In i dimman


Nu har man gjort sig hemmastadd i VD:ns lägenhet på Regeringsgatan i Stockholm. Jag, Kemisten och Thaikocken har tagit oss en liten stänkare och ska snart dra vidare till Odenplan för lite mer förkrök. Vi ses på Clustret ikväll! In i dimman!

Sötnosar[ Jag har ju världens sötaste små kissemissar ]

Festligheter


Jag sov som en klubbad säl igår kväll. Kom hem till P strax efter halv åtta och somnade direkt efter Idol. Hade inte en aning om att man kunde bli så utmattad efter en femtimmars tentamen. Det kändes som om jag satte den, men jag vill ogärna ta ut segern i förskott. Bara att vänta och se. På måndag börjar nästa kurs. Men nu är det helg och jag är helt utvilad och redo för äventyr. Ikväll blir det festligheter i den kungliga huvudstaden. Fast först bör jag ta hand om min lägenhet som totalt förfallit den senaste veckan. Katastrof. Jag återkommer när jag börjar få ordning på grejerna. Over and out.

Taggad


Idag smäller det, gott folk! Nyduschad, sminkad och uppstylad till tänderna. Nåja, inte riktigt men jag känner mig oerhört fräsch och snygg. Det låter en smula fånigt men jag har en teori som jag tror stenhårt på. Är man nöjd med sitt yttre så presterar man bättre och idag känner jag mig på topp. Mentalt är jag laddad och taggad till tusen att skriva en fem timmars salstentamen. Om tre timmar sitter jag där och svettas. Hehe. Ska möta upp Klasskamraten strax innan ett. Måste köpa på mig lite cancerpinnar också. Idag är inte rätt dag att sluta röka. Wish me luck!


Utmana sig själv


Vid den här tiden imorgon sitter jag i skrivsalen och försöker efter bästa förmåga lösa juridiskt knepiga påföljdsbestämningsuppgifter. Det ska bli oerhört skönt att få lämna in tentan. Sen ligger det inte längre i mina händer huruvida jag klarar kursen eller inte. Klasskamraten påminde mig att tentan bara utgör hälften av kursens poäng och att den resterande delen av poängen hänger på hur uppsatsen bedöms. Det är rätt spännande hela grejen. Att få utmana sig själv och se hur mycket man har koll på. Jag mår i alla fall inte lika illa som tidigare gånger då jag skrivit. Nu pirrar det bara lite halvbekvämt i magen men mest av allt längtar jag efter att få sätta tänderna i uppgiften. Jag har åtminstone alla förutsättningar för att lyckas. Sen får vi se hur det hela artar sig. Nästa kurs börjar i alla fall på måndag och jag har inga som helst tankar kring den eftersom full fokus fortfarande ligger på morgondagens tentamen.[ Fotograf Oscar Edwards ]

Akuten


Jag var på akuten igår men inte för egen del. Avsliten hälsena och operation. Blir mest mental vila för mig nu innan tentan. Det kommer att gå bra. I vart fall borde jag ha någorlunda koll på grejerna. Ikväll ska jag och P gå på konsert. Haydn och Händel. Lite klassisk musik kommer få mig att koppla av. Ledsen om jag varit lite borta de senaste dagarna men ni vet ju varför. Plugg har den effekten på mig. Nu ska jag läsa ett par rättsfall från Högsta domstolen rörande tillämpning av det vidrigaste kapitlet i Brottsbalken som någonsin skrivits; 34 kapitlet om sammanträffande av brott. Sen är jag färdigpluggad och det får gå som det går. Imorgon mellan två och sju skriver jag tentamen. Håll tummarna.


Vilken dum jävla brud


Aldrig mera jb (juridiska biblioteket)! Jag kom dit imorse efter att ha suttit hemma och läst ett par timmar inför tentan. Vad är det för idioter som har befolkat biblioteket egentligen? Strax efter att jag satt mig till rätta i läsesalen började två tjejer prata högt och störa omgivningen något så kopiöst att det inte bara var jag som blängde på dom. Jag förvånades faktiskt över hennes dumhet att inte märka att vi runt omkring blev irriterade. Efter en stund försvann hennes kompis och jag tänkte att nu ska jag väl äntligen få studiero. Men ack så fel jag hade. Strax därefter började hennes mobiltelefon ringa (och nej man får inte prata i mobil i bibblan) och jag trodde verkligen hon åtminstone skulle skämmas över att hon glömt bort att stänga av ljudet. Och vad gör idioten då? Jo, hon svarar i telefonen och fortsätter prata högt och irriterande. Vad har hänt med jb egentligen? Det tycks ha blivit en jäkla lekstuga! Det är sista gången jag sitter på det där förbannade skitstället! Ni kanske undrar vad jag gjorde åt saken? Jag motstod faktiskt lusten att ta den tjockaste lagboken och slå henne i skallen med den. Med bister min reste jag på mig och bad henne avlägsna sig från platsen om hon hade tänkt prata i telefonen, men helst av allt hade jag velat ge henne en rejäl utskällning. Och den bruden ska bli jurist? Som inte ens fattar enkel vett och etikett! Man blir nästan mörkrädd.

Smått hysterisk


Jag satt i sju timmar och tentapluggade idag på bibblan. När jag gick hem i mörkret svor jag på att inte tänka mer på tentan utan istället bara koppla av resten av kvällen men det sket sig. Gick omkring och tänkte på saker jag tycker är klurigt med kursen, klagar och oroar mig över svåra frågor. Känner mig ganska stirrig och smått hysterisk men så brukar jag alltid bete mig när det är tentatider. VD:n ringde mig när jag var på väg hem från bibblan och bad mig om tips på en kycklingmarinad och jag kände mig väldigt trött och lät säkert mycket otrevlig, vilket absolut inte var meningen. Vanligtvis brukar jag låta ganska glad och uppspelt när folk ringer till mig, men tydligen inte den här veckan. Jag ber om ursäkt nu i förväg ifall jag snäser av folk som verkligen inte förtjänar att bli avsnästa. Fast ett tips är dock att inte ha någon som helst kontakt med mig förrän på lördag, när tentan är över. Ringer man till min mobil mellan nio på morgonen och sex på kvällen kan ni räkna med att bli screenade. Imorgon ska jag tillbaka och plugga. Hard work and no fun.

Några godingar[ Lägg märkte till min matchande outfit - skor och klänning ][ Och matchande väska ][ Undrar vad VD:n säger till mig - jag ser måttligt skeptisk ut ][ Är hon inte fantastiskt het? ]

Rena rama idiotin


Jag är hemma i Uppsala nu. Det var en lång resa hem eller åtminstone kändes det som så. Nu har jag slängt i min vita klänning i tvättmaskinen. Självklart lyckades jag spilla alkohol på den igår men det var väl inte mer än väntat. Jag menar, att försöka balansera på skyhöga stilettklackar samtidigt som man har en drink i ena handen och en Bacardi Breezer i den andra är ju rena rama idiotin. Men när man är lite på pickalurven tror man sig ofta vara oövervinnerlig. Jag ska säga er att klockan halv tre var jag definitivt övervinnerlig.

Nu har jag dock ställt om min hjärna och mitt sociala liv till tentapluggets underbart förutsägbara värld. Jag har packat en väska med alla böcker och anteckningar inför morgondagen som jag tar med mig ikväll eftersom jag ska äta middag hemma hos P. Imorgon är det jag som står och hänger på låset utanför bibblan. Ringde till Klasskamraten för en timme sen och bad honom att ansluta sig till mig imorgon. Alltid skönt att ha någon att diskutera eventuella problem som kan dyka upp under pluggandet. Vi kommer köra stenhårt. Från när dom öppnar till stängning. Fyra dagars nonstop. På fredag klockan två är det jag som visar var skåpet ska stå. Tjoohoo!
[ Lagom sliten med en smått stirrig blick ]

Alkoholen flödade


Vilken fest! Alkoholen flödade och maten var ljuvligt god. Jag chockade omgivningen med min aptit men god mat ska ätas och inte tittas på. Det är ett under att jag lever idag. Blev ordentligt i gasen igår, tillsammans med resten av gästerna. Butikschefen överröste mig med egenhändigt blandade fruktdrinkar som man drack lika lätt som saft. Farligt men härligt gott! Jag har egentligen inte så mycket att skriva om för min hjärna är ganska nollställd. Är i skrivande stund kvar i Butikschefens stad men någon gång ska man väl ta sig härifrån. Ni har väl inte glömt att ställa tillbaka klockan en timme? Jag blev rätt lycklig när jag insåg att man fick en timme extra att återhämta sig på.

[ Festklädda ][ Förste ballongblåsare ][ Partypinglorna ]

Förfest och Flurran


Det gick alldeles utmärkt att vara nykter igår. Satan i gatan så kul vi hade. Och min kära vän Radiorösten anslöt sig till förfesten hemma och Slaktarn. Jag blev överlycklig eftersom vi inte hade setts på så länge. Grabbarna körde all in medan vi galanta damer höll oss rätt så städade. Intressant det där, att iaktta killarnas sätt att peppa varandra om någon precis avslutat ett förhållande och jämföra hur man själv skulle hantera det. När vi tjejer har killproblem eller blivit dumpade brukar det allt som oftast sluta med ett hysteriskt telefonsamtal till bästa väninnan som genast rusar över. Där sitter vi iklädd mjukiskläder, en flaska vin, cigg och något annat onyttigt och så gråter vi ut vår hjärtesorgen. Men när någon av grabbarna känner sig nere så styr resten av hanarna upp en utekväll, klär upp sig till tänderna, köper några bärs, en flaska sprit och kör såre ryker. Lite annorlunda sätt att tackla problem, men resultatet blir ofta detsamma och man är oerhört tacksam över vilka härliga vänner man har. Enda skillnaden är väl att levern för oss honor inte tar lika mycket stryk.

Summan av kardemumman; jag hade förbaskat roligt igår. Förfesten var klockren med mycket internskämt och lagom bonniga tendenser. Men man kan inte förvänta sig annat med två grabbar från Värmlands djupa skogar och en sportfåne från Sälen. Endast Skepparn och Pölsa hade någon slags anknytning till civilisationen. Apropå civilisationen fick jag veta att Knubb-Sebbe blivit headhuntad av den topprankade byrån Baker-f*cking-McKenzie, och tackat nej! Jag förfasades över detta hela kvällen. Låt mig förklara. Knubb-Sebbe har bott ute i obygden alldeles för lång tid. Jag accepterade det under tiden han satt ting. Eftersom trycket på tingsplats är högt så får man faktiskt ta det som bjuds. Men i åratal har jag lyssnat på hans klagosång över bristen på honor och hur dödligt tråkigt det är att bo i urskogarna. Vi har som vanligt hånat honom så fort vi fått chansen, det är ju trots allt så vi visar vår kärlek för varandra, men hur hånfulla vi än varit så har han blivit kvar, med den ständigt avslutande kommentaren att han måste flytta till Stockholm, eller i vart fall närmare civilisationen. Så när han äntligen var klar på tingsrätten fick han erbjudande om att jobba på en närliggande advokatbyrå, men fortfarande på fel sida om landet. Han tackade ja och hoppet om att han skulle återvända till oss försvann allt mer. Så fick jag ryktesvägar höra att en advokatfirma i Stockholm hade headhuntat Knubb-Sebbe och erbjudit honom jobb. Döm min förvåning och besvikelse när han inte tackade ja. Idioti, tänkte jag. Jubelidioti tänkte jag igår när jag fick veta att det var Baker & McKenzie som hade ringt honom. Men jag får väl helt enkelt ta honom på orden; att det är mycket häftigare att bli headhuntad av dom och sedan tacka nej.


Kvällen avlöpte precis som väntat. Jag och Radiorösten stod på dansgolvet inne på Flustret och skakade på huvudet åt grabbarna som var så i gasen att det nästan var plågsamt att se. Det tog inte lång stund innan jag sa till Radiorösten att de här killarnan kommer att bli utslängda. I vissa lägen var det så illa att jag var tvungen att gömma mig bakom en pelare för att dom inte skulle få syn på mig och dra in mig i deras gruppkram. Jag tror inte ni, kära läsare, är fullständigt medvetna om varför jag försökte undkomma mina kära vänner. Både Knubb-Sebbe och hans bror väger säkert tillsammans 250 kg. Släng på Slaktarns, Skepparns och Pölsas vikt så kan ni snabbt räkna ut att en liten Sussilull inte vill bli krossad av nästan ett halvt ton kanonfulla killar. Men ibland kunde vi faktiskt stå bredvid och dansa med dom utan att riskera livet. För övrigt har jag inte skrattat så mycket på länge. Knubb-Sebbe är en ren fröjd att iaktta ute på dansgolvet.

Jag minns inte hur mycket klockan var när Pölsa kom med beskedet att Knubb-Sebbe med bror hade tyvärr fått lämna lokalerna. Det hade gått mycket städat till. Vakten hade bara konstaterat att de var en aningen för överförfriskade och var tvungna att avlägsna sig. Jag skrattade så jag nästan fick magknip. Som sagt, det var väntat. Kunde inte låta bli att håna av via sms men än så länge har jag inte fått något svar. Misstänker att de fortfarande ligger hemma och slickar sina sår.

