och ting är på plats kan jag äntligen finna ro och börja tentaplugga på allvar. Ingen mening med att skjuta upp det. Jag fick höra från en vän att hon trodde att tentamen var redan den 1:a juni. Ska maila institutionen så jag vet med säkerhet. När jag skrivit tentan är önskemålet att jag och P åker utomlands på en härlig sol-och badsemester. Vi har pratat om Grekland men ingenting är bestämt. Det är lika bra att passa på att göra det första veckan i juni eftersom det ändå kommer ta cirka två till tre veckor för dom att rätta klart tentan. Får jag besked att jag måste göra omtenta i augusti så kommer ju resten av sommaren gå åt till ytterligare tentaplugg.

Men det ska gå! Bannemej!

Uppdatering: Nu är jag hemma hos P. Orkade inte sova hemma när det ser ut som det gör. Får gå upp supertidigt imorgon stället och hinna hem i tid till golvläggningen. Men det har ju aldrig varit något problem. Väntar otåligt på att få ställa i ordning allting. Killarna är faktiskt väldigt duktiga och snabba, om man bortser från deras tvåtimmarslunch. Så länge jag har tillgång till internet kan dom få hålla på hur länge dom vill. Fast jag hade tänkt försöka hinna med en fika på stan med Rajsan. Har inte hunnit träffa henne på länge och lilla bebisen i magen bara växer och växer. Bebismagar är så himla fina. Någon gång ska jag också skaffa mig en sådan.
[ Så här fint var det hos mig igår kväll ][ Nu är det kaotiskt ][ Man ser i alla fall tv:n ][ Köksmöblerna får bo på vardagsrumssoffan ][ Väldigt stor skillnad på det fula plastgolvet mot det nya tarkettgolvet ]

Vett och etikett


Idag är jag stressad och då förstorar jag upp saker och ting. Som till exempel vett och etikett vad gäller så kallad osning. Jag skickade ut inbjudan i god tid och lite till. Sista osa-datumet är nu på fredag och av erfarenhet vet jag att många alltid väntar till sista minuten innan de svarar och det är väl okej. Det jag däremot stör mig på är när man inte får höra något svar alls. Självklart tycker jag det är tråkigt att personer man bjudit fått förhinder och inte kan medverka men det är sådant som händer. Jag har dock vansinnigt svårt att acceptera när folk skiter fullständigt i att ge ett svar. Vad har hänt med artigheten? Jag menar, hur svårt och hur lång tid tar det att maila eller sms:a att man tyvärr inte kan komma. Jag är väl för bövelen inte någon Gestapo. Det kommer inte bli ett långdraget förhör under tortyrliknande former för att få veta orsaken. Antingen talar man om varför man fått förhinder, vilket kanske i och för sig kan ses som artigt, eller så väljer man att inte dela med sig. Det är inte min sak att snoka och säger man inte varför så kommer jag heller inte fråga. Efter ett tag blir det faktiskt ganska tråkigt att gång på gång bjuda folk som aldrig ens bemödar sig med att svara.

Nej, nu har jag fått det ur skallen. Det har gått och stört mig ett tag nu. Dags att lämna det och konstatera att majoriteten faktiskt har koll på etiketten och det är jag tacksam för. Jag ska se till att hålla en fantastiskt fest för mina vänner. I år kommer det bli riktigt spännande eftersom temat är så speciellt. Men jag känner att allt verkligen har klaffat. Nu återstår bara den stora utmaningen att laga en hejdundrande buffé för drygt 20 personer. Det gäller att verkligen planera allting in i minsta detalj. För som ni säkert kan förstå är det omöjligt att laga all mat OCH dekorera en festlokal på samma dag. Fast enligt hyresreglerna har jag inte tillträde till festlokalen förrän samma dag klockan 12.00. Jag ska försöka förhandla så att jag åtminstone kan komma och göra klart bordsdukningen kvällen före. Lite medmänsklighet hoppas jag att hyresgästföreningen kan visa mig.

Nya golv

[ Titta så fint det blev ]

Bedårande
[ En typisk Sussi-klänning ]

Människors vidriga beteende


Jag upphör aldrig att förvånas över människors vidriga beteende. Vad man än gör eller inte gör, vad som än sägs eller inte sägs så spelar det ingen roll. Somliga klänger sig fast ändå likt smutsiga, äckliga blodiglar och vägrar släppa taget. En människa förändras inte över en natt och vissa förändras aldrig, vilket man kan se på ständigt återkommande oförlåtliga beteenden. Innebörden av en ursäkt är något som inte ens finns i deras vokabulär och sannerligen inte vetskap om hur en ursäkt bör framföras. Men det börjar bli enkelt att se igenom fasaden. Lika lätt som att krossa en kackerlacka med foten är det att slå sönder den ytliga och falska fasaden. Oberäkneliga människor ska man inte behöva ha i ens närhet. Men somliga biter sig fast precis som en hyena vid sitt kadaver. I det läget förespråkar jag inte att vända andra kinden till. Nej, ont ska med ont fördrivas.
[ Så här tycker jag just nu om somliga ]

Tristess


Idag kommer jag slå rekord i totalt meningslösa blogginlägg. Idag bloggar jag på grund av tristess. För att jag sitter instängd i köket och väntar på att golven ska bli färdiga därute. Ikväll kommer P och hjälper mig att ställa tillbaka möblerna för att sedan tömma sovrummet och köket på möbler inför morgondagen. Satan vad skönt det ska bli när allt är klart. När allting är i ordningställlt och jag kan börja plugga. Wohoo! För övrigt är jag väldigt imponerad över hur fint det blir. Och att det är en hel del pyssel med att byta golv.