Men skrattar bäst som skrattar sist, ikväll blir det jag som ska ut på galej och vi får väl se hur jag mår imorgon. Snart ska jag börja locka håret och fixa mig fin inför Butikschefens 25-årsfest. Det blir tidig avfärd från Uppsala så mig kommer ni inte höra av på ett bra tag. Men jag ger er några fina bilder att titta på så länge. Ha en fortsatt härlig helg![ Grabbarna ][ Full fokus på spriten ][ Nyktra sällsskapet ][ Kvällens skönaste bild ][ Knubb-Sebbes slips - need I say more? ][ Ute på krogen ][ Rob (mitten) anslöt sig efter en sex timmars bilfärd - impressive! ][ Angi och Sussi ]


 

Fest i dagarna två


Allt klart inför morgondagen. Nej, jag kom på att jag måste stryka min klänning. Men det får jag ta och göra imorgon bitti. Ska ändå upp förhållandevis tidigt och locka mitt hår. Det är ett tidskrävande projekt vill jag lova. Presenten är i alla fall inslagen och grattiskortet skrivet. Fattas bara P:s signatur. Ibland är det svårt att få fram orden när det känns som att alla ord i världen inte räcker till. Jag menar, Butikschefen är en person som jag älskar så otroligt mycket. Vad säger man till sin bästa vän som fyller år? "Grattis på 25-årsdagen" känns så fattigt. Nåväl, jag tror hon förstår vad jag vill ha sagt. Imorgon är det hennes dag och hon kommer glänsa.

Kunde inte låta bli att prova mina nya jeansleggings, stövlarna och koftan. Riktigt fräsigt ihop! Nu måste jag bara lära mig gå i dom. Stövlarna alltså. Intressant det där med att gå in skor. Jag minns många pumps som jag köpt och varit övertygad om att jag aldrig skulle kunna lära mig gå i dom på ett snyggt sätt, men det handlar bara om övning och vana. Mina senaste svarta pumps gick jag in på en eftermiddag och sedan hade jag på mig dom på en catwalk. Flera timmars övning, ombyten och struttande fram och tillbaka men jag vande i alla fall fötterna vid dom skorna. Nu tycker jag på fullaste allvar att dom är sköna att gå i. Nej, dags att börja göra mig i ordning inför kvällens nöjen. Förfest hos Slaktarn och sen utgång. Ikväll ska det dansas![ Presenten inslagen och klar för leverans ]

[ Mina nya inköp - och katten undrar vad tusan jag håller på med ]

Ärenden på stan


Jag pluggade några timmar imorse och sen var jag tvungen att uträtta lite ärenden på stan. Bland annat köpte jag jeansen jag hade lagt undan på Gina Tricot. Det är egentligen jeansleggings och inga riktiga jeans men det ser man knappt. Mycket bekvämare att ha leggings på sig men ibland vill man ju även ha jeans utan att knapparna ska skära in i magen. Vilken fantastisk uppfinning; jeansleggings. Ett litet tips till dom som känner sig lite småfeta, särskilt kring magen och röven.

Fanns tyvärr ingen kofta kvar i min storlek. Köpte XS på koftrean igår men jag var tidigt ute då och nu är alla små storlekar slut. Men strunt samma, jag älskar min rosa kofta. Efter Gina Tricot sprang jag in på Lindex. Jag kommer vara väldigt elegant och svartklädd ikväll och för att piffa till det ville jag hitta ett snyggt nagellack. Brukar alltid annars köra på fransk manikyr för jag tycker det passar till allt, men idag vågade jag prova något nytt. Hittade ett urläckert mörkrött nagellack. Kommer passa bra till min outfit på Halloweenfesten också.

På vägen hem köpte jag omslagspapper och grattiskort till Butikschefen. Ska ner i källaren och leta efter en kartong som jag kan stoppa presenten i. Gillar inte att ge bort presenter som man kanske kan gissa vad det är så därför lägger jag alltid mina gåvor i kartonger. Är jättenöjd med det matchande kortet. Strunt samma om hon läser min blogg innan hon får presenten. Jag har i alla fall matchat med guld och svart.

Slutligen sprang jag förbi bolaget för att handla lite sprattelvatten och några Bacardis till festen imorgon. När jag var inne på systemet så hade en kvinna från personalen lite problem att få ut en alldeles för överförfriskad afrikan som antingen inte förstod de svenska bestämmelserna om att man faktiskt kan bli nekad att köpa alkohol om man är dyngrak, eller så låtsades han inte förstå. Det roliga var att precis när hon hade kastat ut honom så gick han iväg en sväng och sen kom tillbaka in i butiken som om ingenting hade hänt. Oturligt nog sprang han på samma kvinna som hade slängt ut honom. Jag skrattade åt hela incidenten.
[ Jeansleggings - perfekta för den kurviga kvinnan ][ Depend nagellack från Lindex ][ Sprattel, rödvin och vittvin - så ska ett vinställ se ut ][ Sigge är inte så imponerad av mina inköp ][ Men jag ska inte väcka han ]

Svenska hollywoodfruar

 

Vilket fynd


Gina Tricot i Uppsala har rea på helt fantastiskt sköna koftor! Jag ska dit igen idag och köpa ett par jeans men det kanske blir ännu en kofta. 49 kr är nästan ett horribelt billigt pris. Men förklaringen var att de fick in fler plagg än vad dom hann göra av med och lagret står fullt. Först hade dom satt ner koftan till halva priset men det försvann inte tillräckligt snabbt och nu är den alltså nere på 49 kr. Jag som konsument blir ju alldeles salig av lycka!

Hämtade även ut mina ursnygga svarta stövlar som jag beställt från have2have. Det är som om dom vore gjorda för mina fötter. Tyvärr kan jag inte använda dom än när vädret är som det är. Blött och lerigt. Tänker inte förstöra dom det första jag gör. Måste köra lite grovimpregnering först innan jag testkör stövlarna. Men maken till snygga stövlar har jag inte sett. Så fina och bara mina! Woohooo!Försening


Tydligen är vaccinet för svininfluensan försenat till Uppsala så riskgrupperna kommer inte kunna vaccineras förrän tidigast 28 oktober. Puh. Då har jag hunnit skriva tentan. Visserligen skriver jag den 31 oktober men jag tänker vänta med vaccinationen tills efteråt. Ingen idé att riskera att få biverkningar en eller två dagar före skrivningen. Nu kan jag i lugn och ro koncentrera mig på tentaplugget.

Har inte sovit så bra inatt. Den välbekanta ångesten inför tentamen börjar leta sig in i mina drömmar. Inatt har jag i drömmen sprungit runt i långa, labyrintliknande korridorer, helt förtvivlad över att jag inte kunde hitta rätt klassrum som seminariet hölls i. Jag grät och var helt hysterisk av stress. Och när jag väl hittade rätt så hade dom precis avslutat genomgången. Minns att jag tuppade av i drömmen och sen vaknade jag med en sprängande huvudvärk. Buhu.


Svininfluensan


Idag hade jag mitt sista seminarie för kursen. Om en vecka sitter jag och svettas i skrivsalen. Det börjar faktiskt pirra lite i min mage. Men sen får jag tänka på att när jag väl skrivit den så får jag lov att koppla av och koppla bort skolan åtminstone över en helg. Jag och Kemisten drar till Stockholm den 31 oktober för att gå på asiatfest. Någon som är sugen på att haka? Ska bli hur grymt som helst. Vi tänkte styra upp något med VD:ns bror som för övrigt var så snäll och lånade ut lägenheten till förfesten förra gången det var fest. Riktigt grymt kul! Vi blir inte lika många denna gång men roligt kommer vi att få, det är jag helt övertygad om.

Imorgon blir det party med grabbarna. Eller jag kommer väl mest iaktta och vara flitig med min kamera som jag brukar. Det blir en alkoholfri afton för mig eftersom jag ska vara pigg till Butikschefens 25-års fest på lördag. Och hålla mig någorlunda i skinnet eftersom jag måste tentaplugga. Men jag skulle aldrig i livet missa min bästa väns födelsedagsfest.

Ska krypa ner i sängen snart eftersom det blir tidig uppgång. Plugg, plugg och åter plugg. Men måste ringa vårdcentralen också för att få den där vaccinationssprutan mot svininfluensan. Glömde bort att göra det i onsdags. Jag har tyvärr inga valmöjligheter när det gäller den saken. Det är en hel del debatter om att allt är överdrivet men jag som tillhör riskgruppen gånger två har inte råd att chansa. För det första har jag astma och för det andra har jag ett extremt nedsatt immunförsvar på grund av Kawasakisjukdomen. Jag skulle med andra ord definitivt kunna stryka med om jag blev smittad. Lite orolig är jag dock eftersom man ibland kan känna av biverkningar efter en vaccination. Har verkligen inte råd att få några konstiga symptom så nära inpå tentan, men hellre lite biverkningar än en dödsdom.

[ Fotograf Oscar Edwards ]

Otrogen


Jag hittade det här härliga klippet på sötnosen Malins blogg. Kattälskare som jag är kunde jag inte låta bli att sno det och lägga upp här på min egen blogg. Detta klipp bevisar verkligen att katter kan hålla på i evigheter och leva satan. Fast min Sigge nöjer sig med lite kaffe och sen blir han tyst och belåten.


Social kompetens


Jo, en sak jag längtar till är ju lördagens festligheter. En av mina närmaste vänner, Butikschefen, fyller 25 år imorgon och i helgen blir det kalas i hennes stad. VD:n hämtar upp mig och P i Uppsala och sen åker vi till festen. Jag ser fram emot att få träffa födelsedagsbarnet och att överhuvud taget få vistas ute bland människor som inte spenderat dagarna med att sitta instängda och nergrävda i böcker. Normala människor. Får se om jag fortfarande har kvar någon social kompetens. Ytterst tveksam till det. Jag minns knappt senaste gången som jag vistades ute bland folk. [ Ja må hon leva ]

Bära eller brista


Jag har pluggat på rätt flitigt idag. Är lite irriterad men föga förvånad över att jag vaknade med förkylningssymtom imorse. Låg kvar i sängen till sju och huttrade, nös och frös men sen klev jag upp och satte mig vid köksbordet för att plugga. Det blev med andra ord ingen träning. Jag ska sluta planera träningspass för det tycks ändå alltid komma något emellan. Strax innan lunchtid åkte jag i alla fall ner på stan och lämnade in uppsatsen. Jag log hela vägen tillbaka. Det är alltid som om en gigantisk sten lyfts från bröstet när man slänger in sin uppsats i den svarta brevlådan. Nu får det bära eller brista.

Funderar på att ta och hitta ett nytt ställe att tentaplugga på. Juridiska biblioteket är helt värdelöst nu när dom byggt om och här hemma är det iskallt trots att elementen är vridna till maxtemperatur. Jag längtar tillbaka till värmen. Italien. God mat. Ingen stress. Kulturella upplevelser. Inga bekymmer. Vad kan man längta efter här hemma i kyliga Sverige? Att få krypa ner i en varm säng och dra täcket över huvudet. Missförstå mig inte nu, jag är inte på väg tillbaka i min nedstämdhet, men lite mer värme skulle inte skada. Vem som helst kan ju bli tjurig över den förbannade kylan. Jag kommer definitivt inte överleva vintern.

[ Italien - Florens ]

In absurdum


Jag tycker inte att man ska bemöta Sverigedemokraterna med tystnad. Det är bra att deras åsikter tas upp till debatt och luftas så att vi kan slå hål på deras snedvridna politik. Enda risken är att den outbildade delen av Sveriges befolkning köper deras argument, ord för ord utan att ifrågasätta. Jag säger inte att Åkesson är dum i huvudet. Tvärtom. Han är djävulskt skicklig på att lura en viss typ av människor som inte kan urskilja vad som är ren och skär nonsens. Han spelar på åsikter som han vet vinner visst medhåll hos många människor. Till och med jag kan erkänna att det i vart fall inte är orimligt att begära att man i någon grad får anpassa sig om man invandrar till ett annat land och acceptera de värderingar och traditioner som råder där, men att som Åkesson hävda att islam är det största utländska hotet sedan andra värdskriget är att dra det in absurdum. Nästa års val kommer att bli oerhört spännande av flera anledningar. För det första får vi se om svenskarna är idioter och röstar fram en sosseregering. Jag vill gärna vara optimist och tro att de har lite mer i skallen än så. Och för det andra är jag mycket nyfiken på om Sverigedemokraterna kommer lyckas kräla sig in i riksdagen. Mycket talar för att valet kommer gå käpprätt åt helvete. Jag känner det på mig.

Talking dogs


Smärtan


Nu ska jag snart lägga mig. Om jag känner mig pigg imorgon bitti ska jag kila iväg till gymmet och springa en stund på löpbandet. Förra veckan hade jag så mycket träningsvärk att det var jobbigt att gå. Det var riktigt härligt, men jag kunde tyvärr inte träna benen förrän smärtan gick över, så olidlig var värken. Förhoppningsvis kommer jag känna likadant efter morgondagens träning. Jag gillar smärtan, inte för att det visar på att man är otränad, utan för att det verkligen känns att man gett järnet. Så planerna för imorgon blir först gym tidigt på morgonen, sen lämna in uppsatsen, därefter tentaplugga, efter det kolla på en fotbollsmatch och senare på kvällen har jag pistolskytteträning. Full rulle! Sånt gillas.


En smygande känsla


En smygande känsla av upprymdhet börjar så smått komma över mig. Imorgon ska uppsatsen lämnas in och på torsdag har jag det allra sista seminariet för den här kursen i påföljdsbestämning. Jag och Klasskamraten har bestämt träff klockan tio imorgon för gemensam inlämning. Efter detta är det dags att ta tag i tentaplugget. Då kan jag äntligen fokusera på en enda sak. Stressen blir mindre påtaglig när man inte har sjuttioelva miljoner uppgifter att bolla med samtidigt. På fredag ska jag träffa familjen och skåla med en alkoholfri drink för min till viss del nyvunna frihet.

Det som skiljer den här tentan från de andra kurserna är för det första att det är på ett enda koncentrerat område. När jag till exempel läste på termin 6 hade vi säkert sju olika rättsområden. Det var omöjligt att få in allihopa på en femtimmars-skrivning. Om jag inte minns fel så läste vi förvaltningsrätt, EG-rätt, internationell privat och process-rätt, miljörätt, folkrätt, socialrätt samt polisrätt. Vissa områden var självklart lite större än andra. Det gick inte att komma ifrån förvaltningsrättsliga och EG-rättsliga frågor, men sen var det närmast ett lotteri vad som kunde dyka upp.

För det andra så är jag fullt medveten om var jag ska börja när jag får en påföljdsuppgift med tillhörande problematik. Jag har rätt bra koll på vad som ska beaktas och vad själva problemet är. Det jag däremot är lite osäker på är när vissa särskilda saker ska beaktas. Personligen är jag väldigt förtjust i strukturerade och schematiska lösningar, men ibland går det inte att resonera så uppstyrt. En del saker tycks bara flyta in i huvudet på mig och skapa en enda kletig gegga. Förhoppningsvis kommer det mesta hinna klarna innan skrivningen. Det är i alla fall vad jag ska lägga fokus på när jag tentapluggar. Att räta ut frågetecken.

Sen att Högsta domstolen ibland dömer tvärtemot allt vi fått lära oss är tydligen något man får räkna med. Det skapar så klart än mer frågor och funderingar. Då undrar jag ju givetvis vem jag ska lyssna på? Borgeke verkar ju ha koll på det mesta (författaren till en stor del av våran kurslitteratur) och han har sitt sätt att se på saker och hur det ska lösas, gärna med tabeller, men som en viss rådman uttryckte sig: det är Högsta domstolen som bestämmer praxis, inte Borgeke.


Oändligt många timmar


Det är åtminstone fem timmars plugg kvar, basgruppsmöte och seminarie inräknat. Klockan fem i eftermiddag kommer jag vara helt slutkörd i skallen. Tydligen blir vi bara två på mötet idag för de övriga har varit sjuka och sitter hemma och filar på uppsatsen. Vilken idioti att lägga seminariet dagarna innan uppsatsinlämningen. Varför kunde man inte lagt det senare i veckan? Korkat.

Startade dagen med att läsa inför morgondagens seminarie, men sen hamnade jag på dagens uppgift och insåg att jag nog måste läsa om de fruktansvärda filosofjuridiska texterna som är författade på utrikiska. Jag kom fram till att jag inte blev mycket klokare av det. Varför ska man i kurslitteraturen inkludera onödigt komplicerade flumtexter som endast förstås av författarna och dess gelikar? När seminarieledaren frågar ifall vi tyckte texterna var svårförståeliga och möts av fullständig tystnad så säger det en hel del.

Jag åker direkt hem till P efter seminariet idag. Han har korrekturläst min uppsats och än så länge verkar det lovande. Några smärre formuleringsförslag att ta upp, men i det stora hela tror jag att det är bra. Verkar i alla fall inte krävas några omfattande ändringar. Känner mig redan helt trött och seg. Knappast en bra start på dagen. Det är oändligt många timmar kvar tills jag kan pausa all tankeverksamhet. Urk.

[ Mitt köksbord imorse - ett virrvarr av böcker ]

Helt färdig


Nu är jag helt färdig. Totalt slutkörd. Har gjort klart precis allting med uppsatsen. Försättsblad och litteraturförteckning och fotnoter. Samt mailat iväg ett exemplar till P som han ska läsa imorgon. Min garderobsinventering tog också rätt så mycket energi. Ska lägga mig alldeles strax för imorgon blir det tidig uppgång. Ser väl inte egentligen fram emot åtta timmars plugg men sånt är livet. Har i alla fall lite roligt att se fram emot. Knubb-Sebbe och Pölsa kommer till Uppsala på fredag. Det blir lite festligheter hemma hos Slaktarn och sen utgång antingen på Flustret eller Birger Jarl. Ska blir roligt att träffa familjen igen. Det var alldeles för länge sen.
[ Familjen på Pimp & Hoe - fest ]

Perfekta för min kropp


Jesus Christ! Inte visste jag att man kunde bli så utmattad av att städa garderober. Och så mycket skit jag hittade och saker jag inte sett på evigheter som jag heller inte saknat. Det blev soptippen direkt. Men nu börjar jag äntligen få ordning på alla mina kläder. Jag kunde ju inte låta bli att räkna mina klänningar. 60 stycken balklänningar, festklänningar och vardagsklänningar. Nu får jag verkligen inte plats med mer kläder. Ska försöka använda det jag har. Man kan alltid kombinera ihop nya outfits. Har varit lite dålig på det på sistone. Tror till och med att det hänger plagg i garderoben som jag aldrig använt. Vilka i-landsproblem.

Det tog sin lilla stund att sortera och hänga rätt alla kläder. Jag var tvungen att prova vissa saker. Kan inte låta bli. Ska snart gå på två stora fester och jag vill alltid hitta en snygg outfit som jag samtidigt känner mig bekväm i. Vad gäller festklänningar så är klänningarna från Stylebystars helt perfekta för min kropp. Jag beställer alltid storlek S eftersom min byst är lite större nu och röven ganska mycket bredare. Men i deras klänningar syns inte det. Försöker undvika ormskinnsklänningar nu när kurvorna exploderat åt både höger och vänster.

Städade mina maskeradlådor också. Om ni bara visste hur mycket roliga kläder jag har samlat på mig som jag antingen köpt eller sytt själv. Jag älskar maskerader! Provade två stycken klänningar som jag sydde för säkert över tio år sedan. Den första klänningen är 1800-talsinspirerad. Jag var på maskerad och det var cowboy-tema. Klädde så klart ut mig till en saloongirl. Den andra klänningen är från ett uppträdande i gymnasiet. Vi hade en sketch i historia som skulle utspela sig på 1920-talet om jag inte minns fel. Jag dansade även Charleston framför hela klassen. Oerhört roande. Var bara tvungen att dra på mig kläderna och känna nostalgitrippen. Sen hittade jag även en dräkt som jag sydde när jag var 16 år, helt i stil med de haremskläder som Jasmin har i den tecknade filmen Aladdin. Men tyvärr kunde jag inte få på mig den för jag var lite för fet.

[ Ett försök att organisera bland kläderna ][ Potensiell outfit för Sexy as hell-festen i Sthlm ][ Festklänning inför nästa helg - Butikschefens 25-års fest ][ En av favoriterna - hade den på Asian White- festen ][ Aldrig använd klänning - Stylebystars ][ Har för mycket underwear - måste förvara överskottet i skolådor ][ Nu börjar allt bli klart ][ Sigge älskar att ligga och mysa på mina klädhögar ][ Frezze är mer såld på plastpåsar ][ 1800-tals klänning ][ 1920-tals klänning ]

Min utbildningsplan


Jag har precis kommit hem från P och påbörjat det gigantiska inventeringsprojektet av mina garderober. Men det förutsätter att alla plagg är tvättade och klara för upphängning, vilket de inte är. Så jag håller på att tvätta sex maskiner som utgör resultatet av att lägga smutstvätten på hög och låta veckorna passera. Men jag har åtminstone haft goda skäl till det. För mycket juridikstudier är alltid godtagbara skäl.

Apropå studier så blev jag som sagt klar med uppsatsen igår. Jag ska fixa med fotnoter ikväll och kolla upp några referenser men det bör inte ta mer än ett par minuter. Sen tänkte jag maila över uppsatsen till P så han får korrekturläsa den. Var inne på kursens hemsida imorse och såg att seminariet som blev inställt förra fredagen nu är lagt på måndagen. Jag är lite bitter över det för sådant sabbar min planering.

Vad gäller min utbildning överlag måste jag säga att jag är mäkta nöjd. Jag har både en huvudplan och en plan B ifall min ursprungliga plan inte går som det är tänkt. För att lyckas med min huvudsakliga plan krävs det att jag klarar en tenta som jag har släpandes. Men i jämförelse med hur mycket jag lyckats klara det senaste året så känns det inte alldeles oövervinnerligt. T6-tentan är mitt Mount Everest och skam den som ger sig!

Den huvudsakliga planen angående min utbildning är alltså att till våren 2010 skriva T6-tentan för att därefter söka till 30-poängskursen i Polisrätt till hösten. För er som inte riktigt hänger med så har fördjupningskurserna på utbildningen vissa förkunskapskrav. Man får ha tentor släpandes och ändå påbörja fördjupningen men för just den kursen jag vill läsa är ett sådant krav just att T6-tentan är avklarad. Jag har två försök på mig i juni och augusti, annars måste jag vänta ytterligare ett år och det känns lite surt.

Skulle jag mot förmodan inte klara mig är min plan B att läsa Rättsmedicin 15 poäng och påbörja min examensuppsats om olaga förföljelse, även kallat stalkning. På så sätt blir tiden inte helt bortkastad. Det är ändå sådant som jag skulle gjort, oavsett om jag kommit in på Polisrättskursen eller inte. Så vad gör det att det tar något år extra innan jag kan ta ut min juristexamen. I mitt fall kan det nog snarare tala till min fördel om jag lägger på mig ett par år innan jag slussas ut i arbetslivet. Och nu syftar jag på mitt ungdomliga utseende. Jag menar, folk tror fortfarande att jag är 17 år gammal, klappar mig på huvudet och kallar mig lilla gumman. Never judge a book by its cover.

Nästa vecka blir minst sagt hektisk, men med god planering ska det nog ordna sig.

Måndag: 9.00-14.00 Förbereda tisdagsseminariet. 14.00-15.00 Basgr-möte. 15.00-17.00 Seminarie.

Tisdag: 13.00-14.00 Basgr-möte. 14.00-16.00 Seminarie.

Onsdag: Förbereda torsdagsseminariet. 16.00 Inlämning av uppsatsen.

Torsdag: 13.00-14.00 Basgr-möte. 14.00-16.00 Seminarie.

Fredag: Börja tentaplugga. (En vecka kvar till tentan)
[ Jag börjar se ljuset i tunneln ]

Sexy as hell


Så kära läsare. Vad har ni för planer på Halloween? Maskeradfest? Hemmakväll? Bojkottning? Eller inga planer alls? Vad ni än bestämt er för (eller inte bestämt er för) så kan jag tipsa er om nästa stora asiatfest i Stockholm som bara inte får missas. Det är lite oklart vad som händer för min del för jag har inga bestämda planer ännu. Det var tal om att åka bort under den helgen, men i nuläget är det osäkert. Antingen flyr jag staden eller så kommer jag dra till Stockholm och festa järnet tillsammans med flera hundra andra sexiga asiater. Det diskuterades ifall jag eventuellt skulle visa lite underkläder på festen tillsammans med de andra asiatiska modellerna men eftersom jag inte vet hur jag ska göra så får jag avstå. Som ni kanske förstått av titeln så är kvällens festtema Sexy as hell. Mer info om festen kan ni läsa nedan.

Men är det någon annan som är sugen på att haka till festen om jag beslutar mig för att gå? Vore asgrymt! I vanliga fall skulle jag inte missa en sådan här fest. Asiatiska skönheter i sexiga underkläder. Det är ju rena rama Victorias Secret. Fast självklart lite bättre just för att alla modeller är asiater. I skrivande stund håller jag faktiskt på att övertala Kemisten att gå med mig på festen. Än så länge verkar han inte vara svårövertalad. Så mina vänner, dra på er något riktigt hett och följ med till den kungliga huvudstaden för en fest utan dess like.
------ Sexy As HELL - FRs Halloweenfest ------
Vi har gjort det igen, dvs, tagit asiatfesterna till högre höjder. Denna gång har vi nåt extra att erbjuda på.
Vi har flugit in dem från LA och från London. Kay Valentine och Mary Ta.