Uppdatering: Stackars lilla misse som måste lyssna på ljudet av allt borrande och hamrande. Han har ju så mycket känsligare öron än oss andra. Frezze ligger inne i sovrummet och gömmer sig men jag och Sigge hänger i köket. Ljudet av en såg är inte ljuv musik för mina öron. Inte ens Iron Maiden kan dränka oväsendet. I brist på annat så har jag förberett lite inför framtiden. Har mailat till institutionen för rättsmedicin vid Umeås universitet och sett till så att min plan B är klar om det skulle behövas. Kursen är som klippt och skuren för mig.

För att bara nämna några områden som jag kommer lära mig om på kursen:

- dödsfallsutredning
- dödstecken
- identifiering
- naturliga och onaturliga dödsfall
- skarpt våld
- skottskador
- kvävning
- trubbigt våld
- tortyrskador 
- drogrelaterad död
- rättstoxikologi
- rättsintyg
- brottsplatsundersökning
- kriminalteknik
- barn- och kvinnomisshandel
- sexualbrott
- rättsodontologi
- rättspsykiatri
- rättsgenetik

 
[ Här sitter jag och msnar och dricker kaffe ]

Klättrar på väggarna


Nu har de unga, pigga golvläggarna kilat iväg på lunch. Hela vardagsrumsgolvet är klart förutom listerna. Själv har man suttit instängd i köket och vaktat katterna. Både dom och jag började nästan klättra på väggarna efter ett par timmar. Kan ju inte använda internet när dom jobbar därute. Jag undrar hur det känns att ha ett jobb som hantverkare. För det första tycks det absolut inte vara ett yrke för kvinnor. Antingen för att vi är riktigt kassa på att installera, bygga, såga och spika saker eller så finns det inget intresse för just den typen av jobb. Men unga hantverkare med fördelaktigt utseende tycks det finnas gott om.

Jag måste verkligen komma på något vettigt att göra när de återkommer. Har suttit och skrivit klart inköpslistan för all mat inför min fest så det kan jag inte roa mig med längre. Jag skulle ju kunna plugga lite men jag känner liksom ingen ro alls. Då känns det mer som a waste of time att sitta och läsa om något som ändå inte kommer fastna. Köket är städat så det finns heller ingen disk att ta reda på. Livet är tufft! Ska nog passa på att röra mig lite i lägenheten nu när arbetarna är borta. Eller ta mig en liten tupplur. Känner mig faktiskt lite trött. Kanske inte så konstigt när man gått upp klockan fem på morgonen.

 [ Nya golvet vs det gamla golvet ][ Missarna passar på att inspektera när arbetarna är på lunch ][ Och nosar på verktygslådan ][ Hemska gröna tapeter under mina tapeter - tur att man ska måla om ][ Sigge diggar redan det nya golvet ]

MåndagsångestMåndagsångest. Det är nog något jag aldrig känt av. Jag snarare välkomnar den nya veckan med öppna armar och njuter av vardagsrutiner. Än så länge. Det hänger nog ihop med min morgonpigga sida. Behöver man inte sova ut så spelar det ingen roll om det är helg eller vardag, man sover lika länge i alla fall. Efter en kopp kaffe är jag redo att möta dagen. Men för tillfället sitter jag i köket och väntar på golvläggarna som borde dyka upp när som helst och då blir det nog ingen mer internet så länge dom grejar i vardagsrummet. Har ju sån däringa sladd in i väggen och inte trådlöst. Suck. Vad ska jag göra utan internet? Kanske kika ifall det är något mer som måste göras inför festen. Skriva klart tävlingsfrågorna kanske.
[ Coffeelainen ]

Morgonstund


God morgon kära läsare. Mycket riktigt vaknade jag vid femsnåret. Fem över fem för att vara exakt. Nu sitter jag och kurerar mig med lite honungste. Näsan är helt igenkorkad och ögonen rinner. Klassiska förkylningssymtom. Går klädd i mjukiskläder och tofflor, mest för att jag inte kommer åt mina kläder. Smartskaftet Sussi råkade nämligen ställa alla möbler alldeles framför garderoberna. Kände inte för att klättra och böka bland alla saker bara för att leta reda på lite vardagskläder. Dessutom sjukförklarar jag mig själv efter mitt nysanfall som bestod av sjuttioelvamiljoner nysningar. Börjar misstänka att det inte bara är på grund av damm och hårtussar som gör så att jag nyser som en galning. Kanske har min kropp till slut fått ge vika för den lömska förkylning som plågat mig i veckor.


Min profilbild

Sök i bloggen