Kay Valentine, vinnare av Miss Import Tuner 2008 och världskänd modell och dansare, kommer in till oss ända från LA och med sig har hon sin vän Mary Ta, som vann Miss Gogo Idol 2009 i Storbritannien.

------ Be My Valentine, Launch Party ------
Förutom att tjejerna uppträder på scenen med sin förförande gogo-dans, kommer vi även att visa upp Kay Valentines nya lingerie-kollekion, "Be My Valentine".

Förutom Kay Valentine och Mary Ta, så kommer vi att ha några av våra egna FR modeller som ska gå showen. Vi söker nu ytterligare modeller som kan få chansen att få gå i Kays kollektion.
Maila till info@FriedRice.se vid intresse.

------ VIP bord ------
Förra festen var det en stor efterfrågan på våra VIP-bord. Vi förväntar lika stor efterfrågan denna gång. Men VIP-bord innebär det bl.a. att du får företräde i kön, eget bord på vip balkongen och en flaska Absolut vodka med drinkmix.
Maila till info@FriedRice.se för bokning.

Mer info finns som vanligt på www.FriedRice.se


Höstens hetaste


Ja, det har väl inte gått någon omärkt förbi att hösten är här och det med råge. Ligger i sängen hemma hos P och kikar ut på träden vars löv är alldeles gula. Nu när stressen känns lite mer under kontroll kan jag faktiskt ta en liten paus och insupa höstens underbara färger. Det är faktiskt riktigt mysigt med höstrusk och mörker så länge man är inomhus. Men med hösten kommer några små dilemman. Vad måste man göra när höststövlarna man haft i flera år är så utslitna att sulan till och med har hål? När varken omklackning eller impregnering räcker för att återställa dom till sin forna glans. Det finns nog bara ett enda alternativ. Att begrava dom. Snyft. Alltid lika vemodigt att begrava skor, stövlar eller stövletter som sett sina bästa dagar. Speciellt när dom varit så bra i alla avseenden. Till vardags och till fest. I regn och solsken.

Jag har spanat på stan efter likvärdiga stövlar, men ingenting duger eller så kostar det en halv förmögenhet vilket är något som jag inte har. Men så insåg jag att min mapp på datorn med sparade favoriter är full med länkar till olika skosajter. Behövde bara klicka på den första av dom och så snubblade jag över en fantastisk uppenbarelse. Ett par höga, svarta stövlar med tolv centimeters klack och med rosa sula. Och skomodellen är precis exakt vad jag letat efter. Priset är skrattretande lågt i jämförelse med de priser jag sett ute i affärerna. Nästa vecka kommer studielånet och då kan jag betala för mina nya välbehövda höststövlar. Eftersom leveransen tar några dagar så tajmar det perfekt med löningsdagen.


[ Höstens hetaste stövlar hemma hos mig nästa vecka ]

Vilken befriande känsla


Nu är uppsatsen färdig. Vilken befriande känsla. Har inte bestämt mig än ifall jag ska åka hem från P idag eller stanna kvar men det lutar nog åt att jag stannar kvar och myser en kväll till med älsklingen. Det har jag gjort mig förtjänt av. Jag har en hiskelig träningsvärk i både mage och lår efter gympasset igår. Jätteskönt. Men idag blir det bara lugna puckar.

Imorgon tänkte jag tvätta. Det är sjukt överfullt i min tvättkorg och jag har köpt en hel del nya kläder som jag inte ens fått in i garderoben för att den är så full. Ska ägna söndagen åt att rensa rejält och omstrukturera mina alldeles för små garderober. Undrar hur många klänningar jag har nu. Måste inventera. Misstänker dock att en del klänningar är lite för små på grund av min tilltagande kroppsydda.
[ Fotograf Oscar Edwards ]

The final destination


P har gått till jobbet och jag är uppe med tuppen. Som vanligt. Åkte hem till honom igår kväll för en ljuvlig niomånaders middag och fredagsmys. Men idag är det slut på sånt. Sista rycket med uppsatsen. Känner mig inte ett dugg orolig och kanske borde man vara orolig just därför. Ibland är man inte lika bra som man själv tror. Men det känns bra med uppsatsen. Det är inte bara en massa ordbajs. Jag var väldigt noga med det från första början då jag skrev den första sidan. På så vis vet man att den texten som står i uppsatsen håller måttet. En färdig brödtext på åtta-nio sidor är ju helt klart att föredra framför nio sidors bullshit.

Följande är kvar att göra:

- Skriva klart sista sidan (vilket kommer göras under dagen)

- Underrubriker (dock endast ett fåtal eftersom uppsatsen är så kort)

- Passande styckeindelningar (vid behov klippa och klistra i den färdiga texten)

- Infoga fotnoter (kommer ej ihåg hur man infogar referenser men P hjälper mig)

- Två försättssidor (en sida med ett egenhändigt påhittat pseudonymnamn eftersom uppsatsen skall rättas anonymt)

- Litteraturförteckning (inga konstigheter) 

- Korrekturläsning (P skall läsa igenom och se ifall några sista ändringar måste göras)

Inlämningen är på onsdag klockan fyra på eftermiddagen, så jag ligger mycket bra till i planeringen. Jag har nog aldrig legat så här bra till förut och jag har ju skrivit ett otal promemorior under juristutbildningen. Ibland är det pinsamt att erkänna att man mer än en gång suttit där i sista minuten. Men det var så länge sen att jag inte kommer ihåg och eftersom jag nu avskyr saker i sista minuten så planerar jag gärna i förväg. Nu ska jag skriva min sista sida! Återkommer.
[ Fotograf David Norberg ]

Mentalt välmående


Hör och häpna. Idag ska jag äntligen masa mig iväg till gymmet för konditions-och styrketräning. Det ska bli ljuvligt skönt. Att träningslusten kommit tillbaka tyder på mentalt välmående. För tillfället håller jag på att ladda min mp3-spelare med lite Abba-låtar och sen ska jag till älskade hatade Sats. Fast mer betoning på älska eftersom det enda jag hatar är min egen lathet, inte gymmet som sådant. Fick en urskön Moore-tshirt på posten för ett par dagar sedan. Precis vad jag behövde. En lite lagom för stor t-shirt som döljer de extra kilona som samlats runt magen. Jag avskyr att träna i tajta kläder. Mer tacksamt att gömma sig i en stor tröja och mjukisbyxor. Sen när jag är helt tillfreds med min kropp ska jag minsann också köpa trendiga träningskläder som tjejerna har på gymmet.

Annars har min dag varit rätt värdelös. Gick upp tidigt imorgon och var inställd på seminarie mellan tio och ett. Så kommer man till universitetet och får reda på att lektionen är inställd. Den ska dom tydligen klämma in nästa vecka, när vi redan har två seminarier och inlämning av uppsatsen. Nåväl, det kommer gå bra. Jag ska skriva det sista på uppsatsen imorgon och på måndag ska den korrekturläsas. Ikväll blir det bara lugna bananer. Äta god mat tillsammans med älsklingen. Idag har vi varit tillsammans i nio underbara månader.

[ Fotograf Roland Eriksson ]

Bara måste ha


TEDDYBEAR USB
Ett litet underverk
[ Sötast på denna jord ][ Ett litet mirakel ][ Perfekta små fingrar ][ Jag älskar dig ]

Respektlösa fotografer


Glamour tycks alltid vara och kommer alltid vara något som sticker folk i ögonen. På MB samlas det en salig blandning med fotografer och modeller som alla har olika intresseområden. Det finns oändligt mycket olika genrer att plåta inom och uttala sig om, men av någon anledning tycks glamourgenren alltid bli utsatt för påhopp. Jag kan sätta mitt liv på att många av medlemmarna aldrig skulle få för sig att kommentera lika illvilligt på exempelvis fashionbilder. Tydligen är fashion mot grå bakgrund något som kan upprepas till vansinne utan att folk tröttnar. Fotografer som känner sig tvingade att komma med snobbiga och förolämpande kommentarer borde tänka lite längre än vad näsan räcker. 

Det är skandalöst att en del fotografer inte kan visa någon som helst respekt mot sina gelikar och det arbete som krävs för att få fram en bra session. Samtidigt förlorar dom i mina ögon professionalitet. Det är inte enbart bilder som avgör om en fotograf håller måttet eller inte, utan även hur han bemöter branschens andra fotografer och modeller. Kan man inte omformulera sin kritik till något konstruktivt kan man lika gärna hålla käften. Jag har nolltolerans mot bristande respekt, vilket jag även påpekat för ett fåtal fotografer som jag varit i kontakt med. Eftersom man som modell oftast inte träffat fotografen innan en plåtning så håller jag stenhårt på first impression is lasting och tabbar man sig en gång så ger jag inga fler chanser.

Göran är en av de bästa glamourfotografer jag träffat. Jag älskar hans bilder och hans speciella stil. Det går inte att ta miste på att det är Görans bilder när man ser en viss bild, oavsett om det är fashion eller glamour, vilket tyder på att man lyckats som fotograf när man har en klart igenkännbar stil. Hans ljus går inte av för hackor! Det är inte konstigt att många glamourmodeller vill plåtas av honom eftersom han är en av de bästa. När andra fotografer inte kan hitta något fel med bilden (varför dom överhuvudtaget ska leta efter fel förstår jag inte, kan man inte bara uppskatta skönheten och respektera det arbete som både modellen och fotografen lagt ner?) så försöker dom komma på annat att kritisera. Till exempel att en pose är lik någon annan bild eller att en viss bakgrund påminner om någon annan session. Jesus Christ! Göran har ju för tusan plåtat över 200 sessioner! Jag skulle vilja se den fotograf som lyckas göra ett lika bra jobb bild-och kvalitetsmässigt som variationsmässigt. Att dom har mage att kritisera på det sätt dom gör när deras egna portfolio är både torftigt och mainstream övergår mitt förstånd.


Sugen


Varje gång man har en ny sessa uppe på MB så kommer suget efter att plåta tillbaka. Sitter och klurar på vad man skulle kunna hitta på härnäst. Jag har ju haft en del förslag och teman som av olika anledningar inte blivit av. Och till största delen beror det på tidsbrist. Men nu börjar min hjärna tänka på kommande plåtningar. Jag har fått en hel del förfrågningar efter mina senaste glamourplåtningar med Göran, men jag har varit tvungen att tacka nej eller skjuta upp dom på framtiden på grund av mina juridikstudier.

Jag skulle däremot vilja plåta någonting helt annat än glamour. Misstförstå mig rätt, jag tycker fortfarande det är den coolaste genren, men lite mer porträttinspirerade bilder skulle sitta fint i min portfolio. En av mina favoritsessioner är 50-talsplåtningen jag gjorde med Oscar i somras. (Bilderna jag har som min header här på bloggen). Det blev verkligen hellyckad och min andra mer lady-like sida kom fram på ett mycket smickrande sätt. Nu funderar jag på att försöka komma på ett porträtt-tema som just speglar lite olika sidor hos mig som jag har eller har haft. Temat ska i vart fall kunna relatera till mig och min personlighet.

 


[ Fotograf Johan Hartman ]

Sista glamoursessionen


Nu är min och Görans sista glamoursessa uppe på MB. In och rösta!


Festmåltid


God morgon. Vaknade med ett ryck när klockan var tio över sju. Drog på mig mjukisbyxorna och en slappartröja och satte mig i köket för att plugga inför seminariet imorgon. Nu är jag sömnig igen så jag funderar allvarligt talat på att lägga mig i sängen en stund till. Men vi får se. Kanske borde ta en kall dusch istället så jag vaknar till liv igen. Jag är ju inte så mycket för att sova.

I eftermiddag ska jag till mitt föräldrahem och fira min bror som fyllde år i veckan. Jag står för förrätten och varmrätten. Eftersom det är höst ute så har jag valt att laga höstinspirerade maträtter. Till förrätt blir det en mycket klassisk kantarelltoast med persilja. Varmrätten däremot blir en intressant och spännande utmaning. Örtstekt lammfilé med klyftpotatis och rödvinssås. Och en rätt som innefattar örter såsom vitlök, färsk timjan och rosmarin kan ju inte bli annat än lyckad. För att inte tala om rödvinssåsen.

Jag har faktiskt aldrig tillagat lammfilé förut, mest för att jag inte äger en ugnstermometer, men nu kan jag passa på att testa den rätten eftersom mina föräldrar har alla möjliga köksredskap. Blir det lyckat kommer jag definitivt införskaffa mig en ugnstermometer.

Ser verkligen fram emot att få ställa mig i köket och laga en riktig festmåltid.
Tror vi räknat på sju personer ikväll. Min lilla brorsdotter är inte medräknad. Ska bli så roligt att få träffa henne igen. De flesta nyfödda är faktiskt rätt fula men hon är bland det sötaste jag sett i bebisväg. Det beror definitivt på att hon är blandbarn. Man har liksom bättre förutstättningar då att bli söt, det är ett välkänt faktum.
[ Mini high five ]

Favorit i repris


Görans bilder är uppskattade.
Idag såg jag att en av bilderna är uppe på Moores topplista igen.
Gå in och rösta vettja!


Mitt i prick


Nyss hemkommen från träningen. Fy tusan vad kul det är! Full fokus och man koncentrerar sig bara på en enda sak. Sikte och korn. I början träffade mina skott en aning för högt upp på tavlan. Visserligen i en bra samling men det kändes ändå som att jag gjorde någonting fel. Pratade med instruktören och han testsköt först min pistol så att det inte var den det var fel på, vilket jag sa att jag fann föga sannolikt. Snarare mer troligt att jag som nybörjare gör någon liten miss någonstans. Men han fann inga konkreta fel utan bankade bara in mantrat sikte och korn i skallen på mig några gånger till. Nästa gång jag sköt så tänkte jag verkligen inte på någonting annat än det förbannade siktet och kornet. Trodde dock hela tiden att jag totalt missade ringen så gissa min förvåning när jag fick se att så gott som alla skott satt inom den svarta ringen samt att några till och med var och nafsade på tian. Bulls eye. Efter en timmes skjutande gick jag hem med mina fina tavlor. Inte illa pinkat för att vara andra gången. Tjoohoo!

[ Sikte och korn är a och o ][ Almost bulls eye ]

Thai Market


Bara några minuter från mig ligger Thai Market, en thaiaffär/sushirestaurang. Jag blev överlycklig när jag såg att dom skulle öppna så nära mig. Vilket perfekt läge! Och alldeles runt hörnet ligger mitt gym, som jag visserligen totalt försummat de senaste veckorna men det finns där i alla fall. Fem minuter från min lägenhet. I skrivande stund smakar jag för första gången på sushin från deras nyöppnade restaurang. Ljuvligt! Och den supertrevliga butiksinnehavaren bjöd på misosoppan. Jag är redan på god väg att bli en stamkund. Deras utbud på asiatiska livsmedel är stort och lokalen är ny och fräsch och servicen riktigt bra.

Det jag gillar med thaiaffärer överlag är att när man kommer in så står det alltid minst fem thailändare och småpratar med de som jobbar eller driver stället. Stämningen är lite som att kliva in i någons vardagsrum där hela familjen samlats för att skvallra om dagens äventyr.
Jag gillar det! So what om jag alltid får ständigt nyfikna blickar och antaganden om att jag skulle vara thailändska (inte för att det är något fel att vara det men jag tycker det är pinsamt att inte kunna prata thai när dom hälsar på mig. Mumlar försynt fram ett litet sawadee kah men det är väl så långt som mina thaikunskaper sträcker sig.) Så länge man blir bemött på ett varmt och gemytligt sätt klagar jag inte. Det är därför jag passar på att göra reklam för affären. För att jag tycker att dom förtjänar det. China Li däremot förtjänar inte sådana lovord. Men mestadels på att man alltid tycks bli bemött på ett medvetet otrevligt sätt när det enda man gjort är att vara trevlig. Så dit ska ni inte gå och handla mat.
 [ Riktigt god sushi från restaurangen ]

Den första snön


Klockan åtta imorse när vi var ute och gick med hundarna började det snöa. Trodde att jag skulle bli deprimerad när den första snön kom, men jag kände mig snarare upprymd och exalterad. Snön stannade inte så länge men det var i alla fall en försmak på vad som komma skall. Och jag hatar ju inte julen och pyntet. För att inte tala om mysighetsfaktorn.

I eftermiddag ska jag ner på stan och jaga present till min bror Kocken. Har en idé som jag tänkte köra på. Det går faktiskt att köpa sig lite kvalitetstid, i alla fall om man har en syster som mer än gärna kan tänka sig sitta barnvakt. Senare ikväll ska jag iväg på min andra pistolskyttelektion. Spännande!

I'm free baby


Woohooo!! I'm back! Efter tre timmars jobb återvände jag hem till min lägenhet och vred på högtalarna till max och körde Nickelbacks låt Something in your mouth och dansade bort mina bekymmer. Jag ska tala om för er att jag är väldigt tacksam att jag bor på fjärde våningen med så gott som ingen insyn för hade någon sett mig skutta omkring i lägenheten och spela luftgitarr hade jag nog hamnat på hispan. Eller på Youtube. Fast det hade det varit värt. Det är såååå befriande att göra sig av med nedstämdheten. I'm free baby!
[ Min nya rosa Yankees-keps ]

Befriande vetskap


Jag kom inte i säng förrän vid tvåtiden igår kväll. Fastnade framför dumburken. Men jag skuttade upp lika glatt ändå klockan åtta i morse. Det var väldigt frestande att göra någonting annat än att skriva uppsats, till exempel städa i lägenheten, men jag tog mig själv i kragen och tvingade mig att starta igång laptopen och begrava mig i min uppsats. Jag ångrar inte en sekund att jag gjorde det. Nu har jag precis påbörjat min åttonde sida av max nio. Jag är mäkta stolt och jag börjar känna att min nedstämdhet ger vika allt mer. Äntligen! Det kanske bara var stressrelaterat.

Nu har jag en vecka kvar innan deadline och jag har så gott som skrivit klart hela uppsatsen. Vetskapen är oerhört befriande. Det enda som återstår att behandla är frågan om min föreslagna reform av straffsystemet skulle överrensstämma med EU:s rambeslut och om det skulle underlätta verkställigheten och bidra till en tillnärmning av de europeiska ländernas straffsystem. Och eftersom jag är så grym på att argumentera så är svaret självklart ett rungande ja. Sen återstår det dock att se ifall jag får något som helst medhåll på den punkten av den rättande läraren.
[ Fotograf Per Sandberg ]

Som en zombie


Snart är det dags för mig att krypa ner i sängen och skeda med Sigge igen. Imorgon tänkte jag tampas lite grann med uppsatsen. Ska förbi jobbet vid ett och arbeta ett par timmar istället för ordinare personal som är på möte. Förhoppningsvis är jag lite mer mig själv imorgon än jag var i helgen då jag jobbade. Kände mig som en zombie och den känslan har tydligen hängt kvar än idag. Till och med Klasskamraten sa att han knappt kände igen mig när vi var på väg till seminariet i eftermiddags men efter ett par cigg som han så generöst gav mig började jag vakna till liv. Men nu ska jag göra mig redo för sängen. God natt, kära läsare. Vi hörs av imorgon.
[ Fotograf Janne Höglund ]

Melankoli


Hur botar jag min melankoli? Jo, jag flyr in i musiken och glädjs åt när jag hittar talanger som imponerar och berör. Av en slump snubblade jag över Boyce Avenue på Youtube och efter att ha tröttnat på ändlösa och ganska medelmåttiga människor som vill visa att dom minsann kan klinka och kompa sig själva på gitarr var min nyupptäckt som en frisk fläkt. Jag har lyssnat igenom alla deras 48 covers och hittat ett par av mina favoriter som jag i detta inlägg tänkte dela med mig av. I sammanhanget kan nämnas att jag är tämligen svag för akustisk musik och ni kan ju tänka er att jag blev eld och lågor över Boyce Avenue. Egentligen bryr jag mig inte om ni lyssnar på klippen eller inte. Det är mest för egen del som jag lägger upp dom så jag lätt kan hitta dom igen nästa gång jag blir melankolisk.

Rösten är otrolig, men i vissa partier håller den inte riktigt. Detta har jag helt överseende med då killarna verkligen imponerar stort i övrigt. Ta bara deras cover på Coldplays låt Viva la Vida. Det är svårt att tänka sig att musiken spelas av bara två killar. En annan av mina favoriter är deras tolkning av The Frays låt How to save a life. Där blev jag faktiskt mest imponerad av det coola trumkompet. Vet inte riktigt vad det är för låda han sitter och slår på men det passar riktigt bra in i hela arrangemanget. Lifehouse låt You and Me tillhör en av mina absoluta favoritlåtar och när jag hörde covern blev jag alldeles sentimental och härligt gråtfärdig. Att bryta ihop och sen resa sig igen är vad jag tidigare gått igenom och samtidigt nästintill lyssnat sönder just den låten. Så den har ett visst sentimentalt värde för mig. Green Day-covern är bara så jävla skön.

En av låtarna gjorde dock hans röst rättvisa. Det är Snow Patrols Chasing cars. Här hör man verkligen hur skön och stabil hans röst kan vara med det där lite smått hesa som jag gillar i en sångares röst. Ytterligare en favorit är The Verve Pipes låt The Freshmen som har ett riktigt skönt musikkomp. Med både basen och min favorittrumma. Klockren cover! Sen är ju sångares t-shirt lika klockren. Och Oasis-covern, need I say more? Wunderbar! Jag får rysningar när jag hör deras version. Sedan är coverklippet med Wyclefs låt Sweetest girl bara så häftig för det visar att man kan göra om en rätt så kass originallåt till någonting mycket bättre i händerna på en skicklig musiker. Och sist men absolut inte minst har jag i min favoritsamling en Justin Timberlake-cover. Störtskön! Nu ska jag kika på klippen igen. Börjar må lite bättre. Faktiskt.


 

Paus


PAUS


[ Boyce Avenue - gör de bästa covers jag hört på Youtube ]

En ny dag


Måndag morgon. Jag sov som en klubbad säl igår. Skedade med Sigge eftersom P var upptagen på annat håll. Hatar att sova själv men eftersom jag var så trött sov jag riktigt bra, tills klockan blev halv sex och katterna började slåss och dampa över hela lägenheten. Jag vägrade kliva upp. Vill åtminstone att det ska börja ljusna innan jag lämnar min varma och sköna bädd. Men strax efter sju gick jag upp och plattade mitt hår, vilket tog säkert 45 minuter. Sen var jag tvungen att sminka mig utan att egentligen kunna se. Mina linser är slut och min plånbok är alldeles tom sånär som på några kronor så jag kör på glasögon. Nackdelen med att sminka sig i blindhet är att det föreligger en stor risk att man kommer se ut som en Picassomålning i ansiktet. Men jag tror att jag fick till det förhållandevis bra. Nu ska jag kasta mig in i plugget. Har en hel del kvar att läsa innan det är dags för seminariet i eftermiddag. Jag känner mig kanske en aning piggare idag. Men det är för tidigt att säga. Mest av allt känner jag mig... likgiltig.
[ Fotograf Göran Magnusson ]

Dyster omställning


Jag har haft lite tid att tänka på jobbet. På min lilla deppighet. När jag verkligen tänker efter så har jag känt mig nedstämd ända sedan jag kom hem från Italien. Det var nog en alltför stor och dyster omställning att komma hem till ett iskallt Sverige och slängas in i vardagsrutinerna igen. Jag kanske inte riktigt accepterat mina rutiner ännu. I vart fall så känner jag mig inte lika lugn och harmonisk som jag annars brukar göra. Den här tillfälliga höstnedstämheten har jag beslutat mig för att bekämpa. Men inte genom att stänga in mig i lägenheten och plugga tills ögonen trillar ur, utan jag ska ut och träffa vänner och familj. Omge mig med personer som kan smitta mig med glädje och positiv energi. På onsdag ska jag vara åskådare till P:s första fotbollsmatch för i år i studentserien och på torsdag ska jag hem till mamma och pappa och fira min brors födelsedag. Jag ska leka kock och laga en riktigt god lammfilé. Förhoppningsvis. Lite nervöst att laga mat till Kocken. Eftersom det är hans födelsedag så vill han slippa laga mat vilket är förståeligt, men jag undrar hur mycket han kommer kunna hålla sig borta från spisen. Jag ser fram emot att få träffa min bedårande söta lilla brorsdotter igen. Om jag inte känner mig lyckligare efter det så måste jag nog söka professionell hjälp.[ Fotograf Göran Magnusson ]

Sommarens glamourbilder


Göran är underbar! Jag har sagt det förut och det tåls att upprepas; jag älskar hans bilder! Har fått fem färdigretuscherade glamourbilder från vår sista plåtning som vi gjorde i somras. Vi plåtade det sista i studio och det blev riktigt häftigt playboyinspirerat. Det finns en bild där jag verkligen ser ut som en glamour/moviestar. Fantastiskt resultat! Ni som har MB får hålla utkik för de kommer säkert laddas upp i slutet på veckan. Nu lyftes en liten sten från mitt bröst och jag känner mig en aning gladare.
[ Fotograf Göran Magnusson ]

Oförklarligt


Varför känner jag mig så låg och smått deprimerad fastän jag inte har någon anledning till det? Jag menar uppsatsen går bra, min hälsa är som den ska, det finns ingen pms som spökar och jag har en underbar familj, fantastiska vänner och en obeskrivligt kärleksfull pojkvän som jag älskar över allt annat. Jag har tak över huvudet och mat i förråden. Ekonomin är lite knagglig, men jag hade inte väntat mig annat efter Italienresan. Katterna mår bra och jag har inga förestående obehagligheter att vänta. Jag har försökt förklara min nedstämdhet som någonting stressrelaterat över den annalkande tentan, men det verkar heller inte riktigt stämma. Tentor har jag ju skrivit förut och självklart alltid känt den vanliga ångesten och självmordstankarna som hör till, men den här gången är det någonting annorlunda. Det är ytterst irriterande att inte kunna förklara mina negativa känslor. De flesta dagar brukar jag ju fullkomligen sprudla av positiv energi. Jag fick ordentligt med sömn inatt så det råder ingen brist i det avseendet. Vad tusan kan det då vara? Och när går det över? Har känt så här den närmaste tiden och det börjar gå mig på nerverna.[ Fotograf David Norberg ]

En oväntad kreativitet


Klockan halv tolv igår kväll drabbades jag av en oväntad kreativitet och jag knåpade ihop ytterligare en sida på min uppsats. Det kändes bra att åtminstone inte hela dagen gick till spillo. Idag däremot har jag mycket att ta igen. Morgondagens seminarie behandlar påföljdsbestämning och principer. Snart börjar terminen lida mot sitt slut och snaran dras åt allt mer. Men efter klockan sju på kvällen den 29:e oktober ska jag dansa av lycka. Just för att det är slut på eländet. Sen om jag klarar kursen är ju en annan femma, men när väl tentamen är inlämnad kan man inte göra så mycket mer än att bara koppla av och låta rättningen ta sin tid. Den andra november börjar nästa fördjupningskurs.

Uppdatering:

Jag har upptäckt att jag hellre vill fortsätta på min uppsats än att läsa inför seminariet imorgon. När man har ett visst flyt vill man ju inte riskera att det försvinner. Skulle bara se över det jag skrev igår och så slutade det med att jag påbörjade min sjätte sida. Jag tror att uppsatsen kommer bli bra. Den har däremot ännu inte genomgått det ultimata språktestet; min pojkvän. Han har verkligen öga för hur det svenska språket skall författas. Språkpolis är väl kanske en annan term. Men det är en egenskap som jag värdesätter oerhört mycket, speciellt när man skriver en uppsats. Har tre sidor kvar att skriva och minst två avsnitt till att behandla och sedan får jag inte glömma bort att utveckla min sammanfattande avslutning. Så risken att jag kanske kommer överskrida antalet tillåtna tecken är nog större än att jag inte kommer fylla ut nio sidor brödtext. Det jag däremot upptäckt när jag skriver i Word är att den väldigt ofta klagar på mina formuleringar. Något som programmet ofta anmärker på är mina ordval. Beakta ordformen ovannämnda. I normal sakprosa kan den kännas invecklad och byråkratisk. Eller som ett annat exempel; beakta ordformen ej. I vanlig text kan den kännas ålderdomlig eller främmande. No shit Sherlock. Riktigt tunga juridiska texter som är författade av välansedda högintellektuella kufar är nog något utav det mest invecklade och ålderdomligt främmande som jag läst. Det jag knåpar ihop är i jämförelse lika avancerat som Totte badar.


Inte riktigt planerat


Jag började läsa några sidor ur den hundra sidor långa uppsatsen Om straffrätt och principer, men det tog inte lång tid innan jag somnade. Sigge hade lagt sig i min famn och jag slocknade med boken över honom. Vi låg och sov i drygt en halvtimme och när jag vaknade var det på grund av en horribelt smärtsam huvudvärk. Jag insåg att dagen inte riktigt blev som jag planerat. Inget plugg idag. Förhoppningsvis mår jag bättre efter en god natts sömn och kan återuppta studierna imorgon.[ Fotograf Håkan Elmquist ]

Saknar mina tjejer


Ibland blir jag bara alldeles sprickfärdig av stolthet över mina vackra vänner. De fullkomligen lyser av skönhet och just nu är sådan skönhet oerhört uppiggande i min annars så bedrövliga vardag. Och lika vackra är dom i verkligheten som på bild, om inte vackrare. Saknar mina tjejer. Längtar tills jag kan återvända ut i det sociala livet istället för att sitta hemma och grubbla över påföljdsbestämningens ändlösa klurigheter.
[ Mina favoritbilder på mina favorittjejer ]

Utklassning


Jag missade Idol igår kväll men som tur var kan man ju alltid kolla på klippen på nätet. Så gott som alla deltagare var riktigt usla och det skar i öronen på mig. Lyssnade igenom ett par klipp innan jag kom till min favorit Reza och jag höll verkligen tummarna att det skulle vara något riktigt bra. Besviken blev jag verkligen inte. Fick till och med gåshud när hon klämde i i slutet på låten. Hon har min röst alla gånger. Vilken charm! För att inte tala om hennes röst. Gårdagens uppträdande var verkligen utklassning. Det finns ingen i årets tävling som kommer upp hennes nivå. Helt fantastiskt otroligt! Henne vill jag se som vinnare av Idol 2009.


På sparlåga


Jag är helt knäckt. Var hemma hos svärföräldrarna igår på familjemiddag och jag och P kom hem rätt sent. Somnade säkert inte förrän vid tolv och sen var jag tvungen att gå upp halv sex på morgonen för att åka och jobba. I vanliga fall brukar jag vara morgonpigg så till vida att jag inte känner av någon trötthet under dagen, även fast jag klivit upp i ottan. Men idag var det bedrövligt. Upp kom jag, men på jobbet höll jag på att somna. Tur att jag bara jobbade till ett. Det som är lite knäckande är dock att jag nu måste sitta och plugga i flera timmar inför seminariet på måndag. Tydligen har vi fått läsanvisningar som inkluderar en mastodontuppsats på hundra sidor och utöver det är det annan kurslitteratur som ska plöjas igenom. Nu gäller det att göra ett smart upplägg. Tänkte mig en dusch så jag vaknar till liv, äta lunch så jag får energi och sen ta tag i allvaret. Eftersom jag jobbar imorgon med innebär det att mina pluggtimmar reduceras markant denna helg. Uppsatsen måste vänta ett par dagar till.

Igår fick jag ett fyllesamtal på mitt mobilsvar från VD:n. Det var oerhört roligt att lyssna på. Hon och Butikschefen levde rövare i Stockholm igår och jag är riktigt avundsjuk att jag inte kunde följa med. Fast jag är inte avis på den tillhörande huvudvärken som ofta brukar dyka upp dagen efter en all-in-kväll. När jag är klar med den här terminen kommer jag äntligen kunna unna mig lite kvalitetstid med mina tjejkompisar. Men jag ska se till att roa mig kungligt på Butikschefens 25-års fest som går av stapeln om två veckor. Tills dess är jag fången i mitt plugghelvete och går på sparlåga varje dag. Ikväll får jag besök av Kemisten. Vi tänkte se fotbollen och käka popcorn. En lugn och skön hemmakväll med andra ord. Kemisten hann träffa Engelsmannen, vilket jag inte hunnit göra på år och dag känns det som. Nu är Engelsmannen i Tanzania på någon slags praktik som han fått genom sjuksköterskeutbildningen. Folk reser, festar och njuter av livet. Jag fick min tid i Florens, men nu är jag återigen fast i mitt ekorrhjul.
[ Sussilull och Butikschefen ]

Skandalöst


Jag tittar lite då och då på Idol och har sett så pass mycket att jag fått min favorit. Det är dock skandalöst att den del av svenska befolkningen som följer Idol inte kan bedöma äkta sångtalanger när dom röstar. Sånt gör mig oerhört irriterad. Tur att juryn finns där och styr upp allting. Jag talar givetvis om Reza, den indonesiska idoldeltagaren som kom till Sverige för fyra år sedan. Hon slår ju ut alla de andra tävlande med hästlängder. Jag har extremt svårt för majoriteten av de övriga tjejernas röster. Mainstream och extremt tråkiga! Nej, heja Reza!


Första lektionen


Det var riktigt kul på den första pistolskyttelektionen. Jag kom inte i samma grupp som Vapengalningen. Han hamnade i träningsgruppen före mig, men däremot lyckades jag inte undkomma hans pinsamma försök till en konversation. "Är ni också här för att skjuta? Pang pang!" Gå och dö tänkte jag. Eftersom jag hade missat det första tillfället så blev det först en grundlig genomgång vad gäller säkerhet och teknik. Innan jag fick börja skjuta tränade jag först att få in en korrekt rörelse i armen. Att lyfta en vikt på ett kilo en gång är ingen match, men efter att man upprepat en och samma armrörelse oräkneliga gånger började det faktiskt kännas i muskeln. Den känslan försvann dock relativt fort då det blev dags att ladda pistolen och avfyra de första skotten. 

Som många kanske kan räkna ut så är det inte bara att sikta lite på måfå och skjuta för att träffa mitten på tavlan. För att inte lockas och distraheras av tian vände instruktören på tavlan så vi som var nybörjare endast hade en vit bakgrund att träffa. Återigen talade han om att det inte var frågan om någon tävling i detta skede utan det han ville se var ifall skotten träffade tavlan i en samlad klump och inte helt utspritt. Lyckades man med detta tydde det på att tekniken var rätt. Jag blev mäkta nöjd när han förtjust exklamerade att han var imponerade att oss. Själv blev jag eld och lågor att jag på sin höjd endast missade tavlan ett fåtal gånger och resten av skotten satte sig i en fin liten samling på tavlan. Nybörjartur? Fråga mig inte varför men på något vis fick mina skott tillsammans formen av ett hjärta. Lite gulligt men definitivt inte medvetet skjutet.
[ Träningslokalen ]

Mäkta nöjd


Jag har inte lyckats hålla en bra diet den senaste veckan och för tillfället så skiter jag i vilket. Uppsatsen och tentan kommer i första hand. Träningen och mitt figurslimmande får jag ta sen. Orkar inte stressa upp mig mer än nödvändigt, men jag vill helt klart loosa några kilon innan jag ställer mig framför kameran igen. Har fått en hel del förfrågningar om plåtningar efter mina senaste glamoursessioner på MB men det får skjutas på framtiden. Finns det inte tid så finns det inte. Tur att jag hann med några plåtningar i somras som man kan känna sig mäkta nöjd över. Min sista session med Göran håller på att retuscheras i skrivande stund. Fick den första bilden av honom idag. Riktigt cool. Lyckades på något vis få till en väldigt stark utstrålning i posen. Fast ni får bara se mitt huvud här på bloggen. Sen kan jag även gotta mig i att mina två senaste plåtningar med Roland ligger på första respektive fjärde plats på veckans topp tio. Woohoo!


Inte illa


Det finns vissa dagar då man känner att man varit så in i helskotta duktig. Idag är en sådan dag. Fyra sidor brödtext är inte illa pinkat på första skrivdagen. Nu behöver jag vila hjärnan i ett dygn innan jag fortsätter. Mitt liv är således inte särskilt händelserikt. Sover, äter, pluggar och skriver. Sitter i mjukisbyxor och plugg-glasögon och känner mig allmänt sunkig. Men det är ett litet pris att betala för en schysst uppsats.

Uppsats


Uppsatsen utgör lite mer än hälften av kursens betyg. Åtminstone för de få själar som läser Påföljdsbestämning. Resten av klassen läser Straffrättsliga strukturer som utgör en 30-poängskurs. Där ligger tonvikten mer på att skriva en bra tentamen. Eftersom jag bara läser 15-poäng och sen läser den obligatoriska kursen i Rättshistoria och Allmän rättslära i november så är pressen lite större för mig att komponera ihop en bra uppsats. Jag har ju underlag och material så det räcker. Nu ska jag bara se till att hålla hjärnan så pass klar att jag kan få ihop någonting riktigt stabilt. Jag har beslutat mig för att köra min argumentation för en reform där det svenska påföljdssystemet bara skulle innehålla påföljderna böter, fängelse och villkorligt fängelse, men självklart med möjlighet att så att säga skräddarsy det villkorade fängelsestraffet till att passa den enskilde individen. Exempelvis kombineras med övervakning, samhällstjänst och behandling. Medan älsklingen min kollar på Yankeesmatchen ikväll kommer jag faktiskt frivilligt fördjupa mig i ytterligare ett par påföljdspropositioner och några nyfunna härliga direktiv.

Första träningen


Tjohoo! Ikväll blir det lite pistolskytte. Missade första träningen eftersom jag var i Italien men nu blir det äntligen av. Ska bli skönt att få fokusera på någonting annat. Och se vilken grupp man hamnar i. Jag skrev i ett tidigare inlägg om Vapengalningen och så länge jag inte hamnar i samma träningsgrupp som honom är jag nöjd. Resten av gänget verkade vara normala. Efter träningen åker jag hem till P och kollar på Greys Anatomy och sen imorgon blir det uppsatsskrivning för hela slanten. Jag är laddad!

 

 

Ljus i mörkret


God eftermiddag mina vänner. Ber om ursäkt att de senaste inläggen varit ganska så dystra men nu ser jag äntligen lite ljus i mörkret. Igår och idag har jag varit på biblioteket och letat efter lite mer material till min uppsats och jag tror att jag i princip har allt som behövs för att lyckas snickra ihop någonting bra. Det slog mig att jag egentligen hade sådan ångest och skräck för att jag inte är van vid att skriva uppsats. De senaste terminerna har ju präglats av min kamp att klara tentor och jag har inte behövt ägna någon tid åt att skriva någonting i uppsatsform.

Nu börjar saker och ting komma tillbaka och jag finner det till och med intressant och spännande att få kavla upp ärmarna och börja med skrivandet på allvar. Det är en härlig triumferande känsla när man till exempel lyckats hitta en liten artikel i Svensk Juristtidning som behandlar just den problematiken som man själv har i uppgift att lösa. Jag har lagt upp det som så att jag ska plöja igenom materialet och eventuellt leta upp lite fler källor under morgondagen och på torsdag ska jag sätta mig ner och börja skriva. Känns riktigt bra det här. Tack för visat tålamod.[ Fotograf Roland Eriksson ]

Ångestfyllt helvete


God morgon mina vänner. Idag är det dag nummer fem som rökfri. Så duktig jag är. Men mellan elva och ett har jag en två timmar lång föreläsning om proportionate sentencing med en kvarts paus efter den första timmen, så jag löper stor risk att trilla dit igen. Och just nu känns det faktiskt som att jag inte bryr mig. Jag är lika irriterad idag som igår, men nu är det mest för att jag inser att oktober månad kommer bli ett stressigt ångestfyllt helvete. Som ni alla vet vid det här laget ska jag lämna in en liten uppsats den 21:a oktober och den 29:e oktober skriver jag tentamen i påföljdsbestämning. Det enda roliga jag hinner med, och måste hinna med, är Butikschefens 25-årsfest. Men inte heller då kan jag koppla av och släppa loss eftersom det är ren och skär idioti att festa skallen av sig så nära inpå en tentamen. Men jag ska i alla fall ha kul. För övrigt så är pengarna i stort sett slut efter Italienresan så även om jag hade velat följa med på andra roligheter hade jag ändå inte haft råd. Livet är pissigt ibland. Blev bjuden på VD:ns födelsedagsmiddag i Stockholm men den missar jag. Sen nu på fredag missar jag en tjejplåtning tillsammans med Butikschefen och VD:n men struuuuuuuuuunt samma. Jag har ju mina älskade studier.

Om det är någon som misstänker att jag i skrivande stund känner mig ganska bitter så kan jag erkänna att en del av mig bara vill fly till ett varmare land där krav och stress inte existerar. Just nu känner jag mig pressad och finner mycket lite glädje i mitt liv. Men what the heck, man kan inte alltid ligga på topp. Chefen ringde imorse och jag fick jobb nu i helgen. Hon berömde mig åtminstone för att jag alltid låter så omänskligt pigg och glad på morgonen. Skönt att höra att man fortfarande besitter någon liten positiv egenskap. Efter föreläsningen idag ska jag ner på biblioteket och leta lite mer material till uppsatsen. Enda nackdelen är att jag inte riktigt vet var jag ska börja. Förslaget om att införa villkorligt fängelse i Sverige har tagits upp i en utredning men slopats så jag ska väl försöka leta upp den för att se exakt vad som behandlades där. Dock misstänker jag starkt att det inte är särskilt mycket mer än att de konstaterat att villkorligt fängelse inte är en alternativ påföljd i det svenska systemet. Ibland ger utredningar mer frågor än svar. Och den enda fråga jag har nu är var tusan jag ska hitta relevant material för kunna bygga upp en så pass bra argumentation att Justitieministern blir tillfredsställd med min utredning. Ska nog ta och försöka bolla lite idéer med Klasskamraten idag. Sen ska jag försöka träna bort min ångest på gymmet. Har gått ner lite grann i vikt. Inte mycket, men alltid något.
[ De tre musketörerna ]

Enormt frustrerad


I de stressigaste tider ska alltid saker och ting gå sönder. Så förbannat enormt frustrerad! Min laptop börjar haverera. Två gånger de senaste fyra dagarna har den låst sig och jag har inte ens kunnat stänga av den på ett vettigt sätt. Idag hade jag lust att gå lös på min dator med min hammare och jag är på riktigt uruselt humör. Hur i helvete ska jag kunna koncentrera mig på uppsatsskrivandet när jag hela tiden måste oroa mig för att datorn kan låsa sig? Om någon av er som läser detta är dataexpert så får ni mer än gärna ge mig tips. Jag trodde jag hade ett fungerande virusprogram. Norton av något slag, men det kanske bara är min dator som är irriterande trött och inte alls något virus. Då kan ni få tipsa om hur jag får lite mer fart på min trötta idiotiska dator som annars är relativt nyinskaffad och inte borde krångla.

Gårdagen var lugn i alla fall. Jag kom till Arbetskollegan vid sjutiden och bröt faktiskt mitt löfte att inte dricka alkohol. Han instisterade på att blanda en massa drinkar till mig och jag kunde faktiskt inte säga nej. Det är ju trots allt sista gången vi dricker ihop på mycket länge. Gick en snabb liten husesyn och det var nog världens mysigaste lägenhet. Men jag blev rätt chockad när jag såg hans barskåp som han ville att vi skulle tömma. Jag tror definitivt inte att resten av gästerna lyckades göra det. Har aldrig sett någon privatperson ha så mycket roliga spritsorter i sitt barskåp. Var tvungen att gå rätt tidigt eftersom jag skulle börja med uppsatsen dagen efter. Och idag har jag varit rätt duktig med det. Kommit på en hel del nya infallsvinklar och fler frågor har uppkommit som jag ska försöka besvara. Max nio A4-sidor skall jag skriva fast om jag ska vara ärlig så är jag mest orolig för att ens komma upp i ett tilllräckligt antal sidor. Uppgiften är rätt speciell.
[ Arbetskollegans barskåp ][ Min färgglada drink som smakade godis ][ Här groggas det för fullt ]

Kvällens outfit


Sådär ja. Nu är jag klar för kvällens äventyr. Fast så mycket äventyr blir det i och för sig inte. En alkoholfri, lugn lördagkväll med tidig hemgång. Imorgon måste jag ha hjärnan pigg och fräsch inför uppsatsen. Tänkte läsa på ordentligt under dagen och sedan när P kommer hem från jobbet ska jag använda honom som bollplank för mina förhoppningsvis briljanta idéer.

Har flätat håret till en väldigt ordentlig och ladylike frisyr och tagit på mig en klänning som ser mycket proper ut. Egentligen är det min pluffsklänning. En pluffsklänning är en klänning man tar på sig när man känner sig fet och allmänt uppblåst. Den är söt och lagom festlig samtidigt som den döljer delar av kroppen som man inte känner sig nöjd över.
[ Inbakad fläta ]

Avsked


Ska snart hoppa in i duschen. Har tränat idag med och jag känner mig oerhört duktig. Försöker skära ner på rökningen också för att inte förstöra den lilla kondition jag har kvar. Senaste gången jag rökte var för tre dagar sedan och det är en ganska stor bedrift när man tidigare rökt varje dag. När jag stod på löpbandet försökte jag koppla av men det gick inte så bra att släppa tankarna på uppsatsen. Jag har i alla fall idag kommit på hur jag ska vinkla uppgiften. Men den svåra biten blir att formulera mig på så sätt att det åtminstone i teorin skulle kunna vara genomförbart med den påföljdsreform som jag har i åtanke. Det var länge sen jag skrev en uppsats, vilket gör att jag känner en enorm skrivskräck. Att folk försöker peppa mig och påpeka att jag har lätt för att uttrycka mig hjälper inte det minsta. Att skriva en juridisk uppsats är definitivt inte som att sitta och skriva sketna små blogginlägg.

Ikväll ska jag hem till Arbetskollegan och ta avsked av honom. Hans besked om att flytta till Mexico kom som en smärre chock. Vi har inte jobbat ihop så länge men det är riktigt trist att han slutar. Men så är det alltid när vettiga människor försvinner från en arbetsplats. Speciellt där arbetsplatsen består till stor del av kvinnor. Jag tycker att arbetsgivaren ska välja att anställa män före kvinnor inom det yrkesområde jag befinner mig i. Det behövs fler män som med sitt logiska tänk och icke-existerande behov av att snacka skit kan bidra till en sund arbetsmiljö, något som jag i nuläget inte skulle vilja påstå finns. Det är nästan så att jag blir lite arg på honom för att han slutar. Men bara nästan. Hoppas han kommer tillbaka snart. Jag vill inte att han slutar.


Totalt osammanhängande


Jag är irriterad över att jag tappat bort mina läsglasögon. Jag hade inte med mig dom till Italien, vilket betyder att jag måste tagit ur dom ur handväskan och lagt dom någonstans för att inte tappa bort dom. Nu minns jag inte var jag lagt dom. Så typiskt mig. Uppsatsskrivandet står fortfarande still. Jag har skrivit ut lite grejer som kan vara till hjälp men mer än så har det inte blivit. Ska träna om en timme. Kanske blir lite klarare i skallen efter det, men jag är skeptisk. Om inte annat så kanske jag slutar känna sådan ångest över uppsatsen. Åtminstone en liten stund. 

Ska testa att byta miljö och sova hemma hos P inatt. Har i alla fall beslutat mig för att försöka skissa på en struktur över hur uppsatsen ska se ut. Det jag oroar mig för är hur jag ska vinkla den. Jag får inte stirra mig blind på det maximala antalet sidor och bara skriva ihop en grötig text utan någon som helst disposition. Nu har det dock aldrig hänt att jag skrivit utan ett väl genomtänkt upplägg, men även fast man har en prydlig struktur kan texten likväl bli rörig och osammanhängande. Och som min hjärna tycks vara i nuläget är risken överhängande att det blir just totalt osammanhängande.
[ Var tusan är mina läsglasögon? ]

Panik och galenskap


Jag blir galen! På fullaste allvar helt galen! Har suttit och läst igenom uppsatsuppgiften nu på morgonen och det är som om allt jag läser bara rinner ut genom öronen. Ingenting stannar kvar och jag får inga snilleblixtidéer. Jag printade ut den fyra sidor långa uppgiften för länge sedan men jag har undvikit att lusläsa den av rädsla för att drabbas av det jag drabbas av just nu, galenskap. Helst av allt vill jag bara skratta hysteriskt och gå och lägga mig igen. Men det går ju inte. Nu sitter jag och stirrar mig blind på de stycken som jag highlightat med min rosa överstyrkningspenna. Jag ska bland annat visa att jag förstår det svenska påföljdssystemet, utreda hur man i svensk rätt kan införa villkorligt fängelse som ny påföljd, förklara hur reformen kan genomföras samt vilka konsekvenser som den kommer att få och självklart även ta hänsyn till alla de kriminalpolitiska utgångspunkterna som stolpats upp. Jag ska låtsas vara nån jäkla straffrättsexpert (vilket jag definitivt inte är) och min uppsats ska utformas som en vetenskaplig rapport ställd till självaste Justitieministern. Var i helvete ska jag börja?! Panik.


Fascinerande påfund


Sitter framför datorn och lyssnar på Ken Mercer. Känner mig en aning höstdeprimerad och längtar tillbaka till Italien. Tänk att kylan kan ta kål på all energi man har. Den som uppfann kylan måste ha hatat såna som mig. Jag kommer definitivt inte överleva vintern om jag inte hittar ett supervaccin mot världens alla baciller. Är nog så illa tvungen att vaccinera mig mot den där nya influensan som alla är livrädda för. Känner jag mig själv rätt så skulle jag inte leva särskilt länge om jag råkade smittas av den. Jag är och kommer alltid att vara lilla pygmy shrew.


Idag blir det en lugn hemmakväll tillsammans med P. Ska snart sätta igång och marinera kycklingen. NHL kickar igång ikväll på kanal 6.  St Louis vs Detroit. Det får man ju inte missa. Hahaha. Gud, vad han har förstört mig. Tidigare skulle jag aldrig tittat på sport, men nu finner jag det nästan underhållande. Jag är dock en aning sadistisk av mig för jag tycker det är som mest underhållande när det blir bråk, fast inte till den grad att matchen måste ställas in utan då domaren utvisar spelare. Ta till exempel fotboll. Jag blir nästan mer upprörd om jag missar ett rött kort än att jag missar ett mål. Men bara nästan. Idrott är ett fascinerande påfund.


Ett nytt försök


Imorgon ska jag göra ett nytt försök att börja med uppsatsen. Men först ska jag ta en lång morgonpromenad innan frukost. Ska komma ihåg att jag måste ha tålamod. Att man inte kan bli av med kilona över en natt. Även fast jag vill det. Det är så lätt att bara bli stillasittande när man ska plugga. Jag har aldrig någonsin vägt så mycket som jag gör idag, men sen har jag i och för sig aldrig varit så lycklig tillsammans med någon som jag är med P. Jag har märkt att jag gärna lägger på mig kilon om jag är lycklig och rasar i vikt när jag är olycklig. Skulle jag fortsätta i samma takt kommer jag vara överviktig inom ett par år. Och varför vänta tills skadan redan är skedd?

Det måste kunna gå att hitta någon slags balans. Lika bra att förebygga det nu. Jag trivs ju faktiskt inte när jag känner att mina kläder börjar sitta för trångt och när jag drar mig från att plåta därför att jag tycker att det är lite för mycket daller här och där. Men jag glömmer så lätt att det är mycket svårare att gå ner i vikt än att gå upp. Därför tycks jag undermedvetet förvänta mig att viktnedgången ska gå lika fort. Vilket tyvärr inte stämmer. Jag skulle behöva en Anna Skipper. Eller någon annan liknande sträng dietpolis. Men eftersom det inte finns att tillgå för en fattig student blir det till att återigen kämpa med självkontrollen och disciplinen.
[ Fotograf Roland Eriksson ]

Dumheter


Vem försöker jag lura egentligen? Att tro att jag skulle klara av att börja med en uppsats dagen efter att jag kommit hem från en härlig semester var ju bara dumheter. Det känns som om jag vill förlänga semestern åtminstone ett par dagar till. Eller i vart fall den här fredagen. Klasskamraten sa att jag inte hade missat mycket men jag själv är expert på att stressa upp mig ifall jag inte varit med på alla seminarier. Ska försöka jaga anteckningar i helgen och verkligen sätta mig ner och lusläsa uppsatsuppgiften. Imorgon ska jag även iväg på avskedsfest för Arbetskollegan som drar till Mexico på måndag för att jobba.

Själv är man återigen fast i det eviga pluggandet och snart kommer tentamensångesten som ett brev på posten. Har för mig att jag skriver den 29:e oktober och den ej påbörjade uppsatsen ska vara klar den 21:a oktober. Stress och lite mer stress. På onsdag ska jag på pistolskytteträning. Det kommer att vara ett välkommet avbrott i min vardag. Missade tyvärr första träningstillfället då jag var i Italien men det ska nog gå bra att ta igen det. Nu ska jag försöka göra lite nytta här hemma. Städa till exempel. Ikväll blir det jag som skämmer bort P med en tvårättersmiddag. Tänkte laga en Italien-inspirerad mozzarellaförrätt och till huvudrätt blir det zuccinitagliatelle med kycklingbröst marinerat i en toscansk kryddblandning. Det har han gjort sig förtjänt av då han jobbat från halv nio imorse.
[ Fotograf Roland Eriksson ]

Catwoman


Jag har även fått retuscherade modellbilder från min plåtning i Gävle med fotograf Roland Eriksson. Såg att det låg ett litet paket i min posthög igår kväll. Han måste ha den största samling stilettskor och stövlar jag sett och som modell är det bara att välja och vraka. Helt fantastiskt roligt var det att plåtas i den ena vackra korsetten efter den andra. Och jag som har en fetisch för riktigt höga klackar hade svårt att lägga band på mig själv. Fokus under plåtningen låg på temat burlesque men den sista sessionen drog vi till med något riktigt tufft som fick mig att känna mig som Catwoman. Helt klart en av mina favoritsessor. Jag gillar inte bara sött och gulligt utan ibland kan det vara skönt att klä sig i tufft, lack och läder. Och piskan fick vara med också. Alla bilderna kommer att läggas upp på MB så småningom.


Min nya kärlek


Igår när jag kom hem från Arlanda såg jag att det fanns två paket att hämta ut på posten. Jag blev eld och lågor för jag visste att det antingen var skorna, klänningen eller det svarta sexiga nattlinne som jag beställde innan jag åkte till Italien. Jag struntade i att packa upp min resväska och rusade ner för att hämta ut paketen. Och mycket riktigt, det var nattlinnet och de rosa pumpsen med blingbling på klacken. Det bästa av allt är att skorna matchar min nya rosa skinnplånbok som jag köpte i Florens. Den är så pass stor att man kan ha den som en liten partyväska. P fick stå ut med att jag struttade omkring i de nya skorna som en stolt liten tupp igår kväll. En tös kan verkligen aldrig ha för mycket skor. Och nattlinnet satt som ett smäck. Det är sytt i genomskinlig svart spets så man bör inte ha den på sig om man inte är beredd att visa upp sig. Klänningen ska jag hämta imorgon och förhoppningsvis kommer den också matcha både skorna och plånboken. Det blir en perfekt outfit att ha när min bästa vän Butikschefen fyller 25 år och ska ha kalas. Försökte få P att köpa en matchande rosa slips i Italien men den idén gick inte riktigt hem.  

[ Min nya kärlek ][ Matchar skorna ]

Italiensk bilparkering


Och sist men inte minst ska jag skriva ett litet inlägg om den mycket speciella italienska bilparkeringen. Skulle vi skicka svenska lapplisor till Florens hade de fått jobba häcken av sig. Efter att ha sett hur italienarna kör bil och parkerar så kommer jag aldrig mer klaga över svenskarnas bilkörning. Jag gissar att ni alla hört talas om ett begrepp som kallas stockholmsparkering? För er som inte vet det så är det då man ställer bilen på en plats som egentligen inte är avsedd för parkering och slår på varningsblinkers. Egentligen är väl den sortens parkering vanlig lite överallt i Europa men italienarna kör inte bara med det utan dom parkerar verkligen så olagligt som det bara går. Åtminstone enligt de svenska trafikreglerna.
[ Att bilar stod parkerade mitt i en korsning var en vanlig syn ][ Eller parkerade på övergångsstället ]Bilder från Italien


Glöm för all del inte att skrolla ner ifall ni vill läsa ännu fler inlägg om Italien. Det känns lite skevt att skriva om det så här i efterhand men det finns ju inget annat att göra när man inte har sin älskade laptop med sig utrikes. Nu ska jag däremot försöka mig på att göra en liten sammanfattning med bilder i kronologisk ordning. Eftersom min snufseplufs inte vill vara i rampljuset så skippar jag att publicera bilder då vi är med båda två. Men jag kan meddela att ni som har mig som vän på fejjan kommer kunna se så gott som alla bilderna från Italien. Att ladda upp hundra bilder på bloggen är ett säkert sätt att avskräcka läsare och det vill jag ju inte göra.
[ Väldigt tidigt på Arlanda - står framför vårat plan ][ Direkt vid ankomst till Florens kollar jag in marknaden ][ Il Domo ][ Tog inte lång stund innan jag började shoppa ][ Ett par av våra favoritrestauranger ][ Vårt lilla hotell ][ Italienarna hatar ju inte att åka vespa ][ Älskar restaurangernas mysiga uteplatser ][ Saluhallen - höna med huvud och fötter kvar ][ Flådd kanin med huvud och ögon kvar ][ Favoritrestaurangen ][ Utanför Uffizierna ][ Balkongen där Hannibal Lecter slängde ner en polis ][ Ponte Vecchio ][ Utsikt över floden Arno ][ Piazza Michelangelo - utsikt över hela Florens ][ Världens godaste glassar finns i Italien ][ Sitter som en liten sjösjungfru ][ Utsikt från Uffizierna ][ Mumsar i mig en foccacia och en gin och tonic ][ Min världens-lyckligaste-pose ][ Italienska poliser - väldigt häftiga faktiskt ][ En mycket guldig dörr av något slag ][ Jag hatar ju inte att posera på Ponte Vecchio ][ Jag passar på att öva lite statyliknande poser ][ Som den kattälskare jag är kunde jag inte låta bli kissemissen ]

Humor på låg nivå


Nu när jag ändå sitter här framför datorn kan jag lika gärna köra på med mitt bloggande om Italienresan. Eftersom jag inte hade tillgång till en dator på samma sätt som hemma gjorde jag små minnesanteckningar i min mobil för att inte glömma bort att blogga om det. Då är man rätt bloggtorsk. Hur som haver, något som jag upptäckte med Italien är att dom har lite speciella regler. Och med speciella regler så menar jag regler som vi inte har i Sverige. I vart fall inte vad jag vet om. Till exempel är det tydligen lag på att man ska ha badmössa för att få bada i pool, man måste spara alla kvitton på allt man köpt tills man åker hem och man måste på de flesta ställen betala för sin sittplats på restaurangen. Orkade inte fundera så mycket över varför man har dessa regler för det finns ju så mycket roligare saker att göra på semestern, så om någon vet de bakomliggande orsakerna till bestämmelserna så får ni gärna upplysa mig om det.

Jag har en grej jag brukar göra när jag är utomlands. Det är humor på extremt låg nivå, om man ens kan kalla det humor. Men jag tar kort på skyltar och dylikt. Inte så att jag letar efter det utan om jag råkar snubbla över något som får mig att dra på smilbanden så är kameran där och tar ett kort eller två. Jag vet inte när det började men när man väl har gjort det till sin utomlandsgrej så är det väldigt svårt att sluta. Så här kommer några saker jag tyckte var extremt roligt när jag såg det. Men jag varnar er, det är som sagt humor på mycket låg nivå. Jag vet inte ens om det finns någon som delar den sortens humor med mig.
Italienska delikatesser


Jag har precis kommit hem från gymmet. Puh. Det märks att man legat ordentligt på latsidan. Men bättre att börja någonstans än att skita i det helt och hållet. Passade på att handla lite nya frukostingredienser efter mitt träningspass. Min frukost kommer att bestå av tomat, mozzarella, basilika och olivolja. Släng in det i ugnen tills osten smält och sen är det klart. Medelhavsmat ska ju vara rätt nyttigt har jag hört och det måste ligga någonting i det för jag kunde inte se en enda fet italienare i Florens. Förutom en man på bussen som hade en stadig kalaskula och såg ut att vara hämtad från Sopranos. Men utöver det var det bara turister som var feta som grisar.

Behöver jag ens säga att maten i Italien var någonting utöver det vanliga? Kunde inte låta bli att ta kort på några maträtter som var så goda att jag nästan exploderade i en matorgasm. Det är inte det minsta konstigt att vågen pekar på 57 pannor. Men jag säger det med både glädje och förskräckelse. Jag ångrar definitivt inte mitt svullande i italienska delikatesser. Som sagt, man lever bara en gång. Och det finns så mycket god mat som ska avnjutas och upplevas. Cigaretter och onödig alkohol bör jag däremot slopa. Ska åtminstone göra ett ärligt försök.
[ Min frukost ][ Ett paradis för rödvinsälskare ][ Personligen föredrar jag dock vitt vin ][ Fantastisk soppa med smält parmesanost ][ En rejäl köttbit ][ Med en rejäl köttkniv a lá Crocodile Dundee ][ Himmelskt god cheesecake med frutti di bosco ][ Italienska pizzor må vara det godaste jag ätit ][ Toscanska delikatesser ]

Skandal


Vad är det jag ser när jag kikade ut genom fönstret imorse? Frost! Det är skandal! Och jag känner mig genast lika förkyld som jag gjorde innan jag åkte till Italien. Kyla är ju helt enkelt inte bra någonstans. Men det ska icke sätta käppar i hjulet för mitt nya projekt. Fast egentligen nygamla för jag har rätt ofta tjatat om detta. Idag börjar jag min träning. Precis som jag misstänkte så har vågen bara klättrat högre och högre upp. Nu blir det till att dra åt svångremmen, skippa alkohol och rökning, träna ordentligt i veckorna och äta regelbundet.
[ Saknar soliga och varma Florens ]

Dagens outfit[ I Italien - köpte klänningen jag har på bilden för endast 140 kr ]

Shopping i Italien


Men för att pigga upp mig lite så kan jag visa er lite fina saker jag köpte i Italien. Självklart blev det en hel del typiska turistiga saker men vad gör det. Jag har ju aldrig låtsas att jag inte är turist. Är hur som helst sjukt nöjd över mina inköp och att vinflaskorna jag köpte på mig höll hela vägen hem. Tänk så mycket billigt gott vin det finns i Florens. Sånt gillas! I Sverige blir man bara bitter när det inte går att få tag på ett billigt och bra rödvin att ha till matlagning. Det är sällan jag känner mig manad att köpa på mig en hel flaska rödvin för att använda några deciliter till en sås men när rödvinsflaskorna kostar en tjugolapp i matbutikerna i Italien kan man handla för glatta livet.
[ Bruna skor med liten kilklack ][ Rosa skinnplånbok ][ Italienska kryddblandningar - här ska det lagas mat! ][ Handgjorda masker - Venedigstyle ][ Nya Yankeeskepsar - en rosa till mig så klart! ][ Lite heta italienska underkläder ]

Snudd på gråtfärdig


Jag har inte ens varit hemma en timme och redan sitter jag och är oerhört sentimental och snudd på gråtfärdig. Lyssnar nämligen på Ken Mercer, en singer/songwriter som spelade i Florens den sista kvällen. Han hade en hel del egna låtar men spelade även covers. När han sjöng Let it be fick jag faktiskt tårar i ögonen och kramade P:s arm lite extra hårt där vi satt på trappen till Uffizierna tillsammans med en hel drös med människor som blev lika rörda i själen av hans underbara röst och musikalitet. Han har spelat i Florens de senaste åtta åren och är en av de mest fantastiska artister jag någonsin hört. Det var någonting lika magiskt med hans röst som platsen han spelade på. Men man måste nog vara där för att kunna uppleva de gåshudsrysningar jag fick då jag hörde honom sjunga.
[ Ken Mercer ]

Min profilbild

Sök i bloggen